Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Luigi

#476 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Luigi »

Kao navijaču Barcelone mi je i krivo i drago što je završeno 1:1. Krivo jer su ih trebali pobijediti i još više psihološki dotući pred naredne mečeve, ali i drago jer će valjda skontati da se ne može igrati onako nonšalantno, pogotovo protiv ekipe koju vodi ubica fudbala. Penal za Real nepostojeći, ali i sasvim očekivan, presija na sudiju ovih zadnjih dana je urodila plodom.
sistematski pregled

#477 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by sistematski pregled »

Nadam se da će finale kupa i ove tekme u CL biti mnogo zanimljivije. Večeras je ovo bilo rutinski od strane Barcelone, kao recimo protiv Sportinga ili šta ja zanam Santandera u gostima. Igrali su koliko im je dovoljno da obezbijede titulu. Mislim da će im Real biti puno tvrđi orah u CL nego što neki misle.
Sit svega

#478 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Sit svega »

Ocigledno smo gledali dvije razlicite utakmice, jer to o cemu ti pricas, ja nisam vidio. Ono sto sam vidio je kukavicki fudbal od strane Reala koji se brani sa jedanaest igraca na svom terenu. Ono sto je Real veceras odigrao je smece, i to smece od fudbala koje je uvijek u reziji Mourinja. Na kraju krajeva, kompletna sezona govori ko je ko trenutno u spanskom prvenstvu. Kritikovati Barselonu za igru koju igra, u gostima, uz remi koji joj apsolutno odgovara, a velicati Realov bunker, uz domaci teren, pred domacom publikom, uz to da im samo pobjeda odgovara, mislim da si smjesan sa svojim vidjenjem fudbala i onoga sto fudbal jeste i sto znaci. Mislio sam da necu nikada vise vidjeti jadniji fudbal od onog koji je igrala reprezentacija Grcke na euru 2004, ali me Mourinjo svaki put iznenadi. Fuj.
Lud i ponosan wrote:Evo da opet ponovim, posto su me neki citirali i spominjali taktiku...

"Mocna" Barca je do iskljucenja imala 2 suta prema golu, prvi pokusaj Messija da lobuje Casillasa (kasnije je usporeni pokazao da je za korak bio u ofsajdu) i drugi solo prodor i sut sa trojicom na ledjima. Ne mogu da se sjetim jos neke prilike.

Prvu poluvrijeme se bazirali na centar, peljali loptu gore-dole, valjda im cilj bio da nabiju sto veci posjed lopte, a to sto golu nisu prisli je druga stvar. Murinjo takticki prepustio djecici da se igraju, a onda kontrama pokusavao da matira Valdesa. To je dovelo do toga da Real bude za nijansu opasniji u prvom poluvremenu.

Real je za to vrijeme (1. poluvrijeme) imao pogodjenu stativu Ronalda, jos jedan njegov udarac glavom iz kornera, te sansa u 16 metara kada nije odreagovao na pravi nacin. Na kraju je tu intervencija Adriana sa gol linije.

Sto se tice drugog dijela, Real je opet TAKTICKI bio postavljen savrseno i djecica iz Barce nisu nista mogla. Toliko o njihovoj superiornosti. Onda KLOC od sudije da crveni karton, da ne sporimo prekrsaj (guranje, malo potezanje) i penal, ali crveni za ono... :-) :-) Bez obzira sto je zadnji igrac bio.

Nakon toga je Murinju uveo neke izmjene, Barce se poprilicno povukla, nastavila peljati i bila je u odredjenim momentima opasnija od Reala, no Special One je opet TAKTICKI tim postavio idealno i rezultat je stigao. Mislim da je bio penal.
Ozil je imao odlicnu priliku, Khedira takodje.
Na drugoj strani Villa padavicar je isto tako imao sanse, ali nije iskoristio. Xavi takodje.

Da, uspjeh je odigrati 1:1 sa igracem manje cijelo poluvrijeme, odnosno dati gol i stvoriti jos 2-3 odlicne prilike. :dance: :thumbup: :thumbup:
Distortion

#479 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Distortion »

Steta sto Guardiola nije rekao svojim momcima da potegnu malo vise, zabiju jos koji gol i rijese utakmicu. Ovako su sve nas iritirali dodavanjem i taktickim nadmudrivanjem sa manje rizika ali eto ima jos utakmica :D

Iz aviona se vidjelo da je Barca potegla rucnu nakon gola ma koliko mi htjeli da to ne izgleda bas tako. Svi volimo napadacki fudbal, onakav kakav Barcelona stalno igra al eto...vidjet cemo u narednim duelima sta ce da se desi. Nije ni Guardiola lud da poklanja kontre domacinu tek tako.

Penal za Real smijesan :D a da ne govorim komentar ovog "lud i ponosan" :lol: kakav lik i kakvo vidjenje tekme
Last edited by Distortion on 17/04/2011 15:16, edited 1 time in total.
Luigi

#480 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Luigi »

Lud i ponosan wrote:Evo da opet ponovim, posto su me neki citirali i spominjali taktiku...
"Mocna" Barca je do iskljucenja imala 2 suta prema golu, prvi pokusaj Messija da lobuje Casillasa (kasnije je usporeni pokazao da je za korak bio u ofsajdu) i drugi solo prodor i sut sa trojicom na ledjima. Ne mogu da se sjetim jos neke prilike.
Kako te bolan nije stid lagati ovako perfidno? http://www.youtube.com/watch?v=4-s-QrJGx1Y - 0.35 - ako je to offside, onda... :-)
fixer

#481 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Posebno mi se svidjela bezidejnost Barcelone u prvom poluvremenu i par presjecenih pasova na haman sredini terena osovine Pepe - Xabi - Khedira.Ono ce posebno Barcelona morat pripaziti. Danas to nije rezultiralo golovima, ali iduci put bi moglo. :-) Takodjer mi se svidja sto su Messi, Villa i Pedro primali lopte okrenuti ledjima prema golu, pa im je prodor prema golu itekako bio otezan. Na taj nacin je Capello dobio jedne godine, ako se ko sjeca. Premlatili Ronaldinha. Ko god primi loptu mora doci po nju sa igracem na ledjima, i to uz mali kontakt. I takodjer mi se svidjalo upustanje Barceloninih CB-ova u onim poglupim prodorima kad nemaju kako dodat Xavi-u ili Iniesti.
ek0

#482 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ek0 »

Ja mislim da je to Villa u offside-u, a Messi utrcava.

Ronaldo je bio pravo napaljen dok je izvodio penal :D, jedva je cekao da im ga zabije :).

Image

Igrac utakmice Pepe (koji je ovo kralj :) ), objasnjava Messiju da ne smije tako da se ponasa na terenu i pita ga da li je lud :D

Image
Last edited by ek0 on 17/04/2011 01:18, edited 2 times in total.
sistematski pregled

#483 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by sistematski pregled »

I Mesi ovdje u ofsajdu? Nisi dobar nikako. Ovaj igrač koji je u ofsajdu nije Mesi.
Bušman

#484 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

Lud i ponosan wrote:Odlicno... Ovo je ofsajd. doduse nije za korak i to sam fakat slagao.Ali ova linija mu negdje prodje izmedju nogu. :-)

Image
Taj kome linija prolazi kroz noge se u slobodno vrijeme odaziva na David Villa.
Sit svega

#485 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Sit svega »

Nemaš ti pojma o fudbalu...
Lud i ponosan wrote:
sistematski pregled wrote:I Mesi ovdje u ofsajdu? Nisi dobar nikako. Ovaj igrač koji je u ofsajdu nije Mesi.
Ma jes', sad i ja vidim... Previse sam se fokusirao na noge i nisam gledao koji je igrac u pitanju. :D

jesam levat
Bušman

#486 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

Lud i ponosan wrote: Aj' sad nastavite pisati kako je ovo Villa narednih pola sata... VIDIM jebote. :D
Ovo je David Villa :evil: :evil:
pikoi

#487 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by pikoi »

Lud i ponosan wrote:
sistematski pregled wrote:I Mesi ovdje u ofsajdu? Nisi dobar nikako. Ovaj igrač koji je u ofsajdu nije Mesi.
Ma jes', sad i ja vidim... Previse sam se fokusirao na noge i nisam gledao koji je igrac u pitanju. :D

jesam levat
ispravio sam ti poruku :D
ultima_palabra

#488 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ultima_palabra »

"As usual, when it is ten against eleven, it is very difficult to play against a team like Barcelona. The referee's approach changed with the decision not to send off Daniel Alves. For once I would like to play against a ten man Barcelona."
:D
sinkaspud

#489 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by sinkaspud »

halo katalonci sta bi sa messijevim nabijanjem lopte par sekundi nakon zvizduka i to direktno u publiku ono jel de nije zuti karton?
ultima_palabra

#490 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ultima_palabra »

sinkaspud wrote:halo katalonci sta bi sa messijevim nabijanjem lopte par sekundi nakon zvizduka i to direktno u publiku ono jel de nije zuti karton?
Smrad ciganski portugalski :x :x :x Oops... :D
and

#491 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by and »

Lud i ponosan wrote:Ko ce se sa mnom kladiti u cevape (desetka, kajmak, u cijeli naravno) da Real uzima kup?

Aj' brzo nek' se javi najhrabriji Katalonac, moze i na pp i nekad nakon meca ugovoricemo jedan dan i da se najedem ko coek?
može
barsa je večeras odradila još jedan lakši trening
LSD

#492 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by LSD »

sinkaspud wrote:halo katalonci sta bi sa messijevim nabijanjem lopte par sekundi nakon zvizduka i to direktno u publiku ono jel de nije zuti karton?
Ako je kriv neka ga kazne, što rece jedan od kolega i za Mourinha na njegove izjave ;-) :-)
and

#493 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by and »

Lud i ponosan wrote:
and wrote:
Lud i ponosan wrote:Ko ce se sa mnom kladiti u cevape (desetka, kajmak, u cijeli naravno) da Real uzima kup?

Aj' brzo nek' se javi najhrabriji Katalonac, moze i na pp i nekad nakon meca ugovoricemo jedan dan i da se najedem ko coek?
može
barsa je večeras odradila još jedan lakši trening
Eto... Dogovor pao... :thumbup: :D

Nakon srijede ugovaramo termin i mjesto, a ti spremi lovu da me obradujes :D
nisam odavno hrabrijeg čovjeka vidio :mrgreen:
Better Man

#494 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Better Man »

Onaj ko ocekuje bolje, da ce naredne 3 kvalitetnije i ljepse utakmice za gledat se vara, jer ulog je prevelik. Mourinhi ce ako treba sabotirati igru, tj. ucinice sve da prodje u finale LP, pa i po cjenu da utakmice budu negledljive i totalna destrukcija.
and

#495 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by and »

Better Man wrote:Onaj ko ocekuje bolje, da ce naredne 3 kvalitetnije i ljepse utakmice za gledat se vara, jer ulog je prevelik. Mourinhi ce ako treba sabotirati igru, tj. ucinice sve da prodje u finale LP, pa i po cjenu da utakmice budu negledljive i totalna destrukcija.
ja očekujem kvalitetnije utakmice,jer je ulog puno veći.u ovoj je možda i bilo nekakvih taktiziranja.
ako hoze uspije ne primiti gol na santjagu,a dati ga na nou kampu,svaka čast.ja ne vjerujem u tu mogućnost
Better Man

#496 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Better Man »

and wrote:
Better Man wrote:Onaj ko ocekuje bolje, da ce naredne 3 kvalitetnije i ljepse utakmice za gledat se vara, jer ulog je prevelik. Mourinhi ce ako treba sabotirati igru, tj. ucinice sve da prodje u finale LP, pa i po cjenu da utakmice budu negledljive i totalna destrukcija.
ja očekujem kvalitetnije utakmice,jer je ulog puno veći.u ovoj je možda i bilo nekakvih taktiziranja.
ako hoze uspije ne primiti gol na santjagu,a dati ga na nou kampu,svaka čast.ja ne vjerujem u tu mogućnost
I ja ocekujem kvalitetnije utakmice sa puno sansi i glova, ali bas zato sto je ulog veci nerealno je to ocekivati. Bice to dvije prave partije saha u kojima samo jedan potez moze odluciti finalistu LP.
Mustang1

#497 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Mustang1 »

Jebo utakmicu u kojoj je najzanimljiviji detalj to sto su mi kokice izgorile :D
LSD

#498 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by LSD »

@Better Man ima pravo, ova temka veceras je bila negledljiva...sramota za jedan El Clasico, mislim Barci je odgovaralo i ovako jer svakako bježe u prvenstvu 8 bodova i mogli su sebi priuštiti dodavanje na sredini citavo poluvrijeme...nisu se htjeli pretjerano trošiti, a ni Real sa druge strane nije uopšte organizovano napadao sa 5-6 igraca kao što inace rade, vec kontre cekali i prekide....loša tekma do bola za gledati, od ova dva tima mislim...ipak su to Real I Barca i trebalo bi biti mnogo više sadržaja.
Ako je suditi po ovoj i naredne 3 ce biti vrlo slicne što kaže @Better Man, a to bi vec bila bruka bez obzira na ulog.
Hocemo golove, šanse, akcije a ne šah na terenu.
Luigi

#499 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Luigi »

LSD wrote:@Better Man ima pravo, ova temka veceras je bila negledljiva...sramota za jedan El Clasico, mislim Barci je odgovaralo i ovako jer svakako bježe u prvenstvu 8 bodova i mogli su sebi priuštiti dodavanje na sredini citavo poluvrijeme...nisu se htjeli pretjerano trošiti, a ni Real sa druge strane nije uopšte organizovano napadao sa 5-6 igraca kao što inace rade, vec kontre cekali i prekide....loša tekma do bola za gledati, od ova dva tima mislim...ipak su to Real I Barca i trebalo bi biti mnogo više sadržaja.
Ako je suditi po ovoj i naredne 3 ce biti vrlo slicne što kaže @Better Man, a to bi vec bila bruka bez obzira na ulog.
Hoćemo svi, ali ipak treba biti objektivan - pobjede/trofeji/prolazi se samo pikaju, a to je jedino što je bitno u ove sljedeće 3 utakmice. Lično, meni ne bi smetalo da Barca sinoćnjom realovskom igrom uzme i kup i prođe u finale Lige prvaka (znam, nezamislivo) jer to se broji i pamti, a vala pored ovakvog tima uvijek će biti golova, šansi i akcija. :)
fixer

#500 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

LSD wrote:@Better Man ima pravo, ova temka veceras je bila negledljiva...sramota za jedan El Clasico, mislim Barci je odgovaralo i ovako jer svakako bježe u prvenstvu 8 bodova i mogli su sebi priuštiti dodavanje na sredini citavo poluvrijeme...nisu se htjeli pretjerano trošiti, a ni Real sa druge strane nije uopšte organizovano napadao sa 5-6 igraca kao što inace rade, vec kontre cekali i prekide....loša tekma do bola za gledati, od ova dva tima mislim...ipak su to Real I Barca i trebalo bi biti mnogo više sadržaja.
Ja vas ne razumijem. Ja sam uzivao gledajuci kakvim tempom se igralo 75 minuta. Kakvi su to ulozi bili, trud, sve...
Za neke je Top gol mjerilo.
Locked