Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovo mi je najbolji album sa nasih prostora da je izasao u zadnjoj deceniji, ali sam ukupno poslusao 5 albuma sa nasih prostora u zadnjih 15 godina.
Das Efx - Dead Serious
Nisam ljubitelj Rap-a, ali old school moze proci
Flogging Molly - Drunken Lullabies
Poznata grupa iz LA koja svira irske pjesme kroz rock'n'roll. Menji je svaki njihov album dobar, neki bi rekla poslusas jedan album poslusao si sve njihove albume. Definitvno jedna od onih grupa koje se moraju vidjeti uzivo.
Green Day - American Idiot
Nisam bas neki njihov fan medjutim ovaj album mogu da slusam od pocetka do kraja u bilo koje doba.
Interpol - Our Love to Admire
Super grpa vrijedi poslusati barem jedan album
Mad Caddies - Keep It Going
Sviraju punk, jazz, latin, balkan folk brass itd
Bad Religion - No Substance
Dave Attell - Skanks For the Memories
Malo komedije, ovaj sam album preslusao najmanje 30 puta
Jedan od meni najdražih albuma i jedan od najboljih pop albuma 80-tih.
Songwriterski genije vođe Paddy McAloona je usporediv sa najboljim radovima Elvisa Costella.
Klasična pop škola pisanja pjesama i kao glazura na to odličan producentski pečat Thomasa Dolbya.
Za sve ljubitelje dobrog thrasha i hardcorea evo jedan fusion ta dva žanra legendarni album legendarnog benda D.R.I., nazvan jednostavno "Thrash Zone". Album je objavljen potkraj osamdesetih u periodu najboljeg speeda, thrasha i hardcorea. Bend se zahvaljujući ovom albumu uspio probiti na vrh vrlo konkurentne scene, ujedinjući tada dva suparnička žanra. Danas je ovaj album kult među thrasherima i corerima. Grub, corerski vokal Kurta Brechta, manijačko bubnjanje Johnnya Menora ili fenomenalni riffovi Spikea Cassidya.
Ovaj bend je ovim albumom, među prvima donio thrash na MTV. Sada je to nekome bljak, ali u tom periodu MTV nije bio toliko žuta televizija kao danas. Moj lični favorit sa ovog albuma je pjesma "Thrashard", a svakako najveći hit albuma je definitivno "Beneath the Wheel". Od ostalih stvari sa albuma izdvojio bih "Kill the Words" i "Abduction".
Na kraju treba istaći da je ovaj album uveliko uticao na hardcore kasnije, a nešto manje na thrash žanr. Mnogi bendovi se i danas ugledaju na daj-ar-ej (proljev), a bend je i danas veoma aktivan, ali samo svirački jer posljednji album "Full Speed Ahead" su izbacili 1995, a trenutno rade na novom albumu koji bi trebao izaći sljedeće godine skoro 20 godina od prethodnog albuma. Važno je istaći da je ovaj bend 2004. godine posjetio i Sarajevo, te su održali svirku u sarajevskom klubu CDA, a predgrupa im je bila Kontra.