Komitet za normalizaciju
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
pOZz
#476 Re: Komitet za normalizaciju
Staša Košarac u delegaciji FSRS-a... 
- lord blackadder
#477 Re: Komitet za normalizaciju
I onda se neko nada? Ehhh 
- jeza u ledja
#478 Re: Komitet za normalizaciju
I sta sad, svi delegati iz FSRS ce ih poslusati? Pa eno onaj Kulina danas izjavio samo budale ne bi prihvatile statut ponovo, plus jos ovi kazu nesto tipa ne zanima ih misljenje ovih iz FK Borac. Znaci da ocigledno postoje ljudi koji ne misle kao i rukovodstvo FSRS, koje je ocigledno, moram priznati - nazalost pod totalnim uticajem politike. Najebem se ja njima matere. Na jednoj strani fudbaleri - na drugoj politicari, a bave se istom stvari. 
- Edin H.
#479 Re: Komitet za normalizaciju
Ja se tako osjecam da ne pripadam nacionalnim torpovima, ali nas ionako niko nista ne pitapOZz wrote:... i sa predstavnikom Ostalih.Edin H. wrote:Sto se tice sastanka sa Dodikom Osim je pragmatican, pametan covjek i pokusace ovo rijesiti na jedini nacin kojim je to moguce u ovoj mahnitoj zemlji.
Ali ako ce se sastati sa Dodikom trebao bi zbog izbjegavanja diskriminacija naroda (mrzim ove fraze) sastati se i sa predstavnicima bosanskih Hrvata, pa forme radi i Bosnjaka (ko god da su oni)
- jeza u ledja
#480 Re: Komitet za normalizaciju
dupli
Last edited by jeza u ledja on 26/04/2011 17:43, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#481 Re: Komitet za normalizaciju
sa duplog sporta:
"Želimo igrati u kvalifikacijama LP"Piše: A. Beganović
Utorak, 26.04.11. 16:34.
"Ja samo znam da mi u Borcu želimo osvojiti prvo mjesto i igrati kvalifikacije Lige prvaka i učinit ćemo sve što je u našoj moći da osvojimo titulu", rekao je za SportSport.ba direktor Borca Radmilo Šipovac.
Iako smo u posljednje vrijeme slušali samo optimistične izjave, kako od čelnika Komiteta za normalizaciju, tako i od svih fudbalskih radnika u našoj zemlji, nakon današnjeg sastanka Komiteta za normalizaciju i čelnika FSRS sve je izvjesnije da se Statut na kojem insistiraju UEFA i FIFA na Skupštini 26. maja neće tako lako usvojiti.
"Iako informacije koje sam dobio od novinara i članova Komiteta za normalizaciju nisu baš sjajne, još uvijek sam uvjeren da će se na kraju sve završiti na najbolji mogući način. Ima još vremena i nadam se da će razum preovladati", rekao je za naš portal direktor Borca, Radmilo Šipovac.
"Zbog čega igrati ligu ako nećemo izlaziti u Evropu. Mislim da je to besmisleno. Naš jedini cilj je osvojiti titulu i igrati u kvalifikacijama Lige prvaka. Ukoliko nema Evrope, onda naše takmičenje ima rang nekog drugoligaškog ili četvrtoligaškog, uostalom delegati Skupštine FSBiH iz FSRS su predstavnici klubova tog ranga", dodao je Šipovac i mnogo toga nam rekao sa ovom svojom izjavom.
"Želimo igrati u kvalifikacijama LP"Piše: A. Beganović
Utorak, 26.04.11. 16:34.
"Ja samo znam da mi u Borcu želimo osvojiti prvo mjesto i igrati kvalifikacije Lige prvaka i učinit ćemo sve što je u našoj moći da osvojimo titulu", rekao je za SportSport.ba direktor Borca Radmilo Šipovac.
Iako smo u posljednje vrijeme slušali samo optimistične izjave, kako od čelnika Komiteta za normalizaciju, tako i od svih fudbalskih radnika u našoj zemlji, nakon današnjeg sastanka Komiteta za normalizaciju i čelnika FSRS sve je izvjesnije da se Statut na kojem insistiraju UEFA i FIFA na Skupštini 26. maja neće tako lako usvojiti.
"Iako informacije koje sam dobio od novinara i članova Komiteta za normalizaciju nisu baš sjajne, još uvijek sam uvjeren da će se na kraju sve završiti na najbolji mogući način. Ima još vremena i nadam se da će razum preovladati", rekao je za naš portal direktor Borca, Radmilo Šipovac.
"Zbog čega igrati ligu ako nećemo izlaziti u Evropu. Mislim da je to besmisleno. Naš jedini cilj je osvojiti titulu i igrati u kvalifikacijama Lige prvaka. Ukoliko nema Evrope, onda naše takmičenje ima rang nekog drugoligaškog ili četvrtoligaškog, uostalom delegati Skupštine FSBiH iz FSRS su predstavnici klubova tog ranga", dodao je Šipovac i mnogo toga nam rekao sa ovom svojom izjavom.
- ultima_palabra
#482 Re: Komitet za normalizaciju
Volio bih da si u pravu, ali teško će ovo ići... dobro je što su makar ovi iz Borca iskočili iz kola, ali brzo će njih jednoumlje poklopitijeza u ledja wrote:I sta sad, svi delegati iz FSRS ce ih poslusati? Pa eno onaj Kulina danas izjavio samo budale ne bi prihvatile statut ponovo, plus jos ovi kazu nesto tipa ne zanima ih misljenje ovih iz FK Borac. Znaci da ocigledno postoje ljudi koji ne misle kao i rukovodstvo FSRS, koje je ocigledno, moram priznati - nazalost pod totalnim uticajem politike. Najebem se ja njima matere. Na jednoj strani fudbaleri - na drugoj politicari, a bave se istom stvari.
-
LSD
#483 Re: Komitet za normalizaciju
Čelnici Fudbalskog saveza Republike Srpske iznijeli su članovima Komiteta za normalizaciju određene činjenice, vezane uglavnom za korupciju unutar N/FSBiH.
"Pokušavamo zajedničkim snagama naći izlaz iz sadašnje krize. Predočili smo danas ljudima iz Komiteta neke činjenice sa kojima oni nisu bili upoznati. Dio toga se odnosi na korpuciju i sve ono što ne valja i šta treba mijenjati. Ljudi iz Komiteta bili su frapirani kada su čuli neke stvari koje do sada nisu znali", kaže za SportSport.ba predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević.
"Mi želimo da se paralelno riješava problematika saveza, jer sve i da izaberemo jednog predsjednika za šest mjeseci N/FSBiH će prestati da postoji jer je ovakvo stanje neodrživo. Moramo promijeniti stvari u funkcionisanju N/FSBiH. Samu promjenu statuta bih nazvao šminkerskom promjenom jer kada bi promijenili samo statut ništa značajno ne bismo postigli", dodao je Kovačević.
Po svemu sudeći, od novog statuta, odnosno njegovog prihvatanja, neće biti ništa, jer FSRS i dalje ne odustaje od svog stava da N/FSBiH treba imati modifikovano predsjedništvo, na što u UEFA i FIFA ne žele ni da čuju.
"Pokušavamo zajedničkim snagama naći izlaz iz sadašnje krize. Predočili smo danas ljudima iz Komiteta neke činjenice sa kojima oni nisu bili upoznati. Dio toga se odnosi na korpuciju i sve ono što ne valja i šta treba mijenjati. Ljudi iz Komiteta bili su frapirani kada su čuli neke stvari koje do sada nisu znali", kaže za SportSport.ba predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević.
"Mi želimo da se paralelno riješava problematika saveza, jer sve i da izaberemo jednog predsjednika za šest mjeseci N/FSBiH će prestati da postoji jer je ovakvo stanje neodrživo. Moramo promijeniti stvari u funkcionisanju N/FSBiH. Samu promjenu statuta bih nazvao šminkerskom promjenom jer kada bi promijenili samo statut ništa značajno ne bismo postigli", dodao je Kovačević.
Po svemu sudeći, od novog statuta, odnosno njegovog prihvatanja, neće biti ništa, jer FSRS i dalje ne odustaje od svog stava da N/FSBiH treba imati modifikovano predsjedništvo, na što u UEFA i FIFA ne žele ni da čuju.
-
LSD
#484 Re: Komitet za normalizaciju
Ono što je cinjenica jeste da ce Srbi zatezati ovu stvar i zavrtati ruke svima sve dok Dodik ne odluci drugacije, a pitanje je hoce li se to desiti u skorijoj budonosti...UEFA mu ne može ništa po tom pitanju, a on je toga svjestan.
- smoki_choko
#485 Re: Komitet za normalizaciju
ma izbaciti srbe iz svih buducih planova i kombinacija zauvijek. necemo se vjecno jebavati s njima 
-
Ripicipi
#486 Re: Komitet za normalizaciju
Nisu svi srbi za suspenziju, nemoj generalizovati yebo ga tismoki_choko wrote:ma izbaciti srbe iz svih buducih planova i kombinacija zauvijek. necemo se vjecno jebavati s njima
- smoki_choko
#487 Re: Komitet za normalizaciju
pa nek ispastaju svi srbi zbog govnjivih pojedinaca. dok se ne srede izmedju sebe, mrs u PMpotres_mozga wrote:Nisu svi srbi za suspenziju, nemoj generalizovati yebo ga tismoki_choko wrote:ma izbaciti srbe iz svih buducih planova i kombinacija zauvijek. necemo se vjecno jebavati s njima
- skafiskafsnjak
#488 Re: Komitet za normalizaciju
Ne znam koji q se mora njih pitati ... gamad ...
Srbadijo Srbadijo ... cccc
-
north
#489 Re: Komitet za normalizaciju
Tehnički može, i da ima kakve pravde to bi UEFA i uradila, može se naći način za takvo nešto......jer sad se lijepo može vidjeti ko želi, ali ko ne želi....ali "dobronamjerni" ljudi iz UEFE nas sve trpaju u isti tor i sad zbog toga pušimo....siki_sa wrote:Da se kako moze pa ta gamad iz FS RS, izolirati pa nek onda sutaju krpenjacu po Romaniji, .ebo ih dodik, kako im naredjuje i kako ih kontrolise to je nevjerovatno, koji su to idioti, pa je na vjerujem da bi oni glasali protiv statuta, to je jednostavno dodikova politika cjepanja BiH, e sipak ce dobiti.Najsretniji bi bio kad bi suspendovali samo FS RS-a i kad bi samo njihovi klubovi bili uskaceni za igranje u evropi......Pa nek sutaju krpenjacu po Romaniji, Laktasima.....Crknite dusmani![]()
Proklet smo narod jebaji ga......
Simpa mi je ova raja koja misli da ima u RS-u ljudi koji kao žele dobro našem fudbalu
-
LSD
#490 Re: Komitet za normalizaciju
Naravno da nisu svi Srbi za suspenziju, ali jesu ovi iz RS tj. FSRS...mislim, kako da ih nazovemopotres_mozga wrote:Nisu svi srbi za suspenziju, nemoj generalizovati yebo ga tismoki_choko wrote:ma izbaciti srbe iz svih buducih planova i kombinacija zauvijek. necemo se vjecno jebavati s njima
Last edited by LSD on 26/04/2011 18:49, edited 1 time in total.
- simonese
#491 Re: Komitet za normalizaciju
nekako mi se cini da je ovo isti k.... samo drugo pakovanje
-
Ripicipi
#492 Re: Komitet za normalizaciju
A ovi iz Borca nisu Srbi?LSD wrote:Naravno da nisu svi Srbi za suspenziju, ali jesu ovi iz RS tj. FSRS...mislim, kako da ih nazovemopotres_mozga wrote:Nisu svi srbi za suspenziju, nemoj generalizovati yebo ga tismoki_choko wrote:ma izbaciti srbe iz svih buducih planova i kombinacija zauvijek. necemo se vjecno jebavati s njimanecemo ih nazivati eskimima ili peruancima kad sami sebe nazivaju Srbima i još se time dice.
Meni se ipak cini da ce oni prvi "zakuhati" sa FSRS-a
Last edited by Ripicipi on 26/04/2011 18:56, edited 2 times in total.
- jeza u ledja
#493 Re: Komitet za normalizaciju
Simpa ti? Bas si sladak.north wrote:Simpa mi je ova raja koja misli da ima u RS-u ljudi koji kao žele dobro našem fudbaluma bravo naivne bošnje i ostali bosanci, jašta radi..... kad tata Mile malo uleti u FK Borac i objasni par svari, vidjećemo kako će i oni glasati
- gate
#494 Re: Komitet za normalizaciju
L00d wrote:Ne znam koji q se mora njih pitati ... gamad ...
- stranac2
#495 Re: Komitet za normalizaciju
Potpis !! Postoji samo jedna konstanta u njihovom generalnom stavu. Srusiti ,otezati,kvariti, sve sto podsjeca na normalnu drzavu !! Mirnodopsko razvlacenje pameti. Ovi sto se primaju na ovu pricu iz Borcanorth wrote:Tehnički može, i da ima kakve pravde to bi UEFA i uradila, može se naći način za takvo nešto......jer sad se lijepo može vidjeti ko želi, ali ko ne želi....ali "dobronamjerni" ljudi iz UEFE nas sve trpaju u isti tor i sad zbog toga pušimo....siki_sa wrote:Da se kako moze pa ta gamad iz FS RS, izolirati pa nek onda sutaju krpenjacu po Romaniji, .ebo ih dodik, kako im naredjuje i kako ih kontrolise to je nevjerovatno, koji su to idioti, pa je na vjerujem da bi oni glasali protiv statuta, to je jednostavno dodikova politika cjepanja BiH, e sipak ce dobiti.Najsretniji bi bio kad bi suspendovali samo FS RS-a i kad bi samo njihovi klubovi bili uskaceni za igranje u evropi......Pa nek sutaju krpenjacu po Romaniji, Laktasima.....Crknite dusmani![]()
Proklet smo narod jebaji ga......
Simpa mi je ova raja koja misli da ima u RS-u ljudi koji kao žele dobro našem fudbaluma bravo naivne bošnje i ostali bosanci, jašta radi..... kad tata Mile malo uleti u FK Borac i objasni par svari, vidjećemo kako će i oni glasati
Oni ce pristati na ovaj statut samo ako im FIFA/UEFA kaze da ako oni ne zele ide voz dalje bez njih !!!!!!!!!!!!
- jeza u ledja
#496 Re: Komitet za normalizaciju
Koju pricu iz Borca?stranac2 wrote:Ovi sto se primaju na ovu pricu iz Borca.
!
Kakvu pricu? Da zele igrati u Evropi? Da ce izgubiti ogromne pare ako ne odu? Da nema smisla igrati ligu ako nece ici u Evropu? Da delegati iz RS ne predstavljaju Borac vec neke nizerazredne timove?
To zoves 'pricom'?
Jok eto to se oni dogovorili sa Rodoljubom da jedni budu kao Protiv , a drugi kao Za.
- gate
#497 Re: Komitet za normalizaciju
Koje bolan pare ? Što će prvo pretkolo pobjediti nekakve vodoinstalatere iz Andore(nabiti troškove putovanja) a u drugom odmah ispasti bilo ko da bude protivnik.jeza u ledja wrote:Koju pricu iz Borca?stranac2 wrote:Ovi sto se primaju na ovu pricu iz Borca.
!
Kakvu pricu? Da zele igrati u Evropi? Da ce izgubiti ogromne pare ako ne odu? Da nema smisla igrati ligu ako nece ici u Evropu? Da delegati iz RS ne predstavljaju Borac vec neke nizerazredne timove?
To zoves 'pricom'?
Jok eto to se oni dogovorili sa Rodoljubom da jedni budu kao Protiv , a drugi kao Za.
- stranac2
#498 Re: Komitet za normalizaciju
Klasika,prica o losem i dobrom policajcu !! Sta mislis da bi oni zrtvovali "vise" interese za 3,4 utkmice u predkolu nekog takmicenjajeza u ledja wrote:Koju pricu iz Borca?stranac2 wrote:Ovi sto se primaju na ovu pricu iz Borca.
!
To zoves 'pricom'?
-
palermo
#499 Re: Komitet za normalizaciju
ma pretjeruješ jeza, niko ne spori da klubovi iz Republike Srpske imaju interes da se usvoji statut, niti ko spori da bi da oni mogu vjerovatno glasali za Statut.jeza u ledja wrote:Koju pricu iz Borca?stranac2 wrote:Ovi sto se primaju na ovu pricu iz Borca.
!
To zoves 'pricom'?
Al ne pitaju se, sve zavisi od toga hoće li Dodik ustati na lijevui ili desnu nogu, hoće li reći, haj jebo vas fudbal, glasajte za Statut ili će reći, e ne dam balijama da imaju reprezenatciju, pa vi iz Borca cvrknite. To je jednostavno tako sada, i svako zatvaranje očiju pred tim je bezveze.
S tim što bih ja dodao ipak ovo, ja za razliku od drugih i nisam toliki pesimista, ne zbog stavova Borca, nego jednostavno mislim da postoji mogućnost da Tadić kaže Dodku, de ba pusti fudbal, to je najmanja stvar oko koje trebaš zatezati. Ili sam Dodik to skonta
I da, još i ovo da dodam, ako zaista RS ne digne ruku za Statut, onda mislim da se u ovoj državi svašta može očekivati. Ne zbog fudbala, nego zato što je onda ovo zaista samo predigra za sve ostalo.
- jeza u ledja
#500 Re: Komitet za normalizaciju
Ako licno Dodik stvarno upravlja time kako ce glasati svaki delegat iz RS - onda oni nikad za to nece glasati. Ne vidim razlog zasto bi sutra odustali ako do sada nisu.palermo wrote:ma pretjeruješ jeza, niko ne spori da klubovi iz Republike Srpske imaju interes da se usvoji statut, niti ko spori da bi da oni mogu vjerovatno glasali za Statut.jeza u ledja wrote:Koju pricu iz Borca?stranac2 wrote:Ovi sto se primaju na ovu pricu iz Borca.
!
To zoves 'pricom'?
Al ne pitaju se, sve zavisi od toga hoće li Dodik ustati na lijevui ili desnu nogu, hoće li reći, haj jebo vas fudbal, glasajte za Statut ili će reći, e ne dam balijama da imaju reprezenatciju, pa vi iz Borca cvrknite. To je jednostavno tako sada, i svako zatvaranje očiju pred tim je bezveze.
S tim što bih ja dodao ipak ovo, ja za razliku od drugih i nisam toliki pesimista, ne zbog stavova Borca, nego jednostavno mislim da postoji mogućnost da Tadić kaže Dodku, de ba pusti fudbal, to je najmanja stvar oko koje trebaš zatezati. Ili sam Dodik to skonta
I da, još i ovo da dodam, ako zaista RS ne digne ruku za Statut, onda mislim da se u ovoj državi svašta može očekivati. Ne zbog fudbala, nego zato što je onda ovo zaista samo predigra za sve ostalo.
A ja eto ispadam glup valjda sto mislim da je nekome finansijski i sportski interes ispred nekog nacionalnog pitanja koje ne znam ni ja koje bi bilo u ovom slucaju.
Ja inace u svemu vidim mnogo struja i uticaja, a neki ljudi u svemu vide samo jednog covjeka, jednu figuru, jedan interes i jednu sveopstu zavjeru.