Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#476 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:
LSD wrote:E sad treba zasukati rukave i tražiti defanzivce (i stopere i bekove) što više ih isprobati i izabrati par njih - to bolje...Spahić i Papac imaju po 31 godinu, Jahić 29 - jasno je da sa tim godinama više nisu buducnost reprezentacije i zašto moramo tražiti nove bekove i stopere....zatim tražiti vezne igrace koji mogu trcati , "pluca ekipe" a ne samo fantaziste koji imaju odlicne pasove ali koji su sa trkom na "vi"....zatim i napadace , Muslimović ima 30 godina i nema kluba - karijera u silaznoj putanju, Zec se nikad nije ni nametnuo, niti ima prirodne predispozicije da bude kvalitetan napadac reprezentativnog kalibra ...to je sad prioritet Papetu i zato bi bilo dobro ugovoriti što više prijeteljskih da se isproba što više igraca
Ma meni je sjebativno samo kad čujem da mi trebamo "tražiti" igrače... ko da su gljive jbt :oops: U normalnoj državi se u A tim dolazi stepenicu po stepenicu iz mlađih selekcija... kod nas ne znam da li postoji ijedan igrač koji je prošao sve mlade selekcije pa došao u A. Pa onda selektor kaže fali mi recimo desni bek, a ispred sebe ima rang listu takvih... kod nas ljudi traže povratak Hasana koji se oprostio prije 5 godina i trenutno je katastrofalan :-)

Ima tu objektivnih razloga (uzimanje igrača od strane komšijskih ali i zapadnoevropskih timova, sabotiranje neprijateljskog faktora u savezu), ali i čiste bosanske lijenosti i javašluka.
Pa ima li neko u ovoj mladoj reprezentaciji da je kalibra za A tim?! Nisam nesto upratio, ako je to mlada reprezentacija samo reda radi, onda je raspustati. A imali smo jednu dobru mladu selekciju sa Salihovicem i ostalom ekipom koja cini kostur ove danasnje reprezentacije.
dječak sa šibicama

#477 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dječak sa šibicama »

DaysleepeR wrote:
dječak sa šibicama wrote:
DaysleepeR wrote:3 puta smo im došli do gola, dva puta je bio gol, treci put preča doduše iz ofsajda.

meni to govori da je odbrana portugala jako loša ali da strašnom sredinom i napadom to amortiziraju
Posebno je slab onaj Pepe :-)
ma Pepe nas je zaustavljao prije 16 metara. prejak je.
Pepe i Alves su vrhunski par stopera, to sto smo im prisli samo tri puta u 90 minuta, govori samo za sebe.

Prisli bi vjerovatno vise puta, a je Pape imao hrabrosti izaci na megdan. Ali necu sad o tome, neda mi se prepirati. Napalila se raja na utakmicu, nalozili i ronalda i ekipu onim besmislenim provokacijama po Zenici i oblacenjem nekakvih lutki u Ronaldov dres i ismijavanjem "pedercica i manekencica" a Pape izasao sa idejom da se brani i ceka neku kontru.

Razbili ih ljudi ko beba zvecku. Samo kontraefekat postignut, teren u Zenici vise smetao Ibisevicu nego Ronaldu, provokacije samo nalozile Portugalce da lete terenom. Znao sam da ce pretjerana euforija biti kontraproduktivna, ali cim to kazes, odmah si "negativac".
Goblin

#478 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Goblin »

Tvrdokorna mrlja wrote:
piupiu wrote:Presiju s kojom se ova ekipa momaka nosi (da donese 'radost' u svim ostalim smislovima isfrustrianoj naciji), je strasan teret za bilo koga. Ja im od srca cestitam! Kao i navijacima BiH u Portugalu koji su se culi kao da ih je bilo pet puta vise. Idemo dalje. :bih:
dosta komentara se zasniva i na ovoj tezi.

no medjutim,i sami su igraci krivi za ovo.kapiten je na press konferenciji u zenici upravo potencirao ono neko "mi" u svoj ovoj prici.pokazacemo da nismo divljaci.nas narod,ovo ono..prica kako treba radosti nasoj naciji i slicno.
takodjer novinarski komentari o ujedinjenju drzave putem fudbala,kako politicari ne mogu sto moze fudbal..odvela je na level da je pritisak vjerovatno nepodnosljiv bio na individualnom nivou.
a za to smo krivi i mi navijaci,i novinari ,al bogami i pojedini igraci i rukovodioci saveza.

to mislim sto se tice psiholoskog aspekta price,al realnost je da taj pritisak nije bio presudan,nego razlika u fizickoj spremnosti i tehnici koja je individualno na njihovoj strani,ako uporedimo svakog igraca ponaosob sa njegovim oponentom na drugoj strani.

uz sve ,njihova timska igra je ono sto nas je rasturilo.nade polazemo u potez individualca i to radimo godinama,a ovo je kolektivna igra.
zelio bih u svemu ovome da naglasim da se u fudbalu jake ekipe poznaju po tome koliko je jaka njihova najslabija karika,a ne onoliko koliko je jaka najjaca.
lanac je pukao na nekim igracima i ne mogu jacina dzeke i misimovica da odrze lanac jakim,kad su neke od karika popucale na samom startu utakmice.

al svaki poraz je skola.
najgore je ne izvuci pouke nakon sto se nesto ovako desi.to je tragicnije od samog poraza,jer zivot donosi nove utakmice i njih trebamo docekati sto jaci :)
Tacno tako,utakmice treba dozivljavati kao igru sa loptom,priliku za zabavu i ugodno popunjavanje veceri,za turisticko-navijacka putovanja. Pritisak koji se stavlja na igrace je ogroman i nepotreban.
Slazem se i sa drugim djelom posta a to je da su Portugallci jednostvano bolji i nije to neko moje misljenje.To je misljenje nogometnih menadzera,koji su za njih spremni izdvojiti puno,puno vece pare nego za BiH igrace,sto znaci da i objektivno vrijede vise. Eno vidim da Dzeko vec ublazava svoju izjavu. Treba mir u timu,u svlacionici i treba pustiti Papeta da radi. Boljeg za onu mizernu platu ionako necemo naci :D :D :D
JThomas

#479 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JThomas »

bio je kontakt po nozi. da nije preskočio - bio bi kontakt za lomljenje noge. a ovaj išao sam na golmana.
Bosnolog

#481 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bosnolog »

hrasno38 wrote:Krivica ima sigurno ali one dolaze sa vise mjesta a ne samo sa jednog. Treba krenuti od sistemski stvari koje pocinju u nasoj samoj drzavi. Jednostavno ne mogu prihvatiti da za sve ove godine Federacija, kanton, grad nisu u stanju da nadju pare i da se nas najveci i najljepsi stadion dovede u okvire koje zadovoljavaju propozicije UEFE. Ili da se u toj Zenici postavi trava kako bog zapovjeda nego zaista i nas tim i timovi protiv kojih igramo igraju na klasicnoj oranici.
Dalje mi smo jedina zemlja u Evropi kojoj je UEFA morala da postavlja savez i uvodi neku prinudnu upravu sto pokazuje kakvi su nam ljudi do sada vodili BH fudbal. Sad ce trebati malo vise vremena da se stvari posloze kako treba ako se ikada posloze.Dakle samim tim u startu postajemo neozbiljni i smijesni. Naravno i samo stanje u drzavi svakom u Evropi govori da je bolje da ne EP igra jedna normalna drzava, koje je u EU i koja ima vjerovatno najboljeg igraca na svijetu zajedno sa Mesijem nego jedina drzava na Balkanu koja jos uvijek nije predala ni papire za ulazak u EU. Naravno u svemu tome uvijek idu instrukcije sudijskoj organizaciji izmedju redova ko bi trebao da prodje. Protiv Portugala smo prosle kvalifikacije vrlo perfidno osteceni u prvoj utakmici, protiv Francuske penal je vidio samo sudija i Platini a sinoc je dovoljno bilo da kod prvog gola fenomenalnom Ronaldu se zivi zid pomakne koji metar dalje nego sto je po propisu i da ga ovaj zivotinjski zabije i sjebe te u samom pocetku. Pepe u Zenici je jednostavno po svim propisima morao dobiti makar jedan zuti karton a nije dobio ni jedan. A kako su igre UEFE odvratne najbolje pokazuje prva utakmica Estonaca i Iraca pa vjerovatno i samo izvlacenje parova baraza. Ne kaze se dzaba "para vrti gdje burgija nece". Pa nema stvarno sansi da je slucajnost da Francuzi dva puta prolaze na ovakav nacin. E sad tek na kraju dolaze nasi selektori i igraci koji jednostavno uvijek u tim najtezim utakmicama zakazu a ne mozemo reci da smo igracki evropski neiskusni i da nasi igraci ne znaju kako se sudi i igra u Evropi. Ja Papetu zamjeram samo jednu stvar a to je ne-ulazak Ibisevica na pocetku drugog poluvremena jer mi smo jednostavno se morali sa njima pobiti u drugom poluvremenu. I mala djeca su vidjela da Dzeko ne moze igrati sam u napadu ali isto tako su vidjela koliko mu je lakse kad je tu Ibisevic i obratno. Pa kako to nije vidio Pape ostat ce misterija. Jednostavno imam dojam da se Pape sinoc izgubio jer covjek nema iskustvo vodjenja ovako velikih utakmica ali treba sad da ostane jer je zavrsio upravo u ovim kvalifikacijama jednu veliku skolu. Sa Cirom mi jesmo izgubili od Portugala oba puta a li casno sa 1:0 i pored svih sudijskih sranja u Portugalu i kartona koje je djelio bas onima kome ne bi trebao. Ne kaze se dzaba "napad je nabolja odbrana" pa dajte vec jednom da budemo reprezentacija koja igra iskljucivo napadacki i onda kad vidim da smo sve bacili u vatru sto imamo nemam pravvo reci da mi je krivo jer nismo pokusali. U svakom slucaju idemo dalje i nadam se da smo nesto naucili na ovim porazima.
:thumbup:

Potpis na analizu kvalifikacija i sinsnje utakmice,odlican post,.....Posebno na ove uvecane detalje sinosnje utakmice koji su srza naseg poraza,.....Da je Ibisevic usao u poluvremenu utakmica bi zasigurno zavrsila sa potpuno drugacijim ishodom.U Zenici je nakon ulaska Ibisevica zavladala opsta panika pred portugalskim golom,. :dance:

Dzeko bez Ibisevica ili jos jednim spicom je okovan trostrukim odbrambenim igricima,....

NAPAD JE NAJBOLJA ODBRANA,...Bolje igrati na njihovoj polovini nego nasoj,Svaki put kada mentalno pripremimo igrace da igraju na nerjeseno debelo izgubimo,... Od Francuske u Sarajevu,preko Rumunije u Bukurestu do sinocne utakmice,...
Sarajka4

#482 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Sarajka4 »

evo, nakon sto se sve smirilo da i ja nesto kazem o sinocnjoj utakmici..sta reci, momci su usli u utakmicu sa previse respekta, ne samo u ovu nego i onu u Zenici..drugo, sudija je prvih 20 minuta malo siljio na stranu Portugala, svirao je svaki mali kontakt, al' je takodje imao mnogo propusta koji su cak isli na stetu Portugalu, npr. kada je Papac igrao rukom u kaznenom nakon one pete Ronalda, te onaj prekrsaj nad Postigom. A nakon nama dosudjenog penala znala sam da je tu kraj. Ono sto nas je definitivno dotuklo jeste Lulicev crveni karton..mislim pocinio je toliku pogresku, u ovako vaznoj utakmici on prigovara sudiji a znamo kako to oni rjesavaju, zutim kartonom, u ovom slucaju drugim zutim. U tom trenutku, definitivno smo se raspali, jedino su Zahirovic i Dzeko nesto pokusavali dok su ostali igraci prakticno setali terenom dok portugalci idu u napad..razumijem Susica sto nije ubacivao Ibisevica jer bi tek onda bila suplja odbrana, a ionako je bilo dosta rupa u nasoj zadnjoj liniji..jedino sto zamjerim Susicu jeste ta zamjena Pjanic-Besic..on je sigurno buducnost naseg fudbala al' nema iskustva u ovakvim utakmicama..i eto, prakticno smo kleknuli na koljena pred njima. jos nesto...tokom intoniranja nase himne portugalci su pokazali ko su divljaci a ko je civilizovan narod, a kod uperivanja lasera u Begovica, Begovic je pokazao sta je odraz kulture i nije reagovao kao Ronaldo. Ronaldo jeste jedan od najboljih nogometasa na svijetu, to stoji, i kapa do poda. Ali kada se krene kolutati od mjesta prekrsaja pa sve tako jedno 20tak 30tak metara, odma' mi padne mrak na oci, i zbog toga mi se nimalo ama bas nimalo ne svidja, skroz mi je antipatican. A Dzeki svaka cast, pokazao je svoje nogometno umjece,nosio je tri igraca na ledjima, stvarno ga obozavam, a sad jos vise, svaki put me sve vise i vise kupuje :D . A one njegove gestikulacije , njegove prijetnje pepeu, njegov cinicki osmjeh i aplauz za sudce i publiku govori samo jedno, da je jedan veliki PATRIOTA !!! a ne mogu vjerovati da je poslije utakmice uslijedila doping kontrola, nisu mogli vjerovati sta brani Begovic i sta im radi Dzeko :D nama ostaje da se okrenemo sljedecim kvalifikacijama, i 100 % sam sigurna da cemo i mi docekati taj daaan, samo malo strpljenja. eto, iskreno se nadam da ce Susic ostati selektor jer on je dosad po meni najbolji selektor ikad..to dokazuje i ta cinjenica da smo 21. repka Svijeta, da su nasi igraci prelazili u vece klubove, da ne nabrajam jos..sve u svemu, moramo se pomiriti sa cinjenicom da smo sinoc nadigrani u svim segmentima, i da smo izgubili od kvalitetnije reprezentacije. et, sta vise reci...treba izvuci pouku iz ovog poraza, znate onu : na greskama se uci :-D I jos na kraju da dodam, ZA MENE JE BOSNA UVIJEK POBJEDNIK !!! NAPRIJED ZMAJEVI U NOVE POBJEDE !!!!! :-D :-D :-D
LSD

#483 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:
LSD wrote:E sad treba zasukati rukave i tražiti defanzivce (i stopere i bekove) što više ih isprobati i izabrati par njih - to bolje...Spahić i Papac imaju po 31 godinu, Jahić 29 - jasno je da sa tim godinama više nisu buducnost reprezentacije i zašto moramo tražiti nove bekove i stopere....zatim tražiti vezne igrace koji mogu trcati , "pluca ekipe" a ne samo fantaziste koji imaju odlicne pasove ali koji su sa trkom na "vi"....zatim i napadace , Muslimović ima 30 godina i nema kluba - karijera u silaznoj putanju, Zec se nikad nije ni nametnuo, niti ima prirodne predispozicije da bude kvalitetan napadac reprezentativnog kalibra ...to je sad prioritet Papetu i zato bi bilo dobro ugovoriti što više prijeteljskih da se isproba što više igraca
Ma meni je sjebativno samo kad čujem da mi trebamo "tražiti" igrače... ko da su gljive jbt :oops: U normalnoj državi se u A tim dolazi stepenicu po stepenicu iz mlađih selekcija... kod nas ne znam da li postoji ijedan igrač koji je prošao sve mlade selekcije pa došao u A. Pa onda selektor kaže fali mi recimo desni bek, a ispred sebe ima rang listu takvih... kod nas ljudi traže povratak Hasana koji se oprostio prije 5 godina i trenutno je katastrofalan :-)

Ima tu objektivnih razloga (uzimanje igrača od strane komšijskih ali i zapadnoevropskih timova, sabotiranje neprijateljskog faktora u savezu), ali i čiste bosanske lijenosti i javašluka.
Sve tacno što si napisao :thumbup: ....nažalost, nema nikakvog uspostavljenog sistema i hijerarhije....nema koordinacije između selekcija, pa da igrac slijedi taj prirodni razvoj iz mlađih kategorija u A selekcije što je sasvim normalno u citavom svijetu....sve je na ho-ruk i totalna improvizacija....i onda se dovedemo u situaciju da kopamo igrace (kao npr. Lulića iz tadašnjih Young Boysa)....tacno tako što kažeš - previše lijenosti i javašluka se mora kasnije odraziti na sve selekcije, a na A posebno....valjda ce ovaj Komitet napraviti sistematizaciju, za buducnost i olakšati svim kasnijim selektorima posao...da se više ne dovodimo u situaciju da tražimo igrace ko gljive, vec da ih fabrikujemo kroz mlađe selekcije.
Last edited by LSD on 16/11/2011 15:35, edited 2 times in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#484 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by pici »

ZMAJEVIMA :thumbup: :bih: ...idemo dalje SP čeka...ne može se nikom od njih negativno reči ni riječ, ni PaPetu ni bilo kome...kakvi "Napad je najbolja odbrana" i ostale trice i kuČine...Zmajevi su pokleki pred mentalnim pritiskom i to je to....jako važna tekma za nas i blokada, vidjelo se pri vezovima lopte apsolutno ogroman pritisak je bio na repki i nisu mogli da se nose s tim...Gol plaĆke iz slobodnjaka je fantastičan kao i Nanija...ostalo je samo bila rutina Portugalcima...The End.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#486 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by odesveuhonduras »

DaysleepeR wrote:3 puta smo im došli do gola, dva puta je bio gol, treci put preča doduše iz ofsajda.

meni to govori da je odbrana portugala jako loša ali da strašnom sredinom i napadom to amortiziraju
3 puta smo im došli do gola zato jer Pepe uglavnom pojede svakoga na putu do njihovog gola ;-)
Baltazar_khan

#487 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Baltazar_khan »

poželimo sreću našoj reprezentaciji u narednim kvalifikacijama, i ako opet odemo u baraž nadam se da ćemo biti nosilac, a ne da nas opet zapadne neko tipa portugal. što je previše, previše je!
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#488 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by odesveuhonduras »

Baltazar_khan wrote:poželimo sreću našoj reprezentaciji u narednim kvalifikacijama, i ako opet odemo u baraž nadam se da ćemo biti nosilac, a ne da nas opet zapadne neko tipa portugal. što je previše, previše je!
pa ako se održimo na ovim trenutnim pozicijama, a morali bi i napredovati sa grupom kakvu imamo za SP, onda bi sigurno bili nosioci

Mada se već sad može reći da bi bilo šta osim prvog mjesta i direktnog plasmana na SP u onakvoj grupi bio neuspjeh
Tomahawk11
Globalni moderator

#489 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

Baltazar_khan wrote:poželimo sreću našoj reprezentaciji u narednim kvalifikacijama, i ako opet odemo u baraž nadam se da ćemo biti nosilac, a ne da nas opet zapadne neko tipa portugal. što je previše, previše je!
Pu, pu, gluho bilo, kakav crni baraz! Ove kvalifikacije igrati sa ciljem na 1. mjesto, ako to ne mozemo postaviti za cilj, onda se ne trebamo ni kvalifikovati.
DaysleepeR

#490 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DaysleepeR »

za svjetsko, opet smo malo nerealni

treba preko Slovačke i Grčke koje nikako nisu bezveze
vryzas

#491 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by vryzas »

Tomahawk11 wrote:
Pu, pu, gluho bilo, kakav crni baraz! Ove kvalifikacije igrati sa ciljem na 1. mjesto, ako to ne mozemo postaviti za cilj, onda se ne trebamo ni kvalifikovati.
:thumbup:

Slazem se..."ostati na zemlji" ali zacrtati kao cilj prvo mjesto...trebamo igrati svaku utakmicu 150% pa kako nam grah padne :D
k3ngur

#492 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by k3ngur »

Ono sto sam danas rekao, Pape sad treba da iskoristi vrijeme do septembra znaci da dogovori minimum 5 prijateljskih utakmica i da uigra ostalih 11 znaci klupu. Ne bi trebalo da nas zanimaju rezultati i ne bi trebalo pozivati standarne na svaku prijateljsku, znamo vec kako igraju, vazno je da znamo ko ima kvaliteta da igra za reprezentaciju. On sad treba da dadne sansu Visci, Subasicu, Cocalicu, Vranjesu, Seferovicu, Bicakcicu, traziti jos ofanzivnih igraca, veznih, defanzivnih, hvala Bogu golmani nam trenutno ne trebaju imamo ih dosta. I ona teorija "imamo vec jednog igraca na tom polozaju, ne trebas nam ti" to je "bullshit", treba ih uigrati pa makar imao trojicu na istoj poziciji a sjajni primjer toga je Mujdza i koga naci da ga zamjeni.

Po pravilu mi treba da imamo za svaku poziciju bar po 3 igraca svrstane u najbolji, dobar i prosjecan, a vjerujte mi i onaj prosjecni se moze ponekad bolje dokazati nego najbolji.

I dvije najbitnije stvari treba da se uradi, traziti trkace i raditi nesto da imamo bolji stadion, razumijem na BP rijetko gubimo utakmice, ali ja bih radije da se igra na Kosevu ili Grbavici, zna se gdje je glavni grad drzave i sta taj grad treba da ima a to je makar jedan moderni stadion barem sa 50000 gledalaca.
vicious

#493 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by vicious »

Tvrdokorna mrlja wrote:
vicious wrote:
Tvrdokorna mrlja wrote: sto se tice tih 445 m2,najlakse je to sebi predociti kao 7 metara dubine (dodatne)na terenu sirokom oko 60 metara.

a to je u ovakvoj utakmici u kojoj smo izdominirani,dodatnih 7 metara dubine za branjenje na nasoj polovini.

-a motiv nije samo sabanski docek u zenici,motiv je plasman na ep.i mozda veci motiv,ne ispadanje u kvalifikacijama za ep.zvuci isto,ali nije :)
-sudijski vjetar u ledja?..smijesni smo sa teorijama da nam je neko kriv,blago receno.
-pogresna taktika?..ne znam,nisam strucnjak,da jesam..vjerovatno bih zivio od toga i ne bih ovdje kuckao o taktikama :)
Pa ako već tako računamo, ne dodaje se tih 7 metara samo našoj polovini, valjda nešto otpada i na protivničku ;)
Dakle 3,5 metra dodatna, a to stvarno ne može biti nikakvo opravdanje. Pa na kraju krajeva, svi oni obično igraju svoje klupske utakmice na većim terenima nego što je BP, tako da ne pije vode ta vadiona s veličinom terena.

Što se tiče motiva slažem se, a o suđenju mislim da ne vrijedi ni diskutovati. Svako je mogao vidjeti da je bilo katastrofalno, grešaka na obje strane, samo što je ono tendenciozno sviranje faulova u prvih 20-30 minuta nas već toliko osakatilo da kasnije odluke u našu korist nisu mogle puno promijeniti.

O taktici i formacijama možemo samo nagađati, da smo krenuli sa 2, 3 ili 8 špiceva, ili sa 10 bekova... ŠBBKBB.
zanemario si ono sto napisah ispred "u kojoj smo izdominirani" :D

oni su pretvorili svojom agresijom i trkom tih 7 metara u 7 metara viska nama za odbranu,njima za kombinovanje i napadacke varijante,nama za branjenje i pokrivanje ..jer se igralo samo na nasoj polovini,to sam mislio :)

tako da to nije malo,u ovakvoj konstelaciji odnosa,a bilo bi nebitno uopste da smo imali igru na sredini i da smo trkom to mogli pokriti i da je 15 metara duzine terena vise u odnosu na zenicki teren.

a ovo oko sudjenja i urota..stvarno ne mogu da shvatim,kao oni imaju ronalda,imaju ovog onog..moraju oni ici na eu.
to mi lici na ono..lako je njemu pokupiti curu,on ima porshea i stan od 150 kvadrata u ferhadiji i apartman na bjelasnici.
pa jeste buraz,al sto ti nemas??sto ti nemas ronalda i nanija i pepea?i apartman i stancinu i porshea?
Ma poštujem ja to, ali ne prihvatam tu razliku u veličini terena kao nekakvo opravdanje. Kao što rekoh, svi oni po Evropi i inače igraju na takvim terenima.

A zašto nismo mogli pokriti tu sredinu (i u Zenici i u Lisabonu)? E tu se opet vraćamo na onu dobro poznatu činjenicu, da naši igrači jednostavno ili nisu dovoljno fizički spremni ili nemaju fizičke predispozicije (sa izuzetkom Džeke i donekle Lulića). Ako pogledamo igrače sredine terena, Miske, Medunjanin, Pjanić, Rahimić... sve je to sporo, presporo, Portugalci su nas jednostavno pregazili na sredini. Ne bih ni da se ovo shvati kao neka kritika igrača, naročito Rahimiću svaka čast, čovjek je već u poodmaklim igračkim godinama i ne može mu se ništa zamjeriti. Štaviše, za mene je on najkorisniji igrač ove reprezentacije. Samo hoću da kažem da mi imamo te i takve igrače, i da se u nekakvom direktnom sučeljavanju ne možemo nositi s Portugalom.
Čini mi se JThomas je već spomenuo da je Portugal na svim pozicijama jači od nas osim u špicu. Da bismo u takvom odnosu snaga mogli proći, potrebno je da se poklopi više stvari: njihov loš dan, naš odličan dan, teren ovakav ili onakav, sudija ovaj ili onaj... I pošto je u pitanju baraž, sve to puta 2 :D

Moram dodati još oko suđenja - ne spominjem ja nikakve urote, ali ono što je onaj lik sinoć svirao je cirkus. Znam, i sudije su ljudi, i oni griješe, ali ovako nešto nisam već dugo vidio i fakat bi trebao dobiti ban :) sa svih sudijskih listi.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#494 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by pici »

DaysleepeR wrote:za svjetsko, opet smo malo nerealni

treba preko Slovačke i Grčke koje nikako nisu bezveze
naravno svaka se tekma mora igrati normalno sa ciljem na pobjedu, slovaci i grci će nam pogotovo stvarati probleme kad bi repka uspjela prevazilaziti pritiske i započinjat svaku kao protiv francuza u parizu onako ležerno koda igramo prijateljsku...pritisak je največi neprijatelj naše repke i to su skužili portugalci zato su vršili presing i pritisak na zadnju liniju...

Image
steven8

#495 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by steven8 »

Realno Portugal se pokazao sinoc puno jaci i mocniji,svaka cast nasima,ali nismo imali sanse protiv onakvog Portugala,sa ovakvom igrom vrlo lako mogu osvojiti Euro!
PR-player

#497 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by PR-player »

Ledenko wrote:Rodila ga majka glupog
http://klix.com/view.php?pic=9iz381&s=5
A ne bih ja gomana krivio...malo ko moze odbraniti onaj lelujavi sut ronaldu
Janjicar

#498 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Janjicar »

Koga ? sta ?

Vidis da je zid postavljen na donju stranu i logicno on pokrio gornju
Budimo relani slabo ko moze odbraniti njegove slobodnjake
Begovic je po meni jos uvijek no1. golman BiH
Ledenko

#499 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ledenko »

Janjicar wrote:
Koga ? sta ?

Vidis da je zid postavljen na donju stranu i logicno on pokrio gornju
Budimo relani slabo ko moze odbraniti njegove slobodnjake
Begovic je po meni jos uvijek no1. golman BiH
Šta je bolan logično braniti stativu? Valjda se golman zove golman zato što brani gol, a ne stative gola.
PR-player

#500 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by PR-player »

Mislim da je ocekivo da ce zivi zid pokriti stranu
Post Reply