Office food

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Eborg

#476 Re: Office food

Post by Eborg »

Sad će morati uvesti nešto novo kada raja navali u McD. :D
hurmasica

#477 Re: Office food

Post by hurmasica »

link wrote:foodoffice razblazio kolu :) ako citaju neki koji rade tamo, nek vrate smjesu od proslog mjeseca, ovo sada je jako lose
o tome ti pricam
Muzikjunki

#478 Re: Office food

Post by Muzikjunki »

ladyblue18 wrote:Jel vi ne vidite naslov teme? :-)

Nazad na temu!
Reci im, reci im! :D
Zanaaa

#479 Re: Office food

Post by Zanaaa »

Alhemicarkaa wrote:
madner wrote:
hurmasica wrote:koliko sam mogla primjetiti basiment polako ali sigurno propada. ali to je vec druga tema, kao dugogodisnji posjetilac raznoraznih ugostiteljskih objekata u ovom gradu zakljucila sam da svaki od njih ima svoj zivotni vijek, posebno klubovi tipa basimenta. Pocinju kao elitno mjesto da bi malo po malo postajali okupljaliste dno dna a nakon toga ubrzo slijedi zatvaranje zbog belaja. ALi kao sto rekoh to je druga tema.
Sto se tice office fooda opet moram reci nimalo me nije odusevio jer ja za 9 km na drugom mjestu mogu pojesti pohovanu piletinu, krompirice i salatu plus pravu koka kolu za manje od 9km. malo su se precijenili.
Gdje se to moze pojest?
Casper u lunch paktu koji je 8,5 KM dobiješ pohovanu piletinu u sendvicu, salatu, pomfri, pola litra cole i palačinke pride.
Ima varijacija na temu, pa umjesto piletine tražiš pljeskavicu, to je 8,5 čini mi se, a piletina bi onda mogla biti i jeftinija - 7,5. U Dundee-ju možeš pola pileta sa somunom, salatom i pomfritom dobiti za 6-7 KM itd.
Ima tih mjesta, za ono što nudi Office food - preskup je, jer ti objektivno ne možeš pojesti puno. AAko se natjeraš da pojedeš cijeli ovaj lunch paket iz Caspera, čitav dan si u vodoravnom položaju, preznojavajući se :run: :mrgreen:
Da , imas tri varijacije..a u Food Officu mozes sama sebi napraviti mix koji ti se svidja. Svi mi znamo sta je sendvic..dobijes dva komada i ostalo je hljeb. Malo razmisli zasto je jeftinije! Oni sigurno nisu slucajno stavili tu cijenu.. :zoka: ahh da u Food Officu mozes da pijes sprite i kolu i mineralnu..heheh :zjev:
Zanaaa

#480 Re: Office food

Post by Zanaaa »

link wrote:evo da se ispravim, danas bio ponovo, kola je opet ona stara. ali bez obzira, nek ostane zabiljezeno, da su prosli cetvrtak imali razblazenu kolu
Mislim da je u pitanju aparat...koji sam pravi sok, tako da tesko da je mogu razblaziti :-D ali dobroo ja nisam bila u cetvrtak :D
CaCO3

#481 Re: Office food

Post by CaCO3 »

Ovo sto imaju je u glavnom odlicno, salate pogotovo, jedino im nekad hrana zagori, neki dan kljukusa ugljenisana me zapade, vratim normalno, daju mi drugu, ali problem je u tome sto nema puno toga, tj izbor je ocajan i sokovi su dno dna, uzas zivi, ja ne pijem gazirano i osudjen sam na obicnu vodu, deserta nikad nema, neki dan me zapala kockica dinje na cackalici :lol:
sve u svemu malo ko tamo moze pojesti hrane za 9 KM, za ono sto nude cijena ne bi trebala biti vec od 6 KM
hurmasica

#482 Re: Office food

Post by hurmasica »

i mislim da bi za cijenu od 9 KM zaista trebali ubaciti bar po mrvicu nekog crvenog crvenog mesa, pa nisamo svi vegani i piletozderci!!!!
madner

#483 Re: Office food

Post by madner »

Jasta, janjetina bi bila najbolja :D
Zanaaa

#484 Re: Office food

Post by Zanaaa »

madner wrote:Jasta, janjetina bi bila najbolja :D
ahahhahahah mozda jedan razanj da se okrece u pozadini :-) :lol:
Zanaaa

#485 Re: Office food

Post by Zanaaa »

link wrote:
hurmasica wrote:i mislim da bi za cijenu od 9 KM zaista trebali ubaciti bar po mrvicu nekog crvenog crvenog mesa, pa nisamo svi vegani i piletozderci!!!!
e s tim se slazem. danas sam bas dobro rucao, jeo sam salatu, uzeo malo klepa, piletine sa rostilja, sos od sira, poslje zasladio lubenicom, sve to zalio sa dvije case kole, koja je sada jako dobra. za slijedeci put bih rado piletinu zamjenio sa bilo kojim crvenim mesom. Takodjer, ne bih se ljutio da pojedem i supu prije glavnog jela. Trosak za supu je neznatan, a bas bi upotpunila menu.
eto dokaz da je kola ok :-D i ja sam za supicu..pogotovo kad je ljeto , supa uvijek dobro dodje :thumbup:
madner

#486 Re: Office food

Post by madner »

Ne znam, ja inace platim supu oko 4 KM. :D
Alhemicarkaa

#487 Re: Office food

Post by Alhemicarkaa »

Zanaaa wrote:
Alhemicarkaa wrote: Casper u lunch paktu koji je 8,5 KM dobiješ pohovanu piletinu u sendvicu, salatu, pomfri, pola litra cole i palačinke pride.
Ima varijacija na temu, pa umjesto piletine tražiš pljeskavicu, to je 8,5 čini mi se, a piletina bi onda mogla biti i jeftinija - 7,5. U Dundee-ju možeš pola pileta sa somunom, salatom i pomfritom dobiti za 6-7 KM itd.
Ima tih mjesta, za ono što nudi Office food - preskup je, jer ti objektivno ne možeš pojesti puno. AAko se natjeraš da pojedeš cijeli ovaj lunch paket iz Caspera, čitav dan si u vodoravnom položaju, preznojavajući se :run: :mrgreen:
Da , imas tri varijacije..a u Food Officu mozes sama sebi napraviti mix koji ti se svidja. Svi mi znamo sta je sendvic..dobijes dva komada i ostalo je hljeb. Malo razmisli zasto je jeftinije! Oni sigurno nisu slucajno stavili tu cijenu.. :zoka: ahh da u Food Officu mozes da pijes sprite i kolu i mineralnu..heheh :zjev:
A što ste se svi zakačili za tu piletinu u sendviču. Pljeksa je mnogo veca, ili to pola pileta u Dundeeju. Ono što u office foodu nude za 9 KM je preskupo, makaroni na ovaj i onaj način, i piletina ovakva i onakva, ponuda je vrlo ograničena. Ja sam navela samo neke primjere iz Dundeeja i Caspera (a da ne pocnem nabrajati neke još jeftinije restorane, a kvalitetom i cijenom i bolje, samo su u Vogošći, pa da ne bude ko će ići tamo), a imaš još kamaru jela od kojih se možeš kvalitetno najesti, da ne kažem ubiti za 9 KM. plus možeš ostaviti za veceru, spakuju ti i ponesi kući, tako da za 9 KM možeš dva kvalitetna obroka spraviti.
Ja sam išla u office food samo kad je bilo ono preko kupona 3,5 KM po osobi i to mi je neka realna cijena. 9 KM je već stvarno puno za vrlo oskudnu ponudu.
madner

#488 Re: Office food

Post by madner »

Daj ba, pa nisam ptica da se najedem i da mi ostane za drugi obrok. Haj dobro, mozda se i mozes najest za 9 KM ali i ti ga pretjera.

Ja to vise gledam ovako.
Janjetina 25 km + 5 klipaca je dosta skuplje od ovog.
Alhemicarkaa

#489 Re: Office food

Post by Alhemicarkaa »

Ja stvarno ne mogu pojesti za jedan obrok pola pileta, kamaru pomfrita i salate. Ti ako možeš onda je office food raj za tebe. :mrgreen:
madner

#490 Re: Office food

Post by madner »

Brdo pomfrita i salate :D

Odvadi malo.
Alhemicarkaa

#491 Re: Office food

Post by Alhemicarkaa »

Gdje sam rekla brdo :D
Zanaaa

#492 Re: Office food

Post by Zanaaa »

Alhemicarkaa wrote:Ja stvarno ne mogu pojesti za jedan obrok pola pileta, kamaru pomfrita i salate. Ti ako možeš onda je office food raj za tebe. :mrgreen:
hahahah dobro receno! :thumbup:
Zanaaa

#493 Re: Office food

Post by Zanaaa »

Naravno da postoji jeftinija klopa, ali kvaliteta je upitna..sve ti zavisi sta jedes.. Pomfri ima jako dobru maržu, znaci jeftino a skupo se prodaje...Food Office ipak bira kvalitetan nacin spremanja hrane i odrzavanja...stalno je mijenjaju..Neko je sigurno to primijetio
hurmasica

#494 Re: Office food

Post by hurmasica »

link wrote:
hurmasica wrote:i mislim da bi za cijenu od 9 KM zaista trebali ubaciti bar po mrvicu nekog crvenog crvenog mesa, pa nisamo svi vegani i piletozderci!!!!
e s tim se slazem. danas sam bas dobro rucao, jeo sam salatu, uzeo malo klepa, piletine sa rostilja, sos od sira, poslje zasladio lubenicom, sve to zalio sa dvije case kole, koja je sada jako dobra. za slijedeci put bih rado piletinu zamjenio sa bilo kojim crvenim mesom. Takodjer, ne bih se ljutio da pojedem i supu prije glavnog jela. Trosak za supu je neznatan, a bas bi upotpunila menu.

haha, eto eto eto gaaa, cica mica gotova je prica. Upravo sam i ja jela isto sto i ti, i svi koji dodju jedu upravo to isto sto si ti jeo, cak i ta lubenica na kraju, pa imaju li oni ista drugo za ponuditi osim neceg sto je za ovo doba godine najjeftinije?
S tima da bih naglasila da klepe nisu sa mesom nego sirom ili zeljem. Toliko o prevelikom i raznolikom izboru hrane. Ono sto je na ponudi sasvim je ok i ukusno, ali kao sto rekoh ponuda im je vise nego siromasna. Cak je i prijasnji restoran imao bogatiju ponudu.
Svako ce doci jednom i jesti, ali ne mozes svaki dan jedno te isto. Restoran je jako dobro zamisljen, al slabo realizovan!
hurmasica

#495 Re: Office food

Post by hurmasica »

ali razmisli, njima nije u interesu da dodjes kod njih jednom u deset dana, nego da se redovno hranis kod njih. licno sam cesto jela u njihovom ranijem restoranu, a mogla sam primjetiti i da se tu svakodnevno hranilo dosta studenata kao i uposlenika koji rade u obliznjim zgradama. ovim potezom izgubili su mnogo gostiju, koji bi se tu hraniil svakodnevno samo da je cijena i ponuda malo bolja. kvantitet donosi zaradu
Glas

#496 Re: Office food

Post by Glas »

Bio sam u Food Office-u s još jednom osobom dok se mogao iskoristiti kupon sa ekupona. Nisam se stidio tražiti da mi na tanjir stavi svega, pa čini mi se da sam čak i one dvije-tri kifle pojeo (one su im pravo ukusne). Poslije prvog tanjira sam otišao po još jedan, ali zahvaljujući premasnoj hrani nisam uspio pojesti sve što sam ponovo uzeo. Usput sam popio jedno dvije-tri čaše kole i čašu fante te na kraju zasladio nekim kremom u čašici.

7 KM za dvije osobe je bila ekstra cijena, a super bi bilo kada bi sadašnja ponuda za jednu osobu koštala 5-6 KM.
Last edited by Glas on 02/01/2012 12:18, edited 1 time in total.
Gospoda Ministarka

#497 Re: Office food

Post by Gospoda Ministarka »

Zanaaa wrote:Naravno da postoji jeftinija klopa, ali kvaliteta je upitna..sve ti zavisi sta jedes.. Pomfri ima jako dobru maržu, znaci jeftino a skupo se prodaje...Food Office ipak bira kvalitetan nacin spremanja hrane i odrzavanja...stalno je mijenjaju..Neko je sigurno to primijetio
Dobra kvaliteta hrane u Food Officu :roll: ? Piletina na 4 nacina, masna, bezukusna i nepecena? Cetiri vrste tjestenine sa cetiri razlicita umaka jako lose napravljena i takoder bezukusna? Da ne nabrajam bezveze, odamh da kazem, da je tamo sve bezukusno. Jedino sto im iole valja to je salata, ali svi znamo koliko truda iziskuje napraviti ukusnu salatu :lol:
No, dobro, red je da hvalis, ipak tu platu primas.
atko

#498 Re: Office food

Post by atko »

Gospoda Ministarka wrote:
Zanaaa wrote:Naravno da postoji jeftinija klopa, ali kvaliteta je upitna..sve ti zavisi sta jedes.. Pomfri ima jako dobru maržu, znaci jeftino a skupo se prodaje...Food Office ipak bira kvalitetan nacin spremanja hrane i odrzavanja...stalno je mijenjaju..Neko je sigurno to primijetio
Dobra kvaliteta hrane u Food Officu :roll: ? Piletina na 4 nacina, masna, bezukusna i nepecena? Cetiri vrste tjestenine sa cetiri razlicita umaka jako lose napravljena i takoder bezukusna? Da ne nabrajam bezveze, odamh da kazem, da je tamo sve bezukusno. Jedino sto im iole valja to je salata, ali svi znamo koliko truda iziskuje napraviti ukusnu salatu :lol:
No, dobro, red je da hvalis, ipak tu platu primas.
Ukusno, besukusno, neukusno, preukusno

O ukusima se ne raspravlja - tako kazu :wink:

Svidja ti se - ides jedes
ne svidja ti se - ne kontam zasto onda trositi toliko energije na nesto sto ti je bezveze - osim ako mozda ne primas platu u konkuretskoj firmi :D
Gospoda Ministarka

#499 Re: Office food

Post by Gospoda Ministarka »

atko wrote:ne svidja ti se - ne kontam zasto onda trositi toliko energije na nesto sto ti je bezveze - osim ako mozda ne primas platu u konkuretskoj firmi :D
@Atko, to sto je kod nas u restoranu u Merkatoru pao posao je zato sto smo digli cijene, nikako zbog Food Offica. :D

Zasto da ne, ako nam moze uposlenik Food Offica, diskretno hvaliti da niko ne posumnja, mozemo i mi koji smo to u stvari probali, reci vlastito misljenje. I ko kaze da jedem tamo? Odes, probas... ako ti se ne svida zaboravis, ako se pokrene ta tema u drustvu/ na forumu izjasnis se... sta je tu problem?
atko

#500 Re: Office food

Post by atko »

Gospoda Ministarka wrote:
atko wrote:ne svidja ti se - ne kontam zasto onda trositi toliko energije na nesto sto ti je bezveze - osim ako mozda ne primas platu u konkuretskoj firmi :D
@Atko, to sto je kod nas u restoranu u Merkatoru pao posao je zato sto smo digli cijene, nikako zbog Food Offica. :D

Zasto da ne, ako nam moze uposlenik Food Offica, diskretno hvaliti da niko ne posumnja, mozemo i mi koji smo to u stvari probali, reci vlastito misljenje. I ko kaze da jedem tamo? Odes, probas... ako ti se ne svida zaboravis, ako se pokrene ta tema u drustvu/ na forumu izjasnis se... sta je tu problem?
ne'a problema :D ovo je forum ... i sluzi da se jedin drugima nagovorimo :D :lol:

Samo kazem bolje je izac prosetat 15 minuta nego pricato necemu sto ti je bezze :D

peace
Post Reply