ulozicu kucu i imanje...

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ri0

#476 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by ri0 »

Nesto mislim da bi Schuettler mog'o danas uzet D. Young-a.

Rainer Schuettler v Donald Young 1 @ 2.00

Po meni Young dosta mehak :D igrac, prava pussy i mislim da nema sanse protiv Schuettlerovog iskustva i znanja. Nije neko strucno objasnjenje ali jednostavno takav osjecaj imam :D
Arma-Sarma

#477 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Arma-Sarma »

romanovero wrote:
Arma-Sarma wrote:
lester burnham wrote:to je dobitni 100%, daj da prepisem... :)
Robredo, Almagro, Federer i Monfils.
almagro nikad nije dobio top 10 igraca,a ne bih rekao ni da ce danas, u svakom slucaju h2
Misliš da na najsporijoj šljaci na Touru Almagro kao TOP 5 igrač na šljaci neće dobiti Melzera koji se ne može sastaviti s lopticom 5 mjeseci?

Doduše ja sam sam kriv, već sam mogao imati 5 stoja. Kažem sebi sinoć da ću uplatiti Ljubu na 150KM i onda odustanem jer je glupi Berdych ove sezone uzeo set Nadalu i Djokoviću :x
Arma-Sarma

#478 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Arma-Sarma »

romanovero wrote:
Arma-Sarma wrote:
almagro nikad nije dobio top 10 igraca,a ne bih rekao ni da ce danas, u svakom slucaju h2
I odakle tebi da Almagro nikad nije dobio TOP 10 igrača? Mnogi mi padaju na pamet.
romanovero

#479 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by romanovero »

[/quote]
I odakle tebi da Almagro nikad nije dobio TOP 10 igrača? Mnogi mi padaju na pamet.[/quote]

nadal 0-7 federer 0-5 djokan 0-2 murray 1-2 soderling 3-4 ferrer 0-6 berdych 1-3 verdasco 1-3 MELZER 1-1
monfils 2-2
uglavnom ,sad nemam pojma odakle mi to,ali sam ubijedjen da sam nacuo :D ,mozda na GS???
Ajatolah_

#480 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Ajatolah_ »

Pa misle li Gil i Monfils završiti ovaj meč do mraka? :roll:

Edit: Jao, Monfilse... :roll:

Edit2: Nije normalno kako je ujednačeno. :D Da hoće Monfils predati, :D obara me za 7.5 KM. :x

Edit3: Evo izgubio svoju servu, prvi put na meču izgubljen servis. :-) Gotovo je ovo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#481 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Tomahawk11 »

Sp.Braga - Dynamo K.(zg.1p) 14.4. cet. 21:05 0-1 1,30
Igram zbroj golova prvo poluvrijeme 0-1.
Veceras se od 21:05 u okviru cetvrtfinala Europa Lige na stadionu „Estadio Municipal de Braga“ igra revans susret izmedju Brage i Dynamo Kieva. U prvoj utakmici izmedju ova dva kluba odigranoj prije sedam dana u hladnom Kievu bilo je 1:1, a srijelci u toj utakmici bili su Yarmolenko u 6 minuti kada je donjeo prednost Dynamu i Gusev u 13 minuti koji je postigao auto-gol i samim tim donjeo pozitivan rezultat ekipi Brage. Takodjer prvu utakmicu obiljezio je ljubimac domacih navijaca Andrey Shevchenko koji je napravio veliku glupost dobivsi crveni karton i trener Dynama Yuri Semin veceras nece moci racunati na njega. Sve ostale cetvrfinalne utakmice bukvalno su rijesene, sto znaci da su Porto, Benfica i Villareal osigurali svoje mjesto u polufinalu Lige Europe, a za posljednje mjesto u polufinalu borit ce se upravo Braga i Dynamo Kiev. Zbog toga ce u ovom susretu biti najvise neizvjesnosti. Portugalci imaju malu prednost jer su ostali neporazeni u Kievu, a samim tim su i postigli jedan pogodak koji bi im na kraju vecerasnje utakmice mogao dosta znaciti. Obadva trenera najavljuju strpljivu igru od samog pocetka, a trener Dynama Yuri Semin govori kako njegova ekipa ne mora napadat svih 90 minuta da bi postigli pogodak, nego da ce prilike doci kao plod disciplinovane i strpljive igre, i ako iskoristimo te prilike mogli bi se vrlo lagano naci u polufinalu. Zato je moja prognoza za ovaj susret manje od 1.5 gola u prvom poluvremenu.
romanovero

#482 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by romanovero »

romanovero wrote:
Arma-Sarma wrote:
rekoh li vam ,pisi bodove :D
Arma-Sarma

#483 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Arma-Sarma »

Okrenuo sam se live klađenju. Nakon Monfisla uplatio u Milleniumu 50KM i preko live klađenja dogurao do 160. Onda na 50KM uplatio listić, Coritiba hendikep 1, Neke Čielance kec i Velez. I onda sam ustanovio da dobitak 200KM nije vrijedan mojih živaca. Pa ti ljudi ne igraju odbranu nikako, taktika je 1------------5-4, a gostiju 2------4-4. Ali eto, nećo žaliti puno, ipak imam 310KM :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#484 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Tomahawk11 »

Tomahawk11 wrote:Sp.Braga - Dynamo K.(zg.1p) 14.4. cet. 21:05 0-1 1,30
Igram zbroj golova prvo poluvrijeme 0-1.
Veceras se od 21:05 u okviru cetvrtfinala Europa Lige na stadionu „Estadio Municipal de Braga“ igra revans susret izmedju Brage i Dynamo Kieva. U prvoj utakmici izmedju ova dva kluba odigranoj prije sedam dana u hladnom Kievu bilo je 1:1, a srijelci u toj utakmici bili su Yarmolenko u 6 minuti kada je donjeo prednost Dynamu i Gusev u 13 minuti koji je postigao auto-gol i samim tim donjeo pozitivan rezultat ekipi Brage. Takodjer prvu utakmicu obiljezio je ljubimac domacih navijaca Andrey Shevchenko koji je napravio veliku glupost dobivsi crveni karton i trener Dynama Yuri Semin veceras nece moci racunati na njega. Sve ostale cetvrfinalne utakmice bukvalno su rijesene, sto znaci da su Porto, Benfica i Villareal osigurali svoje mjesto u polufinalu Lige Europe, a za posljednje mjesto u polufinalu borit ce se upravo Braga i Dynamo Kiev. Zbog toga ce u ovom susretu biti najvise neizvjesnosti. Portugalci imaju malu prednost jer su ostali neporazeni u Kievu, a samim tim su i postigli jedan pogodak koji bi im na kraju vecerasnje utakmice mogao dosta znaciti. Obadva trenera najavljuju strpljivu igru od samog pocetka, a trener Dynama Yuri Semin govori kako njegova ekipa ne mora napadat svih 90 minuta da bi postigli pogodak, nego da ce prilike doci kao plod disciplinovane i strpljive igre, i ako iskoristimo te prilike mogli bi se vrlo lagano naci u polufinalu. Zato je moja prognoza za ovaj susret manje od 1.5 gola u prvom poluvremenu.
HT 0-0 8-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#485 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Tomahawk11 »

Arma-Sarma wrote:Okrenuo sam se live klađenju. Nakon Monfisla uplatio u Milleniumu 50KM i preko live klađenja dogurao do 160. Onda na 50KM uplatio listić, Coritiba hendikep 1, Neke Čielance kec i Velez. I onda sam ustanovio da dobitak 200KM nije vrijedan mojih živaca. Pa ti ljudi ne igraju odbranu nikako, taktika je 1------------5-4, a gostiju 2------4-4. Ali eto, nećo žaliti puno, ipak imam 310KM :-)
I ja sam na Tipicu, nije losa fora, samo to live zna biti mac sa dvije ostrice, brzo se gubi, brzo dobija, mada ima situacija koje se daju iskoristiti. Uglavnom sastavim nesto sto nije pocelo, dobra je fora kad mi se tesko nakaniti do kladjare.
perfect_guy

#486 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by perfect_guy »

igra se tek u nedelju, ali treba imati u vidu

20:45 Napoli - Udinese 1 @1.80

Sledeći meč Napolia je u Palermu i možete već sad staviti svoj novac na tu pobedu, kao i na ovu. Udinese nije najzgodniji protivnik u ovom trenutku, jer i ovaj klub ima sjajnu sezonu, pogotovo ovaj drugi deo. Medjutim, Udinese je izgubio poslednje dve utakmice, 0:2 kod Leccea i 1:2 kod kuće protiv Rome. U poslednjih deset dana Udinese je ostao bez nekoliko veoma važnih igrača. Suspendovan je vezni igrač Almen Abdi, ali mnogo veći problemi su sa povredama. Povredjeni su napadači Alexis Sanchez, koji je postigao 12 golova i asistirao za još 5, i najbolji strelac Antonio Di Natale (25 golova i 7 asistencija). I dok je sasvim sigurno da Sanchez neće igrati u nedelju, Di Natale bi se možda i mogao pojaviti, ali je to još uvek nesigurno. Ista situacija je i sa veznim igračem Mauricio Isla, koji je u ovoj sezoni postigao jedan gol i za 6 asistirao. Dakle, reč je o igračima koji su ključni u napadu Udinesea. Napoli ima isto povredjenog napadača, Ezequiela Lavezzia, koji je postigao 6 i asistirao za 11 golova, a njegova situacija je slična onoj u kojoj se nalazi i Di Natale - moguć je oporavak do nedelje, ali je to još uvek pod znakom pitanja. Od ranije je povredjen defanzivac Gianluca Grava, a drugih izostanaka nema. Jesenas je Udinese slavio 3:1, baš kao i u prošloj sezoni, dok su tri meča pre toga završena nerešeno. Dakle, Napoli nije pobedio ovog protivnika u poslednjih pet medjusobnih susreta. Okolnosti su se sada malo promenile, Napoli je u odličnoj formi, Udinese ima kadrovske probleme koji utiču na pad forme, tako da očekujem da domaćin u ovom meču to iskoristi i održi korak sa Milanom.
lester burnham

#487 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by lester burnham »

petak bi, ako je vjerovati tradiciji, trebao biti dobar za tipovanje,
evo nekih predloga za danas...

AUSTRIA: Erste liga
18:30h
Grodig -A. Lustenau
tip 1 @2,20
poslijednjih shest duela ove dvije ekipe uvjek je trijumfovao domacin... grodig dobar na domacem terenu 7 3 4 25:24,
grodigu bodovi neophodni jer nije teoretski obezbjedio opstanak, dok gosti nemaju nekih posebnih ambicija za bodovima, jer su u na trecoj poziciji koja ne vodi nigdje
a 15 bodova im bjezi admira koja ulazi u prvu ligu...

NETHERLANDS: Eerste Divisie
18:45h
Den Bosch - Eindhoven
tip 3+ @1,55
utakmica bez takmicarskog znacaja, tradicija kaze da na gotovo svakom susretu ove dvije ekipe padne minimum tri gola,
den bos u mnogo boljoj formi, poslijednje tri kuci 2 1 0 7:0, dok su godti izgubili poslijednjih shest 0 0 6 3:15... pored tri i vise, izvjesna je pobjeda domacih...

FRANCE: Ligue 2
20:00h
Metz - Clermont
tip 1 @2,10
mecu gori pod nogama jer su mu bodovi za opstanak prijeko potrebni, vjerujem da ce se iscupati i nece potonuti u nizi rang,
klermont zauzima 11. mjesto sa 40 bodova i ne brine ni za opstanak niti ima vise ambicije u ovoj sezoni...

GERMANY: Bundesliga
20:30h
Mainz - Moenchengladbach
tip 3+ @1,75
prvi mec u mehengladbahu dobio majnc rezultatom 2:3,
gostima gori pod nogama prijeti im ispadanje u cvajtu, i mislim da su blagi favoriti veceras, medjutim tradicija kaze da redovno prebace golovi u duelima ove dvije ekipe, te se s`toga 3 i vise samo namece...

GL ;-)
2407

#488 The luck of 2407...

Post by 2407 »

Image

Na marku, isplata 582KM i onda je Livorno zavio cokoladu... :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#489 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Tomahawk11 »

Hertha - Osnabrück 16.4. sub. 13:00 1 1,25

Herha bi ovo trebala lagano rijesiti u svoju korist, Osnabruck se bori za opstanak, ali bodove spasa ce morati traziti negdje drugo, jer je Hertha preveliki zalogaj za njih.
perfect_guy

#490 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by perfect_guy »

18:00 Malaga - Mallorca 1 @2.05

Mogao bih svoj glavni razlog za ovakvu opkladu svesti u jednu rečenicu - Malaga je kompletna, a Mallorca bez dva važna napadača. Pereira i Pierre Webo su već desetak dana povredjeni neće ih biti u timu u ovoj utakmici. Pereira je u ovom prvenstvu odigrao 30 utakmica, postigao 5 golova i asistirao za 2, dok je Pierre Webo nastupio u 27 utakmica, postigavši 7 golova uz još 5 asistencija. Malaga jedini problem ima sa rezervnim golmanima, pošto su Ruben i Sergio Asenjo povredjeni. Malaga se nalazi u veoma lošoj poziciji pre ovog kola, pošto je u grupi ekipa koje bi po sadašnjem stanju tabele trebali ispasti iz lige. Ipak, još uvek nije sve gotovo, pošto Malaga na svom kontu ima 30 bodova, 3 manje od Zaragoze, a 4 od getafea, tako da u preostalih 7 utakmica šampionata može mnogo toga da se promeni. To, naravno, podrazumeva pobede, jer samo one donose tri boda. Pobede na domaćem terenu su uvek u prvom planu, a tu Malaga ima dobar raspored, pošto joj u goste dolaze ovim redom: Mallorca, Hercules, Gijon i Barcelona. Znači od poslednjih 7 utakmica, Malaga je domaćin na tri, gde su Mallorca, Hercules i Gijon ekipe sa kojima Malaga može ravnopravno da se bori na terenu, a moćna Barcelona dolazi u poslednjem kolu, kad će najverovatnije biti rešen prvak i Malaga bi mogla iskoristiti eventualnu opuštenost Barcelone, mada ne treba na to previše računati, pošto će Barcelona imati moralnu obavezu da taj meč odigra profesionalno. Mallorca ima slabu sezonu, evropska takmičenja su joj u ovom trenutku 7 bodova daleko i nije realno očekivati da to ovaj klub nadoknadi u preostalih 7 kola. Koliko je Malaga slab domaćin (4-3-8), toliko je i Mallorca slab gost (3-3-9). Forma im je podjednako osrednja, a kao što rekoh na početku, računam na bitne izostanke u timu Mallorce i na snažnu motivaciju Malage da iskoristi svoju poslednju šansu.
Ajatolah_

#491 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Ajatolah_ »

Albanska prva
16:30 Kastrioti - Bylis 1 @1.60

Bylis u posljednjih 14 gostovanja je fasovao 13 poraza i napravio jednu pobjedu - i to protiv ubjedljivog fenjeraša lige koji gubi od svakog bez obzira gdje igra. Kastrioti u posljednjih 9 utakmica ima 6 pobjeda, dva poraza i jedan remi. Ovi porazi i remi su napravljeni u utakmicama protiv prve dvije ekipe. Dakle, solidno igraju kući. Osim toga, ova utakmica im je prilika da izađu iz zone play-offa za opstanak. ;-)
Ajatolah_

#492 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Ajatolah_ »

16:00 Crystal Palace - Scunthorpe 1 @1.7
U posljednjih 12 domaćih, CP ima 7 pobjeda i 5 remija. Nije fenomenalno, ali nije ni loše uzmemo li u obzir da su neriješeno igrali 3:3 sa Readingom i 0:0 sa Norwichem, dvije ekipe koje su među prvih pet. Pobjeda ovdje bi značila i da su se konačno odvojili od zone ispadanja. Scunthorpe u posljednjih 7 gostovanja, ne samo da je sve redom izgubio, već su uspjeli zabiti svega 1 gol. ;-)
Ajatolah_

#493 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Ajatolah_ »

16:00 Leeds - Watford 3+ @1.7

Dovoljno je reći da su ove dvije ekipe također i dvije ekipe na čijim su utakmicama najveći prosječni brojevi golova - na Leedsovim je prosjek 3.46 gola po utakmici, a Watford ima prosjek 3.20. :-) U posljednjih 9 utakmica koje su odigrali jedni protiv drugih, na samo dvije je bilo manje od 3 gola.
Ajatolah_

#494 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Ajatolah_ »

15:30 Dubnica - Spartak Trnava 1 @2.00

Odmah ću vam reći: ovo nije ni za kuću ni imanje, ja više od 2KM ne bih dao. :D Ali sam vam morao ukazati na ovaj meč. Naime, kvota na Dubnicu pada nevjerovatnom brzinom. Na većini kladionica meč je poništen, a kvota je padala u nekim slučajevima i za više od 1, sa početnih 2.60 na 1.60. Ja nemam pojma o čemu se radi, ali očigledno ima neki debeli razlog zbog čega bi Dubnica trebala dobiti. Nažalost, mislim da slovačka liga nema u našim kladionicama, ali tu je uvijek online klađenje.
Gledano sa sportskih razloga, prednost bih čak dao Spartaku - jedino što ide na ruku Dubnici je to da im je pobjeda ovdje ključna u borbi za opstanak.
mef617

#495 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by mef617 »

ovaj crystal palace je cudno jedno...kako samo uspijevaju igrati ovak dobro :x
Ajatolah_

#496 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Ajatolah_ »

EdoI wrote:15:30 Dubnica - Spartak Trnava 1 @2.00

EdoI wrote:16:00 Leeds - Watford 3+ @1.7

EdoI wrote:16:00 Crystal Palace - Scunthorpe 1 @1.7

EdoI wrote:16:30 Kastrioti - Bylis 1 @1.60
translater

#497 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by translater »

fener....hajduk... :( :(

:x :x :x
translater

#498 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by translater »

eeeeee.....pa zahvaljujem sto sam pao na dva...i ukljucim se u prenos da vidim kraj fenera.....jer sam znao...cim je hajduk izgubio da ce fener zabit...pa makar se do sutra igralo...pa do kad vishe?!?!? do kad?!?!?..."na jednom, na jednom, na jednom, na jednom..." :( :( :(
Ajatolah_

#499 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by Ajatolah_ »

Ma meni je najgore to što padam na svakom listiću s ulogom preko 2KM. Jednostavno, nizam nekoliko dobitnih listića sa po 5-10KM dobitka na marku, i onda uložim cenera na kvotu 2, i padnem naravno. :x
ProbuseniDolar

#500 Re: ulozicu kucu i imanje...

Post by ProbuseniDolar »

Orlando - Atlanta 1 1,25
Post Reply