Jeli Ghost upravu ili nije?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
Sarajevski_Marlboro

#476 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by Sarajevski_Marlboro »

Pa ne dolaze svi na forum da bare ili da budu zbareni.
burek_in_space

#477 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by burek_in_space »

Roditelji su najbolji prijatelji ali u smislu da ce uz nas biti i kada najveca sranja pravimo, jer smo njihova krv, neshto shto se manje vishe bezuvjetno voli. Neka se svako od nas sjeti koliko smo puta razocharali svoje roditelje, a oni su i dalje tu, za razliku od prijatelja. Zato se taj odnos ne naziva prijateljskim, nego upravo drugim imenom, roditeljstvom. Malo sam ovo zakomplikovao, ali ko razumije, shvatice. :D

A da li bih stavio partnera ispred ili iza roditelja - ne znam, sve zavisi od partnera i ozbiljnosti veze.
A i dalje sam pri stavu da je dama zbog koje je sva ova pricha povedena, ispala nechovjek.
jedna tamo

#478 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by jedna tamo »

Poison Ivy wrote:
sanabe wrote:a jooooooooooooj, sta vam je? :sad:
Ma mi smo svi na pravoj strani, al' @jedna tamo očito ima neki problem :roll:

ja sam ti sva u problemima :roll: , ali meni je bona drago da si ti ok i da si ti na pravoj strani
Sarajevski_Marlboro

#479 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

burek_in_space wrote:Roditelji su najbolji prijatelji ali u smislu da ce uz nas biti i kada najveca sranja pravimo, jer smo njihova krv, neshto shto se manje vishe bezuvjetno voli. Neka se svako od nas sjeti koliko smo puta razocharali svoje roditelje, a oni su i dalje tu, za razliku od prijatelja. Zato se taj odnos ne naziva prijateljskim, nego upravo drugim imenom, roditeljstvom. Malo sam ovo zakomplikovao, ali ko razumije, shvatice. :D

A da li bih stavio partnera ispred ili iza roditelja - ne znam, sve zavisi od partnera i ozbiljnosti veze.
A i dalje sam pri stavu da je dama zbog koje je sva ova pricha povedena, ispala nechovjek.
To gore stoji.I jeste tako.
Ja sam mislila na "ostale" stvari. :-D ...zbog kojih neki,izmedju ostalog,i dodju na forum.
burek_in_space

#480 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by burek_in_space »

Sarajevski_Marlboro wrote: To gore stoji.I jeste tako.
Ja sam mislila na "ostale" stvari. :-D ...zbog kojih neki,izmedju ostalog,i dodju na forum.
Ja samo probah svojim postom malo usmjeriti diskusiju, jer me stvarno ne zanima ko se s kim kreshe po forumu. Iako se otkriju kroz neko vrijeme. 8-) :lol:
Lara-sa

#481 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by Lara-sa »

burek_in_space wrote:Roditelji su najbolji prijatelji ali u smislu da ce uz nas biti i kada najveca sranja pravimo, jer smo njihova krv, neshto shto se manje vishe bezuvjetno voli. Neka se svako od nas sjeti koliko smo puta razocharali svoje roditelje, a oni su i dalje tu, za razliku od prijatelja. Zato se taj odnos ne naziva prijateljskim, nego upravo drugim imenom, roditeljstvom. Malo sam ovo zakomplikovao, ali ko razumije, shvatice. :D

Ma ako stvari funkcionisu u odnosu s roditeljima i u odnosu s partnerom, ne mislim da bi trebalo doci u situaciju da stavljas bilo koga ispred bilo koga drugog. Ovdje naravno govorim o ozbiljnim vezama. Ukoliko te partner voli i cijeni, nece te stavljati u poziciju da biras. Jer je svako od nas u stanju da samo obrne uloge i skonta kako bi tebi bilo da si u sredini izmedju roditelja i partnera.

Svi smo mi kad smo bili mali mislili da su nasi roditelji bezgresni i savrseni i najbolji, medjutim sto je covjek stariji shvata da su sve to ljudi i da se stvari ne uzimaju zdravo za gotovo, vec samo kao jos jedna tacka gledanja na odredjenu situaciju, a odluciti treba svojom glavom i u dogovoru s partnerom.
zonna

#482 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by zonna »

neki se odnosi ne mogu mijesati. odnos sa roditeljima je nesto sasvim drugo i nema nikakve veze sa ljubavnim ili prijateljskim odnosom. problem nastaje kada se prioriteti pocnu brkati. poredati prioritete je stvar iskustva i zrelosti. u nekoj sferi zivota nije u redu bilo ko da bude ispred roditelja, negdje roditelji ne mogu ili ne bi trebali da budu ispred partnera, negdje je dijete i SAMO dijete na prvom mjestu itd...
svi mi osjecamo mnogo prema jako mnogo ljudi i mjesati neke odnose koji se ne trebaju mjesati je samo sebi praviti probleme.
Korisnicko ime

#483 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by Korisnicko ime »

Ghost_Rider_XXX wrote:
Korisnicko ime wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:Nek mi moderatori oproste, ne bih volio da ovo prerasta u temu Jedna tamo VS Ghost i ostatak foruma
Zasto mislis da je cjelokupni "ostatak foruma" na tvojoj strani?

Ali eto, izgleda da si uspio dokazati vecini redovnih forumasica na LJ&S da si momak kojeg bi svaka mati za zeta pozeljela pa mozda ti se i posreci...
Zašto ti misliš da sam ja ovdje da mi se "posreći"?
Stekao sam takav utisak...
Jer mislim da se previse trudis da predstavis sebe (pogotovo forumasicama) kao nekog ko je bezgresan, uvidjajan, pun razumjevanja, cool i tako to...na bilo kojoj temi koja se tice musko-zenskih odnosa...mislim, postoji mogucnost da i jesi takav, ali ja u svojih 40 godina jos ne upoznah nekoga u stvarnom zivotu ko o svemu ima tako ispravne stavove kao ti u svojim postovima...ukljucujuci i sebe samoga... :D
Filter

#484 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by Filter »

Ghost_Rider_XXX wrote:Nek mi moderatori oproste, ne bih volio da ovo prerasta u temu Jedna tamo VS Ghost i ostatak foruma, ali evo pitanje da malo produbimo temu. Koliko vas bi dozvolilo partneru da ga stavi iza mame, tate... Sa već opjevanom frazom: "Meni je xxxx najbolji prijatelj u životu!" Govorimo o braku ili vezi koja vodi tome?
zivotni partner na 1. mjestu, to je ovako na prvu, ali mislim da je to mijesanje krusaka i jabuka.

prvo zivis sa roditeljima, ako imas srece u njima ces naci i prijatelje, poslije se zaljubis, pa zavolis, i tu ako nema prijateljstva nema ni prave ljubavi, kasnije dođe dijete/djeca i to je nesto sasvim drugo.

mojoj majci ( i ocu,naravno, to mi je bio prvi, pravi, prijatelj), svaka cast i hvala za sve sto mi je pruzila/li, ali od prvog dana ima veto na mijesanje u moj privatni i porodicni zivot...

i valjda odgovor na kraju, ne, ne bih dozvolio da se postavi roditelj ispred mene, citava igranka onda nema smisla...
Ghost_Rider_XXX

#485 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by Ghost_Rider_XXX »

zonna wrote:neki se odnosi ne mogu mijesati. odnos sa roditeljima je nesto sasvim drugo i nema nikakve veze sa ljubavnim ili prijateljskim odnosom. problem nastaje kada se prioriteti pocnu brkati. poredati prioritete je stvar iskustva i zrelosti. u nekoj sferi zivota nije u redu bilo ko da bude ispred roditelja, negdje roditelji ne mogu ili ne bi trebali da budu ispred partnera, negdje je dijete i SAMO dijete na prvom mjestu itd...
svi mi osjecamo mnogo prema jako mnogo ljudi i mjesati neke odnose koji se ne trebaju mjesati je samo sebi praviti probleme.
Istina. Ali koliko znamo slučajeva samo u svojoj okolini gdje se ta granica počne izmicati, brisati, prekrajati. Koliko ima svekrvi, koje žele da kroje život sinu, a posabno snahi, punica takodje?!
Sarajevski_Marlboro

#486 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

burek_in_space wrote:
Ja samo probah svojim postom malo usmjeriti diskusiju, jer me stvarno ne zanima ko se s kim kreshe po forumu. Iako se otkriju kroz neko vrijeme. 8-) :lol:
Očekivala sam od tebe da znaš sve 8-) :lol:
Sarajevski_Marlboro

#487 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Ne dirajte punane 8-) :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#488 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by ladyblue18 »

jedna tamo wrote:u biti više mi je djetinjasto što je tema prešla u barenje i dogovaranje izlaska....
A mozda smo se svi mi na temi samo kvalitetno zezali sa tim? :-) Necemo samo kukati i biti ozbiljni.
I u cemu je problem ako neko iznese svoju intimu na forum? Ghost je poprilicno zreo momak koliko sam ja do sada zakljucila, zreliji od velikog broja forumasa ovdje ako cemo iskreno, nije balavac koji mora da nadodje u voznji kako ti rece. :-)

Ghoste, ne pravdaj se nikada nikome zivota ti. :D

Inace odnos roditelji, partner je uvijek bio komplikovan, ali ja licno se nadam da necu nikada doci u situaciju gdje bi mi roditelji postavljali nekakve uslove, iako koliko znam svoje roditelje nisu od tog posla, ali eto...nikad ne reci nikad.
madner

#489 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by madner »

To se ti nadas da ces se udat? :D
Ghost_Rider_XXX

#490 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by Ghost_Rider_XXX »

Korisnicko ime wrote:Stekao sam takav utisak...
Jer mislim da se previse trudis da predstavis sebe (pogotovo forumasicama) kao nekog ko je bezgresan, uvidjajan, pun razumjevanja, cool i tako to...na bilo kojoj temi koja se tice musko-zenskih odnosa...mislim, postoji mogucnost da i jesi takav, ali ja u svojih 40 godina jos ne upoznah nekoga u stvarnom zivotu ko o svemu ima tako ispravne stavove kao ti u svojim postovima...ukljucujuci i sebe samoga... :D
Kao što i sam reče počevši od sebe. Ja se apsolutno ne trudim da bilo koga ovdje fasciniram niti šarmiram, jer ako se ne varam ja sam ovdje piskarao i kad sam bio u debelo stabilnoj vezi. Ja živim i ponašam se na način, ne čini nešto drugom što ne bi želio da se uradi tebi tako da ne mislim da je to neko ekstra pretvaranje ili prenemaganje bilo kakve vrste, ali naravno ti imaš svoje mišljenje o svemu tome.
Bloo
Globalna šefica

#491 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by Bloo »

burek_in_space wrote:

ko? ko? :D imena kolega imena :D

znaci neko je ipak haira vidio od foruma :(
burek_in_space

#492 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by burek_in_space »

Jebo me svak' ako madner nije malo trzn'o na Lejdi. 8-)
Lara-sa

#493 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by Lara-sa »

Ghost_Rider_XXX wrote:
zonna wrote:neki se odnosi ne mogu mijesati. odnos sa roditeljima je nesto sasvim drugo i nema nikakve veze sa ljubavnim ili prijateljskim odnosom. problem nastaje kada se prioriteti pocnu brkati. poredati prioritete je stvar iskustva i zrelosti. u nekoj sferi zivota nije u redu bilo ko da bude ispred roditelja, negdje roditelji ne mogu ili ne bi trebali da budu ispred partnera, negdje je dijete i SAMO dijete na prvom mjestu itd...
Istina. Ali koliko znamo slučajeva samo u svojoj okolini gdje se ta granica počne izmicati, brisati, prekrajati. Koliko ima svekrvi, koje žele da kroje život sinu, a posabno snahi, punica takodje?!

Istina, takvih slucajeva ima mnogo. Upravo zbog toga partneri koji imaju taj problem moraju imati povjerenja jedno u drugo i postovanje prema svojim roditeljima. I tu stvari trebaju stati. Svako svoje roditelje postaviti na distancu kada su stvari vezane za partnerstvo u pitanje. Tu stvari u pravilu mislim da trebaju funkcionisati na nacin "Roditelje volim i postujem, ali odluke donosim sa partnerom, oni se pitaju samo ako ih JA pitam za savjet".
ladyblue18

#494 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by ladyblue18 »

burek_in_space wrote:Jebo me svak' ako madner nije malo trzn'o na Lejdi. 8-)
Ha :-? :lol: :lol: :lol:

Aha sad vidjeh gore, jes i meni se isto cini. :D :oops: :lol:
Tranquilizer

#495 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by Tranquilizer »

burek_in_space wrote:Jebo me svak' ako madner nije malo trzn'o na Lejdi. 8-)

Nije ni madner naivan :-D
Sarajevski_Marlboro

#496 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Zar nije madner star ? :D
burek_in_space

#497 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by burek_in_space »

Sarajevski_Marlboro wrote:Zar nije madner star ? :D
Nije, Lejdi je puter. Madner je tamaM. :D
Tranquilizer

#498 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by Tranquilizer »

Lara-sa wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:

Istina, takvih slucajeva ima mnogo. Upravo zbog toga partneri koji imaju taj problem moraju imati povjerenja jedno u drugo i postovanje prema svojim roditeljima. I tu stvari trebaju stati. Svako svoje roditelje postaviti na distancu kada su stvari vezane za partnerstvo u pitanje. Tu stvari u pravilu mislim da trebaju funkcionisati na nacin "Roditelje volim i postujem, ali odluke donosim sa partnerom, oni se pitaju samo ako ih JA pitam za savjet".
Ali ko to uglavnom ne radi, djevojke!!! to jest mamine curice i onda gudbaj veza ili brak :roll:
madner

#499 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by madner »

Madner starke ne ferma ali mladje mu je sladje. Covjek od principa :D
ladyblue18

#500 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by ladyblue18 »

Sarajevski_Marlboro wrote:Zar nije madner star ? :D
Auuuuuuuu gdje ces ovo reci :run: ne bih ti bila u kozi :lol:
Locked