prva sa stranice koja se zove jesteliznalida
Jeste li znali da čovjek u svojim ustima dnevno proizvede 1 litru sline?
bila par puta...ne sjecam se da je takoMa.Le.Na wrote:Jeste li znali da u Nizozemskoj možete platiti kaznu ukoliko ne uzmete košaricu u supermarketu?
![]()
gdje su holandjani da potvrde ovo

micki125 wrote:-da su me noćas izujedali komarci samo tako, stoka jedna.
odlicno,Michun wrote:eh evo od mene koja pametna...
it's raining cats and dogs...So all the pets; dogs, cats and other small animals, mice, rats, bugs, all lived in the roof. When it rained it became slippery so sometimes the animals would slip and fall off the roof. Thus the saying, "it's raining cats and dogs."
a što je još nevjerovatnije , kanadski los živi u Kanadimicki125 wrote:da sibirska foka živi na sibiru

kokete, uvijek bile, i ostale, trep trepsanabe wrote:da zene 2x vise trepcu nego muskarci
ha
Ne znam to, ali znam da nilski konj spava uspravno u vodiS.O.A wrote:a de mi reci'te odkud naziv Nilski konj,i odkud rijec Beč kod nas
na njemačkom se isto kaže nilpferd - nilski konj.S.O.A wrote: ovi kazu HIPO...ovi voden-konj...a dje nama bas Nil,pad ne pamet![]()
a sad pitanje....kad ono bas kiša pljušti..kaže se...pada kiša k'o iz k... ?
Ma.Le.Na wrote:da je...hemijska oznaka svete vodice...H2OMG
Znam i ja ovo ali kontam, ako me srcani strefi pocnem kasljati a ovi oko mene ce misliti da se davim, pa ne znam koliko pomaze.zonna wrote:to sam i ja citala ali da mi ga je vidjeti ko ce se sjetiti kasljati kada ga srce spucaNenji_Avero wrote:Kašalj može spriječiti srčani udar
S.O.A wrote:mislim da je rijec o kihanju...90%...da ce te taj dan promasiti srcani ...i da...kad covjek kihne,srce stane...
Bez pomoći, osoba kojoj je srce prestalo normalno kucati i koja osjeća da počinje gubiti svijest, ima oko 10 sekundi prije nego li potpuno izgubi svijest.
Jedan način kojim si možete pomoći je ponovljeno i vrlo snažno kašljanje. Potrebno je duboko udahnuti prije svakog kašlja i kašalj mora biti dubok i produžen, kao kad pokušavate nešto iskašljati iz dubine grudi. Udah i kašalj moraju biti ponovljeni svake dvije sekunde bez prestanka sve dok ne stigne pomoć, ili dok srce ne počne ponovo normalno udarati.
Duboki udah unosi kisik u pluća, a pokreti kašljanja stišću srce i održavaju krvotok. Stiskanje srca pomaže mu da ponovo dobije normalni ritam. Na taj način žrtve srčanog infarkta mogu stići do bolnice.
Ma.Le.Na wrote:da je...hemijska oznaka svete vodice...H2OMG
Ne bih rekao jer nema neke znacajne razlike medju polovima kad je treptanje u pitanju. Ono sto je sigurno je da dok se cita knjiga ili nesto na monitoru racunara, gleda nesto vazno na teveu, da covjek u prosjeku trepne dva puta u jednoj minuti (bas iz ovog razloga nas zuljaju oci nakon rada na racunaru ili pripremanja pred ispit). Normalna ucestalost treptanja kod covjeka u stanju smirenosti je 15 puta dok se trepne u prosjeku oko 50 puta u minuti kad smo nervozni. Bebe trepnu dva puta u minuti. Ucestalost treptanja se veze uz povisenu pozornost.sanabe wrote:da zene 2x vise trepcu nego muskarci
ha

sanabe wrote:Jeste li znali da 96% svijeća kupuju žene?