Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
minderpuza

#476 Re: Trudnjače online

Post by minderpuza »

cestitke @Felidae, da bude ziv i zdrav, Arslan_11 takodje sve najbolje :-D
Felidae

#477 Re: Trudnjače online

Post by Felidae »

hvala puno :-D :-D danas nam je stigao krevetac...ja sam tako sretna..... :D

a da, ako imas auto koje se vodi na tebi nema nista od doplatka....ali kad malo bolje razmislis ako imas 110KM po clanu domacinstva...ma ti si na konju :-) znaci trebas da budes i gladan i zedan da bi ti drzava odobrila 30KM doplatka mjesecno...ufffffff
yellow cat

#478 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by yellow cat »

e cure, evo da se malo prijavim na temu... ima li šta novo? Kod mene, hvala bogu, sve u redu, prošle mučnine, sad se baš ok osjećam.. napokon :-D
Neposlusna

#479 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Neposlusna »

Ovde sve po starom. Noge su mi pocele oticati od vode, nijedne mi cipele vise ne mogu. Najgore je sto moram na posao da smisljam sta da obujem. Samo da izdrzim ovu i sljedecu sedmicu i napokon trudnicko. Uhhh, jedva cekam.

@Yellow_cat, super dat se dobro osjecas. Inace je drugo tromjesecje najbolje. Mucnine prosle, ne smeta stomak jos nikako jer nije veliki, uzivaj jer zadnje tromjesecje zna biti teze.
wewa

#480 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by wewa »

yellow cat wrote:e cure, evo da se malo prijavim na temu... ima li šta novo? Kod mene, hvala bogu, sve u redu, prošle mučnine, sad se baš ok osjećam.. napokon :-D
cestitam na trudnoci! :)
yellow cat

#481 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by yellow cat »

wewa wrote:
yellow cat wrote:e cure, evo da se malo prijavim na temu... ima li šta novo? Kod mene, hvala bogu, sve u redu, prošle mučnine, sad se baš ok osjećam.. napokon :-D
cestitam na trudnoci! :)
hvala :-D
LaCici

#482 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Da li je neka od vas imala blago povisenu temperaturu na samom pocetku trudnoce? Naime, vec 3 dana ne mogu da spustim temp sa 37,3, grudi me uzasno bole i konstantno sam umorna. :-? Posto je za test jos rano, je li moguce da sam trudna? Je li neko imao slicno iskustvo? Samo da napomenem da sam odnose sa muzem imala par dana poslije menstruacije, za koje ja pretpostavljam da su bili neplodni dani. Bar me do sada nisu prevarili. :)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#483 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by PipiDugaDevetka »

LaCici wrote:Da li je neka od vas imala blago povisenu temperaturu na samom pocetku trudnoce? Naime, vec 3 dana ne mogu da spustim temp sa 37,3, grudi me uzasno bole i konstantno sam umorna. :-? Posto je za test jos rano, je li moguce da sam trudna? Je li neko imao slicno iskustvo? Samo da napomenem da sam odnose sa muzem imala par dana poslije menstruacije, za koje ja pretpostavljam da su bili neplodni dani. Bar me do sada nisu prevarili. :)
Umor, povišena temp. u trajanju od 3 dana i bolne grudi,...ne bih rekao da su simptomi trudnoće.
Neko drugi će dati savjet bolji nego moj. Mišljenja sam da se ne treba liječiti ''na Forumu'', nego kod stručnjaka, ljekara. Samo on/ona mogu uspostaviti dijagnozu.
LaCici

#484 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Ma i ne zelim da se lijecim preko Foruma :-D Samo me interesuje da li je neko imao slicno iskustvo, a svakako sutra idem doktoru da vidim sta je. Na drugim forumima sam procitala da su ovo rani simptomi trudnoce, pa sam htjela da provjerim da li je neka od zena na ovom imala slicno iskustvo. A naravno da ovdje ne trazim ni od koga dijagnozu. :wink:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#485 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by PipiDugaDevetka »

LaCici wrote:Ma i ne zelim da se lijecim preko Foruma :-D Samo me interesuje da li je neko imao slicno iskustvo, a svakako sutra idem doktoru da vidim sta je. Na drugim forumima sam procitala da su ovo rani simptomi trudnoce, pa sam htjela da provjerim da li je neka od zena na ovom imala slicno iskustvo. A naravno da ovdje ne trazim ni od koga dijagnozu. :wink:
:thumbup:
wewa

#486 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by wewa »

LaCici wrote:Ma i ne zelim da se lijecim preko Foruma :-D Samo me interesuje da li je neko imao slicno iskustvo, a svakako sutra idem doktoru da vidim sta je. Na drugim forumima sam procitala da su ovo rani simptomi trudnoce, pa sam htjela da provjerim da li je neka od zena na ovom imala slicno iskustvo. A naravno da ovdje ne trazim ni od koga dijagnozu. :wink:
povisena (bazalna ali ne samo ta) temperatura u trajanju duzem od 12 dana tipican je simptom trudnoce jer je izaziva povisen progesteron ciji bi nivo inace opao pred nastupanje menstruacije.
medjutim, kad zena jako zeli trudnocu svi su ovi simptomi uobicajeni i kad trudnoce nema... zelim ti da bude onako kako je najbolje za tebe :kiss:
LaCici

#487 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Hvala ti :wink:
Ma ne vjerujem ni ja da je to ali eto procitah na ovom internetu svasta pa se zapitah. :roll: Uglavnom, idem danas kod doktora pa cemo vidjeti. Bilo bi lijepo da je trudnoca, ali cisto sumnjam.
turquoise

#488 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by turquoise »

pozdrav svima! prije par dana sam uradila kucni test za trudnocu i bio je pozitivan tako da bih sad voljela otici doktoru. ja sam se tek skoro doselila na ilidzu i jos nikad nisam isla doktoru (inace zadnju put sam bila kod doktora prije tacno 10 god) tako da pojma nemam gdje treba da idem. da li mi neko moze reci gdje da se javim?? kakvi su doktori na ilidzi? da li bi bilo bolje da idem negdje drugo??

puno hvala svima! jako sam prepadnuta i nervozna.
Felidae

#489 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Felidae »

ja samo da cestitam :-D
nisam na Ilidži pa te ne mogu savjetovati.
nemoj se niceg bojati, to je najljepse doba jedne zene, trudnoca....vidjeces aBd.....
djana h

#490 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by djana h »

Samo da zazelim trudnjacama mnogo strpljenja u ovim vrelim danima,cuvajte se :thumbup:
Rosen

#491 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Rosen »

Koji je najbolji test za rano otkrivanje trudnoce? Znaci, da testiram par dana prije mens.?
jedna tamo

#492 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by jedna tamo »

na ilidži imaš dom zdravlja u kojem su očajni doktori, bar je bio jedan odvratni starac...sad neznam a od privatnih ima ova poliklinika eurofarm i tu ima ginekolog a i u otesu ima ginekolog...pa et izaberi
i čestitam trudnicama i ja jedva čekam bebu žensku naravno po mogućnosti :D
kunja

#493 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by kunja »

Rosen wrote:Koji je najbolji test za rano otkrivanje trudnoce? Znaci, da testiram par dana prije mens.?
Clear blue. Meni je veeeoma rano pokazao plusić (2-3 dana nakon što sam trebala dobiti).
Sheftelija

#494 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Sheftelija »

Rosen wrote:Koji je najbolji test za rano otkrivanje trudnoce? Znaci, da testiram par dana prije mens.?
Baby rapid moze pokazati rezultate par dana prije ocekivane m. A mislim da kosta oko 3 KM. Sretno
LaCici

#495 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

I dalje imam temperaturu i grudi me jos vise bole, a nalazi super. :-? I dr sumnja u ranu trudnocu.
baby24

#496 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by baby24 »

dan pred menzis bi temp. trebala pasti ako nije doslo do trudnoce, tako da je super sto ne pada:-)
navodno 18 dana zaredom povisena temp. ukazuje na trudnocu..... pa eto sad skontaj kad bi trebalo da dobijes i kupi testice:-)
LaCici

#497 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Do dobijanja imam jos 10 dana, a temp mi je vec 7 dana povisena, tako da vidjet cemo. Jedva cekam da uradim test. Nadam se plusicu :-D
niko_niko_kao_ja

#498 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by niko_niko_kao_ja »

LaCici wrote:Do dobijanja imam jos 10 dana, a temp mi je vec 7 dana povisena, tako da vidjet cemo. Jedva cekam da uradim test. Nadam se plusicu :-D
Jesi li sigurna da ti nisu sad plodni dani, pa da je zbog toga temperatura povisena. nemoj me pogresno shvatiti,ja se iskreno nadam da je trudnoca u pitanju. :)
yellow cat

#499 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by yellow cat »

LaCici wrote:I dalje imam temperaturu i grudi me jos vise bole, a nalazi super. :-? I dr sumnja u ranu trudnocu.
ja sam imala klasične simptome menstruacije.. a grudi su me strašno boljele do 10-e sedmice trudnoće. Držim fige za plusić. :thumbup:
LaCici

#500 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

niko_niko_kao_ja wrote:
LaCici wrote:Do dobijanja imam jos 10 dana, a temp mi je vec 7 dana povisena, tako da vidjet cemo. Jedva cekam da uradim test. Nadam se plusicu :-D
Jesi li sigurna da ti nisu sad plodni dani, pa da je zbog toga temperatura povisena. nemoj me pogresno shvatiti,ja se iskreno nadam da je trudnoca u pitanju. :)
Nisu jer sam radila testove na ovulaciju i nije mi ni jedan dan pokazalo da ovuliram. :-?
Post Reply