Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Meni ovo više liči na poziv nekim budućim generacijama bosanskih Hrvata, nekoj budućoj djeci da gledaju u gustom mraku opore noći ratne snimke dvijehiljade i neke, šapatom.
S tim što sam siguran da se neće raditi o njenim potomcima. Njeni potomci će gledati neke šarene fotke sa glanc novih plastificiranih kreditnih kartica. I ne znam što me natenta da klikam na onaj užas. Udaviću te
Država wrote:i ne mislim Sarajevo braniti na način da se ukopam na Vracama nego mislim vojno poraziti one koji žele uništiti moju zemlju. Dakle, Sarajevo se ne brani na Vracama nego u Višegradu...
To se moze bez rata Povratkom Bosnjaka u RS nema boljeg i bezbolnijeg rijesenja ...
Sumnjam da ce se vratiti kada ih ti iz Kaknja ne bi branio da ih sutra diraju. Mislim nisu ludi.
Been wrote:Šta ovo bi ? Poklopio Čović svog Jovića da ne laje okolo ?
Joj ti nista razumijes
Ne misli to Covic tako, to je igra rijeci..Covic misli da ce biti Cetvrti..On se bori za svoj narod, to mu je jedina briga.. i tako
Meni ovo više liči na poziv nekim budućim generacijama bosanskih Hrvata, nekoj budućoj djeci da gledaju u gustom mraku opore noći ratne snimke dvijehiljade i neke, šapatom.
S tim što sam siguran da se neće raditi o njenim potomcima. Njeni potomci će gledati neke šarene fotke sa glanc novih plastificiranih kreditnih kartica. I ne znam što me natenta da klikam na onaj užas. Udaviću te
De ba iskuliraj, ništa nema od te priče Mirno spavajte, rata neće biti
De ba iskuliraj, ništa nema od te priče Mirno spavajte, rata neće biti
ultima_palabra wrote: Mirno spavajte, rata neće biti
E, majke mi, ja se sav ospem kad čujem tu rečenicu Dobijem hoMoroide i na uvce, bre!
Draža mi je stoput ona Šabanova "Živite kao da će milion godina biti mir, a spremajte se kao da će vam se sutra ukazat Dragan Čović i Milorad Dodik zagrljeni skupa. Ili tako nešto
Been wrote:Šta ovo bi ? Poklopio Čović svog Jovića da ne laje okolo ?
Pa sve političke opcije na svijetu prilikom i najbezazlenijih pritisaka na suprostavljenu stranu imaju "dobrog i lošeg policajca" u svojim redovima. Valjda je to taj pokušaj. Al je malo zafrkano kad se pokaže da su oba drota ustvari loša, i što je najgore u svemu tome - ćorak!
Zivko Budimir: Stranke okupljene oko SNSD-a ruše BiH!
Stranke koji Vi ističete kao odgovorne istupaju s argumentima, poput izbornog legitimiteta te krivnju ne vide u sebi nego u onima koji pokušavaju konstituirati vlast bez njih. Kako to komentirate?
O izbornom legitimitetu toliko toga je već rečeno u protekla tri mjeseca da zbog potpuno oprečnih pa i tendecioznih tumačenja postaje deplasirano baviti se tom temom. Legitimitet za formiranje vlasti imaju sve stranke koje su prešle izborni prag i to je nepobitna činjenica. Stvarna pozadina cijelog ovog igrokaza o konstituiranju vlasti ima potpuno drugu dimenziju i zato je teško uspostaviti parlamentarnu većinu, posebno na razini BiH. Ta druga dimenzija, o kojoj se rijetko ili gotovo nikako ne govori, a na koju ja već duže vrijeme upozoravam, iznimno je zabrinjavajuća. Naime, teško je naći kompromis između dva potpuno oprečna koncepta o ustavnim promjenama, odnosno o budućnosti BiH. Stranke okupljene oko SNSD-a, koje zagovaraju koncept podjele BiH, u kome je samo prva faza, po njihovom viđenju, podjela Federacije BiH na dva entiteta (bošnjački i hrvatski), a konačni cilj je podjela Bosne i Hercegovine i pripojenje RS-a Srbiji. Drugi koncept, koji zagovaraju stranke potpisnice Platforme, put je ka očuvanju Bosne i Hercegovine, ali samo kao zajednice jednakopravnih naroda i građana.
Cijeli intervju ovdje, ima par momenata da se strecnes, ali sve u svemu ipak zanimljiv intervju.
plain vanilla wrote:Ajde, junaci, odlozite oruzje, popucat ce vam tastature
evo malo novosti, pa se zabavljajte
HDZ BiH: Uz pomoć Budimira i Perića bošnjački zastupnici u Skupštini HNŽ-a preglasali hrvatske
Skupština Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) odredila je danas desetodnevni rok za dostavljanje kandidacijskih lista za izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH. Sjednica županijske Skupštine, koja je trebala početi jutros u 10 sati, počela je s više od četiri sata zakašnjenja, a zatim je u svega petnaestak minuta usvojen dnevni red, te s 15 glasova za i 13 suzdržanih glasova zastupnika dva HDZ-a, prihvaćen prijedlog Kluba bošnjačkih zastupnika da stranke u roku od deset dana dostave imena kandidata za Dom naroda Parlamente FBiH.
Skupština je također imenovala tročlano povjerenstvo za izbor izaslanika u Dom naroda.
Predsjedavajući Skupštine HNŽ-a Ramiz Jelovac (SDA) u izjavi za novinare nakon sjednice nije htio govoriti o tome znači li današnja odluka da će procedura izbora izaslanika u Dom naroda biti uskoro okončan, dok su se zastupnici iz HDZ-a BiH i HDZ 1990 odbili obratiti novinarima.
SDP-ov zastupnik Aner Žuljević kazao je da su stvari danas konačno pokrenute s mrtve točke te da više ne postoji mogućnost prolongiranja izbora izaslanika u Dom naroda iz HNŽ-a.
"Postoji jasan rok i onaj tko dostavi liste ide prema Središnjem izbornom povjerenstvu (SIP) BiH na potvrđivanje, a onaj koji to ne učini procedura izbora nastavlja se bez njega. SIP ima svoje rokove od 24 i 48 sati kada će vratiti potvrđene liste i od tog momenta mi zakazujemo sjednicu Skupštine na kojoj će se birati izaslanici za Dom naroda", zaključio je Žuljević.
Inače, za razliku od prošle sjednice Skupštine HNŽ-a, kada ni jedan prijedlog dnevnog reda nije dobio potreban broj glasova nazočnih zastupnika zbog čega je sjednica i prekinuta, ovoga puta presudne su bili glasovi tri zastupnika Saveza za bolju budućnost (SBB) koji su podigli ruke za predloženi dnevni red i određivanje desetodnevnog roka.
Zastupnika SBB-a Anel Kljako izjavio je nakon sjednice kako je njegova stranka i ovaj, kao i prošli put, djelovala u skladu s Ustavom i pravilnikom o radu Skupštine HNŽ-a.
Nakon sjednice Skupštine HNŽ, priopćenjem se oglasio Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Hercegovačko – neretvanske županije. U priopćenju stoji: Današnjim glasovanjem svih bošnjačkih zastupnika u Skupštini HNŽ-a iz redova SDA, SDP, S BiH i SBB, kojima su se priključili i zastupnici HSP BiH i NSRZB - Živko Budimir i Tomislav Perić, pokazala su se opravdanim sva dosadašnja upozorenja stranaka okupljenih oko hrvatskog bloka, kojeg predvode HDZ BiH i HDZ 1990, kako je na djelu stvaranje Federacije BiH kao čisto bošnjačkog entiteta.
Bošnjački zastupnici u Skupštini HNŽ iz redova SDA, SDP, S BiH i SBB, kojima su se priključili i zastupnici HSP BiH i NSRZB - Živko Budimir i Tomislav Perić, preglasali su zastupnike HDZ BiH i HDZ 1990 unatoč inzistiranju da se kod pitanja izbora izaslanika za Dom naroda federalnog Parlamenta postigne konsenzus oko ovog pitanja.
Začuđuje kako se zastupnici HSP BiH i NSRZB – Živko Budimir i Tomislav Perić otvoreno stavljaju na stranu politike koja grubo krši legitimnu izbornu volju hrvatskog naroda u BiH i ne uvažava istinsku ustavnu jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda u BiH;
Ovim činom nastavlja se već započeti proces dekonstituiranja i majorizacije hrvatskog naroda u BiH.
Budući su HDZ BiH i HDZ 1990 izborni pobjednici u HNŽ-u otvoreno postavljamo pitanje predstavnicima bošnjačkih političkih stranaka s kim i na koji način misle formirati parlamentarnu većinu u HNŽ-u, ako na ovaj način pokazuju svoj odnos spram većinske legitimne izborne volje hrvatskog naroda u ovoj Županiji, stoji u priopćenju Ureda za informiranje HDZBiH.( Fena/ R. I. / Dnevnik.ba)
Najvažnija vijest dana prolazi skoro nezapaženo....kontam da je opet postavim.....
plain vanilla wrote:Ajde, junaci, odlozite oruzje, popucat ce vam tastature
evo malo novosti, pa se zabavljajte
HDZ BiH: Uz pomoć Budimira i Perića bošnjački zastupnici u Skupštini HNŽ-a preglasali hrvatske
Skupština Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) odredila je danas desetodnevni rok za dostavljanje kandidacijskih lista za izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH. Sjednica županijske Skupštine, koja je trebala početi jutros u 10 sati, počela je s više od četiri sata zakašnjenja, a zatim je u svega petnaestak minuta usvojen dnevni red, te s 15 glasova za i 13 suzdržanih glasova zastupnika dva HDZ-a, prihvaćen prijedlog Kluba bošnjačkih zastupnika da stranke u roku od deset dana dostave imena kandidata za Dom naroda Parlamente FBiH.
Skupština je također imenovala tročlano povjerenstvo za izbor izaslanika u Dom naroda.
Predsjedavajući Skupštine HNŽ-a Ramiz Jelovac (SDA) u izjavi za novinare nakon sjednice nije htio govoriti o tome znači li današnja odluka da će procedura izbora izaslanika u Dom naroda biti uskoro okončan, dok su se zastupnici iz HDZ-a BiH i HDZ 1990 odbili obratiti novinarima.
SDP-ov zastupnik Aner Žuljević kazao je da su stvari danas konačno pokrenute s mrtve točke te da više ne postoji mogućnost prolongiranja izbora izaslanika u Dom naroda iz HNŽ-a.
"Postoji jasan rok i onaj tko dostavi liste ide prema Središnjem izbornom povjerenstvu (SIP) BiH na potvrđivanje, a onaj koji to ne učini procedura izbora nastavlja se bez njega. SIP ima svoje rokove od 24 i 48 sati kada će vratiti potvrđene liste i od tog momenta mi zakazujemo sjednicu Skupštine na kojoj će se birati izaslanici za Dom naroda", zaključio je Žuljević.
Inače, za razliku od prošle sjednice Skupštine HNŽ-a, kada ni jedan prijedlog dnevnog reda nije dobio potreban broj glasova nazočnih zastupnika zbog čega je sjednica i prekinuta, ovoga puta presudne su bili glasovi tri zastupnika Saveza za bolju budućnost (SBB) koji su podigli ruke za predloženi dnevni red i određivanje desetodnevnog roka.
Zastupnika SBB-a Anel Kljako izjavio je nakon sjednice kako je njegova stranka i ovaj, kao i prošli put, djelovala u skladu s Ustavom i pravilnikom o radu Skupštine HNŽ-a.
Nakon sjednice Skupštine HNŽ, priopćenjem se oglasio Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Hercegovačko – neretvanske županije. U priopćenju stoji: Današnjim glasovanjem svih bošnjačkih zastupnika u Skupštini HNŽ-a iz redova SDA, SDP, S BiH i SBB, kojima su se priključili i zastupnici HSP BiH i NSRZB - Živko Budimir i Tomislav Perić, pokazala su se opravdanim sva dosadašnja upozorenja stranaka okupljenih oko hrvatskog bloka, kojeg predvode HDZ BiH i HDZ 1990, kako je na djelu stvaranje Federacije BiH kao čisto bošnjačkog entiteta.
Bošnjački zastupnici u Skupštini HNŽ iz redova SDA, SDP, S BiH i SBB, kojima su se priključili i zastupnici HSP BiH i NSRZB - Živko Budimir i Tomislav Perić, preglasali su zastupnike HDZ BiH i HDZ 1990 unatoč inzistiranju da se kod pitanja izbora izaslanika za Dom naroda federalnog Parlamenta postigne konsenzus oko ovog pitanja.
Začuđuje kako se zastupnici HSP BiH i NSRZB – Živko Budimir i Tomislav Perić otvoreno stavljaju na stranu politike koja grubo krši legitimnu izbornu volju hrvatskog naroda u BiH i ne uvažava istinsku ustavnu jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda u BiH;
Ovim činom nastavlja se već započeti proces dekonstituiranja i majorizacije hrvatskog naroda u BiH.
Budući su HDZ BiH i HDZ 1990 izborni pobjednici u HNŽ-u otvoreno postavljamo pitanje predstavnicima bošnjačkih političkih stranaka s kim i na koji način misle formirati parlamentarnu većinu u HNŽ-u, ako na ovaj način pokazuju svoj odnos spram većinske legitimne izborne volje hrvatskog naroda u ovoj Županiji, stoji u priopćenju Ureda za informiranje HDZBiH.( Fena/ R. I. / Dnevnik.ba)
Najvažnija vijest dana prolazi skoro nezapaženo....kontam da je opet postavim.....
Danas je tuzan dan za Coviceve
prvo Covic, pa Radmanovic, a ovo slag na kraju
Neki ljudi shvataju desavanja oko Covica i izjave HDZ-a preozbiljno(isto kao dodika i njegov referendum..). Covic kao lider nema ni izdrzljivost ni znanje da napravi treci entitet, a BH Hrvati nisu toliko jaki da bez lidera koji posjeduje ove sposobnosti stvore ista. Covic ce se za nekoliko mjeseci smiriti. Malo po malo spominjat ce se treci, a pred iduce izbore opet ce se punim mahom najavljivati Mostar kao stolni grad. U BiH je nastala takva situacija da mi se svi politicari gade, od kriminalca Covica do licemjernog Lagumdzije. Ovaj cirkus ce se nastaviti dok ekonomski svi ne propadnemo.
Ko kaze da mora biti formirana ? Covicu bi ovo trebala biti lekcija i nadam se da ce se vec sutra poceti povlaciti iz Dodikovog tabora jer evo, kako mu sad Dodik moze pomoci ? Put ka ocuvanju hrvatskih interesa lezi u otklonu od projekta etnicke podjele jer se za taj projekat ne moze obezbjediti saglasnost Sarajeva. To je sustina i HDZ treba na tom da gradi svoju strategiju.
De nam to malo detaljnije objasnite... Jel čitav ili samo dijelovi? Kad i kako će promjene biti implementirane?
pe es bit će interesantno kreiranje novih izbornih jedinica jel de?
A sve u stolnom gradu...
hercegovac_pravi wrote:
Danas je tuzan dan za Coviceve
prvo Covic, pa Radmanovic, a ovo slag na kraju
Ja samo ne znam ko je Čovićevcima utuvio u glavu da u HNK-u oni vode glavnu riječ? Jedino pitanje je bilo kako će se postaviti "Fahrovi" ali sa njima je laHko...
pe es eto "obrezanaca" u Neum...
Puno je gluposti napisano ovdje...bojkot, pa rat, te Covic....pa Dodik... SDP je u koaliciji sa SDA, znaci sa cistom nacionalnom strankom, ali nece sa oba HDz-a, koje su također nacionalne, dobro nece ni sa jednim. Oko sebe je okupio male hrvatske stranke HSP i NSRZB i sad bi to trebala biti kao multi-kulti koalicija. SDP navodi kriminalna djela Covica, a njihov buduci partner...Lijanovici su napravili ogroman dug u ZHK. Nema tu principilnosti, uzima i plasira se sta kome odgovara. SDP hoce vlast po svaku cijenu, ali moze samo preko koalicije. Da su ostali opozicija, bi vlast vec bila formirana. Druga opcija su ponovni izbori...