p.s. samo da znate sve manje hriscana u arapskom svjetu daju arapska imena djeci. Guglajte ljudi
da ja znam 3 arapkinje hriscanke.....Nancy,Kristal, i Suzanne
nisu toliko ni mlade...pa ti vidi
Moderator: anex
p.s. samo da znate sve manje hriscana u arapskom svjetu daju arapska imena djeci. Guglajte ljudi
Meni ne smetaju,ali ne volim tu kvalifikacuju ,jer kao što rekoh jedno ime ako prevedeš na nekoliko jezika dobićeš i nekoliko imena koja nemaju veze s vjeroispovjestisanabe wrote:A sto vama smetaju arapska - muslimanska - persijska - turska imena?
meni ni najmanje, budući da mi stari nosi Poslanikovo ime, a i ja imam arapsko... mene lično nervira procjenjivanje ljudi po imenu...sanabe wrote:A sto vama smetaju arapska - muslimanska - persijska - turska imena?
Upravo sam rekla....Jedno ime prevedi na nekoliko jezika dobićeš i nekoliko različitih imenasanabe wrote:Ali ima ljudi kojima je to bitno. Hoce da im dijete ima ime na arapskom, turskom, persijskom, portugalskom jeziku i sta sad
kako će naš mali, ne znam, ali moj je velikisanabe wrote:
kako ce se nas mali zvati?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sanabe wrote:A sto vama smetaju arapska - muslimanska - persijska - turska imena?
sanabe wrote:astrid wrote:Meni ne smetaju,ali ne volim tu kvalifikacuju jer kao što rekoh jedno ime ako prevedeš na nekoliko jezika dobićeš i nekoliko imena koja nemaju veze s vjeroispovjestisanabe wrote:A sto vama smetaju arapska - muslimanska - persijska - turska imena?![]()
Meni ime ako se sviđa neću tražiti porijeklo
Ali ima ljudi kojima je to bitno. Hoce da im dijete ima ime na arapskom, turskom, persijskom, portugalskom jeziku i sta sad? Sta iko ima s tim? Kakva kvalifikacija? Ako je Kur'an na arapskom, ako su dove/molitve na arapskom, pa sto je cudno ako neko ko je islamske vjeroispovjesti zeli dati arapsko ime djetetu, ime koje mi u Bosni vec vijekovima zovemo "muslimansko" ime?
cyprus wrote:Meni se sviđa ime Arif... Jel se ono može smatrat pod zastarjelo?
sheilak wrote:I Brezan je cesto ime.
A imaju li uopste znacenje imena Nevad, Anis, Adis i sl.?
Moji favoriti su Jamesdin, Amil, Dzerard...![]()
A jedno od najludjih imena koje sam cula i koje uvijek rado spominjem je Traktorka. Staro jugoslavensko ime.
Znam par osoba iz Bihaca sa tim imenom. I meni je na pocetku bilo malo cudno al etHAVANA wrote:Jebo vas vise Brezan![]()
![]()
Jel ono u Bihacu
sunećenBuBaMaR@ wrote:Ja prvi put čujem to ime.![]()
Koje je značenje?
al samo malo, nije skrozChmoljo wrote:sunećenBuBaMaR@ wrote:Ja prvi put čujem to ime.![]()
Koje je značenje?