ja k'o ja ne bi ništa, ja u tim događajima ne učestvujem i nikad nisam učestvovao.
e moji "navijači"
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JThomas
#476 Re: e moji "navijači"
e vidiš, jedno je ne smjeti a skroz drugo ne htjeti 
ja k'o ja ne bi ništa, ja u tim događajima ne učestvujem i nikad nisam učestvovao.
- Creasy
#477 Re: e moji "navijači"
Goblin wrote: Ne moze navijac biti kriv sto razbija i divlja,to mu je osobina,osnovna osobina.
- ganjeta
#478 Re: e moji "navijači"
Jest šega zato što živiš u dijaspori i nisi ni svjestan situacije ovdje, a napruđuješ na svakoj temi.Nisu ovdje megapatriote, nego preko bare oni koji su pobjegli poslije prvog metkaslusaj vamo wrote:Meni je ovo sve sada pravo sega, posebno znajuci da te iste "megapatriote" i "heroji ulice" od takozvanih navijaca, recimo razvaljuju trolejbuse sopstvenog grada, kada za to ima prilike.
Niko to od njih ne radi ni zbog grada, ni zbog u stvari kluba, jos manje fudbala, nego jednostavno radi utazivanja svojih sopstvenih kompleksa koji tek u coporu najvise izadju na vidjelo. Mozete se kriti iza raznoraznih serdzada i kartona koliko god hocete (da se razumijemo, ovo sve vazi i za manijake, horde, qrcidu, robijase i ostale pacenike), ali tako stvari stoje, dzaba se praviti naivan i fin.
Spominješ polupane trole i tramvaje već X puta, a znaš li sam kad je zadnji polupan? Pričaš kao da se svaki dan ovdje lupaju. Ne znaš i zato lupaš i nabijaš postove, a svrhu problema nećeš dokučiti još Bog zna koliko.
Niko se ovdje ne krije ni iza čega, nit se pravi naivan, sve se zna i svi se znaju, ali opet lupaš i misliš da se neko krije iza nečega. Jedino ko se pravi naivan ste vi dijasporci, mislite da ste upućeni u stanje u državi, a pojma nemate...čast izuzecima.
Najbolje da smo pustili uljane da sve polupaju i zapale, a mi onda sve fino pošaljemo u Brisel i gospodin Josipović popuši foru, reče neki tvoj heroj ulice. I onda bi sve bilo med i slatko goržđe. Kakvi bezmozgaši!
Pitaj dežurnog drota na ovom forumu, nek ti pojasni zašto je izbio belaj...oni i njegove kolege karinaši najbolje znaju.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- ultima_palabra
#480 Re: e moji "navijači"
ganjeta wrote:Jest šega zato što živiš u dijaspori i nisi ni svjestan situacije ovdje, a napruđuješ na svakoj temi.Nisu ovdje megapatriote, nego preko bare oni koji su pobjegli poslije prvog metkaslusaj vamo wrote:Meni je ovo sve sada pravo sega, posebno znajuci da te iste "megapatriote" i "heroji ulice" od takozvanih navijaca, recimo razvaljuju trolejbuse sopstvenog grada, kada za to ima prilike.
Niko to od njih ne radi ni zbog grada, ni zbog u stvari kluba, jos manje fudbala, nego jednostavno radi utazivanja svojih sopstvenih kompleksa koji tek u coporu najvise izadju na vidjelo. Mozete se kriti iza raznoraznih serdzada i kartona koliko god hocete (da se razumijemo, ovo sve vazi i za manijake, horde, qrcidu, robijase i ostale pacenike), ali tako stvari stoje, dzaba se praviti naivan i fin.. To su istinski heroji!
Spominješ polupane trole i tramvaje već X puta, a znaš li sam kad je zadnji polupan? Pričaš kao da se svaki dan ovdje lupaju. Ne znaš i zato lupaš i nabijaš postove, a svrhu problema nećeš dokučiti još Bog zna koliko.
Niko se ovdje ne krije ni iza čega, nit se pravi naivan, sve se zna i svi se znaju, ali opet lupaš i misliš da se neko krije iza nečega. Jedino ko se pravi naivan ste vi dijasporci, mislite da ste upućeni u stanje u državi, a pojma nemate...čast izuzecima.
Najbolje da smo pustili uljane da sve polupaju i zapale, a mi onda sve fino pošaljemo u Brisel i gospodin Josipović popuši foru, reče neki tvoj heroj ulice. I onda bi sve bilo med i slatko goržđe. Kakvi bezmozgaši!
Pitaj dežurnog drota na ovom forumu, nek ti pojasni zašto je izbio belaj...oni i njegove kolege karinaši najbolje znaju.
- slusaj vamo
#481 Re: e moji "navijači"
Strasan ti taj argument, zivis u dijaspori, a eto preko kasika znas i kad sam utekao. Dijete, kada sam ja hodao po gostovanjima, tebe i takve ni u planu nisu imali, bolje bi izgleda bilo da je tako i ostalo.ganjeta wrote:Jest šega zato što živiš u dijaspori i nisi ni svjestan situacije ovdje, a napruđuješ na svakoj temi.Nisu ovdje megapatriote, nego preko bare oni koji su pobjegli poslije prvog metkaslusaj vamo wrote:Meni je ovo sve sada pravo sega, posebno znajuci da te iste "megapatriote" i "heroji ulice" od takozvanih navijaca, recimo razvaljuju trolejbuse sopstvenog grada, kada za to ima prilike.
Niko to od njih ne radi ni zbog grada, ni zbog u stvari kluba, jos manje fudbala, nego jednostavno radi utazivanja svojih sopstvenih kompleksa koji tek u coporu najvise izadju na vidjelo. Mozete se kriti iza raznoraznih serdzada i kartona koliko god hocete (da se razumijemo, ovo sve vazi i za manijake, horde, qrcidu, robijase i ostale pacenike), ali tako stvari stoje, dzaba se praviti naivan i fin.. To su istinski heroji!
Krivi su oni koji su radi svojih kompleksa majmune i zvali na "rodjendansko slavlje", pa su im sada i vanzemaljci krivi sto se plan izjalovi. Jer svi znamo da je politicko stanje kakvo jest tek negdje od koji minut prije tekme, do tada je sve bilo med i mlijeko. Hajde ne serendaj bez veze, dobro je pukom srecom na kraju i ispalo kako je moglo biti, uz sve natalozene komplekse i nulu od organizacije.
- JohnnyS
#482 Re: e moji "navijači"
ultima_palabra wrote:Ljudi govore da loša reakcija policije u sva tri slučaja u zadnjih 20 dana nije slučajna... otključana kapija u Banjaluci, nijedan policajac ispred tribine sa navijačima Zrinjskog (a bilo ih je 400-500 na stadionu i oko njega) i kao šlag na tortu puštanje navijača Hajduka da 2 sata prije utakmice uđu na Željinu tribinu.glade wrote:Evo citam vec danima o nekakvim teorijama zavjere, politickim placenicima i sl. Ugasite ljudi "Arrivals" i malo se vratite u realnost.
Jedini nacin na koji je politika mogla imati prste u ovome (kao i u Mostaru i Banja Luci) jeste sto je zakon o nasilnickom ponasanju (kako na stadionima tako i van njih) nesredjen i sto je losa socijalna situacija. Da ljudi imaju fine poslove i da su kazne drakonske u smislu otkaza i kasnije nemogucnosti zaposljavanja mislite da bi se neki ponasali ovako?
Ovo nema veze sa vjerom, nacijom i ko zna cime vec. To je samo dodatni motiv koji se javi kada je vec zapoceo incident. Cisto da jos malo podgrije atmosferu.
To je takav mentalitet. Neredi su i sa jedne i sa druge strane bili zato sto je Torcida u gradu. Jedni umislili da su supermeni i poceli ulijetat, razvaljivat koreografije itd., a drugima jedinstvena prilika da se dokazu protiv grupe iz velike cetvorke. Stvarno mislite da Manijaci ne bi nesto pokusali i da ovi nisu uradili to sto jesu?
Ne budite naivni. Horde, Manijaci, Torcida, Bad Blue Boys, Grobari, Delije, Robijasi, Ultrasi, Lesinari, Red Army, Firma, Armada itd. Napravite kombinaciju bilo koje dvije grupe (osim Lesinara i Firme i mozda Hordi i Red Army-a) i ista stvar ce se dogoditi ako se pruzi prilika.
Malo previše koincidencije za moj ukus... pogotovo kad znamo kako je policija radila u ovakvim slučajevima donedavno
Pa kapije prema travnjaku moraju uvijek biti otvorene jer je to evakuacijski put, ja stvarno ne znam kako se to toliko puta uzimalo kao primjer izrežiranosti sukoba u Banjoj Luci. Izrežiranost je što su imali kamene blokove, nikako jer je kapija bila otključana, ona uvijek i na svim stadionima MORA biti otključana inače je u pitanju ogroman organizacijski i sigurnosni propust.
Vis a vis nedostatka "kornjača" u Mostaru, za tvoju informaciju zakon u HNK zabranjuje naoružane osobe na terenima, i nekom nelogičnošću policija nije izuzeta od toga pa bi svaki boravak policije kraj terena bio kršenje tog zakona koji je nakaradan, ali je svejedno zakon.
Što se tiče Torcide, ako misliš da zbog nereda "ruše" državu BiH, onda su oni dosad rušili i Slovačku, Grčku i mnoge druge zemlje. Doslovno i preneseno. A BBB još i Rumunjsku, Italiju, Austriju, Švicarsku, Francusku... Gle, sve te države postoje. Jedino se u BiH sve ispolitizira, pa čak i huliganski ispadi.
Shvatite ljudi, nijednu državu na planeti nisu srušili navijački neredi. Jugoslavija bi se raspala i da je Dinamo Zvezda 1990. godine odigran u labaratorijskim uvjetima jer se počela raspadati Titovom smrću, a dokrajčena je pojavom Slobodana Miloševića, nikako neredima na jednoj utakmici. Tu priču sad potenciraju BBB, kao, tu se počela braniti Hrvatska, ali to sve spada u domenu balkanske folklorne mitomanije. Ta utakmica je utjecala na raspad Jugoslavije koliko i na raspad Sovjetskog Saveza... Državu BiH neće i ne može srušiti nijedna navijačka skupina, jer aktivnih navijača imaš u vrh glave 10 tisuća u cijeloj BiH - državu ruše političari (zna se koji), a navijački neredi su ko i svugdje na svijetu, samo primjer huliganizma, srećom s puno manje smrtnih slučajeva nego što ih ima u Italiji ili Južnoj Americi.
- slusaj vamo
#483 Re: e moji "navijači"
To je to. Uostalom, ako ijednu drzavu moze srusiti nekakva balavurdija u duksevima, onda ni ne zasluzuje da postoji.
- JThomas
#484 Re: e moji "navijači"
kapija prema terenu sa navijačke tribine je inače otvorena?
mislim da mi je IQ pao za jedno 20 poena kad sam ovo pročitao...
mislim da mi je IQ pao za jedno 20 poena kad sam ovo pročitao...
- ultima_palabra
#485 Re: e moji "navijači"
1. Kapije prema terenu uvijek otključane?JohnnyS wrote:ultima_palabra wrote:Ljudi govore da loša reakcija policije u sva tri slučaja u zadnjih 20 dana nije slučajna... otključana kapija u Banjaluci, nijedan policajac ispred tribine sa navijačima Zrinjskog (a bilo ih je 400-500 na stadionu i oko njega) i kao šlag na tortu puštanje navijača Hajduka da 2 sata prije utakmice uđu na Željinu tribinu.glade wrote:Evo citam vec danima o nekakvim teorijama zavjere, politickim placenicima i sl. Ugasite ljudi "Arrivals" i malo se vratite u realnost.
Jedini nacin na koji je politika mogla imati prste u ovome (kao i u Mostaru i Banja Luci) jeste sto je zakon o nasilnickom ponasanju (kako na stadionima tako i van njih) nesredjen i sto je losa socijalna situacija. Da ljudi imaju fine poslove i da su kazne drakonske u smislu otkaza i kasnije nemogucnosti zaposljavanja mislite da bi se neki ponasali ovako?
Ovo nema veze sa vjerom, nacijom i ko zna cime vec. To je samo dodatni motiv koji se javi kada je vec zapoceo incident. Cisto da jos malo podgrije atmosferu.
To je takav mentalitet. Neredi su i sa jedne i sa druge strane bili zato sto je Torcida u gradu. Jedni umislili da su supermeni i poceli ulijetat, razvaljivat koreografije itd., a drugima jedinstvena prilika da se dokazu protiv grupe iz velike cetvorke. Stvarno mislite da Manijaci ne bi nesto pokusali i da ovi nisu uradili to sto jesu?
Ne budite naivni. Horde, Manijaci, Torcida, Bad Blue Boys, Grobari, Delije, Robijasi, Ultrasi, Lesinari, Red Army, Firma, Armada itd. Napravite kombinaciju bilo koje dvije grupe (osim Lesinara i Firme i mozda Hordi i Red Army-a) i ista stvar ce se dogoditi ako se pruzi prilika.
Malo previše koincidencije za moj ukus... pogotovo kad znamo kako je policija radila u ovakvim slučajevima donedavno
Pa kapije prema travnjaku moraju uvijek biti otvorene jer je to evakuacijski put, ja stvarno ne znam kako se to toliko puta uzimalo kao primjer izrežiranosti sukoba u Banjoj Luci. Izrežiranost je što su imali kamene blokove, nikako jer je kapija bila otključana, ona uvijek i na svim stadionima MORA biti otključana inače je u pitanju ogroman organizacijski i sigurnosni propust.
Vis a vis nedostatka "kornjača" u Mostaru, za tvoju informaciju zakon u HNK zabranjuje naoružane osobe na terenima, i nekom nelogičnošću policija nije izuzeta od toga pa bi svaki boravak policije kraj terena bio kršenje tog zakona koji je nakaradan, ali je svejedno zakon.
Što se tiče Torcide, ako misliš da zbog nereda "ruše" državu BiH, onda su oni dosad rušili i Slovačku, Grčku i mnoge druge zemlje. Doslovno i preneseno. A BBB još i Rumunjsku, Italiju, Austriju, Švicarsku, Francusku... Gle, sve te države postoje. Jedino se u BiH sve ispolitizira, pa čak i huliganski ispadi.
Shvatite ljudi, nijednu državu na planeti nisu srušili navijački neredi. Jugoslavija bi se raspala i da je Dinamo Zvezda 1990. godine odigran u labaratorijskim uvjetima jer se počela raspadati Titovom smrću, a dokrajčena je pojavom Slobodana Miloševića, nikako neredima na jednoj utakmici. Tu priču sad potenciraju BBB, kao, tu se počela braniti Hrvatska, ali to sve spada u domenu balkanske folklorne mitomanije. Ta utakmica je utjecala na raspad Jugoslavije koliko i na raspad Sovjetskog Saveza... Državu BiH neće i ne može srušiti nijedna navijačka skupina, jer aktivnih navijača imaš u vrh glave 10 tisuća u cijeloj BiH - državu ruše političari (zna se koji), a navijački neredi su ko i svugdje na svijetu, samo primjer huliganizma, srećom s puno manje smrtnih slučajeva nego što ih ima u Italiji ili Južnoj Americi.
2. A zašto je onda policija stajala kod navijača Veleža, u omjeru 1 na 1? Koliko znam da HNK ima jedan od strožijih zakona po tom pitanju... ovakva odredba bi ih totalno onesposobila da rade svoj posao.
3. Čitaj malo bolje, ja govorim samo o reakciji policije... Torcida je radila što i svaka grupa u toj poziciji.
Da su stvari takve kakve ih navodiš, imao bi 7 prekida utakmica u svakom kolu lige, jedino kad Olimpic igra kući završila bi se utakmica
Ne govorim o nekim namjerama navijača... ostavi im mogućnost i oni će uvijek praviti nerede. Pitanje je ko stoji iza ovakvih reakcija policije. Misliš da neki neredi sa smrtnom posljedicom ne mogu pokrenuti sukob širih razmjera? Pa takav scenario je bio vrlo realan nakon Vedranove smrti... hladne glave Kebe i Jurišića su to spriječile. Mnogo političkih ciljeva se može ostvariti preko stadiona.
- vinnie_jones
#486 Re: e moji "navijači"
Pa naravno da su otvorene, npr. u Italiji ograda od pleksigasa se kompletna "otvara" na daljinski, na Brijunima isto tako, ima još mnogo primjera... 
- ultima_palabra
#487 Re: e moji "navijači"
PostPostao/la JohnnyS dana 28/09/2011 19:41
Kazniti Zrinjski i kazniti odgovorne u policiji. HNŽ ima jedan od najrigoroznijih zakona i ako policija nije iskoristila sve svoje ovlasti u utakmici visokog rizika poput ove, netko i u MUP-u mora odgovarati
- JThomas
#488 Re: e moji "navijači"
lijepi su brijuni, što jest jest 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#489 Re: e moji "navijači"
Ma jok ba,gdje bi uletili na Torcidinu ()ili delija,grobara,boysa...) tribinu i razbucali im koreopgrafiju,i po mogucnosti uzeli transparent 
- JThomas
#490 Re: e moji "navijači"
i da pet drotova samo uvede dvjesta naših dok 15 ovih prave koreografiju.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#491 Re: e moji "navijači"
JThomas wrote:i da pet drotova samo uvede dvjesta naših dok 15 ovih prave koreografiju.
Mene samo interesuje da nikada,ali bas NIKAD policija ne odgovara zasvoje propuste ili brutalnost.
A najsmijesniji su mi ovi "opste upuceni" koji puse price koji im mediji serviraju. Ako vas vec nesto interesuje,ako se vec upustate u komunikaciju i diskusiju,da se informisite kako treba..ovako samo smijesni ispadate
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#492 Re: e moji "navijači"
creasy rece da ne postoji "disciplinska" kad treba tuci navijace-LIBERO- wrote:
Mene samo interesuje da nikada,ali bas NIKAD policija ne odgovara zasvoje propuste ili brutalnost.
- JThomas
#493 Re: e moji "navijači"
što će odgovarati kad su sve naredili oni pred kojima bi trebali odgovarati. pa ne radi prašinar šta je njemu ćejf.
- slusaj vamo
#494 Re: e moji "navijači"
Interesantno, vazda policija kriva sta god da ucini. Kad marise, sto marise, nije demokratski, dajte vamo sertifikate. Kad ne marise, sto ne marise, trebali su.
Vi tzv navijaci ipak niste centar svijeta, da je pameti ta policija kada koga i uhapsi ne bi pustala dok se steta ne namiri. Pa nek namiruje klub, ili babo i majka, a ne normalan narod kojima se jebe za vasim menstrualnim hormonima.
Vi tzv navijaci ipak niste centar svijeta, da je pameti ta policija kada koga i uhapsi ne bi pustala dok se steta ne namiri. Pa nek namiruje klub, ili babo i majka, a ne normalan narod kojima se jebe za vasim menstrualnim hormonima.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#495 Re: e moji "navijači"
e nek ste vi "internet pametnjakovici" centar svijetaslusaj vamo wrote:Interesantno, vazda policija kriva sta god da ucini. Kad marise, sto marise, nije demokratski. Kad ne marise, sto ne marise, trebali su.
i da, policija je itekako kriva i za BL i mostar i sarajevo..
- mist
#496 Re: e moji "navijači"
Meni su bas sega likovi koji pocnu pametovati nije nam ovo trebalo,frustrirana smo rulja,kompleksasi...itd,slazem se da nam nije trebalo,ali uvijek postoji ono ali,druga strana medalje.
Nije nama ni rat trebao pa smo ga dobili,niko nas nije ni pitao.
Ovo je ista situacija,oni su ocito dosli da prave belaj,ali kurko malo su se zajebali,kao i ovi 1992 god.
Ne znam sta su mislili nakon sranja koje su napravili da cemo im iznijeti gurabije i razmutiti serbe.
Da se razumijemo protivnik sam nasilja,medutim belaj su trazili belaj su dobili,"Ko se lati mača, od mača će poginuti" jednostavno.
Ovo je ista situacija,oni su ocito dosli da prave belaj,ali kurko malo su se zajebali,kao i ovi 1992 god.
Ne znam sta su mislili nakon sranja koje su napravili da cemo im iznijeti gurabije i razmutiti serbe.
Da se razumijemo protivnik sam nasilja,medutim belaj su trazili belaj su dobili,"Ko se lati mača, od mača će poginuti" jednostavno.
- slusaj vamo
#497 Re: e moji "navijači"
Mi internet pametnjakovici imamo bar gram mozga, pa nam nije krivo da ga kad i upotrijebimo. Vi tzv navijaci ocito ni to nemate, ili vam je zabranjeno, a kad pukne, jaoj, policijo pomazi, trebali ste ovo trebali ste ono, a svi se trudite da tu istu policiju kao isfolirate kad vam lafo odgovara.
Dosta je hipokrizije, ili kad ste vec lafo huligani istrajte u svojoj gluposti, ili pocnite razmisljati za sebe.
Dosta je hipokrizije, ili kad ste vec lafo huligani istrajte u svojoj gluposti, ili pocnite razmisljati za sebe.
-
Baudelaire
#498 Re: e moji "navijači"
A šta ti nama svima pokušavaš dokazati ustvari, da su Manijaci najodgovorniji za sve što se desilo ili?slusaj vamo wrote:Mi internet pametnjakovici imamo bar gram mozga, pa nam nije krivo da ga kad i upotrijebimo. Vi tzv navijaci ocito ni to nemate, ili vam je zabranjeno, a kad pukne, jaoj, policijo pomazi, trebali ste ovo trebali ste ono, a svi se trudite da tu istu policiju kao isfolirate kad vam lafo odgovara.
- slusaj vamo
#499 Re: e moji "navijači"
Gurabije i serbe su im pravili pred tekmu, nisi valjda propustio setnje carsijom za kamere, pricu o prijateljskom tekmama i tako to. U medjuvremenu nula organizacije, kao da se radi o bocarskim klubovima u nesvrstanoj Svici.mist wrote:Meni su bas sega likovi koji pocnu pametovati nije nam ovo trebalo,frustrirana smo rulja,kompleksasi...itd,slazem se da nam nije trebalo,ali uvijek postoji ono ali,druga strana medalje.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#500 Re: e moji "navijači"
Baudelaire wrote:
A šta ti nama svima pokušavaš dokazati ustvari, da su Manijaci najodgovorniji za sve što se desilo ili?
da su svi navijaci glupi a on pametan..
POLICIJA je tu da sprijeci kontakt izmedju dvije grupe. Nema policije -> prostor za sukob. Navijacke grupe su takve otkad postoje i nikada se nece promijeniti.
u ovom slucaju policija je totalno zakazala tako da su oni jedini krivci i cao.
Last edited by Velkoski on 08/10/2011 19:58, edited 1 time in total.