KANTONALNE politike od 1 do 10

Post Reply
Ridjobrki

#476 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by Ridjobrki »

Mjerilo se i u Gackom štošta pa će sad sudovi kakvi uzimati mjeru konačnu. Nisam ja skeptik što ja to hoću neg' me iskustvo uči a tim mi nekako sve više šuhvu veže što se Nurkin mali u zadnje vrijeme čudo druži sa onim Miletom pa reko' da nije kakav marifetluk od njega pokupio...

:D
detroit-mercy

#477 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by detroit-mercy »

Ridjobrki wrote:Mjerilo se i u Gackom štošta pa će sad sudovi kakvi uzimati mjeru konačnu. Nisam ja skeptik što ja to hoću neg' me iskustvo uči a tim mi nekako sve više šuhvu veže što se Nurkin mali u zadnje vrijeme čudo druži sa onim Miletom pa reko' da nije kakav marifetluk od njega pokupio...

Ma skoro (prije par mjeseci) je socijalista postavio isto tako jedan clanak o nekoj centrali (ali u drugom dijelu USK) pa sam napisao da ne vjerujem dok bageri ne izadju :mrgreen: . Ovo mi je postalo pravo simptomaticno, svako malo nova termocentrala :mrgreen: ulaganje :mrgreen: sintica :mrgreen: par stoja miliona Eura :mrgreen: .
ReD aka Socijalista

#478 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by ReD aka Socijalista »

detroit-mercy wrote:
Ridjobrki wrote:Mjerilo se i u Gackom štošta pa će sad sudovi kakvi uzimati mjeru konačnu. Nisam ja skeptik što ja to hoću neg' me iskustvo uči a tim mi nekako sve više šuhvu veže što se Nurkin mali u zadnje vrijeme čudo druži sa onim Miletom pa reko' da nije kakav marifetluk od njega pokupio...

Ma skoro (prije par mjeseci) je socijalista postavio isto tako jedan clanak o nekoj centrali (ali u drugom dijelu USK) pa sam napisao da ne vjerujem dok bageri ne izadju :mrgreen: . Ovo mi je postalo pravo simptomaticno, svako malo nova termocentrala :mrgreen: ulaganje :mrgreen: sintica :mrgreen: par stoja miliona Eura :mrgreen: .
O kakvoj centrali pricas? Mislis mozda na cargo Pljesevica? Ako na to mislis...samo polako bice laganog iznenadjenja :thumbup:
ReD aka Socijalista

#479 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Haj ko ce znati...znam ja da je kod nas pricaa jedna strana medalje, a ostvarenje istog druga strana. Pustimo vrijeme da malo ide.
detroit-mercy

#480 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by detroit-mercy »

detroit-mercy wrote:
ReD aka Socijalista wrote:Izgradnja termoelektrane
Na pomolu novih 150 radnih mjesta u Sanskom Mostu
Jedan evropski investicioni fond u ozbiljnim je pregovorima s Općinom Sanski Most i Upravom Rudnika mrkog uglja Kamengrad u vezi s izgradnjom mini termoelektrane ukupne energetske snage pet megavata.

Ovo je potvrdio v. d. općinskog načelnika dr. Mustafa Avdagić, koji je istakao da bi se ovaj objekt gradio na lokalitetu jednog od površinskih kopova ovog rudnika u naselju Kamengrad.

- Radi se o maloj termoelektrani čijom bi izgradnjom u potpunosti bile ispoštovane sve okolnosti u vezi sa zaštitom životne sredine, što se do sada isticalo kao jedna od otežavajućih okolnosti izgradnje jednog takvog postrojenja - kaže Avdagić.

Prema njegovim riječima, menadžment kamengradskog rudnika u potpunosti podržava ovakvu ideju, s obzirom na to da bi se izgradnjom termoelektrane riješilo pitanje plasmana mrkog uglja.

Ako bude realiziran ovaj projekt, bili bi aktivirani i jamski kopovi koji su u potpunosti zanemareni u poslijeratnom periodu, a procjene kažu da bi bilo otvoreno oko 150 radnih mjesta, što je primarni interes lokalnih vlasti.

Rudnik mrkog uglja Kamengrad jedini je u Federaciji BiH koji je privatiziran javnim upisom dionica i najveći problem menadžmenta ove firme je plasman uglja. Najveći korisnici kamengradskog uglja u prijeratnom periodu bili su prijedorski Celpak i Tvornica celuloze u Drvaru.

Tajnoviti fond

Skrivanje investicionog fonda koji ima namjeru ulagati u izgradnju termoelektrane stvar je ugovora o tajnosti podataka, kazao nam je u telefonskom razgovoru Sandi Hrkač iz Hrvatske, koji zastupa ovaj fond.

- Do Skupštine dioničarskog društva RMU Kamengrad ne mogu vam ništa reći - bio je kategoričan Hrkač, odbivši reći i gdje je sjedište investicionog fonda.

Dodao je samo da se ne radi o lokalnom, nego o investicionom fondu "sa Zapada".
Image
Kada vidim da bageri zaoru zemlju onda cu vjerovati, ovako po najavama kojekavih politicara o investicijama u energetiku, pocevsi od Republike Solarne do Pedracije, koliko je do sada najavljeno, da je samo pola izgradjeno mogli bi cijelu Kinu strujom snabdjevati. :mrgreen:
Ovo je bilo prije pola godine, opet objavljuju istu vijest :mrgreen: .
Cijenim tvoj entuzijazam ali dok bageri ne zaoru :skoljka:
ReD aka Socijalista

#481 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Ne ne, ovo je najava bila, sad se vec radi projekt. Ali kao sto kazes, prvo bageri pa onda...ja sam vidio neke sto mjere. Dobar pokazatelj... :-D :-D :-D
detroit-mercy

#482 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by detroit-mercy »

ReD aka Socijalista wrote:Ne ne, ovo je najava bila, sad se vec radi projekt. Ali kao sto kazes, prvo bageri pa onda...ja sam vidio neke sto mjere. Dobar pokazatelj... :-D :-D :-D
http://www.lager-doo.com/rabljeni-strojevi
Ti stvarno mislis da je ova firma u stanju da ulozi milijardu $ u sljedecih pet godina i da ostvari povratak invesiticije u narednih 20-30 godina :mrgreen: ?
sinuhe

#483 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by sinuhe »

U USK bi trebalo biti dosta lignita a Watenfall je ima nekoliko godina otvorio novu poboljsanu elektranu na lignit kod Cotbussa u Njemackoj.
ReD aka Socijalista

#484 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

detroit-mercy wrote:
ReD aka Socijalista wrote:Ne ne, ovo je najava bila, sad se vec radi projekt. Ali kao sto kazes, prvo bageri pa onda...ja sam vidio neke sto mjere. Dobar pokazatelj... :-D :-D :-D
http://www.lager-doo.com/rabljeni-strojevi
Ti stvarno mislis da je ova firma u stanju da ulozi milijardu $ u sljedecih pet godina i da ostvari povratak invesiticije u narednih 20-30 godina :mrgreen: ?
Pise lijepo u suradnji s vladom FBiH. Sad sta je suradnja ja ne znam...mozda ce im pomoci oko papirologije :D

:?
heckler

#485 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by heckler »

Poslije izjave o 20 000 radnih mjesta u cargo Zeljavama i meni titra Mile na ocima i sve mi se medjunarodni aerodrom Trebinje i luksuzna rivijera prikazuju ko gospa hercegovcima oko medjugorja :D

Ali eto, nek u ovoj krizi smanji nezaposlenost 10% ja bih mu cestitao. Ali nek malo smanji ove ribe, pardon milijarde :-)
ReD aka Socijalista

#486 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

heckler wrote:

Poslije izjave o 20 000 radnih mjesta u cargo Zeljavama i meni titra Mile na ocima i sve mi se medjunarodni aerodrom Trebinje i luksuzna rivijera prikazuju ko gospa hercegovcima oko medjugorja :D

Ali eto, nek u ovoj krizi smanji nezaposlenost 10% ja bih mu cestitao. Ali nek malo smanji ove ribe, pardon milijarde :-)
Problem oko carga u Bihacu jeste Kosorica, koja nije ni htjela cuti za ovaj projekt, ali je Josipovic obecao da ce skupa sa Milanovicem krenuti nakon ovih uzbora u ovaj projekt, jer je isti ideja predsjednika Hrvatske.
VjecitiStudent

#487 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by VjecitiStudent »

ReD aka Socijalista wrote: Problem oko carga u Bihacu jeste Kosorica, koja nije ni htjela cuti za ovaj projekt, ali je Josipovic obecao da ce skupa sa Milanovicem krenuti nakon ovih uzbora u ovaj projekt, jer je isti ideja predsjednika Hrvatske.
Sta sve ovi nasi politicari ne valjaju, i sam Potemkin bi bio posramljen
heckler

#488 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by heckler »

ReD aka Socijalista wrote:
heckler wrote:

Problem oko carga u Bihacu jeste Kosorica, koja nije ni htjela cuti za ovaj projekt, ali je Josipovic obecao da ce skupa sa Milanovicem krenuti nakon ovih uzbora u ovaj projekt, jer je isti ideja predsjednika Hrvatske.
Ja se iskreno nadam da ti stvarno ne vjerujes u takve bombe. Jedno je entuzijazam i zelja za boljim, a drugo je ekstremna naiva.
ReD aka Socijalista

#489 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Ne vjerujem u obim ovog projekta ali vjerujem da bi nesto moglo izvuci. Vidjecemo.
sinuhe

#490 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by sinuhe »

Najbolje o toj Zeljavi vise i ne pricati, smijesno je.
VjecitiStudent

#491 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by VjecitiStudent »

ReD aka Socijalista wrote:Ne vjerujem u obim ovog projekta ali vjerujem da bi nesto moglo izvuci. Vidjecemo.
A sta bi se to "moglo izvuci", osim dodatnog magarcenja zbunjenog naroda?
Izgradnja aerodroma ili termoelektrana nije isto sto i asfaltiranje puta do mjesne zajednice, Bicakcic to odlicno zna ...
U koja doba su gasovod, mreza brzih cesta ... i ostale bajke za duge zimske veceri?
ReD aka Socijalista

#492 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

VjecitiStudent wrote:
ReD aka Socijalista wrote:Ne vjerujem u obim ovog projekta ali vjerujem da bi nesto moglo izvuci. Vidjecemo.
A sta bi se to "moglo izvuci", osim dodatnog magarcenja zbunjenog naroda?
Izgradnja aerodroma ili termoelektrana nije isto sto i asfaltiranje puta do mjesne zajednice, Bicakcic to odlicno zna ...
U koja doba su gasovod, mreza brzih cesta ... i ostale bajke za duge zimske veceri?
Aaaaaj krushe pa de pusti ljude da rade majka mu stara. Eno oko Kamengrada se ljudi nesto koprcaju oko zemljista i mjere, gasovod je planiran naredne godine, cargo ce se pokusati pokrenuti...ja ti ne mogu vise dati info nego sto i sam imam. NAravno ovo treba sve koristiti kao pritisak prema politicarima, jer su rekli...pa bome neka izvole.
Ridjobrki

#493 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by Ridjobrki »

600 000 000 eura je oko 1 200 000 000 maraka. Ovo je golem broj. Ovako golem broj para je teško navući i iscalisati da ti je Bog na čelu i da si golema kompanija a ne već ovi kako se zovu... Dabogdo šćeri da te paša uzme ali gurbeti se oko kuće motaju... :roll:

Socijalista, znaš da poštujem i tebe i tvoje djelovanje na forumu ali, brate, poštedi nas ovoga. Sve haman preko deset hiljada je ubleha danas, kakve milijarde, kakav Kamengrad - nije tebi šest godina pa da viruješ u to... Kakav cargo, kakve termoelektrane... Moja je teorija da se rađa naš vlastiti Dodik a što ti veliš vrijeme će pokazati. Začadi li se iz tog Kamengrada ja ću lično na taj dimnjak otići i udisati isparenja dok ne dobijem rak pluća za kaznu što sam sumnjao u tako golem i dobar projekt.
ReD aka Socijalista

#494 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Ridjobrki wrote:600 000 000 eura je oko 1 200 000 000 maraka. Ovo je golem broj. Ovako golem broj para je teško navući i iscalisati da ti je Bog na čelu i da si golema kompanija a ne već ovi kako se zovu... Dabogdo šćeri da te paša uzme ali gurbeti se oko kuće motaju... :roll:

Socijalista, znaš da poštujem i tebe i tvoje djelovanje na forumu ali, brate, poštedi nas ovoga. Sve haman preko deset hiljada je ubleha danas, kakve milijarde, kakav Kamengrad - nije tebi šest godina pa da viruješ u to... Kakav cargo, kakve termoelektrane... Moja je teorija da se rađa naš vlastiti Dodik a što ti veliš vrijeme će pokazati. Začadi li se iz tog Kamengrada ja ću lično na taj dimnjak otići i udisati isparenja dok ne dobijem rak pluća za kaznu što sam sumnjao u tako golem i dobar projekt.
ultima_palabra

#495 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by ultima_palabra »

Oko tog Kamengrada je neka golema ujdurma... neki su Britanci indijskog porijekla bili umiješani u to, ili se je njihovo ime koristilo da bi se digao kredit, pa su se povukli. Biće na kraju pojeo vuk magarca :roll:
dada-bis

#496 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by dada-bis »

Zaboravljate da je bivsi nacelnik sada federalni ministar i da su sljedece godine izbori. S. Most je medju posljenjim bastiljama SDA u USK.
Ridjobrki

#497 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by Ridjobrki »

Ma ne zaboravljamo mi ništa al' što narod kratko pamti to je čudo jedno. :-?
ReD aka Socijalista

#498 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Ridjobrki wrote:Ma ne zaboravljamo mi ništa al' što narod kratko pamti to je čudo jedno. :-?
Da mi je naci podatke o RMU Kamengrad. Ko je vlasnik itd. Da malo pocackam pa ako treba i e-mail napisati, da se raspitam malo.
ultima_palabra

#499 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

Post by ultima_palabra »

Oznaka emitenta Naziv vlasnika Adresa vlasnika Procenti Tip računa
RMUK UniCredit Bank d.d. Mostar MOSTAR, BIH 24.0936 SKRBNIČKI
RMUK ZIF HERBOS FOND d.d. Mostar MOSTAR, BIH 13.2253 VLASNIČKI
RMUK DURIĆ SADIK TUZLA, BIH 11.9348 VLASNIČKI
RMUK ZIF "BIG-Investiciona grupa" d.d. Sarajevo Sarajevo, BIH 10.6319 VLASNIČKI
RMUK LIHOVAC ERMIN Sarajevo, BIH 7.3993 VLASNIČKI
RMUK Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina Sarajevo, BIH 6.1573 SKRBNIČKI
RMUK KORKUT DŽELIL TUZLA, BIH 2.7937 VLASNIČKI
RMUK HRKAČ ALEXANDER OSIJEK, HRV 2.1691 VLASNIČKI
RMUK ĆOSIĆ TAJIB KAKANJ, BIH 1.5679 VLASNIČKI
RMUK ZIF "FORTUNA FOND" d.d. Bihać BIHAĆ, BIH 1.5058 VLASNIČKI
ReD aka Socijalista

#500 Re: KANTONALNE politike od 1 do 10

ultima_palabra wrote:
Oznaka emitenta Naziv vlasnika Adresa vlasnika Procenti Tip računa
RMUK UniCredit Bank d.d. Mostar MOSTAR, BIH 24.0936 SKRBNIČKI
RMUK ZIF HERBOS FOND d.d. Mostar MOSTAR, BIH 13.2253 VLASNIČKI
RMUK DURIĆ SADIK TUZLA, BIH 11.9348 VLASNIČKI
RMUK ZIF "BIG-Investiciona grupa" d.d. Sarajevo Sarajevo, BIH 10.6319 VLASNIČKI
RMUK LIHOVAC ERMIN Sarajevo, BIH 7.3993 VLASNIČKI
RMUK Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina Sarajevo, BIH 6.1573 SKRBNIČKI
RMUK KORKUT DŽELIL TUZLA, BIH 2.7937 VLASNIČKI
RMUK HRKAČ ALEXANDER OSIJEK, HRV 2.1691 VLASNIČKI
RMUK ĆOSIĆ TAJIB KAKANJ, BIH 1.5679 VLASNIČKI
RMUK ZIF "FORTUNA FOND" d.d. Bihać BIHAĆ, BIH 1.5058 VLASNIČKI
Ako su ovo vlasnici i sufinancijeri, onda ne znam sto se pitate otkud pare. U opcinskom vijecu Sanski Most uskoro krece rasprava o ovome, pa cemo vidjeti sta ce biti.
Post Reply