Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Locked
uroborus

#476 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by uroborus »

plain vanilla wrote:
pa sta je trebao? igrati kako Covic hoce?
E nek bas nije..sve ovo zlo koje je sad isplivalo ostalo bi ispod povrsine, ovako se bar sad zna ko je ko
Šta je alternativa? Igrati kako Zlajin orkestar za mito i korupciju svira? :run:
U svemu ovome je u pitanju stranački interes, kako kod SDP-a tako i kod HDZ-a! Zlaja zna da bi sa mesarima i pravašima im'o daleko više resora pod vlastitom upravom. Ja samo ne želim da budem dio cijelog ovog cirkusa! 8-)
Last edited by uroborus on 22/01/2011 21:02, edited 2 times in total.
1gorstak

#477 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by 1gorstak »

Ovi koji brane pravo HDZ-a da udje u vlast jer je isti dobio podrsku vecine jednog od tri naroda, je jednako bolesno koliko i odbrana poteza SDS-a tokom devedesetih, posto je i SDS tih dana navodno djelovao u skladu sa "voljom naroda".

"Volja naroda" je floskula, HDZ treba zgaziti jednako kao i SNSD ili neku trecu stranku koja forsira projekat etnicke podjele. Drzava, multietnicka drzava bez etnickih podjela, ima prioritet nad postivanjem "prava" Dodikovih saveznika.

Uostalom, kakvu se poruku salje Hrvatima koji su podrzali zajednicku drzavu, koji su rat proveli u ARBiH, ako ih i Sarajevo pocne tretirati kao izdajice i izrode a kao legitimno lice hrvatskog naroda prihvata sovinizam HDZ-a ? Sta smo trebali, svrstati se na stranu HVO-a, zamijeniti stan sa nekim Bosnjakom u zapadnom dijelu Mostara i brljati o nemogucnosti suzivota ?

Jadno je kako su nisko pale nekadasnje perjanice nezavisnog novinarstva, pa ih svaki osrednje jak lobi moze kupiti kao vrecu krompira. Ono, udjes u granap, kupis jogurt, dva Senada i caj od kamilice. Recesija izgleda pogadja i nezavisno novinarstvo.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#478 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by plain vanilla »

uroborus wrote:
Hadžifejs meni nit' smrdi nit' miriše, Pećanin je najobičniji medijski profiter, dok je, bar meni, nekako, Senad Avdić u svemu tome dosta odmjeren i hladne glave, pa ga zbog toga i ne kudim ko ostatak "Zlajine raje"! Samo da ne završim k'o hudi @teskera, al' ja sam ovdje svakako leteći! :roll:
Da Hadzifejsa njegov Alija cuje, u grobu bi se prevrnuo
uroborus

#479 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by uroborus »

Gorštak, kad izađe Čović pred govornicu, zajedno sa Dodikom, i kaže:"trenutno građanska BiH nije moguća", šta to možemo uraditi? Pustiti Lagumdžiju da glumi nekakvu slabašnu varijantu Miloševića, koja će građansku BiH državu u Grudama i Banja Luci uspostvaljati-čime?
elSaik

#480 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by elSaik »

Ti možeš plakati, a šta ćemo mi, otom-potom.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#481 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by plain vanilla »

Jos da im se pridruzi Kusturica, ne bi me iznenadilo
Bosnolog

#482 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Bosnolog »

letacina wrote:
don vito wrote:
letacina wrote:Koliko ja znam glavni problem je nastao oko pozicije predsjedavajućeg Vijeća ministara, jer i HDZ i SDP žele tu poziciju, drugim riječima vratovi se lome oko fotelja kao i uvijek. Ugroženost hrvatskog naroda, borba za BiH, fašisti, nacionalizmi i ostale pizdarije služe samo kao oružja sa homogeniziranje svojih simpatizera. Evo ja prvi kažem da je platforma u suštini dobra, ali mašući s njom kao malo dijete zvećkom SDP je koristi kao providni trik kako bi ojačali svoju poziciju i građanima pokazali da su baš oni drugačiji i bolji.
SDP ako će na državnom nivou ulaziti u vlast morat će ući u matematičku koaliciju jer nikakva druga nije moguća, pošto SNSD i HDZ to ne žele, a bez njih se državna vlast teško može formirati. Nažalost, to je demokratija, to je Ustav BiH i koliko god to nama neodgovaralo moramo se pomiriti s tim da je to volja naroda.
OK, ti to gledas kao Lagumdzijinu zelju za foteljom. Mozda imas pravo.
Ja gledam malo drugacije: Ako Lagumdzija bude predsjednik Vijeca ministara, onda Hrvatu pripada mjesto ministra vanjskih poslova, Srbi ostaju bez dvije najvaznije funkcije u drzavi (na koje sigurno ne bi imenovali nekog umjerenog tipa Ivanica nego cetnika tipa Spirica).
Ako Hrvatu iz HDZ-a pripadne mjesto predsjednika Vijeca ministara, cetnik je ministar vanjskih poslova. neprijatelji drzave BiH (HDZ i SNSD) imaju dvije najvaznije funkcije u drzavi za nastavak blokada i politiku "sto gore to bolje".
Dolazimo do suštine. "Ako Lagumdzija bude predsjednik Vijeca ministara, onda Hrvatu pripada mjesto ministra vanjskih poslova".

A u kojoj naučno-fantastičnoj situaciji bi Dodik pristao na tako nešto? Državna vlast kakva god da se formira to će biti katastrofalna vlast i ova država na najvišem nivou neće dobiti mnogo toga, jer ove stranke međusobno ne mogu postići hrvatski dogovor. Po mom mišljenju katastrofalna je politika bila da SDP odmah nakon izbora predloži Lagumdžiju za predsjedavajućeg Vijeća ministara i ne znam na osnovu koje je to atronomske računice on pomislio da ima bilo kakvu mogućnost postati predsjedavajući. SDP je trebao zauzeti stav da je red na čelu Vijeća ministara bude Hrvat, ali osporavati HDZ-u pravo na to mjesto i na kraju možda i prihvatiti da HDZ-ovac bude na čelu vlade, ali pod uslovom da SDP-u kao najjačoj stranci odustajanje od tog mjesta kompenzira na neki drugi način. Ovako su skočili u živo blato i sami sebi zakomplicirali život.

Premijer vijeca ministara BiH treba biti neko od Hrvata iz SDP jer je SDP dobio najvise glasova i ima pravo na najvazniju poziciju u drzavi,.U SDP ima sve tri etnicke konfesije po dreci etno nacionalista samo oni i njihove etno nacisticke stranke imaju pravo da budu birani.Pitam se odakle nekome pravo da siri fasizam i aparthejdizam osporavajuci legitimitet nekome ko je u multietnickoj stranci,pa to je nevidena diskriminacija.

Sutra ce SDP da kandidira svoje predstavnike iz svih naroda i isti su jednakopravni i legitimni da budu birani,..

Ministar vanjskih poslaova ne moze biti Srbi jer je prije Svena Alkalaja koji je Jevrej bio Srbin Mladen Ivanic ministar vanjskih poslova,sledeci bi trebao biti Hrvat ili Bosnjak...

Pitam se po kojoj osnovi Durex moze traziti da Srbinu pripadne mjesto Ministra Vanjskih poslova,.....

Durex bi koristio to ministrstvo da lobira van BiH protiv BiH,.....Ni po kojoj semi ne moze traziti to mjesto jer nije po duhu rotacije red da Srbin dobije to mjesto mada je ovo ogavno i odvratno sto se inace gledaju krvna i etnicka zrnca ali upravo zbog onih koji insistiraju na njemu a ne na kadrovskoj sposobnosti kvalifikacijama treba biti istrajan i dati Durexu do znanja da nece biti kako on kaze jer nema nikave osnove za ono sto trazi,...... :razz:
uroborus

#483 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by uroborus »

elSaik wrote:Ti možeš plakati, a šta ćemo mi, otom-potom.
A ti kontaš da će neko idiotima dozvoliti da se igraju države preko mojih leđa? 8-)
palermo

#484 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by palermo »

uroborus wrote:Gorštak, kad izađe Čović pred govornicu, zajedno sa Dodikom, i kaže:"trenutno građanska BiH nije moguća", šta to možemo uraditi? Pustiti Lagumdžiju da glumi nekakvu slabašnu varijantu Miloševića, koja će građansku BiH državu u Grudama i Banja Luci uspostvaljati-čime?
Kako šta možemo, usrat se u gaće, i vikati tako je drug govornik........najbolje rješenje.....
Mali_Vuk

#485 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Mali_Vuk »

uroborus wrote:Gorštak, kad izađe Čović pred govornicu, zajedno sa Dodikom, i kaže:"trenutno građanska BiH nije moguća", šta to možemo uraditi? Pustiti Lagumdžiju da glumi nekakvu slabašnu varijantu Miloševića, koja će građansku BiH državu u Grudama i Banja Luci uspostvaljati-čime?
Evo ga, tu smo, spade knjiga na dva slova. Ipak je riječ samo o tome da je Zlaja papak jer ne želi da skine gaće i načuli se Čoviću, pa mu nakon toga prizna da BiH, građanska ili bilo kakva druga nije moguća. A zašto misliš da je moguća onakva kakvu zamišljate ti Dodik i Čović? Takva neka bi kao bila moguća, jel? :dance:
rahmanjin

#486 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by rahmanjin »

1gorstak wrote:Ovi koji brane pravo HDZ-a da udje u vlast jer je isti dobio podrsku vecine jednog od tri naroda, je jednako bolesno koliko i odbrana poteza SDS-a tokom devedesetih, posto je i SDS tih dana navodno djelovao u skladu sa "voljom naroda".

"Volja naroda" je floskula, HDZ treba zgaziti jednako kao i SNSD ili neku trecu stranku koja forsira projekat etnicke podjele. Drzava, multietnicka drzava bez etnickih podjela, ima prioritet nad postivanjem "prava" Dodikovih saveznika.

Uostalom, kakvu se poruku salje Hrvatima koji su podrzali zajednicku drzavu, koji su rat proveli u ARBiH, ako ih i Sarajevo pocne tretirati kao izdajice i izrode a kao legitimno lice hrvatskog naroda prihvata sovinizam HDZ-a ? Sta smo trebali, svrstati se na stranu HVO-a, zamijeniti stan sa nekim Bosnjakom u zapadnom dijelu Mostara i brljati o nemogucnosti suzivota ?

Jadno je kako su nisko pale nekadasnje perjanice nezavisnog novinarstva, pa ih svaki osrednje jak lobi moze kupiti kao vrecu krompira. Ono, udjes u granap, kupis jogurt, dva Senada i caj od kamilice. Recesija izgleda pogadja i nezavisno novinarstvo.
Da se razumijemo, ja sam protiv HDZ-a u vlasti
Govoris da multietnicka drzava ima prioritet, i tu se slazem, ali sa proustaskim HSP-om e kako to napraviti.U kolaciji imas i SDA valjda ne moram ti govoriti o njenim aferimima. Osuđujes poteze SDS-a, pa jedna od prvih stranaka sa kojim je SDP razgovarao o saradnji je upravo SDS. Ja sam na izborima glasao i za SDP ( ne samo za njih ) ali ovo je bas razocarenje. Treba praviti koaliciju na programu i antinacionalizmu ali onda u to ukljucis jednu ultradesnu stranku i jednu desnu stranku.
Senadu Avdicu mozes reci da zna da pretjera, da zna da bude preostar ( cak i previse vulgaran ) ali za mene je on ipak i sada neko ko je nezavisan novinar i pokusava to da izgura ma koliko to tesko bilo.
elSaik

#487 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by elSaik »

A sem SDPa koliko to još lijevih, ili bolje reći nedesnih stranaka ima? :mrgreen:
asurbanipal

#488 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by asurbanipal »

Hadžifejzović i Pećanin su obični plaćenici Hareta ili bolje reći Safe Oručevića inače "uglednog" konsultanta nekoliko "austrijskih firmi", koji bi da je imalo uređenija država, bar što se prava tiče, završio kao medijska zvijezda u susjednoj nam državi, koji je gle čuda imao također nekih "poslića" u Austriji...O Avdiću ne želim komentirati, jednom riječju on je zvijezda herceg-bosanskih portala...Kada se sve sabere i oduzme oko svega se vrti novac i kako izgleda sve ima svoju cijenu, počevši od političara, novinara, vjerskih službenika, akademika i da delje ne nabrajam...
Slavko2

#489 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Slavko2 »

Molim vas da prestanete o "proustaškom HSP-u". Propaganda Smiljka Šagolja, HDZ-a, Večernjeg lista i svih vas koji nasjedate na takve priče je zapravo pravi fašizam, a ne HSP. Ali što god bilo uzalud vam trud svirači:

http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=12772
Raskol u HDZ-u 1990 neminovan?: Stjepan Krešić prešao u HSPBiH

Ovih dana dosta mi je članova Predsjedništva HDZ-a 1990 i predsjednika stranačkih organizacija na nižim razinama dalo podršku, tvrdi novi pravaš Krešić

Stjepan Krešić, predsjedatelj Doma naroda Federacije BiH, novi je član HSP-a BiH. Naime, Krešić je u petak u centrali HSP-a u Mostaru održao konferenciju za medije na kojoj je kazao kako neće sazivati sjednicu Doma naroda FBiH, te kako će visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko potvrditi odluku Parlamenta FBiH o privremenom financiranju Federacije.

Stegovni postupak

- Ovih dana dosta mi je članova Predsjedništva HDZ-a 1990 i predsjednika stranačkih organizacija na nižim razinama dalo podršku. Zbog nedemokratskih poteza u mojoj bivšoj stranci neću govoriti o imenima. Ako netko želi krenuti mojim putem, dobro je došao. Zasigurno u HDZ-u 1990 ima nezadovoljnika, zaključio je Krešić.

Podsjećamo kako je protiv Krešića rukovodstvo devedesetke bilo pokrenulo stegovni postupak i to "zbog nepoštivanja odluka stranačkih organa". Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić ga je bio razriješio svih dužnosti u stranci, a isti dan Krešić je bio objavio kako napušta HDZ 1990.
rahmanjin

#490 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by rahmanjin »

elSaik wrote:A sem SDPa koliko to još lijevih, ili bolje reći nedesnih stranaka ima? :mrgreen:
Imas neke stranke centra i lijeve stranke, ali su one veoma male i nemaju izborni legitimitet.
Ali hajde onako posteno, kako ces nekom Hrvatu iz Hecegovine objasniti da SDP hoce u vlast sa SDA a nece sa HDZ?
rahmanjin

#491 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by rahmanjin »

Slavko2 wrote:Molim vas da prestanete o "proustaškom HSP-u". Propaganda Smiljka Šagolja, HDZ-a, Večernjeg lista i svih vas koji nasjedate na takve priče je zapravo pravi fašizam, a ne HSP. Ali što god bilo uzalud vam trud svirači:

Ovih dana dosta mi je članova Predsjedništva HDZ-a 1990 i predsjednika stranačkih organizacija na nižim razinama dalo podršku, tvrdi novi pravaš Krešić

Stjepan Krešić, predsjedatelj Doma naroda Federacije BiH, novi je član HSP-a BiH. Naime, Krešić je u petak u centrali HSP-a u Mostaru održao konferenciju za medije na kojoj je kazao kako neće sazivati sjednicu Doma naroda FBiH, te kako će visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko potvrditi odluku Parlamenta FBiH o privremenom financiranju Federacije.

Stegovni postupak

- Ovih dana dosta mi je članova Predsjedništva HDZ-a 1990 i predsjednika stranačkih organizacija na nižim razinama dalo podršku. Zbog nedemokratskih poteza u mojoj bivšoj stranci neću govoriti o imenima. Ako netko želi krenuti mojim putem, dobro je došao. Zasigurno u HDZ-u 1990 ima nezadovoljnika, zaključio je Krešić.

Podsjećamo kako je protiv Krešića rukovodstvo devedesetke bilo pokrenulo stegovni postupak i to "zbog nepoštivanja odluka stranačkih organa". Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić ga je bio razriješio svih dužnosti u stranci, a isti dan Krešić je bio objavio kako napušta HDZ 1990.
Aha a HSP je bastinik koje politcke opcije iz II svjetskog rata?
Bosnolog

#492 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Bosnolog »

Sta bi ti da klepe usima zato sto dokazani etno krimo fasisti zele etno torovsku podjelu BiH i aparthejde,.Grude i Siroki su uvjek bili monoeticki i sada bi svima da nemacu svoje fasisticke modele,....Zanci prihvatljiva ponuda od svog praga pobi i prothjeraj sve druge osim svojih jer je to necija bolesna volja i zelja,ma sikter svim fasistima i etno torasima.

Nema niko potrebu da glumi Milosevica imamo postojeci Dayton a na gora rjesenja se nece pristati,jer bi to bilo pogubnjie za sve one kojima je stalo do BiH,...Oni kojima je BiH trn u oku i dusevna tegoba njegov problem njma se ne treba pominovati a nemaju mehanizme nametnuti svoje bolesne ideje osim silom koju nemaju,i nece im se nikada ponoviti 1992....
Nece im proci do tada Dayton zauvijek i uzmite Bosnodurin ili Mukotrpin obzirom da im tesko pada postojanje BiH,........ :razz:
uroborus

#493 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by uroborus »

elSaik wrote:A sem SDPa koliko to još lijevih, ili bolje reći nedesnih stranaka ima? :mrgreen:
Zar je SDP-lijeva stranka? :lol:
elSaik

#494 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by elSaik »

rahmanjin wrote:
Imas neke stranke centra i lijeve stranke, ali su one veoma male i nemaju izborni legitimitet.
Ali hajde onako posteno, kako ces nekom Hrvatu iz Hecegovine objasniti da SDP hoce u vlast sa SDA a nece sa HDZ?
Jednostavno, SDA je potpisala platforum, a HDZ nije.

Dakle, ti, da se vratim na tvoj prethodni post, bi parlamentarnu većinu pravio sa strankama koje nisu prešle izborni prag?
elSaik

#495 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by elSaik »

uroborus wrote:
Dovoljno lijeva da bude trn u oku našoj desnici.
Altsa

#496 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Altsa »

rahmanjin wrote:
Slavko2 wrote:Molim vas da prestanete o "proustaškom HSP-u". Propaganda Smiljka Šagolja, HDZ-a, Večernjeg lista i svih vas koji nasjedate na takve priče je zapravo pravi fašizam, a ne HSP. Ali što god bilo uzalud vam trud svirači:

Stegovni postupak

Aha a HSP je bastinik koje politcke opcije iz II svjetskog rata?
ne nego se HDZ krece tekovinama NOB-a i socijalisticke revolucije...mrski su mi i HDZ i HSP ali se HSP nikad nije izjasnio da je za podjelu BiH niti je u ratu bio pod palicom F.Tudmana a znamo sta su oni koji su bili pod njegovom palicom radili tada a evo vidimo sta rade danas...ovdje je sasvim jasno da onaj koji je sa dodikom u koaliciji nije za BiH vec za podjele sto znaci za rat..silajdzic i radoncic su pokazali za sta su i za koga su na ovim posljednjim sastancima sto su imali sa razbijacima BiH...i vise se nema sta pricati...mozete pljuvati po zlatku kolko hocete ali on nije u kolu sa razbijacima BiH niti ce to ikada biti ni pod cijenu da ne ude u vlast.
1gorstak

#497 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by 1gorstak »

rahmanjin wrote:
1gorstak wrote:Ovi koji brane pravo HDZ-a da udje u vlast jer je isti dobio podrsku vecine jednog od tri naroda, je jednako bolesno koliko i odbrana poteza SDS-a tokom devedesetih, posto je i SDS tih dana navodno djelovao u skladu sa "voljom naroda".

Da se razumijemo, ja sam protiv HDZ-a u vlasti
Govoris da multietnicka drzava ima prioritet, i tu se slazem, ali sa proustaskim HSP-om e kako to napraviti.U kolaciji imas i SDA valjda ne moram ti govoriti o njenim aferimima.
I jedni i drugi su prihvatili da igraju po tebi i meni prihvatljivim pravilima (usaglasena programska platforma). Milo Djukanovic je bio tockic u velikosrpskoj masineriji ali je promjenio plocu i sada nam je prihvatljiv. Jel' treba odbaciti njegovu konstruktivnu ulogu u slabljenju velikosrpstva jer se u proslosti nisi slagao sa njim ?

I umjesto da se radujes jer je SDP za multietnicku BiH pridobio HSP i SDA, da na to gledas kao na uspjeh, tebi je to razlog da kritikujes SDP. Nevjerovatno.
uroborus

#498 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by uroborus »

Mali_Vuk wrote:
Evo ga, tu smo, spade knjiga na dva slova. Ipak je riječ samo o tome da je Zlaja papak jer ne želi da skine gaće i načuli se Čoviću, pa mu nakon toga prizna da BiH, građanska ili bilo kakva druga nije moguća. A zašto misliš da je moguća onakva kakvu zamišljate ti Dodik i Čović? Takva neka bi kao bila moguća, jel? :dance:
Ja sam jedino svjestan slijedečeg: BiH nije moguča bez Dodika i Čovića, kako će se sa njima nagodit Lagumdžija-samo je to pitanje! U suštini, ne treba mi ni tvoja ni Zlajina Zapadna BiH na nekih ca 25% , etnotor-protiv kojeg se evo dvadeset godina taj isti Zlatko bori. Takvu "državu za čovjeka" je Alija davno mog'o potpisati, al', eto, nije.
:roll:
Alfa_Ze

#499 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Alfa_Ze »

Image / 20.01.2010. broj 740

Tuzba protiv Senada Avdica i Slobodne Bosne

Zastupnica tuzitelja iskaz je predala u pismenoj formi, trazeci vise od trideset hiljada maraka, po deset hiljada za svakog od tuzitelja, Lagumdziju, Komsica i Hadzica, i jos 3-4 hiljade za troskove jednogodisnjeg sudskog spora.

Zastupnik Slobodne Bosne Drazen Zubak usmeno je obrazlozio pravne razloge zbog kojih tuzba treba biti odbijena kao neosnovana, te zbog kojih tuzitelji, predsjednik i dvojica potpredsjednika SDP-a, trebaju platiti 3.600 maraka sudskih troskova.

Izricanje presude zakazano je za 21. februar
Image / 20.01.2010. broj 740

Komšić, Lagumdžija, Hadžić i Ivanišević tuže i magazin ”Dani”

U Sarajevu ce 25. januara poceti sudjenje i po tuzbi Zlatka Lagumdzije,
Damira Hadzica, Zeljka Komcica i Marina Ivanisevica protiv magazina Dani, a zbog tekstova o temi “afere reket” objavljenih u ovom sedmicnom magazinu u oktobru 2009. godine i kasnije. Sudjenje ce sa vise aspekata biti zanimljivo, posebno zbog cinjenice da su “Dani” u medjuvremenu prodati Oslobodjenju koje je u vlasnistvu SDP-u naklonjene porodice Selimovic.

Kako saznajemo, na sudjenju ce se, kao autor teksta pod naslovom “Gori od Gasija” u kojem je takodjer pisano o pokusaju reketarenja Nihada Imamovica, pojaviti bivsi glavni i odgovorni urednik “Dana” Senad Pecanin, a nije izvjesno ko ce, u slucaju presude u korist SDP-ove cetvorke, platiti po 10.000 maraka svakom od tuzitelja u predmetu.
Profesiono novinarstvo ili novinarsko pljuvanje ?? :? Da se neko dozove pameti, treba ga svaki puta osinuti po slajbujku !! 8-)
uroborus

#500 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by uroborus »

elSaik wrote:
uroborus wrote:
Dovoljno lijeva da bude trn u oku našoj desnici.
Šta je to naša desnica-Partija Pravog Puta? :lol:
Locked