doboj71 wrote:Kako jos niko da kaze nesto o penzijama?U vecini 'normalnih' zemalja,penziono osiguranje se automatski odbija od plate .Pa tako i ja u USA mogu ocekivati neku penziju ,kada za to dodje vrijeme.
nazalost ,cini mi se da u Bosni jos nije regulisano stanje u vezi penzija,zdravstvenog ,..
Ako moze Dino da kaze malo o tome ,da se vratimo malo na temu.
Sta nije regulisano? Jok ,mi nista ne placamo,sve potrosimo na janjetinu a lijeci nas vidovita dzemila
Sto jada ima ovde ali nemojte pretjerivati.Placam sve redovno i imacu nekih 400 km mjesecno penzije,al jebo penziju...taman cu o njoj sad razmisljati.Sto napravim do 45-50 godine napravio sam,poslije smiri loptu i to je tako zivio ti u bih il bilo gdje.Sve zavisi ljudi moji ko je kakav,na sta je spreman i za sta je sposoban ali nemojte samo lose primjere izvlaciti.Ja se slazem da je ovde losa situacija,u velikoj mjeri i katastrofalna...ali zasto uvijek lajanje a nikada pozitivni primjeri.Zasto se uvijek forsiraju lose stvari a nikada dobre?Ok,necemo se ravnati po sarajevu vec po malim mjestima ali zasto samo gdje je lose? Gdje je tesanj,gracanica,gradacac,brcko,siroki(sve vise na papire,sve manje sverca),gdje su pozitivni primjeri poslovanja?Zasto su uvijek ljudi koji dobro rade strpani u isti kos sa kriminalcima,politikom...?Ima toga jako puno ali treba forsirati ljude koji dobro rade i posluju...uciti od njih...Dabogda svi oko mene imali vise od mene...onda cu i ja lako.Ne moze meni niko reci iz amerike kako bas niko ne radi dobro,kako nema sanse da ovde uspijes kad ja vidim i druge primjere.Oni su mi ,pored onoga sto sam naucio vani, vodilja sta trebam i kako raditi...Veliki problem je ovde mentalitet i nek prica ko sta hoce i ljuti se do sutra...slabo ih znam koji stvarno hoce da rade da su gladni i bez posla.Ja stvarno hocu pomoci i najveca zelja mi je da ojaca ta neka srednja klasa,onda je tek pogodno tlo za poslovanje...jebo bogate...ali ne mogu ja pomoci konju,koji je gladan i kojem se u sklopu humanitarne akcije skupe ogromna sredstva i obezbijede sredstva za rad,zemlju ima...i on sve proda,pas mu mater jebo,nek crkne

Gubis dragocijeno vrijeme i novac rad budale i sutra ce ta budala lajati i na drzavu i na sve redom...kako njemu niko nista ne da...Ko i onih boraca...sta ih je mogli smo do tokija doc...i sad ja trebam njih placati i silne politicare i administraciju i svakakve ljenguze dok neko grca u kreditima i radi,pokusava nesto da napravi.Nikad ni marke nisam ni uzeo ni dobio od ove drzave,ni za rat,ni za ranjavanje,nit mi treba nit to mogu psihicki podnijeti da cekam neciju pomoc...kad mi je najvise trebalo nije mi niko koru hljeba dao oa ne treba mi ni sad.Al ne dam na ovu zemlju i ovaj grad.Volim ih najvise i ne mogu i ne zelim nigdje drugo zivjeti.Mogu i moram ovde uspijeti.I da,napravio sam u bih vise para 3 puta za ovih 8 godina koliko sam ovde nego za 7 godina koliko sam bio vani(nek se slobodno jave dezurni pljuvaci svega i svacega i ovdasnjih poslodavaca,biznismena...)tako i dosta ljudi koje poznajem.Nisam clan nikakve stranke,cak sam i grlati protivnik sistema i ove nakaradne politike.Jebem im mater dje stignem, pocev od politicara,reisa,do vladika i qraca palaca...
Eto.Sta vise lajete koji qrac,kad bi vas covjek sluso sutra bi se objesio.Volim bih,hocu ovde da zivim,para ima...samo ih treba znati uzeti...ko i svugdje na svijetu...samo, negdje su prepreke vece a negdje su manje...preskacem ih od malena,preskakacu i dalje...to sam bar naucio na ovim ludim ali dragim prostorima...Ne valja ni kad sve ide glat...