kako da je osvojim opet

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
fatamorgana

#476 Re: kako da je osvojim opet

Post by fatamorgana »

A pogleda li "Ljubav u vrijeme kolere" ?
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#477 Re: kako da je osvojim opet

Post by anthraxQ »

brate, voliš pogrešnu osobu.

to ću ti samo reći.

to mi kod nje djeluje kao dječije ponašanje.

možda je i bolje tako.
Cekuta

#478 Re: kako da je osvojim opet

Post by Cekuta »

Kralju,razmisli da li je ispravno da ludis za jednom osobom 5-6 godina? Sta ako se preselis u Madrid i ona te ispali?Ili sto je gore od toga vidis je s nekim drugim tipom? Ima da ti se srusi svijet.Ja sam tako ludovao za curom 2,5 godine i otputovao sam da je iznenadim u Svedsku i sta me docekalo?ja pred vratima a otvara neki zuti Swed i ona iza njega sa spustenom glavom,doslo mi je da se bacim pod voz!Pokusaj da pronadjes nesto drugo,nije lahko ali prebolit ces je kad tad. . .U svakom slucaju good luck ;)
Lucazode

#479 Re: kako da je osvojim opet

Post by Lucazode »

basicman wrote:zakuhalo se je. poslje naseg kontakta, opet me je poslala na distancu par sedmica i nismo se vidjeli i imali kontakt, onda mi se javila kratko, pomogao sam joj pri selidbi. poslje se opet nismo vidjeli, nije htjela da mi odgovori. i vidio sam da se igra sa mnom i da kad me god zagrije, da me namjerno udalji.
tih dana sam upoznao jednu drugu curu, prijateljicu od druga i izasao
sam s njom na rucak par puta, tokom dana i desilo se sljedece. dok sam bio vani, vidjela me njena sestra i javila odmah njoj. sad sam dobio od nje e-mai i napisala mi je: "ne zelim da ti kazem nista, ne zamjerim ti, nisam htjela da se vratim u vezu, ali moja sestra te je vidjela sa drugom. vidim da si nastavio svoj zivot bez mene, i ja cu uraditi isto. nemozemo ozivitu nasu umrlu ljubav"

- postavljam pitanja sebi:
1. zasto mi nije nikad rekla, da me zeli poslje svega
2. zasto mi nije rekla da nije jos nastavila zivot, odkud sad odjednom da me cekala?
3. sto me je uvijek udaljivala, kad god se zagrijem ?

odgovorio sam joj mail i rekao sam da je ona jedini razlog sto sam dosao, i da ne zelim nista stom novom djevojkom i da zelim da popricamo, ali ako ne zeli da prica nema veze, jer je uvije bjezala od razgovora, i da me ne moze vise povrjediti poslje 100 puta. poslje toga evo par dana se nije javila. eto izgleda zajebao sam i ja nesvjesno, ili ne znam kako. sve mi je zao, jako je volim jos ali izgleda ovaj zivot je napravljen da nas sjebe.

Puno analiziraš. Jednostavno izlazi sa drugim ljudima, budi okupiran nečim. Najgore je kada ostaneš samo na jednoj, a takve su inače života vrijedne baš zato što misliš da su jedine. Upireš ko konj a ne ide, a tješiš se da će te htjeti, neće, a kako vrijeme prolazi (u tim osvajanjima) shvatiš da ti je samopouzdanje ravno ko Rusija.
Iz prve ruke:
Da te voli vratila bi se, nebi se zajebavala sa tvojim emocijama. Dođeš nešto kao razbibriga do prve bolje prilike.
dusa_raskopuša

#480 Re: kako da je osvojim opet

Post by dusa_raskopuša »

Srce ce ti samo reci :)
rossoner

#481 Re: kako da je osvojim opet

Post by rossoner »

basicman wrote:
madner wrote:Haveru ti je znas 5 godina, mi circa nikako.

Nasi prijedlozi mogu biti: toljagom je iznenadi ili nesto slicno.
mislio sam na prijedloge koji bi se svidjeli zenama. nesto romanticno, nesto sto bi ih
smeksalo, nesto sto izazove paznju... ali izgleda niko nema nista konstruktivno nazalost.
Zaposli se u njenoj firmi! Ne znam čime se bavi, ali ako bi te posao čistača učinio njoj blizu i to bi bilo nešto. Zamisli da nakon toga ne skonta koliko je voliš, ja bih je ubio! :D Al' valja izganjat' pos'o...
male_okice

#482 Re: kako da je osvojim opet

Post by male_okice »

basicman wrote:zakuhalo se je. poslje naseg kontakta, opet me je poslala na distancu par sedmica i nismo se vidjeli i imali kontakt, onda mi se javila kratko, pomogao sam joj pri selidbi. poslje se opet nismo vidjeli, nije htjela da mi odgovori. i vidio sam da se igra sa mnom i da kad me god zagrije, da me namjerno udalji.
sam s njom na rucak par puta, tokom dana i desilo se sljedece. dok sam bio vani, vidjela me njena sestra i javila odmah njoj. sad sam dobio od nje e-mai i napisala mi je: "ne zelim da ti kazem nista, ne zamjerim ti, nisam htjela da se vratim u vezu, ali moja sestra te je vidjela sa drugom. vidim da si nastavio svoj zivot bez mene, i ja cu uraditi isto. nemozemo ozivitu nasu umrlu ljubav"

2. zasto mi nije rekla da nije jos nastavila zivot, odkud sad odjednom da me cekala?

odgovorio sam joj mail i rekao sam da je ona jedini razlog sto sam dosao, i da ne zelim nista stom novom djevojkom i da zelim da popricamo, ali ako ne zeli da prica nema veze, jer je uvije bjezala od razgovora, i da me ne moze vise povrjediti poslje 100 puta. poslje toga evo par dana se nije javila. eto izgleda zajebao sam i ja nesvjesno, ili ne znam kako. sve mi je zao, jako je volim jos ali izgleda ovaj zivot je napravljen da nas sjebe.
dragi boze jeste vi komplikovani :-) ...sad mi je jasno kako su nastale spanske sapunice. Stavi curu pred sebe reci: ok radio sam sranja ne ponosim se njima, ali volim te dosao sam ovamo trudio se oko tebe evo vec dug period vremena sad sam vidjen sa drugom djevojkom (prvo ovo mi je malo glupo-zar u svom tom periodu u kojem zivis tamo nisi nikad ni sa kim zenskog pola otisao na kafu rucak dorucak-prijateljica poznanica radna kolegica pa sad odjednom da ona skonta eto ga nasao novu-to mi nema smisla bas) necu nista od nje zelim tebe, reci da li ti zelis mene sa svim ovim manama i dobrim stvarima, ako hoces hajmo to odmah ozvaniciti ako neces hajd ti onda nekom Antoniju ili Hose Armandu a ja cu traziti Eminu ili Fikretu i gotovo. Ovo ovako ne da je djetinjasto nego je na nivou vrtica: ja tebi pisem eto ti si nastavio zivot zato sto si usred bijela dana vidjen sa drugim zenskom-mozda si mogao biti i sa amidzincom koja ti je dosla u posjetu u spaniju-otkud njena sestra ili ona odmah da pretpostavi da ti je to neka nova cura ili sl. a ti njoj odmah prebacujes ja sam radio ovo radi tebe ti vako ti nako ne mozes me povrijediti; ono de malo basicman skontaj se! :roll:
momak_i_cura

#483 Re: kako da je osvojim opet

Post by momak_i_cura »

Evo ovo cu ti reci kao zensko

Cura te zafrkava.Zeli te oko svog prsta i to joj to ispunjavas.Nikad te takvog nece uzeti,nikad! Moras pokazati malo muskosti u sebi,i moras joj reci sta mislis a ne samo pravdati se.

Dalje,izgleda da je kod nje ono..ne zeli da drugi imaju ono sto je nekad bilo njeno.Kad ti ostavis tu novu curu ,priblizice ti se na par sedmica,mozda mjeseci ,,i opet ce se udaljiti..ti ces opet naci novu-ona ce se opet javiti tebi..i sve ce biti tako dok ona ne nadje FRAJERA
moonlight7

#484 Re: kako da je osvojim opet

Post by moonlight7 »

momak_i_cura wrote:

Evo ovo cu ti reci kao zensko

Cura te zafrkava.Zeli te oko svog prsta i to joj to ispunjavas.Nikad te takvog nece uzeti,nikad! Moras pokazati malo muskosti u sebi,i moras joj reci sta mislis a ne samo pravdati se.

Dalje,izgleda da je kod nje ono..ne zeli da drugi imaju ono sto je nekad bilo njeno.Kad ti ostavis tu novu curu ,priblizice ti se na par sedmica,mozda mjeseci ,,i opet ce se udaljiti..ti ces opet naci novu-ona ce se opet javiti tebi..i sve ce biti tako dok ona ne nadje FRAJERA
Potpisujem ... i dodajem,
žena ne voli ljubav koju uviđa, već onu koju nagađa...
auspuh071

#485 Re: kako da je osvojim opet

Post by auspuh071 »

brate moj...zene su ionako zlo...znaci kako god....donji si.
Tvrdokorna mrlja

#486 Re: kako da je osvojim opet

Post by Tvrdokorna mrlja »

Black swan wrote:ne da mi se čitat ali evo nekoliko savjeta sto sam ih sebi kopirao i čitao mjesecima

Stvari teku najboljim tokom kada ti je za sve svejedno.

Žene su nemilosrdne sa ljudima koje ne vole

Tok dogadaja u životu ne zavisi od nas, nikako ili vrlo malo, ali nacin na koji cemo dogadaje podnijeti zavisi u dobroj mjeri od nas samih, dakle na to treba trošiti snagu i obracati pažnju.

zapamtite - ljubav ima svoje vrijeme, svoje trenutke i svoje razloge i ne možeš ju zadržati uz sebe, jedino ju možeš zagrliti
kada dode i biti sretan što je u jednom trenu tvog života bila s tobom.
samo što većina za "to" vrijeme ljubavi sklopi brak pa je zato zadrže... pa poistovjećuju ljubav s brakom. al ljubav nestane... ispari... a ostane samo navika. i brak.

"Boli te kurac gdje ideš. Ideš. Stićeš kad stigneš. Naćeš što nađeš. Ako ne stigneš, ako ne nađeš, nisi stigo, nisi našo, boli te kurac, sjedi, oguli jabuku. Ne pitaj se i neće ti trebati odgovor. Odgovori i naći ćeš pitanja. Ako si u krugu ne moraš ići u krug. Sjedi, oguli jabuku, boli te kurac."
:lol: :thumbup:

znaci poenta je da u svakom trenutku kod sebe moras imati jabuku,dvije :lol:
i cakiju :D

a ostalo nije bitno
malaplavooka

#487 Re: kako da je osvojim opet

Post by malaplavooka »

Sa_dy wrote:
auspuh071 wrote:brate moj...zene su ionako zlo...znaci kako god....donji si.
Sto su zlo? :P
Čuj nje? Pa to je općepoznata činjenica! Zlo i tačka! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ghost_Rider_XXX

#488 Re: kako da je osvojim opet

Post by Ghost_Rider_XXX »

Jašta nego ste zlo. :D
6.april

#489 Re: kako da je osvojim opet

Post by 6.april »

Zlo i naopako.
Pitarrr82

#490 Re: kako da je osvojim opet

Post by Pitarrr82 »

Sta zlo... ne smijem reci :lol: :lol:
Landa

#491 Re: kako da je osvojim opet

Post by Landa »

Basic, lijepo je biti zaljubljen, na sedmom nebu i misliti da je tvoja ljubav dovoljna. Bojim se da te djevojka ne zaigrava i izivljava se na tebi. Mislim, sama pomisao da si ti tu u tom gradu samo zato sto ona tu zivi joj daje toliku moc da ti nisi ni svjestan. Igras kao mecka po zaru! Promijeni taktiku, ako nista! Uzmi zivot u svoje ruke i okreni se sebi! Tada ce ti se stvari same pokazati. Ili ce ona poletjeti za tobom ili ne, uglavnom presijeci neki cvor.

Mada iskreno, bez namjere da te uvrijedim, bi trebao to sve bataliti i vratiti se na svoje mjesto...franfurt am mein, cini mi se, i zapoceti laganini svoj zivot onako meracki svojim tempom jer sjetim se svog druga koji je dobar dio svojih dvadesetih potrosio na igre macke i misa sa svojom tadasnjom dragom pa sada proklinje i nju i svoju pamet u sta mu godine odose.

Sretno, i ne daj na se! :zzzz:
dusa_raskopuša

#492 Re: kako da je osvojim opet

Post by dusa_raskopuša »

kidnapuj je. :mrgreen:
basicman

#493 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

desilo se jos puno toga. sada sam tek zbunjen. bio sam u setnji i desilo se nesto jako cudno.
pored tolikog ogromnog grada, naletio sam s novom curom na nju sasvim slucajno, ali posto vjerujem
u Boga ne vjerujem da slucajnosti postoje. vozali smo se motorom, i stali smo kratko i parkirali, bio je prvi sumrak.
i pogledam preko ulice i ne mogu ocima da vjerujem, ona i prijateljica. kad me vidje poce da se smije,
ali tek poslje pare sekundi vidjela je moju pratnju koja mi se priblizi i poslje toga se samo uhvati za glavu sa obadvije ruke i stade bez rjeci. ja sam prisao, pozdravio se s njom i s prijateljicom i upoznao njih dvije. onda nastade muk,
i prijateljica joj rece hajmo. ja poslje produzih s novom na veceru. sjedoh u restoran i nikad nisam nista gorce i gore pojeo u zivotu. bila mi je knedla u grlu i mislio sam svo vrjeme na nju, i na to kako mi je zao sto je sve tako prokleto.
poceh da se pravim da je sve u redu, ali svo vrjeme sam bio odsutan i tuzan sto me je vidjela i sto pati, kao i ja.
poslje par sedmica dode mi otac u posjetu i rece mi da zeli da je vidi. ja mu rekoh da nemam bas nikakav kontakt. on rece, hocu da joj odem do posla, bila je godinama u sarajevu u posjeti i rece , necu da sam joj bio u gradu a da nisam popio ni kafu s njom. i ja ga odvedoh. sacekasmo je poslje posla. izade i iznenadi se, s ocem se pozdravi a meni okrenu leda, i ne htjeda ni ruku da mi da. onda nastavismo dalje, i pozva nas na veceru. na veceri kad smo sjedili izvadila je vere sto sam je prije 2 godine dao, kad sam je zarucio i poce da place. otac joj rece, da smo obadvoje grijesili, i da ne treba da se inatimo, nego da ozbiljno shvatimo zivot i zaboravimo sve. poslje toga par dana on ode, a ona mi obeca da cemo izaci da popricamo o svemu. dan prije nego sto smo se trebali vidjeti, napisa mi mail, da ne zeli da me vidi, i da joj se vise nikad ne javim u zivotu. bio sam tuzan, ali evo opet sam ok. ne vjerujem da neko moze da budu tako nesretno zaljubljen. izgleda da je htjela da me vidi i da su je roditelji nasavjetovali da ne dode. a mozda je razlog i ova sadasnja, i zato sto moze da vidi na fb, da smo u vezi i da vidi sve slike preko prijateljice njene. uglavnom sve ukazuje da ovo nece imati sretan kraj. to ima samo u fimovima, ipak je zivat nesto drugo. ja sam prazan, zbunjen, i sto je najgore pasivan...nemam vise ni volje ni da se borim..ni da pokusavam....stao sam...
Tvrdokorna mrlja

#494 Re: kako da je osvojim opet

Post by Tvrdokorna mrlja »

skontaj se bolan vise sta hoces, i sto se igras tih mazohistickih igrica?

poprilicno si naporan sa tom svojom neodlucnosti i sa emotivnim prenosima.
Una ragazza

#495 Re: kako da je osvojim opet

Post by Una ragazza »

Vala bas, kao da mu je 15 godina...koji karakter... :roll: no offense ;-)
Lucazode

#496 Re: kako da je osvojim opet

Post by Lucazode »

Cekuta wrote:Kralju,razmisli da li je ispravno da ludis za jednom osobom 5-6 godina? Sta ako se preselis u Madrid i ona te ispali?Ili sto je gore od toga vidis je s nekim drugim tipom? Ima da ti se srusi svijet.Ja sam tako ludovao za curom 2,5 godine i otputovao sam da je iznenadim u Svedsku i sta me docekalo?ja pred vratima a otvara neki zuti Swed i ona iza njega sa spustenom glavom,doslo mi je da se bacim pod voz!Pokusaj da pronadjes nesto drugo,nije lahko ali prebolit ces je kad tad. . .U svakom slucaju good luck ;)
Ouuuuuu ovo nisam vidio, koje zlo burazeru 8)

@basicman: Teško kada čovjek u sebi drži more osjećaja i sumnji. Sve se čini kao kamen spoticanja. Najgore što u takvim slučajevima samo vrijeme može pokazati koliko dvoje vrijedi. A kako ono prolazi gubi se ta zajednička nit koje su dvoje ljudi imali i sve više popunjavaš život drugim stvarima. Može biti i korisno, mada čisto sumnjam. Imao je tvoj otac pravo kada kaže da se ne inatite, ne bi ona plakala bez potrebe a ti s'drugom bio preko one stvari. Nisi ti mazohista, samo si upao u igru gdje te osjećaji vode, pa bio povrijeđen ili ne, radiš to od srca. Ima tu dima... Ima tu prostora za dosta finih stvari ako izuzmemo da ona sere.
basicman

#497 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

fatamorgana wrote:A pogleda li "Ljubav u vrijeme kolere" ?
nisam, ali ovih dana hocu, evo upravo kisovito, ubilo se za filmova.
basicman

#498 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

Cekuta wrote:Kralju,razmisli da li je ispravno da ludis za jednom osobom 5-6 godina? Sta ako se preselis u Madrid i ona te ispali?Ili sto je gore od toga vidis je s nekim drugim tipom? Ima da ti se srusi svijet.Ja sam tako ludovao za curom 2,5 godine i otputovao sam da je iznenadim u Svedsku i sta me docekalo?ja pred vratima a otvara neki zuti Swed i ona iza njega sa spustenom glavom,doslo mi je da se bacim pod voz!Pokusaj da pronadjes nesto drugo,nije lahko ali prebolit ces je kad tad. . .U svakom slucaju good luck ;)
samo hrabri idu dalje, i kada mi svako normalan stao i okrenuo se....
dakle treba imati i dozu ludila...i imam je pa nek pukne gdje pukne...
basicman

#499 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

dusa_raskopuša wrote:Srce ce ti samo reci :)
srce jedno, mozak drugo, nikako da to dvoje spojim, a kod nje isto tako, srce hoce, a mozak nece...
vjecita borba, osjecaja i pameti...
basicman

#500 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

male_okice wrote:

dragi boze jeste vi komplikovani :-) ...sad mi je jasno kako su nastale spanske sapunice. Stavi curu pred sebe reci: ok radio sam sranja ne ponosim se njima, ali volim te dosao sam ovamo trudio se oko tebe evo vec dug period vremena sad sam vidjen sa drugom djevojkom (prvo ovo mi je malo glupo-zar u svom tom periodu u kojem zivis tamo nisi nikad ni sa kim zenskog pola otisao na kafu rucak dorucak-prijateljica poznanica radna kolegica pa sad odjednom da ona skonta eto ga nasao novu-to mi nema smisla bas) necu nista od nje zelim tebe, reci da li ti zelis mene sa svim ovim manama i dobrim stvarima, ako hoces hajmo to odmah ozvaniciti ako neces hajd ti onda nekom Antoniju ili Hose Armandu a ja cu traziti Eminu ili Fikretu i gotovo. Ovo ovako ne da je djetinjasto nego je na nivou vrtica: ja tebi pisem eto ti si nastavio zivot zato sto si usred bijela dana vidjen sa drugim zenskom-mozda si mogao biti i sa amidzincom koja ti je dosla u posjetu u spaniju-otkud njena sestra ili ona odmah da pretpostavi da ti je to neka nova cura ili sl. a ti njoj odmah prebacujes ja sam radio ovo radi tebe ti vako ti nako ne mozes me povrijediti; ono de malo basicman skontaj se! :roll:
sad sam opet na nultoj tacki. sve bi ja to rekao, nege nece vise ni da mi da priliku da progovorim...
Post Reply