Breaking Bad

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Harry Tuttle

#476 Re: Breaking Bad

Post by Harry Tuttle »

pin-up wrote:I meni je u par navrata zadnje sezone palo na pamet da bi Skyler mogla otkukat' svoje...
znaci vi vjerujete da ce walt ubiti svoju zeni i majku svog djeteta :?

fakat :-)

@horion, uzmi si onda ponedeljak slobodan pa skines i zadnju epizodu :wink:
pin-up

#477 Re: Breaking Bad

Post by pin-up »

Harry Tuttle wrote:
pin-up wrote:I meni je u par navrata zadnje sezone palo na pamet da bi Skyler mogla otkukat' svoje...

fakat :-)
To nisam ni pomišljala, već da bi joj se nešto moglo dogoditi, ali ne sigurno od strane Walta.
Paul F.

#478 Re: Breaking Bad

Post by Paul F. »

U trećoj epizodi prve sezone dosta je oklijevao da ubije onog Crazy 8.
U međuvremenu je dosta "uznapredovao" po tom pitanju.
Na početku je bila velika uzajamna ljubav sa Skyler.
Sada je ljubav jednostrana.
Ako stvari nastave ovako da "napreduju" ...
Harry Tuttle

#479 Re: Breaking Bad

Post by Harry Tuttle »

masmavi wrote:
Harry Tuttle wrote:
Onakav Walter samo sebe gleda, vise ga niko ne interesuje, vise nicije misljenje ne postuje. Ko god mu se suprostavi misljenjem, on se okrene na njega... Sad Skyler je blizu granice njegovog ludila.
Sjeti se samo kako je pobudalio kad mu je pare ukrala iz podruma ili sta je ono vec.
a pobudalio bi i ja a ti kao ne :mrgreen:

glupaca je svoju savjest htjela oprati novcem... ali naravno da je walt zbog toga nece roknuti... krv nije voda...

moze se desiti, da se veza izmedju walta i ovih novih partnera zakomplikuje i da oni roknu skyler ali u to ne vjerujem, jer onda je ova njena histericnost bila bez veze... moze biti da njoj pukne i da ona njega ocinkari policiji, jer walt ce najvjerovatnije - sad kad je postao negativac - na kraju serije morati poginuti... moze biti da ce ga napustiti, skupiti stvari, malog, lovu :mrgreen: i pobjeci... moze biti da se jessi i walt posvadjaju i jessi dodje da rokne walta kada ono, bum, skyler dosla da rokne walta kad ono u tom jednom trenutku rokne jessija i poslije toga bude "and they lived happily ever after"... moze biti puno toga, sta god da bude ja se samo nadam da ce se stvari zakomplikovati barem djelimocno kako je bilo u prosloj sezoni... :mrgreen:
Murisno1

#480 Re: Breaking Bad

Post by Murisno1 »

Zakuhalo se 8-)
Odličan završetak prvog dijela sezone, mene što se tiče :)
Kinaski

#481 Re: Breaking Bad

Post by Kinaski »

Jesu prevod osme dostupan

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2
Gandalf

#482 Re: Breaking Bad

Post by Gandalf »

ma znao sam je henk bistar lik
Murisno1

#483 Re: Breaking Bad

Post by Murisno1 »

Gandalf wrote:ma znao sam je henk bistar lik
meni se čini ko da mu se sve poklopilo u sekundi 8-)
saće bit uzbudljivo
DON_eARL

#484 Re: Breaking Bad

Post by DON_eARL »

Kul. :D
Jack Be Nimble

#485 Re: Breaking Bad

Post by Jack Be Nimble »

Gledao sinoc na TV-u i nakon 10 minuta zaspao na kaucu, probudio se kada hank sjedi u hali i ima fleshbekove :shock: onako poslije sna bio sam bas izgubljen ne znajuci o cemu se radi :D.

Do sada je bilo Walter zna a Hanke ne konta nista. Do sada je bilo da Walter misli da Hank ne konta nista, Walter ce i dalje tako misliti a Hank ce mudro cutati i pratiti njegov svaki korak. Ja sam uvijek mislio da je ona puska za Hanka.
horion_bosona

#486 Re: Breaking Bad

Post by horion_bosona »

u skladu sa vec uhodanom "klasifikacijom" na forumu - ova serija nije armirani beton, nego betonara! :mrgreen:

cini mi se da je prva scena pete sezone (rodjendanski broj 52), zadnja drugog dijela iste (u slucaju da scenaristi ne odluce zatvoriti pricu i ostave mogucnost za nastavak u vidu nove sezone ili filma o kojem se spekulise)...

drukcije bi bilo sve da Hanku nije prugustilo :-D , po svemu sudeci WW ce biti bjegunac (kad-tad, ocito je iz gore pomenute scene)...

Walter White je definitivno jedan od najbolje ikad (ako ne i najbolje) razradjenih likova u serijama... tako ozbiljno slojevitu i kompleksnu transformaciju nisam vidio do sada u TV serijama...

(procitajte komentare ispod videa na YT-u :D)
Last edited by horion_bosona on 03/09/2012 21:15, edited 1 time in total.
So What!

#487 Re: Breaking Bad

Post by So What! »

Eto ljudi čut ćemo se ponovo za godinu oko ove serije. Ova zadnja epizoda, je bila u TOP3 ove sezone, a to se realno od nje i očekivalo. I sada kreće ono što smo svi čekali

Mike vs. Hank,

, a najjača scena mi je ona kada u minuti gine 9 ljudi. A Walter ka BIG BOSS. :)
hrastov žižak

#488 Re: Breaking Bad

Post by hrastov žižak »

Nevjerovatno ambivalentan osjećaj prilikom gledanja scene masakra u zatvorima uz Nejt Kin Kola.
horion_bosona

#489 Re: Breaking Bad

Post by horion_bosona »

:thumbup: da, serija izmedju ostalog ima i vrhunski soundtrack... to je odlicno odradjeno, kakav kontrast, kao i ona scena ubrzanog prikaza proizvodnje/distribucije/transakcija, uz Crystal Blue Persuasion u pozadini... i treba spomenuti i kameru, jer se jos od prve sezone hrabro eksperementise, sto nije svojstveno za medij koji je namjenjen za TV publiku...

mušica u skladistu me podsjetila na jednu od boljih epizoda citave serije, Fly iz 3. sezone...
hrastov žižak

#490 Re: Breaking Bad

Post by hrastov žižak »

"Muha" genijalna epizoda, anti-konvencionalna čak za ovaj medij. Znam jednog tinejđera kojem je preporučena serija i on hoće da pogleda novu epizodu, a zadesila se upravo pomenuta. Šta mislite koliko je pogledao epizoda nakon ove? :mrgreen:
Paul F.

#491 Re: Breaking Bad

Post by Paul F. »

Može li neko da prosvijetli ovo sa Mikom i knjigom na kraju ?
Nisam razumio.
Hvala.
dječak sa šibicama

#492 Re: Breaking Bad

Post by dječak sa šibicama »

horion_bosona wrote: Walter White je definitivno jedan od najbolje ikad (ako ne i najbolje) razradjenih likova u serijama... tako ozbiljno slojevitu i kompleksnu transformaciju nisam vidio do sada u TV serijama...
Odlicno uradjeno, ali ipak je ukradena ideja

Image

Zadnja epizoda jako dobra, steta sto sad opet treba cekati, ali pocelo je pocelo, klupko se pocinje odmotavati...

A ona gomila novaca, ajoj....
dječak sa šibicama

#493 Re: Breaking Bad

Paul F. wrote:Može li neko da prosvijetli ovo sa Mikom i knjigom na kraju ?
Nisam razumio.
Hvala.
Mislis Hankom?

Pa kad je Jessie ubio onog drugog kuhara, sto ga je Gus zelio postaviti kao jedinog kuhara nakon sto likvidira Walta, u stanu je policija pronasla njegov dnevnik u kojem je upisivao formule i crtao plan laboratorija, i negdje u knjizi je napisao nesto kao "mom dragom uzoru W.W." i tada je Hank pitao Walta sta misli ko bi mogao biti taj uzor W.W. (sumnjajuci da je W.W. zapravo Heisenberg, prvi kuhar, mozak svega) walt se izvukao citirajuci jednu pjesmu Walta Withmana koja je slucajno bila upisana u dnevniku, i tako skrenuo paznju sa sebe.

Medjutim, ide SPOLIER za ove sto nisu gledali, sada je Hank u wc-u pronasao knjigu koju je drugi kuhar poklonio Waltu sa posvetom i ocito, zbrojio je 2 i 2, W.W. je pred nosom.

Inace, rekoh vam, Jessie je jedini zivi stvor koji Walta jos drzi na svijetloj strani, Walt ga gleda kao sina, jedino njega dozivljava.
Iako ga se Jessie boji kao crnog vraga, kako je odahnuo i bacio onaj pistolj :D
horion_bosona

#494 Re: Breaking Bad

Post by horion_bosona »

dječak sa šibicama wrote:
horion_bosona wrote: Walter White je definitivno jedan od najbolje ikad (ako ne i najbolje) razradjenih likova u serijama... tako ozbiljno slojevitu i kompleksnu transformaciju nisam vidio do sada u TV serijama...
Odlicno uradjeno, ali ipak je ukradena ideja

Image
Ne bih se složio da je ideja "posuđena" iz Dr. Jekyll i Mr. Hyde, jer se radi o potpuno drugoj stvari. Walter nije podvojena ličnost, sam naziv serije upućuje da je fokus na transformaciji i samom putu koji prolazi tokom toga, jedan običan porodični čovjek, koji do tada živi u okvirima opšteprihvaćenih društvenih konvencija.

On se ne pretvara "preko noći" u kriminalca i ubicu, on to postaje postepeno. Doveden u situaciju gdje mu je život ugrožen, Walter odbacuje skrupule i korača u prostor izvan zakona, usvajajući takav model ponašanja, a kasnije vođen ambicijom i željom za moći. Razgovor sa Jessiejem u prošloj epizodi to najbolje i objašnjava.

Jedan od razloga zašto je ova serija tako dobra, leži u tome što propituje ili bolje reći dovodi u pitanje uvriježeno mišljenje da su neki ljudi naprosto skloni kriminalu i da ih se kao takve može označiti kao loše. Ako bi povlačio paralele s nekim filmom onda je to sigurno Kum i transformacija Michaela Corleonea, od čovjeka koji ima jasan otklon od porodičnog posla, pa do najgoreg od svih - bratoubice, a ponajviše zbog okolonosti i kasnije prigrljene moći. Većina ljudi nema tu snagu da ostane imuna na moć. I opet se vraćam na taj razgovor sa Jessiejem...
Last edited by horion_bosona on 04/09/2012 00:08, edited 1 time in total.
Paul F.

#495 Re: Breaking Bad

Post by Paul F. »

dječak sa šibicama wrote:
Paul F. wrote:Može li neko da prosvijetli ovo sa Mikom i knjigom na kraju ?
Nisam razumio.
Hvala.
Mislis Hankom?

Pa kad je Jessie ubio onog drugog kuhara, sto ga je Gus zelio postaviti kao jedinog kuhara nakon sto likvidira Walta, u stanu je policija pronasla njegov dnevnik u kojem je upisivao formule i crtao plan laboratorija, i negdje u knjizi je napisao nesto kao "mom dragom uzoru W.W." i tada je Hank pitao Walta sta misli ko bi mogao biti taj uzor W.W. (sumnjajuci da je W.W. zapravo Heisenberg, prvi kuhar, mozak svega) walt se izvukao citirajuci jednu pjesmu Walta Withmana koja je slucajno bila upisana u dnevniku, i tako skrenuo paznju sa sebe.

Medjutim, ide SPOLIER za ove sto nisu gledali, sada je Hank u wc-u pronasao knjigu koju je drugi kuhar poklonio Waltu sa posvetom i ocito, zbrojio je 2 i 2, W.W. je pred nosom.

Inace, rekoh vam, Jessie je jedini zivi stvor koji Walta jos drzi na svijetloj strani, Walt ga gleda kao sina, jedino njega dozivljava.
Iako ga se Jessie boji kao crnog vraga, kako je odahnuo i bacio onaj pistolj :D
Hvala !!!
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#496 Re: Breaking Bad

Post by Jimmy McNulty »

Jao, jao jedva čekam da mi prođu ispiti pa da odgledam i ovih osam epizoda za što će mi otprilike trebat jedan dan. :lol:
Harry Tuttle

#497 Re: Breaking Bad

Post by Harry Tuttle »

psychological thriller at its best

:thumbup:
dječak sa šibicama

#498 Re: Breaking Bad

horion_bosona wrote:
Jedan od razloga zašto je ova serija tako dobra, leži u tome što propituje ili bolje reći dovodi u pitanje uvriježeno mišljenje da su neki ljudi naprosto skloni kriminalu i da ih se kao takve može označiti kao loše. Ako bi povlačio paralele s nekim filmom onda je to sigurno Kum i transformacija Michaela Corleonea, od čovjeka koji ima jasan otklon od porodičnog posla, pa do najgoreg od svih - bratoubice, a ponajviše zbog okolonosti i kasnije prigrljene moći. Većina ljudi nema tu snagu da ostane imuna na moć. I opet se vraćam na taj razgovor sa Jessiejem...
Eh pa mozda je Walt u korijenu svog bica losa osoba, samo to nije shvatio do sada.

Moze se i tako gledati.

U njemu se mozda skrivao Heisenberg cijeli njegov zivot.

Dr. Dzekil i mister Hajd nije prica samo o podvojenoj licnosti, to je filozofsko pitanje, postoji li u svakom od nas mister Hajd.
Harry Tuttle

#499 Re: Breaking Bad

Post by Harry Tuttle »

svaka osoba je u stanju uciniti sve na svijetu.
Kinaski

#500 Re: Breaking Bad

Post by Kinaski »

SPOILER ALERT , jebem mu mater nije valjda tesko napisati ... E pokvari mi cejf covjek .
Post Reply