znaci vi vjerujete da ce walt ubiti svoju zeni i majku svog djetetapin-up wrote:I meni je u par navrata zadnje sezone palo na pamet da bi Skyler mogla otkukat' svoje...
fakat
@horion, uzmi si onda ponedeljak slobodan pa skines i zadnju epizodu
Moderator: _BataZiv_0809
znaci vi vjerujete da ce walt ubiti svoju zeni i majku svog djetetapin-up wrote:I meni je u par navrata zadnje sezone palo na pamet da bi Skyler mogla otkukat' svoje...
To nisam ni pomišljala, već da bi joj se nešto moglo dogoditi, ali ne sigurno od strane Walta.Harry Tuttle wrote:znaci vi vjerujete da ce walt ubiti svoju zeni i majku svog djetetapin-up wrote:I meni je u par navrata zadnje sezone palo na pamet da bi Skyler mogla otkukat' svoje...![]()
fakat![]()
a pobudalio bi i ja a ti kao nemasmavi wrote:Onakav Walter samo sebe gleda, vise ga niko ne interesuje, vise nicije misljenje ne postuje. Ko god mu se suprostavi misljenjem, on se okrene na njega... Sad Skyler je blizu granice njegovog ludila.Harry Tuttle wrote:znaci vi vjerujete da ce walt ubiti svoju zeni i majku svog djetetapin-up wrote:I meni je u par navrata zadnje sezone palo na pamet da bi Skyler mogla otkukat' svoje...![]()
Sjeti se samo kako je pobudalio kad mu je pare ukrala iz podruma ili sta je ono vec.
meni se čini ko da mu se sve poklopilo u sekundiGandalf wrote:ma znao sam je henk bistar lik
Odlicno uradjeno, ali ipak je ukradena idejahorion_bosona wrote: Walter White je definitivno jedan od najbolje ikad (ako ne i najbolje) razradjenih likova u serijama... tako ozbiljno slojevitu i kompleksnu transformaciju nisam vidio do sada u TV serijama...

Mislis Hankom?Paul F. wrote:Može li neko da prosvijetli ovo sa Mikom i knjigom na kraju ?
Nisam razumio.
Hvala.
Ne bih se složio da je ideja "posuđena" iz Dr. Jekyll i Mr. Hyde, jer se radi o potpuno drugoj stvari. Walter nije podvojena ličnost, sam naziv serije upućuje da je fokus na transformaciji i samom putu koji prolazi tokom toga, jedan običan porodični čovjek, koji do tada živi u okvirima opšteprihvaćenih društvenih konvencija.dječak sa šibicama wrote:Odlicno uradjeno, ali ipak je ukradena idejahorion_bosona wrote: Walter White je definitivno jedan od najbolje ikad (ako ne i najbolje) razradjenih likova u serijama... tako ozbiljno slojevitu i kompleksnu transformaciju nisam vidio do sada u TV serijama...
![]()
Hvala !!!dječak sa šibicama wrote:Mislis Hankom?Paul F. wrote:Može li neko da prosvijetli ovo sa Mikom i knjigom na kraju ?
Nisam razumio.
Hvala.
Pa kad je Jessie ubio onog drugog kuhara, sto ga je Gus zelio postaviti kao jedinog kuhara nakon sto likvidira Walta, u stanu je policija pronasla njegov dnevnik u kojem je upisivao formule i crtao plan laboratorija, i negdje u knjizi je napisao nesto kao "mom dragom uzoru W.W." i tada je Hank pitao Walta sta misli ko bi mogao biti taj uzor W.W. (sumnjajuci da je W.W. zapravo Heisenberg, prvi kuhar, mozak svega) walt se izvukao citirajuci jednu pjesmu Walta Withmana koja je slucajno bila upisana u dnevniku, i tako skrenuo paznju sa sebe.
Medjutim, ide SPOLIER za ove sto nisu gledali, sada je Hank u wc-u pronasao knjigu koju je drugi kuhar poklonio Waltu sa posvetom i ocito, zbrojio je 2 i 2, W.W. je pred nosom.
Inace, rekoh vam, Jessie je jedini zivi stvor koji Walta jos drzi na svijetloj strani, Walt ga gleda kao sina, jedino njega dozivljava.
Iako ga se Jessie boji kao crnog vraga, kako je odahnuo i bacio onaj pistolj
Eh pa mozda je Walt u korijenu svog bica losa osoba, samo to nije shvatio do sada.horion_bosona wrote:
Jedan od razloga zašto je ova serija tako dobra, leži u tome što propituje ili bolje reći dovodi u pitanje uvriježeno mišljenje da su neki ljudi naprosto skloni kriminalu i da ih se kao takve može označiti kao loše. Ako bi povlačio paralele s nekim filmom onda je to sigurno Kum i transformacija Michaela Corleonea, od čovjeka koji ima jasan otklon od porodičnog posla, pa do najgoreg od svih - bratoubice, a ponajviše zbog okolonosti i kasnije prigrljene moći. Većina ljudi nema tu snagu da ostane imuna na moć. I opet se vraćam na taj razgovor sa Jessiejem...