milaa wrote:Strasno me zivcira kad se pocne "pljuvati" po policiji.
Brat mi je u OSA-i.
Od dajdze sinovi u SIPA-i.
U svakoj policijskoj postaji u gradu po jedan amidzic ili tetic.
Dakle, dovoljno sam kompetentna da mogu komentirati rad nase policije.
Sve sto si napisao je tacno, svaka ti cast.
Zasluzuje da se i ponovi..
"Iako postoje izdvojeni slučajevi neodgovornosti u radu, policija je još uvijek institucija koja dobro radi svoj posao i brine za opštu sigurnost građana i imovine. Jedan slučaj ne može generalizirati cijelu policiju, tamo radi mnoštvo izuzetno poštenih ljudi, naših očeva, sinova, supruga...a sve češće se policija dovodi u red najokorjelijih kriminogenih organizacija, što nije tačno.
I u konkretnom slučaju iz ove teme mnogo jednostavnije je konstantno tražiti intervenciju i zaštitu policije i pravnog poretka, tražiti sprovedbu zakona o javnom redu i miru, sprovedbu o kućnom redu, npr. nego tražiti rješenje u iseljavanju i bježanju od problema kakve - slične ili blaže, ima skoro svaki građanin koji živi u zgradama sa više stanova.
Ako neka od policijskih struktura u državi radi ispravno - onda je to sarajevska policija. Ne vjerujem da ministar Mijatović ne bi sve dao od sebe da pozitivno riješi ovaj problem s nediscipliniranim sustanarom.
Možda čovjek i ne zna..."

Mene kako pročita ovaj post živcira u njemu mnogo štošta....Nisam osoba koja je sklona generalizaciji,ali ruku na srce treba priznati da je većina sistema naše zemlje truhla pa tako i policijski sistem....
Posebno me iritira boldirani dio,jer ako je istina ovo što sve nabroja o porodičnim ulogama u policiji ostaje samo pitanje a što to dotični još uvijek ne zna?
Zar je to tako tesko preko porodičnih veza upoznati nekoga s problem a ne izvlačiti ga sa krilaticom:mozda covjek ne zna.......
Htjela ti priznati ili ne policija puna korupcije,SIPA takođe,vala ni OS je ne fali.....
I da napomenem,to što veliš da još uvijek brinu o sigurnosti građana i imovine kod mene ne pije vode...sa ovakvom policijom se ne osjećam sigurno ni je 1 jedini procenat....
To sto sam ja u nekoj branši ne daje mi za pravo da branim cijeli sistem.Helem po tvojoj logici ja sam eto prosvjetni radnik i trebam se zaklinjati u obrazovni sistem iako i sama znam da je truhlo u korijenu,da otpada gdje visi.....da je korupcije na sve strane,da ima i u prosvjeti svega i svačega.....Ne.
Neću da generaliziram ali ruku na srce ovakva policija mi ne treba.
Ovo nije policija koja je u službi naroda,...ona je u službi kriminala.