sto kaze drekalica, korjen se svakako sam obnavlja...
Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#476 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Lady, a da ti opet frizera promjenis?

- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#477 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Vala volim svog frizera i tacka.ALexis wrote:Lady, a da ti opet frizera promjenis?
Taman sam se smirila vec godinama otkako sam kod njega.
Nemam pojma fakat, ali nesto je unutra unisteno cim vise nikada nije nova zdrava kosa izrasla, ako ima kakav strucnjak po tom pitanju evo nek se javi pa da nam objasni.
-
Suzie Q
#478 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
i meni je jednom frizerka spalila kosu i to u Njemačkoj. kosa mi je prilično tanka i ništa s njom ne mogu raditi iako je ima dosta i poželjela sma samo malo volumena. pošto sam se prethodno farbala, napravila sam pauzu s farbanjem par mjeseci i zamolila frizerku da mi je samo malo prelomi jer postoje biljni preparati koje za takvo nešto treba držati samo koju minutu i ne oštećuju kosu.
međutim, ona je zaboravila pogledati na sat, i kad mi je skinula to s glave kosa mi je bila kao jambolija a boja neka narandžasta Bože sačuvaj. i ona se prepala kad je to vidjela a ja nisam htjela takva na ulicu izaći pa mi je stavila neki preljev u boji da upristoji to na glavi.
uglavnom, dok se nisam ošišala skroz nije bilo pomoći. stavljala sam razne ampule, preparate, maske.... ali dok nisam sasjekla sve do na 2 cm nisam imala zdravu kosu. od tada je hvala Bogu sve ok i iako se svaki mjesec farbam kosa je sjajna, meka i lijepa, a od egzibicija poput prelamanja i slično sam odustala.
kad sam bila mlađa, u srednjoj školi kada se nisam smjela još farbati, pošto sam prirodna plavuša, kosu sam posvjetljavala blagim hidrogenom. ne sjećam se da je pretjerano oštećivao kosu a i nisam to stalno radila.
međutim, ona je zaboravila pogledati na sat, i kad mi je skinula to s glave kosa mi je bila kao jambolija a boja neka narandžasta Bože sačuvaj. i ona se prepala kad je to vidjela a ja nisam htjela takva na ulicu izaći pa mi je stavila neki preljev u boji da upristoji to na glavi.
uglavnom, dok se nisam ošišala skroz nije bilo pomoći. stavljala sam razne ampule, preparate, maske.... ali dok nisam sasjekla sve do na 2 cm nisam imala zdravu kosu. od tada je hvala Bogu sve ok i iako se svaki mjesec farbam kosa je sjajna, meka i lijepa, a od egzibicija poput prelamanja i slično sam odustala.
kad sam bila mlađa, u srednjoj školi kada se nisam smjela još farbati, pošto sam prirodna plavuša, kosu sam posvjetljavala blagim hidrogenom. ne sjećam se da je pretjerano oštećivao kosu a i nisam to stalno radila.
-
drekalica28
#479 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Izvini, možda je do mene, možda nisam dobro skontala kako je išao cijeli proces.ladyblue18 wrote:Vala volim svog frizera i tacka.ALexis wrote:Lady, a da ti opet frizera promjenis?
![]()
Taman sam se smirila vec godinama otkako sam kod njega.
Nemam pojma fakat, ali nesto je unutra unisteno cim vise nikada nije nova zdrava kosa izrasla, ako ima kakav strucnjak po tom pitanju evo nek se javi pa da nam objasni.![]()
Ti si i dalje nastavila raditi pramenove, sa doduše višemjesečnom pauzom između. Nisi više na kondom (tako ja zovem onu glupu kapu), nego si ih radila sa folijom, jel tako?
Čini mi se da sam pročitala da imaš bob frizuru. Eh sad...nisam stručnjak, ali...idem nekom logikom. Ako si se ti nastavila farbat (nebitno koliko često), odnosno raditi pramenove, isto nebitno koliko kratko se ošišaš, onda ti nema kad izrast zdrava i netretirana dlaka.
- Cholina_Lokica
#480 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Joj jest' dobro imat' kosu kojoj ja mislim ni nuklearka nista ne bi mogla 
- ladyblue18
#481 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Drekalice, drekalice.drekalica28 wrote:
Izvini, možda je do mene, možda nisam dobro skontala kako je išao cijeli proces.
Ti si i dalje nastavila raditi pramenove, sa doduše višemjesečnom pauzom između. Nisi više na kondom (tako ja zovem onu glupu kapu), nego si ih radila sa folijom, jel tako?![]()
Čini mi se da sam pročitala da imaš bob frizuru. Eh sad...nisam stručnjak, ali...idem nekom logikom. Ako si se ti nastavila farbat (nebitno koliko često), odnosno raditi pramenove, isto nebitno koliko kratko se ošišaš, onda ti nema kad izrast zdrava i netretirana dlaka.
Pauzirala sam vise od 3 godine, skoro 3 i po, i nisam imala namjeru nikada vise ni raditi po kosi, ali trebala sam neku promjenu, nesto....i uradila sam nekoliko pramenova prije skoro godinu, na foliju dakako.
Fazon je da eto ja na kosu nisam stavljala nista 3 i po godine, i ona ni za te 3 i po godine nikada nije ozdravila, a sisala sam se hejbet puta za to vrijeme, i pazila je, ali nista...nije ozdravila i to je problem.
- bez_ideje
#482 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ovo sa cimetom-na malo vlaznu kosu staviti kolicinu regeneratora koju inace koristis,da bi se cimet dobro "priljepio",pa onda saku cimeta i utrljavati od tjemena do vrhova...dobro izmeljati po kosi,da bude sve pokriveno ,pa smotati kosu i omotati kuhinjskom folijom i/ili toplim peskirem.....Najbolje ostaviti preko noci,pa ujutru isprati......ili 8 sati preko dana .Kosa super mirise od toga..bez_ideje wrote:Ono sto ja znam je sljedece:med,limun,kamilica (ovo dvoje mogu malo isusiti kosu),cimet-ovo radi garantovano,koriste ga i za posvjetljivanje farbi........Napisem par gotovih pripravaka kasnije,u letu sam![]()
Mozes ubaciti i cimet u masku od maslinovog ulja i zumanceta......
Za ispiranje,uzmi sampon od kamilice ..
Od jednog pokusaja nece biti prevelike razlike,ali kontinuirano.......digurno 2-3 nijanse da svijetli
- bez_ideje
#483 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Eh,bezuspjesno trazim dobavljaca istocnjackih djidja-midja za kosu,dobre kvalitete..Mislim na kane,biljne praskove,ulja i sl.
Ako neko zna da neko od sarajevskih trgovaca putuje na istok i donosi takve stvari......prijavite mi PLIZZZZ
Ako neko zna da neko od sarajevskih trgovaca putuje na istok i donosi takve stvari......prijavite mi PLIZZZZ
- Partizzanka
#484 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
vizavi ovih biljnih hemikalija za uvijanje kose
to je njesra da prostite .... meni je frizerka drzala na glavi to 2,5h ... i ono bilo fino
za 2h vec se pocelo ispravljati ... za 2 dana sam bila opet ravna ko daska
meni je recimo super kosa bila dok sam je ispirala vodom u kojoj sam prokuhavala orahovo lisce i koru (kad je kore bilo) tako dobije divan odsjaj na crveno da je to nevjerovatno!
to je njesra da prostite .... meni je frizerka drzala na glavi to 2,5h ... i ono bilo fino
za 2h vec se pocelo ispravljati ... za 2 dana sam bila opet ravna ko daska
meni je recimo super kosa bila dok sam je ispirala vodom u kojoj sam prokuhavala orahovo lisce i koru (kad je kore bilo) tako dobije divan odsjaj na crveno da je to nevjerovatno!
- bez_ideje
#485 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Kako mislis biljnih hemikalija za uvijenje kose ?
Zar i to ima
-
Envy
#486 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
...
Last edited by Envy on 12/01/2012 10:18, edited 1 time in total.
-
drekalica28
#487 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ok, ok...znala sam da nisam sve konce pofatala kako treba.ladyblue18 wrote:Drekalice, drekalice.drekalica28 wrote:
Izvini, možda je do mene, možda nisam dobro skontala kako je išao cijeli proces.
Ti si i dalje nastavila raditi pramenove, sa doduše višemjesečnom pauzom između. Nisi više na kondom (tako ja zovem onu glupu kapu), nego si ih radila sa folijom, jel tako?![]()
Čini mi se da sam pročitala da imaš bob frizuru. Eh sad...nisam stručnjak, ali...idem nekom logikom. Ako si se ti nastavila farbat (nebitno koliko često), odnosno raditi pramenove, isto nebitno koliko kratko se ošišaš, onda ti nema kad izrast zdrava i netretirana dlaka.![]()
Pauzirala sam vise od 3 godine, skoro 3 i po, i nisam imala namjeru nikada vise ni raditi po kosi, ali trebala sam neku promjenu, nesto....i uradila sam nekoliko pramenova prije skoro godinu, na foliju dakako.Izrasli su oni vec, nista mi nije bilo kosi ovaj put.
Fazon je da eto ja na kosu nisam stavljala nista 3 i po godine, i ona ni za te 3 i po godine nikada nije ozdravila, a sisala sam se hejbet puta za to vrijeme, i pazila je, ali nista...nije ozdravila i to je problem.
Neću ni ja puno da ti pametujem,ali......jesi li pomislila možda ljekaru otići? Dermatologu, ili ko je već zadužen.
Jer stvarno nema logike da ti je kosa i dalje tako oštećena kako kažeš.
Da je toliko spržena....pa otpala bi ti sama sva odmah nakon te nesreće.
- Partizzanka
#488 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ama neko je spomenuo
nije to bio onaj pravi minival kao starinski nacin nego ovo sto se sad fura ... kao nije prava kiselina nego onako blaza verzija biljna nesto nemam pooojma
2,5h raaavno sam sjedila i ona se ibretila kako je slabo uhvatilo
a ne treba se drzati duze od nekih pola sata
nije to bio onaj pravi minival kao starinski nacin nego ovo sto se sad fura ... kao nije prava kiselina nego onako blaza verzija biljna nesto nemam pooojma
2,5h raaavno sam sjedila i ona se ibretila kako je slabo uhvatilo
a ne treba se drzati duze od nekih pola sata
- ladyblue18
#489 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Mislis da nisam bila kod silnih ljekara, tj. dermatologa? Tu sam prvo isladrekalica28 wrote:
Ok, ok...znala sam da nisam sve konce pofatala kako treba.![]()
Neću ni ja puno da ti pametujem,ali......jesi li pomislila možda ljekaru otići? Dermatologu, ili ko je već zadužen.![]()
Da je toliko spržena....pa otpala bi ti sama sva odmah nakon te nesreće.
Nema, fenomen sam, ljeka ni na vidiku.
- Cholina_Lokica
#490 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Nista lejdi, na keca lagano, pa narasce

-
drekalica28
#491 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Pretpostavila sam da si išla, ali ja volim pitati.ladyblue18 wrote:Mislis da nisam bila kod silnih ljekara, tj. dermatologa? Tu sam prvo isladrekalica28 wrote:
Ok, ok...znala sam da nisam sve konce pofatala kako treba.![]()
Neću ni ja puno da ti pametujem,ali......jesi li pomislila možda ljekaru otići? Dermatologu, ili ko je već zadužen.![]()
Da je toliko spržena....pa otpala bi ti sama sva odmah nakon te nesreće.![]()
![]()
Nema, fenomen sam, ljeka ni na vidiku.![]()
Ko pita taj ne skita.
Ali fakat ne kontam...kako.
Jedino dramatično rješenje za tebe vidim u prijedlogu Choline_lokice.
- ladyblue18
#492 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ma haman pa ce to i biti
- Loulou
#493 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Za što je ovo recept? Za posvjetljivanje kose ili?nera18 wrote:Moj domaci recept izgleda ovako :
dva zumanjca,
malo maslinovog ulja,
kasika meda
sve lijepo zamutim, stavim na kosu, omotam folijom i ako imam vremena pomalo zagrijavam
efekta stvarno ima
i usput, avonova spa maska s maslinovim uljem mi preporodi kosu
Meni je za uvijanje kose (da dobijem ono, valovitu kosu) bio odličan limun, ali samo dok ju nisam farbala. Na farbanu se ne bih usudila staviti.
-
nera18
- zonna
#495 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
nemoj jos. ako ti nije mrsko i smorno probaj jedan "lijek" za koji sam citala da je neki fudbaler izlijecio celavost a znam za neke zene koje su takodje bolesno vlasiste tako obnovile.ladyblue18 wrote:divne ste
![]()
Ma haman pa ce to i biti![]()
![]()
u teglu saspi rakije (sljive) i dodaj isitnjen crni luk (sa oljupinom) i to neka stoji par dana. poslije prstima izmjesaj i prstima to probaj umasirati na tjeme (predio koji ti je ostecen). predvidjeno je da se to radi svaki dan dok se ne potrosi ali ja znam zenu koja je to radila petkom kada dodje sa posla (2-3 puta) pa jos u subotu i nedelju (ako ne mora vani) i onda opere kosu pa sve tako. ne sjecam se tacno koji je njen problem bio ali idem logikom da ako ta smjesa regenerise vlasiste onda bi mogla i tebi rijesiti problem jer kod tebe je ocito doslo do ostecenja tog nekog djela uz kozu a to upravo taj dio i tretira.
pitala sam i svoju frizerku i ona kaze da je cula za to i da je jedna njena musterija tretirala tako kosu i bila je ekstra.
pa eto ako ti se da probaj jos i to prije sisanja nista te ne kosta
- ladyblue18
#496 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Zvuci gadno
ali probat cu, moram samo zbaviti sljivu
Hvala.
Hvala.
- Partizzanka
#497 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
rakija se odavno koristi kao rjesavanje problema gubljenja kose
njeno je svojstvo da cirkulacija proradi na/u vlasistu i tako pospjesi rast kose
a za luk ne znam
ali ne znam koliko tebi treba za rast kose koliko ti treba da vratis kosu u zivot ako sam ja dobro skontala
mozes ovo sa rakijom ovako vikendom i to (iako mislim da se to nista ne cuje i ne osjeti - ja sam sirce koristila godinama i nikada mi kosa nije smrdila)
a da ti ipak probas onaj recept sa pivom?? prati kosu pivom? tj spirati ili jos bolje natopiti kosu pivom pa ond aostaviti da odradi ona svoje (mozes i 0% alk) ... jer pivo je puno vitamina b a on pospjesuje rast kose - a mozes i b kompleks uzeti u vidu tableta
iapk tebi kosa raste samo njen kvalitet nije vise onakav kakav bi trebao biti
a sto se tice mirisa - sve to ispari (pogotovo ova alkoholna) i kad je mogla madonna --- mozes i ti vala!
i znas sta je najvaznije - STO BLAZI SAMPON!
ako je moguce onaj afroditin od koprive ... od njega nema blazeg! a kopriva je dobra za kosu isto!
njeno je svojstvo da cirkulacija proradi na/u vlasistu i tako pospjesi rast kose
a za luk ne znam
ali ne znam koliko tebi treba za rast kose koliko ti treba da vratis kosu u zivot ako sam ja dobro skontala
mozes ovo sa rakijom ovako vikendom i to (iako mislim da se to nista ne cuje i ne osjeti - ja sam sirce koristila godinama i nikada mi kosa nije smrdila)
a da ti ipak probas onaj recept sa pivom?? prati kosu pivom? tj spirati ili jos bolje natopiti kosu pivom pa ond aostaviti da odradi ona svoje (mozes i 0% alk) ... jer pivo je puno vitamina b a on pospjesuje rast kose - a mozes i b kompleks uzeti u vidu tableta
iapk tebi kosa raste samo njen kvalitet nije vise onakav kakav bi trebao biti
a sto se tice mirisa - sve to ispari (pogotovo ova alkoholna) i kad je mogla madonna --- mozes i ti vala!
i znas sta je najvaznije - STO BLAZI SAMPON!
ako je moguce onaj afroditin od koprive ... od njega nema blazeg! a kopriva je dobra za kosu isto!
- zonna
#498 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
partizanka, njen problem je dio glave gdje je doslo do nekog kurslusa kada je pramenove radila. znaci tu se nesto desilo i po meni bi tu trebalo i "popravljati" a pivo moze kasnije da kompletnu kosu malo "povrati" 
- Partizzanka
#499 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ali njoj kosa raste ... a ako je direktno tretira (tjeme u ovom slucaju) pivom tj vitaminom b ... onda bi trebalo da fercera
ma probaj sve lady nema ti druge
ma probaj sve lady nema ti druge
- VenomousV
#500 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
eh evo i mene nazad na ovu temu =)
nisam upucena u problem pa cu samo sutit' =)
samo da podjelim novo oktrice (meni je novo)
uzela sam neki balein sprej za ravnanje kose cisto da isprobam i ispade da je dobar, samo sto sam ja malcice pretjerala sa nanosenjem istog pa je meni kosa djelovala nekako masno iako je tek oprana a mama ju je hvalila kako je divna i da izgledam kao da sam bila na feniranju u frizerskom =)
eh, posto kod mene kosa nije ravna skroz, nego baca na valovito, al cudno valovito, moram pitat' za neki kucni nacin da napravim fine valove, onak s vremena na vrijeme
nisam upucena u problem pa cu samo sutit' =)
samo da podjelim novo oktrice (meni je novo)
uzela sam neki balein sprej za ravnanje kose cisto da isprobam i ispade da je dobar, samo sto sam ja malcice pretjerala sa nanosenjem istog pa je meni kosa djelovala nekako masno iako je tek oprana a mama ju je hvalila kako je divna i da izgledam kao da sam bila na feniranju u frizerskom =)
eh, posto kod mene kosa nije ravna skroz, nego baca na valovito, al cudno valovito, moram pitat' za neki kucni nacin da napravim fine valove, onak s vremena na vrijeme