Škoda all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
johntra

#476 Re: Škoda all about

Post by johntra »

ma nisam direktor grupacije, mada bi im bilo bolje da jesam... :D
nisam direktor, daleko od toga, ali sam jako dobro upućen u poslovanje koncerna i raspodjelu istog...znači, sve što sam napisao, napisao sam jer je to zaista tako i što se vrlo lako može provjeriti...pošto ti o FIAT-u haman pa nemaš pojma, što dokazuje i neznanje o klasama, koje si opet ponovio, bolje je da ne ideš dalje u raspravu oko toga šta je FIAT bio, šta je danas i šta će biti...
čuj nije priča o koncernu...ko određuje kakva će pozicija biti na tržištu, šta će se prodavati, nego koncern? FIAT to sebi može priuštiti, pa čak i ako ide protiv sebe, Škoda ne može...kao po običaju, vadiš iz konteksta šta tebi odgovara i malo sjeckaš i dodaješ...kad Škoda pretekne FIAT, Citroen, Renault, Opel ili Ford po prodaji, onda možemo o nečemu pričati...a pošto znamo da će se to teško desiti, onda je i dalje samo sputana...
goran16v

#477 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

citroen xm wrote:
goran16v wrote: Hahahahaha pa o čemu ti pričaš čovječe. Fiat je uvijek bio između ostalog i jedan od najboljih proizvođača malih automobila. Jednostavno im to ide od ruke za razliku od ove tvoje trojke koji to ne znaju.
Drugo, ono što izbjegavaš reći je da Škoda ne može ništa, sve to radi VW i radi se po njegovoj direktivi.
Treće, želio ti priznati ili ne, ali Škoda je jeftini VW i uvijek će to biti tako da...
Daj mi BiH katalog u kome stoji da je C4 u prosjeku 10 000 KM jeftiniji od Oktavije. Naravno da ne možeš prikazati to jer si smiješan, u svakoj temi si smiješan do bola. Pričaš neke bajke koje tebi odgovaraju, a kada te neko prekine onda se pogubiš. Ako ti je za utjehu nisi jedini.

I da te pitam: Da li ste ti i tebi slični toliko blentavi i ograničeni pa da stvarno vjerujete da su vozači Megana, Brava, C4, Alfe 147 i ostalih konkurenata ljubomorni na vaše kontenjere sa traktorskim motorima? Ako stvarno tako mislite, ja vas najiskrenije žalim.
Da, da trojci tako ne ide od ruke tako da je njihov mali auto prosle godine prodat u 151k kom vise nego automobil strucnih talijana.
Da, Skoda radi sve po direktivi VW-a, nema se tu nista reci, to je vasa trenutna vadiona da je skoda jeftin brend, ali je i takva u svemu, osim u broju prodatih gradskih automobila, presla Fiata, a i mnoge ostale. Skoda ce uvijek biti jeftini VW, ali za Fiata i slicne je itekako respektabilan pa i skup brend.
Karikirao sam sa 10k KM, ali 5k KM razlike postoji. Moj komsija je kupio aktuelan model C4 Tendence HDI za 27k KM, za te pare neces naci odgovarajuci Skodu, za 4k KM vise hoces. a da ne spominjem skuplje modele.
Da ti odgovorim: Jesu, jer ja za svoju Skodu sa sve traktorskim motorom mogu kupiti sve navedeno slicne opreme, motora, stanja i istog godista, oni ne mogu. Tacka!
goran16v

#478 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

johntra wrote:ma nisam direktor grupacije, mada bi im bilo bolje da jesam... :D
nisam direktor, daleko od toga, ali sam jako dobro upućen u poslovanje koncerna i raspodjelu istog...znači, sve što sam napisao, napisao sam jer je to zaista tako i što se vrlo lako može provjeriti...pošto ti o FIAT-u haman pa nemaš pojma, što dokazuje i neznanje o klasama, koje si opet ponovio, bolje je da ne ideš dalje u raspravu oko toga šta je FIAT bio, šta je danas i šta će biti...
čuj nije priča o koncernu...ko određuje kakva će pozicija biti na tržištu, šta će se prodavati, nego koncern? FIAT to sebi može priuštiti, pa čak i ako ide protiv sebe, Škoda ne može...kao po običaju, vadiš iz konteksta šta tebi odgovara i malo sjeckaš i dodaješ...kad Škoda pretekne FIAT, Citroen, Renault, Opel ili Ford po prodaji, onda možemo o nečemu pričati...a pošto znamo da će se to teško desiti, onda je i dalje samo sputana...
Ok, posto si, vidim, clan UO Fiata, kad si dobro upucen u poslovanje koncerna i raspodjelu istog (e ovako epohalnu glupost nisam ocekivao da procitam) molim te me podsjeti na ovo "sta ce biti" kad se zaista desi jer time prijetis evo vec godina...
Da naravno, svemocni Fiat koji si ne moze priustiti razvoj novog modela, kako sam priznajes, a i ja ponesto procitam o krizi modela i kasnjenju u razvoju, sigurno moze priustiti da ide protiv sebe.
Da ponovim, tako sva sputana svoj kompakt koji se odaziva na ime Skoda Octavia za vise prodaje bolje nego Fiat Brava.
johntra

#479 Re: Škoda all about

Post by johntra »

hahaha...dobra ti ta tačka...nego, haj ti nama navedi kako super skupi Superb stoji protiv ove ostale konkurencije koja nema pojma pri pravljenju auta i pritom su jaako jeftini...
nisam član UO FIAT-a, da bogdo jesam, ali samo znatno upućeniji u poslovanje istog od tebe i od bilo koga na ovom forumu...to kao nešto čudno?
dalje, Marchionne je izgleda pravo veliki glupan kad ne pušta nove modele u prodaju u jeku ekonomske krize, to samo budala može...i na koji nači da ti napišem da FIAT trenutno nema potrebe za većim autom od Brava, da uzmem blok 5?
i bez srednje klase imaju 12 modela u ponudi na evropskom tržištu, sasvim dovoljno za sve kupce...
Škoda je bila respektabilan brend prije Drugog svjetskog rata, kasnije su joj nanu hebali Rusi, dok sada nad njom caruju Švabe...nažalost, Škoda je na dnu hranidbenog lanca VW-a i nikada, ama baš nikada, ne može biti skup brend, koliko ti god želio i sanjao...
holowey

#480 Re: Škoda all about

Post by holowey »

bilo je par finih tema sa kojih sam se morao iskljuciti jer se nadju dvoje-troje i prepucavaju ciji je veci... nemojte pls da tjerate raju sa ove teme, nije fer... imat pm pa se prepirite do mile volje :sax:
goran16v

#481 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

johntra wrote:hahaha...dobra ti ta tačka...nego, haj ti nama navedi kako super skupi Superb stoji protiv ove ostale konkurencije koja nema pojma pri pravljenju auta i pritom su jaako jeftini...
nisam član UO FIAT-a, da bogdo jesam, ali samo znatno upućeniji u poslovanje istog od tebe i od bilo koga na ovom forumu...to kao nešto čudno?
dalje, Marchionne je izgleda pravo veliki glupan kad ne pušta nove modele u prodaju u jeku ekonomske krize, to samo budala može...i na koji nači da ti napišem da FIAT trenutno nema potrebe za većim autom od Brava, da uzmem blok 5?
i bez srednje klase imaju 12 modela u ponudi na evropskom tržištu, sasvim dovoljno za sve kupce...
Škoda je bila respektabilan brend prije Drugog svjetskog rata, kasnije su joj nanu hebali Rusi, dok sada nad njom caruju Švabe...nažalost, Škoda je na dnu hranidbenog lanca VW-a i nikada, ama baš nikada, ne može biti skup brend, koliko ti god želio i sanjao...
Superb stoji tako da je prodan u 55.981 kom, a npr Volvo S80 u 5261 kom Renalut Latitide u 10.719 kom
Izvini, nisam upratio koja je tvoja funkcija u Fiatu ili kvalifikacija za ekonomske analize pa da bi bude bitno sta ti pises - zato nema potrebe da mi pises. Bogati kako se to postaje upucen bolje od drugih na forumu, kupis Stila i proglasis se grates italian car fanom i ultimativnim autoritetom koliko za Mozabik i Mauricijus?
Ne znam ja ko je budala ali njemu prodaja pada 20% vec godinu i po, a glupanima sto predstavljaju nove modele raste 3%. I bogati odgovori mi, kako ce 12 modela zadovoljiti sve kupce bez srednje klase, sta je s onima koji zele srednju klasu?
citroen xm

#482 Re: Škoda all about

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
Da, da trojci tako ne ide od ruke tako da je njihov mali auto prosle godine prodat u 151k kom vise nego automobil strucnih talijana.
Da, Skoda radi sve po direktivi VW-a, nema se tu nista reci, to je vasa trenutna vadiona da je skoda jeftin brend, ali je i takva u svemu, osim u broju prodatih gradskih automobila, presla Fiata, a i mnoge ostale. Skoda ce uvijek biti jeftini VW, ali za Fiata i slicne je itekako respektabilan pa i skup brend.
Karikirao sam sa 10k KM, ali 5k KM razlike postoji. Moj komsija je kupio aktuelan model C4 Tendence HDI za 27k KM, za te pare neces naci odgovarajuci Skodu, za 4k KM vise hoces. a da ne spominjem skuplje modele.
Da ti odgovorim: Jesu, jer ja za svoju Skodu sa sve traktorskim motorom mogu kupiti sve navedeno slicne opreme, motora, stanja i istog godista, oni ne mogu. Tacka!
Ma čega 151 000 komada? Pa UP, Citigo i onaj malešni Seat se prodaju tek od ove godine, a oni su pandan malim Fiatima 500 i Panda.

I za teaj novac koliko košta taj C4 imaš Oktaviju TDI tako da......

A što se tiče zvaisti, džaba tebi care što možeš kupiti, činjenica je da se ti i dalje voziš u kontenjeru sa traktorskim motorom i okrećeš glavu za ovima što se za razliku od tebe voze gospodski u nekom Bravu ili C4.

A šta mi uopšte da očekujemo od čovjeka koji je svojevremeno izjavio da je prije drugog svj. rata Škoda za Citroen bila silikonska dolina. A kada mu ponudiš dokaze onda pobjegne kao miš, kao što t čini čitavo vrijeme na forumu.
goran16v

#483 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

Pola je prodato 151k vise nego Punta, odatle.
Jesi li siguran da za 27k mozes kupiti Octaviu TDI srednji paket opreme? Ajd pogledaj malo bolje.
Da, da ubih se okrecuci glavu... ali za skupljim tj boljim kontejnerom
citroen xm

#484 Re: Škoda all about

Post by citroen xm »

Pa ti si govorio kako prodaju Fiat-a drže mali modeli, a to su 500 i Panda. Pa Polo je mnogo noviji model od Grande Punta tako da je logično da se više prodaje.

C4 ima više paketa od 3 tako da ni Tendence ne možeš okarakterisati kao srednji, ali svakako mnogo opreme. A to za čim ti okrećeš glavu ovde na forumu možeš pričati šta hoćeš, ali siguran sam da ne možeš da ne ispratiš pogledom jedan Bravo, 147.... A Oktavija, da li iko i primjećuje taj auto? Ne bih rekao.
530i

#485 Re: Škoda all about

Post by 530i »

goran16v wrote:
530i wrote:Ma goran je kupio škodu i misli da je najpametniji pa mu sad krivo kad mu se pokaže da baš i nije...eto, u tome je sav problem, zaguljivanja po forumu...čovjek ima potrebu da uvijek i u svemu bude najbolji i u pravu... :roll:
Mimo ostalih ne jednu nego 3 zaredom, a sad razlaz na brojanje tegova po felgama i paljenje dugih svjetala...
Još bolje, tri zaredom. Ali, ljudski je priznati da to nije najbolje auto u klasi, ni na tržištu. Drugo, ti si napisao da gume treba balansirati pred svaku sezonu - dakle dvaput godišnje, ja kažem da se to treba raditi po potrebi - osjećanjem vibracija ili uočavanjem nedostatka tegova, i jedno i drugo mi se dešavalo. Duga svjetla, u vanrednim okolnostima vožnje 200kmh i sl. na ovom bosanskom autoputu svakako treba upaliti i to sam i sam radio, a svima preporučujem...a što sam ranije i napisao. Sljedeći put nađi nešto bolje da se zakačiš za to mr. uvijek u pravu. A do tad odvezi koji reli sa BMW-om 315...

A da ne bi bio totalni off, odgovorit ću ti i na neke druge tvrdnje. Fiat za Škodu može biti samo uzor, a i ne samo za Škodu. Pa talijani su sami prepustili luzerski seat volkswagen grupaciji. Fiat u širem smislu je nauka za škodu i škodaše...počevši od pozitivnog poslovnog bilansa (a ovdje mislim na rezultat samo iz automobilskih segmenata), pa do rezultata u novim tehnologijama...

Sad zamisli da Fiat ima pandan Alfi 159 i da jedne te iste prekidače i ručice nalaziš u tim autima, koja su samo jeftino zamaskirana, kao što to radi vag korporacija...da sad ne povlačim pitanje šta je pandan škodi i kompaniji za jedan jeep...yeti, je li :lol: :lol:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#486 Re: Škoda all about

Post by mali_milojica »

Gorane,onako da te pitam,jesi li ti u UO ASA-e,Skode ili VAG korporacije? Ili si njihov PR?
Fiat je vlasnik citaj redom AR,Lancie,Maseratija,Ferrarija,Chrysler Group,imaju svoju industriju teskih i radnih masina,Iveco,i to je samo autoindustrija,ostalo necu navoditi gdje imaju svoje udjele,od građevinskih kompanija do banaka.
Sta Skoda ima? Jedno veliko nista. Ah da,zaboravih,njih neko drugi posjeduje.
Last edited by mali_milojica on 11/09/2012 22:50, edited 1 time in total.
citroen xm

#487 Re: Škoda all about

Post by citroen xm »

Pa ljudi jednostavno dižu u nebo auta kojih ne bi ni bilo da nije Italijana i Francuza.
goran16v

#488 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

530i wrote:
goran16v wrote:
530i wrote:Ma goran je kupio škodu i misli da je najpametniji pa mu sad krivo kad mu se pokaže da baš i nije...eto, u tome je sav problem, zaguljivanja po forumu...čovjek ima potrebu da uvijek i u svemu bude najbolji i u pravu... :roll:
Mimo ostalih ne jednu nego 3 zaredom, a sad razlaz na brojanje tegova po felgama i paljenje dugih svjetala...
Još bolje, tri zaredom. Ali, ljudski je priznati da to nije najbolje auto u klasi, ni na tržištu. Drugo, ti si napisao da gume treba balansirati pred svaku sezonu - dakle dvaput godišnje, ja kažem da se to treba raditi po potrebi - osjećanjem vibracija ili uočavanjem nedostatka tegova, i jedno i drugo mi se dešavalo. Duga svjetla, u vanrednim okolnostima vožnje 200kmh i sl. na ovom bosanskom autoputu svakako treba upaliti i to sam i sam radio, a svima preporučujem...a što sam ranije i napisao. Sljedeći put nađi nešto bolje da se zakačiš za to mr. uvijek u pravu. A do tad odvezi koji reli sa BMW-om 315...

A da ne bi bio totalni off, odgovorit ću ti i na neke druge tvrdnje. Fiat za Škodu može biti samo uzor, a i ne samo za Škodu. Pa talijani su sami prepustili luzerski seat volkswagen grupaciji. Fiat u širem smislu je nauka za škodu i škodaše...počevši od pozitivnog poslovnog bilansa (a ovdje mislim na rezultat samo iz automobilskih segmenata), pa do rezultata u novim tehnologijama...

Sad zamisli da Fiat ima pandan Alfi 159 i da jedne te iste prekidače i ručice nalaziš u tim autima, koja su samo jeftino zamaskirana, kao što to radi vag korporacija...da sad ne povlačim pitanje šta je pandan škodi i kompaniji za jedan jeep...yeti, je li :lol: :lol:
Ma ne moras elabororati svoje ekspertize, svima je jasno, a kad si vec strucnjak da te pitam: Sta je Alfa 159? Ja ga ne vidim u ponudi modela...
Da, naravno, Jeep ima toliko zajednickog sa Fiatom koliko i sa Skodom i mene bi bilo sramota na to se vaditi...
goran16v

#489 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Pa ti si govorio kako prodaju Fiat-a drže mali modeli, a to su 500 i Panda. Pa Polo je mnogo noviji model od Grande Punta tako da je logično da se više prodaje.

C4 ima više paketa od 3 tako da ni Tendence ne možeš okarakterisati kao srednji, ali svakako mnogo opreme. A to za čim ti okrećeš glavu ovde na forumu možeš pričati šta hoćeš, ali siguran sam da ne možeš da ne ispratiš pogledom jedan Bravo, 147.... A Oktavija, da li iko i primjećuje taj auto? Ne bih rekao.
Upravo tako, veliki dio prodaje Fiata otpada na male automobile, ali to niposto ne znaci da su zbog toga i najbolji. Posto si napisao "Jednostavno im to ide od ruke za razliku od ove tvoje trojke koji to ne znaju" (trojka je naravno VW, Skoda i Seat) evo ti podatake za 2011 god pa vidi koliko ne znaju:
Polo 371.454 + Fabia 165.259 + Ibiza 162.631 + UP! (za 2 mj) 4.582 = 703.926 kom
Punto 220.342 + Panda 189.527 + Fiat 500 156.301 = 566.170 kom
Sad izracunaj da je to skoro 138k kom vise i razmisli prije nesto napises napamet sljedeci put. Usput da ti napomenem da je u prvoj 1/2 2012 pad prodaje Fiata 16,5%, a VW-a 0,8% (kad je vec tema Skodaa onda da ponovim da je rast njene prodaje 3%).
Mozes se ti vaditi na pakete koliko hoces, ali je cinjenica da za cijenu C4 HDI sa srednjim paketom od 27k KM ne mozes kupiti ni osnovnu Octaviu Active sa slabijim TDI motorom koja je nesto preko 29k KM, a kamoli Ambition od 31k KM i nesto ili Elegance od 33k KM i nesto.
Ja o dizajnu nikad ne raspravljam jer je to stvar individualnog ukusa, a do dizajna se dodje kad nestane drugih argumenata.
citroen xm

#490 Re: Škoda all about

Post by citroen xm »

Zamisli Oktavija Tour 2.0 TDI 26800 KM. Shvatam da je to model prije redizajna, ali se još uvijek uveliko prodaje.

A što se tiče ovih prodajnih rezultata. :lol: Stvarno si šampion u glupim argumentima. Prvo moja priča se odnosila na najmanje modele pa tako nema mjesta za Polo, Punto, Ibicu...Dalje pobrkao si dvije klase automobila, a treće protiv jednog Fiata si stavio tri proizvođača sa različitim cjenovnim politikama, sa različitim modelima(sem trojca UP, Citigo, Mi koji su jedan te isti automobil). Pa pitam te samo dokle više? kako ti ne dosadi davati takve glupe komentare.
530i

#491 Re: Škoda all about

Post by 530i »

goran16v wrote: Ma ne moras elabororati svoje ekspertize, svima je jasno, a kad si vec strucnjak da te pitam: Sta je Alfa 159? Ja ga ne vidim u ponudi modela...
Da, naravno, Jeep ima toliko zajednickog sa Fiatom koliko i sa Skodom i mene bi bilo sramota na to se vaditi...
Naravno da nije sramotno se na to vaditi. To je odlika pameti fiata, uspješnog prepoznavanja chrysler korporacije, uspješnog preuzimanja iste i poslije uspješnih rezultata koji su uslijedili... Probaj naći nešto bolje za repliku...napni se.

btw, šta znači elabororati :lol: :lol: moramo se malo i nasmijati :lol:
goran16v

#492 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Zamisli Oktavija Tour 2.0 TDI 26800 KM. Shvatam da je to model prije redizajna, ali se još uvijek uveliko prodaje.

A što se tiče ovih prodajnih rezultata. :lol: Stvarno si šampion u glupim argumentima. Prvo moja priča se odnosila na najmanje modele pa tako nema mjesta za Polo, Punto, Ibicu...Dalje pobrkao si dvije klase automobila, a treće protiv jednog Fiata si stavio tri proizvođača sa različitim cjenovnim politikama, sa različitim modelima(sem trojca UP, Citigo, Mi koji su jedan te isti automobil). Pa pitam te samo dokle više? kako ti ne dosadi davati takve glupe komentare.
Zamisli stari model Skode po cijeni autuelnog modela C4, pa jos mrvicu skuplji! Naravno da je to model prije redizajna tako da - zdra'o! Pricamo o aktuelnim modelima
Nisam ja sampion u glupim argumentima nego sam ja vrlo precizno napisao "mali automobili", a to sam uradio namjerno jer na Punta otpada cca 1/4 ukupne pridaje. Da li sam igdje pominjao klase, da li sam negdje pomenuo gradski automobil ili A segment???? Pazljivo procitaj sta sam napisao, duboko udatni, suspregni taj primitivizam i prostakluk u sebi pa se javi.
goran16v

#493 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

530i wrote:
goran16v wrote: Ma ne moras elabororati svoje ekspertize, svima je jasno, a kad si vec strucnjak da te pitam: Sta je Alfa 159? Ja ga ne vidim u ponudi modela...
Naravno da nije sramotno se na to vaditi. To je odlika pameti fiata, uspješnog prepoznavanja chrysler korporacije, uspješnog preuzimanja iste i poslije uspješnih rezultata koji su uslijedili... Probaj naći nešto bolje za repliku...napni se.

Ne odgovori ti sta je AR 159?
Better Man

#494 Re: Škoda all about

Post by Better Man »

citroen xm wrote:Zamisli Oktavija Tour 2.0 TDI 26800 KM. Shvatam da je to model prije redizajna, ali se još uvijek uveliko prodaje.

Koliko ja znam Octavia Tour nije model prije redizajna, već Octavia prve generacije!
530i

#495 Re: Škoda all about

Post by 530i »

goran16v wrote:
530i wrote:

Ne odgovori ti sta je AR 159?

Da li stvarno ništa pametnije ne možeš smisliti od ovog pitanja? Hajde, ba, potrudi se, upali koji far na bmw-u :lol:
goran16v

#496 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

Better Man wrote:

Koliko ja znam Octavia Tour nije model prije redizajna, već Octavia prve generacije!
Nije, trenutni Tour je Octavia A5 prije FL sa komandnom tablom, volanom i retrovizorima sa aktuelnog modela A5 FL
goran16v

#497 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

530i wrote:
goran16v wrote: Ne odgovori ti sta je AR 159?

Da li stvarno ništa pametnije ne možeš smisliti od ovog pitanja? Hajde, ba, potrudi se, upali koji far na bmw-u :lol:
Pa sta cu kad si kao svijetli primjer uspjeha Fiat grupe naveo auto koji se prestao proizvoditi bez nasljednika...
citroen xm

#498 Re: Škoda all about

Post by citroen xm »

Svaki model Oktavije prije redizajna zovu Tour. A to je isti model kao i ovaj što ga prodaju kao novi, damo ovaj zamisli ima malo drukčija prednja svjetla. Ali prodaju ga kao novi model, stari lopovski trikovi.

Drugo sve i da si mislio na Punta kada si na početku izjavio to, posle si protiv Fiata upetljao čak 3 proizvođača koja. Pa iako su svi dio istog koncerna logično je da će tri proizvođača imati veću prodaju od jednog. Ako ništa drugo, dolaze iz tri različite zemlje pa svaki grabi između ostalog i veliki dio domaćeg tržišta.

A što se tiče prostakluka, nema ga. Volim samo da spuštam ljude na zemlju ako to zaslužuju.
goran16v

#499 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Svaki model Oktavije prije redizajna zovu Tour. A to je isti model kao i ovaj što ga prodaju kao novi, damo ovaj zamisli ima malo drukčija prednja svjetla. Ali prodaju ga kao novi model, stari lopovski trikovi.

Drugo sve i da si mislio na Punta kada si na početku izjavio to, posle si protiv Fiata upetljao čak 3 proizvođača koja. Pa iako su svi dio istog koncerna logično je da će tri proizvođača imati veću prodaju od jednog. Ako ništa drugo, dolaze iz tri različite zemlje pa svaki grabi između ostalog i veliki dio domaćeg tržišta.

A što se tiče prostakluka, nema ga. Volim samo da spuštam ljude na zemlju ako to zaslužuju.
Ma da, isto je to samo malo drugacija svjetla - smijesno...
Ja i jesam krenuo pomenuo samo B segment u kojem je Polo prosle godine prodat u 151k kom vise od Punta, a kako ti se to nije svidjelo ti si pricu poceo siriti na ostale modele itd itd, pa sam i ja nastavio, tako da se nemoj zaliti.
johntra

#500 Re: Škoda all about

Post by johntra »

goran16v wrote: Superb stoji tako da je prodan u 55.981 kom, a npr Volvo S80 u 5261 kom Renalut Latitide u 10.719 kom
Izvini, nisam upratio koja je tvoja funkcija u Fiatu ili kvalifikacija za ekonomske analize pa da bi bude bitno sta ti pises - zato nema potrebe da mi pises. Bogati kako se to postaje upucen bolje od drugih na forumu, kupis Stila i proglasis se grates italian car fanom i ultimativnim autoritetom koliko za Mozabik i Mauricijus?
Ne znam ja ko je budala ali njemu prodaja pada 20% vec godinu i po, a glupanima sto predstavljaju nove modele raste 3%. I bogati odgovori mi, kako ce 12 modela zadovoljiti sve kupce bez srednje klase, sta je s onima koji zele srednju klasu?
pusti mi poređenje sa S80, čija je osnovna cijena kao haman najopremljeniji Superb, isto važi i za Latitude...daj da vidimo kako Superb stoji sa Lagunom, Mondeom, Insginiom...kad je Superb tako dobro auto i kad Škoda ima rast, što je ove godine prodat u manje od 14.000 primjeraka i to na Škodina dva najbolja tržišta? taj rast od tri posto je samo trenutan i to dobro znaš, svim proizvođačima u Evropi je pad neminovan, VW je već pao, isto čeka i Škodu..druga je stvar što se svi vade na ostalim tržištima..
ti zaista misliš da će Rapid nešto enormno poboljšati prodaju Škode sljedeće godine? onda si fakat smiješan...
onima koji žele srednju klasu FIAT-a na raspolaganju će biti novi modeli, za sada je 12 evropskih modela dovoljno...normalno da FIAT-u ide prodaja malih automobila od ruke, kad je GP izašao prodat je u 400.000 komada, o čemu Polo i Fabia mogu samo sanjati...što je stariji model, normalno da je pad neminovan, ali i sa ogromnim padom prodaje se bolje od ultra dobre Škode Fabie...
kažem ti opet, popusti se FIAT-a, nije to tema za tebe...
Post Reply