gdje se šta nalazi u Tuzli?

Tuzla, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Živinice, Srebrenik, Lukavac, sve do Gračanice, Kladnja i Zvornika...
Post Reply
sumirprimus

#476 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?

Post by sumirprimus »

elem svaki put naucis nesto novo, zanimljivo :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#477 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?

Post by plain vanilla »

Image
:srce:
spreca

#478 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?

Post by spreca »

plain vanilla wrote:Image
:place1: :gladna: :cuga: :D
славянин

#479 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?

Post by славянин »

plain vanilla wrote:Image
Image

joj ako mi ista fali to su tuzlanski cevapi a ne ovaj smigl papir suhi... :oops:
alibaba_i_30_godina

#480 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?

Post by alibaba_i_30_godina »

Kakvo je to meso na vrhu? Previše vlažno za moj ukus.
insomnia78

#481 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?

Post by insomnia78 »

To ti je poljev
Kiki_Musampa

#482 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?

Post by Kiki_Musampa »

alibaba_i_30_godina wrote:Kakvo je to meso na vrhu? Previše vlažno za moj ukus.
Ima nekoliko ćevabdžinica u Tuzli, gdje ti ćevapi dodju kao prilog maltene.
(Zlaja, Česma, Sarajka bulevar itd...)
Ko nije probao, ne razumije...
alibaba_i_30_godina

#483 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?

Ma iskreno katastrofa. Zato nikad i ne idem tamo u ćevabdžinice, da mi samo pokvare dojam o gradu. :lol:
insomnia78

#484 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?

Post by insomnia78 »

Mores uvijek naruciti nepoljevenu
plain vanilla

#485 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?

Post by plain vanilla »

Na slici su od Zlaje, naravno. :mrgreen:
alibaba_i_30_godina

#486 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?

insomnia78 wrote:Mores uvijek naruciti nepoljevenu
I onda donesu ovaj buckuris unutra?! :run:
insomnia78

#487 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?

Post by insomnia78 »

Jok bolan donesu ti cevape
alibaba_i_30_godina

#488 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?

To bi se možda i moglo probati, mada meni gore nema ništa posebno. Tuzlaci, mojnete se ljutiti. :oops:
plain vanilla

#489 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?

Post by plain vanilla »

alibaba_i_30_godina wrote:To bi se možda i moglo probati, mada meni gore nema ništa posebno. Tuzlaci, mojnete se ljutiti. :oops:
Ti navalio kao sa smo te pozvali na cevape :mrgreen:
Znaci, nismo :oops:
alibaba_i_30_godina

#490 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?

plain vanilla wrote:
alibaba_i_30_godina wrote:To bi se možda i moglo probati, mada meni gore nema ništa posebno. Tuzlaci, mojnete se ljutiti. :oops:
Ti navalio kao sa smo te pozvali na cevape :mrgreen:
Znaci, nismo :oops:
Ma ja se svugdje sam pozivam. :mrgreen:
Zezam se, cesto dodjem gore iz nekih ličnih razloga pa zato... A jos nikad ne probah ćevape. Zna se i sto. :mrgreen:
insomnia78

#491 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?

Post by insomnia78 »

Mecu krmetinu?
Maraschino

#492 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?

Post by Maraschino »

plain vanilla wrote:Na slici su od Zlaje, naravno. :mrgreen:
Odmah prepoznao a vala i kod Groleta isti. :D

On prica sa cevapima dok ih priprema.
славянин

#493 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?

Post by славянин »

Kako se zvala ona cevabdzinica u prolazu na slatini (kod starog zutog ono trznog centra) kada krenes od sisara ima taj prolaz pa preko ceste i onda dodjes do gdje je bio onaj prvi supermarket prijeratni :D
salik79

#494 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?

Post by salik79 »

славянин wrote:Kako se zvala ona cevabdzinica u prolazu na slatini (kod starog zutog ono trznog centra) kada krenes od sisara ima taj prolaz pa preko ceste i onda dodjes do gdje je bio onaj prvi supermarket prijeratni :D
Sto komplikujes? Sto ne napises kod bivseg "Centro tekstila"? "Kod Zlaje". Mislim, svi smo je uvijek tako zvali (po vlasniku), a da li je imala kakav drugi naziv, ne bih znao reci. :D
славянин

#495 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?

Post by славянин »

salik79 wrote:
славянин wrote:Kako se zvala ona cevabdzinica u prolazu na slatini (kod starog zutog ono trznog centra) kada krenes od sisara ima taj prolaz pa preko ceste i onda dodjes do gdje je bio onaj prvi supermarket prijeratni :D
Sto komplikujes? Sto ne napises kod bivseg "Centro tekstila"? "Kod Zlaje". Mislim, svi smo je uvijek tako zvali (po vlasniku), a da li je imala kakav drugi naziv, ne bih znao reci. :D
Ne znam zaboravio sam centro tekstil. Znaci "kod zlaje" :D Bas cool mjesto bilo (radi li jos uvijek ?) ono zavuceno i unutra onaj stari bosanski stil namjestaj etc. I partizanka ono (5 cevapa u veliku lepinu bi ? :lol: )
salik79

#496 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
Ne znam zaboravio sam centro tekstil. Znaci "kod zlaje" :D Bas cool mjesto bilo (radi li jos uvijek ?) ono zavuceno i unutra onaj stari bosanski stil namjestaj etc. I partizanka ono (5 cevapa u veliku lepinu bi ? :lol: )
Mislim da radi. Ali on je imao specificno radno vrijeme - "do isteka zaliha", a to bi bilo vec u ranim posljepodnevnim satima. Nije ondje nikakvog posebnog stila bilo, vise kao klasicne birtije tog vremena. Partizanka je bila 7 cevapa. :mrgreen:
славянин

#497 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?

Post by славянин »

salik79 wrote:
Mislim da radi. Ali on je imao specificno radno vrijeme - "do isteka zaliha", a to bi bilo vec u ranim posljepodnevnim satima. Nije ondje nikakvog posebnog stila bilo, vise kao klasicne birtije tog vremena. Partizanka je bila 7 cevapa. :mrgreen:
E sjecam se da je imao rezbarene one oktagonalne stolove male i da je bilo slika onih starih kuca po zidovima to je meni bila slika bosanskog stila + bilo onih stolnjaka heklanih :D Jes 7 cevapa upravu si :D
salik79

#498 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
E sjecam se da je imao rezbarene one oktagonalne stolove male i da je bilo slika onih starih kuca po zidovima to je meni bila slika bosanskog stila + bilo onih stolnjaka heklanih :D Jes 7 cevapa upravu si :D
Ne sjecam se tih peskuna, pa cak ni slika, moguce da ih je poslije rata ubacio, nakon preuredjenja (kada se "prosirio" prema vani), ali tada sam vec samo znao "uletiti" i kupiti "za ponijeti", tako da nisam ni obracao paznju, samo bih sjeo vani i sacekao.
salik79

#499 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?

Post by salik79 »

salik79 wrote:
славянин wrote:
salik79 wrote:
Ne sjecam se tih peskuna, pa cak ni slika, moguce da ih je poslije rata ubacio, nakon preuredjenja (kada se "prosirio" prema vani), ali tada sam vec samo znao "uletiti" i kupiti "za ponijeti", tako da nisam ni obracao paznju, samo bih sjeo vani i sacekao.
Da dodam, cisto da vidis koja je razlika u godinama izmedju mene i tebe :D , ja se cak sjecam i Zlajine rahmetli sestre, koja je jos prije rata umrla od raka. :(
славянин

#500 Re: gdje se šta nalazi u Tuzli?

Post by славянин »

Ja se sjecam iz rata nisam ja mator kao ti da se sjecam kada su zidali kapiju na skveru :lol:
Post Reply