Cini se kao da ne znate cemu, osim politickih efekata za koje vi tvrdite da su srz, sluzi popis. I kad biste znali ignorisali bisteBosnolog wrote:Ja bih samo jos dodao tvom datumu novog popisa uslov a to je kada se vrati natpolovicno predratni stanovnistvo na svoja predratna ognjista,......do tada nema popisa koji ce legalizovati etnicko ciscenje i rezultate velikosrpske zlocinacko genocidne politike,.......stari grad Visegrad wrote: Popis ce biti tek 2021.
Popis nista ne rjeseva, niti otvara radna mjesta niti zatvara.
Jer popis ne mjenja nista. To je papir koliko je nesrba ostalo u ausvicu. Te da oni masu po svijetu sa tim papirom, kako su dobro etnicki ocistili istocnu Bosnu. a ne daju povratinicama odrziv povratak..
Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
-
Ukosheni
#476 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
-
Ukosheni
#477 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Spomenuta procena CIA-e, i ova "procena"... jasno je zato se popis izbegava.zavrzlama wrote: 500 000 hrvata
1 000 000 srba
2 000 000 bosnjaka
Ionako sporedna stvar.
-
zavrzlama
#478 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
ignore no.3.....slabo pamtisUkosheni wrote:Spomenuta procena CIA-e, i ova "procena"... jasno je zato se popis izbegava.zavrzlama wrote: 500 000 hrvata
1 000 000 srba
2 000 000 bosnjaka
Ionako sporedna stvar.
-
bicebolje
#479 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Glasanje za Predsjedništvo nije parametar jer se srpski predstavnik bira iz RS a druga dva iz FBiH. Zato sam ja računao na osnovu rezultata stranaka u Paralmentu BiH i dobio podatske slične ovima iz State Departmenta.zavrzlama wrote:bicebolje wrote:Moja je novija, poziva se između ostalog na BH Agenciju za statistiku a i glasanje je bilo nedavno.
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/iz-m ... inost.html
pa eto Komsic sam dobio vise glasova od Radmanovica
- nineinchnails
#480 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
ami8 wrote:Nacionalizam ce vam doci glave i jednim i drugim kad vas uzjase MMF. A to ce se desiti u roku 2 godine najvise. Dok vasi lijepi politicari koje birate dizu kredite od MMF-a da sacuvaju socijalni mir vi se i dalje raspravljajte ciji ce pasaluk biti veci. A kad ne budete imali sta jesti a oni odlete ka dalekim destinacijama mozda ce vam doci iz guzice u glavu(mada cisto sumnjam)...
Oficijelne procjene su da je svako nerodjeno dijete u "rs" vec duzno dodiku 1536 EUR da bi on mogao vracati kredit za kucu na Dedinju.
Hrvatska je vec poprilicno zaglibila, ~2500 EUR po nerodjenom clanu drustva.
Zanimljivo, ali Slovenija je najgora, ~5000 EUR.
U federalnom dijelu, stanje je bolje nego u rs, ali nece dugo: dosao je izetbegovic mladji na vlast da uradi ono sto njegov stari nije stigao. BH telecom mu nije dovoljan.
-
Ukosheni
#481 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Da li se zna....SDA i SDP prave "blok" ili ne??
-
hercegovac_pravi
#482 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Pa ja im ovo boldano pišem ima skoro godina dana ali opet džaba. Shvatite ljudi da i HDZ i SDA i SDS i SNSD i bilo koja druga ozbiljna stranka rapolaže skoro pa ekzaktnim demografskim podatcima u BiH. Na koji način mislite da se analizira i razvija predizborna strategija i učinak iste? Na koji način mislite da se vrši raspodjela kampanjske finansije? kako mislite da se orijentišu kampanjske aktivnosti?..itd..itd.. Ili vi stvarno mislite da se te stvari odvijaju onako slučajno na "hooooruk" pa šta budevivaldi wrote:Ne mislim da se iko ikoga boji vec su to politicka nadjebavanja.osa wrote:najviše se boje popisa oni koji tvrde kako ih je debelo najviše?????????
Druga stvar - broj stanovnika ovima na vlasti je itekako poznat. Taman da nemaju nikakav podatak mogu u roku od 15 dana doci do okvirnog broja od +/- 5% i to preko opstina-mjesnih zajednica-kucnih savjeta.
Ipak, postoji toliko kojekakvih postojecih popisa zbog x stvari (od komunalija, infrastrukture...) da nije nikakav problem saznati.
Medjutim, socijalna karta je puno vaznija, a naravno do nje vec nije lako doci i za to treba popis, a bukvalno svakom ministatrstvu treba bar jedan od podataka koje bi popis dao.
Kod nas nema popisa jer nema dogovora oko implementacije rezultata - zato do daljneg imamo na snazi popis iz 91 koji btw niko ne hebe
- Bosnolog
#483 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Treba se ujedinjenje Bosnjaka prosiriti malo sire van BiH mozda nekog iznenadi kad sazan da je rodbinski vezan sa Kivancom,ono u emisiji turskog glumca, ispuni mi zelju,.......
Popularni glumac turske serije "Gümüş" / Kivanç Tatlitug: "Još istražujem svoje bosanske korijene"
22. 11. 2010. • 08:52 A. B.
Atraktivni glumac je zbog ogromne popularnosti prozvan Bradom Pitom Bliskog istoka.
Turska serija "Gümüş" u arapskim zemljama oborila je sve rekorde gledanosti. Priču o ljubavi Gümüş i Mehmeta pratilo je više od 85 miliona gledalaca, a glavni glumci Songül Öden i Kivanç Tatlitug preko noći su stekli planetarnu slavu. Posebno se to odnosi na Tatlituga, nekadašnjeg košarkaša i manekena, koga su u arapskim zemljama čak prozvali Bradom Pitom Bliskog istoka. Zanimljivo, preci ovog turskog glumca živjeli su na prostorima Bosne i Hercegovine.http://www.youtube.com/watch?v=TBRmWmIx ... re=related
"Još istražujem svoje korijene, koji sežu do balkanskih područja, tačnije do Bosne", izjavio je Tatlitug nedavno u intervjuu za jednu tursku TV stanicu. Arapski turisti su najviše zbog njega počeli posjećivati mjesta u Turskoj na kojima se snimala serija "Gümüş". Glumac priznaje da je i njega iznenadila tolika slava.
"U arapskim zemljama serija je oborila sve rekorde. Lik kojeg igram je Mehmet, a oni su mu dali ime Mohanad. Žene su, zapravo, zaljubljene u Mohanada", rekao je Tatlitug, koji tvrdi da je uprkos ogromnoj popularnosti uspio ostati čvrsto na zemlji.
"Naravno da volim sebe, ali nikada ne stojim pred ogledalom i divim se odrazu u njemu. Nisam takav. Izgled je dar od Boga i stvar gena. Trudim se da moji talenti govore za mene, a ne ljepota. Imam 27 godina i svaki dan učim", kaže turski glumac.
Ipak, ne skriva kako slava ima i svoje negativne strane. Bio je glavni uzrok razvoda glumice Songül Öden, njegove partnerice iz serije "Gümüş", koju je ljubomorni muž optužio da ga vara sa Tatlitugom. Na kraju se ispostavilo da suprugove tvrdnje nisu istinite.
"Biti glumac je posao kao i svaki drugi, ali, nažalost, uvijek u prvi plan izbije privatni život. To mi se ne dopada u svijetu poznatih. Kroz uloge ljudi misle da me poznaju i poistovijećuju se sa mnom. Mnogi ne mogu shvatiti koliko je opterećujuće kada živite konstantno pod povećalom. Sada više ne mogu uživati u ljepotama Dubaija, naprimjer, jer nakon što je ova serija emitovana, to se čini kao nemoguća misija", istakao je bivši maneken.
Kivanç Tatlitug rođen je 20. septembra 1983. godine u Adani na sjeveru Turske. Bio je uspješan košarkaš, ali nije ostao dugo u sportu. Prijavio se, na nagovor majke, na takmičenje za Model of the World 2002. godine i pobijedio. Od tada je profesionalni model i glumac. Najuticajniji turski list Hurriyet proglasio ga je prošle godine najzgodnijim muškarcem u Turskoj, prenosi Dnevnik.hr.
Šest godina bio je u vezi sa jedinom Miss svijeta iz Turske Azrom Akin, a bili su najpopularniji par u ovoj zemlji. Kivanč je bio na naslovnicama gotovo svih uticajnih magazina kao što su Men's Health, Marie Claire, Vogue i Elle, između ostalih.
Radnja serije vrti se oko djevojke Gümüş, koja stupa u ugovoreni brak sa bogatim nasljednikom Mehmetom. Vrlo brzo "Gümüş" uviđa da njen novi život uopšte neće biti bajka o kakvoj je maštala. Osim rezervisanog i odbojnog muža, nesposobnog da je prihvati kao pravu ženu, svakodnevicu će joj zagorčavati svekrva i Mehmetova sestra koje će pokušati sa njom manipulisati. Nemajući drugog izlaza ona će prihvatiti ulogu koja joj je dodijeljena, ali će se okrenuti vlastitom usavršavanju i obrazovanju u nadi da će joj pomoći da jednog dana odledi Mehmetovo srce.
Songül Öden, koja tumači ulogu "Gümüş", najpopularnija je turska glumica, koju čak nazivaju Ružom Turske. Rođena je 17. februara 1979. godine u Dijarbakiru, a kao djevojčica se preselila u Ankaru. Završila je Akademiju scenskih umjetnosti, a 2001. dobila je prvu ulogu. Popularnost je stekla igrajući Gümüş. Songül se pojavila kao model i u mnogim katalozima poznatih svjetskih marki kao što su Ralph Lauren i Tommy Hilfiger.
-
Ukosheni
#484 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Enese, odlican post.Bosnolog wrote:Treba se ujedinjenje Bosnjaka prosiriti malo sire van BiH mozda nekog iznenadi kad sazan da je rodbinski vezan sa Kivancom,ono u emisiji turskog glumca, ispuni mi zelju,.......![]()
Popularni glumac turske serije "Gümüş" / Kivanç Tatlitug: "Još istražujem svoje bosanske korijene"
Atraktivni glumac je zbog ogromne popularnosti prozvan Bradom Pitom Bliskog istoka.
Turska serija "Gümüş" u arapskim zemljama oborila je sve rekorde gledanosti. Priču o ljubavi Gümüş i Mehmeta pratilo je više od 85 miliona gledalaca, a glavni glumci Songül Öden i Kivanç Tatlitug preko noći su stekli planetarnu slavu. Posebno se to odnosi na Tatlituga, nekadašnjeg košarkaša i manekena, koga su u arapskim zemljama čak prozvali Bradom Pitom Bliskog istoka. Zanimljivo, preci ovog turskog glumca živjeli su na prostorima Bosne i Hercegovine.http://www.youtube.com/watch?v=TBRmWmIx ... re=related
"Još istražujem svoje korijene, koji sežu do balkanskih područja, tačnije do Bosne", izjavio je Tatlitug nedavno u intervjuu za jednu tursku TV stanicu. Arapski turisti su najviše zbog njega počeli posjećivati mjesta u Turskoj na kojima se snimala serija "Gümüş". Glumac priznaje da je i njega iznenadila tolika slava.
"U arapskim zemljama serija je oborila sve rekorde. Lik kojeg igram je Mehmet, a oni su mu dali ime Mohanad. Žene su, zapravo, zaljubljene u Mohanada", rekao je Tatlitug, koji tvrdi da je uprkos ogromnoj popularnosti uspio ostati čvrsto na zemlji.
"Naravno da volim sebe, ali nikada ne stojim pred ogledalom i divim se odrazu u njemu. Nisam takav. Izgled je dar od Boga i stvar gena. Trudim se da moji talenti govore za mene, a ne ljepota. Imam 27 godina i svaki dan učim", kaže turski glumac.
Ipak, ne skriva kako slava ima i svoje negativne strane. Bio je glavni uzrok razvoda glumice Songül Öden, njegove partnerice iz serije "Gümüş", koju je ljubomorni muž optužio da ga vara sa Tatlitugom. Na kraju se ispostavilo da suprugove tvrdnje nisu istinite.
"Biti glumac je posao kao i svaki drugi, ali, nažalost, uvijek u prvi plan izbije privatni život. To mi se ne dopada u svijetu poznatih. Kroz uloge ljudi misle da me poznaju i poistovijećuju se sa mnom. Mnogi ne mogu shvatiti koliko je opterećujuće kada živite konstantno pod povećalom. Sada više ne mogu uživati u ljepotama Dubaija, naprimjer, jer nakon što je ova serija emitovana, to se čini kao nemoguća misija", istakao je bivši maneken.
Kivanç Tatlitug rođen je 20. septembra 1983. godine u Adani na sjeveru Turske. Bio je uspješan košarkaš, ali nije ostao dugo u sportu. Prijavio se, na nagovor majke, na takmičenje za Model of the World 2002. godine i pobijedio. Od tada je profesionalni model i glumac. Najuticajniji turski list Hurriyet proglasio ga je prošle godine najzgodnijim muškarcem u Turskoj, prenosi Dnevnik.hr.
Šest godina bio je u vezi sa jedinom Miss svijeta iz Turske Azrom Akin, a bili su najpopularniji par u ovoj zemlji. Kivanč je bio na naslovnicama gotovo svih uticajnih magazina kao što su Men's Health, Marie Claire, Vogue i Elle, između ostalih.
Radnja serije vrti se oko djevojke Gümüş, koja stupa u ugovoreni brak sa bogatim nasljednikom Mehmetom. Vrlo brzo "Gümüş" uviđa da njen novi život uopšte neće biti bajka o kakvoj je maštala. Osim rezervisanog i odbojnog muža, nesposobnog da je prihvati kao pravu ženu, svakodnevicu će joj zagorčavati svekrva i Mehmetova sestra koje će pokušati sa njom manipulisati. Nemajući drugog izlaza ona će prihvatiti ulogu koja joj je dodijeljena, ali će se okrenuti vlastitom usavršavanju i obrazovanju u nadi da će joj pomoći da jednog dana odledi Mehmetovo srce.
Songül Öden, koja tumači ulogu "Gümüş", najpopularnija je turska glumica, koju čak nazivaju Ružom Turske. Rođena je 17. februara 1979. godine u Dijarbakiru, a kao djevojčica se preselila u Ankaru. Završila je Akademiju scenskih umjetnosti, a 2001. dobila je prvu ulogu. Popularnost je stekla igrajući Gümüş. Songül se pojavila kao model i u mnogim katalozima poznatih svjetskih marki kao što su Ralph Lauren i Tommy Hilfiger.
Samo, koja mu je svrha?
- jutarnji
#485 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Nisam siguran za blok, al` ce ti brata da naprave, `oce! Koji si ti dosadnjakovic u pm.Ukosheni wrote:Da li se zna....SDA i SDP prave "blok" ili ne??
- ultima_palabra
#486 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Ja mu još zaprijetio da ne dolazi više... smara dečkojutarnji wrote:Nisam siguran za blok, al` ce ti brata da naprave, `oce! Koji si ti dosadnjakovic u pm.Ukosheni wrote:Da li se zna....SDA i SDP prave "blok" ili ne??
-
theTruePath
#487 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Bosnolog wrote:Treba se ujedinjenje Bosnjaka prosiriti malo sire van BiH mozda nekog iznenadi kad sazan da je rodbinski vezan sa Kivancom,ono u emisiji turskog glumca, ispuni mi zelju,.......![]()
On i Seherzada bi bili super par
- Bosnolog
#488 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Kobilicu valjda ti je jasno da je on samo jos jedan dokaz kontinuiteta progona Bosnjaka kao posljedica velikosrpskih rabota na ovim prostorima po direktivi SPC i ideji Nacartanija,.......Treba talentovanom glumcu objasniti kako su mu preci zavrsili u Turskoj i kakvu je ulogu imala zlikovacka velikosrpska politika u svemu tome,.....Glumac je mega zvijezda ne samo u Tursko vec i u arapsko muslimanskom svijstu a to znaci mnogo u ukupnoj medijskoj satanizaciji visedecenijske zemlje zla......Ukosheni wrote:
Samo, koja mu je svrha?
Turci su preko Seherzade i njena 1001 noci opet okupirali balkanske domovoe,........mislim samo kulturoloski,sto je mnogo pozeljnije ali i pametnije nego janjicarski,........
- felipe kajetano
#489 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Seherzada znaBosnolog wrote:Kobilicu valjda ti je jasno da je on samo jos jedan dokaz kontinuiteta progona Bosnjaka kao posljedica velikosrpskih rabota na ovim prostorima po direktivi SPC i ideji Nacartanija,.......Treba talentovanom glumcu objasniti kako su mu preci zavrsili u Turskoj i kakvu je ulogu imala zlikovacka velikosrpska politika u svemu tome,.....Glumac je mega zvijezda ne samo u Tursko vec i u arapsko muslimanskom svijstu a to znaci mnogo u ukupnoj medijskoj satanizaciji visedecenijske zemlje zla......Ukosheni wrote:
Samo, koja mu je svrha?![]()
Turci su preko Seherzade i njena 1001 noci opet okupirali balkanske domovoe,........mislim samo kulturoloski,sto je mnogo pozeljnije ali i pametnije nego janjicarski,........
-
Ukosheni
#490 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Eno, ja visoko cenim tvoj autoritet na ovom kvalitetnom forumu, da ne bude zabune. Tvoji tekstovi su samo za sladokusce.Bosnolog wrote:Kobilicu valjda ti je jasno da je on samo jos jedan dokaz kontinuiteta progona Bosnjaka kao posljedica velikosrpskih rabota na ovim prostorima po direktivi SPC i ideji Nacartanija,.......Treba talentovanom glumcu objasniti kako su mu preci zavrsili u Turskoj i kakvu je ulogu imala zlikovacka velikosrpska politika u svemu tome,.....Glumac je mega zvijezda ne samo u Tursko vec i u arapsko muslimanskom svijstu a to znaci mnogo u ukupnoj medijskoj satanizaciji visedecenijske zemlje zla......Ukosheni wrote:
Koliko vidim ovaj tvoj zemljak u Turskoj se spandj'o s neku kurdsku lepoticu, i post'o popularan u arapskim zemljama, i ti si to uvideo... Molim te, i u svoje ime, da ga obavezno iz daleke Amerike kontaktiras, spoemenes da ste oba emigranti, spomenes da ste Bosnjaci, objasnis ciljeve SDP-a, kako treba sa Srbima itd.
Ovo ne treba propustiti da se Bosnjaci ujedine.
A u medjuvremenu, nemoj nista uraditi da se ujedinite u Sarajevu i Tuzli, ipak je to guplji deo populacije. Iz Milvokija i Istanbula se bolje vidi
- Bosnolog
#491 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Ukosheni wrote:Eno, ja visoko cenim tvoj autoritet na ovom kvalitetnom forumu, da ne bude zabune. Tvoji tekstovi su samo za sladokusce.Bosnolog wrote:Kobilicu valjda ti je jasno da je on samo jos jedan dokaz kontinuiteta progona Bosnjaka kao posljedica velikosrpskih rabota na ovim prostorima po direktivi SPC i ideji Nacartanija,.......Treba talentovanom glumcu objasniti kako su mu preci zavrsili u Turskoj i kakvu je ulogu imala zlikovacka velikosrpska politika u svemu tome,.....Glumac je mega zvijezda ne samo u Tursko vec i u arapsko muslimanskom svijstu a to znaci mnogo u ukupnoj medijskoj satanizaciji visedecenijske zemlje zla......Ukosheni wrote:
Koliko vidim ovaj tvoj zemljak u Turskoj se spandj'o s neku kurdsku lepoticu, i post'o popularan u arapskim zemljama, i ti si to uvideo... Molim te, i u svoje ime, da ga obavezno iz daleke Amerike kontaktiras, spoemenes da ste oba emigranti, spomenes da ste Bosnjaci, objasnis ciljeve SDP-a, kako treba sa Srbima itd.
Ovo ne treba propustiti da se Bosnjaci ujedine.
A u medjuvremenu, nemoj nista uraditi da se ujedinite u Sarajevu i Tuzli, ipak je to guplji deo populacije. Iz Milvokija i Istanbula se bolje vidi
Sto fali Kurdima i kurdskim djevojkama,?????.....oni su najbrojniji narod na svijetu koji nema svoje drzave sto je zaista krajnje nepravedno.....Licno podrzavam stvaranje Kurdistana na dijelovima Turske,Iraka i Sirije od svih tih zemlja uzeti pomalo i lakse ce preboleti i tako dobiti saveznika u Kurdima i pomirenje s Turcima,.......U Stambolu zivi vise Turaka i Bosnajka nego sto ima ukupno Srba u citavom Svijetu,Iz Stambulske perspektive se bolje kontorlise i analizira velikosrspka proslost,sadasnjost ali i buducnost,..Servija je mnogo bliza genetski,kulturno i tradicionalano Turskoj nego EU i stoga ce opet nas prostor postati dragovoljno nakon svega dio neosmanlijske uticajne zone,......Balkanski sudbinski ciklus se okrence a s njime i nase sudbine,........
Bosnjaci Tuzle,Sarajeva i cijele BiH su dovoljno naucili o svoji komsijama a posebno o Serviji,toj divnoj zemlji dobrih ljudi i humanizma i pravde,.....Vrijeme je davno bilo da se potomci protjeranih Bosnjaka u posljednjih sto pedeset godina vracaju u svoju maticu Bosnu i Sandzak i da saznaju sto im se desilo i kako su zavrsili u Turskoj a posebno ih podsjeca na to u mesecu Julu kada se obiljezava godisnjica genocida nad svojim sunarodnicia,to jest kakve su nam komsije.Otvaranje najveceg univerziteta u Sarajevu koji pohada i dobar dio Bosnajka porijeklom iz Bosne a koji zive u Turskoj su odusevljeni svojom maticom Bosnom je jedan od nacina povezivanaj Bosjaka Turske sa svojom maticom Bosnom u kojoj rado ostaju da zive i rade,.http://www.youtube.com/watch?v=z5mqUvERHGo ,.....
Za mene nemoj da brines ja svugdje stignem a vidim da se plaho brines zbog toga,nego pripremi Tadiju da otvori uskoro novih Tursko-bosnajckih Univerziteta u Sandzaku a i gradanja onog grada sto je dogovorena sa Turciama bi trebala uskoro otpoceti samo sto se nesto cuva u tajnosti da Tadicu ne dodu glave u zemlji koja tone sve dublje u vlastitoj samopropasti i bijedi.....
Vidim da si mi nesto previse zabrinut i frustriran sto je SDP dobi izbore u BiH, kao da vam se riblja koska zaglavila u grlu pa trazite have,.......Sta ima kod Jeremije Pizderaca Vuka Olinjavog,i kako podnese sve one silen diplomatske autogolove,...........?????
Last edited by Bosnolog on 22/11/2010 18:05, edited 1 time in total.
- Zla polusestra
#492 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Da, na žalost... A nije im mjesto među Slavenima, a ni u Evropi uopšte.Turci su preko Seherzade i njena 1001 noci opet okupirali balkanske domovoe,........mislim samo kulturoloski,sto je mnogo pozeljnije ali i pametnije nego janjicarski,..
- felipe kajetano
#493 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
RoĆko cuj ove....da cuju braca sa Bosfora

Last edited by felipe kajetano on 22/11/2010 20:17, edited 1 time in total.
-
naiskrenije
#494 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Bošnjaci ako žele da BiH potraje i treba da budu slabi i razjedinjeni.Što je veći uticaj Srba i Hrvata,to će oni manje odcjepljenju skloni biti 
-
ucenik92
#495 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
ljudi ujedinite se,vidite sta nam rde i srbi i hrvati
- Bosnolog
#496 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
felipe kajetano wrote:RoĆko cuj ove....da cuju braca sa Bosfora![]()

Filipe ovo se pjeva na Bosforu i jos sto sta,....Trebas otici malo do Stambola da te ah mine,......Pravoslavlje bez granica: Do Tokija preko Istanbula
U Turskoj živi devet miliona Srba! http://www.e-novine.com/entertainment/e ... -Srba.html
Izgleda da ima mngo vise Turskih Srba ne racunajuci one u Srbiji medu kojima je ogroman broj uistinu turskog genetskog porijekla,......Tako kazu instituti za genetiku,......
Bosnjaci su se islamizirali za vrijeme Osmanlija ali se izgleda najvecih broj Srba genezirao i turkokrvnoizirao,......Kako got okrenes izgleda da je mrska Turska sudba kleta,Vi ste ganjali Serviju do Tokija a ona vam sudena do Stambola.......
-
Ukosheni
#497 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Kod Enesa je sve prenaduvano i gizdavo, ali uvek, kao pravilo nevezano ili u dalekoj relaciji sa temom. Sad je oducio da u zurle udari. Enese, svaka cast na zadnjem postu, kvalitetno!
- Bosnolog
#498 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Zato je vaskolika Servija ispuhala u fazi raspada i na aparatima dok takvi poput tebe tude brige brinu jer se izgleda ne smije u pljacku na naoruzane samo na goloruke kako dugorocna generacijska tradicija nalaze,.....Samo opusteno,kod nas ima najvise vremena,a vrijeme cini cuda,.....
Beli orao ponovo leti: Dragoslav Bokan njim samim
Trogloditski nacionalisti u našim redovima http://www.e-novine.com/entertainment/e ... ovima.html
- 1gorstak
#499 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Prijedlog zakona o popisu je oborio SNSD (iako su ga prihvatili Saraba, Ivanicev PDP i dovoljan broj poslanika iz FBiH). Postao si jedno veliko razocarenje kolega.osa wrote:najviše se boje popisa oni koji tvrde kako ih je debelo najviše?????????bicebolje wrote:Popis će biti kad i u drugim državama u Evropi, dakle 2011. ili 2012.stari grad Visegrad wrote: Popis ce biti tek 2021.
Popis nista ne rjeseva, niti otvara radna mjesta niti zatvara.
Jer popis ne mjenja nista. To je papir koliko je nesrba ostalo u ausvicu. Te da oni masu po svijetu sa tim papirom, kako su dobro etnicki ocistili istocnu Bosnu. a ne daju povratinicama odrziv povratak..
Bio je skoro dogovoren ali su stranke iz RS zbog izbora odbile da se nacionalni ključ i dalje računa na osnovu 1991.
Bez popisa ne da nije moguće pristupiti EU nego nije moguće voditi proces pristupnja a to podrazumjeva i pristup evropskim fondovima.
-
bicebolje
#500 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Ivanić se povukao nakon odluke skupštine RS.
http://www.vijesti.ba/hot-news/19897-Iv ... lazem.html
Kolega razočarao si me...
http://www.vijesti.ba/hot-news/19897-Iv ... lazem.html
Kolega razočarao si me...