PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#476 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Bloo »

link wrote:jednom davno napravio ja svoj "cms" a nisam znao sta je sql injection. nisam se bas bio proslavio :)

mene sad sramota :D

zato nikom ne pricam sta sam radila :mrgreen:

papak :D
Filter

#477 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Filter »

GAU8 wrote:
Sve i da mozes "pravit vlastitu struju" ne bi po zakonu imala pravo na to :D
Nisu ni oni od jucer, ha ja :D
mozes praviti za sebe, nema prodavanja, davanja, poklanjanja etc.
Bloo
Globalna šefica

#478 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Bloo »

Filter wrote:
GAU8 wrote:
*ode pravit malecku hidrocentralu u basci*
GAU8

#479 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by GAU8 »

Filter wrote:
GAU8 wrote:
Ma hipoteticki mi jos uvijek imamo analogna brojila, svako iole spretniji je ustanju isto da "zavrti unazad" ili bar uspori u odredjenim intervalima :D
Filter

#480 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Filter »

Bloo wrote:
Filter wrote:
GAU8 wrote:
odmah ispod oluka :lol: , ja o tome vec dugo dumam...

BTW za temu, ja sam 98` bihnetu ostao "duzan" 800 i kusur markica... nisam mogao da se diskonektujem dva dana, neki hepek nije fercerao u posti. ja uredno prijavio smetnje... sluzbenica "sve je to u redu gospodine, zalba ce biti uvazena".
kad je dosao racun , mal` me fras nije puko`. priznali krivicu, kao do njih je, ali uredno i ispostavili racun. tuzba, zalba, povuku tuzbu i blokiraju mi acc. jos dvije godine poslije toga su mi slali taj racun, periodicno, ne bil se zezno i platio...
holowey

#481 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by holowey »

link wrote:
Bloo wrote:
link wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ebote sve hakeri :)

tehnicki ovo spada u cracking ili unethical hacking :D al nijanse su nijanse :D
al najbolji detalj mu je brute force metoda. oca miii, brutas moj :)
oca ti, jes' to ti lingvista pa ti smeta izraz? :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#482 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by plain vanilla »

Bloo wrote:
Filter wrote:
GAU8 wrote:
da mi je racunar na pedale, bila bih u takvoj formi da bih mogla pobijediti na Tour de Franceu :lol: :lol:
Ma.Le.Na

#483 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Ma.Le.Na »

neko me iznervirao danas..i bas kontam kako cu ih ocrnit na ovoj temi...i dodjem kuci ...zaboravila i ko je bio i sta je bilo :(
zlopamtilo sam samo takvo :roll: :(
kako cu ja najebat u zivotu.. :(
because_of_you

#484 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by because_of_you »

Meni idu na živce prodavačice koje lafo znaju bolje moj broj od mene same :x :x :x I to ne pušta, ispadneš budala jer ne slušaš njenu verziju tvog konfekcijskog broja. Koje koze :x :shock:
Ma.Le.Na

#485 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Ma.Le.Na »

because_of_you wrote:Meni idu na živce prodavačice koje lafo znaju bolje moj broj od mene same :x :x :x I to ne pušta, ispadneš budala jer ne slušaš njenu verziju tvog konfekcijskog broja. Koje koze :x :shock:
meni one ne idu na zivce al mi bude krivo kad ih razocaram..uvijek mi daju 2 broja manje :D a meni kriiiivooooo znam da mi nece moc :lol: :lol:
because_of_you

#486 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by because_of_you »

Ma hajd kad ti fino predloži, al kad ne popušta, isto magarac upre, i ti ono :-) , a ona navali pričati o svom broju, o svojoj tetki, bratovoj kćerki itd., kako one nose te brojeve.... Amaaan :roll: :roll:
german_sa

#487 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by german_sa »

Neću žvaku vrati kusur! :D
vozač

#488 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by vozač »

Ma.Le.Na wrote:
because_of_you wrote:Meni idu na živce prodavačice koje lafo znaju bolje moj broj od mene same :x :x :x I to ne pušta, ispadneš budala jer ne slušaš njenu verziju tvog konfekcijskog broja. Koje koze :x :shock:
meni one ne idu na zivce al mi bude krivo kad ih razocaram..uvijek mi daju 2 broja manje :D a meni kriiiivooooo znam da mi nece moc :lol: :lol:

meni su najbolje kad ja npr. kažem da je cipela potijesna, a ona meni "ma koža je to, rastegnuće se, dok se malo razgaza"
dođe mi da joj kažem "p.... ti materina, pa nisam ja zaharije trnavčević da mogu razgazati cipele, to ti meni, cipela bečka, noga lička, svakako ćeš je razvaliti" :x :x :x

fakat ima faca po radnjama, isto telad, ne vode uopšte računa ni šta će reći, ni šta lupetaju, lego bi im šamar s vrata pravo, al eto ...

isto neki dan slušam dino dvornik pjeva "ja bih preživio to što me varaš ti", a ona kobila od voditeljice na kraju daje komentar u stilu "eto, dino bi preživio, a možda i ne bi", al mi idemo dalje sa našim programom

kontam, ja kobile, čovjek mrtav, a ona laprda i pokušava da ispadne duhovita, pa odvali takav idiotluk, onda shvatim da se svako prihvatio mikrofona i šta, da pukneš od muke pomoći nema ... lijepi CD :-D
Bloo
Globalna šefica

#489 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Bloo »

vozač wrote:
isto neki dan slušam dino dvornik pjeva "ja bih preživio to što me varaš ti", a ona kobila od voditeljice na kraju daje komentar u stilu "eto, dino bi preživio, a možda i ne bi", al mi idemo dalje sa našim programom
:roll: :cry: jarane...
GAU8

#490 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by GAU8 »

vozač wrote:
Ma.Le.Na wrote:

meni su najbolje kad ja npr. kažem da je cipela potijesna, a ona meni "ma koža je to, rastegnuće se, dok se malo razgaza"
dođe mi da joj kažem "p.... ti materina, pa nisam ja zaharije trnavčević da mogu razgazati cipele, to ti meni, cipela bečka, noga lička, svakako ćeš je razvaliti" :x :x :x

fakat ima faca po radnjama, isto telad, ne vode uopšte računa ni šta će reći, ni šta lupetaju, lego bi im šamar s vrata pravo, al eto ...

kontam, ja kobile, čovjek mrtav, a ona laprda i pokušava da ispadne duhovita, pa odvali takav idiotluk, onda shvatim da se svako prihvatio mikrofona i šta, da pukneš od muke pomoći nema ... lijepi CD :-D
Da nismo malo preosjetljivi :D
Bloo
Globalna šefica

#491 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Bloo »

GAU8 wrote:
Da nismo malo preosjetljivi :D

hajd ti probaj istrpit kad ti kaze: e vala ima vas mašala u gornjem dijelu
:shock:

hajd dodi vamo da ja tebi komentarisem celulitnu guzicu i kurje oci :twisted:
zonbirile

#492 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zonbirile »

pa kakv satav i država komplet,takva i prodaja/prodavači-seljakluk
Filter

#493 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Filter »

Bloo wrote: hajd ti probaj istrpit kad ti kaze: e vala ima vas mašala u gornjem dijelu
:shock:

hajd dodi vamo da ja tebi komentarisem celulitnu guzicu i kurje oci :twisted:
:lol:
Peaceman-ost

#494 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Peaceman-ost »

Ponukala me je izjava "Da nismo malo preosjetljivi" koj je "GAU8" uputio "vozaču"? Naravno, dužan sam naglasiti da ovo nije kritika "GAU8" kao osobi, jer je i ne poznajem. Samim tim nadam se da je neće shvatiti lično.

Ovo je jednostavno osvrt na pitanje "preosjetljivosti" na nešto što se svuigdje u svijetu smatra necivilizovanim " i što u takvim društvima uvijek obavezno nailazi na kritiku, za razliku od našeg današnjeg društva, gdje se to smatra i "simpatičnim", a evo i zašto:

Možda bi se reakcija "vozača" mogla okarakterisati kao "preosjetljivost" za današnji dominantni sistem vrijednosti, koji se nekad u kozmopolitski-orijentisanim krugovima predratnih, pa i ratnih vremena zvao provincijlansko-bahatim (a takvim se naziva i danas u naprednim društvima u kojima sam imao prilike boraviti i živjeti)....

a podsjećanja radi, današnji dominantni modus komuniciranja u ovoj poslijeratnoj-dejtonskoj BiH se zaista bez mnogo muke može nazvati provincijalsko-bahatim, a odlikuju ga taj provincijalski pristup komuniciranju koji se shvata kao rivalstvo, a ne kao obostrano korisna razmjena informacija ( npr. "šukavice/spuštanja/", šale isključivo na račun drugog a nikad na sopstveni račun (nedostatak vrline skromnosti)), bahatost u odabiru riječi, rječnik siromačan uljudnim i Empatijskim izrazima, od strane osiljenog provincijaliste (PAŽNJA! Izraz se ne odnosi na stanovnike sela i provincije, op. a.) ali najčešće kada se ti psihološki oportunisti nađu u superironoj poziciji, jer kad su ovisni o nekom, tad su neprirodno nagodni....itd. itd. itd.

Dakle, da, za dominantni sistem vrijednosti ove dejtonske političke kasabe koja na nažalost nosi isti naziv kao jedan geografsko-kulturni pojam koji svi civilizovani sa ovih prostora nose u svom srcu-BiH)...

Za razliku od te geografsko-kulturne BiH, ova današnja, dejtonska se najprije očituje u bahatom i empatičnom/neobazrivom (primitivnom) komuniciranju...

dakle po aršinima ove današnje karikature od BiH ( u smislu razvijenosti svijesti njenog današnjeg prosječnog pojedinca, a još više njenog prosječnog političara) "vozač" jeste malo perosjetljiv..

...a da li je "vozač" kriv što nije primitivac, tj. što nije "debelokožac", da se izrazim diplomatski, to je već druga tema...

...samim tim, svi Civilizovaniji, koji su ostali u ovoj bahatoj i surovoj verziji BiH ( u kojoj je bahatot vrlina a Obzirnost mana), istinski su dinosaurusi i zavrjedjuju bar da su medjusobno malo solidarniji pod ovakvim okolnostima... (ako smo mogli biti solidarni pod opsadom onih divljih ubica od 1992 do 1995, sramota je da i sada, u ovoj poslijeratnoj najezdi agresivnog primitivizma ne budemo solidarni...jer Empatija je nama lijek, ako je njima otrov ;))

Utjehe radi, postoji nešto daleko štetnije od bahatosti neukih (širih masa), tj. od te nenamjerne bahatosti, a to je bahatost onih koji to rade namjerno, a to su obično oni oni koji to mogu priuštiti, i koji u svojim rukama drže sudbine svih nas "običnih malih", kako onih neukih tako i onih malo učenijih.... ;)

S Poštovanjem

Peacemenost
Last edited by Peaceman-ost on 31/03/2011 15:23, edited 2 times in total.
Peaceman-ost

#495 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Peaceman-ost »

I da ne ostanem nedorečen, citiraću legendarnog Antonija Pušića ( Rambo Amadeus) koji današnji dominantni sistem vrijednosti u bivšoj jugoslaviji opisuje na sljedeći način:

"Što si primitivniji, bolje plivaš!" ( cijeli tekst možete pročitati na: http://www.ramboamadeus.com/interviews.php?id=62)

Uostalom ovaj vrli i moj omiljeni mislilac ovih prostora odlično opisuje dominantno stanje svijesti "na ovim prostorima" u svom istoimenom epu:

" Na ovim prostorima

Fizika kaze jedan je prostor
jedan je prostor jedno je vrijeme
al ove kategorije naucne i opste
drukcije tumaci polupismeno pleme.
Odje se vrijeme racuna u nazad
a prostor se kida na tanke fete
i samo za sranja dovoljno prostora ima
na ovim prostorima.

Rakija, rakija svemu je kriva rakija
zbog tebe rakijo zenicu se ja....

Na ovim prostorima kad nesto ne valja
to se ne daj Boze nikad ne popravlja
no rusi majstore odma do temelja
preduzimacima vazda bericeta i veselja.
Na ovim prostorima biznis prosto cvjeta
przionice, kladionice, pecenjare, vulkanizeri
auto otpadi, tehnika direktno s kamiona
u svercu se najzad ujedinise proleteri.
Na ovim prostorima se odavno koriste
milioracija, vjestacko djubrivo, traktori
al kad poltronisanjem zalivas njivu
najbolje uspijevaju diktatori.
Na ovim prostorima situacija je slozena
manirima prostim suzenom svijescu mijenja
na ovim prostorima siroka su samo
policijska ovlastenja.

Na ovim prostorima drska je klima
ljeta su prevruca, zajebana zima
za divno cudo zene su lijepe
na ovim prostorima.
Al ipak se na cudan nacin uziva u seksu
ljudi sami sebi vole da uvale karinu
prodjes Evropu bez da ti gledaju gepek
odje svako 200 metara nalijeces na carinu.

Na ovim prostorima ima svak svoga Boga
ludak svaki svoga zbunjenoga
samo se muka iskreno dijeli sa svima
na ovim prostorima.
Na ovim prostorima barabe su iste
prljave duse vole etnicki da ciste
istovremeno pjevaju i zlo misle
a kad vec zlo misle - nek o mome vise.

"
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#496 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by PipiDugaDevetka »

Peaceman-ost wrote:Ponukala me je izjava "Da nismo malo preosjetljivi" koj je "GAU8" uputio "vozaču"? Naravno, dužan sam naglasiti da ovo nije kritika "GAU8" kao osobi, jer je i ne poznajem. Samim tim nadam se da je neće shvatiti lično.

Ovo je jednostavno osvrt na pitanje "preosjetljivosti" na nešto što se svuigdje u svijetu smatra necivilizovanim " i što u takvim društvima uvijek obavezno nailazi na kritiku, za razliku od našeg današnjeg društva, gdje se to smatra i "simpatičnim", a evo i zašto:

Možda bi se reakcija "vozača" mogla okarakterisati kao "preosjetljivost" za današnji dominantni sistem vrijednosti, koji se nekad u kozmopolitski-orijentisanim krugovima predratnih, pa i ratnih vremena zvao provincijlansko-bahatim (a takvim se naziva i danas u naprednim društvima u kojima sam imao prilike boraviti i živjeti)....

a podsjećanja radi, današnji dominantni modus komuniciranja u ovoj poslijeratnoj-dejtonskoj BiH se zaista bez mnogo muke može nazvati provincijalsko-bahatim, a odlikuju ga taj provincijalski pristup komuniciranju koji se shvata kao rivalstvo, a ne kao obostrano korisna razmjena informacija ( npr. "šukavice/spuštanja/", šale isključivo na račun drugog a nikad na sopstveni račun (nedostatak vrline skromnosti)), bahatost u odabiru riječi, rječnik siromačan uljudnim i Empatijskim izrazima, od strane osiljenog provincijaliste ( PAŽNJA! Izraz se ne odnosi na stanovnike sela i provincije, op. a.) ali najčešće kada se ti psihološki oportunisti nađu u superironoj poziciji, jer kad su ovisni o nekom, tad su neprirodno nagodni....itd. itd. itd.

Dakle, da, za dominantni sistem vrijednosti ove dejtonske političke kasabe koja se na nažalost i dalje zove BiH (isto kao jedan geografsko-kulturni pojam koji svi civilizovani nose u svom srcu), a koji se najprije očituje u bahatom i neempatičnom/neobazrivom ( primitivnom) komuniciranju, "vozač" je malo perosjetljiv..

...a da li je "vozač" kriv što nije primitivac, tj. što nije "debelokožac", da se izrazim diplomatski, to je već druga tema...

...samim tim, svi Civilizovaniji, koji su ostali u ovom jadu od društva koje se ponosi svojom bahatošću i kojem se povraća na svaki oblik Učtivosti, istinski su dinosaurusi i zavrjedjuju bar da su medjusobno malo solidarniji pod ovakvim okolnostima... (ako smo mogli biti solidarni pod opsadom onih divljih ubica od 1992 do 1995, sramota je da i sada, u ovoj poslijeratnoj najezdi agresivnog primitivizma ne budemo solidarni...jer Empatija je nama lijek, ako je njima otrov ;))

S Poštovanjem

Peacemenost
I ja sam primjetio da što više pokazuješ učtivosti, to shvataju kao tvoju slabost, a onda, pošto si slabiji, pokazuju svoje pravo lice, uživaju u kinjenju slabijeg,...Vidio sam na forumu @Dominantnog koji prijeti nama balyjama da će nas IZDOMINIRATI!
Bloo
Globalna šefica

#497 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Bloo »

da ne citiram post gospodina Peaceman

ako se cak udostojite da se obrecnete da dati prodavac/prodavacica/osoba u pitanju ne moze tako da komunicira sa vama jer ipak niste zajedno ovce cuvali, moze vam se desiti da vas uz psovke i deranje izjure iz prodavnice :roll:
Last edited by Bloo on 31/03/2011 16:13, edited 1 time in total.
Sarajevski_Marlboro

#498 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Sarajevski_Marlboro »

Mene nervira kad mi se prodavači obraćaju,i uvaljuju robu.
Samo se okrenem i odem.Namjerno neću.
because_of_you

#499 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by because_of_you »

Ma danas se na prste mogu prebrojati uljudni prodavači/securityji/ko god se zatekne u dotičnoj trgovini :-)

Uđem u DP market na Malti, nema nijednog kupca. Tri prodavačice i minimalno jedan security. I ja ne mogu rahat da stojim pored hladnjače sa mliječnim proizvodima jer on mene tako ofirno nadgleda. Ama zar ljudi kradu voćne jogurte i sireve danas, šta li već?! :roll: :x
BobRock28

#500 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by BobRock28 »

SarajevoTaxi

Hajd jarane što voza ove strance koji pojma nemaju po gradu, al' što mene voza? Nekidan idem sa 16 torbi od autobuske do kuće na Koševskom, i ZNAM da ne trebam sjest u SarajevoTaxi i OPET sjednem jer je bilo kasno i kišilo je i mrzilo me da zovem Crveni i lik krene tamo prema bolnici. Kuda ćeš to ti jarane, reko, kaže pa Odobašinom ima ovamo prečica. Jašta reko drug, vozi ti prema tunelu pa gore uzbrdo. Mene si našo vozati majmune.

Stignemo, tarifa 4 marke, ja mu dajem 10, on vraća 4. I kontam mamu mu njegovu lopovsku, još bi mu čovjek i dao onu marku kao bakšiš, al sad neću za inat. Hoćeš ti meni reko vratiti kusur ili da ti ja policiju i inspekciju zovem? Pa kao jaooo ovo ono, zabrojao se on. MRŠ!

Tad i nikad više, pa ćuskije padale...
Post Reply