FK Sloboda Tuzla

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
makkaj

#476 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by makkaj »

Čitam ipak nije samo Sloboda u pitanju, već ima i drugih timova koji su u igri...moj prijedlog je da se napravi fuzija 5 do 10 timova koji će svaku domaću utakmicu igrati u drugom gradu, a klub se može zvati : ''Leteći cirkus Nijaza Gracića'' :-) Šalu na stranu, shvatam da je tuzlacima dogorjelo do nokata i ideju u osnovi ne zvuči loše, ali definitivno trebate razmisliti šta dobijate i šta gubite zbog ovoga, i hoćete li za 10 godina i dalje misliti da je bilo vrijedno odricanja bogate klupske historije koju imate.
sumirprimus

#477 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

boja dresa?
crno zelena?zauzeto banovici... :D
crno bijelo ko :roll:
crveno bijelo,isto :roll:
crveno zelena,ko bivsa koalicija :lol: :skoljka:
ma koja bi ovo zajebancija bila,jebo te sto poreza...kad bi propali ko grčka,ne bi vala ovo spajo... :evil:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#478 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by bordo gandalf »

Cim se ovaj kune u ciste namjere to ne moze na dobro izaci
"Bog mi je svjedok da sa ovim klubom imam samo čiste namjere...", zaključio je Gracić.
sumirprimus

#479 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

makkaj wrote:Čitam ipak nije samo Sloboda u pitanju, već ima i drugih timova koji su u igri...moj prijedlog je da se napravi fuzija 5 do 10 timova koji će svaku domaću utakmicu igrati u drugom gradu, a klub se može zvati : ''Leteći cirkus Nijaza Gracića'' :-) Šalu na stranu, shvatam da je tuzlacima dogorjelo do nokata i ideju u osnovi ne zvuči loše, ali definitivno trebate razmisliti šta dobijate i šta gubite zbog ovoga, i hoćete li za 10 godina i dalje misliti da je bilo vrijedno odricanja bogate klupske historije koju imate.
znas ti nas...ko sto nakav pisac kaje,jebo ti nas...
100-njak godina bacit niz vjetar ko zadnji piš,i onda se neko pita,svašta nešta... :D
ja bi radije da mi ko ljudi potonemo ko opstinske lige,nego ovo...obraz se u ratu sacuvo,a da se proda za jebeni porez,kad sam sebi obecu necu se vise nervirati opet :roll:
Mustang1

#480 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Mustang1 »

Tu je samo pitanje ponosa i obraza .. Ako ljudi u Tuzli imaju ovo dvoje onda nece pristati na ovo i istrajat ce iako mislim da ce u nizoj/nizim ligama ostati jos dugo dugo ... Fuzijom ce dobiti prvu ligu i klub u prvoj ligi ali je li vrijedno ?
Jebo ligu bitan je ponos .. Eno Glasgow u 99.oj ligi pa opet ruse rekorde posjecenosti nedaju im da igraju utakmice zbog prevelikog broja navijaca .. Ali nisam siguran da je ista situacija i u Tuzli :D
Verocious

#481 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Verocious »

Mislim da ovo ne bi bilo lose za Slobudu, klobu od kojeg su svi digli rukem samo ne znam kako ce fukare preci preko toga da im diku drzi jedan sarajlijica :-)
p206

#482 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by p206 »

Šta je uprava grada Sarajeva, ili općine Novi grad uradila da od Olimpika napravi dobar klub. jedno veliko ništa.
Nek idu odavde, bilo to u Tuzlu, ili Bihać recimo.
urban.

#483 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by urban. »

a sta ce biti sa gej stadionom u koji su ulozeni milioni :D
PrtiBeeGee

#484 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by PrtiBeeGee »

Stadion je vise milionski i bit ce izgradjen kad opstina Tuzla uplati ostatk para, jer niko ne radi za djaba... A ljudi zar je bitno odakle je ko??????? ako neko zeli pomoc klubu i ako ce to uspjeti sto da ne, onda mi ne smeta ni Silvio Berlusconi koji je pokro pola Italije ali je dugi niz godina ulago u Milan, tako nista ne bi imo protiv ni Nijaza Gracića.... A mozda bi bio bolji i on nego citava uprava slobode koja se mjenje zadnjih 12godina i samo krade, kad god se promjene ustekaju sebi par STOTINA hiljada maraka. ... Zato je klub u ovoj situaciji radi tih ljudi. Ne samo u fudbalu nego i komplet sport u Tuzli...... Sloboda je od uvije imala jednu od najjacih omladinskih skola fudbala u BiH, ako ne i najjacu od kadeta, juniora a to potvrdjuju nizom godina u ligama za te uzraste i uspjehe koje su donosili ti momci.... Vise o prjedlogu spajanja dva kluba mozete procitati ovdje.... http://www.tip.ba/2012/11/30/da-li-ce-d ... -slobodom/
Logovan

#485 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Logovan »

rashtiman wrote:Cim se ovaj kune u ciste namjere to ne moze na dobro izaci
"Bog mi je svjedok da sa ovim klubom imam samo čiste namjere...", zaključio je Gracić.
Ma kakvi, nema šanse da je iz čistih namjera. :-)
Mislim da neće doći do ove fuzije, sve će ovo ostati na pričama. A i ako dođe meni je potpuno nebitno, neka rade šta god hoće.
PrtiBeeGee

#486 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by PrtiBeeGee »

http://tuzlanski.ba/sport/71-fudbal/327 ... racia.html

JEDAN GRAD, JEDNA LJUBAV. SLOBODA TUZLA
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#487 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Velkoski »

PrtiBeeGee wrote: JEDAN GRAD, JEDNA LJUBAV. SLOBODA TUZLA
Misliš Sloboda 1919 - Olimpic ?
Verocious

#488 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Verocious »

leet wrote:
Kako god, ovo je jedina slamka spasa za ovaj klub i njegove navijace :)
simonese

#489 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by simonese »

Olimpic Freedom 13
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#490 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by plain vanilla »

novo ime je Sloboda Olimpic
ultima_palabra

#491 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by ultima_palabra »

E moji Tuzlaci, ko s djecom spava upišan se probudi :roll:
omega369

#492 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by omega369 »

ultima_palabra wrote:
sumirprimus wrote:sloboda i u zvajti i bez para je sloboda,a ovako???
Naravno... kad momenat sazrije, Sloboda će se lako vratiti u premijerku bez davanja identiteta onom kokošaru.
Nije problem hoce li se sloboda jednog dana vrati. problem je sta ce biti sa 9 miliona duga koji ce je kad tad ugasiti, mozda vec 2013 godine. Sloboda se kao prvo mora kutarisati duga (a to grazicev prijedlog de facto nudi) a kao drugo mora promjeniti nacin poslovanja jer ce u protivnom vrlo brzo opet propasti
todd_smith

#493 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by todd_smith »

Koliko sam upratio od ovih "znalaca" i upucenih, Sloboda se gasi za "dobrobit" ovog novog "kluba"
splend

#494 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by splend »

moze ovo gledati kako ko hoce, al' ovo je jedini nacin da se sloboda i fudbal u tuzli spasi. sloboda (kao i celik), sa dugom koji imaju, i kamatama koje non stop rastu, su nista drugo nego vjestacki klubovi. milione koje duguju svima i svakom je nemoguce vratit. zato je spajanje s olimpikom odlicna stvar za novi pocetak fudbala u tuzli. za 2-3 godine ce se klub ponovo zvati sloboda tuzla, igrat ce na tusnju, imat ce crveno-crne pruge na dresovima, a kako gracic posluje i radi vrlo brzo mogu ocekivati i titulu u tuzli. a zajebat ce drzavu za 5-6 miliona maraka, sto je pozitivna stvar :-D
cindrlimindrli

#495 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by cindrlimindrli »

Bubalo1 wrote:Tu je samo pitanje ponosa i obraza ..
Ovo je svakako najbitnija stvar, nema veze sto nemaju za pertli na kopackama, sto igraju u nizerazrednom
takmicenju najnizerazrednije lige u Evropi, sto im stadion izgleda k`o desant na Drvar...ma kakve to veze ima,
glavno je da su ponosni i da imaju tradiciju. Majke mi, k`o da su najmanju ruku Milan pa se prica o nekoj
tradiciji i uspjesima a ne udav tim od kad se zna za njega. Ako su pametni prihvatice ovo objerucke i zahvaliti
se ovom sportskom entuzijasti.
omega369

#496 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by omega369 »

splend wrote:moze ovo gledati kako ko hoce, al' ovo je jedini nacin da se sloboda i fudbal u tuzli spasi. sloboda (kao i celik), sa dugom koji imaju, i kamatama koje non stop rastu, su nista drugo nego vjestacki klubovi. milione koje duguju svima i svakom je nemoguce vratit. zato je spajanje s olimpikom odlicna stvar za novi pocetak fudbala u tuzli. za 2-3 godine ce se klub ponovo zvati sloboda tuzla, igrat ce na tusnju, imat ce crveno-crne pruge na dresovima, a kako gracic posluje i radi vrlo brzo mogu ocekivati i titulu u tuzli. a zajebat ce drzavu za 5-6 miliona maraka, sto je pozitivna stvar :-D
Upravo tako, ovo je bio jedini nacin da se sloboda spasi i zato je ovo, ako razmisljamo imalo trezveno fakat super potez za njih. Na zalost, preko ledja Olimpica jer se samo pitanje vremena kad ce gracic odustati od svega i sve prepustiti tuzlanskim 'suvlasnicima', sto je logican scenario

Eh sad, veliko je pitanje trebaju li drzava, firme, svi oni igraci i treneri, 'halaliti' svoje milione koje im je bivsa sloboda dugovala? Mislim da to nece tako lako ici a vjerovatno ne bi ni trebalo ;-)

mislim, da pitamo jogeTa hoce li oprostiti zaostatke? hoce malo sutra
snaga_znanja

#497 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by snaga_znanja »

Mozda sam malo neupucen ali imam tvrd i ukrucen... ah nije to ta tema... :D

Nego da pitam, citam sloboda ce prenjeti uspjehe i istoriju u novi klub? Ono kakvi su to uspjesi? Broj trofeja? 0 od 1919 kolko je meni poznato, ako grijesim unaprijed se izvinjavam... btw kup tuzlanskog kanotna necemo smatrati ozbiljnim takmicenjem..
nikad_vise

#498 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by nikad_vise »

Pozz za sve navijace Slobode
S obzirom da sam iz tuzlanske regije i da sam simpatizer slobode,pratio sam sva ova desavanja oko kluba u zadnjih par dana.Prije svega zelio bi se osvrnuti na one sto pokusavaju ismijavati Slobodu i koji su se do prije par mjeseci nasladjivali sto Sloboda ispada i pozeljeli joj da se nikad ne vrati.Sad vecina tih istih dolazi da pametuje i mudruje o nekoj tradiciji i da Sloboda ni pod razno nije smijela da se fuzionira sa Olimpicom.Sloboda nista ne gubi a citav tuzlanski bazen je na dobitku vjerujte.

O razlozima Gracicevog dolaska se moze raspravljati iako je ocito da je covjeku u prvom planu da stvori jedan jak regionalni tim dok bi vremenom vjerovatno svi ostali klubovi na podrucju TK bili manje vise filijale Slobode.Gracic je veoma bogat i ambiciozan covjek koji je na svu srecu i veliki sportski radnik u BIH.Prava je sreca da je jedna ovakva licnost dosla u TZ i odlucila svoj kapital uloziti u ovom gradu.

Gracicu bi se obradovala svaka ekipa u BIH i oni koji napadaju Gracica to pretezno rade bez ikakvog osnova.Covjek je od jednog malog Sarajevskog treceligasa ili mozda cetveroligasa napravio klub koji se ravnopravno bori za izlazak u evropu sa klubovima koji imaju stogodisnje tradicije.Mnogo je novca Gracic ulozio u ovaj projekat i njegov dolazak u TZ bit ce vjerovatno prekretnica u historiji Slobode.Jedini razlog zasto Olimpic nije napravio taj zavrsni iskorak su navijaci i podrska grada.

Dolazimo do sustine. Sloboda je godinama tavorila na dnu premijer lige, na stetu slobode su se pravile mnoge nepravde u ligi,i Sloboda je u konacnici potonula u ponor i ispala u drugu ligu.Da stvar bude gora Sloboda do marta ako se ne varam mora platiti 2 miliona duga a ako to ne izmiri bit ce ugaseni.Tu nastupa veoma dobar i pametan sportski radnik Nijaz Gracic.Spreman je uloziti mnogo para jer zna da Tuzla i regija zive za ovaj klub i da ce u gradu gdje je Sloboda jedini klub tribine biti krcate jer tuzlaci ce uvijek stati iza Slobode.Ovaj grad sa sirom regijom moze napuniti svaku tekmu tusanj,i napunit ce ga sigurno u narednih nekoliko mjeseci.

Mislim da mnogi nisu ni svjesni koliki ce ovo biti iskorak za tuzlanski sport.S obzirom da pratim vec tri godine rezultate slobode i olimpika poznato mi je kakva je situacija.Ovdje bi se osvrnuo na dosadasnju Nijazovu praksu sa olimpikom. Kao sto je poznato Nijaz Gracic je multi-milioner i sigurno ce dobar dio svojih sredstava nastaviti da ulaze u ovaj klub.Druga stvar koju bi trebali znati za Gracica je taj da je covjek strogi profesionalac i ne libi se zakaciti s bilo kojim igracem u koliko isti ne postuje kodekse ponasanja u klubu.Poznato je da je tokom svog boravka u olimpiku admir vladalic pravio probleme i nije postovao klubski kodeks i nogiran je.Isto tako je i danasnji trener Husref u svom prvom mandatu hladno primio otkaz nakon serije losih rezultata.Vjerujem da ce tu disciplinu i u Slobodu donijeti.

Druga stvar koja upada u oci ako posmatramo politiku Olimpika je ta da mnogo ulazu u omladinski pogon.Kasnije cu pronaci igrace iz olimpikovog pogona koji trenutno nastupaju za neku od BIH U-17,19,21.Mislim da je broj tih igraca preko 10.Olimpik je takodje na neki nacin preuzeo skole fudbala u novom gradu i u njihovom tkz kampu je bilo ako se ne varam oko 450 polaznika.I u samom prvom timu Olimpika je mnogo mladih i kvalitetnih momaka koji nece sigurno ostati nezapamceni na Tusnju i koji ce donijeti puno novih golova za Slobodu.Nijaz bez sumnje ide i na implementaciju ovog projekta i na tuzlanskoj regiji i mislim da ce mlade kategorije slobode za koju godinu biti bez premca.Nema sumnje da ce svi kvalitetniji klinci iz radnickog lukavac,bratstva,zvijezde,buducnosti zeljeti da zaigraju u slobodi a sloboda ce na tim talentima uzimati masnu lovu ako gracic nastavi sa dosadasnjom praksom da potpisuje visegodisnje ugovore a siguran sam da hoce.

Zelio bi jos da se osvrnem na kupovinu i prodaju igraca.Kao sto se moze vidjeti i po plasmanu na tabeli olimpik je dovodio jako veliki broj kvalitetnih igraca i te igrace moze priustiti malo koji klub u BIH a sloboda ce ih dobiti na poklon.Politika Olimpika se prema mom zapazanju mnogo razlikuje od prakse drugih klubova u BIH. Igraci Olimpika potpisuju pretezno duze ugovore i prateci novinske clanke cak je bilo i ugovora preko 4 godine do stipendijskih ugovora na 7 godina ako se ne varam.Igraci nakon isteka ugovora dosad su pretezno produzavali iste jer su ocito bili zadovoljni uvjetima koje im je ponudio Gracic.

Iskreno vjerujem da neki novi vjetrovi pocinju da pusu u TZ i da ce ovo biti pocetak jedne prelijepe price.Oni koji imaju nesto za reci Tuzli,Slobodi,Gracicu,i tuzlacima neka to kazu kada budu gostovali u Tz il kad sloboda bude gostovala njima.Srce na teren i neka igra pocne :thumbup:
PrtiBeeGee

#499 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by PrtiBeeGee »

leet wrote:
Ime kluba: Sloboda 1919, Tradicija: ostaje, Boja dresova: ostaje, Ime stadiona: ostaje, Ima navijaca: ostaje

kako si samo iskompleksiran :D :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#500 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Velkoski »

Jesam jarane, Sloboda mi nabila komplekse.. bitch please ?
Post Reply