Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
kamen spoticanja

#476 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by kamen spoticanja »

cyprus wrote:Ko je ono bio pito zašto je nemoguće da najbolji drugoplasirani bude iz naše grupe? :D

Nego, ne znam zašto ovo nazivate katastrofom, nije katastrofa. Mislim daleko je od sjajnog, ali razloga za ovoliki defetizam (i to svaki put kad ne pobjedimo) nema. Po meni su odigrali drugo poluvrijeme bolje nego što sam očekivo, a i ne znam na osnovu čega zaključujete da su albanci taraba reprezentacija koja je ''bila zrela da primi 5 komada''. Meni su izgledali poprilično solidno...

Što se tiče naših, istina da fale dobre igre onih od kojih se to očekuje. Mislim svaka čast Mujdži koji je bio sjajan, zatim Medunjaninu i još ponekom, ali dok Džeko i Mikse ne profunkcionišu ponovo kako treba ništa od nas. Ja i dalje stojim pri tome da Pjanić i Misimović ne idu zajedno. Mravac kloc nad klocevima, nije mi jasno zašto Pandža nije počeo utakmicu. Sušićeve izmjene dosta nelogične. Keno možda i nije bio sjajnu partiju, ali ne mislim da je nešto posebno kriv za gol.

Uglavnom, sve stvari su i dalje u našim rukama, doduše ponajviše zahvaljujući činjenici da nam je grupa truba. Na proljeće, nakon sraza sa Rumunima mnoge bi strvari trebale bit puno jasnije.

PS Ma jel ovo ona Estonija :lol: :lol:

PPS Montenegrosi poludili. Ako nastave ovako smješi im se EP :thumbup:
ovo uvecano i jeste razlog nase zabrinutosti :D
jednostavno je...albance je u zadnjih 15 minuta nosio polomljeni lorik cana...i bili su zreli za poraz...onako nenavijacki...e sad ako je safet isao na bod u ovim okolnostima nek se javno samoobjesi...a ako je isao na pobjedu a u 90toj izvadio dzeku koji je opet bio najopasniji nas igrac(i ko kaze da nije nek pogleda utakmicu opet) nek promjeni profesiju...
dakle prosto je...e sad posto je on stavio mravca u prvu a onda ga zamjenio moze mu se samo zamjerit sto smo potrosili izmjenu...ne vidim cemu rijeci hvale za ovakve poteze :?
Odisej

#477 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Odisej »

A gdje je to Sušić kao trener bio uspješan?
crusader

#478 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by crusader »

LJUDI BA STA VAM JE ALBANCI SU PRECKU NAMAZALI GERMOM PA NIJE MOGLA U GOL UCI !!! :bih:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#479 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Admir_1984 »

karanana wrote:a nemaju ni muniba, ceku i one ostale koji nisu nikad na utakmici ni sjedili kao publika do u zadnjih 10-15 godina vec im je na celu saveza autoritativna, postovana i cijenjena osoba.....
a to iako nema direktnu vezu sa rezultatima itekako ima utjecaja na fudbal i reprezentaciju.
:thumbup: :thumbup:

Ne bih o utakmici jer vidim ima vishe nego dovoljno moralista i selektora.

Dzeko i Misimovic totalno van forme :-) :-)
sumirprimus

#480 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by sumirprimus »

Odisej wrote:A gdje je to Sušić kao trener bio uspješan?
u luxemburgu kao selektor be i ha repke ... 8-) :mrgreen:
IsmetHoro

#481 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by IsmetHoro »

Naš selektor Safet Sušić prekinuo je press konferenciju za novinare koja se održavala odmah po završetku kvalifikacione utakmice 3. kola grupe D Albanija - Bosna i Hercegovina (1:1). USKORO OPŠIRNIJE...

sport sport tocka ba

Mislim da ce sam napustiti. Nije ovdje zbog para i valjda sam vidi da je usro.
kokuz_sa

#482 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by kokuz_sa »

novi igraci se trude..stari jok (sem spahica koji je uvijek na vrhunskom nivou i rahimica koji ima skoro 40 god i jako velike zelje da igra)
misimovic..on bi samo da stoji primi loptu i da uposli nekog..uz jos koji dribling.. ne ide to tako Miske jebo ga ti..treba malo i trcanja i uklizavanja vala..
dzeko-sve mi se cini da bi bolje igrao kad bi mu kazali da ce dobit i u repki platu.. ne trudi se ne trci za loptom nema pritiska njegovog na zadnji dio suprotne odbrane..
ibisevic.. ma koliko god ga ne volio i govorio da nije za repke..iako grijesi i igra ko muha bez glave on trci ide na lopte ima zelje vala..
mravac i ostala igracka kompanija..oni bi i igrali al nemaju oni neki veliki kvalitet..ili igraju koliko mogu i onda kad padnu u igri onda se desi rukometno izdanje..i belaj

golmani..vala nek je hasagic ostao u svlacionici..puno utakmica je ovako i grijiesio i izlijetao i poigravao se i primao pacerskih golova..

al opet sve u svemu..3 tekme repke 4 boda..ajde OK je nekako..donijeli smo bodove sa gostovanja..4 komada..kuci izgubili od francuza..za koje god neko govorio da su truba oni su igracki puno puno ispred nas..i po kvaliteti fudbala i svemu..
north

#483 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by north »

uhhhhhh, ovo je loše, stvarno loše......

Kod mene je Sušiču ovo bila zadnja šansa da pokaže, i pokazao je da NE ZNA i da NE MOŽE!!!
Izmjene koje je napravio na početku drugog poluvrema i u 90 minuti su :shock:

Ali zašto ja imam utisak da naši igraju nekako preko one stvari, ne vidim neku napaljenost kod njih, veliku pogibiju na terenu, uigranih akcija (izuzev gola) nema, jedine šanse su kad se iznudi faul na 20-30 metara, Pjanić uzima zalet pa šta dragi Bog da :-)
Gol je istina pao iz fine akcije, ali to je sve za 90 minuta protiv mrtve Albanije...
Albaniju nešto svo nafališe, fol nezgodni kod kuće, pa ja glavu smijem staviti da će ih Rumuni, a pogotovo Francuzi otresti ko beba zvečku usred Tirane....

Igrači u koje smo se ranije kleli: Misimović, Džeko.....postaju sve gori i gori.... :roll:

Nećemo daleko dobaciti, to nažalost postaje izvjesno :(
LSD

#484 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by LSD »

Pape je povukao dobre poteze kad je izmjenio Hasagića i Mravca (najiskrenije se nadam da njih dvojica više nikad nece zaigrati u selekciju)...i bio baš gigant najveci kad bi dvije naše najvece zvijezde (Džeku i Misimovića) poslao na klupu...krajnje je vrijeme da njih dvojica malo sjednu na klupu jer se zayebavaju na terenu i to vec duže vrijeme,a od njih se najviše ocekuje.
Ima Muslimović koji ce trcati i boriti se sigurno, ima Ibričić koji ce više trcati i boriti se od Misketa...ha ja.
Žalosno je kad vateran Rahimić (kojem svaka cast za zalaganje) naš najborbeniji igrac, covjek sa 36 godina najviše trci od svih.
Obuca9

#485 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Obuca9 »

@north
Imali su ti Rumuni priliku da ih otresu kući, pa što ih ne otresoše?

Ova grupa je puna izjednačenih ekipa (Rumunija, Bjelorusija, BiH), a uz to ni ona najjača ekipa nije toliko jaka (Francuska), niti je ona najslabija toliko slaba (Albanija), tako da će ovdje do kraja svega biti, a Albanci će još mnogima otkinuti bodove (nama i Rumunima već jesu).
LSD wrote:Pape je povukao dobre poteze kad je izmjenio Hasagića i Mravca (najiskrenije se nadam da njih dvojica više nikad nece zaigrati u selekciju)...i bio baš gigant najveci kad bi dvije naše najvece zvijezde (Džeku i Misimovića) poslao na klupu...krajnje je vrijeme da njih dvojica malo sjednu na klupu jer se zayebavaju na terenu i to vec duže vrijeme,a od njih se najviše ocekuje.
Ima Muslimović koji ce trcati i boriti se sigurno, ima Ibričić koji ce više trcati i boriti se od Misketa...ha ja.
Žalosno je kad vateran Rahimić (kojem svaka cast za zalaganje) naš najborbeniji igrac, covjek sa 36 godina najviše trci od svih.
poostar

#486 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by poostar »

kamen spoticanja wrote: jednostavno je...albance je u zadnjih 15 minuta nosio polomljeni lorik cana...i bili su zreli za poraz...onako
nenavijacki...e sad ako je safet isao na bod u ovim okolnostima nek se javno samoobjesi...a ako je isao na pobjedu a u 90toj izvadio dzeku koji je opet bio najopasniji nas igrac(i ko kaze da nije nek pogleda utakmicu opet) nek promjeni profesiju...
dakle prosto je...e sad posto je on stavio mravca u prvu a onda ga zamjenio moze mu se samo zamjerit sto smo potrosili izmjenu...ne vidim cemu rijeci hvale za ovakve poteze :?
Sta si ti gledo ?

34'
Džeko (Bosnia and Herzegovina) has a shot blocked.
74'
Džeko (Bosnia and Herzegovina) has an effort on goal.
:run:

Pored 10 - 15 izgubljenih duela, izgubljenih lopti kao i katastrofalnih pasova Dzeko defitivno nije bio najopasniji igrac, daleko od toga.

Nije to onaj isti Dzeko...
Mahalac

#487 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Mahalac »

LSD wrote:Pape je povukao dobre poteze kad je izmjenio Hasagića i Mravca (najiskrenije se nadam da njih dvojica više nikad nece zaigrati u selekciju)...i bio baš gigant najveci kad bi dvije naše najvece zvijezde (Džeku i Misimovića) poslao na klupu...krajnje je vrijeme da njih dvojica malo sjednu na klupu jer se zayebavaju na terenu i to vec duže vrijeme,a od njih se najviše ocekuje.
:thumbup:
LSD

#488 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by LSD »

Džeki su cifre i slavu udarili u glavu (klasicni balkanski sidnrom)...može se folirati u Wolfsburgu, može materi svojoj glumiti zvijezdu....meni nebi više tako lako zaigrao u prvih 11, dok se baš ne opameti.
Idi u Barcu, idi u Real ili Mančester, idi realizuj se, budi glavna faca bilo gdje, ali neceš igrati kod nas taman da vrijediš 500 miliona :x puna mi je neka stvar njegovog preseravanja.
Isto to važi i za Misimovića - identicno...klupa odmah :!:
Comrad

#489 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Comrad »

Ma kad se realno sagleda dosadasnji dio kvalifikacija, rezultati su ocekivani. Znam da su mnogi zeljeli da razvalimo Francuze, ali jbg kad smo ranije mi nekoga razvalili od vecih ekipa pa da mozemo tako nesto ocekivati? Mi smo ispred albanije 8 mjesta na fifinoj rang listi...

- Luxemburg oderali
- Francuzi nas oderali (kao i sve ostale vece ekipe koje su nas derale i prije)
- Albanija nerijeseno u gostima (2 precke, malo je nedostajalo da dobijemo)

Jos su nam se potrefili i dobri rezultati ostalih ekipa, a i nijedna ekipa ne igra nesto pretjerano stabilno. Bjelorusija dobije francuze i odigra nerijeseno sa luxom itd.

Tako da, kvalifikacije nisu gotove i imamo veoma dobar pocetak. Pa ranije smo imali sto puta gore pocetke kvalifikacija i nadali smo se opet, sta je sad problem.
north

#490 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by north »

hz__semir wrote:@north
Imali su ti Rumuni priliku da ih otresu kući, pa što ih ne otresoše?

Ova grupa je puna izjednačenih ekipa (Rumunija, Bjelorusija, BiH), a uz to ni ona najjača ekipa nije toliko jaka (Francuska), niti je ona najslabija toliko slaba (Albanija), tako da će ovdje do kraja svega biti, a Albanci će još mnogima otkinuti bodove (nama i Rumunima već jesu).
Ja, i?

Izgubila je i Francuska kod kuće od Bjelorusije, pa smiješ li se kladiti da više neće izgubiti do kraja? Po tome, mi smo tu negdje sa Francuzima, što smo nažalost i pokazali na Koševu :-)

Mojne te priče o nekoj izjednačenosti, nas sa ovakvom igrom i zalaganjem igrača što se slažem sa prethodnikom, nema na mapi...Stvari se radikalno moraju promijeniti, dok još definitivno nije kasno.....
Obuca9

#491 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Obuca9 »

E jadna nam majka, ako nam je Džeko najopasniji igrač i ako on vrijedi 40 miliona. Večeras ga uštopa Lorik Cana, frajer koji je zadnjih pola sata šepao, ga je strpao u padže.
Mahalac

#492 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Mahalac »

Onaj svemoguci Cana :shock: je nocas umalo bez noge ostao za svoj dres, ulazeci i klizeci na sve moguce duele.
Pitam se samo sta treba da se desi pa da nasi ulaze u duele, skacu jednostavno da pokazu borbenost iz koje se uvijek neki "rikoset" isplati..... a ne uvijek i 100% uvijek stoje i cekaju kako ce se odbiti lopta od suparnickog igraca.
Takav luzerski pristup i mentalitet koji je "Brazo" apslovirao u nacionalnom dresu mi je gori nego sve greske, porazi i losi selektori.

To nam se jedino nije desavalo kod Cire, ili mnogo manje.
red01

#493 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by red01 »

iZMJENE , BAR PRVE DVIJE SU POTPUNO OPRAVDANE.....

Zbog one dvojice, Mravca i Hasagića smo primili gol, Mravac igra rukom na ivici 16m, dobro je da nije dobio DIREKTNI CRVENI, sudija ga je mogao GLAT POKAZATI, na snimku se vidi da je zadnji igrač obrane upravo bio MRAVAC....
Kod slobodnog udarca Dure Mravac nije uspio zahvatiti LOPTU u skoku, a onaj KLOC Hasagić STOJI NEPOKRETAN NA SREDINI GOLA... Treba li reći da je LOPTA ušla u njegov KUT, FUJ kloc konačno IZLETIO IZ REPKE... što je jako dobro.... ŠTETA ŠTO JEDNA OD ONE DVIJE PREČKE NIJE BILA MALO NIŽA LOPTA PJANIĆA......

Treća u 89. min beze, ako je trebao ko izać' onda je trebao MISKE , ovaj nije od Portugala zaigrao kako treba za repku.... ĆIRO PEDER JE BIO POTPUNO U PRAVU GLEDE NJEGA.... VAKAT DA ZAJEDNO SA Nadarevićem, hasagićem, Mravcem dobije reprezentativnu penziju....

Večeras Medo pokazao da je jako dobar igrač, sa Rahimićem odigrao jako dobro u tandemu, samo jedna -dvije izgubljene lopte, mislim da smo riješili za duži period ovu poziciju....

Vrijeme je za nove igrače Begovića, Bešića, Pandžu, a Ibričić može puno bolje odigrat poziciju koju igra Miske....

Ništa nije izgubljeno sve je do nas, a poslije slijedećeg meča sa Rumunima(koji moramo dobiti) vraća se Sejo..
Comrad

#494 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Comrad »

...ma ja sad ne mozete kenjati po Vedi, ipak je covjek dao gol, pa ajmo po Dzeki.

ccc...ma ja da sam Dzeko ne bi ni dosao igrat za repku i za ovakve navijace...pa je li vam palo napamet da date podrsku nekad! Ne znam koju ste utakmicu gledali, ali Dzeko se definitivno nije veceras setao.

Ne trebaju mi ovi natpisi sa livescore stranica, znam sta sam gledao.

p.s. i da klasicni balkanski sindrom, cim neko uspije obori ga sto prije.
Šibicar

#495 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Šibicar »

Comrad wrote:...ma ja sad ne mozete kenjati po Vedi, ipak je covjek dao gol, pa ajmo po Dzeki.
.
:mrgreen: Ovo i ja htjedoh napisati.
sumirprimus

#496 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by sumirprimus »

Mahalac wrote:Onaj svemoguci Cana :shock: je nocas umalo bez noge ostao za svoj dres, ulazeci i klizeci na sve moguce duele.
Pitam se samo sta treba da se desi pa da nasi ulaze u duele, skacu jednostavno da pokazu borbenost iz koje se uvijek neki "rikoset" isplati..... a ne uvijek i 100% uvijek stoje i cekaju kako ce se odbiti lopta od suparnickog igraca.
Takav luzerski pristup i mentalitet koji je "Brazo" apslovirao u nacionalnom dresu mi je gori nego sve greske, porazi i losi selektori.

To nam se jedino nije desavalo kod Cire, ili mnogo manje.

cana je po meni igrac utakmice,covjek je pokazao kako se igra za repku,kod nas mujdza,spaha i rahimic :thumbup:
al nema potrebe nipodastavat canine kvalitete za ove nase veceras je bio DŽEKO :mrgreen: :lol: :lol:
LSD

#497 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by LSD »

Mah...Mravcu i Hasagiću treba Ustavom zabraniti pristup reprezentaciji....njih dvojicu obavezno odstraniti.
Begović je svakako bolji golman i naša buducnost...ni Pandža nije ništa bolji, isto je to sve....Nadarević kakav god da je ( sa svim svojim manama kojih ima) je Nesta za obojicu.
Isto tako OBAVEZNO Džeku i Misketa na klupu, i to na duže vrijeme dok ne skontaju neke stvari šta znaci nositi sveti državni dres...dosta su se zayebavali i naše živce trošili iz utakmice u utakmicu.
Point.

#498 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Point. »

Comrad wrote:...ma ja sad ne mozete kenjati po Vedi, ipak je covjek dao gol, pa ajmo po Dzeki.

ccc...ma ja da sam Dzeko ne bi ni dosao igrat za repku i za ovakve navijace...pa je li vam palo napamet da date podrsku nekad! Ne znam koju ste utakmicu gledali, ali Dzeko se definitivno nije veceras setao.

Ne trebaju mi ovi natpisi sa livescore stranica, znam sta sam gledao.

p.s. i da klasicni balkanski sindrom, cim neko uspije obori ga sto prije.
Da je trcao frajer bi imao makar jednu sansu za go. Veceras ga je ranjeni ebeni Cana strpao u dzep. Toliko o borbenosti.
red01

#499 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by red01 »

Đeko i Vedo su odigrali borbeno, ali jednostavno nije lopta htjela u gol....
šTO NE ZNAČI DA NE MOŽE UĆI KAO ZAMJENA U 60-70 MIN ako ih ne ide MUSLIMOVIĆ.....
Bilo je još 4-5 100% šansi, ali jednostavno NISMO IMALI SREĆE....
Comrad

#500 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Comrad »

Šibicar wrote:
.
:mrgreen: Ovo i ja htjedoh napisati.
Ma samo kontam, sta ce bit kad obojca daju gol. :D
Locked