certificirani racunovodja

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
dinoo1898

#476 Re: certificirani racunovodja

Post by dinoo1898 »

mala_maja wrote:Zna li neko uopste kako izgleda potvrda o radnom iskustvu? Potrebno je 2 god, ali je li to znaci da je moras biti 2 god prijavljen u nekoj racunovodstvenoj agenciji ili se moze dobiti samo potvrda iz jedne takve?
na memorandumu izjava da radis u racunovodstvu dvije godine, pečat i potpis :thumbup:
tanjam

#477 Re: certificirani racunovodja

Post by tanjam »

Ljudi ,iz cega ste ucili finansijsko izvjestavanje, odakle uzimaju zadatke?
Vedrana73

#478 Re: certificirani racunovodja

Post by Vedrana73 »

Kupujem literaturu za polaganje ispita za zvanje sertifikovani racunovodja tehnicar:

Predmet 1. Uvod u financijsko računovodstvo Financijsko računovodstvo - opći pristup - autori Gray i Needles, izdavač: Houghton Miffin Company, ISBN 0 -395-83986-6 Sastavljanje financijskih izvještaja, ACCA, Knjiga 1.1, poglavlja 17. i 18. (Prosto računovodstvo i računovodstvo za ortačka društva), izdavač: BPP.

Predmet 2. Računovodstvo troškova i uvod u upravljačko računovodstvo Računovodstvo troškova, upravljači aspekt - autori Horngren, Foster i Datar, X. izdanje, izdavač: Prentice Hall, ISBN 0-13-760554-4.

Predmet 3. Upravljanje i komunikacije Menadžment - Opća perspektiva, autori Weihrich i Koontz, X. izdanje, izdavač: University of California.

Predmet 4. Informacijska tehnologija i primjene E-poslovanje - Ravi Kalakota i Marcia Robinson, izdavač: Addison Wesley.
tanjam

#479 Re: certificirani racunovodja

Post by tanjam »

Da li neko ima knjigu Revizija finansijskih izvjestaja -vodic kroz prakticnu reviziju od Kondica u pdf-u?
omerix

#480 Re: certificirani racunovodja

Post by omerix »

Kupujem knjigu "Finansijsko računovodstvo" prof dr Mehmed Jahić, može i kopija (izdanje 2003.), tuzlanski kanton.
lolol

#481 Re: certificirani racunovodja

Post by lolol »

.
Illumination

#482 Re: certificirani racunovodja

Post by Illumination »

Pozz.. toliko korisnih informacija sam saznala čitajući ove vaše postove, hvala ljudi! :thumbup:

Odlučila sam da ne idem na ovu obuku, već da sama prikupim literaturu i malo se više potrudim oko učenja, ali zapela sam oko pronalaska neke literature. Tačnije, nedostaje mi par knjiga.. pa bih zamolila da ukoliko neko ima u elektronskoj formi neku od ovih knjiga da mi proslijedi na mail, ili ih posjeduje a prodao bi po nekim prihvatljivim cijenama :mrgreen: , ja bih kupila ( kupovina pouzećem preko pošte, ja snosim troškove poštarine).
Kontakt u pp.

Nedostaje mi:

1. Primijenjeni finansijski menadžment-Zbirka, Azra Zaimović;
2. Revizija, Messier;
3. Princip revizije, Hayes;
4. ACCA, Knjiga Finansijsko izvještavanje.

Hvala. :)
zovemse

#483 Re: certificirani racunovodja

Post by zovemse »

pozz svima..
Ove godine sam završila ekonomiju i planirala sam, (ako budem mogla) polagati ispite za CR sad u novembru.
Jedino što me interesuje vezano je za uslov: ''uvjerenje poslodavca o najmanje dvije godine praktičkog rada ......''.
Dakle, bila sam redovan student zadnje tri godine i nisam mogla biti prijavljena, ali mogla bih ovo uvjerenje nabaviti. Sad mene interesuje, da li će neko to provjeravati, ako ja dobijem uvjerenje iako nisam radila? A najviše bi mi odgovaralo da to odma sad završim (polaganje ispita za CR), jer sam ove ispite sve položila ove godine, ba pi mi bilo lakše. :)

PS: imam dosta literature, kome treba neka se javi. :D
dinoo1898

#484 Re: certificirani racunovodja

Post by dinoo1898 »

zovemse wrote:pozz svima..
Ove godine sam završila ekonomiju i planirala sam, (ako budem mogla) polagati ispite za CR sad u novembru.
Jedino što me interesuje vezano je za uslov: ''uvjerenje poslodavca o najmanje dvije godine praktičkog rada ......''.
Dakle, bila sam redovan student zadnje tri godine i nisam mogla biti prijavljena, ali mogla bih ovo uvjerenje nabaviti. Sad mene interesuje, da li će neko to provjeravati, ako ja dobijem uvjerenje iako nisam radila? A najviše bi mi odgovaralo da to odma sad završim (polaganje ispita za CR), jer sam ove ispite sve položila ove godine, ba pi mi bilo lakše. :)

PS: imam dosta literature, kome treba neka se javi. :D
meni nije niko porvjeravao...
princeza i zvijer

#485 Re: certificirani racunovodja

Post by princeza i zvijer »

I mene interesuje to oko radnog staza. Moraju li biti uplaćeni porezi i doprinosi za 2.godine ?
Da li to iko provjerava?
Naime, meni ce faliti dva mjeseca od 2.godine za sljedeci ciklus, iako sam radila na crno duze vremena...
Ako ima neko da je aplicirao za polaganje bez pune 2 godine neka se javi
lolol

#486 Re: certificirani racunovodja

Post by lolol »

Potvrda moze biti i volonterskog karaktera i ne provjerava se nista.
malena1981

#487 Re: certificirani racunovodja

Post by malena1981 »

jel zna neko dal se moze prijaviti samo jedan predmet (znaci ne jedan cijeli ispit) ako se izlazi prvi puta i imam zavrsen cetverogodisnji fax ekonom.?????????????????????
lolol

#488 Re: certificirani racunovodja

Post by lolol »

malena1981 wrote:jel zna neko dal se moze prijaviti samo jedan predmet (znaci ne jedan cijeli ispit) ako se izlazi prvi puta i imam zavrsen cetverogodisnji fax ekonom.?????????????????????
Najbolje ti je da nazoves Savez i pitas njih. Ja kako znam jedan predmet mogu izaci oni po Bolonji, a ovi po starom sistemu moraju izaci ispit koji se sastoji od dva predmeta.
kenzo

#489 Re: certificirani racunovodja

Post by kenzo »

moze li mi neko reci dokad je prijava za nas koji nismo nikad polagali i nismo clanovi saveza?

Mogu li se nekad u oktobru prijaviti za decembarske ispite?
edoze1

#490 Re: certificirani racunovodja

Post by edoze1 »

Prati stranicu saveza,ovih dana treba izaći poziv za prijavu kanditada (šalješ potrebnu dokumentaciju),negdje u oktobru izlazi spisak kandidata koji mogu polagati,uplatiš po njihovom upustvu,i ploaganje je u novembru.
dise87

#491 Re: certificirani racunovodja

Post by dise87 »

ima li ko tu zbirku Primjenjeni finansijski menadzment - Azra Zaimović u elektronskoj formi ili informacija gdje se moze doci do nje...unaprijed zahvalan
dinoo1898

#492 Re: certificirani racunovodja

Post by dinoo1898 »

dise87 wrote:ima li ko tu zbirku Primjenjeni finansijski menadzment - Azra Zaimović u elektronskoj formi ili informacija gdje se moze doci do nje...unaprijed zahvalan
u biblioteci ekonomskog fakulteta u Sa.
omerix

#493 Re: certificirani racunovodja

Post by omerix »

dise87 wrote:ima li ko tu zbirku Primjenjeni finansijski menadzment - Azra Zaimović u elektronskoj formi ili informacija gdje se moze doci do nje...unaprijed zahvalan
pošalji mi svoj mail na pp
zovemse

#494 Re: certificirani racunovodja

Post by zovemse »

A može li mi neko reći kako treba izgledati to uvjerenje o radu, jel mogu to na papiru otkucati, ispot potpis i pečat, ili treba nešto posebno, neki papir nešto? :)
Armin2013

#495 Re: certificirani racunovodja

Post by Armin2013 »

zovemse wrote:A može li mi neko reći kako treba izgledati to uvjerenje o radu, jel mogu to na papiru otkucati, ispot potpis i pečat, ili treba nešto posebno, neki papir nešto? :)
Otkucaš na papiru, potpiše se direktor ili drugo ovlašteno lice.
C RACUNOVODJA

#496 Re: certificirani racunovodja

Post by C RACUNOVODJA »

PRODAJEM LITERATURU ZA STICANJE ZVANJA CERTIFICIRANI RAČUNOVAĐA. LITERATURA JE VIŠE NEGO DOVOLJNA DA BI SE STEKLO TRAŽENO ZVANJE. VIŠE INFORMACIJA NA MEJL: [email protected]
asmir_35153

#498 Re: certificirani racunovodja

Post by asmir_35153 »

Dal neko ima u elektronskoj formi zbirku od Azre Zaimovic za poslat, bio bih zahvalan :o
ekseks

#499 Re: certificirani racunovodja

Post by ekseks »

Posjedujem kompletan set literature koja je napravljena od strane stručnih lica i prilagođena kandidatima za polaganje ispita za Certificiranog računovođu.

Literatura uključuje sve tipove zadataka koji su se pojavljivali na ispitima u zadnjih 6 godina, sa detaljnim objašnjenjima izrade, kao i jasno razrađen kompletan teorijski dio razrađen u okviru tematskih cjelina.

Za sva ostala pitanja, kao i način preuzimanja literature, slobodno me kontaktirajte na telefon br: 061/884-232. :bih:
omerix

#500 Van Horn

Post by omerix »

Ima li neko SLUCAJNO Van Horna Osnove finansijskog menadzmenta u elektronskoj formi, puno bi mi pomogao.
Post Reply