na memorandumu izjava da radis u racunovodstvu dvije godine, pečat i potpismala_maja wrote:Zna li neko uopste kako izgleda potvrda o radnom iskustvu? Potrebno je 2 god, ali je li to znaci da je moras biti 2 god prijavljen u nekoj racunovodstvenoj agenciji ili se moze dobiti samo potvrda iz jedne takve?
certificirani racunovodja
Moderator: anex
- dinoo1898
#476 Re: certificirani racunovodja
-
tanjam
#477 Re: certificirani racunovodja
Ljudi ,iz cega ste ucili finansijsko izvjestavanje, odakle uzimaju zadatke?
-
Vedrana73
#478 Re: certificirani racunovodja
Kupujem literaturu za polaganje ispita za zvanje sertifikovani racunovodja tehnicar:
Predmet 1. Uvod u financijsko računovodstvo Financijsko računovodstvo - opći pristup - autori Gray i Needles, izdavač: Houghton Miffin Company, ISBN 0 -395-83986-6 Sastavljanje financijskih izvještaja, ACCA, Knjiga 1.1, poglavlja 17. i 18. (Prosto računovodstvo i računovodstvo za ortačka društva), izdavač: BPP.
Predmet 2. Računovodstvo troškova i uvod u upravljačko računovodstvo Računovodstvo troškova, upravljači aspekt - autori Horngren, Foster i Datar, X. izdanje, izdavač: Prentice Hall, ISBN 0-13-760554-4.
Predmet 3. Upravljanje i komunikacije Menadžment - Opća perspektiva, autori Weihrich i Koontz, X. izdanje, izdavač: University of California.
Predmet 4. Informacijska tehnologija i primjene E-poslovanje - Ravi Kalakota i Marcia Robinson, izdavač: Addison Wesley.
Predmet 1. Uvod u financijsko računovodstvo Financijsko računovodstvo - opći pristup - autori Gray i Needles, izdavač: Houghton Miffin Company, ISBN 0 -395-83986-6 Sastavljanje financijskih izvještaja, ACCA, Knjiga 1.1, poglavlja 17. i 18. (Prosto računovodstvo i računovodstvo za ortačka društva), izdavač: BPP.
Predmet 2. Računovodstvo troškova i uvod u upravljačko računovodstvo Računovodstvo troškova, upravljači aspekt - autori Horngren, Foster i Datar, X. izdanje, izdavač: Prentice Hall, ISBN 0-13-760554-4.
Predmet 3. Upravljanje i komunikacije Menadžment - Opća perspektiva, autori Weihrich i Koontz, X. izdanje, izdavač: University of California.
Predmet 4. Informacijska tehnologija i primjene E-poslovanje - Ravi Kalakota i Marcia Robinson, izdavač: Addison Wesley.
-
tanjam
#479 Re: certificirani racunovodja
Da li neko ima knjigu Revizija finansijskih izvjestaja -vodic kroz prakticnu reviziju od Kondica u pdf-u?
-
omerix
#480 Re: certificirani racunovodja
Kupujem knjigu "Finansijsko računovodstvo" prof dr Mehmed Jahić, može i kopija (izdanje 2003.), tuzlanski kanton.
-
Illumination
#482 Re: certificirani racunovodja
Pozz.. toliko korisnih informacija sam saznala čitajući ove vaše postove, hvala ljudi!
Odlučila sam da ne idem na ovu obuku, već da sama prikupim literaturu i malo se više potrudim oko učenja, ali zapela sam oko pronalaska neke literature. Tačnije, nedostaje mi par knjiga.. pa bih zamolila da ukoliko neko ima u elektronskoj formi neku od ovih knjiga da mi proslijedi na mail, ili ih posjeduje a prodao bi po nekim prihvatljivim cijenama
, ja bih kupila ( kupovina pouzećem preko pošte, ja snosim troškove poštarine).
Kontakt u pp.
Nedostaje mi:
1. Primijenjeni finansijski menadžment-Zbirka, Azra Zaimović;
2. Revizija, Messier;
3. Princip revizije, Hayes;
4. ACCA, Knjiga Finansijsko izvještavanje.
Hvala.
Odlučila sam da ne idem na ovu obuku, već da sama prikupim literaturu i malo se više potrudim oko učenja, ali zapela sam oko pronalaska neke literature. Tačnije, nedostaje mi par knjiga.. pa bih zamolila da ukoliko neko ima u elektronskoj formi neku od ovih knjiga da mi proslijedi na mail, ili ih posjeduje a prodao bi po nekim prihvatljivim cijenama
Kontakt u pp.
Nedostaje mi:
1. Primijenjeni finansijski menadžment-Zbirka, Azra Zaimović;
2. Revizija, Messier;
3. Princip revizije, Hayes;
4. ACCA, Knjiga Finansijsko izvještavanje.
Hvala.
-
zovemse
#483 Re: certificirani racunovodja
pozz svima..
Ove godine sam završila ekonomiju i planirala sam, (ako budem mogla) polagati ispite za CR sad u novembru.
Jedino što me interesuje vezano je za uslov: ''uvjerenje poslodavca o najmanje dvije godine praktičkog rada ......''.
Dakle, bila sam redovan student zadnje tri godine i nisam mogla biti prijavljena, ali mogla bih ovo uvjerenje nabaviti. Sad mene interesuje, da li će neko to provjeravati, ako ja dobijem uvjerenje iako nisam radila? A najviše bi mi odgovaralo da to odma sad završim (polaganje ispita za CR), jer sam ove ispite sve položila ove godine, ba pi mi bilo lakše.
PS: imam dosta literature, kome treba neka se javi.
Ove godine sam završila ekonomiju i planirala sam, (ako budem mogla) polagati ispite za CR sad u novembru.
Jedino što me interesuje vezano je za uslov: ''uvjerenje poslodavca o najmanje dvije godine praktičkog rada ......''.
Dakle, bila sam redovan student zadnje tri godine i nisam mogla biti prijavljena, ali mogla bih ovo uvjerenje nabaviti. Sad mene interesuje, da li će neko to provjeravati, ako ja dobijem uvjerenje iako nisam radila? A najviše bi mi odgovaralo da to odma sad završim (polaganje ispita za CR), jer sam ove ispite sve položila ove godine, ba pi mi bilo lakše.
- dinoo1898
#484 Re: certificirani racunovodja
meni nije niko porvjeravao...zovemse wrote:pozz svima..
Dakle, bila sam redovan student zadnje tri godine i nisam mogla biti prijavljena, ali mogla bih ovo uvjerenje nabaviti. Sad mene interesuje, da li će neko to provjeravati, ako ja dobijem uvjerenje iako nisam radila? A najviše bi mi odgovaralo da to odma sad završim (polaganje ispita za CR), jer sam ove ispite sve položila ove godine, ba pi mi bilo lakše.![]()
-
princeza i zvijer
#485 Re: certificirani racunovodja
I mene interesuje to oko radnog staza. Moraju li biti uplaćeni porezi i doprinosi za 2.godine ?
Da li to iko provjerava?
Naime, meni ce faliti dva mjeseca od 2.godine za sljedeci ciklus, iako sam radila na crno duze vremena...
Ako ima neko da je aplicirao za polaganje bez pune 2 godine neka se javi
Da li to iko provjerava?
Naime, meni ce faliti dva mjeseca od 2.godine za sljedeci ciklus, iako sam radila na crno duze vremena...
Ako ima neko da je aplicirao za polaganje bez pune 2 godine neka se javi
-
lolol
#486 Re: certificirani racunovodja
Potvrda moze biti i volonterskog karaktera i ne provjerava se nista.
-
malena1981
#487 Re: certificirani racunovodja
jel zna neko dal se moze prijaviti samo jedan predmet (znaci ne jedan cijeli ispit) ako se izlazi prvi puta i imam zavrsen cetverogodisnji fax ekonom.?????????????????????
-
lolol
#488 Re: certificirani racunovodja
Najbolje ti je da nazoves Savez i pitas njih. Ja kako znam jedan predmet mogu izaci oni po Bolonji, a ovi po starom sistemu moraju izaci ispit koji se sastoji od dva predmeta.malena1981 wrote:jel zna neko dal se moze prijaviti samo jedan predmet (znaci ne jedan cijeli ispit) ako se izlazi prvi puta i imam zavrsen cetverogodisnji fax ekonom.?????????????????????
-
kenzo
#489 Re: certificirani racunovodja
moze li mi neko reci dokad je prijava za nas koji nismo nikad polagali i nismo clanovi saveza?
Mogu li se nekad u oktobru prijaviti za decembarske ispite?
Mogu li se nekad u oktobru prijaviti za decembarske ispite?
-
edoze1
#490 Re: certificirani racunovodja
Prati stranicu saveza,ovih dana treba izaći poziv za prijavu kanditada (šalješ potrebnu dokumentaciju),negdje u oktobru izlazi spisak kandidata koji mogu polagati,uplatiš po njihovom upustvu,i ploaganje je u novembru.
-
dise87
#491 Re: certificirani racunovodja
ima li ko tu zbirku Primjenjeni finansijski menadzment - Azra Zaimović u elektronskoj formi ili informacija gdje se moze doci do nje...unaprijed zahvalan
- dinoo1898
#492 Re: certificirani racunovodja
u biblioteci ekonomskog fakulteta u Sa.dise87 wrote:ima li ko tu zbirku Primjenjeni finansijski menadzment - Azra Zaimović u elektronskoj formi ili informacija gdje se moze doci do nje...unaprijed zahvalan
-
omerix
#493 Re: certificirani racunovodja
pošalji mi svoj mail na ppdise87 wrote:ima li ko tu zbirku Primjenjeni finansijski menadzment - Azra Zaimović u elektronskoj formi ili informacija gdje se moze doci do nje...unaprijed zahvalan
-
zovemse
#494 Re: certificirani racunovodja
A može li mi neko reći kako treba izgledati to uvjerenje o radu, jel mogu to na papiru otkucati, ispot potpis i pečat, ili treba nešto posebno, neki papir nešto? 
-
Armin2013
#495 Re: certificirani racunovodja
Otkucaš na papiru, potpiše se direktor ili drugo ovlašteno lice.zovemse wrote:A može li mi neko reći kako treba izgledati to uvjerenje o radu, jel mogu to na papiru otkucati, ispot potpis i pečat, ili treba nešto posebno, neki papir nešto?
-
C RACUNOVODJA
#496 Re: certificirani racunovodja
PRODAJEM LITERATURU ZA STICANJE ZVANJA CERTIFICIRANI RAČUNOVAĐA. LITERATURA JE VIŠE NEGO DOVOLJNA DA BI SE STEKLO TRAŽENO ZVANJE. VIŠE INFORMACIJA NA MEJL: [email protected]
-
C RACUNOVODJA
-
asmir_35153
#498 Re: certificirani racunovodja
Dal neko ima u elektronskoj formi zbirku od Azre Zaimovic za poslat, bio bih zahvalan 
-
ekseks
#499 Re: certificirani racunovodja
Posjedujem kompletan set literature koja je napravljena od strane stručnih lica i prilagođena kandidatima za polaganje ispita za Certificiranog računovođu.
Literatura uključuje sve tipove zadataka koji su se pojavljivali na ispitima u zadnjih 6 godina, sa detaljnim objašnjenjima izrade, kao i jasno razrađen kompletan teorijski dio razrađen u okviru tematskih cjelina.
Za sva ostala pitanja, kao i način preuzimanja literature, slobodno me kontaktirajte na telefon br: 061/884-232.
Literatura uključuje sve tipove zadataka koji su se pojavljivali na ispitima u zadnjih 6 godina, sa detaljnim objašnjenjima izrade, kao i jasno razrađen kompletan teorijski dio razrađen u okviru tematskih cjelina.
Za sva ostala pitanja, kao i način preuzimanja literature, slobodno me kontaktirajte na telefon br: 061/884-232.
-
omerix
#500 Van Horn
Ima li neko SLUCAJNO Van Horna Osnove finansijskog menadzmenta u elektronskoj formi, puno bi mi pomogao.