BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
semirsar

#476 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by semirsar »

taxi_driver wrote:kod nas je u svemu ona "sto bi jednostano kad moze komplikovano". :-) :-) izgleda da ce drugi mail,biti ili na live.com ili gmail.
A mozes i na ovaj http://easy.la/mail/easy/home_us.html dje sam biras sta ce ti pisati na kraju npr,
taxi,[email protected] ili taxi,driver@stavi sta hoces.la :lol:
Kenan-sa

#477 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Kenan-sa »

kakve su sanse da na Mojoj tv uvedu sport klub i sk plus? bice extra ako to uskoro uvedu,onda c ekompletirati citavu ponudu vrhunskim kanalima!
BarbaDue

#478 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by BarbaDue »

Kenan-sa wrote:kakve su sanse da na Mojoj tv uvedu sport klub i sk plus? bice extra ako to uskoro uvedu,onda c ekompletirati citavu ponudu vrhunskim kanalima!
slazem se, valjda ce neko iz telekoma ovo procitati a ja bi dodao jos i ovo, fali im recimo jedan muzicki kanal tipa VH1 ili MTV ...e to bi za mene tek bio pravi pogodak :thumbup:
Hendrix

#479 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Hendrix »

Ne znam zilog otkud ti to da MojaTv nema kvalitetu slike? Baš suprotno, svi digitalni strani kanali su perfektni, naši ovi praistorijski naravno nisu jer ne može se od loše slike koju emituju na niskoj rezoluciji napraviti čudo, izuzetak je Tv1 koja stvarno ima odličnu sliku.
Ono što ja vidim jeste da su što se tiče Moja Tv ljudi iz Telecoma mnogo fleksibilniji i stalno nešto uvode novo i mijenjaju, vidim po softveru na STB-u, ukinuli su i onaj plus paket jer očigledno prate koliko su konkurentni tako da očekujem još kanala i bolju uslugu.
A ako već nešto treba da se zamjeri, da ne bude da je sve perfektno, snimalica kanala radi još uvijek samo za BHT i meniji su mogli biti grafički puno modernije rješeni, nekako mi ova siva podloga izgleda pravo zastarjelo, mogli su malo gledati MaxTv menije.
tacna

#480 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by tacna »

Može li se koristiti MOJATV PHONE na xDSL logosofta, da li nekomoze dati konkretan odgovor.
zilog

#481 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by zilog »

Hendrix wrote:Ne znam zilog otkud ti to da MojaTv nema kvalitetu slike? Baš suprotno, svi digitalni strani kanali su perfektni, naši ovi praistorijski naravno nisu jer ne može se od loše slike koju emituju na niskoj rezoluciji napraviti čudo, izuzetak je Tv1 koja stvarno ima odličnu sliku.
Nema, kada uporedis sa istim programom na satelitskoj, SuperTV i nekim digitalnim kablovcima (ne svim). Ovo nisu samo moje rijeci, nego rijeci momka koji ima MojaTV i stari mu radi u BHT-u. Kada on priznaje meni je dosta.

Razlog je vrlo jednostavan. Svi primaju isti program sa satelita (uglavnom MPEG-2). SuperTV je identicna kopija tog signala (do u paket). BHT za MojaTV mora oboriti bitrate tog programa, da bi mu stao u ADSL (zato internet ide samo do 1 Mbps). Mada transkodiranje radi na MPEG-4, koji je efikasniji od MPEG-2, gubitak kvalitete je vidljiv.

@tacna
Ne moze. MojaTV Phone trazi istu vrstu signala, kao i xDSL. Jedino ako imas dvije linije u stanu/kuci.
tacna

#482 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by tacna »

Ok hvala.
Jolpaz

#483 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Jolpaz »

Mustafapasa wrote:Licno se ne slazem uopste sa prethodnim postovima zato sto je kod mene stanje na terenu suprotno, a evo i zasto:

* MojaTV kao koncepcijsko rjesenje je odlicno zamisljen. Sjedis u kuci i gledas neki TV kanal, hoces da snimis bujrum, propustio si neku seriju/emisiju ma no problem...premotas...hoces film, imas videoteku da ne ides vani u istu, dok gledas TV hoces nesto da vidis na internetu oppp skoknes preko TV na internet, hoces radio,igrice itd itd...zvoni telefon, na TV ti se pokaze ko zove a ti odlucis hoces ustati da se javis(ako ti nije bezzicni tel :lol: )
* finansijska isplativost je višestruka sto je meni kao korisniku a i svima bitno, u jednom prethodnom postu sam napisao moj slucaj i analizu istog, a kako vidim imas ih jos dosta...

* izbor kanala je po meni zadovoljavajuci:
Image
sve navedeno uredno sada gledas i imas u okviru standardnog osnovnog paketa

Jel redovna plata u telekomu? :D

* mogucnost kupovine mobilnih/fiksnih/laptop/modema itd uredzaja na mjesecne rate

* Internet flatrate: dakle udri koliko god mozes i do kad god mozes...meni ne znaci kad skidam film sto zavrsi 10min ranije.

* telefon, samo u kuci naredis da umjesto na mobilni, zovu fiksne i udri po cijeloj bih koliko god hoces...0KM

* ta glupa NovaTV, ne znam sta je ovom narodu, kao da se sav svijet vrti oko nove TV. Glavesine noveTv su odlucile da im mi kao trziste nismo interesantni i zabranili svima signal. u prethodnom postu sam ibjavio njihovu odluku o tome tako da to nije krivica ni Telekoma i HS niti bilo cija vec njihova odluka da vas koji je toliko volite i prizeljkujete pomnoze sa nulom jer im niste bitni...

* jedva cekam NASU DOMACU TV1 :bih: i ne treba nam/mi NovaTV...mislim,gledat cu je kad budu imali neku emisiju o ljepotama ove zemlje, sevdalinkama itd onda moze, do tad SHIFT+DELITE

ako neko zeli licno da se uvjeri u ovo sto govorim, samo nek posalje pp, rado cu ga ugostiti u svojoj kuci da se sam uvjeri u sve ovo...Pola mahale sto se kaze je dolazilo kod mene da vidi, kad su ocima svojim vidjeli sta i kako rekli su, hocu i jaaaaaaaa :lol:
melihaf

#484 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by melihaf »

Ja ovu MOJA TV nikada nebih prikljucila sebi, a to bih preporucila i drugima. Moja kolegica je ima. Internet je katastrofa, lose totalno, cesto nema konekcije i presporo je. Telefon fiksni...linija cesto nije urednu u smislu da krci veza, nista nerazumijes osobu s dr. strane, zvuk kasni kao da razgovaras nekim iz Amerike i sl. Sve u svemu..grozno! :!:
kakaljin

#485 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by kakaljin »

melihaf wrote:Ja ovu MOJA TV nikada nebih prikljucila sebi, a to bih preporucila i drugima. Moja kolegica je ima. Internet je katastrofa, lose totalno, cesto nema konekcije i presporo je. Telefon fiksni...linija cesto nije urednu u smislu da krci veza, nista nerazumijes osobu s dr. strane, zvuk kasni kao da razgovaras nekim iz Amerike i sl. Sve u svemu..grozno! :!:
A mene ne interesuje internet od moje tv jer je spor, samo me interesuje kvalitet slike na kanalima i da li sve usluge imaju koje nude, da li sve rade, konkretno me interesuje da li neko moze uporediti HS sa MOJA TV u kvaliteti slike,
kurty

#486 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by kurty »

kakaljin wrote:
melihaf wrote:Ja ovu MOJA TV nikada nebih prikljucila sebi, a to bih preporucila i drugima. Moja kolegica je ima. Internet je katastrofa, lose totalno, cesto nema konekcije i presporo je. Telefon fiksni...linija cesto nije urednu u smislu da krci veza, nista nerazumijes osobu s dr. strane, zvuk kasni kao da razgovaras nekim iz Amerike i sl. Sve u svemu..grozno! :!:
A mene ne interesuje internet od moje tv jer je spor, samo me interesuje kvalitet slike na kanalima i da li sve usluge imaju koje nude, da li sve rade, konkretno me interesuje da li neko moze uporediti HS sa MOJA TV u kvaliteti slike,
kod mene i net i tv i fiskni odlicni...

:roll:
Kenan-sa

#487 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Kenan-sa »

Nije istina! ja imam Moju tv i sve je fantasticno od interneta do slike...manjak sportskh kanala je jedina mana! da bar hoce ubaciti sportklub bilo bi extra!
saraleite

#488 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by saraleite »

Uredu, ja imam jedno malo pitanjce, pa bih molila da mi odgovori neko iskusan. Naime, imam već ADSL 8G, a željela bih priključiti Moja tv phone paket, naravno uz zadržavanje ADSL paketa. Ono što mene zanima je da li će taj priključak uticati na ADSL, u smislu brzine, smetnji, da li ću morati mijenjati username zbog novog broja telefona i sl. Molim vas da mi neko odgovori. Unaprijed hvala
Hendrix

#489 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Hendrix »

U meniju TV, ima nova opcija mozaik, može se scrolati po mozaiku kanala i izabrati koji se želi gledati, nije loš fazon. :)
Motokultivator

#490 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Motokultivator »

Motokultivator wrote: No kako god, ako Bog da kad uvedem javim vam reakcije. Idem probati, drugacije ni ne znam da sta je i kako je ;)
Evo da javim stanje.

Nazalost ne postoji tehnicka mogucnost za mojaTV na dobrinji. I ne zna se kad ce postojat. Raspitivao sam se i za LOL ali i oni nesto odugovlace, pa kad ce biti pojma nemam. Nadam se nekad uskoro ili jedno ili drugo, mada ovi iz telekoma rekose da se ne nadaju previse da ce dobrinja do kraja godine biti pokrivena.
dingosp0

#491 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by dingosp0 »

raja kako se provjeri potrosnja adsl-a? ja sam iso na bht stranicu , nisamo mogo da skontam.... moze li mi ko da objasni...hvala unaprijed
kone

#492 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

dingosp0 wrote:raja kako se provjeri potrosnja adsl-a? ja sam iso na bht stranicu , nisamo mogo da skontam.... moze li mi ko da objasni...hvala unaprijed
Na toj stranici u gornjem desnom uglu imas da upises svoj username i pass koji koristis za ulaz na net.Kad ti otvori sljedecu stranicu imas na lijvoj strani i pregled potrosnje i mail itd....Nema na cemu ;-)
holowey

#493 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by holowey »

odem danas do telekoma da se raspitam oko mojatv usluge... primarni razlog je sto zelim da se rijesim sadasnje kablovske televizije...

- dobar dan
- dobar dan
- ja bih da uvedem mojatv phone po ovoj akcijskoj cijeni od 1KM...
- moze, nema problema, koji vam je broj fiksnog?
- taj i taj...
- ok, ali ovaj fiksni nije na vase ime tako da vi ne mozete dobiti mojatv po akcijskoj cijeni nego morate platiti 70KM...
- ali ja vec imam na ovom prikljucku adsl koji JESTE na moje ime...
- bez obzira, fiksni nije na vase ime, samo vlasnik fiksnog prikljucka moze imati mojatv na svoje ime
- a sta bi se desilo da uopste nemam telefonski prikljucak, da morate uvesti nove parice do mog stana?
- to bi vas isto kostalo 70KM...
- hvala lijepo, donevidjenja...

tako da vjerovatno moram preci na totaltv ili nesto tako...jbg, bio sam voljan da kabolvku od 13KM zamijenim mojatv od 25KM ali ocigledno da se telekomu vise svidja da u narednih par godine neko drugi uzima pare...meni svejedno...
kurty

#494 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by kurty »

holowey wrote:odem danas do telekoma da se raspitam oko mojatv usluge... primarni razlog je sto zelim da se rijesim sadasnje kablovske televizije...

- dobar dan
- dobar dan
- taj i taj...
- ok, ali ovaj fiksni nije na vase ime tako da vi ne mozete dobiti mojatv po akcijskoj cijeni nego morate platiti 70KM...
- bez obzira, fiksni nije na vase ime, samo vlasnik fiksnog prikljucka moze imati mojatv na svoje ime
- a sta bi se desilo da uopste nemam telefonski prikljucak, da morate uvesti nove parice do mog stana?

tako da vjerovatno moram preci na totaltv ili nesto tako...jbg, bio sam voljan da kabolvku od 13KM zamijenim mojatv od 25KM ali ocigledno da se telekomu vise svidja da u narednih par godine neko drugi uzima pare...meni svejedno...
idi na salter i nemoj spominjati MojaTV... reci da zelis jednostavno promjeniti "vlasnika" broja i to ce te kostati 13KM... kad ti to odrade, nazovi 1444 i opet kreni sa :

- dobar dan
- dobar dan
iceman2010

#495 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by iceman2010 »

saraleite wrote:Uredu, ja imam jedno malo pitanjce, pa bih molila da mi odgovori neko iskusan. Naime, imam već ADSL 8G, a željela bih priključiti Moja tv phone paket, naravno uz zadržavanje ADSL paketa. Ono što mene zanima je da li će taj priključak uticati na ADSL, u smislu brzine, smetnji, da li ću morati mijenjati username zbog novog broja telefona i sl. Molim vas da mi neko odgovori. Unaprijed hvala
Zavisi kakva ti je parica. Nece ti ni uvesti mojaTV ako ne postoji tehnicka mogucnost. Ako vec imas ADSL onda ce ti oni ispitati tehnicku mogucnost jako brzo bez da dolaze kod tebe (ovo se radi sa centrale). Ako karakteristike parice dozvoljavaju uvesce ti mojaTV phone i to nikako nece uticati na ADSL koji vec imas. Ne moras mijenjati username.
Hendrix

#496 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Hendrix »

holowey wrote:odem danas do telekoma da se raspitam oko mojatv usluge... primarni razlog je sto zelim da se rijesim sadasnje kablovske televizije...

- dobar dan
- dobar dan
- taj i taj...

Ova taksa je ukinuta a ta na šalteru nema pojma o tome, standardno za Telecom, meni su isto tražili 70KM ali sam se žalio i išao u zgradu njihovu do pravne službe gdje mi je rečeno da to ne važi više, tako da sam platio 10KM priključenje. Nazovi tehničku podršku MojaTv i pitaj tamo, sigurno je ukinuto to a na šalterima i dalje uzimaju naravno jer mogu ako čovjek ne zna.
holowey

#497 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by holowey »

kurty wrote:

- dobar dan
- dobar dan
- taj i taj...

idi na salter i nemoj spominjati MojaTV... reci da zelis jednostavno promjeniti "vlasnika" broja i to ce te kostati 13KM... kad ti to odrade, nazovi 1444 i opet kreni sa :

- dobar dan
- dobar dan
hvala na savjetu, ali nisam siguran da bi se gazdarica slozila sa promjenom vlasnika njenog broja :lol:
holowey

#498 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by holowey »

Hendrix wrote:

- dobar dan
- dobar dan
- taj i taj...

Ova taksa je ukinuta a ta na šalteru nema pojma o tome, standardno za Telecom, meni su isto tražili 70KM ali sam se žalio i išao u zgradu njihovu do pravne službe gdje mi je rečeno da to ne važi više, tako da sam platio 10KM priključenje. Nazovi tehničku podršku MojaTv i pitaj tamo, sigurno je ukinuto to a na šalterima i dalje uzimaju naravno jer mogu ako čovjek ne zna.
oki, tnx za informaciju...otici cu u drugu njihovu poslovnicu da pokusam isto...
BABOcool

#499 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by BABOcool »

Vidim razlicita misljenja na forumu sto se tice moja TV. Ja sam istu prikljucio prije mjesec dana i kao sto neko rece u prethodnom postu, kvalitet slike je za 2 klase bolji od odsalih operatera. Recimo, koristio sam Elob dugo vremena i svako malo se desi da slika zastopa odnosno nema je. Kod moja TV je slučaj da slika zastopa na sekund a kod eloba na 2/3 sata pa cak i vise.

Telefon odlicno radi i nikakvih problema nisam imao do sad, znaci ne kasni zvuk, ne krci... sve za 10.

Sto se tice interneta, konekcija ne puca, download odlican, mislio sam da ce biti puno lošiji jer sam prije imao paket 20 G gdje je bila brzina 4 puta veca, ali ne primeti se neki veci pad u odnosu na prije.

Mozda je to sve do linije jer je u ulici prije par godina uradjena nova centrala. Ali za sad je sve perfektno.

Mozda mala zamjerka na HD kanale jer ih jos uvijek nisu pustili ali hajde oprosteno jer su sve bolji i bolji iz dana u dan.

(Cuo sam da uskoro ubacaju nove kanale, nesto se prica o NOVA TV, RTL (Hrvatski) i sportklub, ako to uvedu onda su definitivno 2 koraka ispred ostalih operatera)
doktor78

#500 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by doktor78 »

@Babocool:
Koliko si cekao na prikljucak, tj, koliko vremena je proslo od tvoje prijave do instalacije?
Locked