Njemačka - Engleska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Van Halen

#476 Re: Njemačka - Engleska

Post by Van Halen »

Alles gut alles gut!!! Poserem im se na kraljicu. Švabe su gospoda za njih.
ratata

#477 Re: Njemačka - Engleska

Post by ratata »

svaka cast Njemackoj , bez obzira na onaj cist gol Engleza koji nije priznat, Njemci su definitivno bili bolji
todd_smith

#478 Re: Njemačka - Engleska

Post by todd_smith »

cyprus wrote:
todd_smith wrote:
cyprus wrote:Poništeni gol je direktno uticao na tok utakmice... znači, ko zna šta bi bilo dalje :oops: . Švabama želim sve najgore protiv Argentine :!: To će biti prva utakmica Argentine za vrijeme mog života u kojoj ću navijat za nju :)
kako? Engleska je pocela dobro, cak je i precku pogodila...nakon treceg gola su prestali da igraju
Lijepo. Potpuno bi drugačije drugo poluvrijeme izgledalo da se krenulo sa nule, čak bi Englezi imali i psihološku prednost zbog povratka u utakmicu. Ovako su morali ganjat izjednačenje sa mnogo riskantnijom igrom, uslijed čega je stigao treći pa četvrti gol. Krađa!
cek malo, da su oni neki tim 2-1 nije neki problem...pricamo o timu koji vrijedi vise od 200 miliona

Njemacka je tim sa malo iskustva, skoro pola tima su tek dosli iz U-21 repke, i onako ih razvlace po terenu? Jedan Ozil, Lamparda i Gerrarda onako prebacuje sa jedne strane terena na drugu??

Pogledaj malo...

prvo poluvrijeme:

sansa za Ozila

1-0

sansa za Klosea

2-0

opet sansa za Klosea

2-1

2-2 ali ponisteno

znaci vratili se u igru

drugo poluvrijeme

Lampard pogadja precku...znaci igraju bolje, zele pobijediti

3-1

Engleska prestaje igrati

4-1
..........

Da li Njemacka kriva zbog sudija? Ne, oni su lahko mogli reci...uh evo ga 2-2 hajd` mozemo odustati, dobit` ce nas..ali nastavili igrati i zabili 4 gola

Tolika snaga Engleske i Upson im zabije jedini gol? Ma daj, uozbilji se...od prve utakmice pokazali su da su odron od ekipe

Jebeni Alzir im izvukao bod...i ako mislis da je sve u svemu u toku 90 minuta Engleska zasluzila pobjedu onda se zapitaj kakvu si ti utakmicu zaista gledao :-)
Šibicar

#479 Re: Njemačka - Engleska

Post by Šibicar »

Sve što treba je barem pokušati biti realan,i sve će vam se samo kazati.

Njemačka je nadigrala Englesku u svim segmentima igre!

End of story!
mikelandjelo

#480 Re: Njemačka - Engleska

Post by mikelandjelo »

cyprus wrote:
todd_smith wrote:
cyprus wrote:Poništeni gol je direktno uticao na tok utakmice... znači, ko zna šta bi bilo dalje :oops: . Švabama želim sve najgore protiv Argentine :!: To će biti prva utakmica Argentine za vrijeme mog života u kojoj ću navijat za nju :)
kako? Engleska je pocela dobro, cak je i precku pogodila...nakon treceg gola su prestali da igraju
Lijepo. Potpuno bi drugačije drugo poluvrijeme izgledalo da se krenulo sa nule, čak bi Englezi imali i psihološku prednost zbog povratka u utakmicu. Ovako su morali ganjat izjednačenje sa mnogo riskantnijom igrom, uslijed čega je stigao treći pa četvrti gol. Krađa!
apsolutna kradja!!
englezi su morali krenuti na sve ili nista i onda su primili 3 i 4 gol iz kontre.
sve da su njemci ovde pobjedili 10-1 ova pobjeda je ne zasluzena zbog ne priznatog gola koji je direktno odlucivao utakmicu
Cyrax

#481 Re: Njemačka - Engleska

Post by Cyrax »

Razvalile ih Svabe danas ko Blitzkriegom '40 8-)
GOLFER

#482 Re: Njemačka - Engleska

Post by GOLFER »

mikelandjelo wrote:
cyprus wrote: Lijepo. Potpuno bi drugačije drugo poluvrijeme izgledalo da se krenulo sa nule, čak bi Englezi imali i psihološku prednost zbog povratka u utakmicu. Ovako su morali ganjat izjednačenje sa mnogo riskantnijom igrom, uslijed čega je stigao treći pa četvrti gol. Krađa!
apsolutna kradja!!
englezi su morali krenuti na sve ili nista i onda su primili 3 i 4 gol iz kontre.
sve da su njemci ovde pobjedili 10-1 ova pobjeda je ne zasluzena zbog ne priznatog gola koji je direktno odlucivao utakmicu

evo da copy...

Hajmo realno, jeste bio gol, ali da li su sudije mogle to vidjeti. Ali molim posteno da razmislimo a ne supljake bacati. Gol je postignut iz napada i u trenutk suta svi njemacki igraci su bili izvan granice sesnesterca, dakle pomocni sudija (MAHAC) je bio na liniji minimum 17-18 metara udaljen od korner zastavice. Dakle ako povcemo pravu od mjesta gdje je sudija (mahac) do lopte iz linije ima sigurno vise od 35 metara, uz to lopta je bila iza golmanovih ledja i on to jednostavno nije mogao vidjeti. A posto to nije vidio onda je neozbiljno ocekivati da PRIHVATI gol koji nije vidio zar ne? Nije valjda da vi mislite da je uredu da sudija priznaje go koji nije (iz nekih razloga) vidio
Sta je sa Glavnim sudijom, njega nisam dobro upratio, ali isto tako posto je bio napad glavni sudija je bio Iza svih onih igraca + golman izakojeg je bila lopta, tako da on posebno nije mogao da vidi ovo, a u ovim situacijama se glavni oslanja na pomocnog, tako da glavni jednostavno ni po kojem osnovu nije mogao priznati gol, koji nije vidio. Stvari su jednostavne.

A sada kosa mi se na glavi dize kada komentator prica kako je prvi gol njemaca bio ofsajd, pa konju komentatoru, kad vec prenosis fudbal nauci pravila (isto vazi i za rezisera prenosa) nema ofsajda kada je golmanska lopta koju golman ispcava isto tako nema ofsajda iz auta ni iz kornera...

Sto se tice nekih spravica, ponovljenih snimaka za sudiju itd... nisam za to, fudbal je ljudska igra, gdje svi grijese i igraci i sudije i tako treba da bude. NAravno greske sudija (posebno namjerne) treba strogo kaznjavati (kao i nesportska ponasanja igraca) ali netreba nista mjenjati.

i da iskreno Njemacka je bila zaista bolja i zasluzeno prosla dalje!
-Paja

#483 Re: Njemačka - Engleska

Post by -Paja »

Engleska je bila bolja i zasluzila je pobjedu ali po nalogu Fife i Uefe sudije su Njemacku pogurale dalje!
Cyrax

#484 Re: Njemačka - Engleska

Post by Cyrax »

Baltazar_khan wrote:Jest da sam navijao za Englesku, ali me fascinira Njemačka disciplina. Svaka im čast na pruženoj igri, onaj prvi gol je prava majstorija u 2 poteza. Ako se ko sjeća derbija Željo - Sarajevo, nešto slično su uradili Alaim i Matija Matko, kao sad Neuer i Klose. Najbolje se toga sjećaju navijači tima sa grbavice :mrgreen:
Ti si bolesno opsjednut Zeljom ali bas :-)
fosil

#485 Re: Njemačka - Engleska

Post by fosil »

Bez obzira na go koji im nije priznat, Englezi bi izgubili. Ne znam na osnovu cega su se nadali osvajanju Mundijala. Da nije mozda strasna odbrana koja ima samo jedno zajednicko, a to je da se deru "fuck" poslije svake greske. Citavo prvenstvo su igrali ho-ruk taktiku. Niko ni skim. Ma bjaaaaaaaazi. Jedina nada i je da ih SAF preuzme, sto znaci there is no future in England's dreaming...
Bušman

#486 Re: Njemačka - Engleska

Post by Bušman »

Cemu prica o tome kakav je utjecaj imao ponisteni gol? Pricate o nekom direktnom utjecaju - sta je direktan utjecaj? Englezi prestali igrati? Koliko znam i nastavili su dobro igrati. I da su dali gol za 2:2 (priznat) mozda bi oni pregazili Svabe... Glupo je uopce pricati o tome.
A da je utakmica bila dobra, ako ne i najbolja na prvenstu, niko ni da spomene :D
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#487 Re: Njemačka - Engleska

Post by bordo gandalf »

Baltazar_khan wrote:Jest da sam navijao za Englesku, ali me fascinira Njemačka disciplina. Svaka im čast na pruženoj igri, onaj prvi gol je prava majstorija u 2 poteza. Ako se ko sjeća derbija Željo - Sarajevo, nešto slično su uradili Alaim i Matija Matko....
slatko je slatko kad ga stavi matko :D
ratata

#488 Re: Njemačka - Engleska

Post by ratata »

-Paja wrote:Engleska je bila bolja i zasluzila je pobjedu ali po nalogu Fife i Uefe sudije su Njemacku pogurale dalje!
podsjecas me na lika koji ti je na avataru, i kad izgubi sa tri razlike tvrdi da je bio bolji :lol:
Šibicar

#489 Re: Njemačka - Engleska

Post by Šibicar »

don_emir wrote:
Baltazar_khan wrote:Jest da sam navijao za Englesku, ali me fascinira Njemačka disciplina. Svaka im čast na pruženoj igri, onaj prvi gol je prava majstorija u 2 poteza. Ako se ko sjeća derbija Željo - Sarajevo, nešto slično su uradili Alaim i Matija Matko....
To ti iz iskustva. :mrgreen:
2407

#490 Re: Njemačka - Engleska

Post by 2407 »

Bolje da su se ugledali na talijane. Do sada su isti prebolili ispad, i nisu gajili lazne iluzije :razz:
Jel samo ja imam dojam ili je fakat ova reprezentacija Engleske jedna velika truba ili vuvuzela? :oops:
-Paja

#491 Re: Njemačka - Engleska

Post by -Paja »

ratata wrote:
-Paja wrote:Engleska je bila bolja i zasluzila je pobjedu ali po nalogu Fife i Uefe sudije su Njemacku pogurale dalje!
podsjecas me na lika koji ti je na avataru, i kad izgubi sa tri razlike tvrdi da je bio bolji :lol:
A tvoj avatar mene podsjeca na klub kojeg je ovaj covjek sa mog avatara pregazio i ponizio nasred njihovog kokosinjca od stadiona!
-danTe-

#492 Re: Njemačka - Engleska

Post by -danTe- »

rooney :lol: :lol: :lol:
capello :lol: :lol: :lol: :lol:
engleska :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#493 Re: Njemačka - Engleska

Post by bordo gandalf »

Šibicar wrote:
don_emir wrote:
...najbolje znaju manijaci :dance:
Jack Be Nimble

#494 Re: Njemačka - Engleska

Post by Jack Be Nimble »

Napokon se Svabe osvetile za 66' :D

Nema veze sto je gol ponisten, Englezi su usli u drugo poluvrijeme sa uvjerenjem da mogu postici taj drugi gol i Njemci su ih pustili nekih prvih 10-15 minuta, ali nista. Citava engleski napad se svodio na par dodavanja na sredini i duga lopta pa sta bude ili par dodavanja na sredini dobaci Lampardu pa neka je on onda gruha pa sta bude. Englezi su pateticno losi bili, ne samo u ovoj utakmici, nego u prve tri. Ipak sam davao prednost Englezima, jer jebiga igraju protiv Njemacke, zadnja sansa Lampardu i Gerardu da uzmu titulu, Nijemci mladi pa kontao iskustvo vs. mladost da ce prevaliti. Medjutim Nijemci su ih oderali!
2407

#495 Re: Njemačka - Engleska

Post by 2407 »

Razumno zboris kao i uvijek :mrgreen:
Bušman

#496 Re: Njemačka - Engleska

Post by Bušman »

Cyrax wrote:Razvalile ih Svabe danas ko Blitzkriegom '40 8-)
Hmm, zar jesu? Mislim na ovaj dio sa Blitzkriegom :D :D
mikelandjelo

#497 Re: Njemačka - Engleska

Post by mikelandjelo »

-Paja wrote:
ratata wrote:
A tvoj avatar mene podsjeca na klub kojeg je ovaj covjek sa mog avatara pregazio i ponizio nasred njihovog kokosinjca od stadiona!
:lol: :lol: :thumbup:
Engleska je bila daleko bolja!
Šibicar

#498 Re: Njemačka - Engleska

Post by Šibicar »

don_emir wrote:
Šibicar wrote:
don_emir wrote: slatko je slatko kad ga stavi matko :D
...najbolje znaju manijaci :dance:
Pardon,niko od Manijaka nije rekao da je slatko kad ga stavi Matko,samo si ti to tvrdio. :mrgreen:
Baltazar_khan

#499 Re: Njemačka - Engleska

Post by Baltazar_khan »

Cyrax wrote:
Baltazar_khan wrote:Jest da sam navijao za Englesku, ali me fascinira Njemačka disciplina. Svaka im čast na pruženoj igri, onaj prvi gol je prava majstorija u 2 poteza. Ako se ko sjeća derbija Željo - Sarajevo, nešto slično su uradili Alaim i Matija Matko, kao sad Neuer i Klose. Najbolje se toga sjećaju navijači tima sa grbavice :mrgreen:
Ti si bolesno opsjednut Zeljom ali bas :-)
Pa gotovo ista akcija, golman ispucava loptu, istureni napadač dolazi do nje uz naguravanje sa odbranom protivnika, i zabija gol, ne znam šta ti nije jasno ;-)
pirmin

#500 Re: Njemačka - Engleska

Post by pirmin »

Pape, zamandali temu...sve mi vise zao ovih luzera :lol: :lol: :lol:
Locked