ev gledam, svako malo u srbiji ima malih... dok se zagriju, pa onda veci ideplain vanilla wrote:veceras izgleda jos ne ljulja
Zemljotres maloprije..
- Cholina_Lokica
#476 Re: Zemljotres maloprije..
- terra_incognita
#477 Re: Zemljotres maloprije..
najgore je na samom kraju kada se zidne plocice pocnu odvajati sa zida 
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#478 Re: Zemljotres maloprije..
Najmanje 100 povrijeđenih u zemljotresu
Potres jačine 4,9 stepeni po Richteru pogodio je u subotu zapadni dio Irana, a najmanje 100 osoba je povređeno, izvjestila je iranska državna televizija.
Potres se dogodio u 7.22 sati po lokalnom vremenu (4 sata i osam minuta po srednjoevropskom), a pričinjena je šteta na stambenim zgradama.

Potres jačine 4,9 stepeni po Richteru pogodio je u subotu zapadni dio Irana, a najmanje 100 osoba je povređeno, izvjestila je iranska državna televizija.
Potres se dogodio u 7.22 sati po lokalnom vremenu (4 sata i osam minuta po srednjoevropskom), a pričinjena je šteta na stambenim zgradama.
- poznanik
#479 Re: Zemljotres maloprije..
Ako naša država očekuje pomoć susjeda, da li je bar uputila ikakvu pomoć Srbiji i gradu Kraljevu za ublažavanje posljedica zemljotresa i saniranje nastale štete, makar simboličnu?poznanik wrote:Naša država je nenadjebiva![]()
Država obećava:
Bude li razornog zemljotresa čekat ćemo pomoć susjeda
...u slučajevima katastrofe većih razmjera, zemlja pogođena prirodnom katastrofom, očekuje pomoć zemalja u okruženju, pogotovo u spašavanju ljudi i saniranju posljedica zemljotresa. Upravo zbog toga, BiH je sa susjednim zemljama potpisala niz sporazuma o pomoću u slučaju katastrofa...
http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/clanak/101104083
Glasnogovornica nije rekla od koga da očekujemo pomoć ako slučajno zemljotres pređe granicu (ilegalno), pa i kod susjeda načini kakvu štetu...katastrofalnu možda
Da li je neko zvaničan iz BiH uputio saučešće za dvoje poginulih ili nesreća treba da odnese hiljade žrtava pa da se neko sjeti izraza žaljenja?
Dobrosusjedski odnosi...
- terra_incognita
#480 Re: Zemljotres maloprije..
Niko nije osjetio sinoć nekad, iza pola dva ???
- plain vanilla
#481 Re: Zemljotres maloprije..
nije bilo nigdje u medijima o tome, kao sto vidis pratila sam zemljotrese
nemamo mi tu kulturu
ima jedan stari vic
u jednom selu umirao narod, i ljudi sta ce, odu hodzi, kao najpametnijem
-hodza, pomije svijeta
a hodza na to- ma nece pomrijet, to mrljuca pomalo
i dalje narod masovno umire, oni opet hodzi, a hodza-ma neka, ije nista, samo mrljuca
e kad je doslo do hodzine kuce, poce hoda vikati-narode, pomrije svijet
e tako i ovo, ako nije u nasoj avliji, nije se ni dogodilo
a sto se tice spasavanja i pomoci, ne brini, sve ce nas @NightSkyWalker spasiti
nemamo mi tu kulturu
ima jedan stari vic
u jednom selu umirao narod, i ljudi sta ce, odu hodzi, kao najpametnijem
-hodza, pomije svijeta
a hodza na to- ma nece pomrijet, to mrljuca pomalo
i dalje narod masovno umire, oni opet hodzi, a hodza-ma neka, ije nista, samo mrljuca
e kad je doslo do hodzine kuce, poce hoda vikati-narode, pomrije svijet
e tako i ovo, ako nije u nasoj avliji, nije se ni dogodilo
a sto se tice spasavanja i pomoci, ne brini, sve ce nas @NightSkyWalker spasiti
- BSn
#482 Re: Zemljotres maloprije..
jesam ja, al' ja kont'o to do mene. Onako blago-masazno je drmuckalo.terra_incognita wrote:Niko nije osjetio sinoć nekad, iza pola dva ???
-
StupskaBitanga
#483 Re: Zemljotres maloprije..
ma najluđe bi bilo malo jaci zemljotres u SA pa kad pocne padati Avaz, importanne i slične gradjevine koje su toliko nestabilne dda je to nevjerovatno
a čitao sam jedno predskazanje u kojem stoji da će Sarajevo biti zatrpano tj da će se sručiti sva brda
a čitao sam jedno predskazanje u kojem stoji da će Sarajevo biti zatrpano tj da će se sručiti sva brda
-
Ripicipi
#484 Re: Zemljotres maloprije..
Ti znas da su nestabilne??StupskaBitanga wrote:ma najluđe bi bilo malo jaci zemljotres u SA pa kad pocne padati Avaz, importanne i slične gradjevine koje su toliko nestabilne dda je to nevjerovatno
Isto kao kada je neko na forumu napisao da su se Momo i Uzeir nageli zbog Alte, pa su ih, zamislite, vracali
- Sunrise00
#485 Re: Zemljotres maloprije..
Ja se cula sa svojima preksinoc
nisu osjetili nijedan zemljotres

-
breuer
#486 Re: Zemljotres maloprije..
StupskaBitanga wrote:ma najluđe bi bilo malo jaci zemljotres u SA pa kad pocne padati Avaz, importanne i slične gradjevine koje su toliko nestabilne dda je to nevjerovatno
- BSn
#487 Re: Zemljotres maloprije..
Pa, ne treba ti predskazanje. Jos su Austrougari skontali da je desna obala Miljacke "klizava". Umjesto sume cije bi korijenje koliko-toliko cuvalo zemlju na padinama oko Sarajeva, nikla su naselja poput B. Potoka, B. Potoka i tsl. To su kuce haman na vodi, a ne na zemlji. Sad zamsili jaci potres koji unistava i gradjevine u ravnici, sta radi sa zemljom koja ionako sama po sebi tezi da sklizne.
-
StupskaBitanga
#488 Re: Zemljotres maloprije..
ne želim ni zamisliti šta bi se desilo to bi bila nacionalna katastrofaBSn wrote:Pa, ne treba ti predskazanje. Jos su Austrougari skontali da je desna obala Miljacke "klizava". Umjesto sume cije bi korijenje koliko-toliko cuvalo zemlju na padinama oko Sarajeva, nikla su naselja poput B. Potoka, B. Potoka i tsl. To su kuce haman na vodi, a ne na zemlji. Sad zamsili jaci potres koji unistava i gradjevine u ravnici, sta radi sa zemljom koja ionako sama po sebi tezi da sklizne.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#489 Re: Zemljotres maloprije..
a čuj šta, dokopali bi se ljudi asvaltaStupskaBitanga wrote:ne želim ni zamisliti šta bi se desilo to bi bila nacionalna katastrofaBSn wrote:Pa, ne treba ti predskazanje. Jos su Austrougari skontali da je desna obala Miljacke "klizava". Umjesto sume cije bi korijenje koliko-toliko cuvalo zemlju na padinama oko Sarajeva, nikla su naselja poput B. Potoka, B. Potoka i tsl. To su kuce haman na vodi, a ne na zemlji. Sad zamsili jaci potres koji unistava i gradjevine u ravnici, sta radi sa zemljom koja ionako sama po sebi tezi da sklizne.
- terra_incognita
#490 Re: Zemljotres maloprije..
To su još i turci znali, gdje oni nisu gradili-tu i nije trebalo ni šupu postaviti.BSn wrote:Pa, ne treba ti predskazanje. Jos su Austrougari skontali da je desna obala Miljacke "klizava". Umjesto sume cije bi korijenje koliko-toliko cuvalo zemlju na padinama oko Sarajeva, nikla su naselja poput B. Potoka, B. Potoka i tsl. To su kuce haman na vodi, a ne na zemlji. Sad zamsili jaci potres koji unistava i gradjevine u ravnici, sta radi sa zemljom koja ionako sama po sebi tezi da sklizne.
- plain vanilla
#491 Re: Zemljotres maloprije..
ljuljal sta veceras
vise me strah kad ne ljulja, sve nesto cekam
-
sorei
#492 Re: Zemljotres maloprije..
plain vanilla wrote:ljuljal sta veceras![]()
meni dosadno..bash mi bilo interesantno, mislim ono pidzamica i otpor zemljotresu
- plain vanilla
#493 Re: Zemljotres maloprije..
vdivna wrote:plain vanilla wrote:ljuljal sta veceras![]()
meni dosadno..bash mi bilo interesantno, mislim ono pidzamica i otpor zemljotresu
- poznanik
#494 Re: Zemljotres maloprije..
Kako su mogli prepoznati gradska trusna područja?terra_incognita wrote:To su još i turci znali, gdje oni nisu gradili-tu i nije trebalo ni šupu postaviti.BSn wrote:Pa, ne treba ti predskazanje. Jos su Austrougari skontali da je desna obala Miljacke "klizava". Umjesto sume cije bi korijenje koliko-toliko cuvalo zemlju na padinama oko Sarajeva, nikla su naselja poput B. Potoka, B. Potoka i tsl. To su kuce haman na vodi, a ne na zemlji. Sad zamsili jaci potres koji unistava i gradjevine u ravnici, sta radi sa zemljom koja ionako sama po sebi tezi da sklizne.
- terra_incognita
#495 Re: Zemljotres maloprije..
Mislim općenito, ne vjerujem da postoje "gradska trusna područja". Mislim na klizišta i to. Ili mjesta kao Hrasno, gdje je voda na metar.
Recimo, prof nam je pričala da su stavljali 4 kamena na 4 ćoška na kojima je trebala biti kuća i nakon 14 dana, ako na kamenu nema lišaja, baja i to- ne valja tlo. Moguće da su imali još metoda.
Recimo, prof nam je pričala da su stavljali 4 kamena na 4 ćoška na kojima je trebala biti kuća i nakon 14 dana, ako na kamenu nema lišaja, baja i to- ne valja tlo. Moguće da su imali još metoda.
-
mig
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#497 Re: Zemljotres maloprije..
Ko ono rece ovdje prije nekoliko noci da nam je Albanija jedina nada?mig wrote:http://www.sarajevo-x.com/svijet/regija ... #komentari
Snažan zemljotres zatresao Albaniju
- plain vanilla
#498 Re: Zemljotres maloprije..
taman se opustim...
-
mig
- astrid
#500 Re: Zemljotres maloprije..
ladyblue18 wrote:Ko ono rece ovdje prije nekoliko noci da nam je Albanija jedina nada? :mig wrote:http://www.sarajevo-x.com/svijet/regija ... #komentari
Snažan zemljotres zatresao Albaniju![]()