Na facebooku samo, šalim se, nemam.kamen spoticanja wrote:imas li neku sliku tog zuba?hali gali halid wrote:Na kecu mi se donji dio zuba istanjio i postao je providan cijelom širinom, i primijetio sam da mi i drugi kec u cosku do tog zuba postaje providan i tanji se, do čega je to, i može li se to popraviti?
Virtualna stomatološka ordinacija
Moderator: anex
-
hali gali halid
#476 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
- newklear
#477 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
VenomousV wrote:cika zubo, jeste vi u sarajevu?
nisam dugo isla vasim kolegama a nesto mi vi fino djelujete pa bih kod vas
ketronsd1 wrote:Pozzzz!
Neki dobar stomatolog-hirurg u Zenici ili vise njih???
Unaprijed hvala!
Hajmo trkom u zenicu u kamena
- kamen spoticanja
#478 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
pozdravsemlaca wrote:Jutro forumaši i čika zubo naravno,
jučer ja odem na prijegled (zubi su mi naizled svi zdravi, čitavi) pa idem onako formalno da vidim jel' sve ok dok se ne nakanim da stavim fiksni aparat. Eh jučer mi teta stomatolog nađe 4 zuba s nakim karjesom (ja ga nikad vidjela nisam), hajd reko ok popravi odmah dva, hoćeš anesteziju ma jok rekoh malo je to i tako i bi. Sad me zanima u kom stadiju treba biti karjes da bi ga mi golim okom primjetili. Inače puno pažnje posvećujem zubima, tako da 4 zuba nisu malo.
Imam još jedno pitanje, na jednom zubu imam dvije plombe. Jedna rađena 1997., druga 2008. godine. Na pola zuba je sjajna (ona ko metalna), na pola bijela plomba. Zanima me može li se to nakako spojiti i sve zamaskirati bijelom bojom, zub je inače vitalan, ako vam to šta znači.
1.caries moze biti ogromnih dimenzija a da ti uopste ne budes svjesna da postoji...inace ta prica bio/nije bio caries je stara koliko i stomatologija i nije moguce znati da li je intervencija opravdana ili ne...ostaje ti da vjerujes stomatologu...mada sam ja siguran da vecina kolega radi savjesno i posteno svoj posao...
2.ako zelis bijelu plombu jednostavno je zamjenis...mada ja licno nisam pristalica mjenjanja plombi radi estetskih razloga...radim samo ako pacijent insistira
- kamen spoticanja
#479 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
ja radim u zenici...ako ti nije daleko bujrumVenomousV wrote:cika zubo, jeste vi u sarajevu?
- kamen spoticanja
#480 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
sta je u pitanju...ako mogu pomoci bujrum?ketronsd1 wrote:Pozzzz!
Unaprijed hvala!
- kamen spoticanja
#481 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
redovne kontrole svakih 6 mjeseci...i bice sve oksemlaca wrote:kamen spoticanja wrote:pozdravsemlaca wrote:Jutro forumaši i čika zubo naravno,
jučer ja odem na prijegled (zubi su mi naizled svi zdravi, čitavi) pa idem onako formalno da vidim jel' sve ok dok se ne nakanim da stavim fiksni aparat. Eh jučer mi teta stomatolog nađe 4 zuba s nakim karjesom (ja ga nikad vidjela nisam), hajd reko ok popravi odmah dva, hoćeš anesteziju ma jok rekoh malo je to i tako i bi. Sad me zanima u kom stadiju treba biti karjes da bi ga mi golim okom primjetili. Inače puno pažnje posvećujem zubima, tako da 4 zuba nisu malo.
Imam još jedno pitanje, na jednom zubu imam dvije plombe. Jedna rađena 1997., druga 2008. godine. Na pola zuba je sjajna (ona ko metalna), na pola bijela plomba. Zanima me može li se to nakako spojiti i sve zamaskirati bijelom bojom, zub je inače vitalan, ako vam to šta znači.
1.caries moze biti ogromnih dimenzija a da ti uopste ne budes svjesna da postoji...inace ta prica bio/nije bio caries je stara koliko i stomatologija i nije moguce znati da li je intervencija opravdana ili ne...ostaje ti da vjerujes stomatologu...mada sam ja siguran da vecina kolega radi savjesno i posteno svoj posao...
2.ako zelis bijelu plombu jednostavno je zamjenis...mada ja licno nisam pristalica mjenjanja plombi radi estetskih razloga...radim samo ako pacijent insistira
E hvala, plombu nisam ni mislila mjenjati, nego pitam da li je moguće samo ih spojiti, ponekad imam osjećaj da mi između dvije ima sekundica šupljine (možda je to samo moja opsesija) i htjela bi ako se mogu obje 'prekriti' bijelim slojem, samim tim nebi sumnjala da ima šupljina između, a imala bi onda i sve zube bijele.
Inače volim posjete stomatolozima, i naravno da vjerujem jer niko nije lud bezveze bušiti zdrav zub. Zanimalo me je čisto onako,. Usput, koliko često treba ići stomatologu ako je sve ok?
-
ketronsd1
#482 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
Vadjenje zuba i cista do istog.Pa onda naravno dalje.U pitanju je donja vilica.Poslije ovog prvog koraka,savjet sta i kako dalje.?Stanje je prilicno losekamen spoticanja wrote:sta je u pitanju...ako mogu pomoci bujrum?ketronsd1 wrote:Pozzzz!
Unaprijed hvala!
- kamen spoticanja
#483 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
ne treba ti za to hirurg...mada mozes otici...za ostalo ti ipak treba pregled...pa naletiketronsd1 wrote:Vadjenje zuba i cista do istog.Pa onda naravno dalje.U pitanju je donja vilica.Poslije ovog prvog koraka,savjet sta i kako dalje.?Stanje je prilicno losekamen spoticanja wrote:sta je u pitanju...ako mogu pomoci bujrum?ketronsd1 wrote:Pozzzz!
Unaprijed hvala!hebga strah
-
zemo_online
#484 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
kamen spoticanja wrote:ja radim u zenici...ako ti nije daleko bujrumVenomousV wrote:cika zubo, jeste vi u sarajevu?
kakve su cijene??
- kamen spoticanja
#485 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
prihvatljive,usudio bih se recitest01 wrote:kamen spoticanja wrote:ja radim u zenici...ako ti nije daleko bujrumVenomousV wrote:cika zubo, jeste vi u sarajevu?
kakve su cijene??
-
zemo_online
#486 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
pitam ja zubarku koje plombe stavlja,kaze ona svicarske.
-
zemo_online
#487 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
[/quote]
ja radim u zenici...ako ti nije daleko bujrum
[/quote]
kakve su cijene??[/quote]
prihvatljive,usudio bih se reci
[/quote]
pa eto,da sam iz zenice,mozda bih i doso. fala za odgovore.
ja radim u zenici...ako ti nije daleko bujrum
kakve su cijene??[/quote]
prihvatljive,usudio bih se reci
pa eto,da sam iz zenice,mozda bih i doso. fala za odgovore.
- kamen spoticanja
#488 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
sve su manje vise takvetest01 wrote:pitam ja zubarku koje plombe stavlja,kaze ona svicarske.
-
zemo_online
#489 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
kamen spoticanja wrote:sve su manje vise takvetest01 wrote:pitam ja zubarku koje plombe stavlja,kaze ona svicarske.
to je ona na koju sumnjam da mi je 2 zdrava zuba popravila. cuj plombe svicarske. moze li sad ozbiljan odgovor? molim lijepo.
-
zemo_online
#490 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
jos 1 pitanje dok ste tu. vazno je.
-jedna sestica ima toliko doboku plombu i veliku da kada grizem narancu strecne me jako ponekad dok kada grizem jabuku ili kruh ili ogromnu vecinu hrane nema toga strecanja.
-znaci na narance,mandarine...
-zubarka,inace dobra ali skupa,kaze da ona tu ne moze nista napraviti. tacno??
--koliko je inace pregled kamerom ,snimak?
-jedna sestica ima toliko doboku plombu i veliku da kada grizem narancu strecne me jako ponekad dok kada grizem jabuku ili kruh ili ogromnu vecinu hrane nema toga strecanja.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#491 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
ne grizi narance i ostale agrumetest01 wrote:jos 1 pitanje dok ste tu. vazno je.
-
zemo_online
#492 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
zdravo. otkud tebe ovde? pa sta ima jarance? nestade nam zubar.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#493 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
normalno da je nestao kad ga smarashtest01 wrote:zdravo. otkud tebe ovde? pa sta ima jarance? nestade nam zubar.
-
zemo_online
#494 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
jarance,zubi su zlato.
idem spat sutra nesto ranije ustajem. laku noc i fino spavaj i nemoj opet do 3. nemoj da te opet moram opominjat.
idem spat sutra nesto ranije ustajem. laku noc i fino spavaj i nemoj opet do 3. nemoj da te opet moram opominjat.
-
manki
#495 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
A ja mislio da ću ja čika zubu smoriti s mojom protezom.

- kamen spoticanja
#496 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
ja zaista ne znam sta je doticna kolegica radila,ali je fakt da su vecina u Bosni koristenih materijala svicarsko-lihtenstajnsko-njemacko-americkog porijeklatest01 wrote:kamen spoticanja wrote:sve su manje vise takvetest01 wrote:pitam ja zubarku koje plombe stavlja,kaze ona svicarske.
to je ona na koju sumnjam da mi je 2 zdrava zuba popravila. cuj plombe svicarske. moze li sad ozbiljan odgovor? molim lijepo.
- kamen spoticanja
#497 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
volio bih da pogledam snimak tog zuba i zuba pored...pa bih ti mogao kazat...mada svaki bol u stomatologiji ima rjesenje...pa i taj na narandzutest01 wrote:jos 1 pitanje dok ste tu. vazno je.
a snimanje kamerom je sta?
dakle na sto tacno mislis? jer uglavnom koristimo rentgen kao sredstvo diagnostike...intraoralna kamera postoji ali ona uglavnom sluzi da pacijentu na ekranu pokazemo caries ili neki drugi problem...dakle ono sto stomatolog vidi a pacijent nije u mogucnosti vidjeti golim okom
e sada koliko kosta ja ne znam,ali to je jedna vrsta stomatoloskog luksuza koji se uglavnom ne naplacuje
- kamen spoticanja
#498 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
jel isparila protezamanki wrote:A ja mislio da ću ja čika zubu smoriti s mojom protezom.![]()
samo moras priznat da je ljepse nakon hidrogena
-
karabeli
#499 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
Pozzz svim forumasima.....
Stomatoloske usluge su skupe!??
Sta mislite o besplatnim uslugama(popravka,vadjenje,skidanje kamenca...)
Svi zainteresovani neka se jave na pm.
Znaci sve stomatoloske usluge potpuno besplatno na studentskim vjezbama na Stomatoloskom fakultetu u Sarajevu!!
(potrebna je samo zdravstvena knjizica-ne mora biti ovjerena, i lična karta)
Stomatoloske usluge su skupe!??
Sta mislite o besplatnim uslugama(popravka,vadjenje,skidanje kamenca...)
Svi zainteresovani neka se jave na pm.
Znaci sve stomatoloske usluge potpuno besplatno na studentskim vjezbama na Stomatoloskom fakultetu u Sarajevu!!
(potrebna je samo zdravstvena knjizica-ne mora biti ovjerena, i lična karta)
- VenomousV
#500 Re: Virtualna stomatološka ordinacija
neka hvala
jest da je to nacin da se nauci al ja ipak ne bih da mi cacka neki student sa prosjekom 6.0 koji pojma nema
(ne kazem da su svi studenti stomatologije takvi al sam ja paranoicna
)
jest da je to nacin da se nauci al ja ipak ne bih da mi cacka neki student sa prosjekom 6.0 koji pojma nema
(ne kazem da su svi studenti stomatologije takvi al sam ja paranoicna