BIH maloprodajni lanaci

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
talić

#476 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by talić »

Hajvan wrote:
talić wrote:Jutros bio u Bingu jer Konzum bezobrazno diže cijene onako hinjaka po par procenata pa se u pola godine cijene uvećaju za 10%.
Nutela 800 gr. koja je nekad bila 7 i nešto maraka je sad 10,70 KM, bronhi bonbone od 100gr. su stigle do 1,40 KM, paradontax pasta je sad 9,50 KM,..
Ali,....... nikako da se naviknem na kupovinu u Bingu jer me na ulazu dočeka umjesto mirisa voća smrad kineske odjeće i obuće. Jutros pored mene proveze radnik kolica sa praznim gajbama od mesnih proizvoda.
Strahota,..... kao da je provezao 100 mrtvih mačaka u fazi raspadanja.
Kupovinom u Bingu ćuna se suši i hoće čak da i o'pane., a žene učestalim posjetama Bingu mogu nerotinje postati :P :D
vidi se da si hajvan,
svrati do bingo trgovine u Lukovom polju u Zenici pa da se uvjeriš u navedeno.
A što se tiče te tvoje konstatacije da mogu postati nerotkinje ne bi negirao kad su u pitanju radnice koje po cijeli dan udišu ispravanja kao i radnice drugih smetljarskih trgovina kao što je FIS.
Last edited by talić on 06/05/2013 11:46, edited 1 time in total.
karanana

#477 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by karanana »

ili u bingo mostar.

i ovaj u dallasu je sasvim ok za sad.
Hajvan

#478 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by Hajvan »

talić wrote:
Hajvan wrote:
talić wrote:Jutros bio u Bingu jer Konzum bezobrazno diže cijene onako hinjaka po par procenata pa se u pola godine cijene uvećaju za 10%.
Nutela 800 gr. koja je nekad bila 7 i nešto maraka je sad 10,70 KM, bronhi bonbone od 100gr. su stigle do 1,40 KM, paradontax pasta je sad 9,50 KM,..
Ali,....... nikako da se naviknem na kupovinu u Bingu jer me na ulazu dočeka umjesto mirisa voća smrad kineske odjeće i obuće. Jutros pored mene proveze radnik kolica sa praznim gajbama od mesnih proizvoda.
Kupovinom u Bingu ćuna se suši i hoće čak da i o'pane., a žene učestalim posjetama Bingu mogu nerotinje postati :P :D
vidi se da si hajvan,
svrati do bingo trgovine u Lukovom polju u Zenici pa da se uvjeriš u navedeno.
A što se tiče te tvoje konstatacije da mogu postati nerotkinje ne bi negirao kad su u pitanju radnice koje po cijeli dan udišu ispravanja kao i radnice drugih smetljarskih trgovina kao što je FIS.

ja samoga sebe mogu nazvati kako želim!
Ovo što Vi radite se može protumačiti kao kršenje pravila ovog Foruma! :D

Tržim u Bingu i Amku...i tako će ostat' dok se kriteriji koje ja slijedim ne promjen ;)
Dakle, prdiTe u prazno :D
StupskaBitanga

#479 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by StupskaBitanga »

Maxi Delizahe pravo lose posluje kod nas
emirolini

#480 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by emirolini »

Citam i ne mogu da vjerujem u ono sto citam, gospodine po kojem osnovu vi pisete o ovim stvarima ? Odakle vama te informacije kada su stvari na trzistu potpuno drugacije. Govorite za jedan Maxi Delhaize da ce uci na trziste i pomesti konkurenciju a taj isti je na trzistu vec godinu dana i zatvara svoju radnju u Tuzli ? EBRD sigurno nece dati novac Agrokoru jer EBRD jednostavno ne zeli uslovno receno domaci lanac u EX-YU, vec pravi ravnotezu na svim trzistima, to isto radi i sa Bingom trenutno gdje je skoro dao Bingu 17 miliona Eura za nova ulaganja ( pravi balans na trzistu ) tako da ce Bingo postati jako ozbiljan igrac sa 2 hipermarketa u Sarajevu i sa MegaMallom na prostoru bivseg Strojorada koji ce imati cak mnostvo popratnih stvari pored samog prodajnog dijela.

Za prehranu i neprehranu, Bingovi objekti su puno veci nego Konzumovi prema tome prehrana / neprehrana u jednom i drugom imaju isti omjer ( po meni, za ove stvari ne postoji adekvatna analiza osim povjerljivih baza podataka iz jedne i iz druge ) ali ono sto Bingo sigurno ima je dosta domacih proizvoda + regionalnih proizvoda dok konzum ima dosta regionalnih proizvoda ( Hrvatska ) a mnogo manje domacih proizvoda.

Tako da gospodine melac, ono sto vi pisete nema veze sa realnim stanjem na trzistu. Bez uvrede.
karanana

#481 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by karanana »

a gdje je napisao da delhaiza nema kod nas?
mozda je izbriso. ne da ga ima, nego propada. ima onaj marketcic blizu merkatora u novom sarajevu i ima u lukavici veliki ali lose radi.
emirolini

#482 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by emirolini »

melac wrote:
StupskaBitanga wrote:Same ove gluposti oko podjele tržišta Konzuma i Binga je suludo jer recimo samo prisustvo Binga u Hercegovini to demantira. Objekti u Mostaru i Međugorju dokazuju da nema toga jer ljudi masovno kupuju u Bingu i posjećenost je odlična. Zašto se ovdje javno ne kaže koliko je objekata Konzum zatvorio samo u Sarajevu a Bingo sa druge strane ih otvara u sve većem broju. Konzum/Agrokor imaju generalnih problema na nivou svih zemalja a zadnje atome snage i finansijske moći uložiće u preuzimanje Mercatora a to ako propadne propada i Konzum i njegova prodaja je neminovna
A čuj postoje mjesta u BiH koja su jako zanimljiva, i svi bi se tu uvalili, jedno od tih je i Međugorje s milion turista godišnje. I da, ja ne govorim o podjeli kako je to u našim glavama podijeljena BiH. Konzum nije dugo zatvorio radnju u Sarajevu, jer sve dobro rade. Prodaja Konzuma je neminovna, samo je pitanje vremena, samo što se Bingo, Konzum i Mercator zajedno mogu prodati po višetruko većoj cijeni već pojedinačno zbog velikog udjelu u tržištu i monopola koji bi neko stekao s kupovinom ova tri lanca. S druge strane moraš znati da belgijski Delhaize će ući na naše tržište preko maxi marketa sve jače i jače, kao i Lidl, a to neće moći pratiti sadašnjim snagama ni Konzum, ni Bingo a ni Mercator. Ono što odugovlači njihov jači ulazak je naše nestabilno političko i gospodarsko stanje, ali takvo stanje ne odgovara ni postojećim lancima.
Agrokor ako bude preuzimao Mecator, će dobiti veliki dio para od EBRD-a i velkih investicijskih banaka, koje će vrlo vjerovatno oni pretvoriti u udjele u Agrokoru, kao što je već EBRD pretvorio svoje kredite u 10-tak % udjela.
Evo. Maxi ima samo ime od Delhaize, dok se ne usklade sa istim proci ce i do 10 godina a s obzirom na trenutni "uspjeh" istog, Bingo i Konzum ce sigurno betonirati svoju poziciju ( dobavljaci i osoblje je ostalo isto od Maxija ). Sto se tice LIDL-a, sigurno je da u narednih 5 godina nece uci na BH trziste, medjutim kako poslije? Solucija je naravno kupovina Binga, sad koliko ce se ovaj odupirati, vidjet cemo.

Jedina mana Binga za sad je osoblje, a to je stvar koja se vec pocinje unapredjivati, shvatili su da nisu vise mali igraci i da moraju odrasti, te se upravo i mnoge stvari na bolje desavaju i unapredjuju.
Comrad

#483 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by Comrad »

Bingo mora fino zaposliti osobu koja ima kreativne ideje, koja ima neku viziju i koja zna sta potrosaci zele.
Nece potrosac samo jeftino (dokaz je prepun merkator - koji je ubjedljivo najskuplji).

Moraju se odluciti, hoce li biti butik, hoce li prodavati autodijelove, opremu za bastu, namjestaj, kuhinje ili nesto deseto. Jer ovako su se razgranali na sve, pa ni u cemu nece biti najbolji.

Jbt ja ovamo kupujem ne znam sir, mlijeko tamo preko puta prodaju cilime, secije, kuhinje, iza toga prodaju kosilice, kupatila, gume :-) Udjem u Bingo doceka me brdo carapa, majica, cipela tek onda mogu uci u market sa prehranom i ostalim potrepstinama. To je veoma glup potez. Mozda ima uspjeha u mjestima gdje nemaju konkurencije, ali u Sarajevu gdje ima brdo tih centara, oni sa ovakvim nacinom nece daleko dogurati.

Ili ako vec zele to sve da prodaju, onda moraju to fino rasporediti. Urediti, odvojiti nekim pregradama. U hadzicima kad udjes, uzas. Sve nabacano nista ni sa cim. A imali ogroman cist prostor da ga urede kako pozele. Oni od toga napravili da se jedva mozes mimoici sa kolicima. :-) Tmurno nekako uvijek, dosta frizidera nekad ne radi, odjeca uvijek razbacana, osjeti se uvijek neki smek itd. To su sve sitnice, mislim meni ne smetaju hebe mi se, ali ljudi ne bi vjerovali koliko te stvari uticu, sto svjesno sto nesvjesno.
Comrad

#484 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by Comrad »

Hajvan wrote:
Jeste to sve smijesno, ali dok mi budemo isli s tim razmisljanjem sta taj na zapadu zna, mi znamo bolje daleko cemo dogurat. Zato i imamo situaciju da u sred drzave nemamo kako treba domaceg trznog centra.

Jer je upravo tako razmisljanje, ajde ba sta ima veze sto malo bazdi, sto su prljavi podovi i sto ne rade svjetla...ko da to nekome smeta.
melac

#485 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by melac »

emirolini wrote:Citam i ne mogu da vjerujem u ono sto citam, gospodine po kojem osnovu vi pisete o ovim stvarima ? Odakle vama te informacije kada su stvari na trzistu potpuno drugacije. Govorite za jedan Maxi Delhaize da ce uci na trziste i pomesti konkurenciju a taj isti je na trzistu vec godinu dana i zatvara svoju radnju u Tuzli ? EBRD sigurno nece dati novac Agrokoru jer EBRD jednostavno ne zeli uslovno receno domaci lanac u EX-YU, vec pravi ravnotezu na svim trzistima, to isto radi i sa Bingom trenutno gdje je skoro dao Bingu 17 miliona Eura za nova ulaganja ( pravi balans na trzistu ) tako da ce Bingo postati jako ozbiljan igrac sa 2 hipermarketa u Sarajevu i sa MegaMallom na prostoru bivseg Strojorada koji ce imati cak mnostvo popratnih stvari pored samog prodajnog dijela.

Za prehranu i neprehranu, Bingovi objekti su puno veci nego Konzumovi prema tome prehrana / neprehrana u jednom i drugom imaju isti omjer ( po meni, za ove stvari ne postoji adekvatna analiza osim povjerljivih baza podataka iz jedne i iz druge ) ali ono sto Bingo sigurno ima je dosta domacih proizvoda + regionalnih proizvoda dok konzum ima dosta regionalnih proizvoda ( Hrvatska ) a mnogo manje domacih proizvoda.

Tako da gospodine melac, ono sto vi pisete nema veze sa realnim stanjem na trzistu. Bez uvrede.
Pretpostavljam da se meni obraćaš, i stoga te molim da me ne oslovljavaš s gospodin, jer to nisam. To je moj zaključak ,a na osnovu nekih informacija, a forum je mjesto gdje se raspravlja o stavovima i mišljenjima, ja sam iznio svoj stav i mišljenje.
Za Maxi Market sam rekao da je u budućnosti očekivati jači ulazak na naše tržište, sada je njihova politika da one radnje koje ne rade dobro zatvaraju, jer ne žele da ulažu u nešto neprofatabilno samo da bi bili prisutni, a s vremenom da uzmu svoj dio kolača već im je trenutno cilj da ostave samo one radnje koje donose dobit. Ali u budućnosti, bliskoj, će uči na naše tržište i održavati i one radnje koje ne donose dobit samo da bi uzeli dio kolača konkurenciji, za sada im treba nekoliko zdravih radnji, na kojim će osoviti buduću ekspanziju.
EBRD će dati novac Agrokoru za preuzimanje Mercatora, jer ima je cilj da u Sloveniju uđe 500 miliona eura, koja je na koljenima. A dati će i JP Morgan i slični fondovi. A EBRD je već dao Agrokoru novac za ekspanziju pa ga pretvorio u udjel u Agrokoru.
Bingo ima veći udio neprehrane u odnosu na Konzum.
A i za informaciju, najviše novca donose ove radnje srednje veličine, kao što je ova na Otoci. Tako da to što otvara Bingo velike markete vrlo vjerovatno da to može biti balast, jer su tu veči troškovi a manje marže, a ako kojim slućajem ne radi jedan takav hipermarket njega je teško zatvoriti zbog velike investicije ( i u pravilu se radnje ove veličine ne zatvaraju, bez obzira kako rade ) a za njega mora raditi dosta manjih radnji. Tako da time što je neko otvorio dva hipermarketa ne znaći da je uspješan, jer se mu oni sutra mogu biti jako veliko opterećenje.
Uvrede nema, a da li je realno ili ne to će vrijeme pokazati, ja samo iznosim svoj zaključak, s malom tendencijom da ga nametnem, jer ipak se raspravljamo.
emirolini

#486 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by emirolini »

Naravno zdrava rasprava. Slazemo se oko par stvari, kao i sa ostalim clanovima tj. da je Bingu potrebno mladih, kreativnih ljudi koji ce uvesti reda u to sve kao i implementaciju 4P
melac

#487 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by melac »

emirolini wrote:
melac wrote:A čuj postoje mjesta u BiH koja su jako zanimljiva, i svi bi se tu uvalili, jedno od tih je i Međugorje s milion turista godišnje. I da, ja ne govorim o podjeli kako je to u našim glavama podijeljena BiH. Konzum nije dugo zatvorio radnju u Sarajevu, jer sve dobro rade. Prodaja Konzuma je neminovna, samo je pitanje vremena, samo što se Bingo, Konzum i Mercator zajedno mogu prodati po višetruko većoj cijeni već pojedinačno zbog velikog udjelu u tržištu i monopola koji bi neko stekao s kupovinom ova tri lanca. S druge strane moraš znati da belgijski Delhaize će ući na naše tržište preko maxi marketa sve jače i jače, kao i Lidl, a to neće moći pratiti sadašnjim snagama ni Konzum, ni Bingo a ni Mercator. Ono što odugovlači njihov jači ulazak je naše nestabilno političko i gospodarsko stanje, ali takvo stanje ne odgovara ni postojećim lancima.
Agrokor ako bude preuzimao Mecator, će dobiti veliki dio para od EBRD-a i velkih investicijskih banaka, koje će vrlo vjerovatno oni pretvoriti u udjele u Agrokoru, kao što je već EBRD pretvorio svoje kredite u 10-tak % udjela.
Evo. Maxi ima samo ime od Delhaize, dok se ne usklade sa istim proci ce i do 10 godina a s obzirom na trenutni "uspjeh" istog, Bingo i Konzum ce sigurno betonirati svoju poziciju ( dobavljaci i osoblje je ostalo isto od Maxija ). Sto se tice LIDL-a, sigurno je da u narednih 5 godina nece uci na BH trziste, medjutim kako poslije? Solucija je naravno kupovina Binga, sad koliko ce se ovaj odupirati, vidjet cemo.

Jedina mana Binga za sad je osoblje, a to je stvar koja se vec pocinje unapredjivati, shvatili su da nisu vise mali igraci i da moraju odrasti, te se upravo i mnoge stvari na bolje desavaju i unapredjuju.
Da samo malo imamo ozbiljniju ekonomsku politiku i malo veću kupovnu moć građana, ubrzao bi Delhaize prilagođavanje Maxi-a, ovako će to ići malo sporije ali to je pravac i smjer kretanja na našem tržištu. Za Lidl se slažem da će proći neko vrijeme dok uđe na naše tržište, ali 5 godina je ništa, jer se planovi i strategije moraju raditi za mnogo duži vremenski period.
Dok Bingo unaprijedi osoblje i dok ima poveća plaće da bi bili konkurenti, smanjit će dobit i mogućnosti ekspanzije ili će povećati marže. Jebeno je izbalansirati između svega toga.
holowey

#488 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by holowey »

ne moze se porediti poslovanje gore navedenih trznih centara medjusobno zbog razlicitog pogleda na trziste... mercator i bingo grade svoje trzne centre, konzum ne gradi nista nego iznajmljuje prostore... mercator i bingo su firme za sebe dok je konzum dio vece grupacije pa kad i napravi minus, ostatak grupacije to nekako pokrpi da se nastavi dalje dok mercator i bingo nemaju tu komociju... osim toga, konzumova politika je granapcic u svakom komsiluku a veci trzni centri su im oduvijek bili slaba tacka...
insajderska informacija vezana za lokaciju na otoci je da se gazda dalasa kleo u sve i svasta da im daje otkaz zbog ovog ili onog razloga te da ni slucajno nece konkurenciji dati na raspolaganje, a onda noz u ledja...
insajderska informacija dva je da zbog kupovine maloprodaje vf komerca konzum jos uvijek grca, nikako na zelenu granu...bingo, ako je u stanju, treba da godinu dvije ide sa dampinskim cijenama i ne bi se sve zavrsilo na dalasovom prostoru, bar kad su veci centri u pitanju...
emirolini

#489 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by emirolini »

:thumbup: holowey

A to ce Bingo svakako pokusati, uz to i pokretanje proizvodnje na podrucju bivse baze Comanche u Zivinicama te Hladnjace za voce i povrce u Hercegovini govori da ce Bingo probati i sa proizvodnjom, do sada ove firme sto posluju u krugu Binga rade odlicno te s tim u vezi za nadati se da ce Bingo voditi ove nove fabrike i proizvodnju. To bi svakako doprinjelo lokalnom razvoju. Također, bitno je i napomenuti da Bingo trenutno ima najvise povrsine pod solarnim plocama u BH ( Logisticki centar u Tuzli, Citluk, Mostar, Krupa ) kao i ulaganje u recikliranje, sve to ide u prilog samom razvoju Binga...
The 51st State

#490 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by The 51st State »

holowey wrote:ne moze se porediti poslovanje gore navedenih trznih centara medjusobno zbog razlicitog pogleda na trziste... mercator i bingo grade svoje trzne centre, konzum ne gradi nista nego iznajmljuje prostore... mercator i bingo su firme za sebe dok je konzum dio vece grupacije pa kad i napravi minus, ostatak grupacije to nekako pokrpi da se nastavi dalje dok mercator i bingo nemaju tu komociju... osim toga, konzumova politika je granapcic u svakom komsiluku a veci trzni centri su im oduvijek bili slaba tacka...
insajderska informacija vezana za lokaciju na otoci je da se gazda dalasa kleo u sve i svasta da im daje otkaz zbog ovog ili onog razloga te da ni slucajno nece konkurenciji dati na raspolaganje, a onda noz u ledja...
insajderska informacija dva je da zbog kupovine maloprodaje vf komerca konzum jos uvijek grca, nikako na zelenu granu...bingo, ako je u stanju, treba da godinu dvije ide sa dampinskim cijenama i ne bi se sve zavrsilo na dalasovom prostoru, bar kad su veci centri u pitanju...
ovo je konkurencijska prednost konzuma i to dugorocno, ljudi jednostavno mogu najduze trpiti turbulencije na trzistu, dok recimo bingo sa rastom standarda stanovnistva ce se susretati sa sve vecim i vecim problemima... plus ga i danas ne bi nigdje bilo da daje iste plate i uslove rada kao konzum ili merkator....
emirolini

#491 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by emirolini »

The 51st State wrote:
holowey wrote:ne moze se porediti poslovanje gore navedenih trznih centara medjusobno zbog razlicitog pogleda na trziste... mercator i bingo grade svoje trzne centre, konzum ne gradi nista nego iznajmljuje prostore... mercator i bingo su firme za sebe dok je konzum dio vece grupacije pa kad i napravi minus, ostatak grupacije to nekako pokrpi da se nastavi dalje dok mercator i bingo nemaju tu komociju... osim toga, konzumova politika je granapcic u svakom komsiluku a veci trzni centri su im oduvijek bili slaba tacka...
ovo je konkurencijska prednost konzuma i to dugorocno, ljudi jednostavno mogu najduze trpiti turbulencije na trzistu, dok recimo bingo sa rastom standarda stanovnistva ce se susretati sa sve vecim i vecim problemima... plus ga i danas ne bi nigdje bilo da daje iste plate i uslove rada kao konzum ili merkator....
? Plate ? Plate su u istom rangu kao i u Konzumu i u Merkatoru

To je ono sto je najgora stvar kod nas, bitno je ocrniti svoje.... opet se vracamo kravama i komsijama...
melac

#492 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by melac »

emirolini wrote:
The 51st State wrote:ovo je konkurencijska prednost konzuma i to dugorocno, ljudi jednostavno mogu najduze trpiti turbulencije na trzistu, dok recimo bingo sa rastom standarda stanovnistva ce se susretati sa sve vecim i vecim problemima... plus ga i danas ne bi nigdje bilo da daje iste plate i uslove rada kao konzum ili merkator....

To je ono sto je najgora stvar kod nas, bitno je ocrniti svoje.... opet se vracamo kravama i komsijama...
Kolike su plate kasirki u Bingu?
U Konzumu s toplim obrokom izađu na cca 600 KM mjesečno, u Mercatoru nešto malo više.
The 51st State

#493 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by The 51st State »

emirolini wrote:
The 51st State wrote:

sta znaci rang?
ako je stoja manje u bingu za to radno mjesto je golema razlika. kakvo crno ocrnjivanje..., haman sve sto pod tepih ne ide je ocrnjivanje.
emirolini

#494 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by emirolini »

Plate su iste kao i u Mercatoru i u Konzumu, a skoro pa su iste i kod prvih i kod drugih.
Hajvan

#495 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by Hajvan »

emirolini wrote:
The 51st State wrote:

Upravo!

Kao što rekoh već- namnožilo se pušikuraca u našemu društvu :D
cranberries

#497 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by cranberries »

Nije tacno da tako rade sve... vecina da, ali ne sve... Bingo sigurno ne radi tako. Nazalost za ovu vecinu vrijedi da je gazda Bog i batina, toliki strah ljudi imaju od gazdi to je nevjerovatno, i naravno te gazde prkose etici i normama bar tradicionalnog menadzmenta ako ne vec modernog menadzmenta. Ali i sam mentalitet ljudi kod nas je poseban slucaj, niko nema empatije, svako gleda da te zezne, svi negdje zure ( saobracaj ) onda uzme i cucla uvozno pivo a vozi napucanog Golfa 2 i govori kako nista Bosansko ne valja ... bez uvrede normalnim vozacima Golfa 2 ... ovo aludiram na slucaj s kojim sam se skoro susreo, bukvalno ne znam kako lik prezivaljava, nema posla niti icega ali zato moze napucati Golf 2, piti uvozno pivo jer domace ne valja i onda udarati po Bingu,kako ne valja ovo ono, ekonomija losa ( uvozno pivo ) ... I opet, nazalost, takvih je i previse...
melac

#498 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by melac »

cetmi wrote:Ako si već toliko upoznat volio bih znati kako se u Bingu rješava pitanje manjka na popisu ili proizvodi kojima je istekao rok. Jel to ide u rashode firme?

Usput, znači veliki sam navijač Binga, ali mislim da su njihovi radnici prilično nezadovoljni.
Kako će biti zadovoljni kada se jebaše od posla za 500 KM, a neki u javnoj službi dirlikaju po cijeli dan za 1000 KM.
Ima jedna zanimljiva zajebancija među obični radnicima Binga ( ne znam je li istinita ), čim se najavljuje neka akcija u Bingu oni se zajebaju da neće biti toplog obroka ovaj mjesec.
cranberries

#499 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by cranberries »

melac wrote:
cetmi wrote:Ako si već toliko upoznat volio bih znati kako se u Bingu rješava pitanje manjka na popisu ili proizvodi kojima je istekao rok. Jel to ide u rashode firme?

Usput, znači veliki sam navijač Binga, ali mislim da su njihovi radnici prilično nezadovoljni.
Kako će biti zadovoljni kada se jebaše od posla za 500 KM, a neki u javnoj službi dirlikaju po cijeli dan za 1000 KM.
Ima jedna zanimljiva zajebancija među obični radnicima Binga ( ne znam je li istinita ), čim se najavljuje neka akcija u Bingu oni se zajebaju da neće biti toplog obroka ovaj mjesec.
@melac ti ocigledno lupetas o necemu o cemu nemas ni v od veze s vezom o vezi ... sad je pitanje je li to svjesno ili nesvjesno... Plate u Bingu nisu 500 KM vec je svaka od 600 pa na dalje + topli. Sto se tice akcija, to je apsurd i smjesno, Bingo ima i vise nego dovoljno sredstava na racunima, ti sigurno ne bi mogao ni procitati pravilno pravi iznos, uostalom, provjeri u Tusu, Merkatoru i ostalim lancima jesu li dobili tople prije 1. maja ? Ne, a u Bingu jesu, jer Bingo stavlja radnike na prvo mjesto i shvata da su za praznike ljudima bitne pare. Zasto recimo, sto je slucaj radnici iz Tusa i DP-a ( merkator ) pokusavaju naci posao u Bingu ? Je li ljudi traze bolje ili gore ?

Smjesan si i mozes pisati nekome ko ne zna situaciju i mozda ce ti cak neko i povjerovati ali mislim da mnogi znaju kako stoje stvari i u jednom, u drugom i trecem.
cranberries

#500 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by cranberries »

Manjak na popisima placa Bingo. A artikli kojima je istekao rok rashode dobavljaci.

Sto se tice nezadovoljstva, naravno da ce biti nezadovoljni, pogledaj samo s kakvim ljudima se moraju susretati svaki dan ( ovaj melac iznad ), bilo koja direktna prodaja ili direktan kontakt s ljudima je naporan, a pogotovo da se nose sa guzvama koje budu, naravno da se radnici trebaju edukovati povodom toga ( stress management ) ali tesko je to sve u nasim uslovima kada realno svi imamo ogromni broj briga ( personalnih ) jer eto opet, okruzenje je totalno nezdravo. Dakle, licno smatram da je dobar procenat tog nezadovoljstva proistekao i od ovih gore navedenih faktora.
Post Reply