potrebu za dominaciju treba ostaviti susjedima oni svrsavaju na to. bosnjacima bi itekako bolje dosla potreba za odbranom. nazalost je ta svijest kod bosnjaka vrlo slabo razvijena. veliki broj jos misli "ma nece dati MZ, NATO, OHR" i slicne organizacije. ah da zaboravih i UN.lajkujMe wrote:Pa kako je vec covjek prije mene rekao mislim da je to podijeljeno u Banja Luci i u Sarajevu stim da u Banja Luci ima mnogo vise toga ma da ne smijem ni reci mnogo vise jer nam je PVO veoma jadna ali bas bas jadna mi imamo meni se čini nekolicinu SA-6 (2K12 Kub) i dva mobilna radara. To je to na bilo koji vazdusni napad mi se nemozemo suprostaviti cak ni jadnoj avijaciji Srbije.... Zato nas NATO stiti a i da nam daju nabavku PVO mi nemamo para za to.victom wrote:Kako ja kažem uvjek, municije i oružja nikada nije dosta. Ali imaju limiti nametnuti od Amera.
Nego da pitam:
1) Koliko Bošnjačka komponenta OS-a ima protuavionskih raketa (pitam , jer sam vidio na Srbijanskoj TV neke rakete ispaljuju testno. Ako oni imaju, morali bi i mi ? Il je to preskupo za nas
2) Koliko Bošnjačka komponenta OS-a ima automatskih pušaka i koliko miliona komada municije ?
Hvala
Kad bi se htjelo i moglo kupovati PVO onda bi idealno bilo 5-6 S-300 sistema ma mi bi dominirali svakog stime
http://en.wikipedia.org/wiki/S-300_(missile)
ako velikosrpskoj ideologiji ne podje za rukom da blokadom drzavnih institucija u skoroj buducnosti uvijere svjetske mocnike da je BiH nemoguca moraju potegnuti za najjacim sredstvom za to uvijeravanje. a to je izazivanje nekog novog sukoba (u idealnom slucaju kad bi se mogli optuziti bosnjaci ili jos bolje vehabije za izazivanje sukoba) i tad bi vecina svjetskih mocnika prihvatila podjelu BiH. i tad ce vaziti pravilo "ko je jamijo jamijo je".