U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Locked
Ahmmed

#476 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Ahmmed »

statix wrote:
No, u svoj ovoj zbrci i zgusnutosti događaja u zadnjih tridesetak sati, Jurčevićev govor dođe ko melem na ranu...Pa, makar i bez navođenja elemenata platforme na kojoj bi došlo do onoga o čemu je Jurčević govorio ;-)
Slazem se, ali to je samo privremeni osjecaj, a realno od toga nikakve fajde...
Diplomacija, vanjska politika, pravo su instrumenti kojim se Srbija spretno koristi i polako iz uloge agresora krece u kontru ka tituli zrtve ili bar izjednacavanju uloga.
Bosnolog je to najbolje rekao, nasi su nesposobni, umjesto da ganjaju svakog moguceg zlocinca, oni si kalkulisali...meso na nogama, bez kicme i karaktera... :D
Mislim da je suština vanjske politike Srbije i srpske diplomacije, dokazivati i dokazati njenu nevinost u cijeloj priči, te učiniti sve da se stvori dojam da su i u Bosni , svi redom, bili zločesti dečki. Što, u konačnici, pojačava dojam srbijanske nevinosti u cijeloj i bosanskoj i hrvatskoj priči.

Zanimljiva se stvar dešava u Srebrenici: Instaliranje više od 40 nevladinih organizacija, kojima rukovode i čiji su članovi, u najvećem broju, Srbi iz Srebrenice i okolnih općina, a koji, na prvi pogled, imaju želju za suradnjom, normaliziranjem odnosa, itd, itd....Sve zvuči lijepo, ima i nekih rezultata, no javljaju se i nove, zanimljive ideje: Zajednička spomen-soba za ubijene srebreničke Srbe i Bošnjake, zajednički spomenik, zajednička knjiga sjećanja, itd, itd....Na prvu, baš plemenito.... No, riječ je, uz dužno poštovanje svih žrtava, o opasnoj zamjeni teza, te etabliranju navodne spoznaje o jednakoj krivici i jednakom stradanju u srebreničkom kraju, odnosno ovom dijelu Podrinja iliti regiji Birač ....I u cijeloj priči, Srbija ima ne malu ulogu.....Uglavnom krzo neke nevladine organizacije, poznate po bliskosti sa političkom opcijom Borisa tadića....
Last edited by Ahmmed on 03/03/2010 00:52, edited 1 time in total.
statix

#477 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by statix »

Ma i Tadica i Cosica, sve ih treba ganjati, kad oni nas ganjaju...samo strucnih ljudi i politicke volje... :wink:
Ahmmed

#478 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Ahmmed »

statix wrote:Ma i Tadica i Cosica, sve ih treba ganjati, kad oni nas ganjaju...samo strucnih ljudi i politicke volje... :wink:
Ma, ima stručnih ljudi ;-) , nego, pomenute volje, manjka....A iako je ima, nekako joj se energija aktera rasipa na sve strane....Valjda da se vidi i dokaže " ko je prvi u selu"....
statix

#479 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by statix »

Ahmmed wrote:
statix wrote:Ma i Tadica i Cosica, sve ih treba ganjati, kad oni nas ganjaju...samo strucnih ljudi i politicke volje... :wink:
Ma, ima stručnih ljudi ;-) , nego, pomenute volje, manjka....A iako je ima, nekako joj se energija aktera rasipa na sve strane....Valjda da se vidi i dokaže " ko je prvi u selu"....
Tako nekako, mozda previse politickih opcija....ne znam...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#480 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Chmoljo »

Ahmmed wrote:
pametovanje Ahmmede, pametovanje... i kao i uvijek ono što primjećujem kod našeg naroda: sve što se treba raditi, treba biti savršeno da bi barem pola ljudi reklo, pa to nije loše.

od studentskih protesta, preko nekih drugih inicijativa... tako i ovdje. mora biti SAVRŠEN ČOVJEK, SAVRŠENOG BACKGROUNDA, SAVRŠENOG FIZIČKOG IZGLEDA, koji SAVRŠENO PRIČA... da bi uopšte dobio podršku u ovakvom angažmanu...

inače mu prijeti ona gradskopapanska koja pravda lični kukavičluk: vid' mu glave...
Ahmmed

#481 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Ahmmed »

Chmoljo,baš tako, pametovanje....I kad nešto počneš da radiš, kad se vežeš za određeni slučaj, događaj, dio ove zemlje.... nemali je broj onih, iz tvog najbližeg okruženja, koji te, vjerovatno najdobronamjernije, vremenom proglase čudnim i luckastim, kad vide da od tog što radiš niti ima materijalne koristi, niti su ti babo il mater u rodbinskim lili zavičajnim vezama u kontekstu nekakvog tvog djelovanja, ma o čemu da se radi....No, to nije razlog za odustajanje :bih:
ratata

#482 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by ratata »

za ove sto zaboravljaju, a i red je, lik nema pravo ni da se brani izgleda, Smiri Se Milutine :lol:

"...Vodi racuna da se Predsjedniku sta ne dogodi, jedna mala greska i idesh u zrak do Trebevica..."(u videu)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#483 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Chmoljo »

Ahmmed wrote:Chmoljo,baš tako, pametovanje....I kad nešto počneš da radiš, kad se vežeš za određeni slučaj, događaj, dio ove zemlje.... nemali je broj onih, iz tvog najbližeg okruženja, koji te, vjerovatno najdobronamjernije, vremenom proglase čudnim i luckastim, kad vide da od tog što radiš niti ima materijalne koristi, niti su ti babo il mater u rodbinskim lili zavičajnim vezama u kontekstu nekakvog tvog djelovanja, ma o čemu da se radi....No, to nije razlog za odustajanje :bih:
ma ubi osjećaj nepravde :( i nemoći... :( fuj :sad:
Ahmmed

#484 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Ahmmed »

Chmoljo wrote:
Ahmmed wrote:Chmoljo,baš tako, pametovanje....I kad nešto počneš da radiš, kad se vežeš za određeni slučaj, događaj, dio ove zemlje.... nemali je broj onih, iz tvog najbližeg okruženja, koji te, vjerovatno najdobronamjernije, vremenom proglase čudnim i luckastim, kad vide da od tog što radiš niti ima materijalne koristi, niti su ti babo il mater u rodbinskim lili zavičajnim vezama u kontekstu nekakvog tvog djelovanja, ma o čemu da se radi....No, to nije razlog za odustajanje :bih:
ma ubi osjećaj nepravde :( i nemoći... :( fuj :sad:
Znam, osjećaj nemoći pogotovo. nepravdu nekada i nekako okabulim, ali nalete osjećaja nemoći ( a znaju postati i veoma česti), teško. No, moramo dalje.
Bosnolog

#485 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Bosnolog »

karanana wrote:u jednu ruku je dobro da se ovakvi dogadjaji desavaju jer mi smo ionako uspavani kao sto onaj momak rece u prilogu a i ovdje na forumu. ovakvi dogadjaji nas barem malo probude da spoznamo da oni isti iz 80ih i 90ih nisu odustali od svojih ciljeva. samo su ih malo ljepse i prihvatljivije upakovali. ja molim boga da se seselj vrati u srbiju i postane predsjednik.
Bravo karanana, :thumbup:

Ja sam takode boga molio da Tadic izgubi izbore,on je zaista bio drugi iza Tome grobara.Tomo nije imao vecine za vladu jer nije imao sporazumne koalicije Milosevicevog SPS .....Botini stranacki koalicioni supci iz Sandzaka Rasim Ljjic potrcko i dvorska luda koju je Tadic ponizio i odredio ga na celo komisije za nesaradnju sa Hagom i trazenje najveceg dzelata njegovih sunarodnajka u BiH Mladica ,kao i zvaljo SDA propast Sulejman Ugljanin inace poznati Kostunicin dupeljubac koji su spasili Srbiju potom podijelili i posvadali sandzacke Bosnjake kao i IZ Sandzaka i Srbije ,ti isti praznoglavci Tadicu dobacise koalicioni pojas pa uspije da napravi vladu i prefarbase je zutom/novopakiranom/ bojom preko Milosevicevo-Kostunicine to jest zlocinacke genocidne ...

Povratak Seselja u Srbiju bi bila najbolja vijest i najljepsi poklon za nas u BiH jer bi imali mnogo brza rijesenja po svim pitanjima nakom dolaska na vlast prave zlocinacko fasisticke otkrivene Srbije,koju bi morali suociti NATO strucnjaci u pravom i originalnom izdanju pohodom na Kosovo i pokusajem secesije BiH....Ovako Tadicevim ambalazistima MZ i EU podilaze sve godine i mame izgladnjelu ali nepromjenjenu ekonomskom infuzijom MMF- a kreditima,mada nisi ni svijesni da odrzavaju i hrane cudoviste koje ce se ponovo povampiriti u skoroj buducnosti,.....Nama treba biti jasno da se Srbija nece odreci velikosrpske tvorevine u BiH tek tako lahko,..oni smatraju da ce genocidni ausvic izaci iz BiH samo cekaju prekompoziciju snaga na medunarodnoj sceni i nadaju se propasti Amerike i da ce Rusija pruzi svoje krakove na Balkan cemu se nadaju,.....

Povratak Seselja u Srbiju i dolazak na vlast bi bila najveca nagrada nama u BiH i stoga se nadama da nece moci biti duze osuden od sedam godina za svoje aferime 90 tih cime bi se opravdalo vrijeme provedeno u Hagu koliko mu dugo sude,.......Velikosrpski krvavovampirski maskembal bi otpoceo dolaskom najveceg sizofrenika na vlast,...tada bi se Tarabici zarotirali u grobu brzinom svijetlosti,....Nadam se da ce Srbijanski narod progledati i ozdraviti prije nego dozivi o dotakne dno svoje propasti,....tamo ima dosta dobrog i cestitog svijeta ali daleko da je od kriticne mase koja je u stanju zaokrenuti velikosrpski brod koji ide ka hridovima a kojeg ceka sudbina Titanika ako odluce da kormilo broda preuzme haski navigator Seselj ,..
Fair Life

#486 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Fair Life »

Ahmmed wrote:...
Dakle,Srbija jeste država sa zločinačkim backgroundom, koji je, de facto i de iure , potvrđen i pred gore pomenutim sudom....
Ilija Garasanin's "Nacertanije" from 1844, Stevan Moljevic's "Homogenous Serbia" from 1941 and the most recent SANU Memorandum from 1986 were all documents ... etc.

Rezultat...

Image

A o periodu 1992-1995. suvisno je ponavljati se po milioniti put jer sve nam je uglavnom poznato.
Last edited by Fair Life on 03/03/2010 02:10, edited 2 times in total.
osa

#487 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by osa »

istina, ganić je nakon saslušanja na slobodi, a bih državno odvjetništvo nek se uhvati posla rasvijetli događanja u dobrovoljačkoj, ako ima krivaca nek ih sud kazni, i to je to.....
ratata

#488 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by ratata »

osa wrote:istina, ganić je nakon saslušanja na slobodi, a bih državno odvjetništvo nek se uhvati posla rasvijetli događanja u dobrovoljačkoj, ako ima krivaca nek ih sud kazni, i to je to.....
sorry buraz, to sto ti nazivas dogadjanjima u Dobrovoljackoj, to je agresorska jedinica koja je nakon otmice Predsjednika pocela da puca po gradjanima Sarajeva iz kruga kasarne a onda odlucila da se trampi i bjezi na brdo, prema tome u toj situaciji, taman da su ih sve te u agresorskoj koloni poslali Bogu na ispovjed, ne bi zarad onih nevinih gradjana Sarajeva koji su im prethodno bili na meti, uopste pogrijesili, a ta prica svi su podjednako krivi i svi treba podjednako da odgovaraju to vise nece prolaziti, i to ako niko, onda ti ja garantujem
VjecitiStudent

#489 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by VjecitiStudent »

Za one neupucene, prikaz dogadjaja u Dobrovoljackoj u izvanrednoj seriji "Smrt Jugoslavije"

Banksy

#490 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Banksy »

karanana wrote:
u jednu ruku je dobro da se ovakvi dogadjaji desavaju jer mi smo ionako uspavani kao sto onaj momak rece u prilogu a i ovdje na forumu.
Neće nas ni ovo probuditi, ne brini.

Par dana prije ovoga Bošnjački institut je Mila Đukanovića, usred Sarajeva, proglasio počasnim članom.
Goran_35

#491 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Goran_35 »

ratata wrote:kao sto sam i obecao u jednom od prethodnih postova, a i pogodio sam da cu biti sam tamo ispred ambasade, a ovdje vidim i dalje samo bla-bla.

http://--- NO LINKS ---/clanak/80482578354 ... ajcitaniji

hvala onom momku sto ponudi gajbu pive na jednom od prethodnih postova neka hvala ne pijem iz principa.

@karanana:
jest joj dobra g... ali puno bi te kostala ona

pozdrav i za one sto su stajali ispod drveta (sa strane naravno ko ce se jos sramotit pogotov ne na kisi).

pitao me zoom juce hocu li stici, eto ja stigao , gdje su ostali bili?

"fakultet", "posao", "ma znas nije to toliko vazno", "ma ko sisa Ganica", "krivi su nasi politicari" itd. i ostale utjehe izmedju cetiri zida...
Poslije ovog sto sam dozivio danas, pocinjem da kontam zasto dusmani ove zemlje rade ovo sto rade sa drzavljanima BiH, razlog je vrlo jednostavn: "Niko nece imati nista protiv, a i ako bude neko, bice jedan...il nijedan".....

Bolje jedan nego nijedan, mada sam se opasno smrznuo.
E sad ne znam ima li u pravilima da onaj ko otori temu ima pravo i da trazi da se ista zatvori? Ako ima, molim da se zatvori, ako nema, nastavite sa bla-bla, dok u ostalim drzavama ne smije pasti nikome dlaka s glave.

EDIT: ono sto se nevidi na snimku je drot koji legitimise misleci da u ruksaku imam flasu alkohola, potom neka starija zena ofarbano bukvalno u lila boju koja me napade sto stojim tu i rece "da se to ne radi tako", potom nekakav lik metar i zilet sto prodje pored mene i samo rece "to nacionalizam " a u mene multietnicka familija, itd, da ne davim , ionako nema smisla, zao mi samo nasih ljudi koji trunu po zatvorima.

:run: :bih:

Momak,odgledao sam video i svaka ti cast! I samo da kazemda si u pravu za bosanske forume i zbog toga ja vec odavnone ucestvujem ni na jednom.Ponekada se javim i neston apisem kao sada.I ne samo da su ti forumasi kukavice,vec je njima i previse dobro.To su djeca "crvene burzuazije" odrasla u "tatinom pamuku" a kojima je obecavano da ce biti vlast i koji kad se zanesu sanjaju nekakvu "revoluciju" ali da je drugi izvede u njihovo ime.
Ja sam malo stariji pa se sjecam 1992.Isto je tako bilo!Uspavani i uljuskani u snovima "jugoslovenstva" a okolo vrsljaju Chetnici krvavih ociju sa naostrenim kamama.Nece ba nas,nece!!?Na kraju je Bosnu branila sirotinja,i ljudi kao ti... I sada ovo sto se vidi i cuje po bosanskim forumima nije prava slika Bosne jer sirotinja nema para za internet i kompjutere...A kada se digne sirotinja onda sigurno neces biti sam!!Znam to,vjeruj mi...

pozdrav i jos jednom hvala ti za demonstracije :)
karanana

#492 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by karanana »

statix wrote:
VjecitiStudent wrote:Po pojedinim diskusijama ovdje moze se steci osjecaj da Srbija trazi izrucenje Ganica zbog ratnog profiterstva, a ne zbog toga sto je u kriticnom trenutku bio clan predsjednistva BiH.
Nevjerovatno.
Ne vjerujem, ali je to faktor koji objasnjava pasivnost naroda...
a ko da bi narod bio aktivniji da je u pitanju neko "cistiji" ala kljuica, divjaka ili vikica.
tada bi izgovor za pasivnost naroda bio vjerovatno njihova nacionalnost.

sanela, svaki ti dao.
statix

#493 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by statix »

Ja sam pokusao, reci ti koji je razlog pasvnosti, ako nije ogorcenost na vlast.
karanana

#494 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by karanana »

ne znam koji je razlog pasivnosti, ali ja ti kazem i da se uhapse i isporuce najveci heroji grada i drzave, ne bi se nista uradilo. kolektivna depresija, ratni sindrom, ne znam, nisam psiholog.
svoj

#495 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by svoj »

Naravno, Toni isto kao ni Mate Granić, Miroslav Tuđman nikada neće biti uhapšeni. Zašto? Zato, što bi njihovi narodi prevrnuli zemlju da se to dogodi. Međutim Srbija i Britanija su ocijenili da uhapsiti Ejupa Ganića za bošnjake će značiti isto kao lanjski snijeg. Odmah će početi svoje zavidne komentare tipa vila itd. To što je Ganić značio za ovu zemlju više nego svi pobrojani za svoje i što do sada nije niko (baš niko) našao vezu Ganića sa Dobrovoljačkom, nema nikakve veze. Sinoć sam slušao nekog srbina iz BG koji kaže kako srbijansko pravosuđe isto kao i za slučaj Jurišić nije objavilo ni jedan dokaz protiv Ganića, ali sam takođe slušao nekog smrada Esada H. iz magazina DANI kako u emisiji Otvoreno na HRT kaže kako Ganića treba isporučiti Srbiji. To valjda dosta govori o nama
Bosnolog

#496 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Bosnolog »

Evo ova nasa ljepotica inace veliki i dokazani BH rodoljub i humanista je uplatila svoju lovu! :-D

Kćerka Emina potvrdila: Sanela Jenkins obezbijedila novac za Ganićevu kauciju
03. 03. 2010. • 09:54 A. B.
Image

Veličina slova:
Sanela Jenkins
Novac za uplatu kaucije od 200.000 funti ili više od 430.000 KM za bošnjačkog ratnog lidera Ejupa Ganića koji se treći dan nalazi u zatvoru u Londonu obezbijedila je Sanela Jenkins, Sarajka udata za bogatog britanskog bankara.

Ganićeva kćerka Emina potvrdila je novinarima da je kaucija položena zahvaljujući Jenkins, jer prema propisima Velike Britanije novac mora obezbjediti neko ko je britanski državljanin.

"Osigurali smo kauciju tako da će Ganić biti vrlo brzo pušten na slobodu", izjavio je juče po dolasku u London njegov advokat iz BiH Damir Arnaut.

On je najavio da će Ganića braniti tvrdnjama da je riječ o politički motivisanom procesu i optužio Srbiju da je ovim slučajem "direktno napala suverenost BiH".

Ročište na kojem će Osnovni sud Vestminster odlučiti hoće li Ganić biti pušten na uslovnu slobodu uz kauciju od 200.000 funti zakazano je za danas u 14.00 sati po srednjeevropskom, odnosno 15.00 sati po britanskom vremenu.

Ganić je uhapšen 1. marta na zahtjev Srbije za njegovo izručenje. Nakon zahtjeva Srbije i BiH je najavila da će zatražiti Ganićevo izručenje i procesuiranje za isti zločin koji se u Sarajevu vodi kao slučaj "Dobrovoljačka" i u fazi je istrage.
[/quote]
:thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Bosnolog

#497 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Bosnolog »

Lobiranje Margaret Tacaar ce donijeti dobre vijesti za BiH,..... nadamo se!!! ;-)
Daily Telegraph
"Ganić nije ubica, već čovjek koji ih je zauzdavao"

Povodom slučaja Ejupa Ganića, Daily Telegraph u srijedu piše da je Britanija "pijun u hapšenju" nekadašnjeg lidera bosankih muslimana i diplomatskom sukobu Srbije i Bosne i Hercegovine.

List piše da je Ganić uhapšen na zahtjev Srbije na osnovu Evropske konvencije iz 1957. a koja predviđa proceduru u kojoj sudije ne razmatraju dokaze već samo relevantne informacije o identitetu i kredibilnosti optužbe o navodnom zločinu i u koju nadležni ministar može da se umiješa tek pri kraju i to na veoma ograničen način.

Telegraph piše da je vlada prije samo nekoliko nedjelja bila umiješana u sličan spor kada nije mogla da garantuje bivšem ministrici vanjskih poslova Izraela, Tzipi Livni, da neće biti uhapšena ako dođe u London, zbog palestinskih optužbi o ratnim zločinima.

Ganićev slučaj je, pak, piše list, obnovio zahtjeve za promjenu postojećeg zakona za koji je čak i bivša britanska premijerka Margaret Thatcher, inače blizak prijatelj Ejupa Ganića, u utorak rekla da postavlja opasan presedan za strane državnike koji dolaze u London.

Vanjskopolitički dopisnik Daily Telegraph, u zasebnom članku, piše da Ganić "nije ubica, već čovjek koji je zauzdavao ubice".

Po ocjeni većine stručnjaka za Balkan, počinje članak, "Ganić je posljednji čovjek koji treba da bude uhapšen za ubijanje Srba".

"Ironija njegovog hapšenja u Londonu je ta što se povukao iz političkog života zbog optužbi svojih bivših saveznika u Sarajevu da je suviše pro-srpski orijentisan" čemu Daily Telegraph dodaje da, ne samo da nikakvi dokazi protiv Ganića nisu pronađeni, već da je nasuprot tome, "on uvijek pokušavao da zauzda svoje sunarodonike u njihovim ubilačkim namjerama".

S druge strane, Ganić je smetao Srbima jer je kao "obrazovani i na engleskom jeziku veoma elokventan predstavnik svog naroda, rušio njihovu tezu da je rat u Bosni bio posljedica muslimanske zavjere protiv jedinstvene hrišćanske Evrope", piše u srijedu Daily Telegraph
.
Asana

#498 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Asana »

Na stranu sta ja mislim o s...u koji je tema ove emisije, kao o covjeku ... ne ulazeci je li on ili nije taj koji je odgovoran za dogadjaje u Dobrovoljackoj ... moram reci, nije lako biti suvremenik velikih dogadjaja, i svjedok izmjena koje im donosi vrijeme.

U jednom trenutku stvarnosti dio si populacije koju granatiraju mjesec dana, djeca blijeda vire iz podruma, momci iz susjedstva pripremaju molotovljeve koktele... vojska koja granatira hapsi predsjednka drzave, drama na radio stanicama... u obliznjoj kasarni jos uvijek vojska, pregovara se da odu, hoce li ponijeti ili ostaviti oruzje... ne znamo sta se desava, gledamo kako tenk prolazi ulicom u jednom smjeru, pa se ceka kolona u drugom smjeru...

Jesu li to okolnosti u kojima je zlocin zapucati na vojsku koju svi stanovnici grada u tom trenutku vec dozivljavaju kao neprijatelja kojem se ne moze vjerovati... na vojsku koja je suprotno dogovoru ponijela oruzje i - kazu - pokusala ga upotrijebiti? Je li krivi nervozni mladi vojnici u kamionu, je li kriva losa odluka njihovog generala, jesu li krivi nervozni mladi ljudi oko kamiona... jesu li krivi njihovi komandanti... ko je prvi trznuo, ko je i u kojem vremenskom intervalu odlucio da (se) povuce obarac? Milenko, mozes li shvatiti tu situaciju i dalje govoriti o ratnom zlocinu, izjednacavati ga sa planiranim hladokrvnim pucanjem na civile?
Jezim se kad pomislim da sam mogla i ja biti dio grupe koja bi u jednom trenutku "trznula" i frcnula molotovljev koktel ... i pocinila ratni zlocin usmrtivsi dete u tenku?

Kad su se toliko iskrivila mjerila, da je pucanje na neprijateljsku vosku u sred okupiranog grada zlocin, zbog kojeg drzava u kojoj se to nije desilo, koja tvrdi da nema nista s tim ratom, ima pravo da krivi, optuzuje i trazi nekoga, bilo koga, zbog tog zlocina?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#499 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Truba »

jutros sam prisustvovao jednom zanimljivom razgovoru bivših pripadnika tajne policije
ljudi ne miču iz sarajeva godinama... "dive" se srbijanskim institucijama koje ipak rade svoj posao za razliku od naših
spominje se spisak od 19 imena :? :? :? :?
ratata

#500 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by ratata »

komi wrote:jutros sam prisustvovao jednom zanimljivom razgovoru bivših pripadnika tajne policije
ljudi ne miču iz sarajeva godinama... "dive" se srbijanskim institucijama koje ipak rade svoj posao za razliku od naših
spominje se spisak od 19 imena :? :? :? :?
slobodno pomnozi cifru sa 50, provjerio :(
Locked