Kraj segregacije-dvije škole pod jednim krovom

Post Reply
Delboy.Trotter

#476 Re: Kraj segregacije-dvije škole pod jednim krovom

Post by Delboy.Trotter »

Kakve veze ima šahara u Hercegovini s nepostojanjem programa u osnovnim školama na srpskom i hrvatskom jeziku za djecu u sredinama u federaciji gdje su manjina?
Poslije dužeg razmišljanja idem na konačni odgovor: Nigdje veze. Osa je u pravu.
karanana

#477 Re: Kraj segregacije-dvije škole pod jednim krovom

Post by karanana »

ja sam siguran da se u skolama u vukovaru i okolnim selima koja su izmjesana ili cak sa vecinskim srpskim zivljem, ponosno i visko vijori trobojnica sa orlovima.
osa

#478 Re: Kraj segregacije-dvije škole pod jednim krovom

Post by osa »

moderator wrote:
osa wrote:oprosti ali ti nastupaš nacionalistički, ne vidim zašto ne bi vidio šahovnicu, tamo gdje ima i jedan hrvat, a ako ti smeta hrvatska zastava, hrvatski jezik i bilo šta drugo hrvatsko u krivoj si zemlji, dobit ćeš čir na želucu....
Osa, ja sam u pravoj zemlji, i za tu zemlju se borim. Ne sjedim u Zagrebu i ne koristim novinske clanke kao informaciju i ne kukam po svijetu kako su hrvati ugrozeni. U ovoj zemlji su ugrozeni normalni ljudi.
Sto se zastave tice, Hercegovina je jos uvijek u Bosni i Hercegovini, a tamo gdje su šahare (ne šahovnice, ne brkajmo RH i HZHB) nema zastave Bosne i Hercegovine.
O tome se radi osa, no, ponavljam, u pravoj sam zemlji i za tu zemlju se borim, ne filozofiram iz druge zemlje i ne kuham u online svijetu.
Toliko o tome.
Vratimo se temi: kad dodjes u Sarajevo, za koje se tako zdusno boris, savjetujem ti da odes do KŠC i zamolis uvid u spisak ucenika - zacudices se koliko nehrvatskih imena ima tu - roditelji zeljni dobrog obrazovanja za dijete, djevni boravak, i slicno. U Sarajevu jos uvijek ima, malo ali ima, ljudskosti, i nece svi roditelji spram mrtve glave tjerati neki nacionalizam preko djeteta. No, to ces sve razumjeti kada dodjes. Vidjeces da ne mozes porediti sredine poput Capljine i Sarajeva.

Do tada, pozdravam i tebe i petu minhenšku motorizovanu.

ti se pomalo gubiš, to samo govori koliko su ljudi koji vode katoličku crkvu, ispred ostalih, ali to nikakve veze nema s obrazovanjem na materinjem jeziku, ponavljam pitanje po ne znam koji put, " da li da se roditelji djece koja u stocu žele obrazovanje na bosanskom jeziku, obrate lokalnom imamu ili to treba riješiti za to nadležna županija"..
osa

#479 Re: Kraj segregacije-dvije škole pod jednim krovom

Post by osa »

karanana wrote:ja sam siguran da se u skolama u vukovaru i okolnim selima koja su izmjesana ili cak sa vecinskim srpskim zivljem, ponosno i visko vijori trobojnica sa orlovima.
varaš se, u svim općinama gdje je srpsko stanovništvo većinsko dozvoljeno je isticanje zastave srpskog naroda, neki ovdje nisu vjerovali da uopće postoje srpske ili talijanske škole....
osa

#480 Re: Kraj segregacije-dvije škole pod jednim krovom

Post by osa »

moderator wrote:
osa wrote:
ti se pomalo gubiš, to samo govori koliko su ljudi koji vode katoličku crkvu, ispred ostalih, ali to nikakve veze nema s obrazovanjem na materinjem jeziku, ponavljam pitanje po ne znam koji put, " da li da se roditelji djece koja u stocu žele obrazovanje na bosanskom jeziku, obrate lokalnom imamu ili to treba riješiti za to nadležna županija"..
Ti nisi samo izgubljen vec si bezobrazan!
Obrazovanje je pod kantonalnom / županijskom nadleznoscu i za te stvari ne trebas uzimati imame ili bilo koga iz islamske zajednice u tipke. Ni Bosnjacku gimnaziju ne vode hodze. Kazem ti, nisi izgubljen samo si drzak i bezobrazan. I da ne zaboravim UGROZEN.
čemu onda konstantno isticanje kšc-a kao primjera da je hrvatima u multietničkoj zenici i sarajevo omogućeno obrazovanje na hrvatskom jeziku, pa i sam reče to su katolički centri, ne hrvatski, a kad se postavi pitanje o školovanju preko islamske zajednice, onda sam ja bezobrazan, o nedosljednosti.....
osa

#481 Re: Kraj segregacije-dvije škole pod jednim krovom

Post by osa »

moderator wrote:
osa wrote:
moderator wrote:
čemu onda konstantno isticanje kšc-a kao primjera da je hrvatima u multietničkoj zenici i sarajevo omogućeno obrazovanje na hrvatskom jeziku, pa i sam reče to su katolički centri, ne hrvatski, a kad se postavi pitanje o školovanju preko islamske zajednice, onda sam ja bezobrazan, o nedosljednosti.....
Bezobrazan, drzak..sta reci...
Nadam se samo da si dobro placen za ovo sto mjesecima radis na ovom forumu (na ostalim te ne pratim, gadi mi se citati vecinu onoga sto pises).

stručnjaci bi to nazvali mazohizmom, to ti je poremećaj u ponašanju i to veliki, naime zašto uopće čitaš i odgovaraš, kad ne možeš sačuvati hladnu glavu kad te se uhvati u nedosljednostima ili kad ispliva na površinu da tebi smeta sve hrvatsko, unatoč svemu tom ja tebe ne vrijeđam, ali nismo svi isti, davno to shvatih....
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#482 Re: Kraj segregacije-dvije škole pod jednim krovom

Post by Chmoljo »

osa wrote:
stručnjaci bi to nazvali mazohizmom, to ti je poremećaj u ponašanju i to veliki, naime zašto uopće čitaš i odgovaraš, kad ne možeš sačuvati hladnu glavu kad te se uhvati u nedosljednostima ili kad ispliva na površinu da tebi smeta sve hrvatsko, unatoč svemu tom ja tebe ne vrijeđam, ali nismo svi isti, davno to shvatih....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ej ba, ja bi tebe volio dovesti u svoju mjesnu zajednicu... pa to bi šou bio :lol:
nokia6170

#483 Re: Kraj segregacije-dvije škole pod jednim krovom

Post by nokia6170 »

osa wrote:

cemu ta teza da nama svima smeta sve sto je hrvatsko?

sta to uopste moze biti hrvatsko u drzavi u kojoj su na cijeloj teritoriji tri konstitutivna naroda, a ne samo jedan.

sto se mene tice, moze hrvatsko biti jedino privatno vlasnistvo, odnosno tvoja vlastita avlija...a sve mimo avlije ne moze i ne smije biti hrvatsko....kao ni bosnjacko, nit srpsko. a i ta avlija se ne knjizi na hrvata, vec na pojedinca imenom i prezimenom.

p.s. cak i domovi kulture koji nose naziv hrvatski ili hrvatsko nisu hrvatski samo, jer je to u nadleznosti drzave, odnosno njenih nivoa vlasti..od mjesne zajednice do centralnih organa.
Teška prdimahovana

#484 Re: Kraj segregacije-dvije škole pod jednim krovom

Post by Teška prdimahovana »

Tako ti je to ovdje.
Ko tebe pitanjem o ravnopravnosti programa na sva tri jezika, on te odmah katoličkim školskim centrom ili šahovnicom.
Kakve veze ima KŠC s osnovnim obrazovanjem? Gdje će manjinska djeca učiti na svom jeziku do srednje škole, dok ne odrastu do KŠC? Znaš gdje? Nigdje.
Ali ako to primjetiš odmah si bezobrazan i nacionalista. Kako te nije stid to pomenuti.
Nek mi neko objasni od ovih stručnjaka koja je razlika u Osnovnoj školi u Ljutom Docu ili Međeđoj? U Širokom Brijegu ili Zenici?
Nikakva. Možeš samo učiti na jednom jeziku. Ako ti se ne sviđa, potraži kakva fratra ili hodžu, možda ima kakve učionice i za takvu djecu.
A ovamo se pojedini ubiše dokazujući nemoguće. Kao nije u njih tako, ima Katolički školski centar. Super. Jebo program na hrvatskom jeziku kada ''nema interesanata'', čak štoviše ni jednog, jedinog (bitnije su tene na nogama i da ga raja ne marišu) neka sačekaju do 15.-te godine, onda pravac KŠC.
Sve je to isto, od Une do Drine, od Save do mora. Segregacija.
osa

#485 Re: Kraj segregacije-dvije škole pod jednim krovom

Post by osa »

nokia6170 wrote:
osa wrote:

sta to uopste moze biti hrvatsko u drzavi u kojoj su na cijeloj teritoriji tri konstitutivna naroda, a ne samo jedan.

sto se mene tice, moze hrvatsko biti jedino privatno vlasnistvo, odnosno tvoja vlastita avlija...a sve mimo avlije ne moze i ne smije biti hrvatsko....kao ni bosnjacko, nit srpsko. a i ta avlija se ne knjizi na hrvata, vec na pojedinca imenom i prezimenom.

p.s. cak i domovi kulture koji nose naziv hrvatski ili hrvatsko nisu hrvatski samo, jer je to u nadleznosti drzave, odnosno njenih nivoa vlasti..od mjesne zajednice do centralnih organa.
zašto ti imaš averziju na nešto što bi bilo hrvatsko, srpsko ili bošnjačko, pa u australiji imaš hrvatskih domova u čileu, njemačkoj, ne vidim u čemu je problem, ako mene ne vrijeđa nešto što bi bilo bošnjačko, zašto tebe vrijeđa nešto hrvatsko, ne prepoznaješ li u tom natruhe srpskog stava u jugoslaviji, forsiranje jugoslovenstva nauštrb nacionalnih stvari.....
Chmoljo

#486 Re: Kraj segregacije-dvije škole pod jednim krovom

Post by Chmoljo »

osa wrote:
nokia6170 wrote:

zašto ti imaš averziju na nešto što bi bilo hrvatsko, srpsko ili bošnjačko, pa u australiji imaš hrvatskih domova u čileu, njemačkoj, ne vidim u čemu je problem, ako mene ne vrijeđa nešto što bi bilo bošnjačko, zašto tebe vrijeđa nešto hrvatsko, ne prepoznaješ li u tom natruhe srpskog stava u jugoslaviji, forsiranje jugoslovenstva nauštrb nacionalnih stvari.....
beware of ZAVNOBIH. ZAVNOBIH is gonna get you...
osa

#487 Re: Kraj segregacije-dvije škole pod jednim krovom

Post by osa »

stari, moram ti reći taman i po cijenu baniranja, ti ne znaš o čemu pričaš, pa cijela prepiska je baš o temi i segregaciji u školstvu, a to što ti svoju nemoć iskazanu u raspravi nadoknađuješ funkcijom na forumu, do tebe i tvog karaktera je, ne do mene....
nokia6170

#488 Re: Kraj segregacije-dvije škole pod jednim krovom

Post by nokia6170 »

osa wrote:
nokia6170 wrote:
osa wrote:

ne prepoznajem, jer ja ne zagovaram niti jugoslavenstvo, niti bosanstvo...vec jednostavno ne zagovaram zapisavanje nikoje vrste, a pogotovo vjerko-nacionalne. ne moze cesta biti hrvatska, ne moze stub ravjete biti hrvatski, ne moze jhavni gradski bazen biti hrvatski, ne moze javna ustanova bilo koje vrste biti hrvatska, ne moze drzavna firma biti hrvatska samo zato sto se nalazi na teritoriji koju naseljevaju dominantno bh hrvati ili samo zato sto u toj firmi rade samo bh Hrvati ili samo zato sto je upravni ili nadzorni odbor sastavljen od bh hrvata.

bosna i hercegovina nije nacionalna drzava nijednog od ova tri naroda, pa tako nijedan od ta tri naroda nema exluzivno pravo ni na jedan djelic te iste drzave, pa makar taj djelic bio 1000 % naseljen samo s tim jednim narodom.

osa to ti ne mozes da shvatis ocigledno ili shvatas vrlo dobro samo pakujes govno da malo malo ljepse izgleda a isto smrdi :)
Teška prdimahovana

#489 Re: Kraj segregacije-dvije škole pod jednim krovom

A meni opet nije jasno zašto samo u kantonima gdje su Hrvati u većini postoje ''dvije škole pod jednim krovom''.
Zašto se to isto ne dopusti i Hrvatima gdje su oni u manjini? Da i oni mogu učiti svoj jezik makar i u ''dvjema školama pod jednim krovom'' a ne da čekaju polazak srednju školu i kojekave Katoličke školske centre? I to još ako bude imao sreće pa ga prime na upisu.
nokia6170

#490 Re: Kraj segregacije-dvije škole pod jednim krovom

Post by nokia6170 »

Teška prdimahovana wrote:A meni opet nije jasno zašto samo u kantonima gdje su Hrvati u većini postoje ''dvije škole pod jednim krovom''.
Zašto se to isto ne dopusti i Hrvatima gdje su oni u manjini? Da i oni mogu učiti svoj jezik makar i u ''dvjema školama pod jednim krovom'' a ne da čekaju polazak srednju školu i kojekave Katoličke školske centre? I to još ako bude imao sreće pa ga prime na upisu.
Nikad selo nece rezumjeti grad :)
Teška prdimahovana

#491 Re: Kraj segregacije-dvije škole pod jednim krovom

Pa i mislio sam na škole u gradu.
Šta me briga za Međeđu i Gornju Bukovicu, ne znam ih ni na karti naći.
nokia6170

#492 Re: Kraj segregacije-dvije škole pod jednim krovom

Post by nokia6170 »

Teška prdimahovana wrote:Pa i mislio sam na škole u gradu.
Šta me briga za Međeđu i Gornju Bukovicu, ne znam ih ni na karti naći.
Pa opet ti kazem, nikad selo nece razumjeti grad :)
Teška prdimahovana

#493 Re: Kraj segregacije-dvije škole pod jednim krovom

Vidim da si stari gradski vuk. Već sam uzbuđen, nije lako.
Može jedno pitanje?
Gdje bih ja na primjer da živim tako u nekom većem gradu, recimo našem lijepom glavnom upisao svoje dijete da ući školski program na hrvatskom jeziku, što mu je zakonom zajamčeno. Znaš ono: osnova-temelj, četverica-četvorica, incidencija-pojavnost, karakteristika-značajka, šehid-poginuli branitelj, bešika-mjehur i te špice. Ima li jarane takve škole tamo, ili nije baš preporučljivo djecu odvajati od ''većine'', pa makar i ne bilo po zakonu.
P.S. Samo nemoj o Katoličkom školskom centru- uTušiše s njim. Nego onako, neka obična osnovna škola.
Chmoljo

#494 Re: Kraj segregacije-dvije škole pod jednim krovom

Post by Chmoljo »

moderator wrote:
Teška prdimahovana wrote:A meni opet nije jasno zašto samo u kantonima gdje su Hrvati u većini postoje ''dvije škole pod jednim krovom''.
Meni opet nije jasno zasto se Hypo-Alpe-Adria trajno banirani korisnik vratio utjelovljen u tebe?
prepo se poskoka? :lol:
Anes Tesanj

#495 Re: Kraj segregacije-dvije škole pod jednim krovom

Post by Anes Tesanj »

Vi ste totalno skrenuli sa teme....
Anes Tesanj

#496 Re: Kraj segregacije-dvije škole pod jednim krovom

Post by Anes Tesanj »

moderator wrote:
Anes Tesanj wrote:Vi ste totalno skrenuli sa teme....
Koja crna tema - upozoravam na 3 stranice da ne skrece, jedan uporan (osa) drugi klon (tezi prekrsaj pravila) i ocekujes neki dijalog?
Usput, dobro nam dosao :D
Heheh, hvala. Dobar forum :D
nokia6170

#497 Re: Kraj segregacije-dvije škole pod jednim krovom

Post by nokia6170 »

Teška prdimahovana wrote:Vidim da si stari gradski vuk. Već sam uzbuđen, nije lako.
Može jedno pitanje?
Gdje bih ja na primjer da živim tako u nekom većem gradu, recimo našem lijepom glavnom upisao svoje dijete da ući školski program na hrvatskom jeziku, što mu je zakonom zajamčeno. Znaš ono: osnova-temelj, četverica-četvorica, incidencija-pojavnost, karakteristika-značajka, šehid-poginuli branitelj, bešika-mjehur i te špice. Ima li jarane takve škole tamo, ili nije baš preporučljivo djecu odvajati od ''većine'', pa makar i ne bilo po zakonu.
P.S. Samo nemoj o Katoličkom školskom centru- uTušiše s njim. Nego onako, neka obična osnovna škola.
Ma gdje god da ga upises ne gine mu da navija za Zelju :D
BSn

#498 Re: Kraj segregacije-dvije škole pod jednim krovom

Post by BSn »

je li neko od vas ikad licno posjetio takvu jednu skolu i takvu jednu zatvorenu sredinu (bez obzira sto je gradska - doduse ne cine zgrade grad, al' eto nesto sto je prije rata bilo grad pa se principom navike i dalje tako zove)?
ja jesam i mogu reci da je bolje sto su dvije skole pod jednim, nego da su dvije pod dva krova (to je, nazalost, jedina drugacija opcija). pa njih razdvajaju i po smjenama da se ne bi susretali, ali ipak dijele zgradu, pa nekad nalete jedni na druge tako da nisu potpuno izolovani kao sto bi njihovi roditelji i vodje zeljele, pa samim tim i nisu toliko slijepi kao njihovi roditelji (barem ne svi - ko zeli ima priliku da komunicira s onim drugim, a ko ne zeli... pa taj postane gori od onog koga je poslao u takvu skolu, jer 12, po novom 13 skolskih godina, ispiranja mozga odradi svo posao temeljito)...
opet, kada pogledas kako roditelji i vodje brane to svoje pravo ispiranja mozgova, skontas da fakat nema druge - ili ostati 2 pod jednim krovom, ili praviti novi krov...
jutarnji

#499 Re: Kraj segregacije-dvije škole pod jednim krovom

Post by jutarnji »

BSn wrote:opet, kada pogledas kako roditelji i vodje brane to svoje pravo ispiranja mozgova, skontas da fakat nema druge - ili ostati 2 pod jednim krovom, ili praviti novi krov...
Kad bi se svuda udovaljavalo volji roditelja i danas bi crncima u usa, pogotovo na jugu, bilo u odvojenu skolu,
autobus, stadion, bazen...
Al` zato ima drzava, zakon, murija, pendrek, samar...Ne moze i zdravo!!! Necivilizacijiski, nenormalno, protiv
zdravog razuma, pa nije srednji vijek mater mu `ebem. Pazi tog idiotluka, ti mali Perica na ova vrata, a ti Mujica
na ona druga, o `ebem ti tu skolu i ono sto ce nauciti u njoj.
Anes Tesanj

#500 Re: Kraj segregacije-dvije škole pod jednim krovom

Post by Anes Tesanj »

Ma džaba sve to, kad roditelji djecu od ranih nogu uče da su drugi narodi loši, da ništa ne valjaju, da su nas drugi napadali i ubijali, da ne pričaš i ne družiš se s njima...
Na jednom sam portalu naletio na jednu anketu među djecom u osnovnoj školi, i na pitanje koji je tvoj junak ( ili šta želiš biti kad porasteš, ne sjećam se tačno) djeca su govorila Đeneral Draža i Arkan, mada neka ne znaju ni množiti..
Kakvu ulogu je u tome imala sredina i roditelj....
Post Reply