GRAS - karte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Gospoda Ministarka

#476 Re: GRAS - karte

Post by Gospoda Ministarka »

Evo odvojit cemo od svoje plate :cry: da bi se namirile njihove astronomsko visoke place koju 90 % radnika nit je zasluzilo nit je zaradilo, pa nije ni cudo da tonete bilo je samo pitanje dana.
Prijedlog, srezat plate 50 % i otpustiti 50 % radnika.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#477 Re: GRAS - karte

Post by F&N »

Prijedlog, raspisati konkus (tender) za firme, da se prijave, i rasporediti konkurse, za autobuski, i minibuski saobracaj, mozda cak i za gradski i vangradski, pa nek se prijave firme na tender, napraviti pravilnik poslovanja za vaki kojeg se moraju pdirzavati firme koje budu izabrane, kao i minimum uslova koje moraju ispuniti da bi bile odabrane, a tramvajski i trolejbuski saobracaj ostaviti GRASu.

Preobiman je ovo poso da bi oni mogu kvalitetno izvrsavati ga sami sa ovako neoprofesionalnim kadrom, da ne kazem kakve gore rijeci.
fedor

#478 Re: GRAS - karte

Post by fedor »

Gospoda Ministarka wrote:Evo odvojit cemo od svoje plate :cry: da bi se namirile njihove astronomsko visoke place koju 90 % radnika nit je zasluzilo nit je zaradilo, pa nije ni cudo da tonete bilo je samo pitanje dana.
Prijedlog, srezat plate 50 % i otpustiti 50 % radnika.
:thumbup:
Možda i više od 50% treba da se otpusti!
perfect_guy

#479 Re: GRAS - karte

Post by perfect_guy »

znaju kukati kako ionako ima viška zaposlenih, a samo danas sam vidio dvije nove ekipe revizora
fedor

#480 Re: GRAS - karte

Post by fedor »

perfect_guy wrote:znaju kukati kako ionako ima viška zaposlenih, a samo danas sam vidio dvije nove ekipe revizora
Najjače su koke revizorke... :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#481 Re: GRAS - karte

Post by Truba »

danas je poništivač u velikoj petici pištio od BBIa do malte
mozak mi je probio :lol:
JThomas

#482 Re: GRAS - karte

Post by JThomas »

perfect_guy wrote:znaju kukati kako ionako ima viška zaposlenih, a samo danas sam vidio dvije nove ekipe revizora
ne kukaju oni, nego tako kažu izvještaji revizora, al' ne onih u tramvajima, nego finansijskih... :D
Nuclear Winter

#483 Re: GRAS - karte

Post by Nuclear Winter »

NEOPLAN wrote:Sta mi kao frustrirani i nezadovoljni korisnici GRAS-ovih usluga mozemo uciniti po tom pitanju? I na koji nacin?
Ne plaćati takozvane "usluge"-iliti građanska neposlušnost :D Nek propadne gras,ako je moglo propasti stotinu preduzeća koja su do rata bila sto puta profitabilnija od grasa,nek propadnu i oni,pa ponovo ispočetka,i da 1000 VIŠKA zaposlenih knjižicu u ruke pa nek traže posao ko i svi ostali.
NEOPLAN

#484 Re: GRAS - karte

Post by NEOPLAN »

Nuclear Winter wrote:
NEOPLAN wrote:Sta mi kao frustrirani i nezadovoljni korisnici GRAS-ovih usluga mozemo uciniti po tom pitanju? I na koji nacin?
Ne plaćati takozvane "usluge"-iliti građanska neposlušnost :D Nek propadne gras,ako je moglo propasti stotinu preduzeća koja su do rata bila sto puta profitabilnija od grasa,nek propadnu i oni,pa ponovo ispočetka,i da 1000 VIŠKA zaposlenih knjižicu u ruke pa nek traže posao ko i svi ostali.

Ja nisam pitao "Kako unistiti GRAS", vec " kako pomoci radnicima da se GRAS dovede u red"..... :roll:
fedor

#485 Re: GRAS - karte

Post by fedor »

NEOPLAN wrote: Ja nisam pitao "Kako unistiti GRAS", vec " kako pomoci radnicima da se GRAS dovede u red"..... :roll:
Otpustiti višak radnika, i postaviti novog direktora=diktatora! :D
poznanik

#486 Re: GRAS - karte

Post by poznanik »

Čekam danas ispred Željinog stadiona trolejbus za Jezero, dolazi prvi, piše Dobrinja-Trg 6.april, dolazi drugi, piše Otoka-Trg 6.april, dolazi treći, skoro prazan, a na plavoj tabli ispred vozača piše Dobrinja-Jezero.
Ulazim kupujem kartu i sjedam, počnem čitati neke papire... U jednom momentu dignem glavu, pogledam kroz prozor - i vidim zgradu DPO na Skenderiji :?

Ustanem, dođem do vozača i pitam kako, šta....Kad on poče kašljucati, zagrcnuo se, izusti: "Pa vozim do Trga".
Gledam u onu tablu ispred njega, piše na njoj Dobrinja-Jezero...izađem vani, kad s vanjske strane piše Dobrinja-Trg 6.april :shock: :shock: :?

Samo se okrenem i pođem, šta ću... :( Nevjerovatna drskost koju više nema smisla komentirati :x
NEOPLAN

#487 Re: GRAS - karte

Post by NEOPLAN »

Mozda je bio kakav udes prema jezeru pa je bio primoran voziti prema trgu.....ali to ne opravdava njegovu gresku da iskoristi ozvucenje i obavijesti putnike da se mijenja trasa.....
a.dis

#488 Re: GRAS - karte

Post by a.dis »

Poceli grasovci neku statistiku raditi. Sjede u trolama i zapisuju broj putnika koji ulaze i izlaze. Da ocekujemo poboljsanje usluge ili nova poskupljenja?
StupskaBitanga

#489 Re: GRAS - karte

Post by StupskaBitanga »

a.dis wrote:Poceli grasovci neku statistiku raditi. Sjede u trolama i zapisuju broj putnika koji ulaze i izlaze. Da ocekujemo poboljsanje usluge ili nova poskupljenja?
ovo boldirano vjeruj
cappy_tempo

#490 Re: GRAS - karte

Post by cappy_tempo »

a.dis wrote:Poceli grasovci neku statistiku raditi. Sjede u trolama i zapisuju broj putnika koji ulaze i izlaze. Da ocekujemo poboljsanje usluge ili nova poskupljenja?
u busu ovo rade vec odavno.a nova ideja vozaca grasa jer da nece da voze gdje ima rupa,valjda odose ovako dobri,mocni avtobusi.avtobus koji vozi za reljevo dom jutros stade skoro kod robota u rajlovcu i kaze "ja dovdem vozim,dalje necu" razlog sto preko mosta ima par rupa...ali zato sva auta normalno prodju preko tih rupa,ovaj sa avtobusom nece.kad su nasuli nekog pjeska eh onda je opet poceo voziti do zadnje stanice.mene bas zanima zasta ih onda placamo...uvale autobus koji sigurno ne moze i ne smije proci tehnicki,ali uredno vozi,traze kartu u 7 ujutro (na sabahu nemaju razumjevanja :D ) i jos stane i kaze "ja necu dalje da vozim" :shock:
smoki_choko

#491 Re: GRAS - karte

Post by smoki_choko »

cappy_tempo wrote:
u busu ovo rade vec odavno.a nova ideja vozaca grasa jer da nece da voze gdje ima rupa,valjda odose ovako dobri,mocni avtobusi.avtobus koji vozi za reljevo dom jutros stade skoro kod robota u rajlovcu i kaze "ja dovdem vozim,dalje necu" razlog sto preko mosta ima par rupa...ali zato sva auta normalno prodju preko tih rupa,ovaj sa avtobusom nece.kad su nasuli nekog pjeska eh onda je opet poceo voziti do zadnje stanice.mene bas zanima zasta ih onda placamo...uvale autobus koji sigurno ne moze i ne smije proci tehnicki,ali uredno vozi,traze kartu u 7 ujutro (na sabahu nemaju razumjevanja :D ) i jos stane i kaze "ja necu dalje da vozim" :shock:
naumim u srijedu da odem u rijecicu zbog nekih obaveza i udjem na taj kombi. sjedem na stupu i taman mi odgovaralo gdje sam isao odmah do stanice u rijecici da izadjem. medjutim koji sam ja peh bas taj dan skratili liniju. ko sto ti rece zbog rupa, valjda im dan ranije isao autobus ili kombi i nesto mu otpalo a i prije im se stalno kvarila vozila pa nisu htjeli voziti taj dan. i onda sam moro pola sata pjehe da idem do konacnog odredista. i jos pola sata nazad. i umjesto da se vrati na stup odjednom se promjenila linija, ode frajer u dobrosevice kod one skole i kaze ja idem opet na reljev dvor. i tu cekaj autobus za stup. pa majka mu stara, sa grasom ne moze nista normalno. ni jedno jednostavno putovanje nemozes isplanirati a da se nesto ne iskomplikuje
Comrad

#492 Re: GRAS - karte

Post by Comrad »

:lol: :lol: :lol:
Ne ocekuj, evo ja da ti odmah kazem.

Jedino logicno objasnjenje jeste da zele prorijediti raspored voznji.

Koji su to idioti boze dragi, u 21. vijeku oni sjede po trolama i piskaraju. :-)
senco_panza

#493 Re: GRAS - karte

Post by senco_panza »

Comrad wrote:

Koji su to idioti boze dragi, u 21. vijeku oni sjede po trolama i piskaraju. :-)
sigurno bi statistiku trebali voditi po broju kupljenih karata :)
Felidae

#494 Re: GRAS - karte

Post by Felidae »

e cuj broje koliko naroda ulazi...ma daj....
nemogu se odluciti, da li je smjesno ili zalosno....bez obzira na razlog piskaranja....
perfect_guy

#495 Re: GRAS - karte

Post by perfect_guy »

Comrad wrote:

možda hoće da se riješe viška zaposlenih :-) :-) :lol:
NEOPLAN

#496 Re: GRAS - karte

Post by NEOPLAN »

Info iz prve ruke.....u pripremi je novi tarifni sistem......takodjer se priprema i smanjenje broja zaposlenih tako sto ce se ljudima koji su pred penzijom dokupljivati staz i slati u penziju, uz otpremninu. Trenutno se priprema proracun potrebnih sredstava i anketa medju radnicima ko je zainteresovan za ovakav vid odlaska u penziju. Ocekuje se da bi taj broj mogao biti izmedju 300 i 500 ljudi. Naravno, to nece ici bas tako brzo kao sto svi ocekujemo, ali uglavnom pokrenulo se s mrtve tacke i vrsi se pritisak na Kanton da se ukljuce u ovaj proces.
smoki_choko

#497 Re: GRAS - karte

Post by smoki_choko »

ima li kakav info iz prve, druge ili trece ruke hocel biti novih godisnjih studentskih kupona od januara
NEOPLAN

#498 Re: GRAS - karte

Post by NEOPLAN »

Mislim da ce ih biti ali nisam siguran, posto to zavisi od toga hoce li Kanton planirati sredstva u budzetu. Raspitacu se u ponedeljak-utorak pa cu javiti kakvo je TRENUTNO ocekivanje oko tih karata. A definitivno ce se znati kad se formira nova Vlada Kantona i usvoji Budzet ili barem odluka o finansiranju karata.
StupskaBitanga

#499 Re: GRAS - karte

Post by StupskaBitanga »

poznanik wrote:Čekam danas ispred Željinog stadiona trolejbus za Jezero, dolazi prvi, piše Dobrinja-Trg 6.april, dolazi drugi, piše Otoka-Trg 6.april, dolazi treći, skoro prazan, a na plavoj tabli ispred vozača piše Dobrinja-Jezero.
Ulazim kupujem kartu i sjedam, počnem čitati neke papire... U jednom momentu dignem glavu, pogledam kroz prozor - i vidim zgradu DPO na Skenderiji :?

Ustanem, dođem do vozača i pitam kako, šta....Kad on poče kašljucati, zagrcnuo se, izusti: "Pa vozim do Trga".
Gledam u onu tablu ispred njega, piše na njoj Dobrinja-Jezero...izađem vani, kad s vanjske strane piše Dobrinja-Trg 6.april :shock: :shock: :?

Samo se okrenem i pođem, šta ću... :( Nevjerovatna drskost koju više nema smisla komentirati :x
gdje je u Sarajevu Trg 6. aprila
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#500 Re: GRAS - karte

Post by Romeo 80 »

StupskaBitanga wrote:
poznanik wrote:Čekam danas ispred Željinog stadiona trolejbus za Jezero, dolazi prvi, piše Dobrinja-Trg 6.april, dolazi drugi, piše Otoka-Trg 6.april, dolazi treći, skoro prazan, a na plavoj tabli ispred vozača piše Dobrinja-Jezero.

gdje je u Sarajevu Trg 6. aprila
Gdje se trola okreće na Bistriku kod 7 braće. Sad je to Trg Austrije...
Post Reply