Prijedlog, srezat plate 50 % i otpustiti 50 % radnika.
GRAS - karte
-
Gospoda Ministarka
#476 Re: GRAS - karte
Evo odvojit cemo od svoje plate
da bi se namirile njihove astronomsko visoke place koju 90 % radnika nit je zasluzilo nit je zaradilo, pa nije ni cudo da tonete bilo je samo pitanje dana.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#477 Re: GRAS - karte
Prijedlog, raspisati konkus (tender) za firme, da se prijave, i rasporediti konkurse, za autobuski, i minibuski saobracaj, mozda cak i za gradski i vangradski, pa nek se prijave firme na tender, napraviti pravilnik poslovanja za vaki kojeg se moraju pdirzavati firme koje budu izabrane, kao i minimum uslova koje moraju ispuniti da bi bile odabrane, a tramvajski i trolejbuski saobracaj ostaviti GRASu.
Preobiman je ovo poso da bi oni mogu kvalitetno izvrsavati ga sami sa ovako neoprofesionalnim kadrom, da ne kazem kakve gore rijeci.
Preobiman je ovo poso da bi oni mogu kvalitetno izvrsavati ga sami sa ovako neoprofesionalnim kadrom, da ne kazem kakve gore rijeci.
- fedor
#478 Re: GRAS - karte
Gospoda Ministarka wrote:Evo odvojit cemo od svoje plateda bi se namirile njihove astronomsko visoke place koju 90 % radnika nit je zasluzilo nit je zaradilo, pa nije ni cudo da tonete bilo je samo pitanje dana.
Možda i više od 50% treba da se otpusti!
- perfect_guy
#479 Re: GRAS - karte
znaju kukati kako ionako ima viška zaposlenih, a samo danas sam vidio dvije nove ekipe revizora
- fedor
#480 Re: GRAS - karte
Najjače su koke revizorke...perfect_guy wrote:znaju kukati kako ionako ima viška zaposlenih, a samo danas sam vidio dvije nove ekipe revizora
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#481 Re: GRAS - karte
danas je poništivač u velikoj petici pištio od BBIa do malte
mozak mi je probio
mozak mi je probio
- JThomas
#482 Re: GRAS - karte
ne kukaju oni, nego tako kažu izvještaji revizora, al' ne onih u tramvajima, nego finansijskih...perfect_guy wrote:znaju kukati kako ionako ima viška zaposlenih, a samo danas sam vidio dvije nove ekipe revizora
-
Nuclear Winter
#483 Re: GRAS - karte
Ne plaćati takozvane "usluge"-iliti građanska neposlušnostNEOPLAN wrote:Sta mi kao frustrirani i nezadovoljni korisnici GRAS-ovih usluga mozemo uciniti po tom pitanju? I na koji nacin?
- NEOPLAN
#484 Re: GRAS - karte
Nuclear Winter wrote:Ne plaćati takozvane "usluge"-iliti građanska neposlušnostNEOPLAN wrote:Sta mi kao frustrirani i nezadovoljni korisnici GRAS-ovih usluga mozemo uciniti po tom pitanju? I na koji nacin?Nek propadne gras,ako je moglo propasti stotinu preduzeća koja su do rata bila sto puta profitabilnija od grasa,nek propadnu i oni,pa ponovo ispočetka,i da 1000 VIŠKA zaposlenih knjižicu u ruke pa nek traže posao ko i svi ostali.
Ja nisam pitao "Kako unistiti GRAS", vec " kako pomoci radnicima da se GRAS dovede u red".....
- fedor
#485 Re: GRAS - karte
Otpustiti višak radnika, i postaviti novog direktora=diktatora!NEOPLAN wrote: Ja nisam pitao "Kako unistiti GRAS", vec " kako pomoci radnicima da se GRAS dovede u red".....
- poznanik
#486 Re: GRAS - karte
Čekam danas ispred Željinog stadiona trolejbus za Jezero, dolazi prvi, piše Dobrinja-Trg 6.april, dolazi drugi, piše Otoka-Trg 6.april, dolazi treći, skoro prazan, a na plavoj tabli ispred vozača piše Dobrinja-Jezero.
Ulazim kupujem kartu i sjedam, počnem čitati neke papire... U jednom momentu dignem glavu, pogledam kroz prozor - i vidim zgradu DPO na Skenderiji
Ustanem, dođem do vozača i pitam kako, šta....Kad on poče kašljucati, zagrcnuo se, izusti: "Pa vozim do Trga".
Gledam u onu tablu ispred njega, piše na njoj Dobrinja-Jezero...izađem vani, kad s vanjske strane piše Dobrinja-Trg 6.april
Samo se okrenem i pođem, šta ću...
Nevjerovatna drskost koju više nema smisla komentirati 
Ulazim kupujem kartu i sjedam, počnem čitati neke papire... U jednom momentu dignem glavu, pogledam kroz prozor - i vidim zgradu DPO na Skenderiji
Ustanem, dođem do vozača i pitam kako, šta....Kad on poče kašljucati, zagrcnuo se, izusti: "Pa vozim do Trga".
Gledam u onu tablu ispred njega, piše na njoj Dobrinja-Jezero...izađem vani, kad s vanjske strane piše Dobrinja-Trg 6.april
Samo se okrenem i pođem, šta ću...
- NEOPLAN
#487 Re: GRAS - karte
Mozda je bio kakav udes prema jezeru pa je bio primoran voziti prema trgu.....ali to ne opravdava njegovu gresku da iskoristi ozvucenje i obavijesti putnike da se mijenja trasa.....
-
a.dis
#488 Re: GRAS - karte
Poceli grasovci neku statistiku raditi. Sjede u trolama i zapisuju broj putnika koji ulaze i izlaze. Da ocekujemo poboljsanje usluge ili nova poskupljenja?
-
StupskaBitanga
#489 Re: GRAS - karte
ovo boldirano vjeruja.dis wrote:Poceli grasovci neku statistiku raditi. Sjede u trolama i zapisuju broj putnika koji ulaze i izlaze. Da ocekujemo poboljsanje usluge ili nova poskupljenja?
- cappy_tempo
#490 Re: GRAS - karte
u busu ovo rade vec odavno.a nova ideja vozaca grasa jer da nece da voze gdje ima rupa,valjda odose ovako dobri,mocni avtobusi.avtobus koji vozi za reljevo dom jutros stade skoro kod robota u rajlovcu i kaze "ja dovdem vozim,dalje necu" razlog sto preko mosta ima par rupa...ali zato sva auta normalno prodju preko tih rupa,ovaj sa avtobusom nece.kad su nasuli nekog pjeska eh onda je opet poceo voziti do zadnje stanice.mene bas zanima zasta ih onda placamo...uvale autobus koji sigurno ne moze i ne smije proci tehnicki,ali uredno vozi,traze kartu u 7 ujutro (na sabahu nemaju razumjevanjaa.dis wrote:Poceli grasovci neku statistiku raditi. Sjede u trolama i zapisuju broj putnika koji ulaze i izlaze. Da ocekujemo poboljsanje usluge ili nova poskupljenja?
- smoki_choko
#491 Re: GRAS - karte
naumim u srijedu da odem u rijecicu zbog nekih obaveza i udjem na taj kombi. sjedem na stupu i taman mi odgovaralo gdje sam isao odmah do stanice u rijecici da izadjem. medjutim koji sam ja peh bas taj dan skratili liniju. ko sto ti rece zbog rupa, valjda im dan ranije isao autobus ili kombi i nesto mu otpalo a i prije im se stalno kvarila vozila pa nisu htjeli voziti taj dan. i onda sam moro pola sata pjehe da idem do konacnog odredista. i jos pola sata nazad. i umjesto da se vrati na stup odjednom se promjenila linija, ode frajer u dobrosevice kod one skole i kaze ja idem opet na reljev dvor. i tu cekaj autobus za stup. pa majka mu stara, sa grasom ne moze nista normalno. ni jedno jednostavno putovanje nemozes isplanirati a da se nesto ne iskomplikujecappy_tempo wrote:u busu ovo rade vec odavno.a nova ideja vozaca grasa jer da nece da voze gdje ima rupa,valjda odose ovako dobri,mocni avtobusi.avtobus koji vozi za reljevo dom jutros stade skoro kod robota u rajlovcu i kaze "ja dovdem vozim,dalje necu" razlog sto preko mosta ima par rupa...ali zato sva auta normalno prodju preko tih rupa,ovaj sa avtobusom nece.kad su nasuli nekog pjeska eh onda je opet poceo voziti do zadnje stanice.mene bas zanima zasta ih onda placamo...uvale autobus koji sigurno ne moze i ne smije proci tehnicki,ali uredno vozi,traze kartu u 7 ujutro (na sabahu nemaju razumjevanjaa.dis wrote:Poceli grasovci neku statistiku raditi. Sjede u trolama i zapisuju broj putnika koji ulaze i izlaze. Da ocekujemo poboljsanje usluge ili nova poskupljenja?) i jos stane i kaze "ja necu dalje da vozim"
- Comrad
#492 Re: GRAS - karte
a.dis wrote:Poceli grasovci neku statistiku raditi. Sjede u trolama i zapisuju broj putnika koji ulaze i izlaze. Da ocekujemo poboljsanje usluge ili nova poskupljenja?
Ne ocekuj, evo ja da ti odmah kazem.
Jedino logicno objasnjenje jeste da zele prorijediti raspored voznji.
Koji su to idioti boze dragi, u 21. vijeku oni sjede po trolama i piskaraju.
-
senco_panza
#493 Re: GRAS - karte
sigurno bi statistiku trebali voditi po broju kupljenih karataComrad wrote:a.dis wrote:Poceli grasovci neku statistiku raditi. Sjede u trolama i zapisuju broj putnika koji ulaze i izlaze. Da ocekujemo poboljsanje usluge ili nova poskupljenja?![]()
![]()
![]()
- Felidae
#494 Re: GRAS - karte
e cuj broje koliko naroda ulazi...ma daj....
nemogu se odluciti, da li je smjesno ili zalosno....bez obzira na razlog piskaranja....
nemogu se odluciti, da li je smjesno ili zalosno....bez obzira na razlog piskaranja....
- perfect_guy
#495 Re: GRAS - karte
možda hoće da se riješe viška zaposlenihComrad wrote:a.dis wrote:Poceli grasovci neku statistiku raditi. Sjede u trolama i zapisuju broj putnika koji ulaze i izlaze. Da ocekujemo poboljsanje usluge ili nova poskupljenja?![]()
![]()
![]()
- NEOPLAN
#496 Re: GRAS - karte
Info iz prve ruke.....u pripremi je novi tarifni sistem......takodjer se priprema i smanjenje broja zaposlenih tako sto ce se ljudima koji su pred penzijom dokupljivati staz i slati u penziju, uz otpremninu. Trenutno se priprema proracun potrebnih sredstava i anketa medju radnicima ko je zainteresovan za ovakav vid odlaska u penziju. Ocekuje se da bi taj broj mogao biti izmedju 300 i 500 ljudi. Naravno, to nece ici bas tako brzo kao sto svi ocekujemo, ali uglavnom pokrenulo se s mrtve tacke i vrsi se pritisak na Kanton da se ukljuce u ovaj proces.
- smoki_choko
#497 Re: GRAS - karte
ima li kakav info iz prve, druge ili trece ruke hocel biti novih godisnjih studentskih kupona od januara
- NEOPLAN
#498 Re: GRAS - karte
Mislim da ce ih biti ali nisam siguran, posto to zavisi od toga hoce li Kanton planirati sredstva u budzetu. Raspitacu se u ponedeljak-utorak pa cu javiti kakvo je TRENUTNO ocekivanje oko tih karata. A definitivno ce se znati kad se formira nova Vlada Kantona i usvoji Budzet ili barem odluka o finansiranju karata.
-
StupskaBitanga
#499 Re: GRAS - karte
gdje je u Sarajevu Trg 6. aprilapoznanik wrote:Čekam danas ispred Željinog stadiona trolejbus za Jezero, dolazi prvi, piše Dobrinja-Trg 6.april, dolazi drugi, piše Otoka-Trg 6.april, dolazi treći, skoro prazan, a na plavoj tabli ispred vozača piše Dobrinja-Jezero.
Ulazim kupujem kartu i sjedam, počnem čitati neke papire... U jednom momentu dignem glavu, pogledam kroz prozor - i vidim zgradu DPO na Skenderiji![]()
Gledam u onu tablu ispred njega, piše na njoj Dobrinja-Jezero...izađem vani, kad s vanjske strane piše Dobrinja-Trg 6.april![]()
![]()
![]()
Samo se okrenem i pođem, šta ću...Nevjerovatna drskost koju više nema smisla komentirati
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#500 Re: GRAS - karte
Gdje se trola okreće na Bistriku kod 7 braće. Sad je to Trg Austrije...StupskaBitanga wrote:gdje je u Sarajevu Trg 6. aprilapoznanik wrote:Čekam danas ispred Željinog stadiona trolejbus za Jezero, dolazi prvi, piše Dobrinja-Trg 6.april, dolazi drugi, piše Otoka-Trg 6.april, dolazi treći, skoro prazan, a na plavoj tabli ispred vozača piše Dobrinja-Jezero.
Ulazim kupujem kartu i sjedam, počnem čitati neke papire... U jednom momentu dignem glavu, pogledam kroz prozor - i vidim zgradu DPO na Skenderiji![]()
Gledam u onu tablu ispred njega, piše na njoj Dobrinja-Jezero...izađem vani, kad s vanjske strane piše Dobrinja-Trg 6.april![]()
![]()
![]()
Samo se okrenem i pođem, šta ću...Nevjerovatna drskost koju više nema smisla komentirati