Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Acura TL je tvrdo auto, ti to vjerovatno ne trazis, a to za cijenuu...hmm to jest bas cudno, mislim ono ista su klasa mozda oprema i miljaza da su u pitanju, ili mozda da TL ima najnoviji model vec na trzistu pa mu je zbog tog cijena pala my best guess
Acura TL je mrak auto . Jaran mi ima 2006 Tl i to je u rangu BMW-a 5 mozda i bolje. Jednm smo pricili nekom ljevom cestom punom rupa a ovaj moj jaran , kreten nabro Acuru preko 220 .Ja vidim neko ispupcenje na cesti , pomislim sad odosmo u 100 PM kad ono Acura samo malo zaljulja i ponovo nastavi kao da se vozimo po najboljem autobanu. To je super auto i drzi cjenu strava . Unutrasnjost je malo monotona za moj ukus , previse mracna i previse crne boje. 3.5 l V6 je bulletproof i nemozes ga ubiti. Zadnje vjesanje ima problem pa se moze sjebati to zadnje neovisno vjesanje ako se auto pretovari otraga .Ova auta su konstruirana za brzinu a ne da voze teret.@ exliberal ,Jesi li razmisljao o Cadilacu CTS . Ovaj Cadilac je dobio strasne ocjene kritike, cak ga je i poslovicno ne naklonjen Amerikancima Top Gear svrstao prije BMW-a , par godina star Caddy se moze naci za 25-30k . Po mom misljenju puno bolji izbor od Volva a ako naginjes sportu a nemas lovu za novu Corvetu imas Novi Camaro kome je pocetna cjena u knjigama 22 k samo sto se u salonima prodaje za 50 k , valjda potraznja veca od prizvodnje. Ma izbor je stvarno ogroman .
nece tvoj komso normalno auto, on hoce ladju na cesti, da kad izadje na cestu da je jedini lafo , njemu nije dovoljan CTS, njemu treba onaj STS ili DTS, da se bolje vidi .
ova TL je bila najljepse auto na cesti tad kad je izasla tamo 2004, inace nisu sve samo crne unutra, imas onu nijansu crno plus zlatno iznutra, mada ove nove sad sto se proizvode nisu mi lijepe ko ovaj model. Meni je dobro ono kad otvoris vrata, ona plava tabla mu se upali. Meni se ugasila jednom na Interstateu, bila mijenac a ja cesto ne vozim auto sa mjenjacem, pa tako umrlo govno u meni! Inace, kod mene je ovaj prijatelj nakon BMW 3 330i iz 2000 se preselio na TL. U dealershipu mu dali $10K za benju i jos je potpiso $15K kredita za TL bas iz 2004. Ako ga pitas o razlici, rece ti on bolji BMW ali je osjetljiviji i kvari se, moras visit u dealershipu tamo i kad treba i ne treba, od TL i sa mnogo manje prostora i komfora. Ma tip lud za TL; kupio Pontijaka za loko a TL za ponekad kad se treba nafolirat , sto je meni bezze, pa ti si kupio auto da ga deres a ne ono tebe!
Imao sam CTS i udao sam ga zato sto je bila zadnja vuca. Nisam imao problema sa njim, samo mi je otisao termostar....sitnica...morali su pola motora raskopat da ga zamjene.... Za ljeta i suhih dobrih puteva je pravo dobar...zimi ..parkiraj ga i neizlazi, ustvari nemozes ni da izadjes i da hoces...
Ovaj novi je pravo dobar ali samo verzija 4x . Meni se svidja Acura izvana definitivno ali unutra....kao sto si rekao sve crno ko mrtvacko auto. Sveo sam izbor na dva auta ili ovaj MKZ 2010 ( zbog godista i garancije ) ili Infinity M35X....to je makina ...samo se brzo prodaju ako imaju manju kilometrazu. Nasao sam neki dan jednog i odem da ga pogledam (Kia dealership !) kad auta nema...gdje je auto..mi ga nismo mogli prodat pa ga rentamo bankama ..jucer dosli i uzeli ga, vratit ce ga za tri dana...okreni se i idi nazad
ti vjerovatno sad mislis na MKZ novi i manji vs M35 i par godina star!?
ako je tako, ja bih onda isao sa M vrijednost mu je pala pa sve i da ga sutra prodas neces mnogo izgubiti, sve i da mu nesto ode zamjeni i vozi dalje, dok MKZ je nov istina ima i garanciju ali zato ce mu cijena pasti cim ga izvezes iz salona derasticno. Dakle, sve je do tebe koliko planiras drzati auto.
corolla02 wrote:ti vjerovatno sad mislis na MKZ novi i manji vs M35 i par godina star!?
ako je tako, ja bih onda isao sa M vrijednost mu je pala pa sve i da ga sutra prodas neces mnogo izgubiti, sve i da mu nesto ode zamjeni i vozi dalje, dok MKZ je nov istina ima i garanciju ali zato ce mu cijena pasti cim ga izvezes iz salona derasticno. Dakle, sve je do tebe koliko planiras drzati auto.
Ma da to je plan ili 2010 MKZ i vozit ga dok je pod garancijom ili 2006-2007 M35X ( oni imaju 5 godina garanciju) i drzat ga do jedno 120 000km.
Licno Infinity je mnogo bolji iznutra...jedino sto je skuplje osiguranje za njega nego za Lincolna..
corolla02 wrote:ti vjerovatno sad mislis na MKZ novi i manji vs M35 i par godina star!?
Ma da to je plan ili 2010 MKZ i vozit ga dok je pod garancijom ili 2006-2007 M35X ( oni imaju 5 godina garanciju) i drzat ga do jedno 120 000km.
Licno Infinity je mnogo bolji iznutra...jedino sto je skuplje osiguranje za njega nego za Lincolna..
Jesi li vidio novu Nisan Maximu Coupe . Opasno dobar a velika usteda u odnosu na Infinity.
whow wrote:
Jesi li vidio novu Nisan Maximu Coupe . Opasno dobar a velika usteda u odnosu na Infinity.
Vozi kolega na poslu novu Maximu i izgorili mu diskovi ...sva cetri. Non stop ima problema sa air senzorima. Auto na lease...servis mu nije htjeo promjenit diskove ...nisu pod garancijom ...meni se cini da je bilo 20 000 kad ih je morao mjenjat ili tako nesto..mala kilometraza pravo.
Neki dan je do oglas o preuzimanju leasa...nemoze bez auta a barem jedanput mjesecno je u servisu.
whow wrote:
Vozi kolega na poslu novu Maximu i izgorili mu diskovi ...sva cetri. Non stop ima problema sa air senzorima. Auto na lease...servis mu nije htjeo promjenit diskove ...nisu pod garancijom ...meni se cini da je bilo 20 000 kad ih je morao mjenjat ili tako nesto..mala kilometraza pravo.
Neki dan je do oglas o preuzimanju leasa...nemoze bez auta a barem jedanput mjesecno je u servisu.
whow wrote:
Danas na cesti vidim ovoga novog Golfa 6 stvarno izgleda jadno u usporedbi sa konkurencijom ; manji , ruzniji , neudobniji , skuplji nesto kontam kupiti Golfa u Americi pored tolikih vozila koja su bolja i jeftinija je u najmanju ruku pateticno.
whow wrote:Danas na cesti vidim ovoga novog Golfa 6 stvarno izgleda jadno u usporedbi sa konkurencijom ; manji , ruzniji , neudobniji , skuplji nesto kontam kupiti Golfa u Americi pored tolikih vozila koja su bolja i jeftinija je u najmanju ruku pateticno.
whow wrote:Danas na cesti vidim ovoga novog Golfa 6 stvarno izgleda jadno u usporedbi sa konkurencijom ; manji , ruzniji , neudobniji , skuplji nesto kontam kupiti Golfa u Americi pored tolikih vozila koja su bolja i jeftinija je u najmanju ruku pateticno.
Ako si vidio na cesti tog Golfa kako znas da je neudobniji? Tokom voznje telepatskim mocima si skontao kakva je udobnost u automobilu? Tokom prolaska pored tog automobila si takodje skontao i da je skuplji?? A manji??? Kako je manji? izmjerio ga tokom tog prolaska?
Tebe je bas onaj B6 sjebao, samo nikako mi nije jasno sta bi od VW forever do ovakvih izjava u roku od dva mjeseca!
Ako si vidio na cesti tog Golfa kako znas da je neudobniji? Tokom voznje telepatskim mocima si skontao kakva je udobnost u automobilu? Tokom prolaska pored tog automobila si takodje skontao i da je skuplji?? A manji??? Kako je manji? izmjerio ga tokom tog prolaska?
Tebe je bas onaj B6 sjebao, samo nikako mi nije jasno sta bi od VW forever do ovakvih izjava u roku od dva mjeseca!
Dobri stari isfrustrirani jefferson. Za tvoju informaciju imao sam novoga 2007 Golfa 5 comfortline , direktno iz salona, koji je u biti isti kao i taj Golf VI . Ista sasija , podvozje , vjesanje , upravljacki sistem , transmisija , motor i vecina djelova tako da znam vrlo dobro sta je Golf 6. Radi se o najnudobnijem vozilu koje sam ikada imao i u kojem sam se vozilo , ne racunajuci ostale modela Golfa . Cak je i bjedni Huyndai Accnet koji se ovdje prodaje za 9.999 dolara udobnije vozilo od Golfa . Golf je takoder je manji i skuplji od vecine konkurencije. Golf 6 je tacno 60 dollara skuplji od Golfa 5. Razlika je izmedu G5 i G6 je u par kozmetickih detalja i nekoliko novih opcija , naravno felge su nove . Dakle vrlo dobro znam o cemu govorim za razliku od nekih ovdje.
Inace Passat B6 je kao sto sam rekao ostao u odlicnoj uspomeni , posebno imajuci u vidu da sam ga dobro utopio.
Golfa je prodano... Koliko? Više od 25 miliona komada. Isti automobil je najprodavaniji u Evropi. U Americi, druge evropske "udobne, pouzdane i jeftine" marke se praktično i ne prodaju. Kad su tako dobre i jeftine, ne bi im bio problem nadmašiti traljavi, nikakvi i bezvezni VW i masno zaraditi u Americi. No, to se ne dešava.
Elem, VW "ne valja, skup je, precijenjen, neudoban... ma, loš auto da ne može biti lošiji". A prodaja ide dobro. Što li?
Klodovik wrote:Golfa je prodano... Koliko? Više od 25 miliona komada. Isti automobil je najprodavaniji u Evropi. U Americi, druge evropske "udobne, pouzdane i jeftine" marke se praktično i ne prodaju. Kad su tako dobre i jeftine, ne bi im bio problem nadmašiti traljavi, nikakvi i bezvezni VW i masno zaraditi u Americi. No, to se ne dešava.
Elem, VW "ne valja, skup je, precijenjen, neudoban... ma, loš auto da ne može biti lošiji". A prodaja ide dobro. Što li?
U Americi VW nije ni na mapi. Po prodajnim rezultatima u compact klasi za Sjevernoj Americi Golf je negdje na 20 -tom mjestu sto uopoce i ne cudi imajuci u vidu sta nudi i koliko kosta. Golf ima dobru prodaju u EU zahvaljujuci monopolu VW i protekcionistickoj ekonomskoj politici EU. Za iste pare koje treba izdvojiti za jednog srednje opremljenog golfa Golfa u Canadi mogu se kupiti za klasu bolja vozila poput : Toyote Camry , Honde Accord , Nissan Altima , Mitchubisi Lancer , Mazda 3 , Huyndai Sonata je cak mislim i jeftinija od Golfa i dalje da ne nabrajam .
Klodovik wrote:Golfa je prodano... Koliko? Više od 25 miliona komada. Isti automobil je najprodavaniji u Evropi. U Americi, druge evropske "udobne, pouzdane i jeftine" marke se praktično i ne prodaju. Kad su tako dobre i jeftine, ne bi im bio problem nadmašiti traljavi, nikakvi i bezvezni VW i masno zaraditi u Americi. No, to se ne dešava.
U Americi VW nije ni na mapi. Po prodajnim rezultatima u compact klasi za Sjevernoj Americi Golf je negdje na 20 -tom mjestu sto uopoce i ne cudi imajuci u vidu sta nudi i koliko kosta. Golf ima dobru prodaju u EU zahvaljujuci monopolu VW i protekcionistickoj ekonomskoj politici EU. Za iste pare koje treba izdvojiti za jednog srednje opremljenog golfa Golfa u Canadi mogu se kupiti za klasu bolja vozila poput : Toyote Camry , Honde Accord , Nissan Altima , Mitchubisi Lancer , Mazda 3 , Huyndai Sonata je cak mislim i jeftinija od Golfa i dalje da ne nabrajam .
E ovo je veca provala od one telepatske neudobnosti
E ovo je veca provala od one telepatske neudobnosti
Ja sam mislio da si malo inteligentniji , ocigledno je da sam pogrijesijo. EU vodi extremo protekcionisticku ekonomsku politiku kojom stiti lokalnu privredu i ekonomiju . Za razliku od EU, SAD i Canda sprovode nesto sto se zove free trade i sto je u principu dijemetralno suprotna pozicija od one koje zastupaju clanice EU . Ovakvav pristup trzistu i ekonomskim odnosima je primarni razlog zasto su automobili u USA bitno jeftiniji nego u EU, istina je da sa dolaskom Obamine administracije i produbljavanjem recesije USA razmatra ili uvodi zakone kojim stiti sopstvenu ekonomiju , "Buy American" i slicni . Dakle pitaj ako neznas nemoj se dzaba prosipati ko 'papak.
Znaci whow po tebi tvornica Toyote koja sljaka u Ceskoj ili Hyundaijeva u Slovackoj imaju posebne namete? Jel to znaci da je drugacije oporezovana Skoda u Njemackoj koja je proizvedena u Ceskoj od Toyote koja je proizvedena u Ceskoj?
whow ja nisam inteligentan, glup sam, ali VRLO, VRLO dobro znam sta je bio GATT a sta je danas WTO!
Nego de mi reci kako ti to skonta da je Golf VI neudoban ako ga nikad nisi vozio. Jesil Golf V, ali nisi Golf VI, pa kako. ja danas sve pokusavam dok sam vozio da uspostavim telepatsku vezu ali nikako.
ozbiljno te pitam, posto mi nismo vozili takva auta.
Ali moras priznati, zato pali na -45 ko cvoka
Whow nemoj biti uporan s tim "protekcionizmom" kad se ne razumiješ dovoljno od stvarima u EU, ja sam ti već jednom napisao na ovoj temi da SVAKO auto proizvedeno u EU spada po EU trošarine, dakle i Toyota proizvedena u Češkoj (lupam), Nissan proizveden u Engleskoj, itd. Nije bitno s kojeg je kontinenta proizvođač, nego proizvodi li se to auto u EU ili negdje drugo.
jefferson wrote:Znaci whow po tebi tvornica Toyote koja sljaka u Ceskoj ili Hyundaijeva u Slovackoj imaju posebne namete? Jel to znaci da je drugacije oporezovana Skoda u Njemackoj koja je proizvedena u Ceskoj od Toyote koja je proizvedena u Ceskoj?
whow ja nisam inteligentan, glup sam, ali VRLO, VRLO dobro znam sta je bio GATT a sta je danas WTO!
Nego de mi reci kako ti to skonta da je Golf VI neudoban ako ga nikad nisi vozio. Jesil Golf V, ali nisi Golf VI, pa kako. ja danas sve pokusavam dok sam vozio da uspostavim telepatsku vezu ali nikako.
ozbiljno te pitam, posto mi nismo vozili takva auta.
Ali moras priznati, zato pali na -45 ko cvoka
EU ima ne samo mnogo vece namete nego Sjeverna Amerika nego i dosta konzervativnije zakonodavsto bar kada su u pitanju ekonomski odnosni i automobilska industrija . USA ima veoma jednostavno zakonodavsto kada je u pitanju proizvodnja automobila te njihova podjela na domace i uvozne na osnovu cega se odreduju carinske stope itd. Dakle radi se o DVA KRITERIJA . 1.) GDJE se VOZILO SASTAVLJA 2.) DALI UKUPAN PROCENAT DJELOVA I KOMPONENTI UGRADENIH U VOZILO PRELAZI 75 % .Tako se na primjer jedana Toyota Corolla klasificira kao uvozno auto iako se prizvodi u USA jer procenat ugradenih komponenti iznosi samo 75 % dok je recimo Toyota Camry klasificira kao domace auto jer iznos ugradenih komponenti iznosi 80 %. Interesantno je da je recimo Dodge Calibar klasificiran kao uvoz . Toyotin radnik u Oshawa , Canada ima nekoliko puta vecu platu od svoga kolege u Slovackoj dok su vozila koja silaze sa trake u Osawi i prodaju u Canadi i Americi jeftinija od istih vozila koja se prodaju u EU. Ti ponovo lupas o telepatiji i kasikama jer bolje ne znas. Gold VI , komercijalno u Americi nije nista napravio kao niti jedan Golf iz prostog razloga sto u Americi ljudi ne kupuju hatchbak vozila . Dakle prodaje se Jetta i to najvise zbog dizel tehnologije. Tema je precjenjena VW vozila a ne ljecenje frustracija Gos. Jeffersona. Dakle ja sam nekoliko puta zamolio da me ostavis na miru i probas biti malo konstruktivniji . Ipak je cinjanica da SOS i to se ne da promjeniti taman da provedes 100 godina u Americi ; Glava u Becu , noge u Grmecu.