Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Locked
Sandarz

#476 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by Sandarz »

karanana wrote:prateci tada hrvatske medije kako izvjestavaju o borbama u krajini meni se ucinilo da im autonomasi i nisu bili toliko mrski, mozda jer su se tada vodile i jake borbe u srednjoj bosni izmedju hvo-a i ar bih pa su kontali da su autonomasi pozitiva u usporedbi sa alijinim 5. korpusom, iako 5. korpus nije ucestvovao u borbama protiv hvo-a.
5. korpus je "neutralizirao" HVO tako sto su zapovjedniku oko nogu zavezali kamen i bacili na dno jezera.

uostalom, kako to ficho i hiljade autonomasa dobise domovnice i putovnice?
A sta ces sa njima? Pobjegli ljudi iz svog kraja i naselili se u Hrvatsku, da im se nije dalo drzavljanstvo opet bi se spominjala "sejtanska politika F. Tudjmana" i 11. genocid nad Bošnjacima.
vuk1975

#477 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by vuk1975 »

osa wrote:
vuk1975 wrote:hvala ne treba,ti mora da si od onih livnjaka i duvnjaka sto samo ih vracali u gacama a kasnije u vrecama.
skoro i livno zauzeli, ali .ebaji ga, nisu političari dali....
dusa izvrtat i iskrivit istinu,mora da je jadranko prlic mnogo casova dao na teritoriji bivse hb
vuk1975

#478 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by vuk1975 »

sad kad nesto skontam da smo se odlucili za drugu verziju na pocetku rata,od pereca krivoustog cimbenika nebi ostao ni okrajak.
Bosanski_kralj

#479 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by Bosanski_kralj »

Sandarz wrote: 5. korpus je "neutralizirao" HVO tako sto su zapovjedniku oko nogu zavezali kamen i bacili na dno jezera.
:roll:
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#480 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by emillio estevez »

vuk1975 wrote:hvala ne treba,ti mora da si od onih livnjaka i duvnjaka sto samo ih vracali u gacama a kasnije u vrecama.
Bas steta za vikendicu .
Nego koga si ti to vracao u gacama ili vrecama ?????? :lol:

Pa nije rat kompjuterska igrica .
emillio estevez

#481 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

vuk1975 wrote:
osa wrote:
skoro i livno zauzeli, ali .ebaji ga, nisu političari dali....
dusa izvrtat i iskrivit istinu,mora da je jadranko prlic mnogo casova dao na teritoriji bivse hb
je ,je bilo je na knap imali premalo ..............
Tornado Bi

#482 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by Tornado Bi »

Sandarz wrote:
karanana wrote:prateci tada hrvatske medije kako izvjestavaju o borbama u krajini meni se ucinilo da im autonomasi i nisu bili toliko mrski, mozda jer su se tada vodile i jake borbe u srednjoj bosni izmedju hvo-a i ar bih pa su kontali da su autonomasi pozitiva u usporedbi sa alijinim 5. korpusom, iako 5. korpus nije ucestvovao u borbama protiv hvo-a.
5. korpus je "neutralizirao" HVO tako sto su zapovjedniku oko nogu zavezali kamen i bacili na dno jezera.

A sta ces sa njima? Pobjegli ljudi iz svog kraja i naselili se u Hrvatsku, da im se nije dalo drzavljanstvo opet bi se spominjala "sejtanska politika F. Tudjmana" i 11. genocid nad Bošnjacima.
Lupaš gluposti, a ako imaš prave dokaze za ovu tvoju tvrdnju javi se tužiteljstvu kao svjedok. Mi smo uvijek imali korektne odnose sa HVO Bihać, a malo se moraš informisati da je sukob bio između njih u HVO, kad je na naše prostore došao Vlado Š. po Bobanovoj naredbi i sa ciljem da izazove sukobe, a onda je dio starješina i vojnika prešlo u 5. Korpus. Dalje, taj Vlado Š. je u vrijeme najjačih borbenih dejstava išao u Ripač na dogovore sa četnicima a podržavao je i najvećeg izdajnika i osuđenog ratnog zločinca fikreta a.
Betand

#483 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by Betand »

emillio estevez wrote:
Bas steta za vikendicu .
Nego koga si ti to vracao u gacama ili vrecama ?????? :lol:

Pa nije rat kompjuterska igrica .
pusti bola vehabijicu ...još on pure mora popapati da bi nekog vratio u gacam ili vrecama
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#484 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by Chmoljo »

spustite lopticu i pričajte ko normalni ljudi. neću se ponavljati.
Sandarz

#485 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by Sandarz »

Tornado Bi wrote:
Sandarz wrote: 5. korpus je "neutralizirao" HVO tako sto su zapovjedniku oko nogu zavezali kamen i bacili na dno jezera.
Lupaš gluposti, a ako imaš prave dokaze za ovu tvoju tvrdnju javi se tužiteljstvu kao svjedok. Mi smo uvijek imali korektne odnose sa HVO Bihać, a malo se moraš informisati da je sukob bio između njih u HVO, kad je na naše prostore došao Vlado Š. po Bobanovoj naredbi i sa ciljem da izazove sukobe, a onda je dio starješina i vojnika prešlo u 5. Korpus. Dalje, taj Vlado Š. je u vrijeme najjačih borbenih dejstava išao u Ripač na dogovore sa četnicima a podržavao je i najvećeg izdajnika i osuđenog ratnog zločinca fikreta a.

Primijeti kako nisi demantirao ono što sam ja napisao.

Optužbe o suradnji sa četnicima su najjednostavniji način da se "opravda" mučko ubojstvo tako što se čovjeka pozove na pregovore a isprati ga se sa kamenom oko nogu i živog pošalje na dno jezera.
Bosanski_kralj

#486 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by Bosanski_kralj »

Sandarz wrote:
Tornado Bi wrote:

Optužbe o suradnji sa četnicima su najjednostavniji način da se "opravda" mučko ubojstvo tako što se čovjeka pozove na pregovore a isprati ga se sa kamenom oko nogu i živog pošalje na dno jezera.
Ti ništa nisi naveo, ni jednu činjenicu ni argument, kojim bi dokazao to što tvrdiš
Sandarz

#487 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by Sandarz »

Bosanski_kralj wrote: Ti ništa nisi naveo, ni jednu činjenicu ni argument, kojim bi dokazao to što tvrdiš

Ja bih volio da sam u krivu. Istina, postoji vise verzija ali 15 godina je proslo a nitko cak niti anonimnom prijavom ne zeli reci gdje mu se nalazi tijelo da ga obitelj pokopa. Ovo je jedina verzija koja je dosla od nekoga tko je bio blizak Dudakovicu.
keep it real

#488 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by keep it real »

kv99 wrote:
U trenutku kada su cetnici imali kontrolu nad 90 % BiH, 30 % Hrvatske , 90 % naoruzanja JNA, 130 000 naoruzanih vojnika + jedinica DB smrdije+ lokalnih jedinica SDS-a nisu bili uopste spremni ni na kakakv "kompromis"

:lol: :lol: :lol:

masta moze svasta .

toliko gluposti u jednoj recenici .
kv99

#489 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by kv99 »

keep it real wrote:
kv99 wrote:
U trenutku kada su cetnici imali kontrolu nad 90 % BiH, 30 % Hrvatske , 90 % naoruzanja JNA, 130 000 naoruzanih vojnika + jedinica DB smrdije+ lokalnih jedinica SDS-a nisu bili uopste spremni ni na kakakv "kompromis"

:lol: :lol: :lol:

masta moze svasta .

toliko gluposti u jednoj recenici .
A sta je to masta i glupost ? Da li je masta da je u vrijeme Lisabonskih pregovora cetnici tj tzv JNA imala vojnike stacionirane na 90 % BiH ( ne samo kasarne u svim gradovima BiH , pocevsi od Sarajeva, Tuzle, Mostara,Zenice, Travnika, Bihaca, Prijedora itd )vec i ukopane polozaje na svim vaznijim mjestima- ne samo oko gradova vec i prevoji/mostovi, okupirane TV releje koji su vec od 91 prikazivali samo TV Beograd , podjeljeno oruzje samo pristalicama projekta velike smrdije ono isto oruzje koje je ukradeno od TO BiH , rezerviste iz smrdije koji su vec krajem 1991 zauzeli polozaje prvo u Hercegovini a onda i sirom drzave, jedinice i MTS iz Slovenije i Hrvatske, naoruzane jedinice organizovane od SDS, jedinice iz smrdije pod komandom DB smrdije itd-itd. Da je Bogdo sve to bila masta ne bi bilo onoliko krvi vec odma na pocetku agresije kad je pobijen najveci dio civila . Zato cetnici nisu bili spremni ni na kakav kompromis jer su ocekivali da ostvare sve svoje planove ali....ostalo im je da preko foruma pokusavaju da sanjaju ono sto im pisopijac i pedofil obecavaju :lol:
Tornado Bi

#490 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by Tornado Bi »

Sandarz wrote:
Tornado Bi wrote:

Molim te lijepo, šta ja treba da demantujem neku nebulozu, nešto što nema ama nikakvih argumenata . Ti prvo napiši i opiši to što tvrdiš, ko, šta, kada, itd.
Opet ti kažem da su više motiva za njegov nestanak (jer se još uvijek nezna šta i kako je bilo i gdje je ) je imao HVO sa kojima je bio u sukobu a i četnici koje je nekoliko puta izigrao ( nije odradio ono što je sa njima dogovarao).
Poznajem ljude koji su išli sa Vladom Š. na pregovore u Ripač (u školu) sa puk. Škrbićem a nekoliko puta je preko njihove teritorije išao do V. Kladuše i Zagreba. A ako želiš daću ti na pp linkove nekih foruma gdje pripadnici HVO Bihać pišu o tim pregovorima sa četnicima i trgovanju teritorijom oko Bihaća npr. Lohovskim brdima.
Isto su mi potvrdili i poznanici sa druge strane (oni koji su pokušavali zauzeti Bihać ).
Ja što napišem imam sigurne i provjerene informacije a ti dobro razmisli što pišeš. Potrudiću se da ti postavim i nekoliko dokumenata iz HVO gdje se govori o njihovom unutrašnjem sukobu i nezadovoljstvu dolaskom Vlade Š. na ove prostore.
Da, nema nikakvog jezera u našoj blizini pa sad razmisli koliko je istinita ta tvoja tvrdnja.

Evo pročitaj i ovo http://tomislavdretar.wordpress.com/200 ... -dretarom/
Sandarz

#491 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by Sandarz »

Tornado Bi wrote:
Molim te lijepo, šta ja treba da demantujem neku nebulozu, nešto što nema ama nikakvih argumenata . Ti prvo napiši i opiši to što tvrdiš, ko, šta, kada, itd.
Opet ti kažem da su više motiva za njegov nestanak

Gledaj, jedino što se sigurno zna je da je Šantić zadnji put viđen živ na pregovorima sa Dudakovićem.

Nije se vratio on i momak iz njegove pratnje.

Gledano strogo sudski - to nije dokaz da ga je ovaj dao ubiti jer je recimo ovaj nakon "pregovora" mogao sletjeti sa autom u rijeku i tamo "nestati".

Sa druge strane, gledajući kako isti likovi koji se prave mutavi na njegov spomen sa lakoćom optužuju za prevaru, "izdaju" i općenito "mučko" ponašanje raspolažući čak i sa manje indicija od ove, postavlja se pitanje, tko je tu lud...
Hrast

#492 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by Hrast »

Tornado Bi wrote:
Sandarz wrote:

Tu sam ljetos jeo ribu.

Jebote jesu vam blizu bili..
Alfa Kentaur

#493 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by Alfa Kentaur »

Armija BiH je Bosnu morala da brani ne samo od VRS-a, vec i od HVO-a.
Branili smo se od dvostruke agresije!
Hrast

#494 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by Hrast »

Orbini wrote:
pitagora minus wrote:Pitanje je dobro, ali nije to ni približno sve.
Ako je procjena nase "komande" bila da se Srebrenica i Žepa ne mogu odbraniti, zašto nisu pristupili činu vojničke predaje, pa da se pod nadzorom crvenog krsta i ostalih međunarodnih organizacija narod izmjesti na drugo mjesto, oružje preda, pa bi se sačuvali životi ljudi, koji su valjda važniji od teritorije. Ako je procjena bila da se mogu braniti ta područja, zašto ne sudimo onima koji su tako procijenili.
Predali su se ranije Bratunac, Zvornik, Visegrad, Cerska, Foca, Cajnice, .. samo u istocnom dijelu - pa ih danas ekhuminiraju iz jama. Srebrenica i Zepa nisu imali izbora.

Vezano za temu. Pitanje se cesto postavlja vezano za Dejton, i kritiku Dejtona, ko ga potpisa, ko je izdao,...

1995-te je Srbija istina pomagala VRS, ali nije isvrsila mobilizaciju svog rezervnog sastava i sve tehnike,.. i poslala preko Drine sto je mogla i da jeste - pitanje je koji grad bi jos pao. A buduci da su svakako popili bombardovanje i NATO strike - i to su mogli ladno uraditi. Bila je zabrana leta aviona, a oni su jedini imali aviaciju. Bosnjacko-hrvatska koalicija je bila jako slaba i pod pitanjem, jedinice sedmog korpusa su se zamalo otvoreno sukobile sa HV. Zalihe hrane, goriva,.. pri kraju,..
Tako da sumnjam da bi Armija BiH mogla puno vise uciniti. Osvojiti Banjaluku sa svojih 200 000 tadasnjih zitelja bi ili kostalo isuvise puno zivota vojnika, ili bi napravilo humanitarnu katastrofu tolikih razmjera da bi medijski ne samo Bosnjaci odjednom ispali losi, vec bi popili i "strike". Mozda se mogao uzeti Prijedor, B.Novi,.. i to bi bilo sve - da Amerika nije zaustavila.
Eto ja ti za Cajnice mogu reci da ga niko nije predao. Grad je negdje oko 55% bio srpski prije rata. Dok su se nasi rasuli na SDP i SDA, a ponesto ih i glasalo za MBO, Srbi su slozno izabrali nacelnika opstine Duska Kornjacu (SDS). Preuzeli fino najvaznije funkcije, pa tako i policiju, pa se 92. uopste nije ni raspravljalo o tome ciji je grad. Bosnjaci, tada Muslimani, su se mirno iselili, nekoliko pohapseno a nekoliko pobijeno po okolnim selima (prema Gorazdu) koja nisu htjela da predaju ono malo naoruzanja sto su imali. Alija, niti bilo ko drugi iz Sarajeva, u Cajnicu ni prismrditi nije mogo, htio..sta god. Tako da je glupo govoriti o predaji u klasicnom smislu rijeci. Ono malo SDA-ovaca sto su se pokusali organizovati prije rata su jadno zakazali ... organizovalo se po dzamijama tako da mnogi ljudi tamo nisu ni htjeli, ko veli: sta cu ja da meni hodza organizuje otpor..i to je to.
Hrast

#495 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by Hrast »

A da, ti mitovi o ARBiH su suplja prica. Dokazala je ta armija 95. koliko je vrijedna kada je pokusana deblokada Sarajeva. Srba okolo nije bilo ni u pola a napalo je pedesetak hiljada boraca (iz i oko Sarajeva) i opet..prc..nista..sjecam se jos onih snimaka sa CNNa gdje se kotrljaju niz brdo i bjeze...
armin071

#496 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by armin071 »

Hrast wrote:A da, ti mitovi o ARBiH su suplja prica. Dokazala je ta armija 95. koliko je vrijedna kada je pokusana deblokada Sarajeva. Srba okolo nije bilo ni u pola a napalo je pedesetak hiljada boraca (iz i oko Sarajeva) i opet..prc..nista..sjecam se jos onih snimaka sa CNNa gdje se kotrljaju niz brdo i bjeze...
Tako ti je to kad 50000 hiljada boraca krene na 10000 hiljada raznoraznih cijevi ukopanih u beton( to su one "vjezbe" JNA 91 oko Sarajeva ako si tada i bio rodjen) na svim vecim vrhovima oko Sarajeva. Bilo, proslo... Nemoj puno dumati o "teorijama". Uzmi sebi onu najblizu o "nepobedivosti srpske vojske" uzivaj u pc-u, "demokratiji" i ubjedjuj sebe do kraja zivota pokusavajuci da opravdas sve ove zlocine pricom o ugrozenosti i sl....... A ako se istorija bude "ponovila" a to je neko nepisano pravilo onda tamo neke 2040(+-5godina) mozda i dozivimo i ja i ti da gledamo(ili sudjelujemo u )"revanas" doduse sad sa malo izmjenjenih kota oko Sarajeva a do tad............
Betand

#497 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by Betand »

Tornado Bi wrote: Evo pročitaj i ovo http://tomislavdretar.wordpress.com/200 ... -dretarom/
na jednom drugom forumu puno blizem Hvo-u ovoga Tomislava itekako nazivaju izdajnikom ...tako da njegovo piskaranje neuzimati za znacajno
emillio estevez

#498 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Alfa Kentaur wrote:Armija BiH je Bosnu morala da brani ne samo od VRS-a, vec i od HVO-a.
Branili smo se od dvostruke agresije!
+
Babini
+
UN
Tornado Bi

#499 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by Tornado Bi »

Betand wrote:
Tornado Bi wrote: Evo pročitaj i ovo http://tomislavdretar.wordpress.com/200 ... -dretarom/
na jednom drugom forumu puno blizem Hvo-u ovoga Tomislava itekako nazivaju izdajnikom ...tako da njegovo piskaranje neuzimati za znacajno
Mogu misliti kojem forumu, radi se o likovima koji su željeli dio BiH pripojiti nekoj drugoj državi, znam ja za njih ali ja sam cijelo vrijeme bio u toku tih svih zbivanja u Bihaću, u tom periodu, pa njihova priča ne pije vode.
Tomislav Dretar a i mnogi pošteni Hrvati koji nisu željeli da slijede politiku Bobana i njegove svite su naravno postali izdajnici, dio ih je izbačen iz HVO a dio je prešao u redove 5.Korpusa.
Tornado Bi

#500 Re: Da li je ARBIH bila na domak pobjede ili je to Hoax?

Post by Tornado Bi »

Hrast wrote:
Tu sam ljetos jeo ribu.

Jebote jesu vam blizu bili..
Bili su oni jedan period puno bliže ( na jugozapadnom dijelu grada - kod bolnice ) ali smo ih uspjeli lukavstvom zaobići, dio zarobiti a ostale potisnuti puno dalje od grada.

Nadam se da si jeo unsku pastrmku i da je bila dobra.
Locked