Sandarz wrote:Tornado Bi wrote:Sandarz wrote:
5. korpus je "neutralizirao" HVO tako sto su zapovjedniku oko nogu zavezali kamen i bacili na dno jezera.
Lupaš gluposti, a ako imaš prave dokaze za ovu tvoju tvrdnju javi se tužiteljstvu kao svjedok. Mi smo uvijek imali korektne odnose sa HVO Bihać, a malo se moraš informisati da je sukob bio između njih u HVO, kad je na naše prostore došao Vlado Š. po Bobanovoj naredbi i sa ciljem da izazove sukobe, a onda je dio starješina i vojnika prešlo u 5. Korpus. Dalje, taj Vlado Š. je u vrijeme najjačih borbenih dejstava išao u Ripač na dogovore sa četnicima a podržavao je i najvećeg izdajnika i osuđenog ratnog zločinca fikreta a.
Primijeti kako nisi demantirao ono što sam ja napisao.
Optužbe o suradnji sa četnicima su najjednostavniji način da se "opravda" mučko ubojstvo tako što se čovjeka pozove na pregovore a isprati ga se sa kamenom oko nogu i živog pošalje na dno jezera.
Molim te lijepo, šta ja treba da demantujem neku nebulozu, nešto što nema ama nikakvih argumenata . Ti prvo napiši i opiši to što tvrdiš, ko, šta, kada, itd.
Opet ti kažem da su više motiva za njegov nestanak (jer se još uvijek nezna šta i kako je bilo i gdje je ) je imao HVO sa kojima je bio u sukobu a i četnici koje je nekoliko puta izigrao ( nije odradio ono što je sa njima dogovarao).
Poznajem ljude koji su išli sa Vladom Š. na pregovore u Ripač (u školu) sa puk. Škrbićem a nekoliko puta je preko njihove teritorije išao do V. Kladuše i Zagreba. A ako želiš daću ti na pp linkove nekih foruma gdje pripadnici HVO Bihać pišu o tim pregovorima sa četnicima i trgovanju teritorijom oko Bihaća npr. Lohovskim brdima.
Isto su mi potvrdili i poznanici sa druge strane (oni koji su pokušavali zauzeti Bihać ).
Ja što napišem imam sigurne i provjerene informacije a ti dobro razmisli što pišeš. Potrudiću se da ti postavim i nekoliko dokumenata iz HVO gdje se govori o njihovom unutrašnjem sukobu i nezadovoljstvu dolaskom Vlade Š. na ove prostore.
Da, nema nikakvog jezera u našoj blizini pa sad razmisli koliko je istinita ta tvoja tvrdnja.
Evo pročitaj i ovo
http://tomislavdretar.wordpress.com/200 ... -dretarom/