Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- domovinabih
#476 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Puno sreće Pape ! Budi hladan i ne nasjedaj na provokacije navijača i ne dopusti da se ovi iz Saveza petljaju u tvoj rad !!!
- odvijac
#477 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
gledao sam njegov veliki intervju na source,taj covjek ne zna koga ima u nasem sastavu,cetiri ili pet igraca poznaje..pracenje igraca nase repke da ne pricam,sa onom njegovom blagom naravi,bice javasluka medju igracima..pita ga onaj nesto o gradu sarajevu,frajer nesto smandrlja,psg ili fks,kaze zna se sta je psg za njega ne moze se mjriti sa klubom koje mu je sve dalo(tu se slazem
)..i kaze uzeo je ekipu bih,da bi nekad poslije mogao da trenira neki veliki klub,smrdo bio i ostao,nije sto je pitar,mame mi 
- pirmin
#478 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ciroslav nas je podijelio na pro i contra a to nije nista kako ce nas tek Safet podijeliti. 
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#479 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Samo da kazem da nije ni ciro znao, tj nije ni naucio za godinu ipo imena igraca. Ovaj bar sad prizna da ne znaodvijac wrote:gledao sam njegov veliki intervju na source,taj covjek ne zna koga ima u nasem sastavu,cetiri ili pet igraca poznaje..pracenje igraca nase repke da ne pricam,sa onom njegovom blagom naravi,bice javasluka medju igracima..pita ga onaj nesto o gradu sarajevu,frajer nesto smandrlja,psg ili fks,kaze zna se sta je psg za njega ne moze se mjriti sa klubom koje mu je sve dalo(tu se slazem)..i kaze uzeo je ekipu bih,da bi nekad poslije mogao da trenira neki veliki klub,smrdo bio i ostao,nije sto je pitar,mame mi
- friendly
#480 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pape je sasvim drugi tip covjeka...tih i marljiv!
Ne dize veliku buku ali radi svoj posao!
Kada se pogledaju rezultati sa kakvim timovima je postigao u turskoj nije ni cudo sto ga tamo puno cijene a evo i pogledajte zasto vodeci Ankaraspor!
http://www.transfermarkt.co.uk/en/train ... piele.html
Vodeci Caykur Rizespor nije uopste bio los kada se pogledaju igraci koje je imao na raspolaganju...
Za ovaj Caykur nikad nisam ni cuo ali je ipak najbolje rezultate postigao protiv boljih u ligi pa se nadam da cemo i sa repkom poceti pobjedjivati i najbolje!
Ipak on nije toliko los kao trener kako se prica!
Ne dize veliku buku ali radi svoj posao!
Kada se pogledaju rezultati sa kakvim timovima je postigao u turskoj nije ni cudo sto ga tamo puno cijene a evo i pogledajte zasto vodeci Ankaraspor!
http://www.transfermarkt.co.uk/en/train ... piele.html
Vodeci Caykur Rizespor nije uopste bio los kada se pogledaju igraci koje je imao na raspolaganju...
Za ovaj Caykur nikad nisam ni cuo ali je ipak najbolje rezultate postigao protiv boljih u ligi pa se nadam da cemo i sa repkom poceti pobjedjivati i najbolje!
Ipak on nije toliko los kao trener kako se prica!
-
udrch
#481 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Meni se brate sve ogadilo..
Jedva čekam utakmice kvalifikacija, da malo sperem gorak okus ovih prošlih..
Bio bih zadovoljan i nekom lijepom pobjedom u prijateljskoj tekmi, samo dosta mi više ove priče..
Volim Sušića, ali nisam mu naklonjen, možda zato što sam previše patriotski orijentiran, a on mi nekako bez emocija lik skroz..veći je Bosanac bio Ćiro od njega..
Bio bih zadovoljan i nekom lijepom pobjedom u prijateljskoj tekmi, samo dosta mi više ove priče..
Volim Sušića, ali nisam mu naklonjen, možda zato što sam previše patriotski orijentiran, a on mi nekako bez emocija lik skroz..veći je Bosanac bio Ćiro od njega..
-
Nagib
#482 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
...al ima cehru pravog fuckera 
- cyprus
#483 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja nikako ne mogu da shvatim naš narod... Najveći reprezentativni uspjeh ikad i opet gorak okus...udrch wrote:Meni se brate sve ogadilo..
Mi da se i plasiramo na prvenstvo opet bi bilo vako ljudi sa gorkim okusom jer bi nas neko nakanto u grupi pa bi bilo: bolje da se nismo ni kvalifikovali...
- Globus
#484 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
cyprus wrote:Ja nikako ne mogu da shvatim naš narod... Najveći reprezentativni uspjeh ikad i opet gorak okus...udrch wrote:Meni se brate sve ogadilo..
Volim Sušića, ali nisam mu naklonjen, možda zato što sam previše patriotski orijentiran, a on mi nekako bez emocija lik skroz..veći je Bosanac bio Ćiro od njega..![]()
Mi da se i plasiramo na prvenstvo opet bi bilo vako ljudi sa gorkim okusom jer bi nas neko nakanto u grupi pa bi bilo: bolje da se nismo ni kvalifikovali...
- Bosanski_kralj
#485 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja nikako ne mogu da shvatim naš narod, da se uvijek mrvicama i pričama "...u sljedećim kvalifikacijama..." zadovoljavacyprus wrote:Ja nikako ne mogu da shvatim naš narod... Najveći reprezentativni uspjeh ikad i opet gorak okus...udrch wrote:Meni se brate sve ogadilo..
Volim Sušića, ali nisam mu naklonjen, možda zato što sam previše patriotski orijentiran, a on mi nekako bez emocija lik skroz..veći je Bosanac bio Ćiro od njega..![]()
- jeza u ledja
#486 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kad si mali trebas da si zadovoljan mrvicama.Bosanski_kralj wrote:Ja nikako ne mogu da shvatim naš narod, da se uvijek mrvicama i pričama "...u sljedećim kvalifikacijama..." zadovoljavacyprus wrote:
Ja nikako ne mogu da shvatim naš narod... Najveći reprezentativni uspjeh ikad i opet gorak okus...![]()
Problem je kad ne shvatas da si mali, odnosno kad imas kompleks vise vrijednosti.
- rado_vidjen
#487 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Reci to Slovencima ili Slovacima...
- jeza u ledja
#488 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kad bi tvoj komentar jos i imao smisla to bi bilo dobro.rado_vidjen wrote:Reci to Slovencima ili Slovacima...
- JThomas
#489 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
eto neka su slovenci veliki, pa već treći put na velikom takmičenju. a realno, ne da imaju slabije igrače od nas...ko je njihov najbolji igrač od samostalnosti? zlatko zahovič? a ko je poslije njega? ko je na trećem mjestu?
ali zato sistem, red, rad, disciplina, organizacija...a ne leteći cirkus zvani F/NS BiH.
ali zato sistem, red, rad, disciplina, organizacija...a ne leteći cirkus zvani F/NS BiH.
- rado_vidjen
#490 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
A kako nema, leba ti?jeza u ledja wrote:Kad bi tvoj komentar jos i imao smisla to bi bilo dobro.rado_vidjen wrote:Reci to Slovencima ili Slovacima...
Pa eto, reci njima da se odmah u startu predaju tj. pomire sa sudbinom, tj. zadovolje mrvicama
Osim ako u medjuvremnu i oni ne postase veliki
Reci cu jos samo nesto:
LATVIJA !
-
HarnagaHarnaga
#491 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Glupo je porediti clanice Evropske Unije sa zemljom gdje vise od polovine stanovnistva zeli propast iste, gdje vlada korupcija, bezakonje... sa zemljom iz koje je veliki dio i onih koji je smatraju svojom pobjegao kad je bilo najteze, a sad bi oni ili njihova djeca da donose zakone jer su bezbeli dokazali patriotizam posto su napuseni halakali, a cesto Bogami i bacali pirotehnicka sredstva na utakmicama reprezentacije svoje zemlje.
Prosle kvalifikacije su donijeli nesto naj bolje u zadnjih nekoliko godina vecini napacenog naroda Bosne i Hercegovine i ako Bog da, da i naredne prodju isto plus da se napravi i taj zavrsni korak - ako je ikako moguce.
Prosle kvalifikacije su donijeli nesto naj bolje u zadnjih nekoliko godina vecini napacenog naroda Bosne i Hercegovine i ako Bog da, da i naredne prodju isto plus da se napravi i taj zavrsni korak - ako je ikako moguce.
- Bosanski_kralj
#492 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Po čemu ti uzimaš jednu državu da je velika, a drugu da je mala?jeza u ledja wrote:Kad si mali trebas da si zadovoljan mrvicama.Bosanski_kralj wrote:Ja nikako ne mogu da shvatim naš narod, da se uvijek mrvicama i pričama "...u sljedećim kvalifikacijama..." zadovoljavacyprus wrote:
Ja nikako ne mogu da shvatim naš narod... Najveći reprezentativni uspjeh ikad i opet gorak okus...![]()
Problem je kad ne shvatas da si mali, odnosno kad imas kompleks vise vrijednosti.
- jeza u ledja
#493 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma ne kontas ti sta ja hocu da kazem al eto.rado_vidjen wrote:A kako nema, leba ti?jeza u ledja wrote:Kad bi tvoj komentar jos i imao smisla to bi bilo dobro.rado_vidjen wrote:Reci to Slovencima ili Slovacima...
Pa eto, reci njima da se odmah u startu predaju tj. pomire sa sudbinom, tj. zadovolje mrvicama
Osim ako u medjuvremnu i oni ne postase velikiA zasto su na WC-u? E to je vec duga prica, koja ne moze proci bez price o savezu...uglavnom poznata storija
Reci cu jos samo nesto:
LATVIJA !
Tvoj komentar apsolutno nema veze sa onim sto ja govorim.
Inace Slovence inace uopste ne bih stavljao u istu ravan sa Slovackom ili Latvijom ili sa nama, jer su oni vise puta u desetak godina bili na velikim takmicenjima.
Slovaci i Latvijci, nit su veliki, nit su znacajni. I jedni i drugi bi bili itekako zadovoljni da zavrse grupu na drugom mjestu, pogotovo grupu poput nase.
To sto su se oni plasirali je postignuto zalaganjem, ali i srecom.
No sumnjam da su i jedni i drugi razmisljali na nacin - 'neuspjeh je ako se ne plasiramo'.
Slovacka (i Slovenija) je bila u itekako laksoj grupi od nase.
- jeza u ledja
#494 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
A po cemu ti mislis?Bosanski_kralj wrote: Po čemu ti uzimaš jednu državu da je velika, a drugu da je mala?
- Admir_1984
#495 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jez hoce da kaze da cemo se mi plasirati kada budemo imali sljedece: selektora placali milionima, imali golmana, odbrambenog, veznog i napadaca medju top 10 u svojim kategorijama u Evropi, kada Koshevo bude natkriveno, kada nam liga bude medju 1O u Evropi i slicno. A sve dok se ovo ne desi, nama je uspjeh historijski pobjediti armeniju i estoniju, jer eto nikad nismo

-
LSD
#496 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sve je to fino lijepo,ali nemaju ni slovenci selektora kojeg placaju milionima vec nekakvog Matjaža Keka (garant si cuo za ovog strucnjaka koji je nakad vodio "strašni Maribor",jeldeAdmir_1984 wrote:Jez hoce da kaze da cemo se mi plasirati kada budemo imali sljedece: selektora placali milionima, imali golmana, odbrambenog, veznog i napadaca medju top 10 u svojim kategorijama u Evropi, kada Koshevo bude natkriveno, kada nam liga bude medju 1O u Evropi i slicno. A sve dok se ovo ne desi, nama je uspjeh historijski pobjediti armeniju i estoniju, jer eto nikad nismo![]()
Još ih mi sa odbranom Šaraba -Mikelini - ne znam tacno sad koji treci panj bio (moguce Mravac ili Mirvić) pobedimo u sred Maribora sa 4-3 (iako im je onaj malj Mikelini doslovno poklonio dva penala).
Pa kako sad ovo sve skupa objasniti
- Admir_1984
#497 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma ironican sam bio.Slazem se sa tobom u vezi reprezentacijeLSD wrote:Sve je to fino lijepo,ali nemaju ni slovenci selektora kojeg placaju milionima vec nekakvog Matjaža Keka (garant si cuo za ovog strucnjaka koji je nakad vodio "strašni Maribor",jeldeAdmir_1984 wrote:Jez hoce da kaze da cemo se mi plasirati kada budemo imali sljedece: selektora placali milionima, imali golmana, odbrambenog, veznog i napadaca medju top 10 u svojim kategorijama u Evropi, kada Koshevo bude natkriveno, kada nam liga bude medju 1O u Evropi i slicno. A sve dok se ovo ne desi, nama je uspjeh historijski pobjediti armeniju i estoniju, jer eto nikad nismo![]()
),nemaju ni izbliza igracki fond kao naša ekipa (npr.najjaci i najpoznatiji igrac im špic Kelna Novaković za kojeg je Vedo Gerd Miller,a Džeku namjerno necu da poredim sa njim jer bi to bilo omalovažavanje Dijamanta),nemaju ni bolje stadione pa evo vec 3 puta idu na velika takmicenja.
Još ih mi sa odbranom Šaraba -Mikelini - ne znam tacno sad koji treci panj bio (moguce Mravac ili Mirvić) pobedimo u sred Maribora sa 4-3 (iako im je onaj malj Mikelini doslovno poklonio dva penala).
Pa kako sad ovo sve skupa objasniti
-
HarnagaHarnaga
#498 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Dobro, sta je poenta? Hocete da kazete da Slovenija ima sredjeno stanje u fudbalskom savezu dok mi nemamo? Pa svi znamo da je to tako, Slovenija je jedna od najorganizovanijih drzava na svim nivoima, dok smo mi u opstem haosu na svim nivoima i samim tim drugo mjesto u kvalifikacijama u kojima smo startali kao cetvrti je najveci uspjeh do sada (nikada nismo bili drugi). Sta tu nije jasno?
Ipak da je u pitanju bilo Slovenija ili Francuska npr. pitao bi vas da li bi se Slovenci plasirali.
Ipak da je u pitanju bilo Slovenija ili Francuska npr. pitao bi vas da li bi se Slovenci plasirali.
-
HarnagaHarnaga
#499 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Malo si ga nakitio ali u sustini za siguran plasmana trebalo bi da je tako, ili malo i bolje kao npr. da imamo uticaja u Fifi i Uefi, da nam ne stimaju baraz, da nam ne dosudjuju bez veze prekrsaje u zoni suta (cetiri ili pet protiv Portugala) i mnogo toga jos. Takvi sto ih ti opisa mogu racunati 90% na prolaz ovi drugi ce se ponekad mjenjati, sad Slovenija, sutra Irska, prekosutra mozda mi i td.Admir_1984 wrote:Jez hoce da kaze da cemo se mi plasirati kada budemo imali sljedece: selektora placali milionima, imali golmana, odbrambenog, veznog i napadaca medju top 10 u svojim kategorijama u Evropi, kada Koshevo bude natkriveno, kada nam liga bude medju 1O u Evropi i slicno. A sve dok se ovo ne desi, nama je uspjeh historijski pobjediti armeniju i estoniju, jer eto nikad nismo![]()
-
mejdanbl
#500 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sretno Pape, dobrodosao legendo.
Ja velikih ocekivanja nemam. Susic je jos jedno ad hoc rijesenje i bojim se da je izabran samo da zamaze oci raji, jer ima toliku popularnost da ce mu se i losi rezultati prastati vise neko drugima a to je ono sto mafija zeli. Za uspjeh je potreban kontinutet, ne moze nama pomoci ni Capello ni Ferguson ako sve selekcije nisu sredjene i ako u trenerskom kadru nisu bivsi veliki igraci. Primjer je Hrvatska, Bilic selektor, Asanovic pomocni, Ladic U21 i tako dalje, nasli su mjesta i za Prosineckog i sve koji su pokazali volju. Ko je kod nas trener U21, Tulic... ja nikad cuo za tog covjeka nisam, evo gledam nema ga ni na wikipediji. Nikola Nikic je bio mislim U17 i imao skor 14 utakmica bez pobjede, inace Zeljina legenda, ali izuzetno neinteligentan covjek i logicno slab trener.
Prava reprezentacija bi bila kad bi U17 i U21 treneri i pomocnici bili Barbarez, Bolic, Kodro, Konjic, Lugusic, Skrba, Hibic i kompanija tako da bi se stvorila kriticna masa velikih igraca i strucnjaka koji bi onda mogli uciniti nesto. Tada bi se izmedju njih uvijek lmoglo lako izabrati trenera A selekcije kad zatreba. Isto tako svi bi igrali istu koncepciju igre tako da prelazak iz U21 u A ne bi bio problem itd. Trener prvog tima je samo slag na tortu. Jedino je dobro sto je barem Borce Sredojevic ostao zbog kontinuiteta.
Barbarez nikad nije bio moj prvi izbor, ali bi mu trebalo dati da vodi U21 sa recimo Hibicem ili Konjicem, da se kali na jednoj jakoj selekciji (U21 nije za potcjenjivanje) a onda, ako se pokaze zna se gdje mu je mjesto. Bilo bi steta da odmah iz trenerske skole (koju jos nije zavrsio) bude gurnut u vatru i, ne daj Boze, desi mu se peh sa dva tri losa rezultata zbog kojih zijanimo plasman u startu. Odmah bi ga otpisali za sva vremena, a on je covjek koji je buducnost fudbala u BiH, samo malo strpljenja.
Ja velikih ocekivanja nemam. Susic je jos jedno ad hoc rijesenje i bojim se da je izabran samo da zamaze oci raji, jer ima toliku popularnost da ce mu se i losi rezultati prastati vise neko drugima a to je ono sto mafija zeli. Za uspjeh je potreban kontinutet, ne moze nama pomoci ni Capello ni Ferguson ako sve selekcije nisu sredjene i ako u trenerskom kadru nisu bivsi veliki igraci. Primjer je Hrvatska, Bilic selektor, Asanovic pomocni, Ladic U21 i tako dalje, nasli su mjesta i za Prosineckog i sve koji su pokazali volju. Ko je kod nas trener U21, Tulic... ja nikad cuo za tog covjeka nisam, evo gledam nema ga ni na wikipediji. Nikola Nikic je bio mislim U17 i imao skor 14 utakmica bez pobjede, inace Zeljina legenda, ali izuzetno neinteligentan covjek i logicno slab trener.
Prava reprezentacija bi bila kad bi U17 i U21 treneri i pomocnici bili Barbarez, Bolic, Kodro, Konjic, Lugusic, Skrba, Hibic i kompanija tako da bi se stvorila kriticna masa velikih igraca i strucnjaka koji bi onda mogli uciniti nesto. Tada bi se izmedju njih uvijek lmoglo lako izabrati trenera A selekcije kad zatreba. Isto tako svi bi igrali istu koncepciju igre tako da prelazak iz U21 u A ne bi bio problem itd. Trener prvog tima je samo slag na tortu. Jedino je dobro sto je barem Borce Sredojevic ostao zbog kontinuiteta.
Barbarez nikad nije bio moj prvi izbor, ali bi mu trebalo dati da vodi U21 sa recimo Hibicem ili Konjicem, da se kali na jednoj jakoj selekciji (U21 nije za potcjenjivanje) a onda, ako se pokaze zna se gdje mu je mjesto. Bilo bi steta da odmah iz trenerske skole (koju jos nije zavrsio) bude gurnut u vatru i, ne daj Boze, desi mu se peh sa dva tri losa rezultata zbog kojih zijanimo plasman u startu. Odmah bi ga otpisali za sva vremena, a on je covjek koji je buducnost fudbala u BiH, samo malo strpljenja.