Beagl je "rezervisan" kod vlasnika njegove buduce majke, predujam placen i cim napuni 2,5 mjeseca, preuzet cu ga
Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Moderator: anex
- erni3
#476 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Nakon sto sam se toliko kontao i kontao i nisam mogao naci Cane Carsa ispod 800 km (sto je po meni realna cijena, ali ja nemam toliko para) i nakon sto nisam mogao udomiti jednog psa, odlucio sam se za Beagla.
Beagl je "rezervisan" kod vlasnika njegove buduce majke, predujam placen i cim napuni 2,5 mjeseca, preuzet cu ga
-
Kyra
#477 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
*
Last edited by Kyra on 06/01/2011 22:50, edited 1 time in total.
- erni3
#478 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Njemacki i belgijski ovcari nisu za stana, znaci da su otpali.Kyra wrote:pa bas si neki lik... preko njemackog, belgijskog ovcara i rotvajlera... pa na cane corso... i onda beagle![]()
super su oni, a i zvukovi koje ispustaju wauuuuuuuu![]()
molim te reci nam kako si dosao na beagle-a. ne kojim putem si nasao da ga kupis, nego kako si uopce dosao na ideju, poslije razmatranja o prilicno drugacijim rasama
Rottweiler, hm....
Cane Corso - nikad necu prezaliti sto ga ne mogu sada uzeti, ali uradit cu to u buducnosti nekad.
I bezveze googlao neke rase i otvorio Beaglea. Naravno, netko od ukucana tko je prosao je rekao kako mu se svidja i da je extra sladak. A ja se odusevio dijelu teksta koji kaze: "Njegova društvenost je tolika da će se razveseliti kontaktu s bilo kim, pa čak i s provalnikom." Onda sam to zamislio i posteno se nasmijao. Onda je slijedilo citanje tema po forumima o ovom psu i nije mi puno trebalo.
Takodjer Beagle je druzeljubiv pas koji tako i izgleda. Dok Cane Corso je pas koji izgledom i stavom izaziva strahopostovanje, odanost gospodaru za koga je spreman i umrijeti - a ja bih sa takvim psom izgledao kao onaj kompleksas koji voda neku krvolocno zvjerku radi lijecenja svojih kompleksa (a psa ne zelim zato)....
-
Kyra
#479 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
*
Last edited by Kyra on 06/01/2011 22:51, edited 1 time in total.
- minjonja
#480 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
samo da kazem svaka cast, kad bi samo ovako svako raspitivao se o zivotinjama i sta znaci biti vlasnik istog. ja znam vise agresivnih pekinezera i tih nekih mala rasa, nego ove vece pse, tipa ovcar, dogo argenitno. razlog tome sto je sto se ljudi uopste ne raspituju i zalijecu se pri kupovini jer im je cuko "sladak" i jer su ga vidjeli kod nekog drugog. da ne spominjem svoja iskustva sa mackama. kad napisem "macic na poklon" nece niko, a kad napisem "ruski plavi" ili "bijeli macic na poklon", onda mi non stop mobitel zvoni.
- Friesian
#481 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
to i ja hocu da naglasim za Beagle-a: vrlo izrazen nagon za lov.. cak i kad nista nema oni odose negdje da nesto traze..a da ne pricam kako je kad vide drugog psa.. u mojoj blizini je jedan mladi muzijak beagle-a i jednom prilikom sam ga morao mamiti sa svojim cukom da bi ga uhvatili.. zena mi se zahvaljivala i rekla "Kud me nagovorise da ga pustim s povodca"..
naravno, nije nemoguca misija ali treba dosta rada i dosljednosti..
- erni3
#482 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Beagle je dosao na svijet 
Eh, sad valja cekati 2 mjeseca pa da ga preuzmem
Eh, sad valja cekati 2 mjeseca pa da ga preuzmem
- erni3
#483 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Nazolst, nista od mog Beaglea. Naime, majka je sve stencice zadavila. Zasto? Ne znam, imala je hrane, vode, sve sto joj je bilo potrebno. Barem tako kaze ovaj covjek kod kojeg sam rezervisao psa. Vratio mi je predujam i rekao kako ce psa kastrirati jer ne namjerava je vise pariti
Cak sam i kasnije otisao tamo gdje se je to dogodilo, pomogao tom covjeku da pocisti prostoriju i pse zakopa.
Eh, sad Beaglea sigurno necu uzeti. Ne mogu, previse mi je to sto se desilo...
Ima li tko informacije o tome gdje se moze nabaviti Golden Doodle? To je mjesanac Zlatnog Retrivera i Pudle. Onaj pravi se ne linja, a ima ponasanje retrivera. Evo bas sam sad procitao par textova o njima. Zanimljivi su.
Eh, sad Beaglea sigurno necu uzeti. Ne mogu, previse mi je to sto se desilo...
Ima li tko informacije o tome gdje se moze nabaviti Golden Doodle? To je mjesanac Zlatnog Retrivera i Pudle. Onaj pravi se ne linja, a ima ponasanje retrivera. Evo bas sam sad procitao par textova o njima. Zanimljivi su.
- Pasiflora
#484 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Zanimljiv paserni3 wrote:Ima li tko informacije o tome gdje se moze nabaviti Golden Doodle? To je mjesanac Zlatnog Retrivera i Pudle. Onaj pravi se ne linja, a ima ponasanje retrivera. Evo bas sam sad procitao par textova o njima. Zanimljivi su.
Nisam bas sigurna da ga mozes nabaviti kod nas.
- Baby
#485 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
A ako si kativan što ne uzmeš Border Kolija ili Jack Russela,ali samo pod uslovom da imaju aktivan život 
- Cholina_Lokica
#486 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
doodle se ne linja, jer ima dlaku kao pudla, a pudle se ne linjajusitno wrote:Zanimljiv paserni3 wrote:Ima li tko informacije o tome gdje se moze nabaviti Golden Doodle? To je mjesanac Zlatnog Retrivera i Pudle. Onaj pravi se ne linja, a ima ponasanje retrivera. Evo bas sam sad procitao par textova o njima. Zanimljivi su.Mada iskreno - sumnjam da se ne linja. Dlaka je prevelika, a mislim i da ima poddlaku, tako da mi nije previse vjerovatno da se ne linja... Lijep je u svakom slucaju.
Nisam bas sigurna da ga mozes nabaviti kod nas.
erni, to dabogda da ces naci ovdje, to su amerikanci sebi napravili
- Baby
#487 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Znate li gdje ima uzet onu ogrlicu ,što kada kliknem prsne psa,kao kazna.Treba mi da je naučim da ne laje,ne ganja mačke,i ne napada kokoši 
- jaca-maca
#488 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
prsneBaby wrote:Znate li gdje ima uzet onu ogrlicu ,što kada kliknem prsne psa,kao kazna.Treba mi da je naučim da ne laje,ne ganja mačke,i ne napada kokoši
- Baby
#489 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
nisam se dobro izrazila,poprska psa
evo ovako nešto http://spoilurpets.com/images/Dog_Anti_Bark_Collar.jpg
- Pasiflora
#490 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Pa neces valjda TO staviti psu? Pas da ne laje? Probaj ti da ne pricas kad se iznerviras, uzbudis iz bilo koge razloga...Baby wrote:nisam se dobro izrazila,poprska psa![]()
Pobogu @baby to sam mogla ocekivati od bilo koga, ali od tebe...?!?!
- Baby
#491 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ubiti će mi je neko zakolje li još jednu kokošku,nju ne smijem izgubiti ne smijem dopustiti da joj se nešto desi, neću da koristim electro shok ogrlicu to mi ne pada na pamet ali taj sprej je sasvim human ,više nemam način kako da je naučim da ih ne napada,jedino mi to preostaje i šipka,a tući je neću 
Nemam neki problem sa njenim lajanjem,prvenstveno sa kokoškama,a za ostalo me boli briga.
By the way,treba mi savjet Žućka ima neki stres od kada je bila mala boji se velikih pasa ,sada se to pretvorilo u kaos.DOk je bila mala ja sam je vodila svaki dan u park da se drži sa psima,i t taj se strah povukao,kako je došla zima nije bilo više pasa,nisam je tu ni vodila.Sada se strah ponovo vratio,kada god joj priđe veliki pas ona cijukne baš ružno i krene da napada bez obzira je li cuko došao da se pigra,ponjuši ..Ne znam šta da radim,strašno se boji a ja se osjećam neugodno kad prolazim pored pasa i kad ona počne histerisati.Isto kao da je agresivna,a ja znam da nije,samo ima neku traumu duboko u sebi .
Nemam neki problem sa njenim lajanjem,prvenstveno sa kokoškama,a za ostalo me boli briga.
By the way,treba mi savjet Žućka ima neki stres od kada je bila mala boji se velikih pasa ,sada se to pretvorilo u kaos.DOk je bila mala ja sam je vodila svaki dan u park da se drži sa psima,i t taj se strah povukao,kako je došla zima nije bilo više pasa,nisam je tu ni vodila.Sada se strah ponovo vratio,kada god joj priđe veliki pas ona cijukne baš ružno i krene da napada bez obzira je li cuko došao da se pigra,ponjuši ..Ne znam šta da radim,strašno se boji a ja se osjećam neugodno kad prolazim pored pasa i kad ona počne histerisati.Isto kao da je agresivna,a ja znam da nije,samo ima neku traumu duboko u sebi .
- Friesian
#492 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
a sta tome fali @sitno?! ja ne mogu da shvatim ljude koji vole da im psi neprestano laju! a imam takvih medju prijateljima iako sa njima i ne izvodim svoje pse... ti volis kad ti neko stalno prica, bez prestanka??
btw. zavijanje je komunikacija izmedju pasa kao i "govor" tijela a ne lajanje koje moze ukazati samo da pas ima neki problem.. na vlasniku je da prepozna taj problem i da ga sanira ukoliko voli svog psa a vidim da @Baby voli cim se trudi oko toga..
btw. zavijanje je komunikacija izmedju pasa kao i "govor" tijela a ne lajanje koje moze ukazati samo da pas ima neki problem.. na vlasniku je da prepozna taj problem i da ga sanira ukoliko voli svog psa a vidim da @Baby voli cim se trudi oko toga..
- Pasiflora
#493 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Dobro - mozda si u pravu. Izvinjavam se ako je ako je moja reakcija bila malo neprimjerena.Friesian wrote:a sta tome fali @sitno?! ja ne mogu da shvatim ljude koji vole da im psi neprestano laju! a imam takvih medju prijateljima iako sa njima i ne izvodim svoje pse... ti volis kad ti neko stalno prica, bez prestanka??
Ja imam retrivera koji zaista rijetko laje i to iskljucivo kada je isprovociran (ima nekoliko odredjenih situacija) pa mozda zbog toga nisam shvatila da ima pasa koji laju bez razloga (da li je tako?)
Doduse nedavno mi je bio u gostima samojed koji zaista laje bez prestanka
A ovo boldirano: nisi li gore rekao da lajanje moze ukazati da pas ima neki problem?
- Friesian
#494 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
naravno da zavisi kakvo je lajanje u pitanju.. ako je cuvar logicno je da ce zalajati ako osjeti opasnost.. to je komunikacija ALI sa vlasnikom, ne sa drugim psom.. i tu, naravno, zdravo formirani psi imaju granicu a ne da se ponasaju kao ovi histericni sto laju jos pola sata nakon sto prodjes.. to vec nije zdrava komunikacija i to je, kao sto rekoh, histerija..
mnogi se vade na to da je karakteristika vrste ali se to bez problema moze rijesiti.. ja imam njemackog lovnog terijera od 7 mjeseci (cija je takodjer karakteristika da laju) i samo je jednom zalajala i to na mog drugog psa jer se ta starija nije htjela igrati.. tu je mala dobila opomenu kako od starije tako i od mene i vise nije nikad..
mnogi se vade na to da je karakteristika vrste ali se to bez problema moze rijesiti.. ja imam njemackog lovnog terijera od 7 mjeseci (cija je takodjer karakteristika da laju) i samo je jednom zalajala i to na mog drugog psa jer se ta starija nije htjela igrati.. tu je mala dobila opomenu kako od starije tako i od mene i vise nije nikad..
- jaca-maca
#495 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
imaju i one ogrlice koje salju nake valove svaki put kad pas laje (ne mislim na shock ogrlice)Baby wrote:nisam se dobro izrazila,poprska psa![]()
-
volume
#496 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Gdje se u Sarajevu mogu kupiti kucice za pse i koliko kostaju ?
-
cupo_mo
#497 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
kada je budes kupovao vodi racuna da mu je knap tj ni mala a ni velika jer pas nemoze zagrijati preveliku kucicu
a u mostaru su ti ovakve cijene u sjemenarnoj od 100-300 KM
a u mostaru su ti ovakve cijene u sjemenarnoj od 100-300 KM
- Cholina_Lokica
#498 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
e ova moja dzukela stalno trese glavom i usima... i to je nekad cesce nekad rijedje... elem, usi su joj skroz ciste, nema nista unutra, moze li biti to da je zbog ovog nedostatka noge, pa ne moze da se pocese nigdje sa te jedne strane
pa da to nije nacin da si olaksa
nema buha, nema krpelja, usi ciste, nisu ni upaljene.... 
- Pasiflora
#499 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Jesi sigurna da upala nije negdje dublje u usnom kanalu pa je vidljiva samo instrumentima?Cholina_Lokica wrote:e ova moja dzukela stalno trese glavom i usima... i to je nekad cesce nekad rijedje... elem, usi su joj skroz ciste, nema nista unutra, moze li biti to da je zbog ovog nedostatka noge, pa ne moze da se pocese nigdje sa te jedne stranepa da to nije nacin da si olaksa
nema buha, nema krpelja, usi ciste, nisu ni upaljene....
Alergije takodjer djeluje na usi...
- Cholina_Lokica
#500 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
ne bih rekla, kanali su joj poprilicno siroki i fino se vidi unutra da je sve normalno, plus sto to dodje svako par dana... ne trese stalno. vidim da se cese ovom drugom sapom, i onda malo trese glavom, pa je prodje
ofirno mi vise zivkati veterinare, mislim da sve i jednom veterinaru muka bude kad vise vide moj broj