Vec sam ranije to spominjao i zgrozavam se na izjave treba da zvucite bolje odnosno bolje zvucite od Uriah Heep-a, Scorpionsa, Iron Maidena, Metallice... qurca, graha, masnih sisa
RAT BENDOVA - OBN
Moderator: anex
- 2407
#476 Re: RAT BENDOVA - OBN
Nisam gledao sinocnju emisiju, ali ne sumnjam u taj Zeletov nonsense o Hammettu(jedino da ga nije zamjenio sa nekim Hametom s carsije
)
Vec sam ranije to spominjao i zgrozavam se na izjave treba da zvucite bolje odnosno bolje zvucite od Uriah Heep-a, Scorpionsa, Iron Maidena, Metallice... qurca, graha, masnih sisa

-
MUNAFIK
#477 Re: RAT BENDOVA - OBN
ovom projektu definitivno fali jedan RapCore Band, da malo osvjezi program, i da se cuje nesto novo i zestoko...
- janje_
#478 Re: RAT BENDOVA - OBN
slazem se u potpunosti.. odjednom ima neka emisija koja se moze pogledati, i zbog koje odlazem sijela, obaveze i slicno.. s gospodjom otvorim po pivu i uzivam u dva sata manje-vise dobre muzike i malo manje dobrih kmoentara..Beris wrote:jbg... nemoj tako.. gledam iz zavisti@did@s wrote:sta vi gledate ccc, jagodara pedera i kvazi neke metal bendove, pravi metalci tamo sigurno ne sviraju...![]()
a ziri je prica za sebe
![]()
![]()
![]()
gledam ono 'nako iz ceznje.. sta bi mi (moj band) dali da smo imali ovakvu priliku ili sou ovakve vrste u nase vrijeme (a da ne kazem opremu i sl), nego smo se morali dokazivati na razne nacine, raznim malim no-name takmicenjima... a tv bio pojam. Jedino sto smo ikad bili blizu bio je kanal "Dobre Vibracije", i "Mlade Nade Mlade Snage" (ili bi "nove nade nove snage) takmicenje u CDA. I taman kad je trebalo krenuti, kad se zahuktavalo u nekoj nepoznanici ovih malih lokalnih takmicenja ono se zarati...
tako da gledam, jer je fakat dobar shou i dobra ideja. 100% podrzavam sou ovakve vrste, ako nIsta zbog ove raje koja ima puno lakse sanse da se cuje za njih i da se probije. 1990-1992 mi nismo mogli- nije bilo uslova. Bio je tvsa1, tvsa2 oba sa pocetkom poslije 18:00 (a do tada skolski program za jutarnju smjenu, pa skolski program za popodnevnu)... a muziku smo samo upijali sa satelitskog MTVa i Sky, ili jednom mjesecno na jedinoj emisiji u zemlji "Hit Meseca" sa Ducom Markovic, i sa radija na jedinoj stanici na kojoj si mogao cuti dobre stvari- Omladinski Program.
jbg- danasnji bendovi imaju sve mogucnosti (od tv-a do opreme). samo je na njima da se dokazu. shou je odlican! i mora da se nastavi zbog onih sto sanjaju, i samo zato zive- ko sto smo i mi. a to sto je zele us*r*o koncept- to jest' sramota. samo treba da se promijeni sistem ocjenjivanja i predsjedavanja- odnosno totalne nadmocnosti jednog clana zirija. i da mu se ne dopusti da tol'ko valja gluposti.
(i tacno- neka full house, ipak je ovo rat bendova, a ne heavy metal bendova.... mada je koncept emisije nekako zamisljen u heavy metal/hard rock fazonu, od spice, do svega ostalog). eto izbacise i punk trebe... ALI ZATO OSTAVISE ONU PRCHULADIJUne mogu nikako prec' preko toga
bez obzira koliko bilo providno sto zele uvijek ima neke klince koje gura (sjetimo se prosle godine i last location) opet tu bude dobrih momenata..
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#479 Re: RAT BENDOVA - OBN
Slazem se apsolutno. A moze i primjesa nekog reege-cora,poput onih Difens Tz. bili bi jako osvjezenje jer je 90% bendova u 5 grama razlike po muzickom izrazaju,sto postane dosadno nakon pola sata emisije.MUNAFIK wrote:ovom projektu definitivno fali jedan RapCore Band, da malo osvjezi program, i da se cuje nesto novo i zestoko...
Al eto,valjda Zele vrsi selekciju po svojim licnim afinitetima i shatanju muzike,hebo bend koji u svakoj pjesmi nema 3 minute solaze
Last edited by -LIBERO- on 02/11/2010 15:48, edited 2 times in total.
-
@did@s
#480 Re: RAT BENDOVA - OBN
dajte ljudi pa sve sto valja na ovim prostorima su underground. nikome ne pada na pamet da se eksponira na takav nacin.., alternativi i nekomercijali nije mjesto na onakvim ratovima 
- Neelix
#481 Re: RAT BENDOVA - OBN
rekao bih da se nisi proslavio na audiciji, jelde? 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#482 Re: RAT BENDOVA - OBN
Neelix wrote:rekao bih da se nisi proslavio na audiciji, jelde?
Ali ima pokusaj i slijedece godine
-
MUNAFIK
#483 Re: RAT BENDOVA - OBN
A vala ne mogu vise da slusam filozofiranja nekakvih ''metalaca'' iz okruzenja... jedina muzika koja valja je ona koju oni slusaju, svaka druga muzicka kategorija je SMECE, mada nikad nista drugo i neslusaju... a onda naravno smece je i 85% bendova iz one kategorije koju oni i slusaju i sve se svede na 20-tak bendova, danas vec starih, koji su za te likove ''metalce'' vrhinac umjetnosti... i svakodnevno fiilozofiranje i supljiranje... pa to je nidje veze.-LIBERO- wrote:Slazem se apsolutno. A moze i primjesa nekog reege-cora,poput onih Difens Tz. bili bi jako osvjezenje jer je 90% bendova u 5 grama razlike po muzickom izrazaju,sto postane dosadno nakon pola sata emisije.MUNAFIK wrote:ovom projektu definitivno fali jedan RapCore Band, da malo osvjezi program, i da se cuje nesto novo i zestoko...
Al eto,valjda Zele vrsi selekciju po svojim licnim afinitetima i shatanju muzike,hebo bend koji u svakoj pjesmi nema 3 minute solaze![]()
Mora se malo pratiti i vrijeme, nije muzika stala tamo gdje je zele... i danas ima jako kvalitetnih pravaca, muzicara i bendova, i steta je sto oni nemaju svoje predstavnike... sve se bukvalno svelo na iste pjesme, iste obrade, iste furke, sve isto...
-
Beris
#484 Re: RAT BENDOVA - OBN
neka verzija Linkin' Parka ne bi bila losa za promjenu... tu ima svega- kombinacija raznih pravaca
-
MUNAFIK
#485 Re: RAT BENDOVA - OBN
ma ima mnogo novih pravaca koji se trebaju postovati, ako niste drgo onda bar radi velikog broja sljedbenika... I veliki je promasaj sto tih bendova apsolutno nema u programu...Beris wrote:neka verzija Linkin' Parka ne bi bila losa za promjenu... tu ima svega- kombinacija raznih pravaca
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#486 Re: RAT BENDOVA - OBN
Prvo da kazem da se slazem. Nema okorjelije publike i tvrdokornije od metal publike.(nista sem 10 do 15 bendova mahom 30-40 godsina starih ne valja ). Cast izuzetcima sa kojima se moze diskutovati,pa cak ih ima (MUNAFIK wrote:
A vala ne mogu vise da slusam filozofiranja nekakvih ''metalaca'' iz okruzenja... jedina muzika koja valja je ona koju oni slusaju, svaka druga muzicka kategorija je SMECE, mada nikad nista drugo i neslusaju... a onda naravno smece je i 85% bendova iz one kategorije koju oni i slusaju i sve se svede na 20-tak bendova, danas vec starih, koji su za te likove ''metalce'' vrhinac umjetnosti... i svakodnevno fiilozofiranje i supljiranje... pa to je nidje veze.
Mora se malo pratiti i vrijeme, nije muzika stala tamo gdje je zele... i danas ima jako kvalitetnih pravaca, muzicara i bendova, i steta je sto oni nemaju svoje predstavnike... sve se bukvalno svelo na iste pjesme, iste obrade, iste furke, sve isto...
par
A sada (kah kah ) jel slucajno pod ovo " metalci iz okruzenja" se odnosi ,recmo,na naseg druga Neelixa
- Neelix
#487 Re: RAT BENDOVA - OBN
jok eto, trebam slusat prckanje i drndanje na kompjuteru, il razne recitatore, ko na skolskoj priredbi, eto to je "muzika" koja valja 
mislim, umjetnost je klikat mishem prava, a tek naucit pjesmice napamet
onda su i hafizi vrhunski muzicari sve odreda 
evo pa malo dodjite sebi

mislim, umjetnost je klikat mishem prava, a tek naucit pjesmice napamet
evo pa malo dodjite sebi
-
MUNAFIK
#488 Re: RAT BENDOVA - OBN
Neelix wrote:jok eto, trebam slusat prckanje i drndanje na kompjuteru, il razne recitatore, ko na skolskoj priredbi, eto to je "muzika" koja valja
mislim, umjetnost je klikat mishem prava, a tek naucit pjesmice napametonda su i hafizi vrhunski muzicari sve odreda
evo pa malo dodjite sebi![]()
znam ja da ti volis Dinu Merlina pa ja
- Neelix
#489 Re: RAT BENDOVA - OBN
- 2407
#490 Re: RAT BENDOVA - OBN
-LIBERO- wrote: Prvo da kazem da se slazem. Nema okorjelije publike i tvrdokornije od metal publike.(nista sem 10 do 15 bendova mahom 30-40 godsina starih ne valja ). Cast izuzetcima sa kojima se moze diskutovati,pa cak ih ima (
par) koji i prate muzicke pomake pa cak i u metal muzici,ali u postotcima je to bas manjina.
A sada (kah kah ) jel slucajno pod ovo " metalci iz okruzenja" se odnosi ,recmo,na naseg druga Neelixa![]()
![]()
Prije je to rock nego metal publika ali nejese.
Mozete li mi samo navesti(ne persiram nego se obracam tebi i MUNAFIKU
Nisam bas primjetio ucestalost tih novih umjetnika da prave ovakve izvanvremenske audio-video spektakle:
- tranquil
#491 Re: RAT BENDOVA - OBN
To što ti nisi čuo za takve, ne znači da ne postoje. Ogromno zlo koje su nam donijeli MTV i moderna muzička industrija je ta da se nove stvari guraju ispod površine, i vrte se samo jedne te iste stvari već drugu deceniju. Ja poštujem stare stvari, ali volim da slušam i nove. Možda je stvar ukusa ali što se tiče audio doživljaja više mi sjedaju ove dole stvari nego ovo što si ti postavio.2407 wrote:-LIBERO- wrote: Prvo da kazem da se slazem. Nema okorjelije publike i tvrdokornije od metal publike.(nista sem 10 do 15 bendova mahom 30-40 godsina starih ne valja ). Cast izuzetcima sa kojima se moze diskutovati,pa cak ih ima (
par) koji i prate muzicke pomake pa cak i u metal muzici,ali u postotcima je to bas manjina.
A sada (kah kah ) jel slucajno pod ovo " metalci iz okruzenja" se odnosi ,recmo,na naseg druga Neelixa![]()
![]()
Prije je to rock nego metal publika ali nejese.
Mozete li mi samo navesti(ne persiram nego se obracam tebi i MUNAFIKU) par tih novih umjetnika koji su ostvarili neprocjenjivi doprinos muzici kao sto su to uradili velikani iz tih 10-15 bendova od prije 30-40 god.?
Nisam bas primjetio ucestalost tih novih umjetnika da prave ovakve izvanvremenske audio-video spektakle:
...
Naglašavam ponovo da je u pitanju samo audio doživljaj, jer ti si pominjao i video, a da je video doživljaj važan u muzici (barem meni lično), postavio bih ti U2, Madonnu ili koji-već-boy/girl-bend-trenutno-razvaljuje-chartove. Dok neki od pobrojanih majstora spektakla imaju nesumnjive muzičke kvalitete, neki od njih su samo dokaz da se sa dosta para može kupiti "video spektakl" a istovremeno biti "truba" po pitanju muzike.
Evo vidi ovih klinaca, ne priređuju nikakav spektakl, ljudi samo sa instrumentima i mikrofonima dižu masu (naročito u drugoj polovini pjesme), perfektno kao na ploči, bez glume, lasera i drugih odvlačenja pažnje, a pri tome imaju godina taman toliko da nastupe u našem "Ratu bendova" i da im Zele onda govori "mladi ste i imate potencijala, ali dajte malo više vježbajte solo pa probajte opet iduće godine":
Ima naravno i modernog krša, kao što je uvijek i bilo, i većina tih stvari će biti zaboravljena kroz jednu deceniju i puštati se samo u retro emisijama koje vode stariji voditelji. Evo - koliko god Franz Ferdinand dobro zvučali na CD-u, moram se složiti sa Zeletovim komentarom u jednoj od prošlih emisija da grozno zvuče uživo - na youtube doslovno ne možeš pronaći jedan jedini njihov live nastup da su zvučali kako treba. Ali s druge strane, jesi li znao da su Stonesi na starim live albumima (šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih) uvijek imali žešća editovanja, jer su uglavnom katastrofalno loše zvučali uživo, i da im je prvi live album na kojem su "retuširanja zvuka" u normalnoj mjeri (tj. da ne podrazumijevaju totalnu rekonstrukciju pjesama sa nasnimljenim studijskim dijelovima) tek album "Flashpoint" iz 1991. - dakle skoro 3 decenije su im trebale da naprave dobru turneju sa dobrim zvukom. Ako kojim slučajem Franz Ferdinand prežive na ovom istom nivou popularnosti iduće dvije decenije, i još nauče svirati uživo, za deset godina će h smatrati za "kultni" a za 20 godina za "legendarni" bend, jer svemu što preživljava ljudi imaju tendenciju nabaciti te epitete, bez obzira da li su zasluženi ili ne.
Ako ovo primjenimo unazad, to znači da su i sve današnje veličine u svoje vrijeme takođe dijelom smatrani nekim bezveznjacima bez doprinosa muzici, naravno u to vrijeme obavezno uz poređenje sa još starijim muzičarima koji su se tada smatrali za "veličine".
Prema tome, možda ti se ne sviđaju nove stvari ali pusti da vrijeme donese objektivniji sud ko iz ovog perioda valja (ako neko uopšte valja), a ko ne.
U ovom gore rečenom leži i razlog zašto mi sada najviše sjeda Full House, a zašto mi je prošle godine favorit bila Skripta - oni istina sviraju poznate stvari, ali nikada ne znam kako će ih odsvirati. Kod ostalih bendova imam osjećaj da sam ih sve davno islušao, čak i kada sviraju stvari koje mi nisu poznate.
- Neelix
#492 Re: RAT BENDOVA - OBN
pa pazi, kad neko svira ABBU ili Kylie Minogue sa gitarama, bubnjevima, basovima, onda je nemoguce da imas osjecaj da si to slusao, zato sto je rijec o potpuno drugom zanru.tranquil wrote:
U ovom gore rečenom leži i razlog zašto mi sada najviše sjeda Full House, a zašto mi je prošle godine favorit bila Skripta - oni istina sviraju poznate stvari, ali nikada ne znam kako će ih odsvirati. Kod ostalih bendova imam osjećaj da sam ih sve davno islušao, čak i kada sviraju stvari koje mi nisu poznate.
zamisli da su forever storm uradili nesto ovako
naravno da ces imati isti taj osjecaj.
ti zapravo ocjenjujes izbor pjesama, a ne kvalitet benda
-
mokosh
#493 Re: RAT BENDOVA - OBN
Voditelje OBN-a poslati u progonstvo
sve ostalo se moze srediti 
-
MUNAFIK
#494 Re: RAT BENDOVA - OBN
ja postujem pravo svakoga da slusa i uziva muzici koju voli, ali kazem i tvrdim, da mnogi koji slusaju metal ubijaju u pojam ljude oko sebe pametovanjem kako je njihovih 15 bendova koje slusaju najbolje na svijetu i kako je sve ostalo smece... I da s erazumijemo ja sebi dajem za pravo da uzivm u muzici i tih 15 bendova li i u muzici mnogih drugih bendova...
i da, da neki bend na ovom ratu svira nesto kao ovo, ovo bi bilo mnogo bolje takmicenje....
da ne postam dalje i neke mladje bendove...
i da, da neki bend na ovom ratu svira nesto kao ovo, ovo bi bilo mnogo bolje takmicenje....
da ne postam dalje i neke mladje bendove...
-
Beris
#495 Re: RAT BENDOVA - OBN
evo, nema solaze.... al' ima sve ostalo, 'nako fino upakovano
pojacaj.... mocno
pojacaj.... mocno
- 2407
#496 Re: RAT BENDOVA - OBN
Bi da sam Emo i da mi fali paznje u zivotu pa da mi trebaju depresivni Linkinovi tekstoviBeris wrote:evo, nema solaze.... al' ima sve ostalo, 'nako fino upakovano
pojacaj.... mocno
Neka slusa sta god ko hoce, ne da mi se raspravljati pogotovo sto je muzika jako subjektivna materija ali i dalje ostajem kod svog stava da danasnja muzika nije umjetnost nego u najmanju ruku sund, fali joj kvaliteta i po tome se ne moze porediti sa muzikom i bandovima od prije 30-40 godina, ma koliko god da opstane na sceni.
I ne znam odakle vam insuinacije da nisam cuo i preslusao to sto nudi danasnja scena bila ona mainstream ili underground?
-
MUNAFIK
#497 Re: RAT BENDOVA - OBN
vala nije sad ni da je ovo reprezentativa pjesma LP-a a vala nije ni da je LP reprezentativni bend Emo-a... Muzika starijih bendova je kvalitetna i sadrzajna muzika, to niko ne spori, ali i danas ima muzike koja je dobra, a siguran sam da ce danasnji klinci kada odrastu govorit za 30 godina eee onaj Linkin P je bio prava mzika a ne ovo danas sto slsate... tako to ide, nego istina jeste d aje muzika subjektivna stvar, i to nema svrhe raspravljati...2407 wrote:Bi da sam Emo i da mi fali paznje u zivotu pa da mi trebaju depresivni Linkinovi tekstoviBeris wrote:evo, nema solaze.... al' ima sve ostalo, 'nako fino upakovano
pojacaj.... mocno
![]()
Neka slusa sta god ko hoce, ne da mi se raspravljati pogotovo sto je muzika jako subjektivna materija ali i dalje ostajem kod svog stava da danasnja muzika nije umjetnost nego u najmanju ruku sund, fali joj kvaliteta i po tome se ne moze porediti sa muzikom i bandovima od prije 30-40 godina, ma koliko god da opstane na sceni.
I ne znam odakle vam insuinacije da nisam cuo i preslusao to sto nudi danasnja scena bila ona mainstream ili underground?
Ono sto ja zelim reci, a vec i jesam, za ovakve projekte kao rat bendova je veliki promasaj sto nemaju zastupljeni bendovi koji pjevaju pjesme RATM, Korna, Prodigy, Deftones, pa na kraju krajeva i slipknota i Limp Bizkita i ostalih itd...
- 2407
#498 Re: RAT BENDOVA - OBN
Daleko od toga da danas nema kvalitenih bendova ali ih je veoma malo i tesko da mogu parirati kvaliteti onih ranijih bandova. Mislim da je tome razlog zbog toga sto se izgubio pojam kvaliteta, prodaju se muda pod bubrege i to je evidentno ne samo u muzickoj vec i u ostalim vrstama umjetnosti. Ali ne bih da idemo presiroko.MUNAFIK wrote: vala nije sad ni da je ovo reprezentativa pjesma LP-a a vala nije ni da je LP reprezentativni bend Emo-a... Muzika starijih bendova je kvalitetna i sadrzajna muzika, to niko ne spori, ali i danas ima muzike koja je dobra, a siguran sam da ce danasnji klinci kada odrastu govorit za 30 godina eee onaj Linkin P je bio prava mzika a ne ovo danas sto slsate... tako to ide, nego istina jeste d aje muzika subjektivna stvar, i to nema svrhe raspravljati...
Nisam siguran da ce se za 30 godina pricati o tome da je LPark bio odlican band. Po mom skormnom misljenju ABBA i Bee Gees-i su bile svojevremeno ogromne senzacije pa se danas o njima jako malo govori, zato sto je to muzika upitne kvalitete i sto su ih uspjesno zamjenili Maddone, Gage, i sl. dok to nije slucaj s Floydsima, Zeppelinom...
-
MUNAFIK
#499 Re: RAT BENDOVA - OBN
sve to stoji, ali nije jedini kvalitetan izrazaj onaj Flojda ili zeppelina, postoje i drugi nacini i drugi zanrovi i neki drugi trendovi gdje se moze napraviti dobra stvar, ja npr volim metallicu, ali radi toga ne pljjem po drugim bendovima kao sto rade mnogi ''metalci'' koje ja znam (apsolutno NE mislim da ti pljujes), a to je ono sto meni smeta u svemu tome, a to osjetim i na ovome ratu bendova. Mislim da radi takvog stava ne moze proci odlican, inspirativan bend koji fura pravac poput RATM ili mozda System of D... U tim bendovima sviraju odlicni muzicari, umjetnici, ali oni sviraj u takvom vremenu i POSLJE i zepplina i ostalih... oni traze nesto novo, nesto drgacije i napravili su to kvalitetno i jezgrovito i vrhunski za njihovo vrijeme, ali oni(takvi pravci) jednostavno nisu zastupljeni na ovom takmicenju...2407 wrote:Daleko od toga da danas nema kvalitenih bendova ali ih je veoma malo i tesko da mogu parirati kvaliteti onih ranijih bandova. Mislim da je tome razlog zbog toga sto se izgubio pojam kvaliteta, prodaju se muda pod bubrege i to je evidentno ne samo u muzickoj vec i u ostalim vrstama umjetnosti. Ali ne bih da idemo presiroko.MUNAFIK wrote: vala nije sad ni da je ovo reprezentativa pjesma LP-a a vala nije ni da je LP reprezentativni bend Emo-a... Muzika starijih bendova je kvalitetna i sadrzajna muzika, to niko ne spori, ali i danas ima muzike koja je dobra, a siguran sam da ce danasnji klinci kada odrastu govorit za 30 godina eee onaj Linkin P je bio prava mzika a ne ovo danas sto slsate... tako to ide, nego istina jeste d aje muzika subjektivna stvar, i to nema svrhe raspravljati...
Nisam siguran da ce se za 30 godina pricati o tome da je LPark bio odlican band. Po mom skormnom misljenju ABBA i Bee Gees-i su bile svojevremeno ogromne senzacije pa se danas o njima jako malo govori, zato sto je to muzika upitne kvalitete i sto su ih uspjesno zamjenili Maddone, Gage, i sl. dok to nije slucaj s Floydsima, Zeppelinom...
- 2407
#500 Re: RAT BENDOVA - OBN
Naravno da ima i drugih zanrova i mogucnosti izrazaja ali ovdje govorimo pretezito o rocku pa zato spominjem Zeppeline i FloydseMUNAFIK wrote: sve to stoji, ali nije jedini kvalitetan izrazaj onaj Flojda ili zeppelina, postoje i drugi nacini i drugi zanrovi i neki drugi trendovi gdje se moze napraviti dobra stvar, ja npr volim metallicu, ali radi toga ne pljjem po drugim bendovima kao sto rade mnogi ''metalci'' koje ja znam (apsolutno NE mislim da ti pljujes), a to je ono sto meni smeta u svemu tome, a to osjetim i na ovome ratu bendova. Mislim da radi takvog stava ne moze proci odlican, inspirativan bend koji fura pravac poput RATM ili mozda System of D... U tim bendovima sviraju odlicni muzicari, umjetnici, ali oni sviraj u takvom vremenu i POSLJE i zepplina i ostalih... oni traze nesto novo, nesto drgacije i napravili su to kvalitetno i jezgrovito i vrhunski za njihovo vrijeme, ali oni(takvi pravci) jednostavno nisu zastupljeni na ovom takmicenju...
S ostatkom teksta se manje vise slazem