Internet kupovina iz inostranstva
Moderator: anex
-
Howitzer
#476 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Pozz ljudi,
Trebao bih naruciti 10-ak cigareta, kubanskih iz Swiss i to dođe total 67 eura sa shippingom koji iznosi 15 eura, sad me zanima da li bi platio carinu na to sve, nešto sam potražio po netu i po ovome za licnu upotrebu do 100 cigareta nema carine, evo link:
http://www.uino.gov.ba/b/Privatna_lica/ ... _lica.html
hvala
Trebao bih naruciti 10-ak cigareta, kubanskih iz Swiss i to dođe total 67 eura sa shippingom koji iznosi 15 eura, sad me zanima da li bi platio carinu na to sve, nešto sam potražio po netu i po ovome za licnu upotrebu do 100 cigareta nema carine, evo link:
http://www.uino.gov.ba/b/Privatna_lica/ ... _lica.html
hvala
- burekodsira
#477 Re: Internet kupovina iz inostranstva
nisam siguran za cigare ali ako ih vec ocarine onda ce ti naplatiti i porez na duhan mozda (!?)
- nadgledach
#478 Re: Internet kupovina iz inostranstva
ja sam narucivao duhan za lule i nisu mi nikad nista naplatili. (osim one gluposti sto otvore 3.5KM)
- Topla voda
#479 Re: Internet kupovina iz inostranstva
cigarete su ono sto se prodaje u paklicama
cigarilosi zu zasjeceni sa jedne strane
cigare(kube) su nezasjecene,nego smotane u listu
tako da kubanske cigarete nisi narucio
a do 50 cigara ti je free...mada ovdje ne pise
cigarilosi zu zasjeceni sa jedne strane
cigare(kube) su nezasjecene,nego smotane u listu
tako da kubanske cigarete nisi narucio
a do 50 cigara ti je free...mada ovdje ne pise
-
Howitzer
#480 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ma dobro, cigare ili cigarete, kako god, bitno je da su kube
hvala svima na javljanju i jos bitnije je da ne uzimaju nista
cudno mi da je jeftinije narucit iz Swiss nego iz Zagreba gdje su skuplje i shipping veci odnosno zavisi od tezine ...
- nadgledach
#481 Re: Internet kupovina iz inostranstva
@Howitzer
mogao si i link staviti odakle narucujes
- Rauber
#482 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Izvini,tek sad vidjeh, pa nista morao sam otici ipak na to PAY NOW i onda me prebacilo na ebay i u desnom donjem uglu ima opcija PAY with PayPal, kad sam tu kliknuo onda mi je trazio da se ulogujem na PayPal acc i tek je onda bio placen artikl, poslije toga dobijam cini mi se jos 2 e-mail u kojem pise da sam platio i na paypal-u se takodjer mogao vidjeti taj playeni iznos.alex_cyber wrote:bilo bi fino kada bi ostalima napisao (npr.meni , koji još nisam kupovao preko neta)Rauber wrote:Trebam malu pomoc, prva kupovina na ebay-u pa samo malo nesiguran.
Kada sam odabrao artikl koji cu kupiti, dosao sam do onog PAY NOW , i dobijem potvrdu da sam upravo kupio taj artikl.
Poslije 3-4 minute dobijem e-mail u kojem izmedju ostalog ima opet PAY NOW
Trebam li i tu kliknuti da kao potvrdim ili je to gotovo.
edit: snaso se
-
Howitzer
#483 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ovako:nadgledach wrote:@Howitzer
Zagreb www.camelot.hr
Swiss po meni trenutno jeftinija od mnogih stranica www.topcubans.com
-
dobar,ti?
#484 Re: Internet kupovina iz inostranstva
zna li ko neku stranicu dobru za kupovinu tena ?
hvala
hvala
-
kanton_1990
#485 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Preko ebay-a sam kupio majicu (poslana iz UK 17.02).
Pisao sam prodavacu ali mi je on odgovorio da je poslao proizvod. Sta da radim? Ocigledno necu dobiti majicu.
Pisao sam prodavacu ali mi je on odgovorio da je poslao proizvod. Sta da radim? Ocigledno necu dobiti majicu.
-
Eborg
#486 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Što je ne bi dobio? Treba obično 7-8 dana da stigne.kanton_1990 wrote:Preko ebay-a sam kupio majicu (poslana iz UK 17.02).
- malosutra81
#487 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Eborg wrote:Što je ne bi dobio? Treba obično 7-8 dana da stigne.kanton_1990 wrote:Preko ebay-a sam kupio majicu (poslana iz UK 17.02).
-
Eborg
#488 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Au, kix, bio sam uvjeren da je 17.03.
Pa fino pokreneš žalbu na Ebayu i riješen problem.
Pa fino pokreneš žalbu na Ebayu i riješen problem.
-
kanton_1990
#489 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Pokrenuo sam zalbu, prije 10 dana. U njoj sam objasnio da majicu nisam dobio, a da mi je prodavac poslao "tracking number" koji nema dovoljno cifara kako bih ga pratio na Royal mailu.
Oni su kontaktirali prodavca te im je on dao isti "tracking number".
Recimo da je posiljka poslata.
Gdje je mogla zalutati posiljka? Da li se moze provjeriti negdje u Sarajevu, na carini ili posti?
Oni su kontaktirali prodavca te im je on dao isti "tracking number".
Recimo da je posiljka poslata.
Gdje je mogla zalutati posiljka? Da li se moze provjeriti negdje u Sarajevu, na carini ili posti?
- respo
#490 Re: Internet kupovina iz inostranstva
nekome u posti se majica svidjela hahahaa
-
wizzard
#491 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Hocu narucit sa kitbaga,
kada pogledam u 'basket' fino pise artikal + standardna posiljka cijena 6.95, medjutim kad idem checkout, slijedecu stranicu, prebaci mi na express delivery i 12 funti. medjutim i tu ima opcija da vratim na standardnu 6.95, ali ipak dole ostane cijena posiljke 12 funti??
vec sam narucivao prije i mogao sam naruciti standard delivery metodom cijena 6.95?
pokusavao sma razne artikle, tezinom i cijenom i opet isti problem.
kada pogledam u 'basket' fino pise artikal + standardna posiljka cijena 6.95, medjutim kad idem checkout, slijedecu stranicu, prebaci mi na express delivery i 12 funti. medjutim i tu ima opcija da vratim na standardnu 6.95, ali ipak dole ostane cijena posiljke 12 funti??
vec sam narucivao prije i mogao sam naruciti standard delivery metodom cijena 6.95?
pokusavao sma razne artikle, tezinom i cijenom i opet isti problem.
-
TheDocToR
#492 Re: Internet kupovina iz inostranstva
I meni se isto dogodilo.
Narucivao konstantno i cijena dostave bila 6 funti i sad odjednom kad idem checkout samo moze ta express opcija, i sta cu kliknuo to doslo drugi dan
Narucivao konstantno i cijena dostave bila 6 funti i sad odjednom kad idem checkout samo moze ta express opcija, i sta cu kliknuo to doslo drugi dan
-
wizzard
#493 Re: Internet kupovina iz inostranstva
sto je najgore, meni ima standard opcija, ali i kad nju kliknem opet ista cijena dostave od 11 funti:STheDocToR wrote:I meni se isto dogodilo.
- alica.k
-
kanton_1990
#495 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Koliko si platila postarinu?
-
frngla
#496 Re: Internet kupovina iz inostranstva
da li je neko kupovao s ove stranice http://www.discount-cheap.net/
zanima me jer imaju odredjeni model patika koje nisam nigdje drugo pronasao
zanima me jer imaju odredjeni model patika koje nisam nigdje drugo pronasao
- alica.k
#497 Re: Internet kupovina iz inostranstva
10 funti.kanton_1990 wrote:Koliko si platila postarinu?
- Mjesanac
#498 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ja neki dan na Chelsea Megastore uzeo dres. Narucio srijeda navece u petak u 12 preuzeo posiljku. Stiglo UPS. Neg da vas nesto pitam. Ja kad sam narucivo prebacio da mi sve pise u eurima. I doso me dres 30 Eura na popustu. I bezveze ja sinoc gledam po Megastore sta ima jos zanimljivo i bilo mi namjesteno da pise u funtama. I isti dres koji sam ja uzeo pise 20 funti. 20 funti je oko 22 Eura i sad ne kontam odkud sam ja platio 30 eura. Prebacim ja opet valutu na eure i pise 30 eura. Prebacim ja na dollare ono dobro pise onako kako je prema kursnoj listi. Je li se vama nekada ovo desilo? Poslo sam im email, malo cu im priprjetit mozda mi i pare vrate.
-
wizzard
#499 Re: Internet kupovina iz inostranstva
uvijek u funtama kupuj:) u eurima deru, ne znam zasto.
pitanje za strucnjake.
narucim robu iz engleske, platim vat (recimo jjbsports), pdv dakle, 17.5% i sad kad dodje ovdje opet placam carinjenje i porez 17%?
je li mogu izbjeci placanje poreza ovdje, ili dobiti neki refund iz engleske?
pitanje za strucnjake.
narucim robu iz engleske, platim vat (recimo jjbsports), pdv dakle, 17.5% i sad kad dodje ovdje opet placam carinjenje i porez 17%?
je li mogu izbjeci placanje poreza ovdje, ili dobiti neki refund iz engleske?
-
gradimir
#500 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ako moze jedan odgovor, al bez zajebavanja jer sam dao puno love za ovo
.
Jaran mi je poslo paket iz Amerike 1. marta i jos ga nema, a njemu su u posti rekli da treba dvije hefte otprilike. Je li moguce da je to zastalo kod nas na carini ili u posti(nisam dobio nikakvu obavijest) ili je u pitanju nesto trece
?
Jaran mi je poslo paket iz Amerike 1. marta i jos ga nema, a njemu su u posti rekli da treba dvije hefte otprilike. Je li moguce da je to zastalo kod nas na carini ili u posti(nisam dobio nikakvu obavijest) ili je u pitanju nesto trece