Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Cholina_Lokica

#476 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Cholina_Lokica »

Irish wrote:Muzjak labardora, crni, star 3 godine..trazi topli dom sto prije!
U slucaju da ga ne pronadje, bit ce uspavan :( Ako znate ikoga ko bi eventualno udomio ovog ljepotana..javite se!!!

ps. u topli dom naravno spada i kucica u basti.. :)
Zdrav pas :shock:
Irish

#477 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Irish »

Cholina_Lokica wrote:
U slucaju da ga ne pronadje, bit ce uspavan :( Ako znate ikoga ko bi eventualno udomio ovog ljepotana..javite se!!!

Zdrav pas :shock:
zdrav i prav..nazalost :(
ne znam detalje..dobila sam hitnu informaciju..jadnicak je trenutno negdje u hercegovini :|
Cholina_Lokica

#478 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Cholina_Lokica »

Bog mene ubio ako je ovaj narod normalan
jaca-maca

#479 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by jaca-maca »

Stavi na SuperOglase!!!!
Pasiflora

#480 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Pasiflora »

Ima dosta ljudi koji bi usvojili samo rasnog psa, ali uglavnom traze stence...Provjeri na market.ba ima oglasa koji traze pse na poklon
Sretno mi, jadnicku :-?
zengi

#481 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

Cholina_Lokica wrote:Bog mene ubio ako je ovaj narod normalan
Lokice, nije da nisu normalni, nego sve same psihopate i šizofreničari (šuju po desetak glasova odjednom) sa još dosta medicini nepoznatih dijagnoza.

Dali je to genetika ili odgoj ili obadvoje ili je pak sam šejtan zavladao njihovim umovima i srcima. :evil: :evil: :evil:
Ali kako mu je to uspjelo u ovakvom broju.... :? :? :? :?
Bullet Tooth Tony

#482 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Bullet Tooth Tony »

Pozz !

Jucer oko 12 sati na podruciju Mejtasa nestao Labrador :

NESTAO PAS! TRAZIMO ZLATNOG LABRADORA KOJI SE ODAZIVA NA IME KAN, AKO GA NEKO VIDI ILI MISLI DA GA JE VIDIO MOLIM VAS DA SE JAVITE NA JEDAN OD SLJEDECIH BR. 061803006, 061778151, 061220061! Unaprijed Hvala!
jaca-maca

#483 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by jaca-maca »

Bullet Tooth Tony wrote:Pozz !

NESTAO PAS! TRAZIMO ZLATNOG LABRADORA KOJI SE ODAZIVA NA IME KAN, AKO GA NEKO VIDI ILI MISLI DA GA JE VIDIO MOLIM VAS DA SE JAVITE NA JEDAN OD SLJEDECIH BR. 061803006, 061778151, 061220061! Unaprijed Hvala!
Stavi i na http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=550
Bullet Tooth Tony

#484 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Bullet Tooth Tony »

jaca-maca wrote:
Bullet Tooth Tony wrote:Pozz !

Stavi i na http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=550
Ok hvala , nisam vidio temu
jaca-maca

#485 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by jaca-maca »

Hitno!!! Neko je danas oko 6-7 sati ostavio cetiri mala kucica na Dobrinji kod mosta pored dzamije. Jednog smo uzeli, a ostala tri su preplasena i bjeze. Ako neko moze da ih nahrani ili mozda uzme!!!
jaca-maca

#486 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by jaca-maca »

Ipak ih ima 6!!!
5 muzijaka i jedna zenkica
nepredvidiva

#487 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by nepredvidiva »

Dragi moji,
molim Vas da mi pomognete oko udomljavanja jednog psa kojeg sam danas oko 12 dovela kući. Jako je mali (mislim da ima oko mjesec dana). Muško je, slabo hoda i šepa desnom prednjom šapicom. Danas sam ga vodila kod veterinara, šapica nije slomljena, u pitanju je manja povreda. Sada ima malu langetu na šapi koju će nositi 10 dana. Ja sam u mogućnosti da ga držim par dana kod sebe. Već imam 4 psa pa ga ne mogu zadržati. Molim Vas razglasite dalje, pas je jako mali i neće preživjeti vani. :(
Javite se, rado ću ga donijeti na Vašu adresu.
Telefon na inbox.
Image
Last edited by nepredvidiva on 22/04/2011 23:34, edited 1 time in total.
A71

#488 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by A71 »

Zuco had a cancerous tumor which was removed but the surgery was not so successful as you can see. After four and half months he still has an open wound. There is no more sponsors for the pension or anything else. We need all possible help for vet care, a new surgery , pension, and later hopefully for a permanent home, which this lovable dog deserves. He is still in the pension King, thanks to its generous owner, Mr. Almir, but he cannot stay there forever without donations. And he cannot be adopted until his wound is "fixed", so let's help this dog, any way you can , you will feel better later, I promise you!
Donations for Zuco's operation can be sent to Danka's Animals, who has now taken responsibility for his operation and boarding - but we can't do it without your help! Please donate via PayPal at [email protected] or via our Danish Bank Nordea acc.no. 2277-6275165326. Please help this poor guy! He will also need a home when he's well again.
http://helpstrays.chipin.com/dog-hurt-by-surgery

Image
Image
YOSMA

#489 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by YOSMA »

POzdrav svima.
Imam nekoliko pitanja u vezi kućnih ljubimaca.Priznajem da sam prije rata nekad imao vučjaka,i od tada više nisam imao cuku.Sada već četvrtu godinu živim u kući i mislim da je vrijeme da udomim nekog cukicu.Pratim vašu temu,ali tek sada sam se odvažio nešto da napišem.

Postoje sljedeći problemi koje moram zaobići.
1.)Pas mora biti napolju.(dobit će kućicu ili spavaonu u garaži.)
2.)Ja radim skoro svaki dan 12 sati,tako da i on mora na to pristati:)
3.)Cukica mora voliti moju curicu(znači da ima gena makar nekih cuka koji spadaju u ne agresivne.)
4.)Ne volim velike cuke,srednji rast.(krive su komšije,koje imaju tornjake,pa su nevjerovatno iritantni:)

Imate li kakve prijedloge,šta da se radi?
Cholina_Lokica

#490 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Cholina_Lokica »

YOSMA wrote:POzdrav svima.
Imam nekoliko pitanja u vezi kućnih ljubimaca.Priznajem da sam prije rata nekad imao vučjaka,i od tada više nisam imao cuku.Sada već četvrtu godinu živim u kući i mislim da je vrijeme da udomim nekog cukicu.Pratim vašu temu,ali tek sada sam se odvažio nešto da napišem.

3.)Cukica mora voliti moju curicu(znači da ima gena makar nekih cuka koji spadaju u ne agresivne.)
4.)Ne volim velike cuke,srednji rast.(krive su komšije,koje imaju tornjake,pa su nevjerovatno iritantni:)

Kucica ili garaza nije problem, ako nece biti stalno na metar lanca i to je to :)
Sto se curice tice, svaki pas kojeg doneses kao stene nece imati problema, cak i rijetko koji odrasli, ako ga djeca nisu maltretirala vec. Tako da ti to isto nece biti problem. Nema agresivnih pasmina, samo agresivni vlasnici ;-)
jaca-maca

#491 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by jaca-maca »

YOSMA wrote:POzdrav svima.

Veci psi su vise tolerantniji i bolji za djecu. Nije svaki veliki pas (kao) tornjak :-)
Ja imam 6 stenaca, 5 muzijaka i jedna zenka. Mjesanci su i nisam sigurna koliko ce narasti. Pa ako te zanima javi mi se.
Pasiflora

#492 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Pasiflora »

Vidjela sam te stence, krasni su... Mislim da bi svaki veterinar mogao procijeniti koliko veliki ce izrasti.
YOSMA

#493 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by YOSMA »

Ja sam iz Tuzle,tako da sam okolina dolazi u obzir,jer u Sa dolazim samo poslovno,
jaca-maca

#494 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by jaca-maca »

Znam da nije mjesto za ovo, dobila sam ovaj povodac za poklon a vec imam isti takav :D

Prodajem povodac za pse marke Flexi, crvene boje, kvalitetan i povoljan.

Artikal je potpuno nov i neotpakovan!

Large, maximum 50 kg, dug 8 metara.

Cijena u pet shopovima je 65 KM, a ja prodajem za 56 KM.

Image

Za dodatne informacije nazovite 061 707 535
jaca-maca

#495 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by jaca-maca »

DORA JE UDOMLJENA!!!

Image
jaca-maca

#496 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by jaca-maca »

Poklanjam dva preslatka steneta, muzijaka i zenku. Crne su boje i stari dva mjeseca. Gledajuci njihovu mamu, bice srednjeg rasta. Slike cu postaviti kasnije.

Zainteresovani neka mi se jave na pp ili na tel 061 707 535
Last edited by jaca-maca on 27/04/2011 22:05, edited 1 time in total.
Damirova

#497 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Damirova »

Zao mi je sto nisam prije dosla na Forum i udomila Doru :) bas je slatka

Vec nekoliko godina zivim u Kuci, imam jednu veliku praznu garazu i prelijep manji travnjak kao i lijep kutak u kuci . Nedaleko od kuce ima velika livada tako da bi moj pas bio jako sretan u tom okruzenju.

Naravno da veci psi kao Tornjak ne bi mogli da kazem opstati na mom travnjaku, ali eto nadam se da cete mi pomoci da pronadjem psa.. samo mi posaljite sliku. :)
jaca-maca

#498 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by jaca-maca »

Damirova wrote:Zao mi je sto nisam prije dosla na Forum i udomila Doru :) bas je slatka

Vec nekoliko godina zivim u Kuci, imam jednu veliku praznu garazu i prelijep manji travnjak kao i lijep kutak u kuci . Nedaleko od kuce ima velika livada tako da bi moj pas bio jako sretan u tom okruzenju.

Naravno da veci psi kao Tornjak ne bi mogli da kazem opstati na mom travnjaku, ali eto nadam se da cete mi pomoci da pronadjem psa.. samo mi posaljite sliku. :)
Kod mene uvijek ima stenaca :D

Imam 6 stenaca stara 2 mjeseca crne boje, pet muzijaka i jedna zenka, ali ne znam koliko ce narasti.
Takodje drugarica ima dva stenca stara 2 mjeseca crne boje koji ce biti srednjeg rasta gledajuci njihovu mamu. Jedno stene je zenka, a drugo ne znam. Pa eto ako te interesuje javi mi se na pp. :D
Damirova

#499 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Damirova »

jaca-maca wrote:Poklanjam preslatko stene, muzijak mjesanac chiuaue, crne boje, star mjesec dana.

Slike cu staviti kasnije. Zaninteresovani neka mi se jave na pp ili na broj 061 707 535

Poklanjam samo u sigurne ruke!!!

jel to ja nemam sigurne ruke za tog malisu :(

a da li imas slike tih stenaca :D bas si me sad obradovala :D
jaca-maca

#500 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by jaca-maca »

Damirova wrote: jel to ja nemam sigurne ruke za tog malisu :(

a da li imas slike tih stenaca :D bas si me sad obradovala :D
Taj malisa ce biti bas maaali pa ne znam da li je za garazu i travnjak. Slikacu uskoro pa cu staviti slike :)
Post Reply