Real Khan wrote:G.Buffon wrote:Ovo sto se desava sa Fahrom je jedan glamorozni Copy-Paste.
1993 Silvio Berlusconi je bio bogati medijski magnat (tajkun) koji je imao nekoliko procesa u toku a vec se bavio podmicivanjem sudija i politicara (Craxi). Morao je platiti tadasnjim politicarima iz demohriscanske partije da promjene zakon o broju privatnih naustrb drzavnih TV stanica da bi nastavio sa sirenjem svojih poslova. Medjutim skontao je sto bi ja njima placao kad ja to mogu sam promjeniti. I desio se "narod" sveti Silvio je osnovao partiju Forza Italija (Snaga Bosne), napravio najagresivniju predizbornu kampanju do tada, Italijani su masovno popusili pricu kako on hoce da vrati Italiju na mjesto koje joj pripada te pred izbore 1994 trazio da potpise "ugovor sa Italijanima", da njega niko nece trebati tjerati ako ne ispuni obecano nego da ce sam odstupiti, kako on ne ulazi u politiku zbog para, a onda im je obecavao da ce otvoriti 100.000 novih radnih mjesta (Bosna veliko gradiliste). Nazalost ovu pricu je "popusilo" 40% Italijana. Danas nakon 16 godina, kada je pomocu poslusne vecine u Parlamentu donio zakone po kojima Predsjednik vlade tj. on uziva imunitet za sva krivicna djela, Demohriscanske partije odavno nema (SDA), Italijani se sramote svojim predsjednikom, ne znaju kako da ga se rijese, orgija sa maloljetnicama, zena mu porucuje da je bolestan, on provodi ono sto je Fahro naumio - jednog dana da bude suvereni gazda Bosne, da ima imunitet na svoje lopovluke. Kao i Berlusconi koji nikad nije rijesio svoj konflikt interesa to nece uraditi ni Fahro tj. zadrzace vlasnistvo nad Avazom a preko njegovih stranica unistice sve konkurente.
Ovo je samo dio stvari koje je Fahro prekopirao i koje ocigledno namjerava da provede u djelo. Ocekujem od Fahre da i on obeca jedno 100.000 radnih mjesta ovih dana.
Berlusconi traje evo vec 16 godina i blizi mu se kraj jer je stvarno zabrljao - pitam se koliko ce nama Fahro trajati - bojim se isto ili jos duze
Bravo majstore. Odlično poređenje.Još samo da čujemo fahru kako nudi "ugovor sa građanima" i to je to...S napomenom, kakav god da je lopov i prevarant jedan Berluskoni, on sebi ne bi dopustio da ima veze sa nekakvim Miloševićevim Miškom, a Fahro je duboko u talu s njim...znači, još nam se crnje piše...
Danas je u intervjuu objavljenom u Dnevnom avazu rekao upravo da će građanima ponuditi ugovor, kojim će, ako ne ostvari zacrtane ciljeve u dvije godine, podnijeti ostavku.
Odavno je poznato da ova ljudska ljiga i moralni ološ svoj uzor vidi upravo u bratu po kriminalu Berluskoniju.