Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
letacina

#476 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by letacina »

Real Khan wrote:
G.Buffon wrote:Ovo sto se desava sa Fahrom je jedan glamorozni Copy-Paste.
1993 Silvio Berlusconi je bio bogati medijski magnat (tajkun) koji je imao nekoliko procesa u toku a vec se bavio podmicivanjem sudija i politicara (Craxi). Morao je platiti tadasnjim politicarima iz demohriscanske partije da promjene zakon o broju privatnih naustrb drzavnih TV stanica da bi nastavio sa sirenjem svojih poslova. Medjutim skontao je sto bi ja njima placao kad ja to mogu sam promjeniti. I desio se "narod" sveti Silvio je osnovao partiju Forza Italija (Snaga Bosne), napravio najagresivniju predizbornu kampanju do tada, Italijani su masovno popusili pricu kako on hoce da vrati Italiju na mjesto koje joj pripada te pred izbore 1994 trazio da potpise "ugovor sa Italijanima", da njega niko nece trebati tjerati ako ne ispuni obecano nego da ce sam odstupiti, kako on ne ulazi u politiku zbog para, a onda im je obecavao da ce otvoriti 100.000 novih radnih mjesta (Bosna veliko gradiliste). Nazalost ovu pricu je "popusilo" 40% Italijana. Danas nakon 16 godina, kada je pomocu poslusne vecine u Parlamentu donio zakone po kojima Predsjednik vlade tj. on uziva imunitet za sva krivicna djela, Demohriscanske partije odavno nema (SDA), Italijani se sramote svojim predsjednikom, ne znaju kako da ga se rijese, orgija sa maloljetnicama, zena mu porucuje da je bolestan, on provodi ono sto je Fahro naumio - jednog dana da bude suvereni gazda Bosne, da ima imunitet na svoje lopovluke. Kao i Berlusconi koji nikad nije rijesio svoj konflikt interesa to nece uraditi ni Fahro tj. zadrzace vlasnistvo nad Avazom a preko njegovih stranica unistice sve konkurente.
Ovo je samo dio stvari koje je Fahro prekopirao i koje ocigledno namjerava da provede u djelo. Ocekujem od Fahre da i on obeca jedno 100.000 radnih mjesta ovih dana.
Berlusconi traje evo vec 16 godina i blizi mu se kraj jer je stvarno zabrljao - pitam se koliko ce nama Fahro trajati - bojim se isto ili jos duze :x

Bravo majstore. Odlično poređenje. :thumbup: Još samo da čujemo fahru kako nudi "ugovor sa građanima" i to je to...S napomenom, kakav god da je lopov i prevarant jedan Berluskoni, on sebi ne bi dopustio da ima veze sa nekakvim Miloševićevim Miškom, a Fahro je duboko u talu s njim...znači, još nam se crnje piše...

Danas je u intervjuu objavljenom u Dnevnom avazu rekao upravo da će građanima ponuditi ugovor, kojim će, ako ne ostvari zacrtane ciljeve u dvije godine, podnijeti ostavku.

Odavno je poznato da ova ljudska ljiga i moralni ološ svoj uzor vidi upravo u bratu po kriminalu Berluskoniju.
d700

#477 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by d700 »

Fahrudin Radonjcic je jedan od eksera sa bosanski sanduk. Covjek, koji je pod nerazjasnjenim okolnostima (Citaj: Dok mu je SDA valjala) dosao do imperije, sada ulazi u Politiku. To sto mu je Berluscni uzor je karakteristicno. Silvio je jednu od prvih stvari koji je uradio, shaltao medije u jedan SAFF, legalizirao neke svoje nelegalne postupke, i napravio zakon koji sprijecava sudske organe da ga progone.

Bosna idem putem Srbije u 90-tih sto se tice kriminala. Sve drzave imaju Mafiju, ovdje Mafija ima drzavu. S kandidaturom Fahre pobjedjuje Sandzacki kriminal, pobjedjuje Gluha Bokovica, pobjedjuje podjela Bosne...pobjedjuju neprijatelji Bosne.

24.9.2009 je tuzan dan za Bosnu i Hercegovinu.
convict

#478 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by convict »

.
Last edited by convict on 08/02/2014 13:53, edited 1 time in total.
Alfa Kentaur

#479 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfa Kentaur »

etanol wrote:Takvi smo mi Bošnjaci, kod nas je svako ko zasuče rukave i postigne nešto svojim radom lopov, kriminalac i izdajnik.
Fahro samo napred :thumbup: :bih:
Mi smo narod koji ce svakome sve oprostiti, ali samo nece svome oprostiti njegov uspijeh!

Nam treba sto jacih ljudi, pa makar to bio i Fahro, da se ne boje dusmana i da im u svakom trenutku mogu skresati! Bolje i tako nego imati neke mlakonje i prelivode poput Zlaje i co.
DJ Babo

#480 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by DJ Babo »

d700 wrote:Fahrudin Radonjcic je jedan od eksera sa bosanski sanduk. Covjek, koji je pod nerazjasnjenim okolnostima (Citaj: Dok mu je SDA valjala) dosao do imperije, sada ulazi u Politiku. To sto mu je Berluscni uzor je karakteristicno. Silvio je jednu od prvih stvari koji je uradio, shaltao medije u jedan SAFF, legalizirao neke svoje nelegalne postupke, i napravio zakon koji sprijecava sudske organe da ga progone.

Bosna idem putem Srbije u 90-tih sto se tice kriminala. Sve drzave imaju Mafiju, ovdje Mafija ima drzavu. S kandidaturom Fahre pobjedjuje Sandzacki kriminal, pobjedjuje Gluha Bokovica, pobjedjuje podjela Bosne...pobjedjuju neprijatelji Bosne.

bojim se da si 100% u pravu...
vivaldi

#481 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by vivaldi »

sad su ove stranke u modi pa mi pade na pamet kakve su sanse da se napravi neka stranka forumasa sarajevo-x-a?
Makar cisto onako iz zajebancije da neki student prava to malo protumaci i uoblici, da nas negdje registruje pa da i mi izadjemo na izbore?
Medij za sirenje ideje vec imamo :-D
Ja mislim da bi privukli veliku medijsku paznju jer njima i onako uvijek fali zanimljivih tema i priloga.
Ubjedjen sam da bi vrlo brzo i do stranih medija dogurali u rubrici zanimljivosti.
Rezultat je naravno totalno nebitan, ali ja bi ako nista drugo prvi put izasao na izbore.
Naravno, morali bi dobiti po zakonu i odredjenu minutazu na ftv ili bht, a mozda bi bilo i kakvih debatnih emisija u kojima bi forumasi ukrstili koplja sa fahrom, tihim, haretom, ronhilom...
Jebemu, svasta se ovde znalo organizovati pa nije ni ovo nemoguce.
Alfa Kentaur

#482 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfa Kentaur »

DJ Babo wrote:
d700 wrote:Fahrudin Radonjcic je jedan od eksera sa bosanski sanduk. Covjek, koji je pod nerazjasnjenim okolnostima (Citaj: Dok mu je SDA valjala) dosao do imperije, sada ulazi u Politiku. To sto mu je Berluscni uzor je karakteristicno. Silvio je jednu od prvih stvari koji je uradio, shaltao medije u jedan SAFF, legalizirao neke svoje nelegalne postupke, i napravio zakon koji sprijecava sudske organe da ga progone.

bojim se da si 100% u pravu...
Bezze nesto pises. Zbog takvif poput tebe sto valjaju gluposti e vala neka se i podijelimo. Muka mi je vise od te price. Svako ko nesto radi ili pokusa da uradi bude optuzen za izdaju.... da Bog da se onda i podijelili pa da zavrsimo sa tom pricom... :x
trinidad

#483 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by trinidad »

vivaldi wrote:sad su ove stranke u modi pa mi pade na pamet kakve su sanse da se napravi neka stranka forumasa sarajevo-x-a?
Makar cisto onako iz zajebancije da neki student prava to malo protumaci i uoblici, da nas negdje registruje pa da i mi izadjemo na izbore?
Ja mislim da bi privukli veliku medijsku paznju jer njima i onako uvijek fali zanimljivih tema i priloga.
Ubjedjen sam da bi vrlo brzo i do stranih medija dogurali u rubrici zanimljivosti.
Rezultat je naravno totalno nebitan, ali ja bi ako nista drugo prvi put izasao na izbore.
Naravno, morali bi dobiti po zakonu i odredjenu minutazu na ftv ili bht, a mozda bi bilo i kakvih debatnih emisija u kojima bi forumasi ukrstili koplja sa fahrom, tihim, haretom, ronhilom...
i sta kazes??? da forumasi osnuju tri nacionalno osvjestene, politicke stranke. pa, nije losa ideja...
klixober

#484 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by klixober »

Alfa Kentaur wrote:
etanol wrote:Takvi smo mi Bošnjaci, kod nas je svako ko zasuče rukave i postigne nešto svojim radom lopov, kriminalac i izdajnik.
Fahro samo napred :thumbup: :bih:
Mi smo narod koji ce svakome sve oprostiti, ali samo nece svome oprostiti njegov uspijeh!

Nam treba sto jacih ljudi, pa makar to bio i Fahro, da se ne boje dusmana i da im u svakom trenutku mogu skresati! Bolje i tako nego imati neke mlakonje i prelivode poput Zlaje i co.
Mislis usPJEh :)
Alfa Kentaur

#485 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfa Kentaur »

Da, mislim na to. :)
detroit-mercy

#486 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by detroit-mercy »

Alfa Kentaur wrote:Da, mislim na to. :)
Neki se haman maksuzile registrovali da bi podrzali ulazak "Big Boss-a" u politiku.
Alfons Kauders

#487 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfons Kauders »

vivaldi wrote:sad su ove stranke u modi pa mi pade na pamet kakve su sanse da se napravi neka stranka forumasa sarajevo-x-a?
zoom bi to sve rastjero, ko bi bolan pratio te diskusije i banovo narod? :D
Alfa Kentaur

#488 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfa Kentaur »

detroit-mercy wrote:
Alfa Kentaur wrote:Da, mislim na to. :)
Neki se haman maksuzile registrovali da bi podrzali ulazak "Big Boss-a" u politiku.
Ne pada mi na pamet da ga podrzavam, ali ne moram i odmah, onako bosnjacki, sve pa na negativno. Polako...
BiH-x

#489 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by BiH-x »

Mi smo narod koji ce svakome sve oprostiti, ali samo nece svome oprostiti njegov uspijeh

Tuzno, ali tacno.
Banksy

#490 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Banksy »

Alfa Kentaur wrote:
Nam treba sto jacih ljudi, pa makar to bio i Fahro, da se ne boje dusmana i da im u svakom trenutku mogu skresati!
De mi reci jednog dušmana što mu Fahro skreso. :D
jefferson

#491 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by jefferson »

Sinoc dosao fino kuci, i reko da bas pogledam online Dnevnik 3.
Cuo sam Fahru nekoliko puta u nekim kratkim intervjuima, ono u "hodu" i znao sam da je ono, "nenadjebiv" egoista, ali ono sto sam sinoc vidio je gore od teksta u HAvazu. Takodje, nacin izrazavanja je vise za auto pijace nego za politike. Mislim da mu je engleski u rangu Blaza Sliskovica!
Kad sam cuo ono da je on pobjedio Dodika jer je sagradio veci toranj od njega (to je ono ko ima veci) sve mi je jasno bilo sta on hoce. 1,200km auto puta? Ma dajte pa 20 godina nas kradu kako stignu, taj tip je od drzavnih para otvorio novinu, od para razvojne banke napravio toranj koji nikome ne sluzi osim njemu (valjda je bilo logicnije da razvojna banka te pare dadne za izgradnju dionice auto-puta SA-ZE), ali ele nez, ocito je nakon evo ovih nekoliko stranica ove teme da ima dovoljno u krdu koji ce glasati za njega!
DJ Babo

#492 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by DJ Babo »

Banksy wrote:
Alfa Kentaur wrote:
Nam treba sto jacih ljudi, pa makar to bio i Fahro, da se ne boje dusmana i da im u svakom trenutku mogu skresati!
De mi reci jednog dušmana što mu Fahro skreso. :D
Sinoc je na FTV pred citavom javnoscu branio svog poslovnog havera Dodika :D Jedini dusmani kojima Fahro krese su bosnjaci ;-)
Alfons Kauders

#493 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfons Kauders »

jefferson wrote:Sinoc dosao fino kuci, i reko da bas pogledam online Dnevnik 3.
Cuo sam Fahru nekoliko puta u nekim kratkim intervjuima, ono u "hodu" i znao sam da je ono, "nenadjebiv" egoista, ali ono sto sam sinoc vidio je gore od teksta u HAvazu. Takodje, nacin izrazavanja je vise za auto pijace nego za politike. Mislim da mu je engleski u rangu Blaza Sliskovica!
Kad sam cuo ono da je on pobjedio Dodika jer je sagradio veci toranj od njega (to je ono ko ima veci) sve mi je jasno bilo sta on hoce. 1,200km auto puta? Ma dajte pa 20 godina nas kradu kako stignu, taj tip je od drzavnih para otvorio novinu, od para razvojne banke napravio toranj koji nikome ne sluzi osim njemu (valjda je bilo logicnije da razvojna banka te pare dadne za izgradnju dionice auto-puta SA-ZE), ali ele nez, ocito je nakon evo ovih nekoliko stranica ove teme da ima dovoljno u krdu koji ce glasati za njega!
interesantno, ali vecina citatelja ABA3A se slaze s forumasima sa-x...

mada ima i zabavnih komentara poput ovih... :D

24.09.09. u 00:00 od machak22
Mislim da ce Fahro dostojno zamijeniti Aliju i za kratko vrijeme ekonomski preporoditi Federaciju kao i izgraditi drzhavotvornu svijest kod Bosanaca!

24.09.09. u 01:26 od e.k.
Na celu Bosnjaka, treba nam sto vise sposobnih, humanih, inteligentnih i uglednih ljudi sa stavom, kao sto je gospodin Fahrudin Radoncic.

24.09.09. u 01:27 od rudi
blago nama dolazi nam spasioc, konacno neko koje uvidio greske i propuste u sadasnjoj bosnjackoj poliitici, a ima jak uticaj na bosnjacki narod, puno uspjeha u buducem radu

24.09.09. u 06:17 od showbiz49
nadam se da ce Avaz objaviti datum i mjesto osnivacke skupstine buduce stranke.Od "Titovih pionira" do danas nisam niciju clansku knjizicu imao,ali clan ove stranke cu se postati sigurno.

... naravno iza 9h sve vise pozitivnih komentara, kako dolaze zaposleni na posao... :D
HAVANA

#494 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by HAVANA »

BiH-x wrote:Mi smo narod koji ce svakome sve oprostiti, ali samo nece svome oprostiti njegov uspijeh

Tuzno, ali tacno.

Pa nemojte ljudi, fahro je naš :lol:
Kaki je, taki je.Naš je. :oops:
jefferson

#495 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by jefferson »

Alfons Kauders wrote:

Mislim da ce Fahro dostojno zamijeniti Aliju i za kratko vrijeme ekonomski preporoditi Federaciju kao i izgraditi drzhavotvornu svijest kod Bosanaca!

Na celu Bosnjaka, treba nam sto vise sposobnih, humanih, inteligentnih i uglednih ljudi sa stavom, kao sto je gospodin Fahrudin Radoncic.

blago nama dolazi nam spasioc, konacno neko koje uvidio greske i propuste u sadasnjoj bosnjackoj poliitici, a ima jak uticaj na bosnjacki narod, puno uspjeha u buducem radu

nadam se da ce Avaz objaviti datum i mjesto osnivacke skupstine buduce stranke.Od "Titovih pionira" do danas nisam niciju clansku knjizicu imao,ali clan ove stranke cu se postati sigurno.

... naravno iza 9h sve vise pozitivnih komentara, kako dolaze zaposleni na posao... :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

De kad si vec krenuo biljeziti takve komentare onda nastavi, mislim da ce neko od njih dobiti nagradu za najpost godine!
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/05/2015 16:48, edited 2 times in total.
rosegirl

#497 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by rosegirl »

dzemmo wrote:prijedlog za ime stranke: Moja Stranka :D
:thumbup: :lol:
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/05/2015 16:48, edited 3 times in total.
Alfons Kauders

#499 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfons Kauders »

jefferson wrote:
Alfons Kauders wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

De kad si vec krenuo biljeziti takve komentare onda nastavi, mislim da ce neko od njih dobiti nagradu za najpost godine!
jbg radim, nemam kad :D
rota_laz

#500 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by rota_laz »

Nekako sam imao dojam da su sa-x forumaši općenito prokomunistički, ali gledajući, ovlaš moram priznati, ovu raspravu nekako mi ima podosta ovih pro-fahrinih pulena.

Mora se priznati da su se ti "ruralni čitaoci Avaza" informatički opismenili u posljednje vrijeme.

Šta ja znam, Berluskoni ima Milan, da neće Fahro uzet Bordo tim, uvjeren sam da onaj najmanji sarajevski klub neće ni pod razno...

Publicitet koji mu i ovaj forum i web stanica poprilično daju neće mu sigurno naškoditi. Sa srećom svima.

(P.S. Meni je žena radila kredit jednom tipu kojem je jedan novinar Avaza žirant. Tio ima dvije i po milje plaću, a ne bih mogao procijeniti je li neki bolji ili lošiji novinar)
Post Reply