Pa ako to nije toliko vazno zasto onda Ciro ne sastavi tim samo od igraca iz nase slavne Premijer lige?jeza u ledja wrote:
Mozda ti ne kontas, ali cilj igre reprezentacije nije pronalazenje igraca, vec sportski uspjeh. Da li igra bolji ili losiji igrac ne nekoj poziciji, naravno bitno je, ali ono sto je mnogo vaznije - je da li ce reprezentacija pobjedjivati ili ne. U slucaju da pobjedjuje, i da pravi veci uspjeh od ocekivanog (trenutno smo kao 4-i nosilac u grupi drugi), onda je manje vazno ko za tu repku igra.
Kolega komeba je uvjerio sebe da je 'on' vazniji za repku od njenog selektorajer on zaboga prati igre nasih igraca u Evropi. Eto on, ili njemu slicni, su valjda tako pronasli(?!) Pjanica, Jahica, Stilica ili Begovica, mada su svi oni realno ucinili manje za uspjeh nase repke u ovim kvalifikacijama nego recimo Ibricic, ili Supic, za kojeg je rijetko ko cuo ranije.
Mislim, sve je to fino, kaparises dobre igrace, ali mene igraci kao pojedinci ne zanimaju. Mene samo zanima uspjeh reprezentacije.
Armenija-Bosna i Hercegovina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Abacija
#476 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina
-
Gerard
#477 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina
Abacija wrote:Haj' ti meni (a i ostali) odgovori(te) koje igrace je Ciro doveo, i koje bi trebao dovesti.Gerard wrote:Ovo je tema u utakmici BiH - Armenija. Ti mislim nisi placen da glumis drvenog advokata, kako mogu ostaviti na miru nekoga ko pljuje i iznalazi sve gluplje i gluplje razloge da odbrani svoju bolesnu sujete. Prema tome - imas komentar - bujrum. Nemas - setnja.Abacija wrote:Dobro je BA. Ostavite se @komebe vise.
A onda za usporedbu; koje igrace @komeba i raja su predlagali i dalje predlazu da se dovedu a za koje Ciro pojma nema da postoje? I koliko ti licno mislis da bi ti igraci pojacali nasu repku?
Ciro je doveo sve one reprezentativce koji danas i igraju i koji su do sada postigli izuzetan rezultat (jer je on selektor i on ih je izabrao). Komeba je predlagao jedno 200 igraca, evo upecatljivo je da je predlagao nekakvoga Janjica koji je bio rezerva u Bilefeldu i doslovce rekao da bi ga trebalo pozvati da se bolje proda.... plus sto je postigao JEDAN GOL (igra napadaca) Predlagao je Medunjanina koji je ODBIO da igra za BiH i koji je rezerva u jednom klubu u Spaniji (taj klub je tek u zadnjem kolu izborio opstanak u lizi). Predlagao odn. tvrdio da Begovic mora braniti jer je TRI puta branio za svoj tim. Prdlagao je Mujdzu koji je isto rezerva a ne znamo ni dali bi pristao igrati za BiH. Mislim da se nebi pojacali sa tim igracima, posebno bi los primjer za mlade sirom Evrope bilo pozivanje Medunjanina....sve dok ne dostigne nivo da je neophodan reprezentaciji. Pa vidis li da je covjek umislio da je veci strucnjak od Cire, da bi on drugu taktiku i da bi uvalio Armenije 8 komada, da bi dobio Tursku u Turskoj i Spaniju u Spaniji. Armenija je dobila jedan Portugal, otkinula bodove Srbiji...a on bi im 8 komada. Zar to tebi ne smeta...posle ove pobjede i ucvrshenja na drugom mjestu. Danas nije bas lahko pobjediti nikoga vidis kako se Turci muce sa Estonijom...Ma ima toga na tone, ja vazda kazem, daj ljudi podrzite reprezentaciju i Ciru kao selektora dok imamo rezultate, nemojte traziti dlaku u jajetu. Poslusajte OSIMA ako necete mene, valjda ne mislite da ste veci strucnjak i od njega.
Last edited by Gerard on 05/09/2009 22:14, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#478 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina
Napisao sam da je manje vazno ko za repku igra od samog uspjeha reprezentacije. To jeste, ako repka igra uspjesno - manje je vazno (u stvari je nebitno) ko za nju (ne)igra. (tipa Ibricic ili Stilic, Supic ili Begovic, Pjanic ili Muratovic, itd).Abacija wrote:Pa ako to nije toliko vazno zasto onda Ciro ne sastavi tim samo od igraca iz nase slavne Premijer lige?jeza u ledja wrote:
Mozda ti ne kontas, ali cilj igre reprezentacije nije pronalazenje igraca, vec sportski uspjeh. Da li igra bolji ili losiji igrac ne nekoj poziciji, naravno bitno je, ali ono sto je mnogo vaznije - je da li ce reprezentacija pobjedjivati ili ne. U slucaju da pobjedjuje, i da pravi veci uspjeh od ocekivanog (trenutno smo kao 4-i nosilac u grupi drugi), onda je manje vazno ko za tu repku igra.
Kolega komeba je uvjerio sebe da je 'on' vazniji za repku od njenog selektorajer on zaboga prati igre nasih igraca u Evropi. Eto on, ili njemu slicni, su valjda tako pronasli(?!) Pjanica, Jahica, Stilica ili Begovica, mada su svi oni realno ucinili manje za uspjeh nase repke u ovim kvalifikacijama nego recimo Ibricic, ili Supic, za kojeg je rijetko ko cuo ranije.
Mislim, sve je to fino, kaparises dobre igrace, ali mene igraci kao pojedinci ne zanimaju. Mene samo zanima uspjeh reprezentacije.
-
klixober
#479 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina
Nisam rekao da sam vazniji od selektora,od selektora niko nije vazniji jer bice kako on kaze.jeza u ledja wrote: Mozda ti ne kontas, ali cilj igre reprezentacije nije pronalazenje igraca, vec sportski uspjeh. Da li igra bolji ili losiji igrac ne nekoj poziciji, naravno bitno je, ali ono sto je mnogo vaznije - je da li ce reprezentacija pobjedjivati ili ne. U slucaju da pobjedjuje, i da pravi veci uspjeh od ocekivanog (trenutno smo kao 4-i nosilac u grupi drugi), onda je manje vazno ko za tu repku igra.
Rekao sam da sam ucinio vise za ovu reprezentaciju od Cire,jer dok je on otimao igrace od BiH,ja sam pokusavao da ih pridobijemo,svih nacionalnosti...i sigurno bh reprezentaciji zelim vise dobro od Cire i ja cu biti tu i trudicu se i poslije njega,kojem je ovo samo stavka u CV-u.
-
Ripicipi
#480 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina
Na stranu igraci, Ciro i sve ostalo, mislim da je red da se zahvalimo @komebi na ovih 15 bodova, bez njega nista od ovoga ne bi bilo...komeba wrote:Nisam rekao da sam vazniji od selektora,od selektora niko nije vazniji jer bice kako on kaze.jeza u ledja wrote: Mozda ti ne kontas, ali cilj igre reprezentacije nije pronalazenje igraca, vec sportski uspjeh. Da li igra bolji ili losiji igrac ne nekoj poziciji, naravno bitno je, ali ono sto je mnogo vaznije - je da li ce reprezentacija pobjedjivati ili ne. U slucaju da pobjedjuje, i da pravi veci uspjeh od ocekivanog (trenutno smo kao 4-i nosilac u grupi drugi), onda je manje vazno ko za tu repku igra.
Rekao sam da sam ucinio vise za ovu reprezentaciju od Cire,jer dok je on otimao igrace od BiH,ja sam pokusavao da ih pridobijemo,svih nacionalnosti...i sigurno bh reprezentaciji zelim vise dobro od Cire i ja cu biti tu i trudicu se i poslije njega,kojem je ovo samo stavka u CV-u.
Ako odemo na prvenstvo, ti ces bez dvojbe biti najzasluzniji...
Jos jednom BRAVO
-
Abacija
#481 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina
Za veceras prekidam diskusiju. Odgovoricu sutra...
-
Gerard
#482 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina
Mislim da si promasio poentu sta je bocati htio reci. Sto bi samo pozivao igrace iz Premijer lige? Hoces reci da ne bi pozvao jednog Misimovica, Dzeku, Salihovica...da mu Komeba i drugi nisu sugerisali. Sa reprezentacijom i odabirom u uzi krug je prosta stvar - igrac igra za svoj klub...igra dobro, postize golove, asistira....razvaljuje u odbrani i onda ga selektor pozove. Za mlade reprezentacije je vec malo drugacije. Ciro je ucvrstio vjeru u Dzeki, sjajno psiholoski uticao na njega...Dzeko je prije Cire bio rezerva i igrao je jedino kada su ostali bojkotovali. Po meni i dobar ovaj njegov put kako Pjanica, uz Misketa promovisati u vodju reprezentacije, polahko stvari lijezu. Po meni mi navijaci smo tu da pordrzimo reprezentaciju, da je bodrimo...ak ne na stadionu onda ovako indirektno, da se radujemo njenom uspjehu, a ne da pljujemo na nju i lajemo u stilu trebalo je ovo, trebalo je ono....mogli smo im utrpati deset komada i tako dalje. Pobjedilo smo - uzivajmo. Hvala reprezentacije za divno popodne, prijatni o dovidjenja do Turske.Abacija wrote:jeza u ledja wrote:
Pa ako to nije toliko vazno zasto onda Ciro ne sastavi tim samo od igraca iz nase slavne Premijer lige?![]()
- jeza u ledja
#483 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina
hvala komeba za tvoj doprinos.
vidi se pred svaku utakmicu da ti prosto izgaras od zelje za pobjedom nase repke.
i tacno se osjeti iz tvojh postova da si ti nakon svake nase pobjede nadasve radostan sto imamo tako uspjesnu reprezentaciju.
uz ciru nenadmasnog motivatora i tebe nadarenog skauta, i pored vasih medjusobnih razlika u misljenjima - idemo u nove pobjede.
vidi se pred svaku utakmicu da ti prosto izgaras od zelje za pobjedom nase repke.
i tacno se osjeti iz tvojh postova da si ti nakon svake nase pobjede nadasve radostan sto imamo tako uspjesnu reprezentaciju.
uz ciru nenadmasnog motivatora i tebe nadarenog skauta, i pored vasih medjusobnih razlika u misljenjima - idemo u nove pobjede.
-
Gerard
#484 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina
Ovaj covjek je stvarno bolestan...cuj ucinio vise od Cire. I to za reprezentativce SVIH NACIONALNOSTI...treba li ovo da shvatimo, da si ti doveo Supica? Odoh dok nisam sta zesce cuo.komeba wrote:Nisam rekao da sam vazniji od selektora,od selektora niko nije vazniji jer bice kako on kaze.jeza u ledja wrote: Mozda ti ne kontas, ali cilj igre reprezentacije nije pronalazenje igraca, vec sportski uspjeh. Da li igra bolji ili losiji igrac ne nekoj poziciji, naravno bitno je, ali ono sto je mnogo vaznije - je da li ce reprezentacija pobjedjivati ili ne. U slucaju da pobjedjuje, i da pravi veci uspjeh od ocekivanog (trenutno smo kao 4-i nosilac u grupi drugi), onda je manje vazno ko za tu repku igra.
-
Chairman
#485 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina
Odbrana jako tanka. Da nema Spahica, veceras bi bio remi.
Dzeko umislio da je Torres i treba se spustiti na zemlju ako misli dobro za sebe i karijeru. Ne zivi se od 20 golova na visokoj razini. Ne bi on ni dodao loptu za 2 gol da nije vidio da ga ne moze sam zabiti.
Pjanic zasluzuje prvih 11. Momak koji igra u prvom timu za visestrukog prvaka Francuske i redovnog ucesnika Lige prvaka MORA imati mjesto ispred nekakvog Ibricica iz Hajduka.
Miske je mozak ekipe i on ce protiv Turske biti veliko pojacanje.
Mi smo prosjecna reprezentacija i ocekujem poraz protiv Turske. Niko sretniji od mene ako ne bude tako.
Dzeko umislio da je Torres i treba se spustiti na zemlju ako misli dobro za sebe i karijeru. Ne zivi se od 20 golova na visokoj razini. Ne bi on ni dodao loptu za 2 gol da nije vidio da ga ne moze sam zabiti.
Pjanic zasluzuje prvih 11. Momak koji igra u prvom timu za visestrukog prvaka Francuske i redovnog ucesnika Lige prvaka MORA imati mjesto ispred nekakvog Ibricica iz Hajduka.
Miske je mozak ekipe i on ce protiv Turske biti veliko pojacanje.
Mi smo prosjecna reprezentacija i ocekujem poraz protiv Turske. Niko sretniji od mene ako ne bude tako.
- Baltazar_khan
#486 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina
Haj nam objasni, kako se onda "prosječna" reprezentacija našla trenutno na 2 mjestu, ispred Turske, sa 4 boda više?Chairman wrote:.
Mi smo prosjecna
reprezentacija i ocekujem poraz protiv Turske. Niko sretniji od mene ako ne bude tako.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#487 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina
Po meni zakazali totalno Salihovic i Dzeko.
Dzeko van forme TOTALNO,a Sejo igrao mjesto koje ne igra i koje mu ocito ne godi,bas je imao dosta gersaka i losih centarsuteva
Muslimovic i Pjanic preporodili igru na terenu,i ulazak njih dvojice je bila ta prevaga za krajnju pobjedu..
Spahic vrhunski odigrao,svaka mu cast,sve sto je srednji red pogrijesio on je "pocistio" i pokupio..predobar je bio.
Ibricic dao gol,nije los bio,ali nije igrac koji daje zadnji pas,tj.zavrsnu asistenciju sto radi Misimovic i Pjanic.
Vladavic se bas trudio,davao je koliko je mogao. Onako,solidno izdanje reprezentacije mada mislim ,tj. uvjeren sam da je od prve minute trebao igrati Pjanic.
Onda bi sve to slozenije i ubojitije izgledalo
Mi sa Misimovicem i bez njega nismo ni blizu ista ekipa. Sa Misketom cemo biti organizovaniji,uvezaniji i ubojitiji barem za 50%
Dobijamo turke....
Dzeko van forme TOTALNO,a Sejo igrao mjesto koje ne igra i koje mu ocito ne godi,bas je imao dosta gersaka i losih centarsuteva
Muslimovic i Pjanic preporodili igru na terenu,i ulazak njih dvojice je bila ta prevaga za krajnju pobjedu..
Spahic vrhunski odigrao,svaka mu cast,sve sto je srednji red pogrijesio on je "pocistio" i pokupio..predobar je bio.
Ibricic dao gol,nije los bio,ali nije igrac koji daje zadnji pas,tj.zavrsnu asistenciju sto radi Misimovic i Pjanic.
Vladavic se bas trudio,davao je koliko je mogao. Onako,solidno izdanje reprezentacije mada mislim ,tj. uvjeren sam da je od prve minute trebao igrati Pjanic.
Onda bi sve to slozenije i ubojitije izgledalo
Mi sa Misimovicem i bez njega nismo ni blizu ista ekipa. Sa Misketom cemo biti organizovaniji,uvezaniji i ubojitiji barem za 50%
Dobijamo turke....
-
Chairman
#488 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina
Baltazar_khan wrote:Haj nam objasni, kako se onda "prosječna" reprezentacija našla trenutno na 2 mjestu, ispred Turske, sa 4 boda više?Chairman wrote:.
Mi smo prosjecna
reprezentacija i ocekujem poraz protiv Turske. Niko sretniji od mene ako ne bude tako.
Uhvatili smo Belgijance na foru, u trenutku kada su svi prvotimci igrali u zivotnoj formi. Sada, niko osim Spahica nije u takvoj situaciji....
Ali posto vidim u kojem ce se smjeru rasprava razviti, ciljajuci na pojedine pacijente koji su vec poceli sa forama tipa "Zidane" , bolje je da o ovom svemu nastavim s nekim ko se iole razumije u fudbal.
Sto se tice Ibricica, covjek je pruzio eventualno 2 dobre partije u reprezentaciji, Ciro ga gura da se dobro proda, a momak Pjanicu i Stilicu ne moze kopacke ocistiti. Isto je sa Supicem, iako je veceras bio dobar. Nema covjek kluba nikako a drugi nam golman rezervni golman Portsmoutha. Kaze Ciro "zaduzio nas je"... pa onda vratite i Barbareza, i on nas je zaduzio!
U Istambulu desetkovani Turci su nas razbili ... bio-vidio. U Zenici treba biti ostar, prema njihovim navijacima se postaviti upravo onako kako je i Turska policija prema nasim. Ne dati da se ista unese, drzati sat nakon utakmice u kavezu dok se fino stadion ne isprazni a isto tako ko stoku na ulazu pretresati i zgurati.
Over and out
-
al-hadzi diof
#489 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina
Slazem sa Liberom! Dzeko i Salihovic su vecaras bili blago receno katastrofalni, slabo su se trudili, i nisu bili ni blizu ocekivanog. Ali je zato Spahic spasio obraz reprezentacije, sto nam je jos jednom pokazalo sta ovaj covjek ustvari znaci za reprezentaciju i ko u nasoj reprezentaciji vodi glavnu rijec. Svaka cast Spahicu. Ne treba zaboraviti ni Supica, koji je fenomenalno branio i spasio dva cista gola!
- Halleluhwah
- Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen
#490 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina
Hajde, napusti nas. Mi nemamo pojma o nogometu. Evo ti sugovornika:
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#491 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina
Koliko je samo bilo propuha na toj strani gdje je Sejo igrao, pa oni Armenci su slobodno korzirali tom stranom. Sreca pa su amateri i ne znaju to iskoristiti. Vezni red totalno nekreativan i ako ovi isti pocnu protiv Turske, sumnjam da cemo prilike stvoriti, a ne moze uvijek sve na indivudalne akcije.-LIBERO- wrote:Po meni zakazali totalno Salihovic i Dzeko.
Dzeko van forme TOTALNO,a Sejo igrao mjesto koje ne igra i koje mu ocito ne godi,bas je imao dosta gersaka i losih centarsuteva![]()
Isto tako dozvoljavati one otvorene shuteve sa 20 metara
- Baltazar_khan
#492 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina
Ma nema, ti i ovaj komeba, budući selektori reprezentacije, stručnjaci koji tipkaju preko neta i pametuju o fudbalu, vi ste veći stručnjaci od Ćire i Osima, zajednoChairman wrote: Uhvatili smo Belgijance na foru, u trenutku kada su svi prvotimci igrali u zivotnoj formi. Sada, niko osim Spahica nije u takvoj situaciji....
Ali posto vidim u kojem ce se smjeru rasprava razviti, ciljajuci na pojedine pacijente koji su vec poceli sa forama tipa "Zidane" , bolje je da o ovom svemu nastavim s nekim ko se iole razumije u fudbal.
Sto se tice Ibricica, covjek je pruzio eventualno 2 dobre partije u reprezentaciji, Ciro ga gura da se dobro proda, a momak Pjanicu i Stilicu ne moze kopacke ocistiti. Isto je sa Supicem, iako je veceras bio dobar. Nema covjek kluba nikako a drugi nam golman rezervni golman Portsmoutha. Kaze Ciro "zaduzio nas je"... pa onda vratite i Barbareza, i on nas je zaduzio!
-
dr.dangerdoom
#493 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina
Ma pričajte vi što god hoćete, ali kolege komeba i abacija su realni.
Treba FIFA uvesti pravilo: Ko nema kluba - nema nastupa za reprezentaciju! Mislim, kakav je to amaterizam
Samo mi nađite jedan primjer kao što je to kod nas. Igrači bez klubova - u prvih 11
smiješno i tužno!
Kaže Ćiro nemamo baš nekog izbora u odbrani...Prije bi to trebalo da glasi ovako: Nemamo mi baš sposobne i obrazovane saradnike koji se trebaju baviti pronalažanjem igrača (talenata) koji će prvo kroz mladu (U21) doći do A repr. A da ne pričam o slabom lobiju u svijetu i nepostojećim skautima koji bi trebali svoj udio u svemu tome da imaju kao npr. praćenje naših igrača vani, promjena sportskog drž. etc.
Tu iz korijena ništa ne štima ! Igrom slučaja imamo igrače iz Bundeslige koje je nemoguće zaobići i koji su otprilike okosnica reprezentacije. A ko će igrati za 5 godina iz mlade u A reprezentaciji??? Bilbija, Pejić, Hamzić
čisto sumnjam
Da je kod nas sve kako treba kao što nije, kroz mladu bi u prošlim ciklusima igrali Pjanić i Begović, i ne bi morali u zadnji tren odlučivati za koju državu da igraju. Koje su zasluge Ćire u svemu ovome...nikakve, čovjek samo ima sreće da se nađe u pravo vrijeme na pravom mjestu! Ubijedio bi me u suprotno da nije izveo onu ekipu i postavio pičkastu taktiku protiv B reprezentacije Turske. Ja čak mislim da on svojom taktikom i odabirom igrača umanjuje naše šanse za boljim uspjehom.
Npr. večeras Muratović umjesto Pjanića, sve vam je bilo jasno nakon ulaska Pjanića, dinamična igra, opasni po gol, napadači dobivaju lopte!
Kakav je uopšte stav pred tekmu kao: Armenija je jaka, opasan je protivnik, kao postojala je opcija samo sa jednim špicom
Mislim dobar je Ćiro, kad se bude otvarao novi TC treba ga angažovati kao klovna, najbolje mu ide biti cirkusant i psovati u eteru
On zna da to prolazi kod nas. U Hrvatskoj je neozbiljni čiča koji ne konta kad ga ko zajebava a kad ozbiljno sa njim razgovara.
Ukratko: Pjanić mora igrati, Supa odličan, ali prvo klub pa možemo dalje pričati, do tada Begović i Hasagić kad se oporavi kao prva opcija. Vladavić - dezorijentisan, trči glavom kroz zid, u svom klubu 30 min plafon, dakle klupa, Ibričić-borben, dobar, ali kad bih birao između njega Štilića i Pjanića, Ćirin miljenik bi bio 3 opcija, iako ga nakon ovog gola večeras ni Ribery nemože zamjeniti. Spahić - beton, Safet-dobar, Jahić-ok, čovjek igra sve moguće pozicije, Salihović-dobar u Hoffenheimu jer igra svoju poziciju, kod nas
mislim frajer je bogalj - on nema desnu nogu, odavno nisam vidio igrača sa većim hendikepom a sa tako preciznom i ubojitom ljevicom...ako želi napredovati, lični trener i lagano s desnom od zid;) kao bek - hrgović je bolje riješenje, u napadu tu negdje sa Štilićem...
Džeko, Ibišević, Muslimović, Miske, Bajramović - lutke mamine
Sergeja, Salihamidžića, Papca i Grlića nikad neću prežaliti, to nek ide na dušu savezu, menadžerima i lokalnim kriminalcima.
Sve sam rekao...savez u kavez, Ćiro na
dok me ne uvjeri u suprotno tj. vlastitu sposobnost.
Do tada laku noć BiH i sanjajte SP2010, teško će biti, ali ljudski je nadati se
Treba FIFA uvesti pravilo: Ko nema kluba - nema nastupa za reprezentaciju! Mislim, kakav je to amaterizam
Samo mi nađite jedan primjer kao što je to kod nas. Igrači bez klubova - u prvih 11
Kaže Ćiro nemamo baš nekog izbora u odbrani...Prije bi to trebalo da glasi ovako: Nemamo mi baš sposobne i obrazovane saradnike koji se trebaju baviti pronalažanjem igrača (talenata) koji će prvo kroz mladu (U21) doći do A repr. A da ne pričam o slabom lobiju u svijetu i nepostojećim skautima koji bi trebali svoj udio u svemu tome da imaju kao npr. praćenje naših igrača vani, promjena sportskog drž. etc.
Tu iz korijena ništa ne štima ! Igrom slučaja imamo igrače iz Bundeslige koje je nemoguće zaobići i koji su otprilike okosnica reprezentacije. A ko će igrati za 5 godina iz mlade u A reprezentaciji??? Bilbija, Pejić, Hamzić
Da je kod nas sve kako treba kao što nije, kroz mladu bi u prošlim ciklusima igrali Pjanić i Begović, i ne bi morali u zadnji tren odlučivati za koju državu da igraju. Koje su zasluge Ćire u svemu ovome...nikakve, čovjek samo ima sreće da se nađe u pravo vrijeme na pravom mjestu! Ubijedio bi me u suprotno da nije izveo onu ekipu i postavio pičkastu taktiku protiv B reprezentacije Turske. Ja čak mislim da on svojom taktikom i odabirom igrača umanjuje naše šanse za boljim uspjehom.
Npr. večeras Muratović umjesto Pjanića, sve vam je bilo jasno nakon ulaska Pjanića, dinamična igra, opasni po gol, napadači dobivaju lopte!
Kakav je uopšte stav pred tekmu kao: Armenija je jaka, opasan je protivnik, kao postojala je opcija samo sa jednim špicom
Mislim dobar je Ćiro, kad se bude otvarao novi TC treba ga angažovati kao klovna, najbolje mu ide biti cirkusant i psovati u eteru
Ukratko: Pjanić mora igrati, Supa odličan, ali prvo klub pa možemo dalje pričati, do tada Begović i Hasagić kad se oporavi kao prva opcija. Vladavić - dezorijentisan, trči glavom kroz zid, u svom klubu 30 min plafon, dakle klupa, Ibričić-borben, dobar, ali kad bih birao između njega Štilića i Pjanića, Ćirin miljenik bi bio 3 opcija, iako ga nakon ovog gola večeras ni Ribery nemože zamjeniti. Spahić - beton, Safet-dobar, Jahić-ok, čovjek igra sve moguće pozicije, Salihović-dobar u Hoffenheimu jer igra svoju poziciju, kod nas
Džeko, Ibišević, Muslimović, Miske, Bajramović - lutke mamine
Sergeja, Salihamidžića, Papca i Grlića nikad neću prežaliti, to nek ide na dušu savezu, menadžerima i lokalnim kriminalcima.
Sve sam rekao...savez u kavez, Ćiro na
Do tada laku noć BiH i sanjajte SP2010, teško će biti, ali ljudski je nadati se
- zalizani
#494 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina
Dobro su prošliiii... nema Lukice, nema ideje.
Ostaje im da se izvuku na Englezima.
Ostaje im da se izvuku na Englezima.
-
mostarac
#495 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina
Dobili smo rutinski i po sistemu bodove pisi - igru brisi. Nadam se da je ovo bio neki eksperiment, jer protiv bilo kakve ozbiljnije ekipe mi bi sa ovom igrom bili masakrirani. Razlika izmedju Pjanica i Muratovica je uocljiva i u zenskom frizeraju dok pricaju o depilaciji. Ne kontam. Supic je veceras bio odlican al ne moze me niko ubjediti da je to bio logican izbor u odnosu na Begovica, al eto. Vladavic je bio covjek preko koga je islo 80% nasih napada i logicno je da je dosta grijesio jer je sve i islo preko njega pa je i morao imati najvise gresaka. Po meni uz Spahica nas najbolji igrac veceras. Dzeko je bio ocajan, ali to ne znaci da treba pljuvati po njemu. Svakom dodje takav dan i takva utakmica. Dzeko je vrhunski igrac i u njega ne treba sumnjati. Imao covjek los dan i to je to. Ibisevic je opasan i tu u spici ne bi nista mjenjao, al ja nisam selektor.
Ne trebamo stvarati nepotrebnu euforiju, jer nasa odlucujuca utakmica tek predstoji ukoliko ne mislimo da se vadimo na spaniji. Turska nije protivnik od kojeg treba strahovati i nisu nista bolja ekipa od nas, ali euforija nas moze kostat glave. Odigrali smo lose i to je cinjenica, ali isto tako lijepo je sto nismo unisteni kartonima. Ibricic je momak koji evidentno ima talenta ali kojeg neko treba sjesti ispred sebe i reci mu da je fudbal kolektivna, a ne individualna igra.
S misketom cemo biti sasvim sigurno 50% jaci i on je mozak nase ekipe i nas najbolji igrac, al ja bi volio uz njega viditi na terenu i Pjanica i Bajramovica (je li mu ovo bio zuti karton radi kojeg ce pauzirati). To je formacija koja je jako ofanzivna uz dzeku i ibisevica naprijed i dodatno salihovica u sredini i koja bi Turke iznenadila i o jadu zabavila. Turci ce morat postaviti ofanzivnu formaciju i sa ovom nasom postavom ih u crno mozemo zavit, al nisam ja niti bilo ko od nas taj koji odlucuje kojih ce 11 na teren, al mislim da se vecina slaze da Muratovic treba prepustiti mjesto Pjanicu u prvih 11.
Ne trebamo stvarati nepotrebnu euforiju, jer nasa odlucujuca utakmica tek predstoji ukoliko ne mislimo da se vadimo na spaniji. Turska nije protivnik od kojeg treba strahovati i nisu nista bolja ekipa od nas, ali euforija nas moze kostat glave. Odigrali smo lose i to je cinjenica, ali isto tako lijepo je sto nismo unisteni kartonima. Ibricic je momak koji evidentno ima talenta ali kojeg neko treba sjesti ispred sebe i reci mu da je fudbal kolektivna, a ne individualna igra.
S misketom cemo biti sasvim sigurno 50% jaci i on je mozak nase ekipe i nas najbolji igrac, al ja bi volio uz njega viditi na terenu i Pjanica i Bajramovica (je li mu ovo bio zuti karton radi kojeg ce pauzirati). To je formacija koja je jako ofanzivna uz dzeku i ibisevica naprijed i dodatno salihovica u sredini i koja bi Turke iznenadila i o jadu zabavila. Turci ce morat postaviti ofanzivnu formaciju i sa ovom nasom postavom ih u crno mozemo zavit, al nisam ja niti bilo ko od nas taj koji odlucuje kojih ce 11 na teren, al mislim da se vecina slaze da Muratovic treba prepustiti mjesto Pjanicu u prvih 11.
- metar_drva
#496 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina
ti si bas lijep svijet izgradio u svojoj glavikomeba wrote: Nisam rekao da sam vazniji od selektora,od selektora niko nije vazniji jer bice kako on kaze.
-
shadow
#497 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina
Chairman wrote:Baltazar_khan wrote:Haj nam objasni, kako se onda "prosječna" reprezentacija našla trenutno na 2 mjestu, ispred Turske, sa 4 boda više?Chairman wrote:.
Mi smo prosjecna
Uhvatili smo Belgijance na foru, u trenutku kada su svi prvotimci igrali u zivotnoj formi. Sada, niko osim Spahica nije u takvoj situaciji....
U Istambulu desetkovani Turci su nas razbili ... bio-vidio.
Over and out
remi protiv turaka-noga u guzicu
-
mostarac
#498 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina
al ako budemo igrali na remi nema nam spasa i nadam se da su oni koji trebaju toga i svjesnishadow wrote:Chairman wrote:Baltazar_khan wrote:
Haj nam objasni, kako se onda "prosječna" reprezentacija našla trenutno na 2 mjestu, ispred Turske, sa 4 boda više?
U Istambulu desetkovani Turci su nas razbili ... bio-vidio.
Over and out![]()
remi protiv turaka-noga u guzicu
-
shadow
#499 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina
Nisam ni mislio da taktiziramo i igramo na remi vec mislim da smo Tursku previse potcjenili i da cemo se dobro napatiti cak i da remi izvucemo. Ekipa s kojom igramo i ona s kojom smo se vec sastali u Istanbulu su dvije sasvim razlicite, bice tu barem 5 "povratnika" u ekipu. Nasa forma je cini mi se u laganom padu, ponovimo li danasnju igru dozivjet cemo debakl. Osim SPahica i eto recimo golmana niko ne zasluzuje prolaznu ocjenu.mostarac wrote:al ako budemo igrali na remi nema nam spasa i nadam se da su oni koji trebaju toga i svjesnishadow wrote: remi protiv turaka-noga u guzicu
Turcima gori pod nogama i oni moraju pobjediti (a znamo kakvi su kad moraju), imaju dobru ekipu i smjesno mi je ovo nase uzdizanje i spominjanje drugog mjesta ( koje smo zaradili samo preko ledja uzasne Belgije, ostalo je sve prema ocekivanjima, poraz od velikih i pobjeda protiv malih). Volio bih da grijesim ali slazem se sa Chairmanom, bice to puno teze nego mnogi misle. Zato i rekoh, remi-noga u guzu
- 1941.
#500 Re: Armenija-Bosna i Hercegovina
Mislim da je Muslimovic ipak dosta zahvalniji igrac od Ibisevica,bar kada je reprezentacija u pitanju.Za Bajramovica je upitno koliko moze igrati zbog povrede koju dugo vuce a Salihovic mi se ne cini idealnim rjesenjem,nikako da odustane od svojih bjesomucnih centarsuteva u prazno.mostarac wrote: S misketom cemo biti sasvim sigurno 50% jaci i on je mozak nase ekipe i nas najbolji igrac, al ja bi volio uz njega viditi na terenu i Pjanica i Bajramovica (je li mu ovo bio zuti karton radi kojeg ce pauzirati). To je formacija koja je jako ofanzivna uz dzeku i ibisevica naprijed i dodatno salihovica u sredini i koja bi Turke iznenadila i o jadu zabavila.
To za Misketa defintivno stoji,izmedju ostalog i zbog njegovog izostanka Dzeko je lose funkcionisao.