Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
nineinchnails

#476 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by nineinchnails »

dimu wrote:
nineinchnails wrote:i meni se gadi policija jer ne radi posao kako treba. Meni niko nikad nije progledao kroz prste a trudim se da budem maximalno korektan. Platio sam kaznu od 30KM jer nisam upalio svjetla u 8 ujutro izmedju ostalog (jeste, po zakonu sam duzan trositi vise goriva na svjetla po danu).
jel ti to trosi auto zbog svjetala 3 litre vise ?
Da, trosi 3 litre vise mjesecno.........
I to je "potrosac". Otvori prozore, auto ce ti trositi vise, jer ima veci otpor zraka, itd, itd. Mnogo stvari utice na vecu potrosnju, klima najvise.
duboka_misao

#477 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by duboka_misao »

saobracajna patrola....svjez zrak i puno kretanja i komunikacije s ljudima? :D
nineinchnails

#478 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by nineinchnails »

karanana wrote:ma briga me sto oni nekad skrenu na crveno, ali 9inch je u pravu sto se tice toga da su krivi sto po gradu jurcaju manijaci. pa jebote nije ovaj grad mexico city. ima jedna glavna dzada duga 8-9 kilometara i tu se desavaju svi belaji. ako mu lola proleti 150 ispred nosa na pofalicima postoji li jos patrola do ilidze? policije ionako ima viska u ovoj drzavi i to se vidi kad maltretiraju i zaustavljaju sitnu buraniju gdje na nelogicnim mjestima stavljaju ogranicenje brzine 40 a neko ide 50-60. postavljaju pogresan primjer: sto brze ides manje su sanse da ce te zaustaviti jer im je mrsko ganjati se sa lolama...........
Tacno.
Kad su mene zaustavili, ja im kazem "Pa sta bi bilo da sam prosao 140kmh?".
Kaze ona drotica: "Pa ne bi te stigli ni zaustavit'". :shock:
Tacno ispada, da je bolje furat k'o lud, nego da te zaustavlja jer si prekoracio 10kmh..........
Mascherano

#479 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Mascherano »

Super Hik wrote:
Mascherano wrote:
Super Hik wrote:
u većini slučajeva za šefove smjena je uspjeh ako uspiju savladati tajne korištenja ms worda, a internet je misaona imenica. sa ovakvim tempom uvođenja obrazovanih u posao očekujem da se stanje promijeni za par svjetlosnih godina.

A i ti si vidim mnogo obrazovan... Za tvoju informaciju, svjetlosnim godinama se ne mjeri vremenski period. :lol:
mislio sam više figurativno, no nisam ni očekivao da ti to razumiješ, jer ipak si ti.............. :lol: :lol:

E, prosuo si se i nemoj se sad vaditi. Cuj mislio figurativno... :lol:
Super Hik

#480 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Super Hik »

Mascherano wrote:[

E, prosuo si se i nemoj se sad vaditi. Cuj mislio figurativno... :lol:
dobro si. :lol: :lol: :lol:
Mascherano

#481 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Mascherano »

nineinchnails wrote:[quote="Mascherano"]
Pa je l' policija kriva, cudni covjece? :-)

Da, policija je kriva sto nam po gradu jurcaju manijaci i seljaci. Da, policija je kriva, cudni drote, jer ste istima dozvolili da jurcaju i da voze po cestama kao po livadi. Ne postuju ni saobracajne znakove, ni pjesacke prelaze, ni semafore.
Ti si kriv, a ne ja.
Slijedeci put kada ti vidim nekog kolegu koji pusta nekoga da mi prodje ispred nosa kroz crveno da bi skrenuo negdje ,a da ne ceka u redu, fino cu uzeti podatke od tog drota (jer imam pravo) i fino predati zalbu preko EUPM. Ili za bilo koji drugi slican slucaj.DOSTA je bilo vaseg fursata.

Niste ni vi iznad zakona.
Kao sto rekoh :"Trazim jednaka prava za sve", i ne skreci sa teme.
Dok ti sjedis za kompjuterom, vani ludjaci rade sta hoce, a ko ih onda kaznjava?????????????

Da, kao sto si rekao "Ja treba da zovem da prijavim", dok ti "sjedis za kompjuterom".[/quote]

Bezobrazan si, izvlacis iz konteksta. Vrati se na moj citat, pa vidi o cemu je bilo rijeci. Sa tobom sam zavrsio raspravu, cudni i pogani covjece. :D

Over and out!
Haris.ba

#482 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Haris.ba »

gaius wrote: zašto bi bio nelogičan.. pa nisu samo vozila učesnici u saobraćaju...
klasična kumulacija u normi "x i y".. prema tome samo se hoće reći da nemaju prednost u odnosu vozila pod pratnjom kao i vozila na regulisanoj raskrsnici...
Pa da je tako, koja je svrha toga "pod uvjetom da ne ugrozavaju
sigurnost drugih ucesnika u saobracaju"na kraju recenice. Po tvojoj logici, ogranicenje da NEMAJU prednost u odnosu na vozila u raskrsnici bi postojao samo ako ne ugrozavaju sigurnost drugih u saobracaju. Sta to znaci? Da imaju prednost ako ugrozavaju sigurnost?
Kazem, malo je zakucasto napisano. Ali kad uzmes citavu recenicu u kontekst, onda je skonta.

http://sarajevo-x.com/forum/viewtopic.p ... &start=400
Bellica

#483 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Bellica »

karanana wrote:ma briga me sto oni nekad skrenu na crveno, ali 9inch je u pravu sto se tice toga da su krivi sto po gradu jurcaju manijaci. pa jebote nije ovaj grad mexico city. ima jedna glavna dzada duga 8-9 kilometara i tu se desavaju svi belaji. ako mu lola proleti 150 ispred nosa na pofalicima postoji li jos patrola do ilidze? policije ionako ima viska u ovoj drzavi i to se vidi kad maltretiraju i zaustavljaju sitnu buraniju gdje na nelogicnim mjestima stavljaju ogranicenje brzine 40 a neko ide 50-60. postavljaju pogresan primjer: sto brze ides manje su sanse da ce te zaustaviti jer im je mrsko ganjati se sa lolama, jer nisu dovoljno placeni za to, a od sitne buranije koja se prepadne kad ih zaustave jer postuju i policiju i zakone u velikoj mjeri, kao sto smo naprimjer bellica ili ja, mozda i izvuku cenera-cvaju za kafe a od slatke bellice mozda dobiju i broj telefona, ako su mladji. a od lole na kawasakiju i da ga zaustave, a nece, mogu dobiti psovku i moze ih pljunut. pa ti biraj. i ja bih izabrao bellicin telefonski broj prije loline hrake.
Boga mi od Bellice nece dobiti nista!Dobro broj telefona,ali placati im necu,nema teorije moze cijeli dan i noc da mi stoji kod auta cekajuci da mu ponudim neki novac,ali ce uzalud cekati!!!!Nisam budala da im placam sto su me zaustavili,kao da mi ne naplate kaznu za nesto sto nisam pogrijesila!Ali posto se moje misljenje ne uvazava,posto sam ja samo jedna djevojka nema smisla da nastavim sa pisanjem!Inace,hvala ti puno na komplimentima,vec si procijenio jesam li slatka!!!Lijep pozdrav!
gaius

#484 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by gaius »

Haris.ba wrote:
gaius wrote: zašto bi bio nelogičan.. pa nisu samo vozila učesnici u saobraćaju...
klasična kumulacija u normi "x i y".. prema tome samo se hoće reći da nemaju prednost u odnosu vozila pod pratnjom kao i vozila na regulisanoj raskrsnici...
Pa da je tako, koja je svrha toga "pod uvjetom da ne ugrozavaju
sigurnost drugih ucesnika u saobracaju"na kraju recenice. Po tvojoj logici, ogranicenje da NEMAJU prednost u odnosu na vozila u raskrsnici bi postojao samo ako ne ugrozavaju sigurnost drugih u saobracaju. Sta to znaci? Da imaju prednost ako ugrozavaju sigurnost?
Kazem, malo je zakucasto napisano. Ali kad uzmes citavu recenicu u kontekst, onda je skonta.

http://sarajevo-x.com/forum/viewtopic.p ... &start=400
pa šta je problem u formulaciji.. to znači da npr. imaju prednost nad vozilom u raskrsnici koja nije regulisana semaforom, a gdje inače po standardnim pravilima (npr. desne ruke) ima prednost neko drugo vozilo.. dodatak na kraju rečenice hoće reći da pri tome ne smiju bezobzirno ugrožavati sigurnost drugih učesnika (upravo zbog tog i sirena - da se druge upozori da policajac koji juri s lijeve strane ima pravo da proleti)..

ili još jednostavnije.. imaju prednost na pješačkom prelazu bez semafora.. ali to ne znači da trebaju ignorisati pješački prelaz.. nego obratiti pažnju na druge učesnike u saobraćaju.. (konkretno: pješake)..

meni je odredba vrlo jasna.. ali da ne lutamo.. niti je hitna problem niti je policija problem.. problem su budale o kojima je riječ a koje će ignorisati i takvu hitnu..
nineinchnails

#485 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by nineinchnails »

[quote="Mascherano"][quote="nineinchnails"][quote="Mascherano"]
Pa je l' policija kriva, cudni covjece? :-)[/quote]

Da, policija je kriva sto nam po gradu jurcaju manijaci i seljaci. Da, policija je kriva, cudni drote, jer ste istima dozvolili da jurcaju i da voze po cestama kao po livadi. Ne postuju ni saobracajne znakove, ni pjesacke prelaze, ni semafore.
Ti si kriv, a ne ja.
Slijedeci put kada ti vidim nekog kolegu koji pusta nekoga da mi prodje ispred nosa kroz crveno da bi skrenuo negdje ,a da ne ceka u redu, fino cu uzeti podatke od tog drota (jer imam pravo) i fino predati zalbu preko EUPM. Ili za bilo koji drugi slican slucaj.DOSTA je bilo vaseg fursata.

Niste ni vi iznad zakona.
Kao sto rekoh :"Trazim jednaka prava za sve", i ne skreci sa teme.
Dok ti sjedis za kompjuterom, vani ludjaci rade sta hoce, a ko ih onda kaznjava?????????????

Da, kao sto si rekao "Ja treba da zovem da prijavim", dok ti "sjedis za kompjuterom".[/quote]

Bezobrazan si, izvlacis iz konteksta. Vrati se na moj citat, pa vidi o cemu je bilo rijeci. Sa tobom sam zavrsio raspravu, cudni i pogani covjece. :D

Over and out![/quote]

Na kritiku odgovaras vrijedjanjem..........vrlo uljudno od tebe, nema sta.
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#486 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by anjusha »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila sa-x foruma”
» Mascherano

3 dana
misaH

#487 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by misaH »

Bellica wrote:
Admir_1984 wrote:Mene za 4 godine koliko imam vozacku i vozim auto nikad policija nije zaustavila u kantonu Sarajevo, tako da mi je pravo cudno kad procitam da nekoga haman svaki dan zaustavljaju :D Samo jednom su me zaustavili i to u Vitezu, lafo neko ogranicenje 40, a ja vozio 65 :x :x
Onda si pravi sretnik!!!Blago tebi!
nije on nikakav sretnik, nego frajer godisnje predje 4-5 hiljada km i normalno da su sanse minimum da ga zaustave, jos ako ne vozi nocu... ihhhhh.. :roll: znaci u 4 godine nikad nije zaustavljen u sa, to znaci da su mu sve relacije 5 minutne voznje, presao za 4 g max 20 hiljada, ja to predjem za manje od godinu, dan-noc i onda je normalno da mi se nabere 5-6 stoja kazni, vecinom radarske kontrole...
sirocco

#488 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by sirocco »

misaH wrote:
Bellica wrote:
Admir_1984 wrote:Mene za 4 godine koliko imam vozacku i vozim auto nikad policija nije zaustavila u kantonu Sarajevo, tako da mi je pravo cudno kad procitam da nekoga haman svaki dan zaustavljaju :D Samo jednom su me zaustavili i to u Vitezu, lafo neko ogranicenje 40, a ja vozio 65 :x :x
Onda si pravi sretnik!!!Blago tebi!
nije on nikakav sretnik, nego frajer godisnje predje 4-5 hiljada km i normalno da su sanse minimum da ga zaustave, jos ako ne vozi nocu... ihhhhh.. :roll: znaci u 4 godine nikad nije zaustavljen u sa, to znaci da su mu sve relacije 5 minutne voznje, presao za 4 g max 20 hiljada, ja to predjem za manje od godinu, dan-noc i onda je normalno da mi se nabere 5-6 stoja kazni, vecinom radarske kontrole...
jel to hoces da se pohvalis da godisnje prelazis 20000 kilometara :D :D :D
Bellica

#489 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Bellica »

Eto vidis,meni neki policajac na forumu rece da ovaj zna voziti, za razliku od mene jer sam zensko-predpostavljam da je na to mislio! A ja za manje od godinu predjem 10000km, nekad se desi da prodjem kroz hrasno vise puta nego jedna trolejbuska linija. A sada,policija me zaustavlja jako cesto,zasto pojma nemam,valjda redovne kontrole. Srecom radari i kamere me jos nisu "uhvatili" :)
misaH

#490 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by misaH »

jel to hoces da se pohvalis da godisnje prelazis 20000 kilometara :D :D :D[/quote]
rekao sam, za manje od godinu. molicu lijepo da me ne podcjenjujes... hvala :D
sirocco

#491 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by sirocco »

misaH wrote:jel to hoces da se pohvalis da godisnje prelazis 20000 kilometara :D :D :D
rekao sam, za manje od godinu. molicu lijepo da me ne podcjenjujes... hvala :D[/quote]

:D :D :D
alica.k

#492 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by alica.k »

misaH wrote:nije on nikakav sretnik, nego frajer godisnje predje 4-5 hiljada km i normalno da su sanse minimum da ga zaustave, jos ako ne vozi nocu... ihhhhh.. :roll: znaci u 4 godine nikad nije zaustavljen u sa, to znaci da su mu sve relacije 5 minutne voznje, presao za 4 g max 20 hiljada, ja to predjem za manje od godinu, dan-noc i onda je normalno da mi se nabere 5-6 stoja kazni, vecinom radarske kontrole...
sta je tebi tu normalno? ja ne znam da sam sveukupno platila 5-6 stoja kazni u ove 4 godine voznje - nisam sigurno. a predjem i ja 10000 godisnje u prosjeku.
misaH

#493 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by misaH »

alica.k wrote:
misaH wrote:nije on nikakav sretnik, nego frajer godisnje predje 4-5 hiljada km i normalno da su sanse minimum da ga zaustave, jos ako ne vozi nocu... ihhhhh.. :roll: znaci u 4 godine nikad nije zaustavljen u sa, to znaci da su mu sve relacije 5 minutne voznje, presao za 4 g max 20 hiljada, ja to predjem za manje od godinu, dan-noc i onda je normalno da mi se nabere 5-6 stoja kazni, vecinom radarske kontrole...
sta je tebi tu normalno? ja ne znam da sam sveukupno platila 5-6 stoja kazni u ove 4 godine voznje - nisam sigurno. a predjem i ja 10000 godisnje u prosjeku.
da, to kad prelazis stalno iste dionice po gradu, a sta kad vozis stalno van grada i onda ti se murija usteka negdje? :)
alica.k

#494 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by alica.k »

misaH wrote:
alica.k wrote:
da, to kad prelazis stalno iste dionice po gradu, a sta kad vozis stalno van grada i onda ti se murija usteka negdje? :)
a kako ti znas kuda ja vozim?
sodom

#495 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by sodom »

alica.k wrote:
misaH wrote:
alica.k wrote:nije on nikakav sretnik, nego frajer godisnje predje 4-5 hiljada km i normalno da su sanse minimum da ga zaustave, jos ako ne vozi nocu... ihhhhh.. :roll: znaci u 4 godine nikad nije zaustavljen u sa, to znaci da su mu sve relacije 5 minutne voznje, presao za 4 g max 20 hiljada, ja to predjem za manje od godinu, dan-noc i onda je normalno da mi se nabere 5-6 stoja kazni, vecinom radarske kontrole...

a kako ti znas kuda ja vozim?
Sve se zna :D
Relacije skenderija - blažuj,grbavica- vogošća, marijin dvor- lukavica, u nekom autu tamnije boje da te ne skontamo, mislila si se nama sakriti? :lol:
alica.k

#496 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by alica.k »

sodom wrote:Sve se zna :D
Relacije skenderija - blažuj,grbavica- vogošća, marijin dvor- lukavica, u nekom autu tamnije boje da te ne skontamo, mislila si se nama sakriti? :lol:
bat of kors, kako ste me samo skontali.
Mascherano

#497 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Mascherano »

Bellica wrote:Eto vidis,meni neki policajac na forumu rece da ovaj zna voziti, za razliku od mene jer sam zensko-predpostavljam da je na to mislio! A ja za manje od godinu predjem 10000km, nekad se desi da prodjem kroz hrasno vise puta nego jedna trolejbuska linija. A sada,policija me zaustavlja jako cesto,zasto pojma nemam,valjda redovne kontrole. Srecom radari i kamere me jos nisu "uhvatili" :)

Tebi je neki policajac napisao da ne znas voziti, jer je prethodno procitao sta si sve pisala... a ne zato sto si zensko. Ti si umislila da te neko zaustavlja, jer si ti neka ljepotica... Elem, dok se jos malo ustelis za volanom, dok steknes rutinu i sigurnost, tad ce te i manje zaustavljati.
Super Hik

#498 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Super Hik »

Mascherano wrote:
Bellica wrote:Eto vidis,meni neki policajac na forumu rece da ovaj zna voziti, za razliku od mene jer sam zensko-predpostavljam da je na to mislio! A ja za manje od godinu predjem 10000km, nekad se desi da prodjem kroz hrasno vise puta nego jedna trolejbuska linija. A sada,policija me zaustavlja jako cesto,zasto pojma nemam,valjda redovne kontrole. Srecom radari i kamere me jos nisu "uhvatili" :)

Tebi je neki policajac napisao da ne znas voziti, jer je prethodno procitao sta si sve pisala... a ne zato sto si zensko. Ti si umislila da te neko zaustavlja, jer si ti neka ljepotica... Elem, dok se jos malo ustelis za volanom, dok steknes rutinu i sigurnost, tad ce te i manje zaustavljati.
zar ti nisi u banani? :D
Bellica

#499 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Bellica »

Mascherano wrote:

A kako neki policajac zna da ja ne znam voziti???? Mozda je samnom svaki dan kad vozim. Ni u jednom momentu nisam sebe predstavila kao ljepoticu, naprotiv, nikada sebe ne predstavljam u nekom super svjetlu. A sto se tice zaustavljanja, navela sam to jer mi je smetalo, ranije, vise ne. Postalo mi je svejedno, ionako mi samo uzmu vozacku i saobracajnu, malo ispituju i puste me kad hvala Bogu ne pravim greske. U svakom slucaju izbjegavam policajce koji imaju upaljena kratka svjetla i vezani su, taj ce me zaustaviti 100% i ne samo mene nego vecinu. Ne bih da dalje pisem o policiji, imala bih, ali ipak... Mozda neces vjerovati, ali ja policajce postujem, (ne zasluzuju, ali ipak), imam i rodjaka policajaca, ali to ne koristim, postujem policajce jer su POLICAJCI, trebali bi imati neki autoritet i neke ovlasti, ali nazalost nemaju, rade tako sto pisu kazne onima koji se parkiraju na trotoar i zaustavljaju ljude radi redovne kontrole.
Vozim dvije godine, za sebe ne kazem da sam super vozac, ali odgovorno tvrdim da postujem saobracajne znakove i odredbe, mozda ne vozim kao neko ko ima vise iskustva,ali dok ne pravim probleme, udese i sl. tvrdit cu da dobro vozim, a policajce koji me zaustavljaju i dalje cu da postujem i da govorim da me zaustavljaju radi redovne kontrole. Sta mislis, da je policajac zaustavio nekog sredovjecnog covjeka koji je upravo izgubio posao i pitao ga "da li su vam upaljena duga ili kratka svjetla?" Pa kad kazes kratka on trazi da upalis duga pa opet kratka,mislis da bi taj mirno sjedio kao ja i radio ono sto mi trazi,upali ovo ugasi ono.
sodom

#500 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by sodom »

Joj što ne mogu ovih što glume neke ljepotice :D :zzzz:
Locked