Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
BaDa

#476 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by BaDa »

aha pa super onda hvala na informacijama sutra cu nazvati da vidim kako i sta :D
mentalist

#477 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mentalist »

vidim da ima dobrih poznavaoca cs-a,pa da i ja nesto pitam :D koliki je minimum konekcije potreban da bi ovo sve ferceralo . Neko je pomenuo da treba ping prema googleu biti oko 60 pa me interesuje koliki je potreban down/up
BaDa

#478 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by BaDa »

ja mislim da je dovoljno 256/128 ali nisam siguran
selo_veselo

#479 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by selo_veselo »

u principu , bilo koji adsl je vise nego dovoljan.
mentalist

#480 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mentalist »

@BADA ako su te brzine mislim da je to minimum sto se tice brzina u BiH ali kod mene je ovaj bezicni net a vrlo dobro znamo koji je kvalitet kod nas jedino ako je potreban ADSL kako rece @selo_veselo to bi bio problem
motachjointa

#481 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by motachjointa »

mentalist wrote:@BADA ako su te brzine mislim da je to minimum sto se tice brzina u BiH ali kod mene je ovaj bezicni net a vrlo dobro znamo koji je kvalitet kod nas jedino ako je potreban ADSL kako rece @selo_veselo to bi bio problem
kod mene je bezicni, zona, 1024/192 kbps, ping od 60 do 3000 ms :D radi jebiga :-)
mentalist

#482 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mentalist »

motachjointa wrote:
mentalist wrote:@BADA ako su te brzine mislim da je to minimum sto se tice brzina u BiH ali kod mene je ovaj bezicni net a vrlo dobro znamo koji je kvalitet kod nas jedino ako je potreban ADSL kako rece @selo_veselo to bi bio problem
kod mene je bezicni, zona, 1024/192 kbps, ping od 60 do 3000 ms :D radi jebiga :-)
:lol: :-) isti paket isti operater, pa da neduzim, znas kakvo je stanje :D ,kavo ti je iskustvo jeli imas poteskoca oko tog "prijema" dali stopa itd svaka info dobro dosla :-D :-D
BaDa

#483 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by BaDa »

ja imam logosoft bezicni 2048/256 :D ali eto sad mi je ostalo jos da kupim dream i da nadjem nekog dobro za cs pa da to sve pocnem prikljucivati :D
mentalist

#484 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mentalist »

BaDa wrote:ja imam logosoft bezicni 2048/256 :D ali eto sad mi je ostalo jos da kupim dream i da nadjem nekog dobro za cs pa da to sve pocnem prikljucivati :D
hahhaa ti imas samo dobru volju kao i ja :lol: :lol: dobra je opcija cs samo kada nebi trebalo uplacivati unaprijed za vise mjeseci
BaDa

#485 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by BaDa »

upravo tako volja je tu ali da se potrudim nikako :D ma nije to problem rekao sam ja vec starom da uplatim za godinu... zato bas hocu da nadjem nekog ko je bas pouzdan za to. :D
plejka2

#486 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by plejka2 »

Svako ce ti dati test liniju da vidis kako radi.Uzmes na 3 mjeseca pa ako ti se svidi produzis isto kao ja.
motachjointa

#487 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by motachjointa »

mentalist wrote:
motachjointa wrote:
:lol: :-) isti paket isti operater, pa da neduzim, znas kakvo je stanje :D ,kavo ti je iskustvo jeli imas poteskoca oko tog "prijema" dali stopa itd svaka info dobro dosla :-D :-D
stopa kad je ping lud, ali moze se trpiti ako imas jake zivce, ja sam uzeo vip cs placam mjesecno 15 km i zadovoljan sam, nema stopanja kad je ping manji od 300 ms, mada ja u narednih par dana planiram preci na 5 ghz opremu ili na bht adsl jos se dvoumim sta cu.
selo_veselo

#488 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by selo_veselo »

mislim da je glupost placati unaprijed 3,6 ili vise mjeseci, jer npr. ti platis npr. 3 mjeseca 50KM unaprijed, lik se iskljuci il nesto promijeni i sta?? otislo t 50KM za djaba, a svi znamo da ti likovi sto se bave time , nit ih znas , nit sta...to su "cyber" likovi :D . Uglavnom moj je savjet, trazite placanje unaprijed max za 1 mj, i nista vise ili jos bolje, predlozite im placanje 6 mj. ali unazad, pa da vidimo reakciju hehehe. uglavnom ne vidim smisla placanja unaprijed vise mjeseci za CS. sto raje vise bude trazilo placanje za 1 mj. to ce se cyber likovi spaetovat i davat uslugu za mjesec unaprijed.
plejka2

#489 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by plejka2 »

Tu si u pravu ali konkretno moj slucaj dao sam 20km za 3 mjeseca.Da je veca lova bila u igri nebi uzeo sigurno. :thumbup:
selo_veselo

#490 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by selo_veselo »

stopa kad je ping lud, ali moze se trpiti ako imas jake zivce, ja sam uzeo vip cs placam mjesecno 15 km i zadovoljan sam, nema stopanja kad je ping manji od 300 ms, mada ja u narednih par dana planiram preci na 5 ghz opremu ili na bht adsl jos se dvoumim sta cu.:[/quote]

ne znam cime se bavis i za sta ti treba internet, ali moj je savjet svakome ADSL, jednostvno, stabilno, sigurno. imas sad 8G za 30 KM. Ja licno imam ovaj paket, i sa CS i standarnim radom na kompu i interentu ne potrosim vise od 1GB i to je bil kad sam jedan mjesec youtube nemilice koristio. Nemam iskustva sa bezicnim internetom,mada sam cuo svasta i dobrog i loseg, ali imam iskustvasa sa cable internetom, to je bio uzas katastrofa... mislim da sam imao neki ugovor, vise se ne sjecam kakav uglavnom, ping ogroman, linija sad radi sad ne, zagusenje katastrofa...mislim da sam platio 150KM nekih penala zbog raskida ugovora. Ali zato sad vise od god dana imam ADSl i vise ne mislim i o cemu. ZAto je moj savjet: ADSL
Last edited by selo_veselo on 30/06/2010 23:51, edited 2 times in total.
selo_veselo

#491 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by selo_veselo »

plejka2 wrote:Tu si u pravu ali konkretno moj slucaj dao sam 20km za 3 mjeseca.Da je veca lova bila u igri nebi uzeo sigurno. :thumbup:
to je ok..nisu neke pare... al nesto davat 100 i vise KM za unaprijed nekom koga nit znas nit si vidio...mislim da to nema smisla.
eo ja sam nasao nekog lika za 10KM mjesec za mjesec... malo prije sam prikacio liniju...djeluje mi dobro..nema stekanja.
plejka2

#492 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by plejka2 »

selo_veselo wrote:
plejka2 wrote:Tu si u pravu ali konkretno moj slucaj dao sam 20km za 3 mjeseca.Da je veca lova bila u igri nebi uzeo sigurno. :thumbup:
to je ok..nisu neke pare... al nesto davat 100 i vise KM za unaprijed nekom koga nit znas nit si vidio...mislim da to nema smisla.
eo ja sam nasao nekog lika za 10KM mjesec za mjesec... malo prije sam prikacio liniju...djeluje mi dobro..nema stekanja.
:thumbup: :thumbup:
Tom logikom sam i ja isao 20km gore dole.Mislim da bi svima bilo bolje da malo koriguju cijene i prilagode se populaciji koja bas nema para za bacanje :D
Javi za koji dan kako radi dok malo bolje testiras :thumbup:
BaDa

#493 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by BaDa »

ma ja sam zadovoljan svojom konekcijom evo sad sam uradio ping test google.com kaze ovako: min 34, max 36 :D ja mislim da je to ok.. i ja sam konto taj vip cs ali eto nisam znao kakav je imal problema trzanje itd. ali eto sve je za to da cu sutra uzeti sebi ovaj od 160km + cs gratis 1 mjesec :D pa ako budem s njim zadovoljan da produzim...
BaDa

#494 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by BaDa »

[quote="plejka2"]Svako ce ti dati test liniju da vidis kako radi.Uzmes na 3 mjeseca pa ako ti se svidi produzis isto kao ja.[/quote

ma ja mislim na test liniji sve fino radi a kad treba da puste pravu liniju tu pocinju muke :S prijatelj od mog starog je to dozivio dobio test liniju bilo sve super i ajde lik uzme na 6 mjeseci od mogucih 6 mj on je imao 1 mj bez problema i liku pukne film posalje sve u pm i kablovsku uvede!!
plejka2

#495 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by plejka2 »

Zato kao sto rece kolega gore uzmes na mjesec dva i siguran si koliko toliko. ;-)
selo_veselo

#496 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by selo_veselo »

evo prvi utisak za ovaj od 10KM je da otvara sve sto se moze otvoriti preko CS, s tim da je nesto sporije otvaranje(3-4 sec) nakon toga nema trzanja. Ovaj cs sto je bio u resiver 1 mj.gratis je brze otvarao(1-2sec) ostalo sad zasad nema probl. Mada mi je ovaj lik rekao da ce nardnih 2-3 dana mozda biti problema jer je imao nekaih prol sa operemom. Uglavnom, poznajem par ljudi koji imaju duze vrijeme ovaj CS(od 10KM) i nisu imali probl dosada, uglavnom zadovoljni su. Sto se tice kablovske, ja imam i kablovsku imao sam i dodatne pakete al to je nula prema ovome. samo total tv vrijedi, da ne govorim dalje. mada moje iskustvo mi govori da je najbolja varijanta fiksirani sistem sa nekoliko lnb plus CS + dobra zemaljska antena i imas extra sistem. Motorizirani sistem je dobar ali je malo spor, jer npr. vecina nas voli saltat kanale, novatv, rtl hrv, rts1,2 na 1 st.zapadno, hrt 13 st.istocno, total na 16, malo je komplikovano dok motor namota, zato je moja preporuka svima: fiksirani sistem sa 5-6 lnb( mada sam vidio da se moze namontirat i do 16 lnb na jednu satelistsku) i onda si miran.
Rottweiler

#497 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

Wawefrontier Tordial T-90 je antena na koju mozes namontirati 16 LNB-ova, ja je imam i extra je mocna stvarka ;)
selo_veselo

#498 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by selo_veselo »

znam za tu.. cijena je dobra:)(kolko je ono cijena?? 240-250KM?? + 16 lnb+sklopke , izadje sistem 500KM??) i ona je fabricki predvidjena za to. Međutim ja sam na jednom forumu nasao slike tipa koji na obicnu gibertini 105 namontirao puno lnb-ova, ali je fol da tu moras malo gimnastike radit jer nemas nosaca za vise od 4 lnb fabricki podesenih. al je ovdje fol da je lik napravio sebi nosac... ono jeftinija varijanata od ove sa 16 lnb. ovaj lik je napravio detaljno uputstvo kako to sloziti i kako napraviti nosac. Ja koliko sam skontao, ovi satelitski intuzijasti uzivaju u tome da nesto sami naprave( ne da kupe gotovo) nego da sloze, naprave itd. i onda je to zadovoljstvo i na kraju to podijele sa svima forumasima. Naravno ima i onih koji kesiraju lovu i dobiju gotov sistem i gledaju tv bezbrizno:).
neo7

#499 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by neo7 »

dupli
Last edited by neo7 on 01/07/2010 11:06, edited 1 time in total.
neo7

#500 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by neo7 »

neo123 wrote:
selo_veselo wrote:stopa kad je ping lud, ali moze se trpiti ako imas jake zivce, ja sam uzeo vip cs placam mjesecno 15 km i zadovoljan sam, nema stopanja kad je ping manji od 300 ms, mada ja u narednih par dana planiram preci na 5 ghz opremu ili na bht adsl jos se dvoumim sta cu.:

ne znam cime se bavis i za sta ti treba internet, ali moj je savjet svakome ADSL, jednostvno, stabilno, sigurno. imas sad 8G za 30 KM. Ja licno imam ovaj paket, i sa CS i standarnim radom na kompu i interentu ne potrosim vise od 1GB i to je bil kad sam jedan mjesec youtube nemilice koristio. Nemam iskustva sa bezicnim internetom,mada sam cuo svasta i dobrog i loseg, ali imam iskustvasa sa cable internetom, to je bio uzas katastrofa... mislim da sam imao neki ugovor, vise se ne sjecam kakav uglavnom, ping ogroman, linija sad radi sad ne, zagusenje katastrofa...mislim da sam platio 150KM nekih penala zbog raskida ugovora. Ali zato sad vise od god dana imam ADSl i vise ne mislim i o cemu. ZAto je moj savjet: ADSL
Ajd ne bacaj bombe bogati :S.... ne potrosis vise od 1GB sa CS.om i obicnim surfanjem neta ? A jos kazes potrosio 1GB kada si "nemilice" korsitio yt...svasta...
Post Reply