Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
teAMICA

#476 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by teAMICA »

Udomiti nažalost ne mogu ni jednog... ali ako mogu donirat šta para... ima li iko od vas slobodan sutra da se dogovorimo da to preuzme?
jaca78

#477 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by jaca78 »

teAMICA super. hvala ti. ako mozes na pp ostaviti broj pa ce ti se neko od nas javiti.

hvala mnogo
SenSen

#478 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by SenSen »

Zbrinuti/spasiti toliko pasa je veliki uspjeh. Svaka cast svima koji se toliko trude. Samo da pitam, koji su to 7 odraslih pasa? Znam za tri mame i Amidju.

Jaca i Amelino imaju PP od mene.
amelino

#479 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelino »

7 odraslih pasa - Vucka , Terri , Amidjinca i Lisa - (3 majke sa Butmira i Amidja), Sarplaninka ( majka sa Butmira ) sa 2 bebe , Funghi (Maza ) koji se lijecio na veterini 2 mjeseca i kusur i Bella (crno bijeli pas na temi http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 41&t=63516 ). Uglavnom sve su zenke osim Maze :)

Njih sam racunala sa njima, jer im vec dugo trazimo dom...i vec se dugo placa za njih pansion..Funghi se dugo lijecio i sada je super, spreman za novi dom, a Bella je hiperaktivni predivni pas :)

Sensen hvala ti puno!!!

Ljudi pomozite da izguramo do kraja spasavanje dijela pasa sa Butmira i ne zaboravimo kucice koji su ostali na Butmiru!!! 8 prekrasnih beba!!!!
Last edited by amelino on 21/07/2009 23:39, edited 1 time in total.
amelino

#480 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelino »

Hitno nam je potrebna pomoc da vakcinesemo jos 2 kucica i da preostalog Vuckinog kucica vakcinisemo protiv bjesnila i cipujemo jer putuje!!!

Duzni smo za pansione i ako se nastavi ovako prisiljeni cemo biti da vratimo pse na Butmir, nazalost nakon mjesec i po ulozenog vremena, truda,rada i borbe za njihove zivote to bi se veoma lako moglo desiti :( Necu ni da mislim na to. Na party-ju je skupljeno 70KM - i to je potroseno na transport za HR sutradan.

Molim Vas jos jednom svi koji mogu pomoci da se maleni kojih je ostalo jako malo 9 kucica i 7 odraslih zbrinu do kraja!!! Molim Vas!!!

Veliki posao se uradio i ne bi bilo ok da sada to sve bude uzalud!!! Ne zaboravimo jos 8kucica i mnogo odraslih koji su u Butmiru i koje treba ici hraniti ( kucicima je neophodna voda do koje sami ne mogu doci)!!! Molim sve koji mogu i zele ici hraniti pse da se dogovorimo pa svaki dan neko drugi da ide hraniti Butmir !!!

Hvala svima koji nam pomazu iz dubine duse !!!! Hitno nam je potrebna pomoc!!! Hitno!!! Situacija je bas alarmantna!!!
Last edited by amelino on 22/07/2009 08:36, edited 1 time in total.
SenSen

#481 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by SenSen »

amelino wrote:7 odraslih pasa - Vucka , Terri , Amidjinca i Lisa - (3 majke sa Butmira i Amidja), Sarplaninka ( majka sa Butmira ) sa 2 bebe , Funghi (Maza ) koji se lijecio na veterini 2 mjeseca i kusur i Bella (crno bijeli pas na temi http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 41&t=63516 ). Uglavnom sve su zenke osim Maze :)

Njih sam racunala sa njima, jer im vec dugo trazimo dom...i vec se dugo placa za njih pansion..Funghi se dugo lijecio i sada je super, spreman za novi dom, a Bella je hiperaktivni predivni pas :)

Sensen hvala ti puno!!!

Ljudi pomozite da izguramo do kraja spasavanje dijela pasa sa Butmira i ne zaboravimo kucice koji su ostali na Butmiru!!! 8 prekrasnih beba!!!!

Znaci Amidja je dama :D Ko bi rek'o :D Nadam se da je ona manje istraumirana sada, i da ce naci dobar dom. Isto i te druge odrasle cukice. Mozda se moze poslati poruka u grupi na facebooku da treba hitno pomoc oko placanja. I staviti koju slikicu preostalih cuka, nesto o njima, imena itd, da ljudi vide kome pomazu. Znam da inace tako rade humanitarne organizacije kada treba pomoc ljudima, pogotovo sa individualnim slucajevima. Skontali su da tako dobiju vise donacija, jer ljudi onda znaju kome pomazu. Lakse je brinuti se za nekoga kada ih u glavi "humaniziras" (cukoniziras?)

A sta bi sa onom malom Medom, sarplaninkom? Nesto je pisalo prije o njenom tati, da je ubijen? :x
miroslav76

#482 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by miroslav76 »

Medo je tamo i ona je divan pas,pitoma,kad se neko pojavi ona odmah zacvili i legne..tata se pojavio nakon duzeg vremena/valda je bio odlutao sa nekom kujicom/.Hvala na interesovanju!
kiseljak

#483 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by kiseljak »

Zašto nitko iz Sarajeva nije otišao dati malim kucicima vode kad su jedini koji to rade odvezli transport u hrvatsku ?

Cujem da su neki tragicno zavrsili,a toliko aktivista u Sarajevu a neki i rade u Butmiru...
miroslav76

#484 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by miroslav76 »

kiseljak wrote:Zašto nitko iz Sarajeva nije otišao dati malim kucicima vode kad su jedini koji to rade odvezli transport u hrvatsku ?

Cujem da su neki tragicno zavrsili,a toliko aktivista u Sarajevu a neki i rade u Butmiru...
Posto aludiras na mene evo ti odgovor: Ti ne znas da se ja brinem o psima u mojoj zoni bez icije pomoci...znas da me niko od vas ne kontaktira izuzev ako me treba javno napasti kad nesto napisem na ovu temu/vrati se unazad pa procitaj/,znas da sam ja alarmirala o ovom dogadjaju Butmirskih pasa/vrati se na prve stranice/,znas da sam koliko puta tamo bila zajedno sa tobom i tvojim bratom,znas kad sam molila i koliko sam molila za Medu da bude sklonjen/a ostao jedini pas koji se moze uhvatiti/ i nikom nista...ZNAS DA NOVCANO POMAZEM-pitaj ako ne znas!! i ako radim tamo ,nemam auto da se vracam kuci ...I ako si vidio malog cukicu izranjavanog,trazila sam pomoc za njega preko foruma...NiKO,ama bas niko sa foruma mi se ne javi ni da me upita ,a nekamo li da pomogne...Za vas odlazak u Zagreb i sve ostalo,informisana sam kad procitam na forumu ili kad nekog od ove djece nazovem.Znas da imam 6o godina i da ne smijem zujati po suncu...Gdje su svi ostali mladi u ovom gradu i jeli knjiga spala na tri slova i mene matoru,da me ti prozivas javno???!!!
jaca78

#485 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by jaca78 »

sumnjam da je ijedan pas umro jer jedan dan nije jeo ili pio vode. pa toliki su na ulici, mjesecima nit jedu nit piju. da ih nije ko otrovao ili tako nesto
amelino

#486 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelino »

Hitno nam je potrebna pomoc da vakcinesemo jos 2 kucica i da preostalog Vuckinog kucica vakcinisemo protiv bjesnila i cipujemo jer putuje!!!

Duzni smo za pansione i ako se nastavi ovako prisiljeni cemo biti da vratimo pse na Butmir, nazalost nakon mjesec i po ulozenog vremena, truda,rada i borbe za njihove zivote to bi se veoma lako moglo desiti :( Necu ni da mislim na to. Na party-ju je skupljeno 70KM - i to je potroseno na transport za HR sutradan.

Molim Vas jos jednom svi koji mogu pomoci da se maleni kojih je ostalo jako malo 9 kucica i 7 odraslih zbrinu do kraja!!! Molim Vas!!!

Veliki posao se uradio i ne bi bilo ok da sada to sve bude uzalud!!! Ne zaboravimo jos 8kucica i mnogo odraslih koji su u Butmiru i koje treba ici hraniti ( kucicima je neophodna voda do koje sami ne mogu doci)!!! Molim sve koji mogu i zele ici hraniti pse da se dogovorimo pa svaki dan neko drugi da ide hraniti Butmir !!!

Hvala svima koji nam pomazu iz dubine duse !!!! Hitno nam je potrebna pomoc!!! Hitno!!! Situacija je bas alarmantna!!!
amelino

#487 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelino »

@Sensen Amidja je nasa dama koja mora pod hitno na ultrazvuk...Pupo joj je narastao,postoji velika mogucnosta da je skotna...I to moramo pod hitno provjeriti na ultrazvuku.... i to kosta i za to nam je potrebna pomoc.... :(
csejla

#488 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by csejla »

amelino wrote:Hitno nam je potrebna pomoc da vakcinesemo jos 2 kucica i da preostalog Vuckinog kucica vakcinisemo protiv bjesnila i cipujemo jer putuje!!!

Dakle ljudi pomoc nam je HITNO potrebna. Nadam se da se na kraju zaista nece desiti ovo sto je Amela napisala, tj. da se ovih preostalih 9 stenaca i 7 odraslih cukica vrati u Butmir jer onda sve bilo uzalud. Novac je trenutno najpotrebiji jer su dugovi za pansion svakodevno sve veci i veci. Takodjer kako ste vec procitali treba novac za vakcine ova 2 stenca i sredivanje vakcina i papira za stene koje bi trebalo putovati. Dajte da skupa pomognemo, udomimo i spasimo ove preostale stence kao sto smo udomili i ovih 30 i nesto stenaca...
HVALA
csejla

#489 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by csejla »

Evo jedna ljepa vijest: cukica kojeg je Jelena iz Koprivnice uzela na cuvanje danas ide kod jedne gospodje u Osijek. Zivjet ce u stanu. Jelena kaze da je godspodja zaista divna i da ce cukici biti super ;)
kiseljak

#490 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by kiseljak »

miroslav76 wrote:
kiseljak wrote:Zašto nitko iz Sarajeva nije otišao dati malim kucicima vode kad su jedini koji to rade odvezli transport u hrvatsku ?

Posto aludiras na mene evo ti odgovor: Ti ne znas da se ja brinem o psima u mojoj zoni bez icije pomoci...znas da me niko od vas ne kontaktira izuzev ako me treba javno napasti kad nesto napisem na ovu temu/vrati se unazad pa procitaj/,znas da sam ja alarmirala o ovom dogadjaju Butmirskih pasa/vrati se na prve stranice/,znas da sam koliko puta tamo bila zajedno sa tobom i tvojim bratom,znas kad sam molila i koliko sam molila za Medu da bude sklonjen/a ostao jedini pas koji se moze uhvatiti/ i nikom nista...ZNAS DA NOVCANO POMAZEM-pitaj ako ne znas!! i ako radim tamo ,nemam auto da se vracam kuci ...I ako si vidio malog cukicu izranjavanog,trazila sam pomoc za njega preko foruma...NiKO,ama bas niko sa foruma mi se ne javi ni da me upita ,a nekamo li da pomogne...Za vas odlazak u Zagreb i sve ostalo,informisana sam kad procitam na forumu ili kad nekog od ove djece nazovem.Znas da imam 6o godina i da ne smijem zujati po suncu...Gdje su svi ostali mladi u ovom gradu i jeli knjiga spala na tri slova i mene matoru,da me ti prozivas javno???!!!
Ja nisam mislio ništa loše niti opovrgavam vaš trud .
staticx

#491 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by staticx »

Ljudi daj te lokaciju da odem i pogazim ih da se vise nepate. :wink:
teAMICA

#492 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by teAMICA »

staticx wrote:Ljudi daj te lokaciju da odem i pogazim ih da se vise nepate. :wink:
Mi se sad trebamo nasmijat', jel'?
Toffee karamela

#493 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Toffee karamela »

staticx wrote:Ljudi daj te lokaciju da odem i pogazim ih da se vise nepate. :wink:
Nauči se najprije osnovama gramatike a onda se uči duhovitosti, krelac :x
Pasiflora

#494 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Pasiflora »

Toffee karamela wrote:
Nauči se najprije osnovama gramatike a onda se uči duhovitosti, krelac :x
@Toffee uzela si mi slova sa tastatue.
@staticx mi ovdje nemamo nimalo smisla za TAKVU vrstu humora, pa te molim ako nemas nista pametnije reci da ne dolazis ovdje.
SenSen

#495 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by SenSen »

miroslav76 wrote:Medo je tamo i ona je divan pas,pitoma,kad se neko pojavi ona odmah zacvili i legne..tata se pojavio nakon duzeg vremena/valda je bio odlutao sa nekom kujicom/.Hvala na interesovanju!

Hvala na odgovoru. Jako mi je drago da se Medin tata vratio ziv i zdrav. To dvoje se cine bas fine cukice. Mozda bi se mogli udomiti zato sto su rasni, a ljudi takve traze :-? Kako je njena sapica? Znam da je bila povrjedena. Hvala vam sto se brinete za ove cuke :) Voljela bih da sam tu da i ja mogu pomoci.
SenSen

#496 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by SenSen »

amelino wrote:@Sensen Amidja je nasa dama koja mora pod hitno na ultrazvuk...Pupo joj je narastao,postoji velika mogucnosta da je skotna...I to moramo pod hitno provjeriti na ultrazvuku.... i to kosta i za to nam je potrebna pomoc.... :(

Kako li je samo to uspjela? Nije vec mjesec dana u kontaktu sa muzjacima koliko ja znam. Nadam se da nije nesto drugo u pitanju. Koliko dugo su cuke trudne? Mora da se parila prije nego sto ste je pokupili od tamo. Zlato malo, kroz sta je sve ona prosla :( Moze li mi neko odgovoriti, kako je ona sad psihicki? Dali se igra kada je pustite van? Jel' se puno boji ljudi? Na onim prvim slikama je izgledala tako istraumirano. Pitam se sta ju je tako prepalo. Mozda je jednostavno bila u soku jer su njeni ljudi otisli i ostavili je da se sama snalazi :x
jaca78

#497 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by jaca78 »

Sada nije tako isprepadana. trci i skakuce kad je vani. ako je skotna, onda se to desilo jos dok je bila na Butmiru :(
amelino

#498 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelino »

Hitno nam je potrebna pomoc da vakcinesemo jos * zadnja * 2 kucica - bebe od majke Sarplaninke - njena jedna beba i druga beba koju je usvojila i othranila. Vuckina beba je komplet sredjena za put - cipovana, dobila je vakcinu protiv bjesnila.

Hvala svima!!!

Hvala svima koji nam pomazu iz dubine duse !!!! Hitno nam je potrebna pomoc!!! Hitno!!! Situacija je alarmantna!!!

Neko je ostavio novo leglo od 5 kucica juce u Butmiru.... Zvali smo policiju, napravili su zapisnik i to je to... 5 beba manjih od mjesec dana...
Last edited by amelino on 23/07/2009 09:27, edited 1 time in total.
jaca78

#499 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by jaca78 »

Ja bih samo da ponovim apel od Amelino i da se zahvalim dvjema forumasicama sto su odmah reagovale i pomogle
csejla

#500 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by csejla »

Evo slikica nase udomljene ljepotice iz Koprivnice :D

Image
Image
Image
Image
Image
Post Reply