Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Moderator: anex
-
teAMICA
#476 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Udomiti nažalost ne mogu ni jednog... ali ako mogu donirat šta para... ima li iko od vas slobodan sutra da se dogovorimo da to preuzme?
-
jaca78
#477 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
teAMICA super. hvala ti. ako mozes na pp ostaviti broj pa ce ti se neko od nas javiti.
hvala mnogo
hvala mnogo
- SenSen
#478 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Zbrinuti/spasiti toliko pasa je veliki uspjeh. Svaka cast svima koji se toliko trude. Samo da pitam, koji su to 7 odraslih pasa? Znam za tri mame i Amidju.
Jaca i Amelino imaju PP od mene.
Jaca i Amelino imaju PP od mene.
-
amelino
#479 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
7 odraslih pasa - Vucka , Terri , Amidjinca i Lisa - (3 majke sa Butmira i Amidja), Sarplaninka ( majka sa Butmira ) sa 2 bebe , Funghi (Maza ) koji se lijecio na veterini 2 mjeseca i kusur i Bella (crno bijeli pas na temi http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 41&t=63516 ). Uglavnom sve su zenke osim Maze 
Njih sam racunala sa njima, jer im vec dugo trazimo dom...i vec se dugo placa za njih pansion..Funghi se dugo lijecio i sada je super, spreman za novi dom, a Bella je hiperaktivni predivni pas
Sensen hvala ti puno!!!
Ljudi pomozite da izguramo do kraja spasavanje dijela pasa sa Butmira i ne zaboravimo kucice koji su ostali na Butmiru!!! 8 prekrasnih beba!!!!
Njih sam racunala sa njima, jer im vec dugo trazimo dom...i vec se dugo placa za njih pansion..Funghi se dugo lijecio i sada je super, spreman za novi dom, a Bella je hiperaktivni predivni pas
Sensen hvala ti puno!!!
Ljudi pomozite da izguramo do kraja spasavanje dijela pasa sa Butmira i ne zaboravimo kucice koji su ostali na Butmiru!!! 8 prekrasnih beba!!!!
Last edited by amelino on 21/07/2009 23:39, edited 1 time in total.
-
amelino
#480 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Hitno nam je potrebna pomoc da vakcinesemo jos 2 kucica i da preostalog Vuckinog kucica vakcinisemo protiv bjesnila i cipujemo jer putuje!!!
Duzni smo za pansione i ako se nastavi ovako prisiljeni cemo biti da vratimo pse na Butmir, nazalost nakon mjesec i po ulozenog vremena, truda,rada i borbe za njihove zivote to bi se veoma lako moglo desiti
Necu ni da mislim na to. Na party-ju je skupljeno 70KM - i to je potroseno na transport za HR sutradan.
Molim Vas jos jednom svi koji mogu pomoci da se maleni kojih je ostalo jako malo 9 kucica i 7 odraslih zbrinu do kraja!!! Molim Vas!!!
Veliki posao se uradio i ne bi bilo ok da sada to sve bude uzalud!!! Ne zaboravimo jos 8kucica i mnogo odraslih koji su u Butmiru i koje treba ici hraniti ( kucicima je neophodna voda do koje sami ne mogu doci)!!! Molim sve koji mogu i zele ici hraniti pse da se dogovorimo pa svaki dan neko drugi da ide hraniti Butmir !!!
Hvala svima koji nam pomazu iz dubine duse !!!! Hitno nam je potrebna pomoc!!! Hitno!!! Situacija je bas alarmantna!!!
Duzni smo za pansione i ako se nastavi ovako prisiljeni cemo biti da vratimo pse na Butmir, nazalost nakon mjesec i po ulozenog vremena, truda,rada i borbe za njihove zivote to bi se veoma lako moglo desiti
Molim Vas jos jednom svi koji mogu pomoci da se maleni kojih je ostalo jako malo 9 kucica i 7 odraslih zbrinu do kraja!!! Molim Vas!!!
Veliki posao se uradio i ne bi bilo ok da sada to sve bude uzalud!!! Ne zaboravimo jos 8kucica i mnogo odraslih koji su u Butmiru i koje treba ici hraniti ( kucicima je neophodna voda do koje sami ne mogu doci)!!! Molim sve koji mogu i zele ici hraniti pse da se dogovorimo pa svaki dan neko drugi da ide hraniti Butmir !!!
Hvala svima koji nam pomazu iz dubine duse !!!! Hitno nam je potrebna pomoc!!! Hitno!!! Situacija je bas alarmantna!!!
Last edited by amelino on 22/07/2009 08:36, edited 1 time in total.
- SenSen
#481 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
amelino wrote:7 odraslih pasa - Vucka , Terri , Amidjinca i Lisa - (3 majke sa Butmira i Amidja), Sarplaninka ( majka sa Butmira ) sa 2 bebe , Funghi (Maza ) koji se lijecio na veterini 2 mjeseca i kusur i Bella (crno bijeli pas na temi http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 41&t=63516 ). Uglavnom sve su zenke osim Maze
Sensen hvala ti puno!!!
Znaci Amidja je dama
A sta bi sa onom malom Medom, sarplaninkom? Nesto je pisalo prije o njenom tati, da je ubijen?
-
miroslav76
#482 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Medo je tamo i ona je divan pas,pitoma,kad se neko pojavi ona odmah zacvili i legne..tata se pojavio nakon duzeg vremena/valda je bio odlutao sa nekom kujicom/.Hvala na interesovanju!
-
kiseljak
#483 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Zašto nitko iz Sarajeva nije otišao dati malim kucicima vode kad su jedini koji to rade odvezli transport u hrvatsku ?
Cujem da su neki tragicno zavrsili,a toliko aktivista u Sarajevu a neki i rade u Butmiru...
Cujem da su neki tragicno zavrsili,a toliko aktivista u Sarajevu a neki i rade u Butmiru...
-
miroslav76
#484 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Posto aludiras na mene evo ti odgovor: Ti ne znas da se ja brinem o psima u mojoj zoni bez icije pomoci...znas da me niko od vas ne kontaktira izuzev ako me treba javno napasti kad nesto napisem na ovu temu/vrati se unazad pa procitaj/,znas da sam ja alarmirala o ovom dogadjaju Butmirskih pasa/vrati se na prve stranice/,znas da sam koliko puta tamo bila zajedno sa tobom i tvojim bratom,znas kad sam molila i koliko sam molila za Medu da bude sklonjen/a ostao jedini pas koji se moze uhvatiti/ i nikom nista...ZNAS DA NOVCANO POMAZEM-pitaj ako ne znas!! i ako radim tamo ,nemam auto da se vracam kuci ...I ako si vidio malog cukicu izranjavanog,trazila sam pomoc za njega preko foruma...NiKO,ama bas niko sa foruma mi se ne javi ni da me upita ,a nekamo li da pomogne...Za vas odlazak u Zagreb i sve ostalo,informisana sam kad procitam na forumu ili kad nekog od ove djece nazovem.Znas da imam 6o godina i da ne smijem zujati po suncu...Gdje su svi ostali mladi u ovom gradu i jeli knjiga spala na tri slova i mene matoru,da me ti prozivas javno???!!!kiseljak wrote:Zašto nitko iz Sarajeva nije otišao dati malim kucicima vode kad su jedini koji to rade odvezli transport u hrvatsku ?
-
jaca78
#485 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
sumnjam da je ijedan pas umro jer jedan dan nije jeo ili pio vode. pa toliki su na ulici, mjesecima nit jedu nit piju. da ih nije ko otrovao ili tako nesto
-
amelino
#486 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Hitno nam je potrebna pomoc da vakcinesemo jos 2 kucica i da preostalog Vuckinog kucica vakcinisemo protiv bjesnila i cipujemo jer putuje!!!
Necu ni da mislim na to. Na party-ju je skupljeno 70KM - i to je potroseno na transport za HR sutradan.
-
amelino
#487 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
@Sensen Amidja je nasa dama koja mora pod hitno na ultrazvuk...Pupo joj je narastao,postoji velika mogucnosta da je skotna...I to moramo pod hitno provjeriti na ultrazvuku.... i to kosta i za to nam je potrebna pomoc....
-
csejla
#488 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Dakle ljudi pomoc nam je HITNO potrebna. Nadam se da se na kraju zaista nece desiti ovo sto je Amela napisala, tj. da se ovih preostalih 9 stenaca i 7 odraslih cukica vrati u Butmir jer onda sve bilo uzalud. Novac je trenutno najpotrebiji jer su dugovi za pansion svakodevno sve veci i veci. Takodjer kako ste vec procitali treba novac za vakcine ova 2 stenca i sredivanje vakcina i papira za stene koje bi trebalo putovati. Dajte da skupa pomognemo, udomimo i spasimo ove preostale stence kao sto smo udomili i ovih 30 i nesto stenaca...amelino wrote:Hitno nam je potrebna pomoc da vakcinesemo jos 2 kucica i da preostalog Vuckinog kucica vakcinisemo protiv bjesnila i cipujemo jer putuje!!!
Duzni smo za pansione i ako se nastavi ovako prisiljeni cemo biti da vratimo pse na Butmir, nazalost nakon mjesec i po ulozenog vremena, truda,rada i borbe za njihove zivote to bi se veoma lako moglo desitiNecu ni da mislim na to. Na party-ju je skupljeno 70KM - i to je potroseno na transport za HR sutradan.
HVALA
-
csejla
#489 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Evo jedna ljepa vijest: cukica kojeg je Jelena iz Koprivnice uzela na cuvanje danas ide kod jedne gospodje u Osijek. Zivjet ce u stanu. Jelena kaze da je godspodja zaista divna i da ce cukici biti super 
-
kiseljak
#490 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Ja nisam mislio ništa loše niti opovrgavam vaš trud .miroslav76 wrote:Posto aludiras na mene evo ti odgovor: Ti ne znas da se ja brinem o psima u mojoj zoni bez icije pomoci...znas da me niko od vas ne kontaktira izuzev ako me treba javno napasti kad nesto napisem na ovu temu/vrati se unazad pa procitaj/,znas da sam ja alarmirala o ovom dogadjaju Butmirskih pasa/vrati se na prve stranice/,znas da sam koliko puta tamo bila zajedno sa tobom i tvojim bratom,znas kad sam molila i koliko sam molila za Medu da bude sklonjen/a ostao jedini pas koji se moze uhvatiti/ i nikom nista...ZNAS DA NOVCANO POMAZEM-pitaj ako ne znas!! i ako radim tamo ,nemam auto da se vracam kuci ...I ako si vidio malog cukicu izranjavanog,trazila sam pomoc za njega preko foruma...NiKO,ama bas niko sa foruma mi se ne javi ni da me upita ,a nekamo li da pomogne...Za vas odlazak u Zagreb i sve ostalo,informisana sam kad procitam na forumu ili kad nekog od ove djece nazovem.Znas da imam 6o godina i da ne smijem zujati po suncu...Gdje su svi ostali mladi u ovom gradu i jeli knjiga spala na tri slova i mene matoru,da me ti prozivas javno???!!!kiseljak wrote:Zašto nitko iz Sarajeva nije otišao dati malim kucicima vode kad su jedini koji to rade odvezli transport u hrvatsku ?
- staticx
#491 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Ljudi daj te lokaciju da odem i pogazim ih da se vise nepate. 
-
teAMICA
#492 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Mi se sad trebamo nasmijat', jel'?staticx wrote:Ljudi daj te lokaciju da odem i pogazim ih da se vise nepate.
- Toffee karamela
#493 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Nauči se najprije osnovama gramatike a onda se uči duhovitosti, krelacstaticx wrote:Ljudi daj te lokaciju da odem i pogazim ih da se vise nepate.
- Pasiflora
#494 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
@Toffee uzela si mi slova sa tastatue.Toffee karamela wrote:Nauči se najprije osnovama gramatike a onda se uči duhovitosti, krelacstaticx wrote:Ljudi daj te lokaciju da odem i pogazim ih da se vise nepate.
@staticx mi ovdje nemamo nimalo smisla za TAKVU vrstu humora, pa te molim ako nemas nista pametnije reci da ne dolazis ovdje.
- SenSen
#495 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
miroslav76 wrote:Medo je tamo i ona je divan pas,pitoma,kad se neko pojavi ona odmah zacvili i legne..tata se pojavio nakon duzeg vremena/valda je bio odlutao sa nekom kujicom/.Hvala na interesovanju!
Hvala na odgovoru. Jako mi je drago da se Medin tata vratio ziv i zdrav. To dvoje se cine bas fine cukice. Mozda bi se mogli udomiti zato sto su rasni, a ljudi takve traze
- SenSen
#496 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
amelino wrote:@Sensen Amidja je nasa dama koja mora pod hitno na ultrazvuk...Pupo joj je narastao,postoji velika mogucnosta da je skotna...I to moramo pod hitno provjeriti na ultrazvuku.... i to kosta i za to nam je potrebna pomoc....![]()
Kako li je samo to uspjela? Nije vec mjesec dana u kontaktu sa muzjacima koliko ja znam. Nadam se da nije nesto drugo u pitanju. Koliko dugo su cuke trudne? Mora da se parila prije nego sto ste je pokupili od tamo. Zlato malo, kroz sta je sve ona prosla
-
jaca78
#497 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Sada nije tako isprepadana. trci i skakuce kad je vani. ako je skotna, onda se to desilo jos dok je bila na Butmiru 
-
amelino
#498 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Hitno nam je potrebna pomoc da vakcinesemo jos * zadnja * 2 kucica - bebe od majke Sarplaninke - njena jedna beba i druga beba koju je usvojila i othranila. Vuckina beba je komplet sredjena za put - cipovana, dobila je vakcinu protiv bjesnila.
Hvala svima!!!
Hvala svima koji nam pomazu iz dubine duse !!!! Hitno nam je potrebna pomoc!!! Hitno!!! Situacija je alarmantna!!!
Neko je ostavio novo leglo od 5 kucica juce u Butmiru.... Zvali smo policiju, napravili su zapisnik i to je to... 5 beba manjih od mjesec dana...
Hvala svima!!!
Hvala svima koji nam pomazu iz dubine duse !!!! Hitno nam je potrebna pomoc!!! Hitno!!! Situacija je alarmantna!!!
Neko je ostavio novo leglo od 5 kucica juce u Butmiru.... Zvali smo policiju, napravili su zapisnik i to je to... 5 beba manjih od mjesec dana...
Last edited by amelino on 23/07/2009 09:27, edited 1 time in total.
-
jaca78
#499 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Ja bih samo da ponovim apel od Amelino i da se zahvalim dvjema forumasicama sto su odmah reagovale i pomogle
-
csejla
#500 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Evo slikica nase udomljene ljepotice iz Koprivnice