Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
atko

#476 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by atko »

Jos jedan u nizu koji se morao registrovati da nas prosvijetli ...

Nije poenta u propadanju, propadnu i firme koje rade korektno ... ITC je jednostavno prevario mnoge i mnogi su dosli da to kazu ovdje ... sva filozofija je u toj prevari ;)
maximus68

#477 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by maximus68 »

kako su to varali? de me ti sad prosvjetli?
VjecitiStudent

#478 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by VjecitiStudent »

maximus68 wrote:Ne propada se zato što prodaješ nešto skuplje nego ostali. Razmisli malo. Zarada je veća. A IT je prodavao ubjedljivo najviše mašina u BiH. Imali su potpuno drugu filozofiju prodaje. Kompletne mašine, po mogućnosti dosta opreme uz to sve, i sve to na 5 godina, da rata ne pređe 30 maraka. Propali su zbog nerazumnog širenja i investicija.
Propada se itekako, cim ponestane naivnih kupaca za takav koncept.
1952

#479 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by 1952 »

sve same nebuloze ,ja sam dosta kupio stvari u dotičnoj radnji i sve je bilo ok,i osoblje i kvalitet i kredit,i ljubaznost i brzina,a što je propo ako je ,pa propo cijeli svijet ,sigurno nisu bili članovi uvažene organizacije, sda,
nema ništa gore od svraba i kad se klošar bavi komentarima o biznisu,a stari mu bio kantar ,ili kotlar
atko

#480 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by atko »

maximus68 wrote:kako su to varali? de me ti sad prosvjetli?
Pa tako sto naprimjer dodje covjek koji hoce djeci da kupi racunra i nema pojma oni mu pokazu na ponudi jedno a isporuce sasvim drugo! Da li je to cista prevara?

Onda tom istom covjeku to zacjene bezobrazno skuplje od realne trzisne vrijednosti, razvuku na 72 rate da ga zavaraju mjesecnomn ratom od samo 25KM, ok to nije prevara to je bezobrazluk i nehumanost i glupost tog covjeka na kraju krajeva ;)

Onda taj pristane na tu cijenu preko kredita ... i ITC mu zaracuna dodatne procente na tu cjenu opet prevara, naplacivanje nake kamate na tudju transakciju to jest izmedju tog covjeka i banke ...

Onda se tom racunaru zaglavi kuler i pocne se pregirjavati graficka ... i racunar ide 3 puta na servis i uvujek isto ... opet prevara

I na kraju taj covjek recimo pozove mene i ja mu otvorim racunar i vidim da na servisu nisu ni pipnuli masinu jer da jesu ocistili bi kuler od prasine i sve bi bilo ok

Nema vise kredita, nema vise nasih naivnih i neobrazovanih ljudi da kupuju smece u ITC nema vise ITC da levati bezdusno i radnike i musterije ;)
maximus68

#481 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by maximus68 »

atko wrote:
Pa tako sto naprimjer dodje covjek koji hoce djeci da kupi racunra i nema pojma oni mu pokazu na ponudi jedno a isporuce sasvim drugo! Da li je to cista prevara?

Onda tom istom covjeku to zacjene bezobrazno skuplje od realne trzisne vrijednosti, razvuku na 72 rate da ga zavaraju mjesecnomn ratom od samo 25KM, ok to nije prevara to je bezobrazluk i nehumanost i glupost tog covjeka na kraju krajeva ;)

Onda taj pristane na tu cijenu preko kredita ... i ITC mu zaracuna dodatne procente na tu cjenu opet prevara, naplacivanje nake kamate na tudju transakciju to jest izmedju tog covjeka i banke ...

Onda se tom racunaru zaglavi kuler i pocne se pregirjavati graficka ... i racunar ide 3 puta na servis i uvujek isto ... opet prevara

I na kraju taj covjek recimo pozove mene i ja mu otvorim racunar i vidim da na servisu nisu ni pipnuli masinu jer da jesu ocistili bi kuler od prasine i sve bi bilo ok

Nema vise kredita, nema vise nasih naivnih i neobrazovanih ljudi da kupuju smece u ITC nema vise ITC da levati bezdusno i radnike i musterije ;)

E više gluposti ne ču na jednom mjestu.
Hajmo redom:
Ono što kupac vidi u ponudi i ono što odluči da kupi, to i dobije. To ti garantujem. Znači ono što je na predračunu, bude na računu, a bogami i na kraju u knfiguraciji.
Skuplje od tržišne vrijednosti? Šta je tržišna vrijednost? Imaš izbor: kod mene košta toliko, pa ti uzmi ili ostavi. Ali ti ljudi nemaju keš, u tome je problem, nego jedino mogu podnijeti ratu manju od 30 KM i to je to.
Ovo je opet najveća glupost , ovo treće. Ako je cijena računara 999KM, na kredit ide iznos od 999 KM i to je to što se firme tiče. Banka uzima svoju kamatu (od 8,99 pa do 14% zavisi od banke) , obradu kredita naplaćuje (otprilike 2%) i moraš kupiti jednu ili 2 mjenice. Ali to ko god je uzimao kredit , zna da je tako. Trgovcu njegovo, a banci njezini...l
Ovo za kuler , te gluposti neću ni da komentarišem. Svašta se desi. Uglavnom crkne napojna, nekad i grafilčka, ima u IT-u i boljih i lošijih servisera. U svakom slučaju IT Računari se kvare kao i svaki drugi, ni manje , ani više, i ta priča o "kineskom smeću" ti nije na mjestu, jer sve je iz Kine. Jal bila Asus, Gigabyte,ili MSI ploča, nema nikakve veze. Ja sam imao Asrock u svom PC-u , koštala 60 KM, radila bez ikakvih problema. Nemojte samo praviti toliku nauku oko računara.
VjecitiStudent

#482 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by VjecitiStudent »

maximus68 wrote: Ovo je opet najveća glupost , ovo treće. Ako je cijena računara 999KM, na kredit ide iznos od 999 KM i to je to što se firme tiče. Banka uzima svoju kamatu (od 8,99 pa do 14% zavisi od banke) , obradu kredita naplaćuje (otprilike 2%) i moraš kupiti jednu ili 2 mjenice. Ali to ko god je uzimao kredit , zna da je tako. Trgovcu njegovo, a banci njezini...l
Ovo za kuler , te gluposti neću ni da komentarišem. Svašta se desi. Uglavnom crkne napojna, nekad i grafilčka, ima u IT-u i boljih i lošijih servisera. U svakom slučaju IT Računari se kvare kao i svaki drugi, ni manje , ani više, i ta priča o "kineskom smeću" ti nije na mjestu, jer sve je iz Kine. Jal bila Asus, Gigabyte,ili MSI ploča, nema nikakve veze. Ja sam imao Asrock u svom PC-u , koštala 60 KM, radila bez ikakvih problema. Nemojte samo praviti toliku nauku oko računara.
Ako ste vi kupcu rekli da je cijena 999, a on na kraju platio 999 + sve ovo gore, onda to jeste prevara.
Ali to su valjda te "specificnosti bosanskog trzista" :D :(
atko

#483 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by atko »

@maximus68, eto izvini sto vjerujem svojim ocima i desetinama konkretnih slucajeva ... od sad vjerujem samo tebi, subjektivnom anonimusu i bivsem uposleniku ITC koji mi kaze da od racunara ne treba praviti nauku nego vjerovatno historiju, umjetnost i filozofiju kako vi to volite bivsi ITC-asi da kazete ...

Bjaziiiii nisi zanimljiv .... radije cu sacekati slijedeceg klona da se registruje :lol:
Last edited by atko on 25/05/2009 13:14, edited 1 time in total.
CLIO

#484 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by CLIO »

Dok sam radio kod njih nekoliko Javnih preduzeca i Opcina javili se da su objavili tender za nabavku opreme.
Ni za jedan tender uprava u Gracanici nije htjela napraviti ponudu.
Odgovor je bio: "mi smo se opredijelili za prodaju fizickim licima kucnih racunara u cilju informatickog opismenjavanja bh gradjana i masovne prodaje...bla bla.."

Ustvari pravi razlog je bio taj da firme nisu htjele kupovati takvo smece...osim toga zahtijevaju i adekvatan i odgovoran servis...sto IT-computers nije imao jer su svako malo mijenjali i servisere i prodavace. Tako da se nije znalo ni ko pije ni ko placa...zat se sad sve zna i ko je pio i ko je placao.
anonimus19

#485 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by anonimus19 »

Ev da i ja dodam koju.
Kolega mi kupi mobitel u ITC. Nakon 5 dana pokvari se. Jednostavno ne funkcionira. REko, E****, jel ti ispao, smokrio se.... Kaze on da nije nista od toga. Jednostavno prestao raditi, ni da ga upali. Izvadi coek bateriju, pa je vrati, provjeri jel kartica na svom mjestu. Sve je bilo kako treba.
Odnese ga on na servis kod prodavca, naravno u ITC, kad kazu mu da dodje za 5 dana. NAkon 5 dana, kad je otisao po svoj mobach, rekli su mu da dodje za 20ak dana jer je mobitel na servisu.
Naravno moj E*** poludio, trazio da mu daju drugi mobitel, a oni kazu da to ne mogo. Na kraju trazio pare nazad, ni to nisu htjeli. Dok nije popiiiiizdio, u pravom smislu te rijeci, i na kraju su mu morali vratiti pare.
Toliko o kvalitetu usluge u ITC-u.
sheilak

#486 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by sheilak »

A, moze li mi neko objasniti tu praksu instaliranja ilegalnih kopija Windowsa?
maximus68

#487 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by maximus68 »

U zadnjih 6,ili 7 mjeseci , svi računari u IT su ,ako su bili bez licence, bili (zvanično) Free DOS, i trebali su se takvi i isporučiti kupcima.
E sad, de ti daj čovjeku onaku praznu mašinu , bez ičega. Nije mudro. Tako da se instaliralo svašta.
Međutim, stoji činjenica da je više od 65% prodatih računara išlo sa licencom. Mislim da je to OK postotak. Koliko vas ovdje na forumu ima licencni software??? Ja ga imam na laotpu, jer je došao uz njega, na ovom mom PC radi dobro i ova "ruska" neka verzija koja se može i updateovati
udrch

#488 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by udrch »

što se tiče ilegalnih kopija, uglavnom ih sve firme instaliraju, to ti dođe uglavnom kao gratis usluga jer većina ljudi ne zna sebi instalirati ni web kameru, a kamoli OS..problem kod njih je često bio da kupcu prodaju licencirani OS i to debelo naplate, jer su bili Microsoft partner, a da mu instaliraju krekovani, pa mu ne pošalju niti mu dadnu ni njegovu naljepnicu ni Instalacijske CD-ove, ništa..sad ja znam da će ovdje biti pametnjakovića koji će svo ovo da pobijaju, zato ću odmah reći da sam se ja lično "svega" dva puta susreo sa ovim slučajem..zovnuli me ljudi da im pogledam komp i ja pogledam račun na kojem stoji licencirai OS, a njega nigdje..komšija koji je to kupio, iako se radilo o potpuno novom računaru nikad nije istjero pravdu, rekli su mu da je on potpisao da je to primio i da oni ne mogu to ispravljati jer neće da presuđuju ni njemu ni svojim vozačima..
drugi primjer, od jarana mi sestra kupila, preko 2 milje računar, otišo da instaliram printer i još neke sitnice, slučaj isti, nigdje licence, a debelo naplaćena..
e s obzirom da mi jaran ima 120 kg, puca od snage, bilder pravi, dobili smo izvinjenje i licencu u roku 15 minuta..
a koliko znam još je ljudi spominjalo iste ovakve slučajeve..
atko

#489 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by atko »

Stvar licenci je stvar zakona, i o tome drzava treba da vodi racuna ... ja se slazem da treba kupiti licenciran XP ... ako ti je skupo imas open source alternativu ... jer staviti nelagalni SW je isto ko uci u magacin neke firme i ukrasti sebi racunar ... e sad sto su kod nas arsini debelo pomaknuti to je druga prica ... ali i tu je ITC varao ... prepadali ste neobrazovane ljude da se mora to platiti uz racunar a niste im davali njihovu legalnu kopiju ... a onima koji su odbijali instalirali ste ljudima kojekakve linuxe pa kad oni zovnu komsiju koji bi ko znao instalirati XP a ono nesto nemoze neke cudne particije, na sve nacine ste ljude primoravali da vam se vrate i da im utrpate legalne kopije koje oni u glavnom nisu dobijali ... jer ste se uvijek mogli pravdati mi smo isporucil a oni su vjerovatno preinstalirali to bla bla ...
Last edited by atko on 25/05/2009 13:56, edited 1 time in total.
Brki-Brle

#490 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Brki-Brle »

Prije svega, ja jesam od onih koji se registrovao samo da bi mogao komentarisati na ovu temu. Već danima čitam mišljenja na ovu temu, pa sam odlučio da i ja napišem nekoliko riječi. Radio sam u toj firmi preko dvije godine i smatram da imam nešto za reći.

Prije svega izvinjavam se svima jer imam osjećaj da će post biti dug. Molim Vas, ukoliko imate strpljenja da pročitate do kraja.

Toto, svaka čast, drago mi je da ima ljudi koji razmišljaju na takav način. Skidam kapu.

Za početak, onome ko je radio u IT Computersu ni pakao neće teško pasti.

No, hajde prvo da se osvrnem na "znalce" sa foruma. Neko je spomenuo mrtav-hladan kako eto, ugrađuju "integrisani chipset" i "integrisani procesor". I umjesto da ga neko ispravi, on se busa u prsa informatičkim znanjem. Daj molim te, nađi mi matičnu ploču sa neintegrisanim chipsetom i integrisanim procesorom pa da uzmem par komada, da vidim i taj mirakul.
I "neispravan-oštećen" procesor. Šta kao, malo mu limarija natrula ali motor (ALU), radi "kao curica"?

Nekome je pao operativni sistem. Gdje je pao? Iza ćenife? Iza kreveta? Instaliran nelicenciran W XP? Da se razumijemo, IT je među prvima počeo sa prodajom licencnih OS-ova. To nas opet vodi do ekstremno teškog problema objašnjavanja prosječnom BH građaninu šta je to OS, a zatim zašto košta koliko košta. Naravno u većini slučajeva je bilo "ih, to je skupo, kod drugih ti ja ne plaćam oti XP".

Istini za volju, kada se uhvatite bilo čijeg kataloga u ovoj zemlji i ispod konfiguracije računara nađete "NO OS" ili "FREE DOS", slobodno interpretirajte kao "dođi ba jarane, stavim ti ja piratski XP ili Vistu, radi kao zmaj". I dan danas. Pitajte.

Niko nikada, ponavljam, niko nikada za vrijeme moje karijere u ovoj firmi nije od mene zatražio da mu instaliram neku od distribucija Linux-a. Bilo bi mi zadovoljstvo. Ali ne, ne daj Bože da na "stručnjakovoj" mašini ne može da se instalira "Counter Strike ili "Call of Duty". Mada može, ali o tome drugom prilikom.
I na kraju krajeva, Microsoft je omogućio i nama u BiH da čak i ako imamo piratsku verziju njihovog OS-a, možemo je licencirati. Pa izvolite.

Sledeće, vidim da kukate na servis, što se toga tiče, garancija je bila 3 godine na kompletan hardware (uključujući i periferiju i ovo se odnosi isključivo na IT računare), i sve pokvarene komponente su uredno mijenjane bez previše pitanja. A to što stručnjaci nakupe pozamašnu kolekciju virusa, crva, malware-a i ostalih gluposti, kriv mu je IT. I očekuje da to bude besplatno, "jer ja nisam uradio ništa, on se sam pokvario".

Jedan od razloga propasti IT-a je kadar. Direktor ih je mijenjao kao čarape. Tako se redovno dešavalo da po poslovnicama rade polupismeni ljudi koji ne znaju upaliti računar a kamoli ponuditi kupcu odgovarajući računar. Često sam bio svjedok u situaciji da koleginica kupcu prodaje računar sa grafičkom od "512 GB RAM-a". I redovno su pušili priču bez mnogo pitanja. Dekolte do pupka, on prodaje. Računar je ionako pisaća mašina sa televizorom, nije bitno, bitne su grudi (da ne budem vulgaran).
A rijetki su upitali servisera "a šta ti misliš o ovome računaru"?

Računari u IT-u su uvijek bili najskuplji. I postojao je dobar razlog. Direktor je oko sebe sakupio pozamašnu ergelu "menadžera", "product menadžera", "asistenata" i ostalih, koji su uz pomoć direktora sami sebi bili svrha, a korisnost istih se može mjeriti sa muškim grudima. Ljudi u poslovnim jedinicama sa morali crnčiti da bi sebi i ergeli zaradili novac.
Uzalud sam radio i čekao da neko prepozna moj rad, trud, znanje i požrtvovanje. Bio sam naivan, priznajem.
Tamo je jedino bilo bitno čiju guzicu ližete. Još bitnije je da je ta guzica hijerarhijski što bliža direktorovoj. Uspjeh zagarantovan.

Sjećam se prekovremenog rada, isporuka van svake pameti (21.00 hrs), sjećam se stida zbog pogrešne boje bijele tehnike, sjećam se izvinjavanja kupcima zbog kašnjenja robe, sjećam se zapostavljene supruge, rodbine i prijatelja, jer kako je direktor volio istaći "moraš živjeti za firmu". Hvala porodici i prijateljima strpljenju, pomoći i razumijevanju. Sjećam se euforičnog sebe kada su me zvali na intervju za posao. Sjećam se zombija sebe pred kraj mojih putešestvija u ovoj firmi. Sjećam se, a tako bih volio da mogu da zaboravim.

Još jedino ostaje nada da ja, a ni Vi koji čitate ovo više nikada nećete morati raditi u ovakvoj firmi.

Hvala.
Fozgen

#491 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Fozgen »

Zeznuto prodat comp bez OS a i sa njim :D.
Bez da ikog uvrijedim, ali mislim da bi se trebalo uvesti nesto kao dozvola za koristenje racunara.
Malo je potesko sa nasim ljudima oko takvih stvari, nazalost, svim silama sam se uvijek trudio da izadjem u susret i pomognem koliko mogu, ali znam mali milion primjera gdje je lijepo receno da odgovaramo za hardware ali ne i za software i da sam odma dobio isto pitanje "A sta je sta?". Ti objasnis i on ti veli "Ma mene to ne zanima sve to ja samo hocu da on radi".
Prodas comp a naglasis da nema OS, i covjek gleda klima glavom niti da pita sta je OS kad vec ne zna, za pola sata do sat te zove i veli "Ne radi mi racunar, samo nesto crno" i onda frka "Sta ste mi ono prodali" bla bla drz nedaj. Elem ako kojim slucajem ponudis originalni OS proglase te ludakom, a ako ga proslijedim neko ko instalira piratski za par dana eto ga opet meni jer je vec uspio nesto da zezne sa OS. Ne kazem da sad svi moraju znati da instaliraju OS i da ga u tancine poznaju, ali eto makar neke osnove nebi bile lose.
I nema te konfiguracije koja moze da sprjeci ovu i ovakvu vrstu belaja.
VjecitiStudent

#492 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by VjecitiStudent »

Imam pitanje za sve bivse radnike IT Computersa koji su iznijeli svoja negativna misljenja o toj firmi.

Zasto ste cekali da firma propadne pa da sve ispricate?
Da li vas je bilo necega strah i ako jeste, cega?
atko

#493 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by atko »

@Brki-Brle, posteno :thumbup:

Vjerujem ja da je bilo poslovnica gdje su se ljudi trudili da usluze, da isporuce ok robu ... ali ocigledno je da nisu sve psolovnice radile isto i nisu svi radnici isli trudom izalaganjem ... jer zaista mi je dovoljn pokazatelj samo cifra onih ljudi koji su se meni licno obracali za pomoc poslije ITC avanture ... i sam kazes kakvim ljudma u prodaji je direktor pridavo paznju ... ljudi su ko korov koji nikne oko onoga ko to dopusta ;)

A takvi ko ti ce sigurno naci vrlo brzo posa ... i zelim ti srecu da ga sto prije nadjes ;)
3fko

#494 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by 3fko »

tranquil wrote:Jedno pitanje tehničke prirode: šta će se sada desiti sa potrošačkim kreditom koji recimo neko ima kod ITC a koji još nije otplaćen? Šta se radi u stečajnom postupku po ovom pitanju, koja je tačno tehnika?
Nemaš ti ništa sa IT-om u tom slučaju ti si bankama dužan te pare, a banka je prebacila pare IT-u po odobrenju kredita.
CLIO

#495 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by CLIO »

VjecitiStudent wrote:Imam pitanje za sve bivse radnike IT Computersa koji su iznijeli svoja negativna misljenja o toj firmi.

Zasto ste cekali da firma propadne pa da sve ispricate?
Da li vas je bilo necega strah i ako jeste, cega?

Ja ne znam za ostale bivse uposlenike IT-Computersa, ali za sebe mogu reci jednostavno nisam imao potrebu da to komentarisem jer sam bio zaokupljen razvijanjem sopstvenog biznisa tako da nisam htio da bespotrebno gubim vrijeme.
A ovo sto se desilo nije me zacudilo jer jednostavno momci i djevojke (kolege koji su u isto vrijeme radili kad sam i ja) u susretima i razgovorima sa njima svi su bili istog misljenja : "NECE TO DUGO TRAJATI" .
Sad biznis hvala bogu ide pa mogu polako i opustheno da kritikujem Nihada i IT 8-) .
I mogu ovdje do mile volje podrzavati bivse uposlenike i zeljeti im sve najbolje na svijetu, puno zdravlja srece uspjeha u poslu i sve naj,naj,naj. :thumbup:
A ti Nihade fino i opustheno reci koja ti je to sad finta kako si sad smislio za..bavat raju ( a znam da jest smislio ;-) ), zahebo raju, sad i drzavu...(Nisu dzaba kupljene nove fabije neko je profitirao).
Sad ide novi scenario garantujem...Pa na Jamajcki je fino opusthena atmosfera za smisljanje novih trickova... :D

A sto se tice komentara oko IT-a bilo ih je na forumima, a i slusao sam i privatno komentare: skupi su, neusluzni, nevalja roba, nevalja servis...sve ono sto smo i na ovoj temi imali priliku procitati...itd.
A posebna prica su radnici koji su radili poslije mene, uvijek ista prica...opet sve ono sto smo i na ovoj temi imali priliku procitati...
Kontas? ;-) @vjeciti student
CLIO

#496 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by CLIO »

atko wrote:@Brki-Brle, posteno :thumbup:

Vjerujem ja da je bilo poslovnica gdje su se ljudi trudili da usluze, da isporuce ok robu ... ali ocigledno je da nisu sve psolovnice radile isto i nisu svi radnici isli trudom izalaganjem ... jer zaista mi je dovoljn pokazatelj samo cifra onih ljudi koji su se meni licno obracali za pomoc poslije ITC avanture ... i sam kazes kakvim ljudma u prodaji je direktor pridavo paznju ... ljudi su ko korov koji nikne oko onoga ko to dopusta ;)

A takvi ko ti ce sigurno naci vrlo brzo posa ... i zelim ti srecu da ga sto prije nadjes ;)
@atko

To sto sam vidio nepravde za nepunu godinu u toj firmi nisam nigdje ni cuo a kamoli dozivio.
Samo je bitno da to sto te handre pretvoris u pozitivnu energiju (sto je vrlo tesko) jer kod mnogih koje znam (pogotovo oni koji su duze trpili tiraniju i mobing u IT-u) samopouzdanje im je srozano totalno...

Ima i onih koji su profitirali ali to su oni (grupica) koji su bili blize uz Nihadove guzove i fAmElijA :D

Cuo sam da je slicna situacija i kod Sirbegovica. To je valjda neka gracanicka skola. :lol: :lol: :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#497 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

CLIO wrote:
Ima i onih koji su profitirali ali to su oni (grupica) koji su bili blize uz Nihadove guzove i fAmElijA :D
Cuo sam da je slicna situacija i kod Sirbegovica. To je valjda neka gracanicka skola. :lol: :lol: :lol:
Ako je ovo istina za Sirbegovica onda ce se eventualno njegov pad dobro osjetiti jet je mnogostruko veca i jaca firma od IT-a. :cry: :oops:
Altsa

#498 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Altsa »

CLIO wrote:
atko wrote:@Brki-Brle, posteno :thumbup:

@atko

To sto sam vidio nepravde za nepunu godinu u toj firmi nisam nigdje ni cuo a kamoli dozivio.
Samo je bitno da to sto te handre pretvoris u pozitivnu energiju (sto je vrlo tesko) jer kod mnogih koje znam (pogotovo oni koji su duze trpili tiraniju i mobing u IT-u) samopouzdanje im je srozano totalno...

sirbegovic je umjesto plate dijelio bonove za ondasnji VF svojim uposlenicima. kako je sada ne znam ali cisto sumnjam da se ista promijenilo na bolje. na njihovo pitanje kako ce platiti struju vodu i ostale komunalije odgovor je bio prodajte hranu. :lol: :lol: :lol:
Aurea Mediocritas

#499 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Aurea Mediocritas »

ITC je uvijek bila ubleha firma. Od kada su došli u Zenicu, Bog jedini zna koliko je radnika Nihad promijenio. Zadavao im je nevjerovatne ciljeve koje ljudi, naravno, nisu mogli ispuniti i dobivali su otkaze.
Ciljano trziste bili su penzioneri i budzetski korisnici koji su mogli kreditom kupiti opremu. Cijene su bile sigurno 50% iznad cijena ostalih firmi koje su u Zenici prodavali tu vrstu robe.

Usluga nikakva, postprodajni servis nikakav, asortiman robe jako loš.

Sve u svemu, neka su propali, nisu se nikad trebali ni pojaviti.

Žao mi je poštenih ljudi koji su se tu zatekli.
Nihadu nece nista biti, naklepao se para i mudro će se izvući od odgovornosti jer mu naš zakon to dozvoljava....Ova država je krojena za lopove.....
CLIO

#500 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by CLIO »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
CLIO wrote:
Ako je ovo istina za Sirbegovica onda ce se eventualno njegov pad dobro osjetiti jet je mnogostruko veca i jaca firma od IT-a. :cry: :oops:
Nisam rekao da je pred stecajem, nego sam cuo da isto grupica ljudi okupljena oko direktora profitira a ostali rintaju za njih. A ako bude pravde zavrsice onda kao i Nihad, naravno ako je istina da i Sirbegovic tako radi.
Locked