Prirodno matematicki fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
TINKY

#476 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by TINKY »

ej jesu na prijemnom zastupljene biljke i zivotinje u velikoj mjeri???''''''' :shock: :roll: :zzzz: :lol:
minjonja

#477 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

TINKY wrote:ej jesu na prijemnom zastupljene biljke i zivotinje u velikoj mjeri???''''''' :shock: :roll: :zzzz: :lol:
ako se dobro sjecam, meni je bilo pitanje da nabrojim par bosanskih endema i biljaka i zivotinja. bilo je pitanja u vezi biljaka i zivotinja, ali su glupa do bola... ne sekiraj se. nesto u vezi fotosinteze, ko je vrsi :shock: to valjda znas :D
TINKY

#478 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by TINKY »

KOLIKO TRAJE PRIJEMNI ISPIT???
minjonja

#479 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

TINKY wrote:KOLIKO TRAJE PRIJEMNI ISPIT???
dovoljno dugo, ne brini :wink: za ono malo pitanja je dosta 15 minuta. nisam ostala do dugo da ne znam koliko traje, ali ne brini, imaces dovoljno vremena za sve.
TINKY

#480 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by TINKY »

A imas odmah razultate isti dan ili cekas dulje od jednog dana???
neo7

#481 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by neo7 »

TINKY wrote:A imas odmah razultate isti dan ili cekas dulje od jednog dana???
cekas, barem je tako kod mene na geografiji bilo :)...5 dana poslije su bili rezultati
minjonja

#482 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

mislim da je nama bilo bas nesto kratko vrijeme cekanja. meni se sve cini kao da se sve zbilo jedan dan :D nisam ni stigla otic do faksa, kad su me nazvali da sam primljena :D eto mozda sutradan, ali 5 dana na biologiji nije. ipak ima mnogo vise onih sto zele geografiju, pa valja njima svima testove ispravit. a sta je nas, stotinjak :D
minjonja

#483 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

neo123 wrote:
cekas, barem je tako kod mene na geografiji bilo :)...5 dana poslije su bili rezultati
de ti meni reci jestel vi otisli do prodekana radi septembra?
neo7

#484 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by neo7 »

ja nisam bio na faxu 10tak dana... sutra imam ispit pa pitam..mada mora biti :D
TINKY

#485 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by TINKY »

minjonja wrote:
mislim da je nama bilo bas nesto kratko vrijeme cekanja. meni se sve cini kao da se sve zbilo jedan dan :D nisam ni stigla otic do faksa, kad su me nazvali da sam primljena :D eto mozda sutradan, ali 5 dana na biologiji nije. ipak ima mnogo vise onih sto zele geografiju, pa valja njima svima testove ispravit. a sta je nas, stotinjak :D[/qu

u svakom slucaju hvala na informacija za ovaj faks jer bez tebe nebi znala nista... :dance: :-) :roll: :zjev: nadam se da nece biti ove godine navale i da cu dobor urediti
jer samo predajem na taj faks a jos neznam kada je prijemni :x :oops: :( 8)
minjonja

#486 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

pa pozuri sa predajom i pitaj na faxu kad je prijemni. moraju znati kad je.
TINKY

#487 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by TINKY »

minjonja wrote:pa pozuri sa predajom i pitaj na faxu kad je prijemni. moraju znati kad je.
ne danas me je jedna cura prijavila jer ona studira u sarajevu i ona je pitala zensaka joj rekla samo je izslo kada je polaganje matematike...oni ce sigurno nakon 2.7 to objaviti....
RosaSpinosa

#488 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by RosaSpinosa »

.
Last edited by RosaSpinosa on 05/11/2012 21:37, edited 1 time in total.
minjonja

#489 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

RosaSpinosa wrote:Koji je promašaj upisati i završiti Biologiju :-)

Ja sam to shvatila tek onda kada sam je završila :-) :-) . Previše se ljudi upisuje, a premalo je radnih mjesta.
Ali dobro sretno svima koji upišu.
koji si smjer zavrsila, kad si zavrsila i gdje si sve pokusala da se zaposlis?
RosaSpinosa

#490 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by RosaSpinosa »

.
Last edited by RosaSpinosa on 05/11/2012 21:37, edited 1 time in total.
TINKY

#491 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by TINKY »

ej ima li pitanja da opsirno pisem o nekom razmnozavanju ili nesto objasnis ili npr.vazno je znati samo u razmnozavanja kakv je oplodnja i koja licinka nastaje...?????????
minjonja

#492 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

TINKY wrote:ej ima li pitanja da opsirno pisem o nekom razmnozavanju ili nesto objasnis ili npr.vazno je znati samo u razmnozavanja kakv je oplodnja i koja licinka nastaje...?????????
nije bilo nikakvo opsirno opisivanje, nije bilo ni obicnog opisivanja :D
jedino sto moras sam odgovoriti je meni bilo neko pitanje u vezi suma (kakvu ulogu imaju u ekosistemu) i da nabrojim neke endemicne vrste BiH i mozda parkove prirode. ostalo je zaokruzivanje i dopunjavanje po jednu rijec.

stvarno ne znam kako niko nema neki prosli test da postavi ovdje :-) ja sam ih imala, ali sam fasciklu (u kojoj su mi bili i svjedocanstva i diploma i jos neki dokumenti) izgubila.
evil_possesor

#493 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by evil_possesor »

Da li mi neko moze dati info kako se posebno boduju predmeti relevantni za odsjek za biologiju, i koji se sve boduju. ugl koliko oni ustvari gledaju bodove iz uspjeha i sa takmicenja naspram prijemnog. kolike su sanse za upasti na mikrobiologiju ukoliko nisam isao po takmicenjima. hvala unaprijed.
TINKY

#494 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by TINKY »

evil_possesor wrote:Da li mi neko moze dati info kako se posebno boduju predmeti relevantni za odsjek za biologiju, i koji se sve boduju. ugl koliko oni ustvari gledaju bodove iz uspjeha i sa takmicenja naspram prijemnog. kolike su sanse za upasti na mikrobiologiju ukoliko nisam isao po takmicenjima. hvala unaprijed.
ej samo ako nije problem mozes napisati literaturu
autore sva 4
razreda ako si radila po gimanazijaskom programu jer ja imam hrvatske knjige pa samo da usporedim plizzzzzzzzzz :? :zzzz: :dance:
Sizzla

#495 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Sizzla »

Boduje se biologija i opci uspjeh i normalno koliko si kesa za stelu ( tu cifru podijelis sa deset) i sve saberes i toliko imas bodova . :evil:
TINKY

#496 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by TINKY »

[quote="Sizzla"]Boduje se biologija i opci uspjeh i normalno koliko si kesa za stelu ( tu cifru podijelis sa deset) i sve saberes i toliko imas bodova . :evil:[/q
zar se ne boduje i fizika i kemija????
evil_possesor

#497 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by evil_possesor »

TINKY wrote:
evil_possesor wrote:Da li mi neko moze dati info kako se posebno boduju predmeti relevantni za odsjek za biologiju, i koji se sve boduju. ugl koliko oni ustvari gledaju bodove iz uspjeha i sa takmicenja naspram prijemnog. kolike su sanse za upasti na mikrobiologiju ukoliko nisam isao po takmicenjima. hvala unaprijed.
ej samo ako nije problem mozes napisati literaturu
autore sva 4
razreda ako si radila po gimanazijaskom programu jer ja imam hrvatske knjige pa samo da usporedim plizzzzzzzzzz :? :zzzz: :dance:
trenutno ucim iz knjiga biologije za gimnaziju, nemam jos sve 4 ali od knjiga biologije imas one za gimnaziju i za srednju skolu valjda, ugl ove za gimnaziju imaju sav potreban materijal za prijemni. bar bi trebalo da imaju.
Sizzla

#498 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Sizzla »

TINKY wrote:
Sizzla wrote:Boduje se biologija i opci uspjeh i normalno koliko si kesa za stelu ( tu cifru podijelis sa deset) i sve saberes i toliko imas bodova . :evil:[/q
najvise pare majke mi :D
sad ce neko reci nema tamo stele :P ima ima itekako sandjak cijeli podmitili ljudi
Ako imate kakvu alternativu predajte tamo papire , na PMF te gule za svaki papiric 20 KM moras dat .. i kad zavrsis posao ces tesko naci jer tvoje zanimanje je ipak trazeno kao neka alternativa , prije ce naci farmaceut posao u odnosu na hemicara , prije ce posao naci veterinar nego biolog , prije ce posao naci arhitekta / ili neko sa ETF-a nego neko sto je zavrsio fiziku ili matematiku ( Ako konkurisu za isto radno mjesto).... Ispravite me ako grijesim a 100 % je tako .
Polomit ces se od ucenja , odreci mnogo izlazaka , dio zivota dati za to a na kraju ces samo dobiti razocarenje ...

Ako ikako mozete upiste ETF , farmaciju , medicinu .. to je prava stvar ... jeste da je tesko ali poslije znas sta si zavrsio i mnogo lakse ces naci posao u struci :thumbup:
evil_possesor

#499 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by evil_possesor »

TINKY wrote:
Sizzla wrote:Boduje se biologija i opci uspjeh i normalno koliko si kesa za stelu ( tu cifru podijelis sa deset) i sve saberes i toliko imas bodova . :evil:[/q
ja sam dobio informaciju da se boduju biologija, fizika, hemija i bosanski ovdje te da se na to dobija 20 bodova max. eh sad se jos moze dobiti 40 bodova na opci uspjeh.
Sizzla

#500 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Sizzla »

evil_possesor wrote:
TINKY wrote:
ja sam dobio informaciju da se boduju biologija, fizika, hemija i bosanski ovdje te da se na to dobija 20 bodova max. eh sad se jos moze dobiti 40 bodova na opci uspjeh.
Ma jest tako po zakonu , ali u praksi je drugacije ... To su manipulacije velike , trebas dati pare ljudima
Idi ti na veterinu nemas prijemnog , a laksi fax mani se ti PMF-a osim ako nisi iz sandzaka
Post Reply