Prirodno matematicki fakultet
-
TINKY
#476 Re: Prirodno matematicki fakultet
ej jesu na prijemnom zastupljene biljke i zivotinje u velikoj mjeri???'''''''

- minjonja
#477 Re: Prirodno matematicki fakultet
ako se dobro sjecam, meni je bilo pitanje da nabrojim par bosanskih endema i biljaka i zivotinja. bilo je pitanja u vezi biljaka i zivotinja, ali su glupa do bola... ne sekiraj se. nesto u vezi fotosinteze, ko je vrsiTINKY wrote:ej jesu na prijemnom zastupljene biljke i zivotinje u velikoj mjeri???'''''''![]()
![]()
![]()
-
TINKY
#478 Re: Prirodno matematicki fakultet
KOLIKO TRAJE PRIJEMNI ISPIT???
- minjonja
#479 Re: Prirodno matematicki fakultet
dovoljno dugo, ne briniTINKY wrote:KOLIKO TRAJE PRIJEMNI ISPIT???
-
TINKY
#480 Re: Prirodno matematicki fakultet
A imas odmah razultate isti dan ili cekas dulje od jednog dana???
- neo7
#481 Re: Prirodno matematicki fakultet
cekas, barem je tako kod mene na geografiji biloTINKY wrote:A imas odmah razultate isti dan ili cekas dulje od jednog dana???
- minjonja
#482 Re: Prirodno matematicki fakultet
mislim da je nama bilo bas nesto kratko vrijeme cekanja. meni se sve cini kao da se sve zbilo jedan danTINKY wrote:A imas odmah razultate isti dan ili cekas dulje od jednog dana???
- minjonja
#483 Re: Prirodno matematicki fakultet
de ti meni reci jestel vi otisli do prodekana radi septembra?neo123 wrote:cekas, barem je tako kod mene na geografiji biloTINKY wrote:A imas odmah razultate isti dan ili cekas dulje od jednog dana???...5 dana poslije su bili rezultati
- neo7
#484 Re: Prirodno matematicki fakultet
ja nisam bio na faxu 10tak dana... sutra imam ispit pa pitam..mada mora biti 
-
TINKY
#485 Re: Prirodno matematicki fakultet
mislim da je nama bilo bas nesto kratko vrijeme cekanja. meni se sve cini kao da se sve zbilo jedan danminjonja wrote:TINKY wrote:A imas odmah razultate isti dan ili cekas dulje od jednog dana???
u svakom slucaju hvala na informacija za ovaj faks jer bez tebe nebi znala nista...
jer samo predajem na taj faks a jos neznam kada je prijemni
- minjonja
#486 Re: Prirodno matematicki fakultet
pa pozuri sa predajom i pitaj na faxu kad je prijemni. moraju znati kad je.
-
TINKY
#487 Re: Prirodno matematicki fakultet
ne danas me je jedna cura prijavila jer ona studira u sarajevu i ona je pitala zensaka joj rekla samo je izslo kada je polaganje matematike...oni ce sigurno nakon 2.7 to objaviti....minjonja wrote:pa pozuri sa predajom i pitaj na faxu kad je prijemni. moraju znati kad je.
-
RosaSpinosa
#488 Re: Prirodno matematicki fakultet
.
Last edited by RosaSpinosa on 05/11/2012 21:37, edited 1 time in total.
- minjonja
#489 Re: Prirodno matematicki fakultet
koji si smjer zavrsila, kad si zavrsila i gdje si sve pokusala da se zaposlis?RosaSpinosa wrote:Koji je promašaj upisati i završiti Biologiju![]()
Ja sam to shvatila tek onda kada sam je završila![]()
. Previše se ljudi upisuje, a premalo je radnih mjesta.
Ali dobro sretno svima koji upišu.
-
RosaSpinosa
#490 Re: Prirodno matematicki fakultet
.
Last edited by RosaSpinosa on 05/11/2012 21:37, edited 1 time in total.
-
TINKY
#491 Re: Prirodno matematicki fakultet
ej ima li pitanja da opsirno pisem o nekom razmnozavanju ili nesto objasnis ili npr.vazno je znati samo u razmnozavanja kakv je oplodnja i koja licinka nastaje...?????????
- minjonja
#492 Re: Prirodno matematicki fakultet
nije bilo nikakvo opsirno opisivanje, nije bilo ni obicnog opisivanjaTINKY wrote:ej ima li pitanja da opsirno pisem o nekom razmnozavanju ili nesto objasnis ili npr.vazno je znati samo u razmnozavanja kakv je oplodnja i koja licinka nastaje...?????????
jedino sto moras sam odgovoriti je meni bilo neko pitanje u vezi suma (kakvu ulogu imaju u ekosistemu) i da nabrojim neke endemicne vrste BiH i mozda parkove prirode. ostalo je zaokruzivanje i dopunjavanje po jednu rijec.
stvarno ne znam kako niko nema neki prosli test da postavi ovdje
-
evil_possesor
#493 Re: Prirodno matematicki fakultet
Da li mi neko moze dati info kako se posebno boduju predmeti relevantni za odsjek za biologiju, i koji se sve boduju. ugl koliko oni ustvari gledaju bodove iz uspjeha i sa takmicenja naspram prijemnog. kolike su sanse za upasti na mikrobiologiju ukoliko nisam isao po takmicenjima. hvala unaprijed.
-
TINKY
#494 Re: Prirodno matematicki fakultet
ej samo ako nije problem mozes napisati literaturuevil_possesor wrote:Da li mi neko moze dati info kako se posebno boduju predmeti relevantni za odsjek za biologiju, i koji se sve boduju. ugl koliko oni ustvari gledaju bodove iz uspjeha i sa takmicenja naspram prijemnog. kolike su sanse za upasti na mikrobiologiju ukoliko nisam isao po takmicenjima. hvala unaprijed.
autore sva 4
razreda ako si radila po gimanazijaskom programu jer ja imam hrvatske knjige pa samo da usporedim plizzzzzzzzzz
-
Sizzla
#495 Re: Prirodno matematicki fakultet
Boduje se biologija i opci uspjeh i normalno koliko si kesa za stelu ( tu cifru podijelis sa deset) i sve saberes i toliko imas bodova . 
-
TINKY
#496 Re: Prirodno matematicki fakultet
[quote="Sizzla"]Boduje se biologija i opci uspjeh i normalno koliko si kesa za stelu ( tu cifru podijelis sa deset) i sve saberes i toliko imas bodova .
[/q
zar se ne boduje i fizika i kemija????
-
evil_possesor
#497 Re: Prirodno matematicki fakultet
trenutno ucim iz knjiga biologije za gimnaziju, nemam jos sve 4 ali od knjiga biologije imas one za gimnaziju i za srednju skolu valjda, ugl ove za gimnaziju imaju sav potreban materijal za prijemni. bar bi trebalo da imaju.TINKY wrote:ej samo ako nije problem mozes napisati literaturuevil_possesor wrote:Da li mi neko moze dati info kako se posebno boduju predmeti relevantni za odsjek za biologiju, i koji se sve boduju. ugl koliko oni ustvari gledaju bodove iz uspjeha i sa takmicenja naspram prijemnog. kolike su sanse za upasti na mikrobiologiju ukoliko nisam isao po takmicenjima. hvala unaprijed.
autore sva 4
razreda ako si radila po gimanazijaskom programu jer ja imam hrvatske knjige pa samo da usporedim plizzzzzzzzzz![]()
![]()
-
Sizzla
#498 Re: Prirodno matematicki fakultet
najvise pare majke miTINKY wrote:Sizzla wrote:Boduje se biologija i opci uspjeh i normalno koliko si kesa za stelu ( tu cifru podijelis sa deset) i sve saberes i toliko imas bodova .[/q
sad ce neko reci nema tamo stele
Ako imate kakvu alternativu predajte tamo papire , na PMF te gule za svaki papiric 20 KM moras dat .. i kad zavrsis posao ces tesko naci jer tvoje zanimanje je ipak trazeno kao neka alternativa , prije ce naci farmaceut posao u odnosu na hemicara , prije ce posao naci veterinar nego biolog , prije ce posao naci arhitekta / ili neko sa ETF-a nego neko sto je zavrsio fiziku ili matematiku ( Ako konkurisu za isto radno mjesto).... Ispravite me ako grijesim a 100 % je tako .
Polomit ces se od ucenja , odreci mnogo izlazaka , dio zivota dati za to a na kraju ces samo dobiti razocarenje ...
Ako ikako mozete upiste ETF , farmaciju , medicinu .. to je prava stvar ... jeste da je tesko ali poslije znas sta si zavrsio i mnogo lakse ces naci posao u struci
-
evil_possesor
#499 Re: Prirodno matematicki fakultet
ja sam dobio informaciju da se boduju biologija, fizika, hemija i bosanski ovdje te da se na to dobija 20 bodova max. eh sad se jos moze dobiti 40 bodova na opci uspjeh.TINKY wrote:Sizzla wrote:Boduje se biologija i opci uspjeh i normalno koliko si kesa za stelu ( tu cifru podijelis sa deset) i sve saberes i toliko imas bodova .[/q
-
Sizzla
#500 Re: Prirodno matematicki fakultet
Ma jest tako po zakonu , ali u praksi je drugacije ... To su manipulacije velike , trebas dati pare ljudimaevil_possesor wrote:ja sam dobio informaciju da se boduju biologija, fizika, hemija i bosanski ovdje te da se na to dobija 20 bodova max. eh sad se jos moze dobiti 40 bodova na opci uspjeh.TINKY wrote:Sizzla wrote:Boduje se biologija i opci uspjeh i normalno koliko si kesa za stelu ( tu cifru podijelis sa deset) i sve saberes i toliko imas bodova .[/q
Idi ti na veterinu nemas prijemnog , a laksi fax mani se ti PMF-a osim ako nisi iz sandzaka