i ja sam tako razmisljao pa sam se zajebao, fina ekonomija. a kad zavrsis i na ekonomiji i na mgm i onako nista ne znas dok se ne ufatis pravog posla. onda tamo ucis stvari koje ce ti trebatiMagnat wrote:Zato sto sam htio menadjment upisati,cista ekonomija mi se cini suhoparnijom i dosadnijom,a i nekako mi se cini da sa menadjmentom imam siri spektar zasposlenja,ispravite me ako grijesim.Uglavnom,polozio sam prijemni za menadjment,al nisam upao u redovne,ali mogu se upisat na ekonomiju redovne,pa me zato zanima jel moguce ic godinu na ekonomiju,pa se prebacit na menadjment,da izbjegnem placanje
Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
- smoki_choko
#476 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
-
Magnat
#477 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
A diploma ista?smoki_choko wrote:i ja sam tako razmisljao pa sam se zajebao, fina ekonomija. a kad zavrsis i na ekonomiji i na mgm i onako nista ne znas dok se ne ufatis pravog posla. onda tamo ucis stvari koje ce ti trebatiMagnat wrote:Zato sto sam htio menadjment upisati,cista ekonomija mi se cini suhoparnijom i dosadnijom,a i nekako mi se cini da sa menadjmentom imam siri spektar zasposlenja,ispravite me ako grijesim.Uglavnom,polozio sam prijemni za menadjment,al nisam upao u redovne,ali mogu se upisat na ekonomiju redovne,pa me zato zanima jel moguce ic godinu na ekonomiju,pa se prebacit na menadjment,da izbjegnem placanje
- smoki_choko
#478 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
gotovo ista.Magnat wrote:A diploma ista?smoki_choko wrote:i ja sam tako razmisljao pa sam se zajebao, fina ekonomija. a kad zavrsis i na ekonomiji i na mgm i onako nista ne znas dok se ne ufatis pravog posla. onda tamo ucis stvari koje ce ti trebatiMagnat wrote:Zato sto sam htio menadjment upisati,cista ekonomija mi se cini suhoparnijom i dosadnijom,a i nekako mi se cini da sa menadjmentom imam siri spektar zasposlenja,ispravite me ako grijesim.Uglavnom,polozio sam prijemni za menadjment,al nisam upao u redovne,ali mogu se upisat na ekonomiju redovne,pa me zato zanima jel moguce ic godinu na ekonomiju,pa se prebacit na menadjment,da izbjegnem placanje
-
anthonymorrow22
#479 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
imam jedno pitanje. polozio sam jedan predmet (bosanski) matematiku sam imao 8 bodova na menadzmentu. na njhovoj stranici sam pročitao da da će primati sa takvim rezultatima na redovan samofinansirajući i na DL studij. interesuje me kako će oni to rasporediti,jeli mi možemo birati na koju ćemo od te dvije opcije da se upišemo? zena iz studentske nema pojma da to objasni. zna li neko,ima li nas sa slicnim problemima ?
-
fc_barcelona9
#480 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Jeli moguce, da ga tako nazovem, prebacivanje sa jednog fakulteta na drugi?
U mom slucaju, da 1. godinu studiram u Bihacu, pa da dalje nastavim u Sarajevu. Radi se o Ekonomskom fakultetu.
U mom slucaju, da 1. godinu studiram u Bihacu, pa da dalje nastavim u Sarajevu. Radi se o Ekonomskom fakultetu.
-
sarajevomd
#481 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
do kada traje drugi upisni rok !?
Hitno jer BIH drzavljanin koji je zavrsio u Italiji zeli upisati ovde... !?
- perfect_guy
#482 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
sad jedino može predati papire za DL studij. A 19.9 je početak nove godine i dobro bi bilo da dotad ode do studentskesarajevomd wrote:do kada traje drugi upisni rok !?
- Škafiškafnjak
#483 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Jeste, uz molbu.... Samo ti od profesora do profesora zavisi da li će ti svi ispiti položeni biti priznati... Svake godine imaš rok za podnošenje molbe i bez problema će te primiti... Na kraju krajeva, kad se odlučiš, najbolje je da nazoveš i pitašfc_barcelona9 wrote:Jeli moguce, da ga tako nazovem, prebacivanje sa jednog fakulteta na drugi?
- Škafiškafnjak
#484 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
E rok ti je do danas biosarajevomd wrote:do kada traje drugi upisni rok !?
-
fc_barcelona9
#485 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
A hocu li morati polagati sta prilikom tog prebacaja?Škafiškafnjak wrote:Jeste, uz molbu.... Samo ti od profesora do profesora zavisi da li će ti svi ispiti položeni biti priznati... Svake godine imaš rok za podnošenje molbe i bez problema će te primiti... Na kraju krajeva, kad se odlučiš, najbolje je da nazoveš i pitašfc_barcelona9 wrote:Jeli moguce, da ga tako nazovem, prebacivanje sa jednog fakulteta na drugi?
Nema li veze ako sam vanredni student?
I hvala ti
-
DON_eARL
#486 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
.
Last edited by DON_eARL on 10/09/2011 23:01, edited 1 time in total.
-
Jokericious
#487 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Kakva je ovo elektronsnka prijava semestra? Jel to popunjavaju i oni koji su tek upisali ekonomiju? Ne znam username i password. 
- perfect_guy
#488 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
to svakako tek dobijaš sa početkom nastave (uz indeks). Zar vi koji ste ispunili uslove prijemnog niste završili sa svojim upisom?CollegeGunner wrote:Kakva je ovo elektronsnka prijava semestra? Jel to popunjavaju i oni koji su tek upisali ekonomiju? Ne znam username i password.
-
Jokericious
#489 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Nije meni nista jasno.perfect_guy wrote:to svakako tek dobijaš sa početkom nastave (uz indeks). Zar vi koji ste ispunili uslove prijemnog niste završili sa svojim upisom?CollegeGunner wrote:Kakva je ovo elektronsnka prijava semestra? Jel to popunjavaju i oni koji su tek upisali ekonomiju? Ne znam username i password.
Evo vidi izgleda da treba ovu prijavu popuniti a ja nemam ovu karticu nit mi je iko rekao da je trebam imati:
http://www.efsa.unsa.ba/ef/ba/oglasna-p ... semestrau-
Kako cu sad do kartice?
- perfect_guy
#490 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
vi brucoši kartice (pretpostavljam) dobijate u paketu s indeksom na početku nastaveCollegeGunner wrote:Nije meni nista jasno.perfect_guy wrote:to svakako tek dobijaš sa početkom nastave (uz indeks). Zar vi koji ste ispunili uslove prijemnog niste završili sa svojim upisom?CollegeGunner wrote:Kakva je ovo elektronsnka prijava semestra? Jel to popunjavaju i oni koji su tek upisali ekonomiju? Ne znam username i password.![]()
Evo vidi izgleda da treba ovu prijavu popuniti a ja nemam ovu karticu nit mi je iko rekao da je trebam imati:
http://www.efsa.unsa.ba/ef/ba/oglasna-p ... semestrau-
Kako cu sad do kartice?
-
Jokericious
#491 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Pocetak nastave valjda 19-tog a ovo treba zavrsiti do 16-tog. Znaci ne dobijamo na pocetku nastave.
- perfect_guy
#492 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
jesi li nakon prijemog ikakve papire predavao u studentsku?CollegeGunner wrote:Pocetak nastave valjda 19-tog a ovo treba zavrsiti do 16-tog. Znaci ne dobijamo na pocetku nastave.
-
Jokericious
#493 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Jesam uplatnice, rodni list, cipsovo uvjerenje...
Popunio one podatke za indeks, zalijepio sliku i otisao.
- perfect_guy
#494 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
onda ste vi brucoši završili svoj dio oko upisa. "Stari" studenti se samo uklapaju ovdjeCollegeGunner wrote:Jesam uplatnice, rodni list, cipsovo uvjerenje...
-
Jokericious
#495 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Dobro. Hvala na pomoci.
Nadam se da si upravu.
Nadam se da si upravu.
- perfect_guy
#496 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
čim si im dao pare, smatraj završenimCollegeGunner wrote:Dobro. Hvala na pomoci.
Nadam se da si upravu.
-
Jokericious
#497 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Mozes li mi jos samo reci kad budu i koliko traju predavanja? Jel samo ujutro?
Zbog vozackog pitam.
Zbog vozackog pitam.
- perfect_guy
#498 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
ako si upisao EiM onda su uglavnom od 8 pa do 1, 2, 3 popodne, kako se već tačno raspored uklopi. Na VPŠ počinju od 1-2 popodne pa do naveče. Predmeti se obično uklapaju na 3 časa predavanja i 2 vježbiCollegeGunner wrote:Mozes li mi jos samo reci kad budu i koliko traju predavanja? Jel samo ujutro?
Zbog vozackog pitam.
-
Jokericious
#499 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Sta radimo na vjezbama? Ja sam cuo da na pocetku budu samo predavanja, prvih nekoliko dana. 
- perfect_guy
#500 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
prva sedmica je obično samo uvodna, ono informacije o predmetu, sistem ocjenjivanja i te stvari, a od profesora do profesora zavisi hoće li se krenuti s gradivom. Inače u prvoj sedmici se nastava nikad ne održi u punom obimu upravo jer je uvodna sedmica, dok naredne sedmice već idu u punom rasporedu. Što se tiče vježbi, tu obično idu studije slučaja, zadaci, neke kratke prezentacije, izlaganje seminarskih, dodatno pojašnjavanje onog šta se pređe na predavanju, što već sve zavisi i od predmeta, te profesora i asistenta kako će tačno razraditi predmetCollegeGunner wrote:Sta radimo na vjezbama? Ja sam cuo da na pocetku budu samo predavanja, prvih nekoliko dana.